Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Επιβεβαιώνονται τελικά οι φήμες που ήθελαν την εκκεντρική διάσημη Αμερικανή τραγουδίστρια Lady Gaga να έρχεται στην Ελλάδα.

Όπως είχε αναρτήσει νωρίτερα το news.gr, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει σε μια μοναδική συναυλία που θα παρουσιάσει η ιδιαίτερη καλλιτέχνης στις 19 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο (Ο.Α.Κ.Α).
Τη συναυλία της Lady Gaga στην Αθήνα ανακοίνωσε επισήμως, η ελληνική εταιρία διοργάνωσης «Λάβρυς» και η «Live Nation Global Touring».

Η συναυλία της Lady Gaga στην Αθήνα αποτελεί έναν από τους πολλούς σταθμούς της παγκόσμιας περιοδείας της τραγουδίστριας με τίτλο: «Lady Gaga's artRAVE: the Artpop Ball».
Η δημοφιλής τραγουδίστρια που έχει πουλήσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια εισιτήρια σε προηγούμενες περιοδείες της, επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφτεί την Ελλάδα. Η προπώληση των εισιτηρίων για το Lady Gaga's artRAVE: the ARTPOP ball που θα παρουσιαστεί στις 19 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, ξεκινά την Παρασκευή 4 Απριλίου στις 10:00. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται από το www.lavris.gr, ενώ εντός των ημερών θα ανακοινωθούν και τα φυσικά σημεία πώλησης.
news.gr
Οι επιστήμονες του John Moore University στο Λίβερπουλ κατάφεραν να κλωνοποιήσουν ένα δεινόσαυρο. Το νεογέννητο βρίσκεται στην Κτηνιατρική Κλινική του πανεπιστημίου και το παρακολουθούν οι ειδικοί.
Ο δεινόσαυρος που κατάφεραν να κλωνοποιήσουν οι ειδικοί, ανήκει στο είδος του απατόσαυρου. Μάλιστα έχει και όνομα: Σποτ.
Απατ-όσαυρος όνομα και πράγμα!
Γιατί, λυπόμαστε που θα στενοχωρήσουμε τους φανατικούς οπαδούς του Τζουράσικ Παρκ αλλά, η παραπάνω είδηση είναι απλώς μια πρωταπριλιάτικη φάρσα της ιστοσελίδας news-hound.org.
Σύμφωνα με την είδηση - φάρσα οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν DNA από απολιθώματα σκελετού απατόσαυρου.
Μάλιστα η εικόνα που συνοδεύει την είδηση δεν είναι παρά η εικόνα ενός νεογέννητου καγκουρό.
Το σενάριο θυμίζει Τζουράσικ Παρκ αλλά θα παραμείνει μάλλον για πάντα στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Και αυτό γιατί όπως απέδειξαν οι επιστήμονες, το γενετικό υλικό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις αλλαγές και στο πέρασμα του χρόνου και δεν θα μπορούσε ποτέ να επαληθευτεί το σενάριο της γνωστής ταινίας όπου από το αίμα που είχε πιει ένα κουνούπι που παγιδεύτηκε σε κεχριμπάρι και διατηρήθηκε, επιστήμονες κατάφεραν να αναβιώσουν τους δεινόσαυρους.  
news.gr

Ένα από τα γνωστά αξιοθέατα του κόσμου και σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού, ο Πύργος του Άιφελ, γιόρτασε πριν λίγες μέρες τα 125 του γενέθλια!

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάποιο μνημείο που έχει φωτογραφηθεί περισσότερο από τον πιο διάσημο πύργο του κόσμου. Από τότε που άνοιξε, η περίτεχνη δομή μετατράπηκε σε σύμβολο της πόλης του φωτός, αποτελώντας προορισμό για όλους τους επισκέπτες της πόλης, ένα μέρος που ήταν αδύνατο να αγνοηθεί.
Για πολλούς, ο κομψός αυτός πύργος, που γλιστρά αβίαστα προς τον ουρανό και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός το βράδυ, συμβολίζει την αγάπη και τον ρομαντισμό. Μάλιστα, ο δημιουργός του, ο μηχανικός Gustave Eiffel, που αρχικά τον είχε παρομοιάσει με τις πυραμίδες, είχε προβλέψει από την αρχή ότι θα γίνει το αγαπημένο αξιοθέατο, τόσο των Παριζιάνων, όσο και των επισκεπτών της πόλης.

Είχε δίκιο. Ο Πύργος του Άιφελ όταν ολοκληρώθηκε έγινε η ψηλότερη δομή που κατασκευάστηκε από άνθρωπο, ξεπερνώντας το μνημείο της Ουάσιγκτον και κράτησε αυτόν τον τίτλο για τέσσερις δεκαετίες. Εκτιμάται ότι 30.000 άνθρωποι ανέβηκαν τα σκαλοπάτια του, τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, πριν την εγκατάσταση των ανελκυστήρων.
Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα ο πύργος έζησε την ακμή του, ενώ τη χρονιά του Millennium, ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο ήρθε να προστεθεί στον πύργο, με την εγκατάσταση 20.000 λαμπτήρων, που τον φωτίζουν μοναδικά κάθε βράδυ.
Με αφορμή την επέτειο του, σας παρουσιάζουμε τα 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για αυτόν και σίγουρα κάποια από αυτά θα σας καταπλήξουν.

1. Ο Πύργος του Άιφελ χτίστηκε σε δυο χρόνια, δυο μήνες και πέντε μέρες, χρόνο ρεκόρ για τα τέλη της δεκαετίας του 1880. Ολοκληρώθηκε επίσημα στις 31 Μαρτίου του 1889.
2. Υποτίθεται ότι θα είχε διάρκεια ζωής 20 χρόνια. Ο Gustave Eiffel τον κατασκεύασε για τον εορτασμό της 100η επετείου της Γαλλικής Επανάστασης.
3. Δεν ήταν πάντα καφέ. Το 1889 βάφτηκε κίτρινος και από το1954 έως το1961 είχε ένα καφέ – κόκκινο χρώμα.

4. Στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και στις αρχές του 1930, ο Πύργος του Άιφελ λειτούργησε ως διαφημιστική πινακίδα, αφού τρεις πλευρές του είχαν καλυφθεί από γράμματα της Citroën. Καμία άλλη μάρκα δεν χει χρησιμοποιήσει ποτέ το μνημείο ως διαφημιστικό μέσο.
5. Αρχικά οι Γάλλοι τον μισούσαν. Μάλιστα, μια ομάδα αρχιτεκτόνων και λογίων της εποχής υπέγραψαν ένα κείμενο διαμαρτυρίας για την κατασκευή του πύργου, τον οποίο αποκάλεσαν άχρηστο και τερατώδη.

6. Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τη διάρκεια της Μάχης του Μάρνη το 1914. Συγκεκριμένα από την κορυφή του πύργου στέλνονταν ειδικά σήματα, που κατεύθυναν τα γαλλικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή.
7. Το 1889, η γαλλική εφημερίδα Le Figaro δημιουργήσει ένα τυπογραφείο στο δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ.
8. Ο Πύργος του Άιφελ συρρικνώνεται. Είναι αλήθεια! Γίνονται μετρήσεις και το χειμώνα είναι περίπου τέσσερις έως οκτώ ίντσες πιο κοντός.

9. Προσελκύοντας περίπου επτά εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, αποτελεί το μνημείο που δέχεται τους περισσότερους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν εισιτήριο εισόδου.
10. Κάθε βράδυ, κάθε ώρα ο πύργος καλύπτεται με χρυσά φώτα και λάμπει για πέντε ολόκληρα λεπτά. Το καλύτερο μέρος για να δείτε το show είναι από είναι την πλατεία Trocadéro.
news.gr
Στα σκαριά βρίσκονται τρεις διαγωνισμοί για μόνιμο  προσωπικό σε μετρό, τελωνεία και ΥΠΑ ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και τέταρτος για τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι τρεις πρώτοι διαγωνισμοί αναμένεται να «τρέξουν» στις αρχές Μαΐου και αφορούν 70 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, 180 τελωνειακούς  και 295 οδηγούς, μηχανικούς, ελεγκτές και σταθμάρχες.
Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω εξετάσεων με το σύστημα των μορίων. Στην προκήρυξη της ΕΛ.ΑΣ, που αφορά 100 θέσεις, οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω εξετάσεων με το σύστημα απολυτηρίου Γενικού Λυκείου του υπουργείου Παιδείας.
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες:





Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Η 7η γενιά του Golf ενσωματώνει ένα πλήθος καινοτομιών με στόχο την καλύτερη διαχείριση ενέργειας, η οποία μεταφράζεται σε χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και χαμηλές εκπομπές ρύπων CO2, χωρίς όμως να υπολείπεται σε άνεση και οδηγική απόλαυση.
 
Παράδειγμα της εξέλιξης που έχει επιτευχθεί στο νέο Golf είναι η έκδοση BlueMotion, που επιτυγχάνει μέση κατανάλωση καυσίμου 3.2 λτ./100 χλμ. κατά 15% καλύτερη τιμή από την προηγούμενη γενιά. Η τιμή αυτή σε συνδυασμό με εκπομπές ρύπων της τάξης των 85g/km CO2, το κατατάσσουν στα βιομηχανικά προϊόντα ενεργειακής κλάσης Α+. 
 

Εξωτερικός σχεδιασμός

 
Το BlueMotion διαθέτει ένα πακέτο εξωτερικής σχεδίασης το οποίο εξυπηρετεί την βελτίωση της αεροδυναμικής του μοντέλου, ενώ παράλληλα διαφοροποιεί την έκδοση από την υπόλοιπη γκάμα του Golf.
Στο μπροστινό μέρος κυριαρχεί η κλειστού τύπου γρίλια του ψυγείου σε μαύρο lack, ενώ το πίσω μέρος διαθέτει νέας σχεδίασης αεροτομή με πλευρικά αεροδυναμικά βοηθήματα. Στα πλευρικά του αμαξώματος, διακρίνονται τα λογότυπα Bluemotion στα 2 μπροστινά φτερά. Ίδια λογότυπα  υπάρχουν τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.
 
Το Golf BlueMotion διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό sport ανάρτηση (χαμηλότερο κατά 15mm) και ζάντες αλουμινίου Lyon 15’’ με ελαστικά χαμηλής τριβής διάστασης 195 / 65 / R15.
 
Τέλος, προσφέρεται και ένα επιπλέον μεταλλικό χρώμα, Μπλε Clearwater, το οποίο ενισχύει τη διαφοροποίηση της έκδοσης.
 

Κινητήρας – Κιβώτια – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 
Το νέο BlueMotion εφοδιάζεται με τον νέο κινητήρα diesel 1.6 TDI απόδοσης 110PS, ροπής 250Nm από τις 1.500 – 3.000 σ.α.λ. και με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, που σε συνδυασμό με τα αεροδυναμικά βοηθήματα επιτυγχάνει  εντυπωσιακά αποτέλεσματα οικονομίας και επιδόσεων.
 
Η τελική  ταχύτητα φθάνει τα 200 km/h και η επιτάχυνση (0-100) γίνεται 10,5 sec.
 

Τιμές και εξοπλισμός

 
Το Golf BlueMotion προσφέρεται με 3-θυρο και 5-θυρο αμάξωμα στις ακόλουθες τιμές λιανικής:
 
- Έκδοση: Golf BlueMotion 1.6 TDI 110PS 3D
Λιανική Τιμή: 23.100€
Λιανική Τιμή με Όφελος Απόσυρσης: 20.720€
 
- Έκδοση: Golf BlueMotion 1.6 TDI 110PS 5D
Λιανική Τιμή: 22.150€
Λιανική Τιμή με Όφελος Απόσυρσης: 21.670€
 
Ακολουθώντας την φιλοσοφία των υπολοίπων εκδόσεων του Golf, το BlueMotion διαθέτει πλήρη βασικό εξοπλισμό με έμφαση στην άνεση, την ασφάλεια αλλά και την οικονομία χρήσης.
 

Συνοπτικά, στο βασικό εξοπλισμό του Golf BlueMotion, περιλαμβάνονται:

  • Σύστημα Stop/Start με ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση
  • Ζάντες αλουμινίου Lyon 15’’ με ελαστικά χαμηλής τριβής 195 / 65 / R15
  • Sport ανάρτηση
  • 7 Αερόσακοι / ESP με XDS / Σύστημα Pre Crash / Multi Collision Brake
  • Ηλεκτρονικό χειρόφρενο με σύστημα Auto Hold
  • Σύστημα Infotainment “Composition Color” με έγχρωμη οθόνη αφής 5” & 8 ηχεία
  • Υπολογιστής ταξιδιού Premium με έγχρωμη οθόνη TFT
  • Cruise Control / Ένδειξη πίεσης ελαστικών
  • Αυτόματος κλιματισμός Climatronic 2 ζωνών
  • Sport καθίσματα εμπρός με συρτάρια αποθήκευσης / Υποβραχιόνιο εμπρός – πίσω
  • Δερμάτινο τιμόνι & δερμάτινες επενδύσεις στον επιλογέα ταχυτήτων
  • news.gr
Πολύ συχνά αναφερόμαστε στην ικανότητα μας να θυμόμαστε πράγματα με φράσεις που έχουν είτε θετική, είτε αρνητική χροιά, όπως για παράδειγμα: έχει μνήμη ελέφαντα/διαθέτει φωτογραφική μνήμη, για εκείνους που δεν τους διαφεύγει τίποτα και θυμούνται την παραμικρή λεπτομέρεια, ή φράσεις όπως έχει μνήμη χρυσόψαρου/δε μπορεί να συγκρατήσει πληροφορίες, για εκείνους που μάλλον το μνημονικό τους δεν είναι και το πιο δυνατό τους σημείο.
Αυτό που φαίνεται να μην αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι είναι, ότι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε τη μνήμη μας σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί αυτή, γράφει η Annie Murphy Paul σε άρθρο της στο LinkedIn.

Δείτε παρακάτω επτά τρόπους –με τη βούλα των γνωστικών επιστημών και της ψυχολογίας- με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε… μνήμη ελέφαντα:

1. Αντιληφθείτε τα όρια της μνήμης εργασίας σας, δηλαδή του ψυχικού εκείνου χώρου που περιέχει όλα τα γεγονότα και τις έννοιες που σκέφτεστε ανά πάσα στιγμή. Η μνήμη εργασίας μας μπορεί να "επεξεργάζεται" μόνο τέσσερα γεγονότα ή ιδέες κάθε στιγμή, αλλά μπορούμε να "αποθηκεύσουμε" περισσότερες πληροφορίες σε αυτά τα τέσσερα "γκρουπ", συνδέοντάς τες κατάλληλα μεταξύ τους.
2. Θα θυμάστε από τα σχολικά σας χρόνια, τις φορές που πέφτατε με τα μούτρα στο διάβασμα το βράδυ πριν από ένα διαγώνισμα, ή στο δρόμο πηγαίνοντας στο σχολείο. Φυσικά, αυτή η μέθοδος δεν είναι και πάρα πολύ αποτελεσματική, ωστόσο πολλοί συνεχίζουμε να την εφαρμόζουμε ακόμη και στην εργασιακή ζωή μας, ρίχνοντας βιαστικές ματιές στις σημειώσεις μας πριν από μια σημαντική παρουσίαση. Είναι καλύτερο να "εκθέτετε" τον εαυτό σας στις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν σταδιακά, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο και κατανέμοντάς τον πιο σωστά. Ένα πολύ έξυπνο τρικ είναι να στέλνετε στον εαυτό σας ένα email, υπενθυμίζοντάς του το υλικό που πρέπει να επανεξετάσετε.
3. Μαθαίνουμε πιο εύκολα και συγκρατούμε περισσότερες πληροφορίες, όταν αυτές μας παρουσιάζονται με διαφορετικούς τρόπους: π.χ. ακουστικά, μέσω εικόνων κ.τ.λ. Αν θέλετε να απομνημονεύσετε κάτι, δοκιμάστε διάφορες μεθόδους, όπως για παράδειγμα: διαβάστε δυνατά το υλικό σαν να δίνετε μια ομιλία, παρακολουθήστε ένα σχετικό βίντεο στο Youtube κ.ά.
4. Ο ύπνος είναι ένα πολύ βασικό "συστατικό" της καλής μνήμης: όταν κοιμόμαστε παγιώνουμε και "μονιμοποιούμε" τη γνώση που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μετά από έκθεση σε μεγάλο όγκο πληροφοριών (π.χ. αν παρακολουθήσατε κάποιο συνέδριο) φροντίστε να κοιμηθείτε καλά το βράδυ. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ρίξετε μια ματιά στις πληροφορίες που συγκεντρώσατε προτού πέσετε για ύπνο, ή να το κάνετε αφού πάρετε πρώτα έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
5. Πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε τη μνήμη μας απλά ως μια δεξαμενή αποθήκευσης πληροφοριών. Ο εγκέφαλός μας όμως δε λειτουργεί έτσι. Κάθε φορά που ανασύρουμε μια ανάμνηση/μια πληροφορία ενισχύουμε τη μνήμη μας και τη διάρκεια αυτής. Δοκιμάστε τον εαυτό σας και τεστάρετε πόσες πληροφορίες μπορείτε να θυμηθείτε, αφήνοντας στην άκρη τις σημειώσεις σας.
6. Θυμόμαστε καλύτερα τις νέες πληροφορίες, όταν τις συνδέουμε με κάτι που γνωρίζουμε ήδη. Προτού αρχίσετε να "απορροφάτε" νέες πληροφορίες, ενεργοποιήστε τις γνώσεις που κατέχετε ήδη και συνδέστε τες με το αντικείμενο που σας απασχολεί.
7. Ο όρος "generation effect" χρησιμοποιείται από τους ψυχολόγους για να περιγράψει το εξής φαινόμενο: θυμόμαστε καλύτερα τις πληροφορίες που έχουμε παραγάγει εμείς οι ίδιοι. Αντί να διαβάζετε ή να επαναλαμβάνετε κάτι που έχει διατυπώσει κάποιος άλλος, αποδώστε τις πληροφορίες με το δικό σας τρόπο: εξηγήστε τες στον εαυτό σας με τα δικά σας λόγια, ή κάντε το ίδιο με τη βοήθεια ενός τρίτου ακροατή.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα τα βάλετε με την "κακή σας μνήμη", θυμηθείτε ότι μπορεί να μη φταίει αυτή… αλλά ο τρόπος με τον οποίο τη χρησιμοποιείτε.
news.gr
Ονομάζεται Toledo και αναμφίβολα είναι ο ωραιότερος σταθμός μετρό στη Νάπολη της Ιταλίας. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Daily Telegraph είναι ο ωραιότερος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κάποιοι μιλάνε και για ένα από τα 12 θαύματα της γηραιάς ηπείρου.
Σχεδιάστηκε από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Oscar Tusquets Blanca και όλο του το σκηνικό βασίζεται σε δύο στοιχεία. Το φως και το νερό. Αν και βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων κάτω από τη γη, είναι πολύ φωτεινός και συγκλονιστικά εντυπωσιακός!
Διανύοντας κανείς το πρώτο υπόγειο επίπεδο βρίσκεται μπροστά σε μωσαϊκά σε αποχρώσεις του κίτρινου και του μαύρου. Κατεβαίνοντας πιο κάτω οι αποχρώσεις αλλάζουν και πρωταγωνιστεί το μπλε δημιουργώντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στη θάλασσα.
Στον σταθμό Toledo μπορεί κανείς να θαυμάσει τον «Ιππότη του Toledo» ένα έφιππο άγαλμα από τον καλλιτέχνη William Kentridge. Στο εσωτερικό του σταθμού «φιγουράρουν» και δύο μεγάλα ψηφιδωτά μωσαϊκά που τραβούν τα βλέμματα των επιβατών.
Ο σταθμός παρουσιάστηκε στον Τύπο από τον Δήμαρχο Luigi De Magistris τον Απρίλιο του 2012. Η λειτουργία του όμως ξεκίνησε αργότερα από ότι υπολογίζονταν και πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.
echoes.gr
Αν ρωτήσεις κάποιον ποιο είναι το χόμπι του σίγουρα θα βρει κάποιο και θα σου το αναφέρει.
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μία αγαπημένη ενασχόληση που τους προκαλεί ευχαρίστηση χωρίς μάλιστα να δημιουργεί δεσμεύσεις. Ξέρετε όμως πως ορισμένες αγαπημένες δραστηριότητες έχουν την ικανότητα να ενισχύουν τις γνωστικές σας λειτουργίες και να βελτιώνουν την μνήμη σας;
Υπάρχουν λοιπόν κάποια χόμπι που μας κάνουν…. Εξυπνότερους!
Video games: Διάφορες μελέτες που έχουν γίνει έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι ικανά να βελτιώσουν τον συντονισμό των ματιών όπως επίσης και την κριτική ικανότητα του ατόμου. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι θα πρέπει να επιλέξει κανείς τα «σωστά» βιντεοπαιχνίδια.
Ξένες γλώσσες: Είναι γεγονός ότι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ακονίζει το μυαλό και οξύνει το νου βοηθώντας μας στο να επιλύουμε ευκολότερα πολύπλοκα προβλήματα. Το ιδανικό είναι να ξεκινά κανείς τις ξένες γλώσσες στην παιδική ηλικία, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι τα οφέλη δεν είναι τα ίδια και στους ενήλικες.
Μουσική: Όχι μόνο να την ακούει κανείς αλλά να επιλέξει να μάθει κάποιο μουσικό όργανο. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι έχουν ασχοληθεί με κάποιο μουσικό όργανο και έχουν αποκτήσει μουσική παιδεία, σταδιακά αποκτούν πολύ οξεία και γρήγορη αντίληψη των ήχων από εκείνους που δεν είχαν καμία σχέση με τη μουσική στη ζωή τους.
Διάβασμα: Το διάβασμα των βιβλίων κρατά το μυαλό σε εγρήγορση, εμπλουτίζει το λεξιλόγιο και βοηθά στη συγκέντρωση των σκέψεων. Πιθανότατα ο πιο διαδεδομένος και αποτελεσματικότερος τρόπος για μυαλό... ξυράφι.
Συλλογές αντικειμένων: Βοηθά το άτομο να κατανοήσει καλύτερα τον κόσμο γύρω του και ενισχύει την περιέργεια.
Puzzle: Μπορεί να χρειάζεται υπομονή και επιμονή όμως το Puzzle είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασκήσει κανείς το μυαλό του. Το παιχνίδι αυτό βελτιώνει τη μνήμη και την αυτοπεποίθηση και βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των θετικών επιστημών.
echoes.gr
Φαντάζει ιδανικό σκηνικό για να απολαύσει κανείς την αγαπημένη του ταινία. Εσύ, μία αναπαυτική πολυθρόνα, μία οθόνη να αιωρείται και γύρω σου.. θάλασσα!
Αυτός είναι ο πρώτος και μοναδικός (για την ώρα;) πλωτός κινηματογράφος και βρίσκεται στο ιδιωτικό νησί Yao Noi στην Ταϊλάνδη. Ονομάζεται Archipelago Cinema  και έκανε το ντεμπούτο του στο περσινό κινηματογραφικό φεστιβάλ «Film on the Rocks», χαρίζοντας στους θεατές την μοναδική εμπειρία να παρακολουθήσουν τις ταινίες μέσα σε ένα πανέμορφο θαλασσινό τοπίο.
Ο πρωτότυπος αυτός κινηματογράφος είναι έργο του αρχιτέκτονα Ole Scheeren και αποτελεί μια «σπονδυλωτή» δομή, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά. Οι θεατές απολαμβάνουν τις ταινίες πάνω σε ένα πλωτό αμφιθέατρο ενώ η οθόνη μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα σε δύο επιβλητικούς βράχους.
Για να προσεγγίσει κανείς το Archipelago Cinema θα πρέπει να επιβιβαστεί σε ένα από τα μικρά πλεούμενα εκτός και αν προτιμά να κολυμπήσει μέχρι την εξέδρα. Στα σχέδια των υπευθύνων είναι και η δημιουργία ενός μικρού θαλάσσιου πάρκου ακριβώς δίπλα από τον κινηματογράφο ώστε οι κάτοικοι της περιοχής μετά το τέλος του φεστιβάλ, να έχουν την δυνατότητα να ψυχαγωγούνται με διάφορες δραστηριότητες.
Όπως δήλωσε και ο αρχιτέκτονας Ole Scheeren: «Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να παρακολουθήσει κάποιος μια ταινία, από το να… βυθιστεί σε μία από τις ωραιότερες τοποθεσίες του κόσμου, στη μέση μιας κατάφυτης λιμνοθάλασσας με θέα το απέραντο γαλάζιο και τον έναστρο ουρανό».
echoes.gr
Το σχέδιο είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο και τα "όπλα" που θα χρησιμοποιήσει το Facebook είναι... υπερόπλα: δορυφόροι, ακτίνες λέιζερ, ακόμη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να παρέχει διαδικτυακή σύνδεση σε όλο τον πλανήτη.
Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τον ιδρυτή του facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας google είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή της να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές με τη χρήση ειδικών μπαλονιών.
Στόχος τόσο του facebook όσο και της google είναι να αυξήσουν τους χρήστες τους σε περιοχές αναπτυσσόμενων χωρών που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.
Λεπτομέρειες σχετικά με το εγχείρημα του facebook δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο κάνουν λόγο για χρήση δορυφόρων, ακτίνων λέιζερ και μη επανδρωμένα αεροσκαφών στην προσπάθεια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Ήδη, το facebook έχουν συνάψει συμφωνίες με εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε Φιλιππίνες και Παραγουάη, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αυξηθεί ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου στις συγκεκριμένες χώρες.
"Θα συνεχίσουμε δυναμικά στον ίδιο δρόμο, συνάπτοντας αντίστοιχες συμφωνίες, ωστόσο ο στόχος παροχής διαδικτυακής σύνδεσης σε όλο τον κόσμο απαιτεί και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών" ανέφερε σε μήνυμά του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Προκειμένου να επιτύχει το φιλόδοξο σχέδιό του το facebook εγκαινίασε το Connectivity Lab, ένα εργαστήριο ερευνών στο οποίο θα απασχολούνται ειδικοί στην αεροναυπηγική και στις νέες τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών.
Παράλληλα, το facebook προσέλαβε μια ομάδα πέντε ατόμων από την βρετανική εταιρεία Ascenta, η οποία κατασκεύασε το Zephyr, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατέχει το ρεκόρ πτήσης στηριζόμενο αποκλειστικά στην ηλιακή ενέργεια.
news.gr
Μια φορά κι έναν καιρό, η προοδευτική σύζυγος αποφασίζει να κάνει δώρο στον άντρα της μια επίσκεψη σε στριπτιτζάδικο.
Φτάνουν στο strip club και ο πορτιέρης λέει στον άντρα της, Γειά χαρά Κώστα! Τι κάνεις?
Η σύζυγος τότε τον ρωτάει αν είχε ξαναπάει σε αυτό το στριπτιτζάδικο, αλλά ο Κώστας της λέει, Όχι, απλά πηγαίνουμε μαζί στο γυμναστήριο.
Όταν κάθισαν, η σερβιτόρα ρωτάει τον Κώστα αν θα πάρει το...

συνηθισμένο του ποτό και του φέρνει τη μάρκα ουίσκι που του αρέσει.
Η σύζυγος αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά και τον ρωτάει:
- Από που και ως πού ήξερε η σερβιτόρα ποιο ποτό πίνεις συνήθως?
- Έρχεται κι αυτή στο ίδιο γυμναστήριο και μία φορά συζητάγαμε σχετικά με ποτά κλπ
- Ας το καταπιώ κι αυτό, λέει η σύζυγος.
Μετά από κάποια ώρα έρχεται και μία stripper στο τραπέζι τους, κάθεται στα πόδια του, τον παίρνει αγκαλιά και του λέει:
- Γειά σου Κωστάκη μου! Να σου κάνω το χορό που σε τρελαίνει αγόραρε?
Η σύζυγος πλέον είναι έξω φρενών, αρπάζει την τσάντα της και ορμάει έξω από το στριπτητζάδικο.
Ο Κώστας τρέχει από πίσω της και την βλέπει να μπαίνει σε ένα ταξί. Προτού προλάβει η σύζυγος να κλείσει την πόρτα, ο Κώστας προλαβαίνει και μπαίνει μέσα στο ταξί μαζί της. Προσπαθεί απεγνωσμένα να τα μπαλώσει, λέγοντάς της πως η στριπτιτζού τον πέρασε για κάποιον άλλο. Η σύζυγος όμως δεν τον πιστεύει και αρχίζει να του φωνάζει, να τον βρίζει, τον χτυπάει όλο νεύρα.
Τότε γυρίζει ο ταξιτζής το κεφάλι του και του λέει:
- Κώστα ..........πολύ ζορικο το πουτανακι σημερα.

http://simantra.blogspot.gr 
Περίπου 200.000 άτομα θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας για το 2014 το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δωρεάν διανομή βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων και διακοπές έξι ημερών.
Η κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προβλέπει τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι για να κάνουν χρήση των παροχών της Εστίας.
H απόφαση
Όπως προβλέπεται στην απόφαση, ο αριθμός των δικαιούχων για τη φετινή χρονιά, διαμορφώνεται ως εξής:
• Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού εκατόν τριάντα χιλιάδες (130.000) άτομα εκ των οποίων:
α) εκατό δέκα πέντε χιλιάδες (115.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις).
β) δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) συνταξιούχοι, θα πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις (4)απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.
• Στο εκδρομικό πρόγραμμα πενήντα χιλιάδες (50.000) άτομα, εκ των οποίων, πέντε χιλιάδες (5.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν 3ήμερες εκδρομές, επτά χιλιάδες (7.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν 2ήμερες εκδρομές και τριάντα οκτώ χιλιάδες (38.000) άτομα μονοήμερες εκδρομές.
• Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων, ενενήντα τρείς χιλιάδες (93.000) άτομα.
• Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, τριακόσιες χιλιάδες (300.000) άτομα εκ των οποίων διακόσιες χιλιάδες (200.000) άτομα θα προμηθευτούν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους, από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκατό χιλιάδες (100.000) άτομα, άμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ θα παραλάβουν δωρεάν βιβλία τα οποία θα προμηθευτεί ο ΛΑΕ/ΟΓΑ.
• Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες τριακόσια (300) άτομα.
• Στο πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς χίλια διακόσια πενήντα (1250) άτομα.
• Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών δέκα χιλιάδες (10.000) άτομα
ΤΟ ΦΕΚ
aftodioikisi.gr
Την παράταση της διαθεσιμότητας για όλους τους υπαλλήλους που έχουν ήδη τεθεί σε αυτό τι καθεστώς έως την έκδοση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ γνωστοποίησε με έγγραφό του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, προς αποφυγή παρανοήσεων, οι τελικοί πίνακες που έχει ήδη δημοσιεύσει το ΑΣΕΠ δεν είναι οριστικοί, καθώς δεν έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις θεραπείας των υπαλλήλων, και προσθέτει ότι όλοι οι υπάλληλοι που έχουν κάνει αίτηση σε κάποια από τις ανακοινώσεις, παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.
Συνεπώς, και μέχρι και την έκδοση των οριστικών πινάκων δεν διακόπτεται η μισθοδοσία των εν λόγω υπαλλήλων. Συγκεκριμένα για τις Ανακοινώσεις 6, 8 και 9, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων θεραπείας είναι η 11η Απριλίου 2014.
Αυτονόητο, μάλιστα, είναι ότι η παράταση δεν αφορά όσους δεν έχουν κάνει αίτηση για να μεταταχθούν/μεταφερθούν και άρα θα πρέπει να διαγράφουν.
Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι, ειδικά για τις περιπτώσεις υπαλλήλων που συνεχίζουν να εργάζονται στον φορέα προέλευσης δυνάμει ασφαλιστικών μέτρων ή προσωρινών διαταγών, παραμένουν στην υπηρεσία τους μέχρι την εκδίκαση των αγωγών τους ή μέχρι την αποδοχή μιας από τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, εφόσον έχουν κάνει αίτηση.

http://www.thestival.gr

Αρκετά καλά τα πήγαν και αυτή την εβδομάδα οι «Έλληνες της διασποράς». Από τους 31 παίκτες που παρακολουθεί η στήλη οι 17 αγωνίστηκαν είτε βασικοί  είτε ως αλλαγή , 7 ήταν στις αποστολές αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν και  μόλις 7 βρέθηκαν εκτός αποστολής. Παρθενικό γκολ για τον Φετφατζίδη στη Serie A , γκολ και για τον Γιάννη Παπαδόπουλο στην Πολωνία με την Cracovia, στην οποία μεταπήδησε από τον Άρη πριν λίγο καιρό. Ο διεθνής μας μέσος προστέθηκε στη λίστα των παικτών της στήλης όπως επίσης και ο Βαγγέλης Οικονόμου που αγωνίζεται στη Σκωτία και τη Ross county μετά τη σύντομη παρουσία του στη Βέροια. Στα σημαντικά και η μετακίνηση του Βέλλιου από την Everton στην Blackpool υπό τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της περιόδου. Αναλυτικά τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών στις ομάδες του εξωτερικού:

ΑΓΓΛΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Το λάθος του την προηγούμενη εβδομάδα στον αγώνα με την Q.P.R που έκρινε ουσιαστικά και το αποτέλεσμα, δεν στοίχησε τελικά στον Έλληνα πορτιέρο. Αγωνίστηκε και πάλι βασικός στη νίκη 0-2 επί της Brighton αλλά και μεσοβδόμαδα στην ισοπαλία 2-2 με την Huddersfield.
ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Εκτός αποστολής στην καταδικαστική, κατά πάσα πιθανότητα ,ήττα 1-2 από τη West Ham.
ΒΕΛΛΙΟΣ ( BLACKPOOL) : Η συνεχιζόμενη απραξία του στην Everton, λόγω κυρίως πληθώρας επιθετικών, οδήγησε στον δανεισμό του μέχρι το τέλος της περιόδου, στην Blackpool, ομάδα που αγωνίζεται στην Championship. Με την μετακίνηση του και παρά το γεγονός ότι είχε κάνει μόλις μια προπόνηση με τους νέους συμπαίκτες, ήρθε άμεσα και η χρησιμοποίηση του στη βασική ενδεκάδα στον εκτός έδρας αγώνα με την Q.P.R που έληξε 1-1. Ο Βέλλιος αγωνίστηκε 66’ λεπτά όταν κι έγινε αλλαγή. Ο νεαρός διεθνής μας έχει μπροστά του 7 αγώνες – ευκαιρίες να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στο έμψυχο δυναμικό μιας ομάδας όπως η Everton κι ελπίζουμε να τα καταφέρει.
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ –ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ( FULLHAM) : Εκτός αποστολής αμφότεροι στην νέα εντός έδρας ήττα με 1-3 από την Everton.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ( DORTMUND)  : Βασικός στην πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-3 επί της Stuttgart και μάλιστα με ανατροπή από 2-0 χάρη σε χατ τρικ του Marco Reus.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. (SCHALKE) : Εκτός αποστολής και πάλι στη νίκη 2-0 επί της Hertha.
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (LEVERKUSEN) : Εκτός αποστολής στην εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την ουραγό Braunschweig.
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ( KAISERSLAUTERN) : Έμεινε στον πάγκο της ομάδας του στην εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Karlsruhe.
ΜΑΛΕΖΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ( FORTUNA DUSSELDORF) : Στον πάγκο έμεινε ο Μαλεζάς, εκτός αποστολής ο Γιαννιώτας που αγωνίστηκε με τη Β’ ομάδα, στη λευκή εντός έδρας ισοπαλία με την Ingolstadt.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Μεγάλη νίκη για τη Levante 0-2 μέσα στη Granada, με τον Βύντρα βασικό και τον Καράμπελα στον πάγκο.
ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Ήττα 0-2 από τη Levante . Ο Καρνέζης έμεινε στον πάγκο.

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Εκτός αποστολής ο Κονέ λόγω τραυματισμού , βασικός και διακριθέντας ο Χριστοδουλόπουλος στην εντός έδρας ήττα με 0-2 από τη φορμαρισμένη Atalanta.
ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Μπήκε ως αλλαγή στο 84’ στη νίκη 2-1 επί της Cagliari.
ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Μπήκε αλλαγή στο 60’ αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην αποτροπή της ήττας με 3-0 από την Hellasverona.Στην εμβόλιμη όμως 30η αγωνιστική πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο 83ο λεπτό  που σφράγισε τη νίκη 2-0 επί της Lazio.
ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) : Νίκη μετά από 5 αγωνιστικές για τη Βερόνα με 3-0 επί της Genoa και τον Βαγγέλη Μόρα στο βασικό σχήμα.
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Αγωνίστηκε βασικός στην εύκολη εκτός έδρας νίκη 0-2 επί της Sassuolo.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : Στην αποστολή μετά από καιρό αλλά χωρίς να χρησιμοποιηθεί στην ήττα 2-1 από την Torino.
ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SPEZIA) : Ήταν στον πάγκο της Spezia στην λευκή ισοπαλία με τη Modena.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTI C) :Χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή και στα δυο παιχνίδια που έδωσε η Celtic αυτή την εβδομάδα, αρχικά με την Patrick Thistle 5-1 και στη συνέχεια με τη Ross County 1-1.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΥ. ( ROSS COUNTY) : Ο Βαγγέλης Οικονόμου ανήκε μέχρι τον Γενάρη στο δυναμικό της Βέροιας από όπου μεταγράφηκε τελικά στη Ross County στην οποία είχε αγωνιστεί και πέρυσι για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Ήταν βασικός στην εκτός έδρας   ισοπαλία 1-1 με τη Celtic

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Μπήκε ως αλλαγή στο 57’ στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Den Haag.

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Τη συντριβή με 5-1 από την Club Brugge γνώρισε η Lokeren μόλις μια εβδομάδα μετά την κατάκτηση του κυπέλλου. Ο Γκαλίτσιος ήταν και πάλι βασικός.
ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Είδε την ομάδα του από τον πάγκο να κερδίζει 0-2 τη Mechelen για τα play off της Jupiller pro League.

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΚΕΚΑΣ (KONYASPOR) : Αγωνίστηκε για 90 λεπτά στην εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με τη Galatasaray.
ΤΖΙΩΛΗΣ ( KAYSERISPOR) : Νέα σημαντική νίκη για την ομάδα του διεθνή μας μέσου με 3-1 επί της Antalyaspor . Ο Τζιώλης αγωνίστηκε ως βασικός και πλέον η ομάδα του βλέπει το όνειρο της παραμονής να απέχει μόλις τρεις βαθμούς.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ ( CONCORDIA) : Ξεκίνησε ως βασικός αλλά έγινε αλλαγή στο 66’ στην ήττα 2-0 από την Otelul Galati .

ΠΟΛΩΝΙΑ


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ. (CRACOVIA) : Συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα και γκολ για τον Γιάννη Παπαδόπουλο που μετακόμισε στην Πολωνία και την Κρακοβία τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Πέτυχε το μοναδικό γκολ της ομάδας του στην ισοπαλία 1-1 με την ουραγό Widzew Lodz.
Την αλλαγή της τελευταίας στιγμής («υπαιτιότητα του υπαλλήλου») περιλαμβάνει ο Ν.4250/2014 «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις», που δημοσιεύθηκε στο: ΦΕΚ 74/Α/26.3.2014, ως λόγο για την απόλυση των συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν παρανόμως σε αορίστου χρόνου. Πρόκειται για 50.000 υπαλλήλους (οι περισσότεροι – περί τους 35.000-  με το γνωστό ΠΔ Παυλόπουλου) των οποίων με βάση το άρθρο 42 του  Ν.4250/2014 θα πραγματοποιηθεί επανέλεγχος των πιστοποιητικών.  Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) και την τελική απόφαση σχετικά με τα πλαστά η μη πιστοποιητικά θα λαμβάνει το ΑΣΕΠ. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιος θα αποφασίζει για την υπαιτιότητα ή μη του υπαλλήλου, στις «οριακές» περιπτώσεις καθώς είναι προφανές ότι κάθε υπάλληλος θα επιχειρήσει να επιρρίψει ευθύνες στην υπηρεσία του.

Τι προβλέπει το άρθρο 42
1. Οι συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας ή έργου υπαλλήλων σε φορείς του Δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 14 του ν. 2190/1994 όπως ισχύει, οι οποίες μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, λύονται αυτοδικαίως και οι θέσεις τους καταργούνται, ανεξαρτήτως του χρόνου που παρήλθε από τη μετατροπή, σε περίπτωση που διαπιστωθεί, σύμφωνα με τις επόμενες παραγράφους του παρόντος, ότι κατά το χρόνο μετατροπής, δεν συνέτρεχαν οι προβλεπόμενες κατά περίπτωση νόμιμες προϋποθέσεις με υπαιτιότητα του υπαλλήλου. Η παράγραφος αυτή δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις που η αναγνώριση της σχέσης εργασίας ως αορίστου χρόνου έχει γίνει με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου, καθώς και στις περιπτώσεις που η μετατροπή των συμβάσεων ή σχέσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου έγινε με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του φορέα πρόσληψης με βάση διάταξη νόμου η οποία τέθηκε σε ισχύ πριν τη μετατροπή τους.
2. Αρμόδιο όργανο για να αποφανθεί για τη συνδρομή των, κατά περίπτωση, νομίμων προϋποθέσεων, είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), η πράξη του οποίου εκδίδεται μετά από τεκμηριωμένη πορισματική έκθεση ελέγχου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις επόμενες παραγράφους και προηγούμενη ακρόαση του υπαλλήλου.
3. Κατά τον επανέλεγχο εξετάζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της μετατροπής, κατά τα οριζόμενα με την απόφαση της επομένης παραγράφου, από κλιμάκια ελέγχου που αποτελούνται από επιθεωρητές ή βοηθούς επιθεωρητές ελεγκτικών οργάνων του Δημοσίου και στελέχη του δημόσιου τομέα, κατηγορίας ΠΕ με βαθμό τουλάχιστον Δ΄. Τα μέλη των κλιμακίων ορίζει κάθε φορά ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά από πρόταση των, κατά περίπτωση, αρμόδιων Υπουργών. Οι ανωτέρω ελεγκτές έχουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους την ιδιότητα του ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου.
4. Κατόπιν πρότασης του ΑΣΕΠ, εκδίδεται απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με την οποία ορίζονται ο αριθμός των μελών κάθε κλιμακίου, η διαδικασία και ο τρόπος πραγματοποίησης του ελέγχου, τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να περιέχει η πορισματική έκθεση και η δυνατότητα του ΑΣΕΠ να αναπέμπει την πορισματική έκθεση για την πληρέστερη τεκμηρίωσή της, ως και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου.
5. Η πράξη του ΑΣΕΠ, με την οποία διακριβώνεται αιτιολογημένα η μη συνδρομή των νόμιμων προϋποθέσεων για τη μετατροπή της σχέσης ή σύμβασης εργασίας ή έργου σε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, εκδίδεται από αρμόδιο Τμήμα του ΑΣΕΠ και κοινοποιείται στον οικείο φορέα και στον θιγόμενο υπάλληλο. Το αρμόδιο για το διορισμό όργανο του φορέα οφείλει να εκδώσει αμελλητί πράξη, με την οποία διαπιστώνεται η αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής σχέσης και η κατάργηση της θέσης. Στον υπάλληλο δεν καταβάλλεται αποζημίωση.
aftodioikisi.gr
Και 6ήμερες και διακοπές και επισκέψεις σε ιαματικές πηγές και 2ήμερες εκδρομές και ημερήσιες. Από όλα έχει το πρόγραμμα του 2014. Αρκεί να πληροί κάποιος τις προϋποθέσεις. Και αρκεί να μάθει εγκαίρως τις ημερομηνίες του προγράμματος ώστε να ανταποκριθεί εγκαίρως. Το πρόγραμμα, άνοιξε και περιμένει 200.000 δικαιούχους. Το fpress.grδημοσιεύει όλη την απόφαση για να γνωρίζετε από τώρα αν είστε μέσα ή έξω



Ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2014 καθορίζεται κατ’ ανώτατο όριο ως εξής:

• Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού εκατόν τριάντα χιλιάδες (130.000) άτομα εκ των οποίων:

α) εκατό δέκα πέντε χιλιάδες (115.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις).

β) δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) συνταξιούχοι, θα πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις (4)απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.

• Στο εκδρομικό πρόγραμμα πενήντα χιλιάδες (50.000) άτομα, εκ των οποίων, πέντε χιλιάδες (5.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν 3ήμερες εκδρομές, επτά χιλιάδες (7.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν 2ήμερες εκδρομές και τριάντα οκτώ χιλιάδες (38.000) άτομα μονοήμερες εκδρομές.

• Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων, ενενήντα τρείς χιλιάδες (93.000) άτομα.

• Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, τριακόσιες χιλιάδες (300.000) άτομα εκ των οποίων διακόσιες  χιλιάδες (200.000) άτομα θα προμηθευτούν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους, από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκατό χιλιάδες (100.000) άτομα, άμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ θα παραλάβουν δωρεάν βιβλία τα οποία θα προμηθευτεί ο ΛΑΕ/ΟΓΑ.

• Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες τριακόσια (300) άτομα.

• Στο πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς χίλια διακόσια πενήντα (1250) άτομα.

• Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών δέκα χιλιάδες (10.000) άτομα

Οι προϋποθέσεις:

1. Προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού διακοπών, εκδρομών, εισιτηρίων θεάτρων και δωρεάν παροχής βιβλίων σε 200.000 άτομα που θα προμηθευτούν βιβλία απευθείας από τα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία, έτους 2014

− Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως
ισχύει, ή

− Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ή

− Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα κάτοχοιβιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

2. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, σε (100.000) άτομα, τα οποία θα παραλάβουν βιβλία από τον ΛΑΕ/ΟΓΑ.

− Να είναι άμεσα ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

3. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού:

−Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων.

− Να είναι, τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης .

4. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες:

− Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες καθώς και οι σύζυγοί τους ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στην παροχή

− Να έχουν τουλάχιστον 4 τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω ανεξαρτήτου ηλικίας, κατά το
χρόνο υποβολής της αίτησης.

− Να είναι, όλοι οι ανωτέρω, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

5. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς:

− Να είναι τουλάχιστον ο ένας γονέας συνταξιούχος του ΟΓΑ ή ασφαλισμένος του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχει εξοφλήσει τις ασφαλιστικές του εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση παροχής.

− Να είναι το τέκνο για το οποίο ζητείται η παροχή κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής, ηλικίας από ενός (1) έτους μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση, έμμεσα ασφαλισμένο στον ΟΓΑ.

− Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

6. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών:

− Να είναι οι συμμετέχοντες ηλικίας από 22 έως 40 ετών, άμεσα ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στην παροχή.

Πρόσωπα όλων των ανωτέρω κατηγοριών, που κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερόμενες παροχές το έτος 2014, δεν δικαιούνται δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εξαιρουμένων αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες καθώς και τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014

Για την επιλογή των δικαιούχων των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2014, ορίζονται τα παρακάτω κριτήρια:

1. Στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού Διακοπών και Εκδρομών, να περιληφθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως ισχύει, καθώς και οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτά και, σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων πέραν του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.
Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών έχουν και οι σύζυγοι αυτών, που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα προγράμματα, δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, καθώς και τα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους.

2. Στα προγράμματα Ιαματικού Τουρισμού καθορίζεται να περιληφθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και οι συνταξιούχοι σύζυγοι αυτών, που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής.
Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.
Εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται να συμμετάσχουν στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού ή Ιαματικού Τουρισμού ή Εκδρομών, οι δικαιούχοι του ΛΑΕ, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε ένα από τα προγράμματα, με την προϋπόθεση ότι
λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν εξωïδρυματικό επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας.

3. Στα προγράμματα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων και δωρεάν παροχής βιβλίων τα οποία θα προμηθευτούν οι δικαιούχοι απευθείας από τα βιβλιοπωλεία, καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσης, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτά και σε περίπτωση πουεκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.
Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων τα οποία θα παραλάβουν οι δικαιούχοι από τον ΛΑΕ/ΟΓΑ καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι της παραγράφου 2 του άρθρου 2 της παρούσης, οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτό και σε περιπτώσεις που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο καθορίζεται η επιλογή, με διαδικασία που θα ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

4. Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι της παρ. 4 του άρθρ. 2 της παρούσης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτό και σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

5. Στο πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι της παρ. 5 του άρθρ. 2 της παρούσης, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ ’αυτό και σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

6. Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι της παρ. 6 του άρθρου 2 της παρούσης οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτό και σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο καθορίζεται η επιλογή, με διαδικασία που θα ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

http://www.fpress.gr
Την 1η Απριλίου 1959 ο Μακάριος επιστρέφει στην Κύπρο, όπου τον υποδέχονται με ενθουσιασμό.

86 π.Χ. – Ο Ρωμαίος στρατηγός Λεύκιος Κορνήλιος Σύλλας μπαίνει στην Αθήνα και καθαιρεί τον τύραννο Αριστίωνα, τον οποίο υποστήριζε ο βασιλιάς του Πόντου Μιθριδάτης ΣΤ'.

293 – Οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες Διοκλητιανός και Μαξιμιανός ανακηρύσσουν Καίσαρες τον Κωνστάντιο Χλωρό και τον Γαλέριο ξεκινώντας έτσι την Τετραρχία.

317 – Ο Κρίσπος και ο Κωνσταντίνος Β΄, γιοι του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α', και ο Λικίνιος, γιος του αυτοκράτορα Λικίνιου, γίνονται Καίσαρες.

350 - Ο Βετράνιος αυτοανακηρύσσεται αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κατόπιν προτροπής της Κωνσταντίνας, αδελφής του Κωνστάντιου Β'.

1582 – Θεσπίζεται το Γρηγοριανό ημερολόγιο από τον Πάπα Γρηγόριο ΙΓ΄.

1821 – Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης αρχίζει την πορεία του προς τη Βλαχία αφού ενώθηκε με τα τμήματα του Γεωργάκη Ολύμπιου, του Φαρμάκη και πολλών Ελλήνων εθελοντών.

1923 – Καθιερώνεται στην Ελλάδα το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Η 16η Φεβρουαρίου 1923 ονομάζεται 1η Μαρτίου.

1959 – Ο Μακάριος επιστρέφει στην Κύπρο, όπου τον υποδέχονται με ενθουσιασμό.

http://www.enikos.gr 


Ένα από τα πιο συναρπαστικά και συνάμα απρόβλεπτα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών διεξάγεται στην Αγγλία, αφού τον περασμένο Αύγουστο ουδείς μπορούσε να προβλέψει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παλεύει για την έξοδο στο Europa League και -το βασικότερο- η Λίβερπουλ θα χτυπούσε με αξιώσεις τον τίτλο.

Λίβερπουλ - 71 βαθμοί (σε 32 ματς)
Μετά το πέρας 32 αγωνιστικών, η μηχανή παραγωγής γκολ που δημιούργησε ο Μπρένταν Ρότζερς και προέρχεται από οκτώ συνεχόμενες νίκες, εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις απώλειες των πρωτοπόρων και αναρριχήθηκε στην κορυφή της Premier League.
Ημερομηνίες-σταθμοί, ακόμα και για την ιστορία της Λίβερπουλ, είναι η 13η και η 27η Απριλίου, όπου υποδέχεται Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι αντίστοιχα. Για την παρέα του Λουίς Σουάρες τα δεδομένα είναι απλά: με έξι νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές κατακτά το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 24 ολόκληρα χρόνια.
Το πρόγραμμα: 6/4 Γουέστ Χαμ (εκτός), 13/4 Μάντσεστερ Σίτι (εντός), 20/4 Νόριτς (εκτός), 27/4 Τσέλσι (εντός), 3/5 Κρίσταλ Πάλας (εκτός), 11/5 Νιούκαστλ (εντός)
 Τσέλσι - 69 βαθμοί (σε 32 ματς)
Δύο διαδοχικές και, κυρίως, απρόσμενες εκτός έδρας ήττες (από Άστον Βίλα και Τσέλσι) έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την Τσέλσι, η οποία απώλεσε την κορυφή μετά από μεγάλο διάστημα. Το παράδοξο είναι ότι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" φιλοδώρησε με έξι γκολ την Άρσεναλ και με τέσσερα την Τότεναμ.
Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο έχει, θεωρητικά, πιο εύκολο πρόγραμμα από την Λίβερπουλ από τη στιγμή που εκείνη θα δώσει ένα ντέρμπι (εκείνο στο "Άνφιλντ") και οι "κόκκινοι" δύο, ωστόσο είναι η μοναδική διεκδικήτρια του τίτλου που έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.
Το πρόγραμμα: 5/4 Στόουκ (εντός), 13/4 Σουόνσι (εκτός), 20/4 Σάντερλαντ (εντός), 27/4 Λίβερπουλ (εκτός), 3/5 Νόριτς (εντός), 11/5 Κάρντιφ (εκτός)
 Μάντσεστερ Σίτι - 67 βαθμοί (σε 30 ματς)
H πιο ευνοημένη της τριάδας είναι η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς ναι μεν έχει να δώσει δύο εξ αναβολής αναμετρήσεις, αλλά έχει περιθώριο ήττας αρκεί αυτή να μην γίνει στο ντέρμπι του "Άνφιλντ".
Ένα ακόμα θετικό για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι ότι δεν θα έχει μεσοβδόμαδη υποχρέωση πριν από το κρίσιμο ματς με την Λίβερπουλ, που σημαίνει ότι δεν θα υποστεί επιπλέον επιβάρυνση.
Το πρόγραμμα: 5/4 Σαουθάμπτον (εντός), 13/4 Λίβερπουλ (εκτός), 16/4 Σάντερλαντ (εντός), 21/4 Γουέστ Μπρομ (εντός), 27/4 Κρίσταλ Πάλας (εκτός), 3/5 Έβερτον (εκτός), 7/5 Άστον Βίλα (εντός), 11/5 Γουέστ Χαμ (εντός)
Η λίστα των 25.000 διαθεσιμοτήτων του 2013 έκλεισε, τυπικά, χωρίς να υλοποιηθεί πρόγραμμα κινητικότητας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης που αφορά 4.000 εργαζόμενους. Μπορεί τα αρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών να κρατούν το θέμα χαμηλά και να αποφεύγουν οποιαδήποτε σχετική αναφορά, όμως η αλήθεια είναι ότι η Τρόικα υποχώρησε στο συγκεκριμένο ζήτημα αποδεχόμενη το βαρύ πολιτικό κόστος που θα είχε για την κυβέρνηση τυχόν επιμονή της λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΥΠΔΜ Κ. Μητσοτάκης μέτεφερε στους εκπροσώπους των πιστωτών ότι ούτε γαλάζιοι δήμαρχοι δεν θα συνεργάζονταν για την εφαρμογή του προγράμματος κινητικότητας στους ΟΤΑ πριν από τις εκλογές του Μαίου και έτσι ο σχεδιασμός πάγωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος αυτός προγραμματίζεται να ανοίξει το φθινόπωρο, όταν πια θα έχει ανανεωθεί η εντολή των σημερινών δημάρχων και περιφερειαρχών ή θα έχουν αντικατασταθεί από νέους.

http://www.aftodioikisi.gr 
Τη δημιουργία νέου μισθολογίου, το οποίο θα συνδέεται ευθέως με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, προβλέπει το κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης και τρόικας. Στόχος είναι η οικονομική βιωσιμότητα κάλυψης των αναγκών μισθοδοσίας, αλλά και η διασφάλιση της ποιότητας παροχής των υπηρεσιών. Το νέο μισθολόγιο, βάσει των συμφωνηθέντων, θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2015, ωστόσο το προσχέδιο του νόμου θα πρέπει να παρουσιαστεί μέχρι τον Ιούνιο και να ψηφιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Το κείμενο της συμφωνίας προβλέπει αποσυμπίεση διπλής κατεύθυνσης στις αποδοχές, δηλαδή μείωση του ανώτατου και αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα γίνει με κριτήρια την ικανότητα, την απόδοση και την υπευθυνότητα του υπαλλήλου.
Στην κατεύθυνση αυτή, σε συνεργασία με την τρόικα, η κυβέρνηση καλείται να χαρτογραφήσει τις αποδοχές των υπαλλήλων σε όλο τον δημόσιο τομέα, ενώ θα πρέπει να καταγραφούν και όλα τα επιδόματα, οι υπερωρίες, οι άδειες, οι ημερήσιες αποζημιώσεις, τα έξοδα ταξιδιού και πάσης φύσεως «διευκολύνσεις». Με την έναρξη του νέου μισθολογίου, τον Ιανουάριο του 2015, θα ξεκινήσει η λειτουργία ενός μόνιμου συστήματος συνεχούς αξιολόγησης του προσωπικού, ενώ στους «άριστους» θα υπάρχει η πρόβλεψη για την παροχή κινήτρων, πιθανότατα οικονομικών.
Παράλληλα, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και να έχει τεθεί σε ισχύ η καταβολή των δεδουλευμένων τους μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Επίσης, μηνιαίως θα πρέπει να συντάσσεται αναφορά με τον ακριβή αριθμό των απασχολουμένων στο Δημόσιο, με τον αριθμό των «διαθεσίμων», τον αριθμό των απολύσεων και το στάδιο εκδίκασης στο οποίο βρίσκονται τα πειθαρχικά.
Ως προς την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, για το 2013, αυτή θα γίνει βάσει του ήδη ισχύοντος και νεοεισαχθέντος συστήματος που περιλαμβάνει ποσόστωση.
• Απολύσεις: Βάσει των προβλεπομένων στο κείμενο της συμφωνίας, υπάρχει δέσμευση για 2.000 απολύσεις εντός του 2015, οι οποίες ωστόσο θα προέλθουν από πειθαρχικά, από παράνομες προσλήψεις και παράνομες μετατροπές συμβάσεων. Το ζήτημα των απολύσεων θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, «λαμβάνοντας υπόψη τις μεταρρυθμίσεις που έχουν επιτελεστεί και την πιθανότητα να υπάρξει ανάγκη να προσδιοριστούν στόχοι».
• Κινητικότητα: Στο νέο σχήμα της κινητικότητας, η οποία ωστόσο δεν συνδέεται εφεξής με απολύσεις, θα πρέπει, για το 2014, να εισέλθουν 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Η διαδικασία της κινητικότητας θα έχει στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού ενώ πλέον καταργείται το στάδιο της διαθεσιμότητας που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του μισθού των υπαλλήλων.
Συγχώνευση επικουρικών Ταμείων Δημοσίου στο ΕΤΕΑ
Τη συγχώνευση όλων των επικουρικών Ταμείων του Δημοσίου στο μεγάλο επικουρικό Ταμείο του ιδιωτικού τομέα (ΕΤΕΑ) προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα. Η σχετική νομοθέτηση της δεύτερης μεγάλης ενοποίησης των επικουρικών (απομένουν εκτός τα επικουρικά και τα Ταμεία πρόνοιας των επιστημόνων) πρέπει, βάσει της συμφωνίας, να γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Επίσης μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 πρέπει όλα τα επικουρικά Ταμεία που είναι εκτός ΕΤΕΑ να εφαρμόσουν τους δείκτες βιωσιμότητας που προβλέπονται και για το επικουρικό του ιδιωτικού τομέα.
Στις προτεραιότητες για την κοινωνική ασφάλιση περιλαμβάνεται η ψηφισθείσα διάταξη για μείωση κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών από την 1.7.2014. Η δυνατότητα μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία ακόμη ποσοστιαία μονάδα θα εξεταστεί από την κυβέρνηση και την τρόικα μέχρι τον Ιούνιο του 2015, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2014 πρέπει να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και για νέες στοχευμένες μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει την ενοποίηση και τη μείωση των εισφορών, με στόχο τη δημιουργία κινήτρων και την υλοποίηση προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε για την αύξηση των προσλήψεων νέων και μακροχρόνια ανέργων. Το σχέδιο αυτό για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, σε στοχευμένες κατηγορίες και προγράμματα, πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014. Νωρίτερα, μέχρι τον Ιούνιο φέτος, θα έχει εξεταστεί η πορεία ανταπόκρισης του συστήματος ανταποδοτικότητας ανάμεσα σε εισφορές και παροχές. Υπενθυμίζεται δε ότι τον Ιανουάριο του 2015 τα επικουρικά Ταμεία θα χρηματοδοτούνται μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές.
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Βαθιά το χέρι στην τσέπη αναμένεται να βάλει το Δημόσιο, αποζημιώνοντας όσους έδιωξε παράνομα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ΣτΕ, το οποίο άναψε το πράσινο φως για την καταβολή αποζημιώσεων, το Δημόσιο θα πρέπει σε όσους δικαιωθούν δικαστικά και κριθεί παράνομη η απομάκρυνση τους από τη θέση τους, να τους καταβάλει αναδρομικά όλες τις αποδοχές, τα επιδόματα, αλλά και αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να έχει τεράστια σημασία, αφού θα μπορέσουν να την αξιοποιήσουν τόσο οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τη θέση τους μόνιμα, όσο και αυτοί που επέστρεψαν στις θέσεις τους μετά την ακύρωση της πρώτης εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο. Φυσικά ο κατάλογος όσων θα έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη δεν σταματάει εκεί, αφού και οι εργαζόμενοι που απομακρύνθηκαν πρόσφατα, ή αναμένεται να απομακρυνθούν μέσω της διαθεσιμότητας.
Οπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, η απόφαση του ΣτΕ φαίνεται πως εφαρμόζεται κυρίως στο πεδίο των ενστόλων, αφού εκεί παρατηρούνται συχνές αποστρατείες, οι οποίες και ακυρώνονται δικαστικά, επειδή έχουν στηριχθεί είτε σε ανύπαρκτες είτε σε πλημμελείς απολογίες.

Υπέρογκες οι αποζημιώσεις που θα καταβάλλει το Δημόσιο
Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, αν ένα κρατικό όργανο απομακρυνθεί από τη δημόσια υπηρεσία εξαιτίας παράνομης πράξης της Διοίκησης, δικαιούται να αξιώσει από το Δημόσιο αποζημίωση προς αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη εκ του ότι κατά διάρκεια της παράνομης απομάκρυνσής του από την υπηρεσία δεν εισέπραξε τις αποδοχές τις οποίες θα εισέπραττε, εάν δεν είχε παράνομα απομακρυνθεί. Ετσι λοιπόν το Δημόσιο θα πρέπει σε όσους προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και δικαιωθούν να τους καταβάλει αναδρομικά όλες τις αποδοχές, τα επιδόματα, αλλά και αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Η περίπτωση του λιμενικού
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός λιμενικού, ο οποίος μετά από αλλεπάλληλες αποστρατείες και ακυρωτικές αποφάσεις, προήχθη -τελικά- αναδρομικά και αποστρατεύθηκε με βαθμό υποναυάρχου, το 2009, λόγω ορίου ηλικίας. Μάλιστα, ο ένστολος ζήτησε αναδρομικά την καταβολή επιδομάτων ειδικής απασχόλησης θέσης υψηλής ευθύνης και ευθύνης διοίκησης που δεν είχε λάβει λόγω της παράνομης, όπως αποδείχθηκε, αποστρατείας. Τελικά, δικαιώθηκε και το Δημόσιο υποχρεούται να του καταβάλει 54.040 ευρώ συν του νόμιμους τόκους, αλλά και 10.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης.
 
Νέα αμερικανική μελέτη υποδεικνύει ότι η τηλεόραση συμβάλλει σημαντικά στην παιδική παχυσαρκία κι έτσι όσο λιγότερες ώρες περνούν τα παιδιά μπροστά στην οθόνη τόσο πιθανότερο είναι να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Η επίδραση της τηλεόρασης αποδεικνύεται μάλιστα πιο ισχυρή σε σύγκριση με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως οι υπολογιστές, καθώς προβάλλει συνεχώς διαφημιστικά που προωθούν το πρόχειρο φαγητό και τα θερμιδοφόρα γλυκά.

Η μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας περιελάμβανε περισσότερα από 1.000 παιδιά σχολικής ηλικίας.

Οι ερευνητές εξέτασαν παράγοντες όπως η συχνότητα παρακολούθησης, τα προτιμώμενα προγράμματα και οι επιλογές των σνακ και των ροφημάτων των παιδιών. Παράλληλα, μετρήθηκαν βιολογικοί δείκτες όπως η αρτηριακή πίεση, η χοληστερόλη, το ύψος και το βάρος.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που περνούν περισσότερες ώρες μπροστά από την τηλεόραση καταναλώνουν περισσότερα σνακ και μάλιστα πιο ανθυγιεινά σνακ.

Πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στον καταιγισμό διαφημιστικών σποτ που προωθούν προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι και λιπαρά.

Σε αντίθεση με τα παιδιά που ασχολούνται με τον υπολογιστή ή παίζουν βιντεοπαιχνίδια, τα παιδιά που βλέπουν τηλεόραση είναι πιο επιρρεπή στην αυθόρμητη κατανάλωση σνακ, καθώς δεν έχουν τα χέρια τους απασχολημένα, υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!