Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Πώς θα καταφέρετε να κάνετε κράτηση στα πιο περιζήτητα εστιατόρια του κόσμου
Ίσως εκπλαγείτε να μάθετε ότι υπάρχουν πολλά εστιατόρια στον κόσμο που είναι πραγματικά δύσκολο να κάνετε μια κράτηση. Μάλιστα ίσως χρειαστούν πολλά χρόνια για να μπορέσετε να τα επισκεφθείτε.
Αν πραγματικά θέλετε, οπλιστείτε με πολλή υπομονή και ίσως κάποια μέρα καταφέρετε να πετύχετε τον στόχο σας. Επίσης, θα πρέπει να πληρώσετε 25.000 δολάρια για να συμμετέχετε σε αυτό το club για εκλεκτά μέλη και επιπλέον 10.000 δολάρια για φαγητό και ποτά.
Αυτά είναι μερικά από τα πιο περιζήτητα εστιατόρια στον κόσμο
NOMA, Κοπεγχάγη

noma.jpg

CLUB 33, Νέα Ορλεάνη
12-141.jpg

SUKIYABASHI JIRO, Τόκιο

12-144.jpg

ROSE'S LUXURY, Ουάσινγκτον

12-1.jpg

TICKETS, Βαρκελώνη
Screen-Shot-2018-07-10-at-3.21.55-PM.jpg

EL CELLER DE CAN ROCA, Ισπανία

12-150.jpg

TAKAZAWA, Ιαπωνία

12-157.jpg

YAM'TCHA, Παρίσι
12-158.jpg

RAO'S, Νέα Υόρκη

Screen-Shot-2018-07-10-at-3.41.32-PM.jpg

TROIS MEC, Λος Άντζελες

12-163.jpg


Ο άνθρωπος που έσωσε τον κόσμο
Ο Στάνισλαβ Πέτροφ είναι ο άνθρωπος που έσωσε τον κόσμο από πυρηνική καταστροφή το 1983.
Ήταν συνταγματάρχης του σοβιετικού στρατού κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ήταν ο άνθρωπος που είχε βάρδια όταν το σύστημα προειδοποίησης πυρηνικής απειλής εξέπεμψε συναγερμό για επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Πέτροφ αγνόησε το συναγερμό και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι οφειλόταν σε λάθος του συστήματος.
«Ακόμα και αν κάτι έμοιαζε περίεργο εκεί, πιστεύετε ότι ήμουν 100% σίγουρος για το τι έπρεπε να πω; Φυσικά και δεν ήμουν. Είχα πολλές αμφιβολίες», είχε δηλώσει το Σεπτέμβριο του 2008.
Σε παλιότερη συνέντευξή του ο Πέτροφ είχε δηλώσει ότι του είχε φανεί περίεργο το γεγονός ότι το σύστημα τον προειδοποιούσε για εκτόξευση πέντε πυραύλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και είχε σκεφτεί ότι αν ήταν πραγματική επίθεση οι Αμερικάνοι θα εξαπέλυαν επίθεση με πολύ ισχυρότερες δυνάμεις.
Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν αντέδρασε αμέσως αλλά περίμενε. Έχει ομολογήσει μάλιστα ότι περίμενε ακόμα και αν ήξερε ότι αν η απειλή είναι αληθινή, περιμένοντας, αφαιρεί από τη Ρωσία το περιθώριο άμεσης αντίδρασης.
Πάντως, αν είχε προωθήσει τον λανθασμένο συναγερμό στους ανωτέρους του, η επίθεση από τη Ρωσία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ως αντίποινα θα ήταν αναπόφευκτη.
Πέθανε πέρυσι στις 14 Σεπτεμβρίου, στα 78 χρόνια του, στο διαμέρισμά του στην Μόσχα.

Η απιστία είναι γένους θηλυκού με τους ειδικούς να αποδεικνύουν και επιστημονικά ότι κάποια επαγγέλματα είναι πιο επιρρεπή στις ερωτικές σκανταλιές. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild, διαπιστώνει κανείς ότι στο θέμα της γυναικείας απιστίας, άλλος έχει το όνομα κι άλλος τη χάρη.
Οι γυναίκες που ασχολούνται με την πολιτική είναι οι λιγότερο άπιστες ενώ οι γιατρίνες και οι δασκάλες οι πιο άτακτες ερωτικά…
Τα πιο άπιστα γυναικεία επαγγέλματα
Ιατρική
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild, οι γυναίκες που φορούν λευκή μπλούζα μπαινοβγαίνοντας σε νοσοκομεία είναι πιο άτακτες ερωτικά.
Το 23% των γιατρών και νοσηλευτριών απατούν τον σύντροφό τους, όπως αναφέρει ο ιστότοπος «Ashley Madison» . Πιθανότατα τα κρεβάτια στο χώρο εργασίας να ανοίγουν την όρεξη στις εργαζόμενες.
Εκπαίδευση
Οι γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της εκπαίδευσης- είτε είναι δάσκαλοι είτε καθηγήτριες Πανεπιστημίου- δεν είναι αντίθετες στην απιστία. Τους αρέσει να διδάσκουν ακόμα και στο… κρεβάτι. Μετά τις γιατρίνες οι καθηγήτριες και οι δασκάλες έρχονται δεύτερες στην απιστία.
Επιχειρηματίες
Οι γυναίκες που «στήνουν» μία εταιρεία είναι περίεργες, ξέρουν τι θέλουν και προσπαθούν να πάρουν αυτό που θέλουν. Το 11% απατά τον σύντροφό τους.
Οικονομολόγοι
Οι γυναίκες που ασχολούνται με τα χρηματοοικονομικά δεν βαριούνται ποτέ. Η αδρεναλίνη είναι στα ύψη. Το 9% απατά τον σύντροφό τους, πιθανότατα με κάποιον συνάδελφο.
Κοινωνική εργασία
Το 9% των γυναικών που προσφέρουν κοινωφελές έργο, είναι άπιστες. Σχεδόν μία στις 10 γυναίκες κάνουν «τάρανδο» τον σύζυγο.
Λιανεμπόριο και ξενοδοχειακές μονάδες
Οι γυναίκες που εργάζονται στο λιανεμπόριο και σε ξενοδοχεία καταλαμβάνουν την έκτη θέση της λίστας με τα πιο άπιστα γυναικεία επαγγέλματα.
Το 9% έχει κάνει one night stand. Μάλλον βοηθάει και το επάγγελμα. Πολλές επαφές …τρίτου τύπου.
Tεχνολογία -Πληροφορική
Το 8% των γυναικών προφανώς βαριέται τους υπολογιστές και κάνει διάλειμμα από τη δουλειά κάνοντας ερωτικά παιχνίδια με τρίτα πρόσωπα.
Μάρκετινγκ-Επικοινωνία
Το 4% των γυναικών που εργάζονται στο μάρκετινγκ είναι επιρρεπείς στην απιστία.
Κατασκευαστικός κλάδος
Το 4% των γυναικών δεν μπορεί να αντισταθεί στον ανδροκρατούμενο κυρίως χώρο βλέποντας ιδρωμένα κορμιά να εργάζονται.
Δικαστικός κλάδος
Οι δικαστικοί υπάλληλοι, συμβολαιογράφοι και δικηγόροι καταλαμβάνουν την δέκατη θέση στη λίστα. Οι άνδρες με κοστούμι και τη γραβάτα ελκύουν απίστευτα τις γυναίκες ενώ οι νομικές υποθέσεις τους φέρνουν πιο… κοντά.
Τέχνες – Ψυχαγωγία
Οι γυναίκες που ασχολούνται με τον καλλιτεχνικό χώρο είναι από τις λιγότερο δραστήριες στην απιστία.Κι όμως!Μόνο το 3% απατά τον άνδρα της.
Πολιτική
Στην τελευταία θέση της λίστας έρχονται οι γυναίκες πολιτικοί.Μόνο το 1% των κυριών που ασχολούνται με τα κοινά έχουν εξωσυζυγική σχέση.
Πηγή: protothema.gr

Τα βιβλία είναι σαν φυλακισμένες ψυχές μέχρι που κάποιος να τα κατεβάσει από το ράφι και να τα απελευθερώσει”  είχε πει κάποτε ο Άγγλος συγγραφέας Samuel Butler.
Ένας χώρος γεμάτος βιβλία είναι ένας ολόκληρος μαγικός κόσμος που περιμένει να τον εξερευνήσουμε και να “χαθούμε” μέσα του.
Η παλαιότερη ελληνική βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 1764 από δύο μοναχούς, τον Γεράσιμο Γούνα και τον Αγάπιο Λεονάρδο. Βρίσκεται στην Δημητσάνα και αποτελεί πνευματική κληρονομιά ανυπολόγιστης αξίας. Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας συγκαταλεγόταν μεταξύ των τεσσάρων βιβλιοθηκών που υπήρχαν στην Ελλάδα και περιείχε 5.000 τόμους (αριθμός ιδιαίτερα εντυπωσιακός για την εποχή αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρισκόταν η χώρα μας).
Δυστυχώς, κατά την επανάσταση του 1821, ένα μεγάλο μέρος της βιβλιοθήκης καταστράφηκε, όταν το χαρτί των βιβλίων χρησιμοποιήθηκε ώστε να κατασκευαστούν φυσίγγια. Με λίγα λόγια, η βιβλιοθήκη πρόσφερε και αυτή το μερίδιό της στον εθνικό αγώνα για την απελευθέρωση. Έτσι, από τους 5.000 τόμους που αριθμούσε πριν το 1821, μετά την απελευθέρωση είχαν διασωθεί μόλις 600 τόμοι.
Σήμερα πάντως η βιβλιοθήκη της Δημητσάνας διαθέτει 35.000 τόμους χάρη στην προσφορά των Δημητσανιτών της διασποράς, αλλά και στο κληροδότημα του Νικολάου Μακρή.
Στη βιβλιοθήκη φυλάσσονται σπάνια χειρόγραφα του 17ου αιώνα καθώς και περγαμηνές του 16ου αιώνα. Επίσης υπάρχουν κάποια από τα πρώτα βιβλία (μετά την ανακάλυψη της τυπογραφίας) τα οποία τυπώθηκαν το 1546 στη Βενετία και στη Βασιλεία.
Ακόμη, λειτουργεί τμήμα χειρογράφων με περίπου 200 κώδικες όπως και ταξινομημένα λυτά έγγραφα. Επίσης λειτουργεί Μουσείο με εθνικά κειμήλια και είδη λαϊκού βίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!