Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Θα μπορούμε να πάμε από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη με αυτοκίνητο;
Έχετε κουράγιο και κυρίως περιπετειώδη διάθεση να οδηγήσετε πάνω από 21.000 χλμ. προκειμένου να φτάσετε από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη διαμέσου Σιβηρίας κι Αλάσκας;
Αν ναι, τότε το (φιλόδοξο και μεγαλόπνοο) σχέδιο που επεξεργάζεται η ηγεσία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, μάλλον θα σας χαροποιήσει.
Το σχέδιο, ονόματι Trans-Eurasian Belt Development (TEPR), παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό σε μια συνεδρίαση της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, Βλαντιμίρ Γιακούνιν, ο τεράστιος αυτοκινητόδρομος θα διασχίζει τη Ρωσία, τη Σιβηρία και θα συνδέει τα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας του με την αμερικανική πολιτεία της Αλάσκα, διασχίζοντας το Βερίγγειο Πορθμό, που χωρίζει την Ασία από τη Βόρεια Αμερική.
Η διαδρομή που κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθεί ο υπερ-σιβηρικός αυτοκινητόδρομος που θα ενώνει οδικά τις ΗΠΑ με τη Ρωσία, θα δίνει τη δυνατότητα στον επίδοξο λάτρη της περιπέτειας να ξεκινήσει, όπως επισημαίνει το CNN, από το Λονδίνο, να περάσει από τη Μόσχα, να διασχίσει όλη τη Σιβηρία μέχρι το Αλαντίρ, τη πρωτεύουσα της ρωσικής επαρχίας της Τσουκότκα, και να περάσει στη Βόρεια Αμερική αρχικά από τη πόλη Νόμε και κατόπιν από το Φέρμπανκς, προτού διασχίσει τον Καναδά και καταλήξει στη Νέα Υόρκη.























Η συνολική απόσταση από το Λονδίνο έως την Αλάσκα, μέσω Μόσχας, ξεπερνάει τα 13.000 χιλιόμετρα -και από εκεί άλλα 8.000 χλμ. έως τη Νέα Υόρκη, δηλαδή συνολικά η όλη διαδρομή ανέρχεται στα 21.000 χλμ. Αν μη τι άλλο, θα χρειαστεί πολλή βενζίνη στο ρεζερβουάρ…
«Θα είναι ένα διακρατικό και διαπολιτισμικό σχέδιο», είπε ο Γιακούνιν στη ρωσική εφημερίδα Siberian Times, προσθέτοντας πως για την ευόδωση του απαιτείται να κατασκευαστεί ένας κεντρικός δρόμος παράλληλα με τον ήδη υπάρχοντα υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο, μαζί με ένα νέο δίκτυο τρένων και αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να κατασκευαστεί ένα αξιοπρεπές οδικό δίκτυο στην Τσουκότκα, την πιο απομακρυσμένη, δυσπρόσιτη, ανεξερεύνητη και αφιλόξενη περιοχή της Ρωσίας, με λίγες χιλιάδες κατοίκους –στην πλειοψηφία τους, Εσκιμώους και… πολικές αρκούδες.
Επίσης, αυτό που δεν διευκρινίστηκε καθόλου στο σχέδιο είναι με ποιο τρόπο θα ενωθούν οδικά  οι ΗΠΑ και η Ρωσία στα 88 χιλιόμετρα του θαλάσσιου «ανοίγματος» του Βερίγγειου Πορθμού - αν δηλαδή θα κατασκευαστεί μια υποθαλάσσια σήραγγα, μια τεράστια γέφυρα ή αν θα χρησιμοποιηθούν μεγάλα οχηματαγωγά πλοία που θα ενώνουν τα δυο ηπειρωτικά άκρα.
Το σχέδιο για τον TEPR θα κοστίσει τρισεκατομμύρια δολάρια, με το CNN να κάνει λόγο για κρατική χρηματοδότηση, υπονοώντας ότι ο Γιακούνιν είναι στενός φίλος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Πάντως, η δημιουργία ενός υπερ-σιβηρικού αυτοκινητοδρόμου που θα ενώνει οδικά τις ΗΠΑ με τη Ρωσία σίγουρα δεν είναι ένα σχέδιο που μπορεί να κατασκευαστεί σύντομα και σίγουρα απαιτεί αγαστή συνεργασία ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δυο παγκόσμιων υπερδυνάμεων.
in.gr
Δεν πίστευε στα μάτια του, με αυτό που ανακάλυψε ένας έφηβος στη Βρετανία, επιστρέφοντας από τα ψώνια που είχε πάει στο σούπερ-μάρκετ μαζί με τη μητέρα του.

Όπως αναφέρει η Sun, ο νεαρός μαθητής είδε κάτι να... κινείται μέσα σε μία συσκευασία λαχανικών που βρισκόταν μέσα σε ψυγείο.

Ο μαθητής πήγε πιο κοντά για να δει καλύτερα και τα έχασε.

Ο λόγος; Μέσα στα συσκευασμένα λαχανικά υπήρχε μία πελώρια ακρίδα την οποία απαθανάτισε με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου.

Η φωτογραφία έκανε ασφαλώς το γύρο των κοινωνικών δικτύων.
iPhone_6_camera
Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, η Apple λανσάρει νέες συσκευές iPhone ή βελτιωμένα μοντέλα ήδη υπαρχόντων μοντέλων. Αφού ήδη το 2014 παρουσιάστηκαν τα iPhone 6 και 6 Plus, όλοι πλέον αναμένουν τις εκδόσεις «S».
Αυτός τουλάχιστον είναι ο πυρήνας του δημοσιεύματος των DigiTimes από την Ταϊβάν, το οποίο επικαλείται εσωτερική πληροφόρηση. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα η Apple ετοιμάζει και μία «μικρή» έκπληξη αφού πέρα από τις εκδόσεις «S» των iPhone 6 και 6 Plus πρόκειται να λανσαριστεί και μία τρίτη συσκευή, το iPhone 6C που θα διαθέτει οθόνη 4 ιντσών.
Προφανώς το iPhone 6C θα είναι η φθηνότερη πρόταση της Apple απευθυνόμενη στα ελαφρύτερα πορτοφόλια, τουλάχιστον όπως τα ορίζει η αμερικανική εταιρεία. Με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται και η παράδοση που ξεκίνησε το 5C για ένα πιο πλαστικό iPhone και με αρκετά χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα.
Παρόλα αυτά, κρίνοντας από την περιορισμένη αποδοχή του iPhone 5C, η φήμη για ένα μελλοντικό iPhone 6C δημιουργεί μόνο απορίες για τις προθέσεις Apple.
Όλα τα νέα μοντέλα της εταιρείας θα διαθέτουν LTPS panels τα οποία για τα iPhone 6S Plus και iPhone 6C θα προέρχονται από τις Japan Display, Sharpκαι LG Display, ενώ του iPhone 6S θα προέρχονται από τις Japan Display και LG.
Επιπρόσθετα, όλες οι συσκευές θα διαθέτουν Corning Gorilla Glass, με τα μοντέλα της σειράς 6S να χρησιμοποιούν επεξεργαστές A9 ενώ το μοντέλο 6C θα χρησιμοποιεί επεξεργαστές A8. Ακόμη, το σύνολο των συσκευών θα εξοπλίζεται με τεχνολογίες NFC και σάρωσης δακτυλικού αποτυπώματος.
Τέλος, το δημοσίευμα των DigiTimes δίνει πληροφορίες και για τους κατασκευαστές των μελλοντικών συσκευών της Apple, με την Wistron να αναλαμβάνει το iPhone 6C, ενώ τα iPhone 6S και iPhone 6S Plus θα συναρμολογηθούν από τις Foxconn Electronics και Pegatron.
pestaola.gr
Η απαλλαγή από το λίπος στην κοιλιά δεν είναι σημαντική μόνο για την εμφάνιση. Το επιπλέον λίπος στην περιοχή είναι προάγγελος καρδιακής νόσου, διαβήτη τύπου 2, αντίστασης στην ινσουλίνη και ορισμένων ειδών καρκίνου. 

Αν η άσκηση και η διατροφή δεν έχουν κάνει πολλά για να βελτιώσουν την κοιλιά σας, τότε μπορεί να ευθύνονται οι ορμόνες, η ηλικία και άλλοι γενετικοί παράγοντες. Δείτε 10 πιθανές αιτίες που εμποδίζουν το χάσιμο λίπους από την κοιλιά σας.
Μεγαλώνετε
Καθώς μεγαλώνετε, το σώμα σας αλλάζει τον τρόπο που παίρνει και που χάνει βάρος.
Αντρες και γυναίκες εμφανίζουν πτώση του μεταβολικού ρυθμού. Εκτός από αυτό, οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν και την εμμηνόπαυση.
Αν οι γυναίκες παχύνουν μετά την εμμηνόπαυση, πιο πιθανό είναι να παχύνουν στην κοιλιά, δήλωσε ο Michael Jensen, καθηγητής στη Mayo Clinic.
Στην εμμηνόπαυση, η παραγωγή των οιστρογόνων και της προγεστερόνης μειώνεται. Στο μεταξύ, αρχίζουν και τα επίπεδα της τεστοστερόνης να μειώνονται, αλλά με μικρότερο ρυθμό. Η αλλαγή στις ορμόνες οδηγεί τις γυναίκες να κρατούν βάρος στην κοιλιά. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να καταπολεμήσετε τη διαδικασία.

Τρώτε πολλά κατεργασμένα τρόφιμα
Ο Patton δήλωσε ότι επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το άσπρο ψωμί, τα κρακεράκια και τα τσιπς, καθώς και η ζάχαρη στα γλυκά ροφήματα και τα επιδόρπια αυξάνουν τη φλεγμονή στον οργανισμό. Το λίπος στην κοιλιά συνδέεται με φλεγμονή, επομένως η μεγάλη κατανάλωση κατεργασμένων τροφίμων εμποδίζει την ικανότητα απώλειας λίπους από την κοιλιά. Φυσικές τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης, είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά, που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί ενδεχομένως να εμποδίσουν το λίπος στην κοιλιά.

Τρώτε τα λάθος λιπαρά
Ο οργανισμός δεν αντιδρά με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα λιπαρά. Ερευνητές συνδέουν την υψηλή κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών με αυξημένο κοιλιακό λίπος. Αντίθετα, μονοακόρεστα λιπαρά και συγκεκριμένα είδη πολυακόρεστων λιπαρών έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στον οργανισμό και αν καταναλώνονται σε σωστές μερίδες μπορεί να ωφελήσουν. Ωστόσο, ο Patton προειδοποιεί ότι η μεγάλη κατανάλωση λιπαρών οποιοδήποτε είδους αυξάνει την πρόσληψη θερμίδων και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Επομένως, να απολαμβάνετε τα υγιεινά λιπαρά με μέτρο .

Η άσκηση δεν είναι αρκετά απαιτητική
Για να εξαφανίσετε το λίπος στην κοιλιά πρέπει να εντείνετε την άσκηση.
Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Medicine and Science in Sports and Exercise’’, άνθρωποι που ολοκλήρωσαν πρόγραμμα άσκησης υψηλής έντασης έχασαν περισσότερο κοιλιακό λίπος σε σχέση με όσους ακολουθήσαν πρόγραμμα χαμηλής έντασης.
Η γυμνάστρια Natalie Jill, δήλωσε ότι πρέπει να ασκείστε σε μεγάλη ένταση, επειδή στόχος είναι να κάψετε περισσότερες θερμίδες, πράγμα που κάνει η άσκηση υψηλής έντασης.
Ασκήσεις υψηλής έντασης θα σας κάνουν να καίτε περισσότερες θερμίδες σε μικρότερο χρόνο.

Έχετε στρες
Το στρες κάνει πιο δύσκολη την απώλεια περιττών κιλών, ιδιαίτερα από τη μέση. Δεν είναι μόνο το ότι θέλετε τροφές υψηλές σε λιπαρά και θερμίδες όταν έχετε στρες αλλά και λόγω της κορτιζόλης η οποία μπορεί να αυξήσει την ποσότητα λίπους που κρατά το σώμα και να μεγαλώσει τα λιπώδη κύτταρα. Υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης έχουν συνδεθεί με περισσότερο λίπος.

Δεν κοιμάστε επαρκώς
Αν κοιμάστε λιγότερες από 6 ώρες τη νύχτα, για να μικρύνετε την περίμετρο μέσης θα πρέπει να κοιμάστε περισσότερο. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 70.000 γυναίκες ανακάλυψε ότι όσες κοιμόνταν 5 ώρες ή λιγότερο τη νύχτα είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να αυξήσουν το βάρος τους κατά 15 περίπου κιλά σε σχέση με όσες κοιμόνταν 7 ώρες.

Το σώμα σας έχει σχήμα μήλου
Ο Dr. Kashyap δήλωσε ότι αν τείνετε να αποθηκεύετε τα κιλά γύρω από τη μέση παρά γύρω από τους γοφούς, τότε ανήκετε στο σχήμα μήλου. Η συγκεκριμένη γενετική προδιάθεση σημαίνει ότι το να χάσετε λίπος από την κοιλιά είναι πιο δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο.

Είστε άρρωστοι
Αν τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υψηλά, μπορεί ενδεχομένως να δυσκολεύεστε να χάσετε βάρος.
Ο Dr. Kashyap δήλωσε ότι αν έχετε σώμα- μήλο και είστε υπέρβαροι είναι καλή ιδέα να δείτε τον γιατρό σας, καθώς υπάρχει πιθανότητα να έχετε προδιαβήτη ή διαβήτη.

Δεν έχετε κίνητρο
Ο Dr. Kashyap, δήλωσε ότι η μείωση του κοιλιακού λίπους θέλει συνδυαστική προσέγγιση διατροφής χαμηλής σε θερμίδες, που είναι υψηλή σε ίνες και χαμηλή σε υδατάνθρακες και ζάχαρη, μαζί με άσκηση με βάρη και άσκηση που ωφελεί το καρδιαγγειακό.

Δυο στους τρεις πελάτες των mobile dating apps είναι άντρες
Οι εφαρμογές… γνωριμιών, οι λεγόμενες "dating apps" όπως το Tinder και το League, που βασίζονται στην τοποθεσία των χρηστών, έχουν μαζί πάνω από 91 εκατομμύρια χρήστες.
Και σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, σχεδόν τα δύο τρίτα των χρηστών των "ψηφιακών προξενητρών" είναι άντρες. Μάλιστα, ένας στους πέντε πληρώνει κατιτίς παραπάνω για να έχει πρόσβαση σε premium υπηρεσίες.
Η πλειοψηφία των χρηστών είναι ηλικίας από 16 έως 34 ετών, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 70% της συνολικής βάσης των χρηστών.
Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία ερευνών Global Web Index, που εδρεύει στο Λονδίνο και σύμφωνα με αυτή, το 6% των χρηστών του διαδικτύου στις μέρες μας χρησιμοποιεί κάποια dating app, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Guardian.
"Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ένα πέμπτο των χρηστών των εφαρμογών αυτών πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες… διαδικτυακών γνωριμιών" γράφουν οι συντάκτες της έκθεσης Jason Mander και Felim McGrath.
Την περασμένη χρονιά, μια παρόμοια έρευνα από την εταιρεία Pew Research Center είχε βρει, ότι οι άντρες είναι πιο ενεργοί χρήστες τέτοιου είδους εφαρμογών και ιστοσελίδων.
Ακόμη, το 13% των ανδρών στις ΗΠΑ είχε χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή/ιστοσελίδα γνωριμιών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες ήταν 9%.
Σύμφωνα με το Tinder, οι χρήστες συνδέονται με την εφαρμογή της εταιρείας κατά μέσο όρο για 11 λεπτά την ημέρα. Οι γυναίκες αφιερώνουν 8,5 λεπτά, ενώ οι άντρες 7,2.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει 40 εκατ. χρήστες, ακολουθώντας την κινεζική εφαρμογή γνωριμιών Momo, η οποία έχει 60 εκατ. ενεργούς χρήστες.
Η έκθεση Global Web Index αναφέρει ότι οι location-based dating apps έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς σε χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία και το Βιετνάμ.
news.gr
Η ιδέα έρχεται από την αμερικανική ζυθοποιία Rogue που θέλησε να βάλει… φωτιά στην μπύρα και ανάμειξε το αγαπημένο ποτό με καυτερή σος τσίλι.

Κάπως έτσι προέκυψε η Rogue Sriracha, μια καυτερή μπύρα που καίει τον ουρανίσκο! Η μπύρα περιέχει το τσίλι Huy Fong και αφήνει μια καυτερή επίγευση, ενώ ταιριάζει ιδανικά με σνακ, πίτσα, μπέργκερ, κρέατα και ψητά λαχανικά.

Η κατανάλωση ενδείκνυται για ένα μόνο μπουκάλι τη φορά, καθώς το κάψιμο είναι μεγάλο και το κόστος είναι περίπου στα 10 ευρώ το τεμάχιο.

Σύμφωνα με το perierga.gr, δεν θα την βρείτε σε καταστήματα ή κάβες παρά μόνο διαδικυακά στο Rogue Ales & Spirits. Μάλιστα τη συγκεκριμένη περίοδο παρατηρείται έλλειψη και όπως επισημαίνει η εταιρεία θα είναι ξανά διαθέσιμη η μπύρα μετά τον Οκτώβριο του 2015.

http://www.enikos.gr

Στην πραγματικότητα, ο εχθρός δεν είναι η ίδια η σοκολάτα, αλλά οι ποσότητες στις οποίες την καταναλώνουμε. Κι αυτό γιατί ένα κομματάκι σοκολάτας έχει πολλά οφέλη.
  • Μας βοηθάει στη χαλάρωση, καθώς η μυρωδιά της αυξάνει τα εγκεφαλικά κύματα θήτα
  • Μας ανεβάζει τη διάθεση με τη φαινυλαιθυλαμίνη της
  • Περιέχει φλαβονοειδή τα οποία βοηθούν τα αιμοφόρα αγγεία να παραμένουν ελαστικά
  • Έχει αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν στη γήρανση του οργανισμού.
Προτού, όμως, γεμίσετε το ντουλάπι σας σοκολάτες, μην ξεχνάτε ότι 100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος αποδίδουν 600 θερμίδες και η ίδια ποσότητα μαύρης σοκολάτας φτάνει στις 500, ενώ οι ξηροί καρποί μέσα στις σοκολάτα αυξάνουν περίπου κατά 50 τις θερμίδες της.
clickatlife.gr
Εντυπωσιακή η 28χρονη ηθοποιός και μοντέλο Μέγκαν Φοξ συμβουλεύει τα... νεαρά κορίτσια να γίνουν σκύλες προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.

Και εξηγεί στο βρετανικό περιοδικό Bravo: «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι τα κορίτσια να μη φοβούνται να γίνουν σκύλες»...

«Αν πιστεύεις σε κάτι και το θέλεις πολύ, κάνε το. Πάλεψε γι' αυτό με θάρρος. Ανεξάρτητα από το τι θα πρέπει να θυσιάσεις για να φτάσεις στον στόχο σου. Μην ξοδέψεις άδικα χρόνο ανησυχώντας για τις επιπτώσεις».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Κατασχέθηκε πίνακας του Πικάσο αξίας 15 εκατ. ευρώ!
Έναν πίνακα του Πικάσο, η αξία του οποίου αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ, κατέσχεσε η αστυνομία της Ιταλίας, λίγο πριν εξαχθή παρανόμως από τη χώρα. Μαζί με τον πίνακα κατασχέθηκε και ένα σπάνιο αρχαίο ρωμαϊκό άγαλμα.
Ο πίνακας είναι ζωγραφισμένος το 1912, έτος που ανήκει στην κυβιστική περίοδο του Ισπανού ζωγράφου. Το ρωμαϊκό άγαλμα ανάγεται στον 2ο ή τον 3ο αιώνα και η αξία του υπολογίζεται σε περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.
Πρόκειται, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, για ένα έργο ιδιαίτερα σπάνιο όσον αφορά τη μορφή του και την κατάσταση συντήρησής του. Δύο παρόμοια αγάλματα εκτίθενται στο μουσείο του Βατικανού και στο Βρετανικό Μουσείο.
news.gr
Το πρωινό ξύπνημα είναι κάτι που ταλαιπωρεί τους περισσότερους εργαζόμενους, ειδικά όσους είναι «νυχτοπούλια». Ωστόσο το να σηκώνεται κανείς πρωί, έχει ορισμένα σημαντικά οφέλη.

Ζείτε την ημέρα
Είναι υπέροχο συναίσθημα να ξυπνάτε και να νιώθετε ότι έχετε ολόκληρη την ημέρα μπροστά σας για να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις σας και να διασκεδάσετε.

Ησυχία
Τα παιδιά λείπουν, ο/η σύντροφος λείπει, δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και δε γίνονται έργα στο δρόμο και η γειτονιά δεν έχει ξυπνήσει ακόμα για να κάνει φασαρία.

Ανατολή ηλίου
Τι πιο όμορφο από το να έχετε την ευκαιρία να δείτε αυτό το μαγευτικό φυσικό φαινόμενο, που έχουμε «ξεχάσει» θεωρώντας το δεδομένο.

Πρωινό
Οταν ξυπνάτε νωρίς έχετε το χρόνο να φάτε ένα καλό και σωστό πρωινό που αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας

Ασκηση
Αντίστοιχα έχετε και τον χρόνο να κάνετε την πρωινή σας γυμναστική

Μετακίνηση
Κανείς δεν βγαίνει πολύ πρωί κι έτσι έχετε τους δρόμους άδειους να κάνετε τις δουλειές σας πριν πέσετε στην «ώρα αιχμής»

Αν παρολαυτά δυσκολεύεστε να αποχωριστείτε το κρεβάτι σας το πρωί, ακολουθούν μερικές συμβουλές για πρωινό ξύπνημα

Μην κάνετε απότομες αλλαγές στα ωράρια σας. Ξεκινήστε σιγά σιγά, ξυπνώντας κάθε μέρα 10 λεπτά νωρίτερα απ' ότι την προηγούμενη. Κοιμηθείτε νωρίτερα και κλείστε την τηλεόραση, τον υπολογιστή, το κινητό και όποια άλλη οθόνη μία ώρα πριν ξαπλώσετε. Βάλτε το ξυπνητήρι μακριά από το κρεβάτι ώστε να αναγκαστείτε να σηκωθείτε για να το κλείσετε. Βρείτε έναν λόγο να ξυπνάτε το πρωί. Οταν έχετε κάτι ενδιαφέρον και σημαντικό να κάνετε θα είστε σε εγρήγορση πριν καν χτυπήσει το ξυπνητήρι.

http://www.thestival.gr
O ταχυδρόμος δεν χτυπούσε ούτε μια φορά: κρατούσε τα γράμματα σπίτι του
Ένας 29χρονος που εργαζόταν τους τελευταίους 6 μήνες ως ταχυδρομικός διανομέας στην Κόρδοβα της Αργεντινής συνελήφθη, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν περισσότερες από 7.000 επιστολές τις οποίες δεν παρέδωσε ποτέ στους παραλήπτες τους.

Ο ταχυδρόμος της πόλης Εμπάλσε μετέφερε και έκρυβε την αλληλογραφία στο σπίτι του αντί να την παραδίδει στους 15.000 κατοίκους της κοινότητας: από απλές καρτ-ποστάλ μέχρι δικαστικά έγγραφα, ειδοποιήσεις για παραλαβή πιστωτικών καρτών και λογαριασμούς.

«Δεν ξέρουμε γιατί το έκανε» δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας Ντάνιελ Φλόρες μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι ΤΝ.

Η ανακάλυψη του «βουνού» της αλληλογραφίας έγινε κυριολεκτικά κατά τύχη. Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του διανομέα για άλλη υπόθεση, καθώς είχε κατατεθεί μήνυση σε βάρος του για κλοπή ηλεκτρικών ειδών. Εκεί βρήκαν πολλούς σάκους που περιείχαν τα γράμματα, τα περισσότερα από τα οποία δεν είχαν ανοιχθεί ποτέ.

Σε βάρος του 29χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση του απόρρητου της αλληλογραφίας.
in.gr
Από το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε η διαδικασία βεβαίωσης των οφειλών του ΕΕΤΑ για ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων. Πώς θα μάθετε αν είστε ένας από αυτούς; Δείτε όλες τις εναλλακτικές λύσεις με τις οποίες θα σας φτάσουν τα «κακά νέα».

Η εφορία αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να αργεί αλλά δεν… ξεχνά.

Έτσι, όσοι αφήσατε απλήρωτες μια ή περισσότερες δόσεις του «χαρατσιού της ΔΕΗ», θα μπορέσετε να δείτε αν ανήκετε πλέον στη μεγάλη οικογένεια των οφειλετών του δημοσίου μέσα από τους ακόλουθους δρόμους:

1. Μπορείτε –με τους κωδικούς του Taxisnet- να επισκεφτείτε την «προσωποποιημένη πληροφόρηση»

2. Μπορείτε να περιμένετε την αποστολή email κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα

3. Η 3η λύση είναι να περιμένετε την αποστολή έγγραφης ειδοποίησης κάτι που αναμένεται να συμβεί επίσης μέσα στις επόμενες ημέρες.

Από τη στιγμή που η οφειλή βεβαιώνεται με σημερινή ημερομηνία, οι φορολογούμενοι θα έχουν χρόνο μέχρι το τέλος Απριλίου για να πληρώσουν. Η εφάπαξ πληρωμή, θα μπορεί να γίνει και από τη Δευτέρα. Όσοι όμως το επιθυμούν, μπορούν να εντάξουν την οφειλή στην ρύθμιση των 100 δόσεων.

Η εμφάνιση των οφειλών γίνεται σταδιακά και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Συνολικά, απλήρωτες δόσεις –μία ή περισσότερες- άφησαν ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ενώ το συνολικό ποσό της οφειλής διαμορφώνεται στα 350 εκατ. ευρώ.

http://www.fpress.gr 

Οι επιστήμονες, όπως μας δείχνουν με τις έρευνες που συνηθίζουν να διεξάγουν, φαίνεται πως ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την υγεία και τη φυσική κατάσταση των εργαζομένων, καθώς κατά καιρούς μελετούν λιγότερο ή περισσότερο παράδοξες συσχετίσεις μεταξύ του επαγγέλματος που κάνει κανείς και του στρες, της ψυχοπάθειας, της παχυσαρκίας και άλλων πολλών.
Τώρα, οι ερευνητές από το Βρετανικό Σύλλογο για την Καρδιά αποφάσισαν να εξερευνήσουν ποια είναι τα πιο «γυμνασμένα» επαγγέλματα. Ναι, καλά διαβάσατε. Αλλά, τα αποτελέσματα της μελέτης θα σας ξαφνιάσουν…
Στη νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν συνολικά 2.000 επαγγελματίες από κάθε λογής τομέα.
Στην κορυφή λοιπόν της λίστας με τους πιο γυμνασμένους, βρίσκονται οι μηχανικοί αυτοκινήτων, καθώς οι περισσότεροι δήλωσαν πως γυμνάζονται περίπου τέσσερις φορές την εβδομάδα! Στην πρώτη δεκάδα συγκαταλέγονται επίσης και όσοι απασχολούνται με τις τουριστικές επιχειρήσεις.
Οι γιατροί και όσοι εργάζονται στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων γυμνάζονται περίπου τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και οικοδόμοι γυμνάζονται τρεις με τέσσερις φορές εβδομαδιαίως.
Μια παράδοξη διαπίστωση ήταν ότι ακόμη και οι τραπεζίτες ή όσοι απασχολούνται στις Τεχνολογίες Πληροφοριών – άτομα που η δουλειά τους απαιτεί πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή – καταφέρνουν να παραμείνουν σε καλή φυσική κατάσταση, καθώς οι περισσότεροι γυμνάζονται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.
Οι συμμετέχοντες που γυμνάζονται συστηματικά δήλωσαν πως το κάνουν για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, για να παραμείνουν υγιείς ή για να χάσουν βάρος.
Εγώ για να σας πω τη γνώμη μου, πίστευα ότι ανάμεσα σε αυτά τα επαγγέλματα θα ήταν οι γυμναστές, τα μοντέλα, οι ηθοποιοί ή οι τραγουδιστές, και εν γένει άτομα του θεάματος ή εκείνοι που η δουλειά τους προϋποθέτει μια άλφα φυσική κατάσταση. Έπειτα, το ξανασκέφτηκα το πράγμα, και θυμήθηκα που 12 χρόνια στο σχολείο πρέπει να πέτυχα το πολύ έναν γυμναστή που να μην ήταν χοντρός και να τρώει τυρόπιτες, όπως επίσης σκέφτηκα ότι τα μοντέλα και τα άτομα της showbiz δεν γυμνάζονται συχνά, απλώς κάνουν εξαντλητικές δίαιτες.
Μπαίνει ο τύπος στο μπαρ και παραγγέλνει ένα διπλό μαρτίνι. Μόλις το ήπιε, ρίχνει μια
ματιά στο τσεπάκι του πουκαμίσου του και παραγγέλνει και δεύτερο διπλό. Μόλις το
ήπιε, ρίχνει μια ματιά στο τσεπάκι του πουκαμίσου του και παραγγέλνει και τρίτο διπλό. Μόλις το ήπιε, ρίχνει μια ματιά στο τσεπάκι του πουκαμίσου του και παραγγέλνει και τέταρτο διπλό. Η ιστορία συνεχίζεται και ο μπάρμαν, απορημένος, τον ρωτάει:
- Ακου φίλε. Θα σου σερβίρω μαρτίνι όλη τη νύχτα, αν θες. Μήπως όμως μπορείς να μου πεις γιατί κοιτάζεις στην τσέπη του πουκαμίσου σου, πριν παραγγείλεις;
- Έχω μια φωτογραφία της γυναίκας μου εκεί, απαντάει αυτός. Μόλις αρχίσει να μου φαίνεται ωραία, ξέρω ότι είναι καιρός να πάω σπίτι!


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης ανακάλυψαν ένα σημαντικό ψυχολογικό παράγοντα που μας κρατά ξύπνιους τα βράδια και συμβουλεύουν τι να κάνουμε για να απολαύσουμε περισσότερη χαλάρωση και να καταφέρουμε να αφεθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα.
Στη σχετική δοκιμή συμμετείχαν 34 άτομα με ιστορικό αϋπνίας και οι ερευνητές τούς χώρισαν σε δύο ομάδες. Ζήτησαν από τη μία ομάδα να προσπαθήσει να κοιμηθεί –όπως κάνει συνήθως– και από την άλλη να προσπαθήσει πάση θυσία να μην κοιμηθεί για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Οι συμμετέχοντες της δεύτερης ομάδας έπρεπε να παραμείνουν ξαπλωμένοι σε ένα κρεβάτι με τα μάτια ανοιχτά. Τους επιτρεπόταν μόνο να βλεφαρίζουν. Δεν μπορούσαν να κινηθούν στο χώρο, να στριφογυρίζουν στο κρεβάτι, να δουν τηλεόραση ή να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Έπειτα από δοκιμή διάρκειας 14 ημερών, όσοι συμμετέχοντες προσπαθούσαν να… μην προσπαθούν να κοιμηθούν –με την προσέγγιση αυτή να περιγράφεται άκρως ταιριαστά ως παράδοξη σκοπιμότητα– φάνηκε να καταφέρνουν να κοιμηθούν πιο εύκολα από όσους πάσχιζαν να χαλαρώσουν.
Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές είναι ότι οι ανησυχίες μας για το πότε θα έρθει η στιγμή που θα μας πάρει ο ύπνος, ειδικότερα εάν η αϋπνία είναι ένα καθημερινό πρόβλημα, στερούν τελικά την αναγκαία χαλάρωση που χρειάζεται το σώμα και το μυαλό μας για να αφεθεί.
Μπλοκάροντας τις σκέψεις αυτές είναι πιο πιθανό να καταφέρουμε λοιπόν να απολαύσουμε έναν ήσυχο και ξεκούραστο ύπνο.
Πηγή: onmed.gr

Αν ήδη είστε στο Facebook για μερικά χρόνια, αναμενόμενο είναι κάποια στιγμή να νιώσετε κουρασμένοι με τα συνεχή status updates, τις χιλιάδες φωτογραφίες και τα video.
Αυτό είναι λογικό να συμβαίνει, καθώς με τον καιρό κάνουμε όλο και περισσότερους φίλους, όλο και περισσότερα Likes σε σελίδες και, γενικώς, τα ενδιαφέροντα μας στο Facebook γίνονται όλο και περισσότερα τροφοδοτώντας με πολλές πληροφορίες το News Feed, τις ενημερώσεις.
Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να ζήσουμε μια χαρά χωρίς ένα μεγάλο μέρος των ενημερώσεων που φτάνουν σε εμάς, αλλά για να αρχίζουμε να “κόβουμε” χρειάζεται τρόπος και σωστή μέθοδος.
Και ενώ το να αρχίσετε τα μαζικά unfriend σε όποιον “σας τη δίνει στα νεύρα” εξακολουθεί να είναι μία από τις επιλογές σας, την οποία δεν θα σας αποτρέψουμε από το να κάνετε πράξη, θα σας προτείνουμε επιπλέον τρόπους να διαχειριστείτε τις πληροφορίες που φτάνουν σε εσάς, χωρίς να αποδιώξετε τους φίλους σας online.
  1. Αντικαταστήστε τα Unfriend με τα Follow
To Facebook δεν είναι σαν το σχολείο όπου ήσασταν υπερήφανοι όσους περισσότερους φίλους είχατε. Στο Facebook είναι βέβαιο σχεδόν ότι δέχεστε updates στo News Feed από ανθρώπους που δυσκολεύεστε να θυμηθείτε ποιοι είναι.
Ένας τρόπος να γίνει το Facebook πιο ευχάριστο είναι να μειώσετε τις ενημερώσεις από τους “όχι και πολύ φίλους”. Επειδή όμως το να αφαιρείτε φίλους ίσως είναι άκομψο και ίσως όχι και τόσο ευχάριστο σε εσάς τους ίδιους, μπορείτε να επιλέξετε να είστε πιο διακριτικοί: κάντε unfollow. Με τον τρόπο αυτό θα πάψετε να λαμβάνετε ενημερώσεις από ανθρώπους δεν θέλετε, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσετε να είστε φίλοι με αυτούς online.
Για να σταματήσετε να ακολουθείτε κάποιον, πηγαίνετε στη σελίδα του προφίλ του και κλικάρετε το “Ακολουθείτε” για να γίνει “Ακολουθήστε” – Followed/ Follow, αντίστοιχα στα αγγλικά.
  1. Δημιουργήστε τις Λίστες Φίλων – Custom Friend Lists
Οι φίλοι σας στο Facebook προέρχονται από πολλούς διαφορετικούς χώρους και είναι μεταξύ τους πολύ διαφορετικοί άνθρωποι. Άλλοι είναι από τη δουλεία, αλλοί είναι από την οικογένεια, άλλοι μακρινοί συγγενείς και φίλοι. Πιθανόν να μη σκέφτεστε τον καθένα ξεχωριστά όταν ποστάρετε κάτι, αλλά δεν είναι όλα τα πόστς για όλους.
Οι λίστες φίλων Custom Friends Lists είναι από τα λιγότερο χρησιμοποιούμενα και υποτιμημένα χαρακτηριστικά στο Facebook. Σας επιτρέπουν να καθορίσετε ποιοι θα βλέπουν και ποίοι όχι τα δικά σας updates.
Για να φτιαχτεί μία λίστα παίρνει πολύ λίγο χρόνο, αλλά η χρήση του χαρακτηριστικού κάνει την εμπειρία στο Facebook πολύ πιο ευχάριστη, καθώς αυτά που γράφετε θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες φίλων και όχι στους πάντες.
Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να ρυθμίσετε το δικό σας News Feed – Ενημερώσεις – ώστε να βλέπετε ενημερώσεις από συγκεκριμένες λίστες, έτσι ώστε αυτές να είναι περισσότερο κατανοητές και ευχάριστες.
Για να δημιουργήσετε μία Λίστα Φίλων – Friend List – πηγαίνετε στο facebook.com/bookmarks/lists και επιλέγετε “Δημιουργία λίστας” – “Create List”.
Όταν φτιάχνετε ένα update, η default ορατότητα για αυτό είναι όλοι οι φίλοι σας. Για να το αλλάξετε σε μία συγκεκριμένη λίστα, κάντε κλικ στο “Φίλοι” και επιλέξτε μια από τις λίστες που εμφανίζονται στο μενού.
Αν θέλετε να βλέπετε ενημερώσεις μόνο από μία από τις λίστες φίλων σας, απλά κάντε κλικ στο link με το όνομα της στο αριστερό πάνελ.
  1. Προσδιορίστε τα ενδιαφέροντα σας
Το να κάνετε Like σε μία σελίδα στο Facebook παίρνει μία στιγμή, αλλά αυτό έχει ως επακόλουθο να έρχεται περιεχόμενο στις ενημερώσεις σας.
Τα περισσότερα από τα ενδιαφέροντα σας εμπίπτουν σε κάποιες κατηγορίες, όπως ταινίες ή τεχνολογία και το Facebook δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρώσετε τις πληροφορίες αυτά τα θέματα.
Πρόκειται για ένα ακόμη υπό-χρησιμοποιούμενο, αλλά χρήσιμο χαρακτηριστικό του Facebook, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε σε πληροφορίες που πράγματι σας ενδιαφέρουν.
Όπως οι λίστες των φίλων, μπορείτε να ομαδοποιήσετε Σελίδες στο Facebook – Facebook Pages – σε κατηγορίες και να βλέπετε τις ενημερώσεις σε μία τροφοδοσία , σε ένα Feed.
Για να δημιουργήσετε μία λίστα ενδιαφέροντος πηγαίνετε στο facebook.com/addlist και επιλέγετε “+ Create List”, ή “+Δημιουργία λίστας”.
Μόλις επιλέξετε τις Σελίδες στο Facebook που θα περιλαμβάνει η λίστα ενδιαφέροντος σας, της δίνετε ένα όνομα και μέσω αυτού θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο feed.
Πηγή: e-pcmag.gr
O κόσμος των κόμικ ζωντανεύει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης! Το 1o "The Comic Con" θα διοργανωθεί την Αποθήκη Γ', από τις 8 έως τις 10 Μαϊου!

Giorgio Cavazzano Esad Ribic William Simpson Mario Alberti Cyehra Cosplay

Είσοδος:

• 5€ εισιτήριο ημέρας
• 4€ μειωμένο ημέρας (φοιτητές, άνεργοι, cosplay)
• 10€ εισιτήριο τριημέρου
• 8€ μειωμένο εισιτήριο τριημέρου (φοιτητές, άνεργοι, cosplay)
• Για παιδιά έως 12 ετών η είσοδος είναι δωρεάν, με κάθε ενήλικο εισιτήριο (ένα εισιτήριο / ενήλικα)
• 3€ για παιδιά εως 12 ετών

Φωτό: Cyehra Cosplay

http://www.thestival.gr
Αλλη μια Χ-αμένη ευκαιρία για την Εθνική στην Ουγγαρία
Παρά την ανωτερότητά της στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η Εθνική έμεινε στο 0-0 εναντίον της Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη και πλέον διατηρεί ελάχιστες ελπίδες τουλάχιστον για την απευθείας πρόκριση στους τελικούς του EURO 2016. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου και η Ελλάδα παραμένει στην τελευταία θέση με μόλις 2 βαθμούς με μοναδικό ρεαλιστικό στόχο πλέον την 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ. 

Με δέκα «λεγεωνάριους» ξεκίνησε το ματς ο Σέρχιο Μαρκαριάν, στον ντεμπούτο του στον ελληνικό πάγκο. Ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που επέστρεψε στην εθνική μετά από απουσία 2,5 χρόνων, ενώ ο μοναδικός της ενδεκάδας που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης. Παράλληλα, ίσως για πρώτη φορά στην Ιστορία, στο αρχικό σχήμα της Εθνικής δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ!

Η εικόνα της «γαλανόλευκης» στο πρώτο 45λεπτο ήταν αρκετά καλή, με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και πολλά «τρεξίματα» στο χώρο του κέντρου. Δεν μετουσιώθηκε όμως σε δημιουργία ευκαιριών, αφού η μοναδική επιθετική απειλή για τους Ούγγρους προήλθε από δύο άστοχες τελικές προσπάθειες του Τοροσίδη στο πρώτο δεκάλεπτο. Από την άλλη πλευρά, ο Καρνέζης στο 19΄ πραγματοποίησε δύσκολη απόκρουση σε σουτ του Τζούτζακ, ενώ στο 24΄ σε αντεπίθεση ο Γκέρα βρέθηκε σε θέση βολής και από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Εντυπωσιακά μπήκε η Ελλάδα στο δεύτερο μισό του αγώνα, με πλαγιοκοπήσεις από Τοροσίδη, Σταφυλίδη και ένα καλό σουτ του Φετφατζίδη στο 51΄, δίνοντας δείγματα ομάδας αποφασισμένης να κυριαρχήσει. Με την κατοχή να πλησιάζει το 70% για την Ελλάδα, το μόνο που έλειπε ήταν το γκολ. Μετά το 65΄ κατάφεραν οι γηπεδούχοι να διαφύγουν από την ασφυκτική πίεση, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν την παραμικρή απειλή για την εστία του Ορέστη Καρνέζη.

Οι αλλαγές του Κατσουράνη (επανεμφάνιση μετά το Μουντιάλ 2014) και του Γιαννιώτα (ντεμπούτο) ένα τέταρτο πριν από το φινάλε, ήταν το τελευταίο χαρτί του Μαρκαριάν για να «αποδράσει» η Ελλάδά από το γήπεδο της Φερεντσβάρος. Στο 88΄ η τύχη χαμογέλασε στην εθνική, όταν ο Νίκολιτς μέσα από τη μικρή περιοχή... κατάφερε να στείλει τη μπάλα στις κερκίδες. Ακόμα κι αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό. Το 0-0 αφήνει την Ελλάδα στην τελευταία θέση, να ελπίζει πλέον σε ένα θαύμα.

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)

Κίτρινες: Λεάντρο, Ελεκ, Πίντερ - Φετφατζίδης, Κονέ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Παλ Ντάρνταϊ): Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Γιούχαζ, Τζούτζακ, Λεάντρο, Ελεκ (70΄ Πίντερ), Τόζερ, Στίμπερ, Γκέρα, Ζάλαϊ (68΄ Νίκολιτς)

ΕΛΛΑΔΑ (Σέρχιο Μαρκαριάν): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Κυρ. Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Κονέ (77΄ Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος (69΄ Φορτούνης), Φετφατζίδης (77΄ Γιαννιώτας), Αθανασιάδης.

Ως κίνητρο για την ταχύτερη τοποθέτησή τους, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποδεσμεύει τους υπαλλήλους και τους επιτυχόντες των διαγωνισμών από τις θέσεις που υπηρετούσαν ή είχαν επιτύχει προκειμένου να συμμετάσχουν στη μίνι κινητικότητα
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, που, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, αναμένεται να ολοκληρωθεί την μεθεπόμενη εβδομάδα στη Βουλή, θα ακολουθήσει η καταγραφή των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό σε όλο το Δημόσιο.
Κατόπιν, σύμφωνα με το «Έθνος» οι θέσεις θα προκηρυχτούν σε κλειστό διαγωνισμό που θα αφορά μόνο τους απολυμένους, τους διαθεσίμους και τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ σε παλαιότερους διαγωνισμούς.
Ως κίνητρο για την ταχύτερη τοποθέτησή τους, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποδεσμεύει τους υπαλλήλους και τους επιτυχόντες των διαγωνισμών από τις θέσεις που υπηρετούσαν ή είχαν επιτύχει προκειμένου να συμμετάσχουν στη μίνι κινητικότητα και να στελεχώσουν θέσεις του ίδιου κλάδου και ειδικότητας στην οποία ανήκουν, αλλά σε άλλους φορείς ή υπουργεία.
Οι μετακινήσεις
Παράλληλα το υπουργείο επισημαίνει ότι οι μετακινήσεις θα γίνονται στα όρια των δήμων ή των νομών που απασχολούνταν οι υπάλληλοι στο παρελθόν, ενώ σε περίπτωση που δεν συμμετέχουν στη διαδικασία, τότε θα επανέλθουν στις θέσεις που εργάζονταν (εάν πρόκειται για απολυμένους ή διαθεσίμους) ή στις θέσεις που είχαν πετύχει (εάν πρόκειται για επιτυχόντες του ΑΣΕΠ).
Τα 6 κριτήρια με τα οποία θα βαθμολογηθούν και θα καταταχθούν από την τριμελή επιτροπή του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την τοποθέτησή τους αφορούν:
1 Σπουδές: Για τους κατόχους τίτλου πανεπιστημιακής τεχνολογικής εκπαίδευσης προβλέπεται η μοριοδότηση ανάλογα με τον βαθμό του πτυχίου αλλά και την κατοχή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου. Παράλληλα θα μοριοδοτούνται οι ώρες επιμόρφωσης σε σεμινάρια, καθώς και η γνώση ξένων γλωσσών.
2 Προϋπηρεσία: Με βάση τον αναγνωρισμένο χρόνο για μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα υπάρξει κλιμακωτή μοριοδότηση για κάθε πέντε χρόνια προϋπηρεσίας, όσον αφορά τους υπαλλήλους που έχουν απολυθεί ή είναι σε διαθεσιμότητα. Για τους επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα συνυπολογίζεται η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα έως και επτά χρόνια σε συναφές αντικείμενο, όπως προβλέπει ο νόμος.
3 Υπηρεσιακή αξιολόγηση (αφορά μόνο απολυθέντες ή διαθεσίμους): Θα λαμβάνεται υπόψη η αξιολόγηση της υπηρεσίας με τον μέσο όρο των αξιολογήσεων των τελευταίων τριών ή πέντε ετών.
4 Οικογενειακή κατάσταση: Μοριοδοτείται, επίσης, η οικογενειακή κατάσταση του υποψηφίου, η οποία θα είναι ανάλογη με τον αριθμό των τέκνων.
5 Ομοεδρικότητα του φορέα προέλευσης – φορέα υποδοχής: Σημαντικό κριτήριο που θα βαθμολογείται θα αποτελεί εάν ο φορέας στον οποίο επιθυμεί να τοποθετηθεί ο υπάλληλος είναι στον ίδιο δήμο με την υπηρεσία που υπηρετούσε στο παρελθόν ή είχε επιτύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
6 Συνυπαγωγή φορέα προέλευσης – φορέα υποδοχής στο ίδιο υπουργείο: Ενα από τα κριτήρια που θα αξιολογηθούν θα είναι επίσης εάν η υπηρεσία που θέλει να τοποθετηθεί ο υποψήφιος ανήκει στο ίδιο υπουργείο με τη θέση που υπηρετούσε ή είχε πετύχει σε παλαιότερο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Σαρωτικό κύμα μετακινήσεων
Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης βρίσκεται στην τελική φάση για την οριστικοποίηση των κριτηρίων και τη βαθμολόγηση της μίνι κινητικότητας που θα αποτελέσει τον προάγγελο της μεγάλης κινητικότητας, η οποία θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του έτους. Το κύμα της μεγάλης κινητικότητας θα εφαρμοστεί μετά τη διαμόρφωση των νέων οργανογραμμάτων και τη θεσμοθέτηση του επιτελικού κράτους. Με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων από την κεντρική διοίκηση στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις αλλά και στους δήμους και στις περιφέρειες θα εφαρμοστεί ένα σαρωτικό κύμα μετακινήσεων που θα έχει εθελοντικό και υποχρεωτικό χαρακτήρα.
Εθελοντικά θα μετακινηθούν όσοι υπάλληλοι επιθυμούν να υπηρετήσουν σε θέσεις του ίδιου κλάδου και της ίδιας ειδικότητας που θα διαμορφωθούν στις νέες υπηρεσίες οι οποίες θα αποκεντρωθούν και θα δηλώσουν συμμετοχή στο μεγάλο κύμα κινητικότητας.
Παράλληλα, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους και στις περιφέρειες από το κράτος θα μεταφερθούν και οι αντίστοιχοι πόροι με το προσωπικό. Σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξουν υποχρεωτικές μετακινήσεις, για τις οποίες όμως, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα εξασφαλιστεί η εργασία των υπαλλήλων στον ίδιο δήμο με αυτόν που υπηρετούσαν προκειμένου να μην επηρεαστεί αρνητικά η οικογενειακή κατάστασή τους.
Κλειδί για τις μετακινήσεις του προσωπικού, είτε αυτές είναι εθελοντικές είτε αυτές είναι υποχρεωτικές, αποτελεί η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης με την οποία καταργείται η σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν συμβάσεις μόνιμου προσωπικού δημοσίου δικαίου. Με αυτήν τη ρύθμιση θεμελιώνεται ο θεσμός του κρατικού υπαλλήλου που μπορεί να μετακινείται σε θέσεις αντίστοιχης ειδικότητας και κλάδου σε όλο το Δημόσιο.
Οι 2 τρόποι κλειδιά για να το χρησιμοποιήσετε!

Κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος, σίγουρα οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι κάθε γυναίκας στην αντίστροφη μέτρηση για τις εμφανίσεις στην παραλία. Με τις χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής, σύμμαχό μας και το κρύο να κρατά την ιδέα της παραλίας λίγο πιο μακριά, ήρθε η ώρα να δράσουμε και να πάρουμε τα κατάλληλα, φυσικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τους δύο αυτούς εχθρούς μας!

Το μηλόξυδο, πλούσιο σε βιταμίνες (A, B1, 2,6, C, E), μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως μεταξύ άλλων, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, που είναι ζωτικής σημασίας για ένα υγιές σώμα, είναι εδώ ως η τέλεια, φυσική, αντι-κυτταριτιδική λύση που εκτός των άλλων, είναι σχεδόν ανέξοδη!

Δείτε λοιπόν και εσείς - γιατί εγώ πραγματικά ενθουσιάστηκα- τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε την κυτταρίτιδα παρελθόν.

Ένα ποτηράκι στην υγειά σας!
 Αναμείξτε σε ένα μεγάλο ποτήρι 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο μαζί με άφθονο νερό και πίνετέ το σε καθημερινή βάση πριν από κάθε γεύμα. Αν πάλι δε σας αρέσει η γεύση του, μπορείτε να ανακατέψετε το μηλόξυδο σε 200ml νερό και να προσθέσετε μια κουταλιά του γλυκού μέλι, προκειμένου να γίνει πιο γλυκιά η γεύση.

Μασάζ κανείς;
Το μηλόξυδο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και το βασικό μεταβολικό ρυθμό, προκαλώντας έτσι, αυξημένη καύση του λίπους. Εφαρμόστε το πάνω στην ευρεία περιοχή όπου εντοπίζετε το πρόβλημα της κυτταρίτιδας και ξεκινήστε το μασάζ! Δύο φορές την ημέρα είναι αρκετά- μπορείτε μια το πρωί, πριν τη δουλειά και μια το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθείτε.

Φυσικά, ο συνδυασμός του μηλόξυδου μαζί με τη σωστή, ισορροπημένη διατροφή, το περπάτημα και τη γυμναστική, θα είναι ο ιδανικός και ακόμη πιο αποτελεσματικός!

http://www.queen.gr 

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!