Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019


Η Ρενέ Ζελβέγκερ σε συνέντευξή της στο περιοδικό Red δηλώνει ότι αισθανόταν «σκοτεινά και καταθλιπτικά» και γι' αυτό αποφάσισε να απέχει από το Χόλιγουντ.
Η 50χρονη ηθοποιός απομακρύνθηκε από τα φώτα για έξι χρόνια και έβαλε σε παύση την καριέρα της στον κινηματογράφο.
«Μου έδωσαν κακές συμβουλές. Έκανε μερικές πολύ κακές επιλογές... Ήταν όλα μαύρα. Και καταθλιπτικά» τόνισε.
"Όμως δεν θεωρώ ότι "πέταξα" τη ζωή μου γιατί έμαθα πολλά από αυτό. Και αυτό ήταν που χρειαζόμουν. Έμαθα να έχω προοπτική. Έμαθα τις διαφορετικές πτυχές της συμπεριφοράς μου, να κατανοώ τις επιπτώσεις. Είμαι ευγνώμων που έμαθα και που έκανα κάτι διαφορετικό" πρόσθεσε."Έμεινα εκτός γιατί δεν φρόντιζα τον εαυτό μου. Έδειχνα ότι δεν το έκανα. Το ένιωσα. Και έτσι είχα βαρεθεί τον εαυτό μου. Έφτασα σε σημείο που ένιωθα σαν να κάθομαι δίπλα στον εαυτό μου ενώ γύριζα μια ταινία, με κοίταζα και γύριζα τα μάτια και μου έλεγα "σκάσε" ή "κάνεις πάλι το ίδιο πράγμα". Έτσι αποφάσισα να φύγω. Να γίνω πιο ενδιαφέρουσα. Να κάνω κάτι άλλο" αναφέρει.

Ο Μάθιου Μακόναχι ξεκινά μια νέα καριέρα που συνδυάζει τα δύο πράγματα με τα οποία είναι παθιασμένος: τις ταινίες και το Τέξας.
Ο Μάθιου Μακόναχι ξεκινά μια νέα καριέρα που συνδυάζει τα δύο πράγματα με τα οποία είναι παθιασμένος: τις ταινίες και το Τέξας.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είναι πλέον και επίσημα μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου του Τέξας, ως καθηγητής πρακτικής στο Moody College of Communication.
Ο Μακόναχι ήταν επισκέπτης - εισηγητής στη σχολή από το 2015 και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου. Πήρε το πτυχίο του το 1993 στο πρόγραμμα ραδιόφωνο, τηλεόραση και κινηματογράφο.

Με τις υπ’ αριθ. 1307-1316/2019 (όμοιες και οι 1309-1316/2019) αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας μπήκε «ταφόπλακα» στη διεκδίκηση των Δώρων-Επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας) από χιλιάδες εν ενεργεία μονίμους δημοσίους υπαλλήλους (αλλά και των με σύμβαση αορίστου και ορισμένου χρόνου), για τα έτη από το 2013 και εντεύθεν, καθώς και στην επαναθέσπισή τους από 1-1-2019 και εφεξής.
Η πλειοψηφία του Ανωτάτου Ακυρωτικού, υπό την προεδρία της Αικ. Σακελλαροπούλου, επανέλαβε, σχεδόν ολόκληρο, το σκεπτικό περί δημοσιονομικού κόστους, όπως είχε διατυπωθεί στην υπ’ αριθ. 668/2012 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, με Πρόεδρο τότε τον Παναγιώτη Πικραμένο, σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που είχε κρίνει κατά πλειοψηφία όλες τις περικοπές των συντάξεων καθώς και τη δραστική μείωση των Δώρων-Επιδομάτων (1.000 ευρώ κατ’ έτος για δημόσιους υπαλλήλους και 800 ευρώ κατ’ έτος για τους συνταξιούχους) του 1ου μνημονίου ως νόμιμες, συνταγματικές και συμβατές με τις Διεθνείς Συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα.
Οι αντιδράσεις
Η ΕΝΥΠΕΚΚ σε σχόλιό της, αναφέρει πως λυπάται για την αρνητική αυτή δικαστική εξέλιξη, που ακολούθησε μάλιστα μετά την …έξοδο της χώρας μας από τα Μνημόνια και υπόσχεται ότι δεν θα σταματήσει να μάχεται τόσο για την επιστροφή των αναδρομικών όσο και για την επαναβίωση των Δώρων-Επιδομάτων, σημαντικών για την αξιοπρεπή διαβίωση των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων.
Από την πλευρά του, το ΜΕΤΑ σχολιάζει πως πέραν των ευθυνών που έχουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΝΑΝ της ΑΔΕΔΥ που καλούσαν τους εργαζόμενους να κάνουν αγωγές, με αποτέλεσμα να θησαυρίσουν τα δικηγορικά γραφεία, «εμείς, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πρέπει να κάνουμε την δική μας δουλειά: να διαλέξουμε το δρόμο του αγώνα για να διεκδικήσουμε! ΜΟΝΟ τότε και ΜΟΝΟ έτσι θα κερδίσουμε!»
Ιδού οι επίμαχες πρόσφατες απορριπτικές αποφάσεις
της Ολομέλειας του ΣτΕ



















 aftodioikisi.gr

Μια 23χρονη φοιτήτρια στο Μεξικό αναποδογύρισε το σώμα της στην άκρη του μπαλκονιού της, στον τρίτο όροφο, πραγματοποιώντας μια ριψοκίνδυνη άσκηση που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία.
Ενας φίλος της πρόλαβε να την φωτογραφήσει σε αυτή την παράτολμη στάση προτού χάσει την ισορροπία της και πέσει στο κενό από ύψος 25 μέτρων, το μεσημέρι του Σαββάτου.
Η φοιτήτρια στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μοντερέι υπέστη συντριπτικά κατάγματα, σπάζοντας 110 οστά, αλλά γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς θα μπορούσε εύκολα να είχε χάσει τη ζωή της μετά από μια τέτοια πτώση.
Η χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη, διήρκησε 11 ώρες και χρειάστηκε να γίνει ολική ανασυγκρότηση του γόνατος και του αστραγάλου της.
Αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποστεί κατάγματα τόσο στα πόδια όσο και στα χέρια καθώς και στα ισχία και το κεφάλι της.
Στο καλύτερο σενάριο η φοιτήτρια δεν είναι σε θέση να περπατήσει για τα επόμενα τρία χρόνια.
Οι γείτονες είπαν ότι ήταν συνηθισμένοι στην εικόνα της 23χρονης να εκτελεί επικίνδυνα κόλπα από την άκρη του μπαλκονιού.
Οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας της έχουν ζητήσει σε όποιον μπορεί να δώσει αίμα να βοηθήσουν την άτυχη κοπέλα.

Ως έναν άνθρωπο που ακολουθούσε μια απολύτως υγιεινή ζωή, χωρίς εξαρτήσεις, που δεν έπινε καθόλου αλκοόλ και ήταν χορτοφάγος, παρουσίαζαν τον Χίτλερ οι ναζί. Όμως σύμφωνα με το Γερμανό δημοσιογράφο Norma Ohler, η αλήθεια ήταν πολλή διαφορετική.
Στα ανώτερα κλιμάκια του Τρίτου Ράιχ η διακίνηση και ασύστολη χρήση ουσιών αυξανόταν κατακόρυφα. Ο Αδόλφος Χίτλερ ειδικά,  ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά σε τέτοιο βαθμό που λέγεται ότι σε πολλές από τις σημαντικές αποφάσεις που πήρε, ήταν υπό την επήρεια ουσιών.
Όλα ξεκίνησαν το 1936 ‘όταν ο Χίτλερ συναντήθηκε με τον θεράποντα ιατρό του, Θίοντορ Μορέλ, ο οποίος του χορηγούσε διάφορες ποσότητες βαρρβιτουρικών. Στην αρχή ο γιατρός του του χορηγούσε ενδοφλεβίως ένα μοναδικό κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών (αμφεταμίνες, βαρβιτουρικά και οπιούχα), οι οποίες ήταν άκρως εθιστικές και φυσικά παράνομες. Αυτό γινόταν κάθε πρωί, μόλις ο Φύρερ τελείωνε το πρωινό του, και συνεχίστηκε για εννέα ολόκληρα χρόνια. Το κίνητρο του Χίτλερ για την χρήση αυτών των σκευασμάτων, ήταν ότι ποτέ δεν ήθελε να αρρωστήσει και να λείψει μια μέρα από τα καθήκοντα του, καθώς δεν εμπιστευόταν τους στρατηγούς του μόνους τους. Ήταν αδύνατο για τον ίδιο να μην μπορεί να λειτουργήσει.
Ο Χίτλερ αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων στομαχικές κράμπες, διάρροιες και μετεωρισμό. Ο γιατρός του ξεκίνησε να του χορηγεί κάτι αντιόξινα, τα οποία περιείχαν μικρές ποσότητες στρυχνίνης, ωστόσο ο Χίλτερ το αγνόησε καθώς μετρίαζαν τα αέρια του. Γενικά, του χορηγούσε διάφορες ποσότητες φαρμάκων τα οποία ανακούφιζαν τα εντερικά του προβλήματα, με αποτέλεσμα ο Μορέλ να γινει ο έμπιστος του Χίτλερ.
Ο Χίλτερ δεν προβληματιζόταν με τις ουσίες που του έδινε ο Μορέλ, αρκεί να είχαν αποτέλεσμα και να τον κάνουν να νιώθει αναζωογονημένος και γεμάτος ενέργεια. Σύντομα ανέπτυξε μεγάλη εξάρτηση από τα φάρμακα του γιατρού του, οι οποίες θα είχαν καταστροφικές συνέπειες. Λέγεται ότι συντόνισε την εισβολή στην Σοβιετική Ένωση έχοντας λάβει 80 διαφορετικές φαρμακευτικές ουσίες!
Μια από τις ουσίες που λάμβανε ο Χίτλερ ήταν και η κοκαΐνη. Ο Μορέλ άρχισε να του χορηγεί κοκαΐνη μέσω οφθαλμολογικών σταγόνων, στις οποίες είχε βάλει μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικού, ώστε να έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Οι αυξημένες αυτές δόσεις λέγεται ότι ίσως ευθύνονται για την ψυχωτική συμπεριφορά του Χίτλερ τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Ο Χίλτερ ανέπτυξε σοβαρό εθισμό, και άρχισε να παίρνει κοκαΐνη και από την μύτη, ενώ ο Μορέλ του έκανε συγχρόνως και ενέσεις για να τονώσει τον ανδρισμό του, οι οποίες περιείχαν ένα φάρμακο με την ονομασία Testoviron, το οποίο ήταν παράγωγο της τεστοστερόνης.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!