Κυριακή 20 Μαΐου 2018


Την οριστική απάντηση σχετικά με το χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο πέθανε ο Αδόλφος Χίτλερ, ο ναζί δικτάτορας που αιματοκύλησε την Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, ο Χίτλερ πέθανε το 1945 στο Βερολίνο, από λήψη κυανίου και μια σφαίρα, σύμφωνα με Γάλλους ερευνητές, στους οποίους δόθηκε η μοναδική δυνατότητα να εξετάσουν κομμάτια των δοντιών του, που βρίσκονται στη Μόσχα.
«Τα δόντια είναι αυθεντικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η μελέτη μας αποδεικνύει ότι ο Χίτλερ πέθανε το 1945», δήλωσε ο καθηγητής Φιλίπ Σαρλιέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Μπορούμε να δώσουμε τέλος σε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας για τον Χίτλερ. Δεν έφυγε στην Αργεντινή με υποβρύχιο, δεν είναι κρυμμένος σε βάση στην Ανταρκτική ή στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού», πρόσθεσε ο Σαρλιέ.
Η μελέτη, την οποία διενήργησε ο Σαρλιέ με τέσσερις ακόμα ερευνητές, δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Internal Medicine.
Η ανάλυση των δοντιών του Χίτλερ και διάφορων προσθετικών δοντιών αποκάλυψε λευκά ιζήματα και κανένα ίχνος ίνας κρέατος. Ο δικτάτορας ήταν χορτοφάγος, σύμφωνα με τον καθηγητή.
Τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2017, η μυστική υπηρεσία της Ρωσίας FSB και η υπηρεσία των ρωσικών κρατικών αρχείων εξουσιοδότησαν μια ομάδα ερευνητών να εξετάσει τα οστά του Χίτλερ, για πρώτη φορά από το 1946, επεσήμανε ο Σαρλιέ.
Η γαλλική ομάδα εξέτασε ένα κομμάτι του κρανίου που υποτίθεται ήταν του δικτάτορα, το οποίο είχε μια τρύπα στην αριστερή πλευρά. Αυτή κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από σφαίρα. Οι επιστήμονες δεν είχαν εξουσιοδοτηθεί να πάρουν δείγμα από το συγκεκριμένο σημείο.
Η μορφολογία του, ωστόσο, ήταν «απολύτως όμοια» με τις ακτινογραφίες του κρανίου του Χίτλερ, που είχαν γίνει ένα χρόνο πριν τον θάνατό του, σύμφωνα με την έρευνα.
Αν αυτή η μελέτη επιβεβαιώσει την γενικώς αποδεκτή εκτίμηση ότι ο Χίτλερ πέθανε στις 30 Απριλίου 1945 σε αποθήκη στο Βερολίνο μαζί με την σύντροφό του Εύα Μπράουν, τότε πέφτει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου, δήλωσε ο Σαρλιέ.
«Δεν γνωρίζαμε αν χρησιμοποίησε αμπούλα κυανίου για να αυτοκτονήσει ή μια σφαίρα στο κεφάλι. Κατά πάσα πιθανότητα έκανε και τα δύο», πρόσθεσε ο καθηγητής.
Στην εξέταση των δοντιών δεν βρέθηκε ίχνος πυρίτιδας, κάτι που σημαίνει ότι δεν αυτοπυροβολήθηκε στο στόμα. Πιθανόν το σημείο που πυροβολήθηκε ήταν ο λαιμός ή το μέτωπο. Επίσης, τα γαλαζωπά ιζήματα στα προσθετικά δόντια μπορεί να υποδηλώνουν μια «χημική αντίδραση του κυανίου και του μετάλλου των ψεύτικων δοντιών», τόνισε ο ερευνητής.

Σε αποκαλύψεις για την σχέση που είχε με τον Alvaro De Miranda Neto τα οκτώ από τα έντεκα χρόνια του γάμου του με την Αθηνά Ωνάση, προχωρά ένα call girl από το Βέλγιο.
Η Nicky T., που φέρεται ως η αιτία του διαζυγίου αλλά και του να χάσει ο Βραζιλιάνος ιππέας ένα μεγάλο μέρος από τις οικονομικές αξιώσεις που είχε, ανοίγει την καρδιά της στο βιβλίο του Αλέξη Μανθεάκη, με τίτλο Athina Onassis: Τhe Red File.
«Έως το 2006 ζούσα μια απόλυτη φυσιολογική ζωή μέχρι που γνώρισα τον Doda. Αρχικά, μου συστήθηκε ως Romeu. Τον γνώρισα την περίοδο που εργαζόμουν ως call girl. Δεν ήξερα ποιος ήταν, αλλά ούτε γνώριζα και κάτι για την οικογένεια Ωνάση», λέει η όμορφη Βελγίδα και αποκαλύπτει πότε έμαθε την ταυτότητα του εραστή της: «ήταν το 2011, όταν παρακολουθούσα στην τηλεόραση ιππικούς αγώνες και τον αναγνώρισα ανάμεσα στους αθλητές. Τον ενημέρωσα πως ήξερα πλέον ποιος είναι και πως ταυτόχρονα δεν θα άλλαζε τίποτε στη σχέση μας».
Για να τεκμηριώσει τα λεγόμενά της, η «πέτρα του σκανδάλου» παρέδωσε στον συγγραφέα μια σειρά από αποδείξεις, ενώ τονίζει πως την πλήρωνε για να κάνουν σεξ και περιγράφει τα ραντεβού τους σε ξενοδοχεία, τα ταξίδια της για τους ιππικούς αγώνες Longine Athina Onassis Horse Show και τις επισκέψεις τους σε swinger club.
Η σχέση τους τελείωσε τον Ιούνιο του 2014. «Αυτή ήταν και η τελευταία φορά, καθώς είχαμε μια θερμή συζήτηση που κατέληξε σε τσακωμό. Τότε εκείνος μου ανακοίνωσε την απόφασή του να τελειώσουμε τη σχέση μας. Τον διαβεβαίωσα πως δεν ήμουν πια το παιχνιδάκι του. Η αλήθεια είναι πως είχαμε ένα δεσμό που μας ένωνε και φαινόταν πως τίποτα δεν μπορούσε να μας χωρίσει», λέει το call girl και συνεχίζει: «δυστυχώς, αυτό ο Doda το ξέχασε. Με την απόφαση του χωρισμού μας θύμωσα, ενώ παράλληλα νευρίασα πάρα πολύ μαζί του, γιατί λίγο διάστημα αργότερα μου έστειλε τους δικηγόρους του προκειμένου έτσι να εξασφαλίσει και να προστατέψει την ηρεμία της ιδιωτικής του ζωής».
Σύμφωνα με την Espresso, στοιχεία του βιβλίου, που αριθμεί 322 σελίδες και κυκλοφορεί ως ebook στην ιστοσελίδα amazon, χρησιμοποιήθηκαν από τους δικηγόρους της Αθηνάς στη δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της, τον Νοέμβριο του 2017.

Το ανανεωμένο λιμάνι της Κοπεγχάγης έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για παρόμοια θαλάσσια project και σε άλλα μέρη της Ευρώπης (όπως το Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία). Σήμερα, έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες ώστε οι περισσότερες πλωτές οδοί να αναπτυχθούν.
Το συγκεκριμένο Project είναι μία συνεργασία του Αυστραλού αρχιτέκτονα Marshall Blecher και του Magnus Maarbjerg της Δανέζικης εταιρείας σχεδιασμού Fokstrot,  για να υλοποιηθεί αυτή η ξύλινη πλατφόρμα περίπου 70 τμ που επιπλέει στη μέση του λιμανιού της Κοπεγχάγης.
Χτισμένο στο χέρι από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που χρησιμοποιούν στις παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής ξύλινων σκαφών, το νησί είναι διακοσμημένο μόνο με ένα δέντρο Φιλύρας. Αυτή η απλότητα στοχεύει να μεταφέρει τους επισκέπτες του σε μία «εικονική μεταφορά σε ένα ακατοίκητο νησί», και να επαναπροσδιορίσει τον ορισμό του δημόσιου χώρου.

Επιπρόσθετα νησιά θα λειτουργήσουν ως κολυμβητικές και αλιευτικές πλατφόρμες, πλωτές σάουνες, κήποι, καφετέριες, ακόμη και χώροι παραστάσεων. Το χειμώνα, όλες οι πλατφόρμες θα ενωθούν σε μία στο Sluseløbet, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαύσουν τις ανέσεις της, χωρίς να χρειαστεί να μπουν στα κρύα νερά της Κοπεγχάγης.
Το έργο, στοχεύει να φέρει κάτι διαφορετικό και νέο σε μια περιοχή που είναι όλο και περισσότερο γνωστή για τις εντυπωσιακές οικιστικές εξελίξεις της παρά για τα δημόσια έργα.
Η ομάδα που δημιούργησε το εν λόγω project πιστεύει ότι αυτό το ξύλινο νησί θα βοηθήσει να δώσουμε λίγο παραπάνω χώρο στη μαγεία και στο θαύμα στην καθημερινότητά μας.

H Motorola παρουσιάζει μία ευρεσιτεχνία για ένα αναδιπλούμενο smartphone που μπορεί να μετατραπεί σε tablet με μία κίνηση. 
Παρόλο που είναι αρκετοί οι κατασκευαστές που θέλουν να εμπλακούν στην υπόθεση των αναδιπλούμενων smartphones, η ιδέα της Motorola, όπως εμφανίζεται μέσα από τα σχέδια που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο, εμφανίζεται ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες, μιας και μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο ως tablet αλλά και ως θήκη προστασίας της οθόνης της συσκευής.
Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο γύρω από την πατέντα της Motorola είναι ότι μπορεί να γίνει αντίστροφη αναδίπλωση της οθόνης και έτσι οι οθόνες να καλύπτουν την εξωτερική επιφάνεια της συσκευής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της Motorola επιτρέπει και την ασύρματη φόρτιση της συσκευής, ένα ακόμα στοιχείο που τη διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες προτάσεις που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε επίπεδο πατέντας. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει γίνει σαφές εάν και πότε θα δούμε την πρόταση της Motorola να παίρνει σάρκα και οστά σε επίπεδο τελικού προϊόντος.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Slashgear, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να γίνει χρήση ενός από τα πιο θρυλικά ονόματα στην ιστορία της Motorola, του RAZR, για αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα πρόταση. Μακάρι…
Σε αυτό το πεντάστερο έμεινε η Ελένη Μενεγάκη στις Κάννες
Όπως πιθανότατα ήδη γνωρίζατε, η Ελένη Μενεγάκη βρέθηκε πρόσφατα στο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών. Ως πρόσωπο της καμπάνιας γνωστής εταιρείας και έχοντας στο πλευρό της τον πιστό της συνεργάτη και γνώστη της έβδομης τέχνης όσο λίγοι, Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, πέρασε αξέχαστες στιγμές. Παρέλασε στο κόκκινο χαλί σαν άλλη star του Hollywood, γνώρισε και πήρε συνέντευξη από την Jane Fonda και διέμεινε σε ένα καταπληκτικό ξενοδοχείο.
Το Hotel Martinez, 5 αστέρων ξενοδοχείο πολυτελείας που έχουν προτιμήσει κατά καιρούς και άλλοι επώνυμοι, στέγασε την ωραία Ελένη στο ταξίδι της. Με πρόσβαση σε παραλία, κοντά στη La Croisette και με παροχές περισσότερο από ικανοποιητικές, είμαστε σίγουροι πως η παρουσιάστρια θα έμεινε πολύ ευχαριστημένη κατά τη διαμονή της εκεί.

 

Επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές από δεκάδες άτομα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας μετέβη στον Λευκό Πύργο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.
Ωστόσο δεκάδες συγκεντρωθέντες του επιτέθηκαν απρόκλητα, αρχικά λεκτικά, ζητώντας του να αποχωρήσει, στη συνέχεια άσκησαν εναντίον του και σωματική βία με  σπρωξιές, μπουνιές και κλωτσιές, ενώ εκσφενδόνισαν αντικείμενα και προκάλεσαν υλικές ζημιές στο αυτοκινητό του.
Οπως φαίνεται στο βίντεο ο κ. Μπουτάρης φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από το μαινόμενο πλήθος ενώ δίπλα του έπεφταν βροχή τα αντικείμενα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς. oι οποίοι, μετά τις εξετάσεις, του ζήτησαν να παραμείνει απόψε για προληπτικούς λόγους.  

Τα ΜΜΕ των Σκοπίων μεταδίδουν την πληροφορία ότι το όνομα το κρατιδίου θα είναι “Μακεδονία του Ίλιντεν”… Στα λατινικά Republic of Ilindenska Macedonia.
Ποια θα ΄ναι η γλώσσα; “Μακεδονική” υποστηρίζουν όπως και η εθνικότητα ,άσχετα αν θα αναφέρονται στα έγγραφα ως Republic of Ilinden Macedonia…
Τι είναι το Ίλιντεν; Πρόκειται για μια εξέγερση, πολύ σημαδιακή για τους Σκοπιανούς.
Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπο κατά τους Σκοπιανούς στο Ίλιντεν έγινε η αφύπνιση του «Μακεδονικού Έθνους» με την εξέγερση ενάντια στους Οθωμανούς το 1903. Σήμερα αυτή η επανάσταση γιορτάζεται στα Σκόπια ως εθνική επέτειος και για πολλούς στη χώρα θεωρείται η αρχή της σλαβομακεδονικης εθνογένεσης, ενώ την υιοθετεί και η Βουλγαρία. Τι έγινε όμως τότε;
Η Εξέγερση του Ίλιντεν (Εξέγερση του Προφήτη Ηλία-Μεταμορφώσεως) ήταν μία επανάσταση σλαβοφώνων της περιοχής της Μακεδονίας που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στο μακεδονικό έδαφος από την αυτονομιστική οργάνωση Εσωτερική Μακεδονο-Αδριανουπολιτική Επαναστατική Οργάνωση τον Ιούλιο του 1903 ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Ονομάστηκε έτσι από την ημέρα που ξεκίνησε, την ημέρα του Προφήτη Ηλία, στις 20 Ιουλίου 1903, στο Βιλαέτι του Μοναστηρίου και συγκεκριμένα στους καζάδες Αχρίδας, Πρέσπας, Κιτσόβου, Μοναστηρίου, Φλώρινας, Καστοριάς και Καϊλαρίων, όπου σημειώθηκε και η πιο έντονη δράση, στα βόρεια διαμερίσματα του Βιλαετίου της Θεσσαλονίκης, που γειτόνευαν με τη βουλγαρική ηγεμονία και σε ορισμένες περιοχές του Βιλαετίου της Αδριανούπολης, κυρίως στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών.
Η επιλογή της 20ης Ιουλίου, ημέρας του Προφήτη Ηλία, ήρθε ύστερα από μια σειρά πολλών αναβολών, ώστε να οργανωθεί με τον κατάλληλο τρόπο και με την συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού.
Η εξέγερση στην Μακεδονία εκδηλώθηκε στο βιλαέτι του Μοναστηρίου και υποστηρίχθηκε από βουλγαρόφιλους και σλαβόφωνους των αργοτικών περιοχών αλλά και σε κάποιο βαθμό και από τον Αρμανικό (Βλάχικο) πληθυσμό της περιοχής.
Σε μήνυμα του προς τον πατέρα του, Στέφανο, στις 25 Ιουλίου ο Ίων Δραγούμης έγραψε ότι «έχομεν σλαυικήν επανάστασιν εν Μακεδονία […] Άπαντες οι σλαυόφωνοι πληθυσμοί ηκολούθησαν το κομιτάτον, ορθόδοξοι και σχισματικοί, και οι πλείστοι εκουσίως» και ότι οι επαναστάτες καταλάμβαναν κωμοπόλεις και χωριά κατοικούμενα από βλαχόφωνους και αλβανόφωνους, όπως το Κρούσοβο, το Πισοδέρι και το Νυμφαίο.
Η κατοχή του Κρουσόβου από τους επαναστάτες κράτησε ακριβώς δέκα μέρες μέχρι τις 12 Αυγούστου ανακηρύσσοντας τη Δημοκρατία του Κρούσεβο υπό την προεδρία του δασκάλου Νικόλα Κάρεβ.
Στις 6 Αυγούστου 1903 ημέρα εορτής της Μεταμορφώσεως, έγινε η εξέγερση Βουλγάρων αγροτών στο βιλαέτι της Αδριανούπολης και οδήγησε στον έλεγχο μιας μεγάλης περιοχής στα όρη της Στράντζα κοντά στη Μαύρη Θάλασσα και ανακηρύχτηκε η δημιουργία αυτόνομης διοίκησης των ελεύθερων περιοχών με το όνομα Δημοκρατία της Στράντζα και μιας προσωρινής κυβέρνησης με έδρα την πόλη Βασιλικό (σήμερα Τσάρεβο της Βουλγαρίας, στην επαρχία Μπουργκάς). Η προσωρινή κυβέρνηση διατηρήθηκε συνολικά για είκοσι μέρες μέχρι την καταστολή της εξέγερσης από τον οθωμανικό στρατό.
Όταν η εξέγερση εξαπλώθηκε πολλά ηγετικά στελέχη σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Οθωμανούς και η δράση της εξέγερσης καταστάλθηκε μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, ενώ πολλοί που στρατεύτηκαν με τους εξεργεθέντες σκοτώθηκαν, φυλακίστηκαν ή κατέφυγαν στις ορεινές περιοχές.
Πιθανολογείται ότι ένας από τους κυριότερους στόχους της εξέγερσης, που ήταν η εμπλοκή των Μεγάλων Δυνάμεων, επετεύχθη και κατάφεραν να πείσουν τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να προσπαθήσουν να παρέμβουν στον σουλτάνο ώστε να υιοθετήσει μια πιο διαλλακτική στάση απέναντι στους χριστιανούς υπηκόους, αν και η πίεση αντίθετα εντάθηκε στο χριστιανικό στοιχείο και οδήγησε, μετά την Επανάσταση των Νεότουρκων, στη κήρυξη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου το 1912.
Σύμφωνα με τον Βρετανό ερευνητή H. N. Brailsford: το Ίλιντεν ήταν η πρώτη οργανωμένη απόπειρα του βουλγαρικού στοιχείου στην Μακεδονία και την Θράκη, μετά την διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Βουλγαρίας το 1903.
«Η στιγμή για την οποία ο Βουλγάρικος πληθυσμός προετοιμαζόταν για δέκα χρόνια έφτασε την ημέρα του Πανηγυριού του Προφήτη Ηλία. Η εξέγερση εξέπληξε Τούρκους και Ευρωπαίους στην περιοχή της Μακεδονίας», λέει ίδιος.
ΠΗΓΗ: Militaire.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!