Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι το παρακάνατε και φάγατε περισσότερα μελομακάρονα και γεμίσατε τρεις φορές το πιάτο σας στο γιορτινό τραπέζι, τρώγοντας έτσι περισσότερο από όσο είχατε περιθώριο να φάτε!
Δεν είναι κακό να το παραδεχτείτε, γιατί δεν είστε οι μόνοι και όλοι το παρακάναμε και όλοι πια καλούμαστε να επανέλθουμε στο αρχικό μας βάρος μετά τις γιορτές και να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά (με πολύ αργές κινήσεις)  για το καλοκαίρι.
Μην πανικοβάλεστε λοιπόν, πάρτε βαθιές ανάσες, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και λέτε συνέχεια στον εαυτό σας πως όλα θα πάνε καλά..
1. Πίνετε νερό. Ένα από τα συνηθέστερα λάθη, που κάνουν οι άνθρωποι είναι να μπερδεύουν τη δίψα με την πείνα. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα σας έρθει μια λιγούρα, πιείτε ένα ποτήρι νερό πρώτα. Αν η πείνα συνεχίσει, τότε φάτε ένα φρούτο ή μια μικρή σαλάτα.
Επιπλέον, το νερό σας δίνει την εντύπωση ότι έχετε φουσκώσει, έτσι τρώτε λιγότερο, γι’ αυτό πολλοί προτείνουν πριν από κάθε γεύμα να πίνετε ένα ποτήρι κρύο νερό.

2. Βάζετε εφικτούς στόχους. Ο στόχος να χάσετε 0,5 – 1 κιλό την εβδομάδα, είναι κάτι εφικτό και απόλυτα πραγματοποιήσιμο. Μη βάζετε υψηλούς στόχους, που σίγουρα δεν μπορείτε να φέρετε εις πέρας και η αποτυχία εκπλήρωσής τους θα σας απογοητεύσει, με αποτέλεσμα να το ρίξετε πάλι στο φαγητό.

3. Μην καταπιέζεστε. Έχετε το ελεύθερο να φάτε ό,τι θέλετε και σε όση ποσότητα θέλετε, για δυο γεύματα σε σύνολο 21 γευμάτων. Αυτά τα δυο γεύματα θα σας δώσουν κίνητρο να συνεχίσετε τις προσπάθειες και το ελεύθερο να φάτε το μπέικον που τόσο σας αρέσει, ώστε να μη νιώσετε ότι στερείστε μερικές πολύτιμες απολαύσεις. Αρκεί να μείνετε στο όριο των 2 ελεύθερων γευμάτων και στα υπόλοιπα 19 παραμείνετε «φρόνιμοι».

4. Μετρήστε μέχρι το 10. Οι έρευνες ισχυρίζονται πως η μέση λιγούρα διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Κάντε το εξής, λοιπόν, και πριν ενδώσετε στη λαιμαργία σας, περιμένετε 10 λεπτά. Ιδανικά, αποσπάστε την προσοχή σας με κάτι άλλο αυτό το δεκάλεπτο και είναι πολύ πιθανό να ξεχάσετε τελείως τη λιγούρα σας.

5. Τρώτε συχνότερα. Το ένα γεύμα την ημέρα, σίγουρα δεν κάνει καλό, ενώ τα 5 μικρογεύματα την ημέρα, είναι αυτό που προτείνουν οι περισσότεροι διατροφολόγοι. Μικρά και συχνά γεύματα διατηρούν την όρεξη σε μέτρια και διαχειρίσιμα επίπεδα, χωρίς ανεξέλεγκτες εξάρσεις, δίνουν την ενέργεια που χρειάζεστε για όλη μέρα, ενεργοποιούν το μεταβολισμό και βελτιώνουν και τη διάθεση.

6. Βάζετε εβδομαδιαίους στόχους. Μη θεωρείτε σε καμία περίπτωση εφικτό να αλλάξετε τις συνήθειές σας από τη μία μέρα στην άλλη. Κάνετε 1-2 αλλαγές κάθε εβδομάδα και δίνετε στον εαυτό σας περιθώριο προσαρμογής στις νέες συνήθειες.
Ο πρώτος στόχος, της πρώτης εβδομάδας μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ένα φρούτο την ημέρα, κάθε μέρα και όσο περνάει ο καιρός να ανεβαίνει ο πήχης.

7. Ξεκινήστε με το 10%. Ο πρώτος σας στόχος, θα πρέπει να είναι το 10% του τελικού σας στόχου. Όσοι κινούνται στρατηγικά, μοιράζοντας  τον αρχικό τους στόχο σε κομμάτια, έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, αφού όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, όταν χάσετε τα πρώτα κιλά, θα πάρετε το κουράγιο που χρειάζεστε για να χάσετε και τα υπόλοιπα.

8. Εκμεταλλευτείτε τα καρυκεύματα. Δώστε γεύση στο φαγητό σας, με καρυκεύματα και βότανα της ελληνικής φύσης. Έτσι κάνετε πιο δελεαστικό ένα, ίσως, αδιάφορο φαγητό, χωρίς τις θερμίδες του βούτυρο, του λίπους και της κρέμας γάλακτος που συχνά επιστρατεύουμε, για να ενισχύσουμε τη γεύση σε ένα πιάτο.

9. Αφαιρέστε το 1/3. Αφού ετοιμάσετε το πιάτο σας στο βραδινό σας γεύμα ή αφού σας σερβιριστεί στο εστιατόριο, αφαιρέστε το 1/3 από αυτό και φάτε το υπόλοιπο. Κρατήστε το 1/3 για την επόμενη μέρα και έτσι θα έχετε μειώσει τις θερμίδες, τουλάχιστον κατά 500.
10. Μειώστε το αλκοόλ. Μην ξεχνάτε πως το αλκοόλ έχει θερμίδες και τα κοκτέιλ ακόμα περισσότερες. Μη κόβετε λοιπόν θερμίδες από τα γλυκά, για να τις πάρετε από τη μπύρα. Περιορίστε το αλκοόλ, σε ένα ποτήρι κρασί ή εναλλακτικά και καλύτερα πίνετε ανθρακούχο νερό με μια φέτα λεμόνι.

11. Γράφετε σημειώματα στον εαυτό σας. Βοηθήστε τον εαυτό σας, γράφοντάς του σημειώματα σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία της κουζίνας. «Πόσο χρειάζεσαι αυτή τη σοκολάτα;» ή «Αξίζουν αυτές οι θερμίδες τις συνέπειες που θα φέρουν;» είναι μερικές από τις εναλλακτικές ερωτήσεις που θα σας θυμίζουν το στόχο σας, αποτρέποντας τα στραβοπατήματα.

12. Ελαττώστε τα αναψυκτικά. Τα αναψυκτικά προσφέρουν τις περισσότερες κενές θερμίδες, που μπορείτε να λάβετε, καθώς όχι μόνο προσθέτουν πόντους, αλλά δεν ικανοποιούν καν την πείνα, όσο θα έκανε ένα γλυκό σνακ, που θα χρειαζόταν μάσημα. Αν διψάτε λοιπόν, πιείτε νερό και αν θέλετε κάτι γλυκό φάτε μια μπανάνα.

13. Γευματίζετε και μη τσιμπολογάτε. Μη τρώτε μπροστά από την τηλεόραση ή το YouTube. Ακόμα και αν θέλετε απλά κάτι να τσιμπήσετε, στρώστε το τραπέζι, καθίστε σε αυτό και φάτε με την ησυχία σας. Το τσιμπολόγημα που δε «δεσμεύει» τον εγκέφαλο και γίνεται μηχανικά, οδηγεί σε υπερβολές, χωρίς καν να το πάρετε είδηση.

14. Αυξήστε (με μέτρο) την πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη, παρατείνει το αίσθημα του κορεσμού της πείνας ώστε στο επόμενο γεύμα να μη νιώθετε τόσο πεινασμένοι, όσο θα νιώθατε, αν είχατε επιλέξει να φάτε υδατάνθρακα ή λίπος. Ξεκινάτε λοιπόν τη μέρα σας με πρωτεΐνη, αρκεί να διατηρείτε κι εκεί το μέτρο επιλέγοντας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και φέτες γαλοπούλας.

15. Υπολογίζετε τις ποσότητες. Αρχικά με τη βοήθεια κατάλληλων δοχείων και στη συνέχεια με το έμπειρο μάτι, μάθετε να υπολογίζετε τις ποσότητες και θα αποφύγετε τις υπερβολές, κυρίως στη μαγιονέζα και τις άλλες σος που βάζετε στη σαλάτα.

16. Βρείτε αντικατάστατα. Αν έχετε συχνά λιγούρες και την επιθυμία για κάτι γλυκό βρείτε εναλλακτικές προτάσεις για να ικανοποιήσετε τη λιγούρα σας και να γλιτώσετε τις θερμίδες. Αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη ή καρύδια με μέλι και κανέλα είναι μερικές έξυπνες λύσεις.

17. Πηγαίνετε στο πάρτι με την πιατέλα σας. Μην περιμένετε σε κάθε πάρτι να υπάρχει και η γωνιά της υγιεινής, γι’ αυτό ετοιμάστε εσείς μια πιατέλα με κομμένα λαχανικά και ένα ντιπ με γιαούρτι και εξασφαλίστε οι ίδιοι το φαγητό σας, χωρίς να εκτεθείτε στους πειρασμούς των σνακ που θα προσφέρονται.

18. Σκέφτεστε πάντα θετικά. Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως η κακή διάθεση και η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι αιτίες που οδηγούν στη λαιμαργία και την  υπερφαγία. Μάθετε στον εαυτό σας να σκέφτεται θετικά και μην εστιάζετε στα αρνητικά που έχετε στη ζωή σας, αλλά στα θετικά. Όταν νιώθετε πεσμένοι, περιποιηθείτε τον εαυτό σας και βρείτε τρόπους που θα σας ανεβάζουν τη διάθεση, και όχι τα κιλά.

19. Πάρτε το χρόνο σας. Μην πιέζετε τον εαυτό σας να καταφέρει κάτι, όταν δεν είστε στην αντίστοιχη φάση και διάθεση. Αν ένα βράδυ πιείτε δυο ποτά παραπάνω, μην αυτομαστιγώνεστε, αλλά ξεκινήστε το επόμενο πρωί ξανά τη διατροφή σας. Τα πισωγυρίσματα είναι μέσα στο πρόγραμμα και όσο λιγότερο ασχοληθείτε με αυτά τόσο το καλύτερο.

20. Χαλαρώστε. Πολλοί από εμάς, χρησιμοποιούμε το φαγητό σαν τρόπο αντιμετώπισης του άγχους, αλλά το λάθος σε αυτό είναι διπλό. Πρώτον, δεν πετυχαίνουμε ουσιαστική χαλάρωση και αποσυμφόρηση από το στρες με το φαγητό και, δεύτερον, οι επιλογές που κάνουμε, όταν η κορτιζόλη (ορμόνη του άγχους) βρίσκεται στα ύψη, έχουν συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη και ζάχαρη. Ο συνδυασμός λοιπόν, κορτιζόλης και ινσουλίνης, καταφέρνει την αποθήκευση του λίπους, καθώς ο οργανισμός αντιλαμβάνεται, ότι επίκειται περίοδος πείνας, γι’ αυτό και πρέπει να γεμίσει τις αποθήκες του και μια τέτοια αντίδραση του οργανισμού είναι, σίγουρα, το τελευταίο που χρειάζεστε.  Αν λοιπόν, αγχώνεστε πάρτε βαθιές ανάσες, κάντε διαλογισμό ή γιόγκα και μείνετε μακριά από το ψυγείο.
clickatlife.gr
Ένα σχεδιάγραμμα που φημολογείται πως το διέρρευσε εργάτης της Foxconn υποτιθέμενα δείχνει το φημολογούμενο μεγαλύτερο iPad Pro.

Το γνωστό πλέον σε όλους μας γαλλικό blog Nowhereelse δημοσίευσε την παραπάνω φωτογραφία αυτού.





Στην εικόνα παρατηρούμε 4 ενσωματωμένα ηχεία κάτι που είναι λογικό για ένα μεγαλύτερο iPad που μπορεί να φτάσει τις 12.2-12.9 ίντσες.

Ως είθισται όμως με τέτοιες διαρροές τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμη σίγουρα. Βέβαια η πλευρά του blog που δημοσιοποίησε πριν από λίγο την φωτογραφία τονίζει πως προέρχεται από αξιόπιστη πηγή η οποία είχε δώσει στην δημοσιότητα και ανάλογες φωτογραφίες του iPhone 6.

Από την φωτογραφία δεν μπορούμε να καταλάβουμε πολλά αν και η πηγή της υποστηρίζει πως η συσκευή θα έχει ένα πάχος που θα κυμαίνεται μεταξύ 6.9 και 7.5 χιλιοστών.

Ως τώρα οι φήμες για ένα μεγαλύτερο iPad είναι ιδιαίτερα έντονες με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo να έχει προβλέψει πρόσφατα πως η συσκευή θα κάνει την εμφάνιση της το 2ο τρίμηνο του 2015.

Οι φήμες θέλουν επίσης το iPad Pro να είχε προγραμματιστεί για κυκλοφορία με το τέλος του 2014 αλλά προβλήματα στην συναρμολόγηση του καθυστέρησαν αυτή την ημερομηνία.


Πηγή: appleworldhellas.com
Ο ύπνος κάνει καλό στην υγεία, αλλά και στην εικόνα μας και αυτό το γνωρίζουν καλά και οι γυναίκες που κοιμούνται πολύ και εκείνες που ξενυχτάνε πολύ και βλέπουν τα αποτελέσματα στο πρόσωπό τους το επόμενο πρωί.
Όσο, λοιπόν, εσείς κοιμάστε ο οργανισμός σας βρίσκει την ευκαιρία να ασχοληθεί με την περιποίησή σας, χωρίς να αποσπάται από τις σκέψεις και τις δοκιμασίες που του βάζετε καθημερινά.
Πέρα όμως από αυτό, μπορείτε οι ίδιες να αποκτήσετε κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την περιποίηση και θα ξυπνάτε κάθε πρωί, όλο και ομορφότερη, όλο και νεότερη.
1. Προτιμάτε σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη
Η απαλή υφή του σατέν και του μεταξωτού υφάσματος δεν «τσαλακώνει» το πρόσωπο, όπως μια βαμβακερή μαξιλαροθήκη, ενώ, ακόμα, βοηθάει και τα μαλλιά να μην μπερδεύονται στον ύπνο, κάτι που συχνά οδηγεί στο σπάσιμο στη τρίχας.
Όσο λιγότερη, λοιπόν, αντίσταση και τριβή αντιμετωπίζει το δέρμα τόσο το καλύτερο για την εικόνα σας, όταν ξυπνήσετε το πρωί και τόσο το χειρότερο για τις ρυτίδες, που δεν έχουν την ευκαιρία να σχηματιστούν.

2. Κοιμηθείτε ανάσκελα
Ακόμα ένας τρόπος να μην ενισχύσετε το σχηματισμό των ρυτίδων είναι να κοιμάστε ανάσκελα αφήνοντας το πρόσωπο ανεπηρέαστο από τις γραμμές και τα σημάδια του ύπνου, που προκαλούνται από τη μπρούμυτη στάση. Μπορεί να μην είναι από την αρχή διακριτό, αλλά η πίεση που ασκεί το μαξιλάρι στο πρόσωπο λειτουργεί σωρρευτικά και αργά ή γρήγορα θα σχηματιστούν ρυτίδες και γραμμές.
Αν δε, έχετε την τάση να ξυπνάτε με πρησμένα μάτια, δοκιμάστε να κοιμάστε με δυο μαξιλάρια, για να μη συγκεντρώνεται υγρό στην περιοχή, που είναι και ο κύριος υπεύθυνος για το εφέ των πρησμένων ματιών.
3. Ενυδατωθείτε, ξανά και ξανά
Ο βασικότερος κανόνας που πρέπει να γνωρίζουν όλες οι γυναίκες, από νεαρή, κιόλας, ηλικία είναι η σωστή και καθημερινή ενυδάτωση του δέρματος και η σημασία αυτής στο αποτέλεσμα της νεανικής εικόνας. Χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ ενυδατική κρέμα ή αντιγηραντική με υαλουρονικό οξύ, βούτυρο κακάο για τα χείλη και ειδική κρέμα ενυδάτωσης βλεφάρων. Μη τεμπελιάζετε και μην παραλείπετε αυτή τη μικρή ρουτίνα καθαρισμού και ενυδάτωσης του προσώπου κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, καθώς οι ώρες του ύπνου είναι οι ώρες που το δέρμα έχει το χρόνο να αναδομηθεί και θεραπευτεί και καλό είναι να το κάνει με το σωστό τρόπο.
4. Αλλάζετε συχνά μαξιλαροθήκες
Δεν είναι ωραίο να αφιερώνετε τόσο χρόνο στην περιποίηση του προσώπου σας κάθε βράδυ και να κοιμάστε σε μια πολυκαιρισμένη μαξιλαροθήκη γεμάτη βακτήρια και μικρόβια. Πλένετε συχνά τις μαξιλαροθήκες, ώστε να μειώνετε στο μέτρο του δυνατού την έκθεση και επαφή του προσώπου με ακάθαρτες ουσίες και τις ημέρες που δεν αλλάζετε τη μαξιλαροθήκη, θυμάστε, τουλάχιστον, να τη γυρίζετε και να κοιμάστε από τη φρέσκια πλευρά κάθε βράδυ.

5. Αποφεύγετε τα αλμυρά και το αλκοόλ πριν τον ύπνο
Όταν καταναλώνετε πολύ αλκοόλ, το σώμα σας αφυδατώνεται και αν πέσετε για ύπνο αφυδατωμένοι, το σώμα στην προσπάθειά του να αναπληρώσει τη χαμένη ενυδάτωση, συσσωρεύει υγρά στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια. Επειδή το ίδιο συμβαίνει και με την αυξημένη κατανάλωση αλατιού, αποφεύγετε να τρώτε αλμυρές τροφές και αλκοόλ, πριν πέσετε για ύπνο ή αν το κάνετε, καλύτερα να κοιμηθείτε με δυο μαξιλάρια, ώστε να εμποδίσετε έτσι το φαινόμενο των πρησμένων ματιών.
6. Έχετε τα μαλλιά σας δεμένα
Καλό είναι με κάποιο τρόπο να διατηρείτε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς τα φυσικά έλαια της τρίχας δεν κάνουν καλό στο ευαίσθητο δέρμα του προσώπου. Μια καλή λύση είναι να τα τυλίγετε με ένα μεταξωτό φουλάρι ή εναλλακτικά να  τα πιάνετε σε μια χαλαρή αλογοουρά.
Προσέξτε να μην σφίγγετε τον κότσο πολύ, καθώς κάτι τέτοιο ταλαιπωρεί τα μαλλιά και είναι πιθανό να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας.

7. Κοιμάστε με καθαρό πρόσωπο
Μην κοιμάστε ποτέ με το μακιγιάζ και χωρίς να έχετε καθαρίσει προσεκτικά το πρόσωπό σας. Όσο κουρασμένες και να είστε, αφαιρείτε τουλάχιστον το μακιγιάζ, γιατί αν δεν το κάνετε οι πόροι δεν «αναπνέουν» και θα ξυπνήσετε με πρόσωπο κουρασμένο και αφυδατωμένο. Σαπουνίζετε, κάθε βράδυ, το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και αφήνετε το σαπούνι να δράσει για ένα λεπτό, πριν ξεπλυθείτε με καθαρό νερό.
8. Κοιμηθείτε επαρκώς
Προσπαθείτε να δίνετε στον εαυτό όλο το χρόνο που χρειάζεται για να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να ασχοληθεί με την περιποίηση του δέρματός σας και την επούλωση τυχόν θεμάτων. Ο ελλειμματικός ύπνος είναι αυτό που δημιουργεί τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και την κουρασμένη εικόνα το επόμενο πρωί. Κοιμάστε λοιπόν καλά και επαρκώς και αφήστε το δέρμα σας να κάνει τη δουλειά σας... για εσάς.
clickatlife.gr
Σε μια ηλιόλουστη πόλη σαν την Αθήνα, οι περισσότερες από 200 μέρες βροχής το χρόνο ακούγονται σαν… εφιάλτης. Κι όμως! Υπάρχουν τουλάχιστον 25 πόλεις στην Ευρώπη που οι βροχερές μέρες είναι περισσότερες από τις ηλιόλουστες και ξέρετε καλά πού βρίσκονται οι περισσότερες, ενώ μια από αυτές βρίσκεται στην Ελλάδα!
1. Χάλλε, Γερμανία 266 ημέρες βροχής/χρόνο
2. Κολωνία, Γερμανία 263 ημέρες βροχής/χρόνο
3. Γλασκώβη, Ηνωμένο Βασίλειο 262 ημέρες βροχής/χρόνο
4. Derry, Ηνωμένο Βασίλειο 256 ημέρες βροχής/χρόνο
5. Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο 250 ημέρες βροχής/χρόνο
6. Τάμπερε, Φινλανδία 249 ημέρες βροχής/χρόνο
7. Stoke-on-trent, Ηνωμένο Βασίλειο 239 ημέρες βροχής/χρόνο
8. Έξετερ, Ηνωμένο Βασίλειο 237 ημέρες βροχής/χρόνο
9. Μπέλφαστ, Ηνωμένο Βασίλειο, 236 ημέρες βροχής/χρόνο
10. Κίνγκστον, Ηνωμένο Βασίλειο 232 ημέρες βροχής/χρόνο
11. Νιου Καστλ, Ηνωμένο Βασίλειο 231 ημέρες βροχής/χρόνο
12. Βόλος, Ελλάδα, 228 ημέρες βροχής/χρόνο
13.  Wirral, Ηνωμένο Βασίλειο 223 ημέρες βροχής/χρόνο
14. Stevenage, Ηνωμένο Βασίλειο 223 ημέρες βροχής/χρόνο
15. Λίβερπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο 223 ημέρες βροχής/χρόνο
16. Μπιλμπάο, Ισπανία 222 ημέρες βροχής/χρόνο
17. Νότινγκαμ, Ηνωμένο Βασίλειο, 219 ημέρες βροχής/χρόνο
18. Freiburg im Breisgau, Γερμανία 218 ημέρες βροχής/χρόνο
19. Coventry, Ηνωμένο Βασίλειο, 216 ημέρες βροχής/χρόνο
20. Leicester, Ηνωμένο Βασίλειο 215 ημέρες βροχής/χρόνο
21. Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο, 215 ημέρες βροχής/χρόνο
22. Bergen, Νορβηγία 213 ημέρες βροχής/χρόνο
23.  Cardiff, Ηνωμένο Βασίλειο 212 ημέρες βροχής/χρόνο
24. Sheffield, Ηνωμένο Βασίλειο 210 ημέρες βροχής/χρόνο
25. Essen, Γερμανία 208 ημέρες βροχής/χρόνο
Με λάβα, κεραυνούς και σύννεφα τέφρας, το θέαμα ενός ηφαιστείου που εκρήγνυται εμπνέει δέος και θαυμασμό…

Φανταστείτε όμως όλη αυτή την διαδικασία να συμβαίνει ταυτόχρονα σε 1.500 σημεία της Γης.

Ουσιαστικά περίπου 1.500 είναι τα ενεργά ηφαίστεια που υπάρχουν στη Γη, καθώς και ένας άγνωστος αριθμός κρυμμένων ηφαιστείων κάτω από τον ωκεανό.
 
Κάθε μέρα, περίπου 10 και 20 ηφαίστεια εκρήγνυνται κάπου στη Γη, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι η περίπτωση όλα τα ηφαίστεια του πλανήτη να εκραγούν ταυτόχρονα είναι σχεδόν απίθανη. Αλλά τι θα γινόταν αν συνέβαινε; Η Γη θα έμενε όπως την ξέρουμε;

Οπως εξηγεί ο Παρβ Σέθι, γεωλόγος στο Πανεπιστήμιο Radford της Βιρτζίνια, οι επιπτώσεις από ένα τέτοιο συγχρονισμό θα ήταν πολύ πιο ισχυρές κι από πυρηνικό χειμώνα. «Τα πράγματα θα γίνονταν τόσο άσχημα, που δε θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε στη Γη που θα απέμενε» εξηγεί στο Live Science.

Οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι από αυτό το μαζικό φαινόμενο θα είναι ο κατακλυσμός ηφαιστειακής τέφρας και τα ηφαιστειακά αέρια. (Χωρίς να λάβουμε υπόψιν ότι οι εκρήξεις και τα ξεσπάσματα της λάβας θα ήταν θανατηφόρα για τους ανθρώπους που ζουν κοντά, αφού ο αριθμός των θανάτων θα ωχριά μπροστά σε αυτούς που θα προκληθούν από την επακόλουθη αλλαγή του κλίματος).

Ο Σέθι προβλέπει ότι αρχικά ένα παχύ στρώμα στάχτης θα σκεπάσει τη Γη, εμποδίζοντας εντελώς την είσοδο της ηλιακής ακτινοβολίας.

«Ο πλανήτης θα βρισκόταν σε πλήρες σκοτάδι, και αυτό θα απαγόρευε τη φωτοσύνθεση, καταστρέφοντας σοδειές και προκαλώντας κάθετη πτώση της θερμοκρασίας. Μάλιστα η τέφρα αυτή θα παρέμενε στην ατμόσφαιρα για έως και 10 χρόνια» εξηγεί.

Ωστόσο, δεν συνηθίζει κάθε ηφαίστειο στη Γη να εκτοξεύει μεγάλες ποσότητες τέφρας. Μερικά, όπως τα ηφαίστεια της Χαβάης, συνήθως ξεσπάνε με ήπιες ροές λάβας. Αλλά ο κατάλογος των 1.500 εν δυνάμει ενεργών ηφαιστείων της Γης που συντάχθηκε από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ, περιλαμβάνει γεωλογικά «τέρατα» όπως το υπερηφαίστειο Yellowstone, το οποίο θα μπορούσε να καλύψει τις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα λεπτό στρώμα στάχτης από άκρη σε άκρη.

Η όξινη βροχή που θα ακολουθούσε θα εξάλειφε οποιαδήποτε καλλιέργεια που επιβίωσε από την τέφρα, ενώ τα ηφαιστειακά αέρια που περιλαμβάνουν επικίνδυνες ουσίες όπως υδροχλωρικό οξύ, υδροφθόριο, υδρόθειο και διοξείδιο του θείου (τα οποία ευθύνονται για την όξινη βροχή) θα συμπυκνωθούν ψηλά στην ατμόσφαιρα. Αυτή η όξινη βροχή θα μολύνει τα υπόγεια ύδατα και την επιφάνεια του ωκεανού. Η οξίνιση των ωκεανών θα σκοτώσει τα κοράλλια και τα θαλάσσια πλάσματα με σκληρά κελύφη. Οι εξαφανίσεις θα καταστρέψουν την τροφική αλυσίδα του ωκεανού, αφανίζοντας τα ψάρια και άλλα θαλάσσια ζώα.

Ωστόσο μετά το παγκόσμιο ψύχος που θα προκληθεί από την παρεμπόδιση της ηλιακής ακτινοβολίας, θα ακολουθήσει απότομη αύξηση της θερμοκρασίας σε επικίνδυνο βαθμό. Οι ηφαιστειακές εκρήξεις απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα, αέρια του θερμοκηπίου και εκτός από την άνοδο της θερμοκρασίας, θα ακολουθήσει και δηλητηρίαση της ατμόσφαιρας από το υπερβολικό διοξείδιο του άνθρακα.

Ποιος θα μπορούσε όμως να επιζήσει σε τέτοιες εξωφρενικές συνθήκες ζωής; Θα είναι
η ώρα των ακρόφιλβων, εξηγεί ο Σέθι. Αυτοί οι οργανισμοί που ήδη ζουν σε εξαιρετικά όξινα περιβάλλοντα, όπως οι ιαματικές πηγές του Yellowstone, ή υποθαλάσσιες στοές, θα προστατευθούν από την επιφανειακή καταστροφή. «Θα ήταν η απόλυτη ευκαιρία για αυτούς τους οργανισμούς να ξεκινήσουν την εξελικτική τους πορεία».

http://www.4news.gr 
Τα πρώτα γαλάζια μάτια πρέπει να εμφανίστηκαν πριν από έξι με δέκα χιλιάδες χρόνια, όταν μια μετάλλαξη αραίωσε τις καφετί χρωστικές του ματιού, αναφέρουν ερευνητές στη Δανία. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι όλοι οι σημερινοί γαλανομάτηδες είναι μακρινοί απόγονοι του ανθρώπου στον οποίο πρωτοεμφανίστηκε αυτή η γενετική ιδιαιτερότητα.
Η γενετική του χρώματος των ματιών είναι περίπλοκη, και μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί τουλάχιστον 15 εμπλεκόμενα γονίδια. Το σημαντικότερο εκτιμάται πως είναι το γονίδιο OCA2, το οποίο ρυθμίζει την παραγωγή της μελανίνης.
Η χρωστική αυτή ουσία δίνει χρώμα στα μαλλιά και στα μάτια, υπάρχει όμως και στην ίριδα του ματιού και ευθύνεται για την απόχρωση των καφέ και μαύρων ματιών.
Στα γαλάζια και τα πράσινα μάτια, η κατάσταση είναι πιο σύνθετη. Το πιο αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι οι αποχρώσεις αυτές δεν οφείλονται σε γαλάζιες ή πράσινες χρωστικές. Στην πραγματικότητα, το χρώμα εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της σκέδασης του φωτός, δηλαδή την εκτροπή των ακτίνων φωτός, όταν συναντούν το μπροστινό στρώμα της ίριδας.
Το μπλε φως σκεδάζεται περισσότερο από ό,τι το πράσινο και το κόκκινο, και η διαφορά αυτή δίνει γαλάζια ή πράσινη απόχρωση σε όσους έχουν λίγη μελανίνη στην ίριδα. Το ίδιο φαινόμενο της σκέδασης εξηγεί εξάλλου και το μπλε χρώμα του ουρανού.
Σύμφωνα με τους ερευνητές που υπογράφουν τη νέα μελέτη στην επιθεώρηση Human Genetics, οι άνθρωποι με καστανά ή πράσινα μάτια παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλότητα στην ποσότητα μελανίνης στην ίριδα. Οι γαλανομάτηδες, αντίθετα, μοιάζουν πολύ μεταξύ τους ως προς τη μελανίνη, ένδειξη ότι το γαλάζιο χρώμα έχει διαφορετική γενετική προέλευση.
Θεωρείται πάντως σχεδόν βέβαιο ότι o Homo sapiens είχε σκούρα μάτια όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Αφρική. «Στην αρχή όλη είχαμε καστανά μάτια» λέει ο Χανς Άιντμπεργκ του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ενέπλεξε το γονίδιο OCA2 στο χρώμα των ματιών το 1996.
Στη νέα μελέτη, ο  Άιντμπεργκ παρουσιάζει γενετικές αναλύσεις σε δεκάδες γαλανομάτηδες από τη Δανία, την Τουρκία και την Ιορδανία. Όλοι τους βρέθηκαν να φέρουν την ίδια μετάλλαξη κοντά στο OCA2 -ένδειξη ότι όλοι οι γαλανομάτηδες έχουν την ίδια γενετική προέλευση.
Η μετάλλαξη βρίσκεται στο γειτονικό γονίδιο, επηρεάζει όμως τα επίπεδα έκφρασης, ή λειτουργίας, του ίδιου του OCA2. Μειώνει όμως αρκετά τη μελανίνη της ίριδας ώστε να της δίνει γαλάζιο χρώμα, χωρίς όμως να μπλοκάρει την παραγωγή μελανίνης εντελώς -αυτό θα προκαλούσε αλφισμό (αλμπινισμό).
Όπως επισημαίνει ο Άιντμπεργκ, η μετάλλαξη αυτή δεν πρέπει να είχε ούτε θετικό ούτε αρνητικό χαρακτήρα, δηλαδή δεν επηρέαζε την πιθανότητα επιβίωσης των φορέων. Και αυτό επέτρεψε στη μετάλλαξη να διαδοθεί ανενόχλητη σε ορισμένους πληθυσμούς.  Τα γαλάζια μάτια είναι σήμερα συνήθη στη Βόρεια και την Ανατολική Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Βαλτική. Απαντώνται επίσης στη Νότια Ευρώπη, την Κεντρική, τη Νότιο και τη Δυτική Ασία.
Σύμφωνα με μελέτη του 2014, οι αρχαιότερες ενδείξεις για γαλάζια μάτια στην Ευρώπη προέρχονται από γενετικές εξετάσεις στο σκελετό ενός άνδρα που έζησε στην Ισπανία πριν από περίπου 7.000 χρόνια..
Η χρονολόγηση βρίσκεται σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις της νέας μελέτης, σύμφωνα με τις οποίες η συγκεκριμένη μετάλλαξη του OCA2 εμφανίστηκε πριν από έξι με δέκα χιλιάδες χρόνια.
Όπως φαίνεται, τα γαλάζια μάτια είναι μια σχετικά πρόσφατη καινοτομία.
Πηγή: in.gr
Ο Γιώργος Κωνσταντίνου σε συνέντευξή του εξομολογήθηκε γιατί σταμάτησε η καριέρα του στον κινηματογράφο.
Ο ηθοποιός καλεσμένος στην εκπομπή «Μη χανόμαστε» αποκάλυψε: «Εκείνο το οποίο με έσωσε και αναγνωρίστηκε αργότερα, είναι ότι εγώ δεν είχα τυποποιηθεί, ότι δηλαδή δεν έκανα έναν τύπο. Ήρθε ένας συνάδελφος και φίλος που τον αγαπώ πολύ και μου λέει: "Αν δεν τυποποιηθείς, δεν θα πας μπροστά". Του λέω: "Αν τυποποιηθώ δεν θέλω να είμαι ηθοποιός". Και είχε δίκιο γιατί εγώ σταμάτησα στις 13 ταινίες γιατί δεν περνούσε το είδος αυτό που έκανα εγώ. Ήμουν ένας διαφορετικός τύπος σε κάθε ταινία. Αυτό ο κόσμος δεν το ήθελε. Ο Χατζηχρήστος ήταν ο ίδιος, ο Βέγγος ήταν ο ίδιος. Αυτά τα πρότυπα είχε ο κόσμος και αυτός ήταν και ο λόγος που "χάλαγαν κόσμο" οι ταινίες τους. Εγώ δεν ήμουν αυτό και αυτό δεν το δέχονταν. Και έτσι έλεγαν όχι τον Κωνσταντίνου και έτσι σταμάτησε και η καριέρα μου στον κινηματογράφο μετά από 13 -14 ταινίες. Έχω τις λιγότερες ταινίες πιθανόν από κάθε πρωταγωνιστή. Για παράδειγμα ο Κώστας Βουτσάς ο φίλος μου, που έχει 180. Είχαν απόλυτο δίκιο τον καιρό εκείνο, εγώ δεν μπόρεσα. Μπορεί να δικαιώθηκα αργότερα».

http://www.thestival.gr 
Απίστευτο γέλιο και φοβερές εμπνεύσεις προκάλεσε στα social media η σύλληψη του Ξηρού. Εκείνο που έκανε εντύπωση, όμως, ήταν το νέο του λουκ με την ξανθιά κόμη. Πολλοί έκαναν φωτομοντάζ και το αποτέλεσμα προκαλεί πολύ γέλιο.
1

4

3

2

5
Για μήνες κυκλοφορούσαν οι φήμες για μια νέα και τελευταία ταινία του Ράμπο και ο Σιλβέστερ Σταλόνε ήρθε να τις επιβεβαιώσει. Ο ηθοποιός απλά ανάρτησε ένα tweet στο προσωπικό του προφίλ πως θα είναι ο γυρίσει τη βιογραφία ενός γκάνγκστερ για τον Γκρέγκορι Σκράπα, αφού τελειώσουν τα γυρίσματα του "Ράμπο: Τελευταίο αίμα".

 
Η ανακοίνωση έρχεται επτά χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του βετεράνου του Βιετνάμ στη μεγάλη οθόνη, για την ταινία "Ράμπο" που γέμισε τα ταμεία με 113 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Ο ηθοποιός είχε αναφερθεί στην επιθυμία του να "βγάλει" τον Ράμπο στη σύνταξη - αφού και ο ίδιος οδεύει προς το επικουρικό σε ηλικία 69 ετών - με μια τελευταία επική ταινία-επίλογο.
 
Ο Σιλβέστερ Σταλόνε άλλωστε επιθύμησε και τον άλλο χαρακτήρα που τον ανέδειξε στον κινηματογράφο, εκείνον του Ρόκι Μπαλμπόα, αφού όπως έχει ανακοινωθεί θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία Creed, όπου ως προπονητής αναλαμβάνει την προετοιμασία του εγγονού ενός καλού του φίλου και αντιπάλου του μποξέρ σε παλαιότερη ταινία, τον Απόλο Κρίντ.
 
 news247.gr
Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να πετάτε άφοβα στα σκουπίδια και μερικά άλλα που απαγορεύεται δια ροπάλου να πετάτε. Δείτε ποιά είναι αυτά και μην τα ξαναπετάξετε ποτέ.


1. Μπαταρίες

Η αλήθεια είναι πως οι μπαταρίες είναι τόσο μικρές που είναι πολύ εύκολο να τις πετάξει κανείς χωρίς να το πολυσκεφτεί. Μην το κάνετε σε καμία περίπτωση. Οι μπαταρίες περιέχουν μέταλλα, όπως είναι ο ψευδάργυρος, το νικέλιο και το κάδμιο, πράγμα που σημαίνει πως δεν πρέπει να πετιούνται μαζί με τα άλλα σκουπίδια ακόμα και με αυτά που είναι για ανακύκλωση. Αντιθέτως, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία Άφης Α.Ε., η οποία αναλαμβάνει με ειδικά κουτιά που έχει τοποθετήσει σε διάφορα καταστήματα την ανακύκλωση όλων των μπαταριών. Στο site της εταιρείας μπορείτε να δείτε που βρίσκεται ο πλησιέστερος σε εσάς κάδος ανακύκλωσης μπαταριών, να συγκεντρώνετε όλες τις μπαταρίες σας και να τις πετάτε όλες μαζί.

2. Ηλεκτρονικές συσκευές

Μην πετάτε τις παλιές ηλεκτρονικές σας συσκευές στα σκουπίδια. Τηλεοράσεις, dvd player, laptop και εκτυπωτές καλό είναι να ανακυκλώνονται. Αυτό ακριβώς κάνει η εταιρεία Aνακύκλωση Συσκευών Α.Ε., η οποία αποτελεί τον υπεύθυνο φορέα για την οργάνωση και τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού στην Ελλάδα.

3. Λάμπες φθορισμού (CFL)

Αυτές οι λάμπες πέρα από πολύ αποτελεσματικές είναι και πολύ καλές για το περιβάλλον. Παρόλα αυτά περιέχουν και λίγο υδράργυρο πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι ασφαλείς για να πετιούνται μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια. Oι συγκεκριμένοι λαμπτήρες οικονομίας θα πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης σε συμβεβλημένους δήμους και συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής. Η εταιρεία που τις ανακυκλώνει είναι η Φωτοκύκλωση Α.Ε..

4. Ανιχνευτές καπνού

Αυτές οι συσκευές προστατεύουν εσάς και την οικογένειά σας από τη φωτιά, αλλά πρέπει να αντικαθίστανται κάθε περίπου 10 χρόνια. Οι ανιχνευτές ιονισμού καπνού εκπέμπουν και ένα μικρό ποσοστό ακτινοβολίας και έτσι πρέπει να επιστρέφονται στον κατασκευαστή τους, αφού αφαιρεθούν οι μπαταρίες τους. Από την άλλη μεριά οι φωτοηλεκτρικοί ανιχνευτές μπορούν να ανακυκλωθούν όπως και οι υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές.

5. Μπογιές

Οι μπογιές που έχουν ως βάση τους το νερό μπορούν να πεταχτούν κανονικά στα σκουπίδια. Αντιθέτως οι μπογιές που έχουν ως βάση τους το λάδι περιέχουν χημικές ουσίες οι οποίες πρέπει να ανακυκλώνονται σωστά.

http://www.seleo.gr 
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η άρνηση γάλλου δημάρχου να δώσει άδεια για να ταφεί δύο μηνών κοριτσάκι Ρομά

Ο δήμαρχος Κριστιάν Λεκλέρκ της πόλης Σαμπλάν, νότια του Παρισιού, επιχείρησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι το κοιμητήριο δεν είχε αρκετούς διαθέσιμους τάφους και ότι προτεραιότητα δίνεται σε όσους πληρώνουν τους φόρους τους.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ωστόσο επανήλθε για να υποστηρίξει ότι οι δηλώσεις του στην εφημερίδα Le Parisien παρερμηνεύθηκαν και ότι εν πάση περιπτώσει δεν ήταν αντίθετος στην ταφή.

Η είδηση προκάλεσε την οργή τόσο ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίες μάχονται για τα δικαιώματα των περίπου 20.000 Ρομά που ζουν στη Γαλλία, όσο και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κοριτσάκι γεννήθηκε τον Οκτώβριο και απεβίωσε στις 26 Δεκεμβρίου. Τελικά, επενέβη ο δήμαρχος γειτονικής πόλης, ο οποίος χαρακτήρισε την άρνηση χώρου ταφής σε βρέφος «ανθρωπίνως αδιανόητη» και προσέφερε χώρο στο τοπικό κοιμητήριο.

Η παρουσία των Ρομά από την Ανατολική Ευρώπη είναι ένα από τα πλέον φλέγοντα πολιτικά ζητήματα στη Γαλλία.
tanea.gr
Κάποτε έπεσε ένα αεροπλάνο σε ένα νησί και μοναδικοί διασωθέντες ήταν ένας Έλληνας και η Σίντι Κρόφορντ (Cindy Crawford). Οι μέρες και οι μήνες περνούσαν και ο Έλληνας δεν άντεχε άλλο. Της λέει λοιπόν :...

– Cindy είσαι για πίτσι πίτσι;
Του λέει κι αυτή οτι δέχεται!!! Οι μέρες περνούσαν και κάποια στιγμή, της λέει :
– Cindy θα μου κάμεις μια χάρη;
– Τι;
– Θα φορέσεις τα ρούχα μου;
– Να τα φορέσω.
– Θα φορέσεις και το καπέλο μου;
– Να φορέσω και το καπέλο σου.
– Να σου ζωγραφίσω κι ένα μουστάκι;
– Μουστάκι; Aντε ζωγράφισε το.
– Να σε λέω και Γιώργη;
– Πες με και Γιώργη.
– Που λες κουμπάρε Γιώργη, ούτε που βάνει ο νους σου ποιά πηδ*ω τον τελευταίο καιρό…!!!


http://simantra.blogspot.gr
Εκπνέει σήμερα η ολιγοήμερη παράταση για την προμήθεια των τελών κυκλοφορίας που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους.
Η ίδια προθεσμία ίσχυσε και σε ό,τι αφορά την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Όσοι δεν φροντίσουν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας ή να παραδώσουν πινακίδες, από την Τετάρτη θα έρθουν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.
Το πρόστιμο που θα κληθούν να καταβάλουν όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας είναι ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών εις διπλούν.
Οι διακοπές των Χριστουγέννων οδεύουν προς το τέλος τους και σε λίγες μέρες οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολικά θρανία... Τα σχολεία θα ανοίξουν για το νέο έτος στις 8 Ιανουαρίου ημέρα Πέμπτη. Άλλωστε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για τις γιορτές των Χριστουγέννων όριζε ότι τα σχολεία δεν λειτουργούν μέχρι και 7 Ιανουαρίου ενώ και σε ιστοσελίδες σχολείων υπάρχει και σχετική ανακοίνωση.

Προς ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών να αναφέρουμε ότι από φέτος η γιορτή των Τριών Ιεραρχών δεν χαρακτηρίζεται ως αργία για τα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης αλλά ως σχολική εορτή όπως και για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο ΦΕΚ 1861/2014 για το σχολικό έτος 2014−2015 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα ΠΔ 201 και 200 προβλέπεται υποχρεωτικός εκκλησιασμός για εκπαιδευτικούς και μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα για τα δημοτικά σχολεία ισχύουν τα ακόλουθα: την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός και σχετικές εκδηλώσεις στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό.

Όσον αφορά τα νηπιαγωγεία το διδακτικό προσωπικό θα πάρει μέρος στον εκκλησιασμό και στις σχετικές εκδηλώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής τους.

Στο ΠΔ 200 άρθρο 4 παράγραφος 5 αναφέρεται ότι ο εκκλησιασμός των νηπίων μπορεί να γίνει ύστερα από απόφαση του διδακτικού προσωπικού, εφόσον το επιτρέπουν οι τοπικές συνθήκες και εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την ομαλή μετάβαση στο ναό.

Εκλογές και λειτουργία σχολείων

Ακόμα δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος αλλά ως είθισται τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου καθώς και τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου λόγω των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 25 Ιανουαρίου.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το Facebook είναι πέραν πάσης αμφιβολίας η τεχνολογική εταιρεία της χρονιάς. Τα στοιχεία εντυπωσιάζουν:

- Η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 41%.

- Ο τζίρος το τρίτο τρίμηνο άγγιξε τα 3,2 δισ. δολάρια ενισχυμένος κατά 59% σε ετήσια βάση.

- Έχει 1,3 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες και συνεχίζει να αυξάνει τους χρήστες του κάθε τρίμηνο.

- Το Instagram έχει 300 εκατομμύρια χρήστες.

- Το Facebook messenger έχει 500 εκατομμύρια χρήστες.

- Το WhatsApp έχει πάνω από 600 εκατομμύρια χρήστες.

Ωστόσο, το θέμα δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Ούτως ή άλλως, το Facebook είναι μία εταιρεία που έχει πετύχει πολλά από την ίδρυσή της, όμως ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ φαίνεται ότι φέτος ξεπέρασε τον εαυτό του.

Δεν είναι πλέον ο νεαρός πανκ διευθύνων σύμβουλος που κοροϊδεύουν οι αναλυτές για το γκρι μπλουζάκι που φοράει διαρκώς.

Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ στοιχημάτισε σε πράγματα που φαίνεται να του βγαίνουν. Αγόρασε το WhatsApp σε μία συμφωνία που εκτιμάται στα 22 δισ. δολάρια. Και έδωσε άλλα 2 δισ. δολάρια για το Oculus Rift, μία εταιρεία εικονικής πραγματικότητας που ίσως φτιάχνει τη νέα μεγάλη πλατφόρμα για κομπιούτερ.

Και παρότι αυτά φαίνονται υπερβολικά, όταν ο Ζούκεμπεργκ πλήρωσε 1 δισ. δολάρια για το Instagram όλοι είπαν ότι τα χρήματα ήταν πολλά. Φέτος, όμως, η αξία του Instagram αποτιμάται σε 35 δισ. δολάρια.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ μίλησε για τους στόχους για τα επόμενα 3, 5 και 10 χρόνια του Facebook.

Όπως είπε, μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα συνεχίσει να κάνει το Facebook ένα καλύτερο προϊόν.

Στα επόμενα 5 χρόνια, στόχος είναι το WhatsApp, το Instagram και το Messenger να αποκτήσουν ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ θεωρεί ότι η αποστολή μηνυμάτων, το messaging, είναι μία κολοσσιαία επιχείρηση. Τα επόμενα χρόνια θα επικεντρωθεί στην ανανέωση της πλατφόρμας.

Παλαιότερα, ο νεαρός δισεκατομμυριούχος δεν μπορούσε να μιλήσει δημόσια για το όραμά του. Πλέον το κάνει πάρα πολλά καλά.


Πηγή: newsbeast.gr

Αν αναζητάτε τρόπους να προστατευθείτε από το κρυολόγημα και τη γρίπη αυτόν το χειμώνα και ειδικά τις μέρες που διανύουμε και οι οποίες χαρακτηρίζονται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τότε το πρώτο σας μέλημα πρέπει να είναι η θωράκιση του οργανισμού σας με τις κατάλληλες τροφές.

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να αυξήσετε σε κατανάλωση αυτές τις μέρες για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα:

Εσπεριδοειδή
Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τη βιταμίνη C αφότου έχουν "αρπάξει" ένα κρυολόγημα. Αυτό είναι λάθος. Η βιταμίνη C βοηθά στην αύξηση της παραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων, κάτι που είναι "κλειδί" για την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Επειδή το σώμα σας δεν την παράγει, ούτε και την αποθηκεύει με φυσικό τρόπο, η καθημερινή πρόσληψη βιταμίνης C είναι απαραίτητη για την θωράκιση του οργανισμού σας. Σχεδόν όλα τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

Κόκκινες πιπεριές
Η βιταμίνη C όχι μόνο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος, το οποίο είναι η "πρώτη γραμμή άμυνας" απέναντι στο κρυολόγημα. Οι κόκκινες πιπεριές έχουν διπλάσια βιταμίνη C από τα εσπεριδοειδή αναλογικά με το βάρος τους και είναι πλούσιες σε β-καροτένιο.

Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι ένα "οπλοστάσιο" βιταμινών και ανόργανων συστατικών που σας βοηθούν στην μάχη με κάθε μικρόβιο ή λοίμωξη. Είναι πλούσια τροφή σε βιταμίνες Α, C και Ε, ενώ περιέχει και πλήθος αντιοξειδωτικών. Το κλειδί για να πάρετε όλα όσα έχει να σας προσφέρει είναι να το μαγειρεύετε όσο το δυνατόν λιγότερο, ή ακόμα καλύτερα, καθόλου.

Σκόρδο
Είναι μια τροφή παγκοσμίως αναγνωρισμένη για την αξία της στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Η σύγχρονη επιστήμη έχει δείξει ότι το σκόρδο βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και στην πρόληψη της σκλήρυνσης των αρτηριών. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα χρειάζεται το σκόρδο, επειδή είναι καλή πηγή ενώσεων που περιέχουν θείο, όπως η αλικίνη (allicin).

Τζίντζερ (πιπερόριζα)
Ακόμα μια τροφή που οι περισσότεροι άνθρωποι την σκέφτονται αφότου έχουν κρυολογήσει. Όπως και με την βιταμίνη C, αυτό είναι λάθος. Η πιπερόριζα περιέχει τζιντζερόλη, μια συγγενή ουσία της καψαϊκίνης, η οποία και του προσδίδει την χαρακτηριστική "καυτερή" του γεύση. Είναι μια τροφή που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του χρόνιου πόνου και της χοληστερόλης.

Σπανάκι
Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν τη λίστα, αφού είναι μια τροφή πλούσια όχι μόνο σε βιταμίνη C, αλλά και σε πολλά αντιοξειδωτικά και β-καροτίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος, που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Όπως και το μπρόκολο, είναι καλύτερο να μαγειρευτεί όσο το δυνατόν λιγότερο, έτσι ώστε να διατηρήσει ανέπαφα όλα τα θρεπτικά του συστατικά.

Αμύγδαλα
Όταν πρόκειται για την πρόληψη και την καταπολέμηση του κρυολογήματος, η βιταμίνη Ε μπαίνει δίπλα στην βιταμίνη C σε αξία. Η βιταμίνη Ε είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη, που σημαίνει ότι απαιτείται η παρουσία λίπους για να απορροφηθεί σωστά. Οι ξηροί καρποί (κυρίως τα αμύγδαλα) είναι γεμάτα με βιταμίνη Ε, καθώς το μισό φλιτζάνι παρέχει σχεδόν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας για έναν ενήλικα.

Κουρκούμη
Ένα βασικό συστατικό σε πολλά κάρι, αυτό το φωτεινό κίτρινο, με πικρή γεύση μπαχαρικό έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια ως αντιφλεγμονώδης ουσία στη θεραπεία τόσο της οστεοαρθρίτιδας, όσο και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Οι υψηλές συγκεντρώσεις κουρκουμίνης που περιέχει, δίνουν στην κουρκούμη το ξεχωριστό της χρώμα, ενώ έχει αποδειχθεί ότι περιέχει ισχυρές ιδιότητες καταπολέμησης του κρυολογήματος και της γρίπης.

Πράσινο τσάι
Τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο τσάι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, ένα είδος αντιοξειδωτικών. Αλλά το πράσινο τσάι έχει και αυξημένα επίπεδα επιγαλλοκατεχίνης (epigallocatechin gallate - EGCG), ένα άλλο ισχυρό αντιοξειδωτικό. Η διαδικασία της ζύμωσης του μαύρου τσαγιού καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος της EGCG. Το πράσινο τσάι, από την άλλη πλευρά, δεν έχει υποστεί την ίδια ζύμωση, διατηρώντας σε μεγάλο ποσοστό την EGCG. Επίσης, είναι μια καλή πηγή του αμινοξέος L-θεανίνη, η οποία βοηθά στην παραγωγή ενώσεων με αντιμικροβιακές ιδιότητες στα Τ-κύτταρά σας.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!