Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015


Έτοιμο σχέδιο που προβλέπει εκπτώσεις και μειώσεις φόρου για τους συνεπείς φορολογουμένους που θα εξοφλήσουν «μια και έξω» τον ΕΝΦΙΑ, θα παραδώσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση στον επόμενο υπουργό Οικονομικών.
Μιλώντας σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών Ακινήτων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Τρύφωνας Αλεξιάδης τόνισε ότι «πρέπει επιτέλους να επιβραβεύεται η συνέπεια». Πάντως, ανάλογα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης που έκαναν λόγο για μειώσεις κατά 5% ή έως και 15% στο φόρο εισοδήματος, για όσους πληρώνουν χωρίς δόσεις, έμειναν τελικώς στο συρτάρι.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κύριος Αλεξιάδης, τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ φέτος θα εκδοθούν αφού πρώτα τελειώσει η εκκαθάριση των δηλώσεων φόρου εισοδήματος Ε1. Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν ότι αυτό εκτιμάται να συμβεί μετά το α΄δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
Την ύπαρξη σχεδίου για την επέκταση της επιβολής του φόρου ακινήτων και στην ακίνητη περιουσία που έχουν οι Έλληνες φορολογούμενοι στο εξωτερικό, επιβεβαίωσε χθες και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Γαβριήλ Σακελαρίδης, που μίλησε στη ίδια εκδήλωση ανοικτής συζήτησης της ΠΟΜΙΔΑ.
Τόσο ο ίδιος όμως, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Τρύφων Αλεξιάδης, καθησύχαζαν ότι οι νόμιμοι φορολογούμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από το περιουσιολόγιο και πως δεν είναι στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει επιπλέον φόρους αλλά να εντοπίσει μόνον τα αδήλωτα εισοδήματα από λαθρεμπόριο, φοροδιαφυγή κλπ.
Μιλώντας επίσης στην ίδια εκδήλωση:
– ο κύριος Γ.Σακελαρίδης είπε ότι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ήταν δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικώς θα παραμείνει και φέτος γιατί… δεν επαρκούσε ο χρόνος για προετοιμασία και διαβούλευση για έναν άλλο φόρο. Είπε όμως ότι τώρα αφού ο στόχος είσπραξης των 2,65 δισ. από τα ακίνητα είναι γνωστός (σσ: αν και ήταν και πριν τις προηγούμενες εκλογές του Ιανουαρίου) «αυτό δίνει ευελιξία στη νέα κυβέρνηση να βρει πιο δίκαιους τρόπους για να εισπραχθεί το ποσό αυτό», δείχνοντας έτσι πως ούτε τον Ιανουάριο αλλά ούτε και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμο κοστολογημένο σχέδιο φορολογήσης που θα υποκαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ!
– ο Κωστής Χατζηδάκης από τη Νέα Δημοκρατία τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του συμπληρωματικού φόρου περιουσίας ώστε να γίνει πιο δίκαιο το σύστημα φορολογίας των ακινήτων.
– η εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας, κυρία Νάντια Βαλαβάνη προέβλεψε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει και το 2016! Τάχθηκε υπέρ της θέσπισης αφορολόγητου ορίου 30.000-50.000 ευρώ για τις μικρές περιουσίες, αν και ομολόγησε ότι δια αυτού του τρόπου θα ανοίξει «τρύπα» ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού. Τάχθηκε υπέρ μιας κλιμακωτής μείωσης των αντικειμενικών τιμών της εφορίας (άλλο ποσοστό για τις χαμηλές αντικειμενικές αξίες και άλλο για τις πιο ακριβές περιοχές) επειδή δεν υπάρχουν δεδομένα από συναλλαγές ώστε να γνωρίζουμε ποιές είναι οι πραγματικές εμπορικές τιμές. Επεσήμανε όμως και τον κίνδυνο κατά το προσεχές διάστημα να ανατραπούν ευνοικές ρυθμίσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, όπως να επιβληθούν τεκμήρια σε ανήλικα παιδιά αν έχουν νοικιασμένο ακίνητο στο όνομά τους ή να καταργηθεί η εκχώρηση ανείσπρακτων ενοικίων προς το δημόσιο.
– o εκπρόσωπος του «Ποταμιού» Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να μειωθεί, εάν δεν κοπούν κρατικές δαπάνες ή δεν βρεθούν από αλλού φορολογικά έσοδα 2,65 δισ. ευρώ. Χαρακτήρισε άδικο τον συμπληρωματικό φόρο που επιβάλλεται στα ακίνητα γιατί αυτός (και όχι ο βασικός φόρος που πληρώνουν όλοι με βάση “ζώνες” τιμών) υπολογίζεται στις εξωπραγματικά υψηλές αντικειμενικές αξίες. Θύμισε ότι ο παλαιός ΦΑΠ απέδιδε έσοδα 700 εκατ. ευρώ και οδηγούσε τους μεγαλοϊδιοκτήτες να πληρώνουν έως 700.000 ευρώ και, άρα, αν υπάρξει αφορολόγητο τότε κάποιοι θα πρέπει να πληρώνουν φόρο 2-2,5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τα ακίνητά τους. Πρότεινε ο συμπληρωματικός φόρος περιουσίας να λογίζεται σαν προκαταβολή του ιδιοκτήτη για το φόρο μεταβίβασης στο μέλλον, ώστε να έχει ένα όφελος από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Υποστήριξε πως χρειάζεται τουλάχιστον 1,5 χρόνος δουλειάς για να υπολογιστούν σωστά οι νέες αντικειμενικές τιμές και ότι αυτές θα οδηγούσαν σε αυξήσεις στα λαϊκά προάστια που με πολιτική απόφαση κρατιούνταν χαμηλά. Τόνισε όμως ότι δουλειά των πολιτικών δεν είναι να αποφασίζουν πόσο κοστίζουν τα σπίτια πχ στο Πέραμα και στη Δραπετσώνα αλλά να ασκούν πολιτική επιλέγοντας κατάλληλους συντελεστές φορολόγησης στις πραγματικές τιμές. Πρότεινε ακόμη και να εκχωρηθούν σταδιακά εντός τριετίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ (μαζί με ένα μέρος από τον ΦΠΑ) και να κοπεί κάθε άλλη κρατική επιχορήγηση στους ΟΤΑ, ώστε και οι τοπικοί άρχοντες να δίνουν λόγο στους δημότες τους για το πού πάνε τα λεφτά τους.
– ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γρηγόρης Λιονής ανέφερε ότι το φορολογικό πλαίσιο επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης στα χέρια των μεγάλων ομίλων στους οποίους ανήκουν οι μεγάλες περιουσίες και φοροαπαλάσσονται με διάφορους τρόπους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι μικροιδιοκτήτες.
– η δικηγόρος Κατερίνα Βαμβακούση από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» τόνισε ότι η φορολογία πρέπει να επιβάλλεται στις πραγματικές αξίες των ακινήτων και ζήτησε να θεσμοθετηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.
– ο επικεφαλής της «Δημιουργίας Ξανά» Θάνος Τζήμερος τόνισε ότι τα έσοδα του κράτους πρέπει να προσαρμόζονται στη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Χαρακτήρισε δε παράλογο, αντιαναπτυξιακό και ανήθικο τον ΕΝΦΙΑ και ζήτησε την κατάργησή του.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. Στράτος Παραδιάς χαρακτήρισε «καταστροφή» τις εξαγγελίες Τσίπρα για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ γιατί τότε θα πέσει μεγαλύτερο βάρος στη μεσαία περουσία καθώς θα κληθούν λιγότεροι να πληρώνουν περισσότερα για να βγουν τα 2,5-3 δισ. από τον φόρους στα ακίνητα. Παρουσίασε όμως και τις ακόλουθες προτάσεις:
– Θέσπιση ελάχιστης χρέωσης 10 ευρώ για κάθε δηλούμενο ιδιοκτησιακό δικαίωμα, δηλαδή ανά γραμμή στο Ε9, επί κάθε είδους ακινήτου των πινάκων 1 και 2 (αστικού, αγροτικού, κτίσματος κλπ). Δηλαδή αν κάποιος έχει πχ 10 κτήματα, να πληρώνει τουλάχιστον 100 ευρώ και να μη μένει αφορολόγητος, ενώ την ίδια στιγμή επιβαρύνονται πολλαπλάσια τα αστικά ακίνητα.
– Η εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ, να ισχύει μόνον για τις εκτός σχεδίου πόλεως εκτάσεις γης που κατέχουν οι κατά κύριο και αποκλειστικό επάγγελμα αγρότες και κτηνοτρόφοι. Δηλαδή, πριν βάλει φόρο στα υπόγεια στην Κυψέλη ή πριν ψάξει να φορολογήσει σπίτια Ελλήνων στο εξωτερικό μια κυβέρνηση, να φορολογήσει τις τεράστιες εκτάσεις πολλών στρεμμάτων που κατέχουν πλούσιοι πχ στο Πόρτο Χέλι, στη Σαντορίνη ή αλλού και δεν πληρώνουν τίποτε, κρυπτόμενοι πίσω από τους αγρότες.
– Κατάργηση του συμληρωματικού ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται σε αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ.
– Mειώσεις στις αντικειμενικές των ακινήτων και βελτιωτικές παρεμβάσεις στους συντελεστές εμπορικότητας και παλαιότητας.

Αν και οι συνήθως οι κεφαλαλγίες εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν είναι καθόλου σπάνιες οι περιπτώσεις που παρουσιάζονται κατά την αφύπνιση ή και κατά τη διάρκεια του ύπνου, με αποτέλεσμα να ξυπνάνε τον ασθενή. Μερικές φορές μάλιστα ο πονοκέφαλος μπορεί να παρουσιάζεται αποκλειστικά κατά τη διάρκεια του ύπνου ή κατά την αφύπνιση.

Ας δούμε ποιοι τύποι κεφαλαλγία μπορεί συνήθως να εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου, ποια «μυστικά» μπορεί να κρύβει ένας πονοκέφαλος που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου ή κατά την αφύπνιση, και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να μας προβληματίσει.

Ημικρανία. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν πονοκέφαλο στη διάρκεια του ύπνου, στατιστικά, θα πάσχουν από ημικρανία. Η ημικρανία δεν έχει ωράριο, και έτσι μια κρίση μπορεί να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του ύπνου, αφυπνίζοντας μετά από λίγες ώρες τον ασθενή. Αυτό συμβαίνει συνήθως τα ξημερώματα, και ο πόνος έχει ήδη φτάσει σε μεγάλη ένταση, συνοδευόμενος από τα τυπικά για την ημικρανία συμπτώματα της δυσανεξίας στο φως και τους ήχους.

Η εικόνα λοιπόν την ημικρανίας που εμφανίζεται κατά την αφύπνιση είναι αυτή μιας κρίσης σε πλήρη εξέλιξη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, και εφόσον έχει τεθεί διάγνωση από νευρολόγο, η θεραπεία πρέπει να λαμβάνεται άμεσα κατά την αφύπνιση, ενώ όχι σπάνια θα χρειαστεί να συστηθεί και ενέσιμη θεραπεία. Σε ανθρώπους με χρόνια ημικρανία δεν είναι ασυνήθιστο ο πόνος να εμφανίζεται καθημερινά κατά την αφύπνιση, τριάντα ημέρες το μήνα.

Αθροιστική Κεφαλαλγία. Η αθροιστική κεφαλαλγία συχνά εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, συνήθως νωρίς, περίπου 1 ώρα μετά την κατάκλιση. Πρόκειται για πόνο στη μία πλευρά του κεφαλιού, πάντα στην ίδια, κυρίως στο μάτι και γύρω από αυτό. Το μάτι κοκκινίζει και δακρύζει, το ρουθούνι από τη πλευρά του πόνου μπορεί να βουλώνει ή να τρέχει, το φως ενοχλεί, ενώ ο ασθενής νιώθει πως δεν μπορεί να μείνει ήσυχος και προτιμά να περπατά νευρικά. Ο πόνος κρατάει σχετικά λίγο (σε σχέση με την ημικρανία ή άλλες κεφαλαλγίες), από μισή ώς 3 ώρες και μπορεί να επαναλαμβάνεται την ίδια νύχτα ή και στη διάρκεια της ημέρας, κάποιες φορές σε «σταθερές» ώρες, «σαν ξυπνητήρι». Πολλοί ασθενείς με αθροιστική κεφαλαλγία δεν έχουν κρίσεις στον ύπνο, ούτε τυπικό ωράριο. Η θεραπεία της αθροιστικής κεφαλαλγίας είναι ειδική και χορηγείται από ειδικούς νευρολόγους.

Υπνική κεφαλαλγία. Εξαιρετικά σπάνιος τύπος πονοκεφάλου, εμφανίζεται αποκλειστικά κατά τη διάρκεια του ύπνου, συνήθως σε άτομα μέσης ηλικίας ή και μεγαλύτερα. Είναι πόνος και στις δύο πλευρές του κεφαλιού, όχι ιδιαίτερα έντονος, αλλά σαφώς προβληματίζει, εφόσον ξυπνάει και ταλαιπωρεί τον ασθενή. Η υπνική κεφαλαλγία πρέπει να διερευνάται, προς αποκλεισμό υποκείμενων παθολογικών καταστάσεων.

Δευτεροπαθείς κεφαλαλγίες. Διάφορες παθολογικές καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο στη διάρκεια του ύπνου ή κατά την αφύπνιση. Για παράδειγμα, η δυσλειτουργία της κροταφογναθικής άρθρωσης (συνδέει τη γνάθο με το κρανίο), όταν συνυπάρχει «σφίξιμο» ή «τρίξιμο» των δοντιών τη νύχτα, μπορεί να εκδηλώνεται και με πρωινό πονοκέφαλο, περισσότερο σαν βάρος ή σφίξιμο στους κροτάφους. Επίσης, προβλήματα στον αυχένα μπορεί να εκδηλώνονται με πρωινό πονοκέφαλο, αλλά και πολύ σοβαρότερες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα ένας όγκος του εγκεφάλου μπορεί να εκδηλωθούν με πονοκέφαλο που ξυπνάει τον ασθενή. Οι διαταραχές του ύπνου και κυρίως η άπνοια στον ύπνο εκδηλώνονται και με συμπτώματα πονοκεφάλου.

Οποιοσδήποτε άνθρωπος παρουσιάζει πονοκεφάλους στον ύπνο ή την αφύπνιση θα πρέπει να επισκεφτεί νευρολόγο ή Ιατρείο Κεφαλαλγίας, για να γίνει η σωστή διερεύνηση με τις κατάλληλες εξετάσεις. Αν τελικά διαπιστωθεί πως πρόκειται για ημικρανία, που όπως αναφέρθηκε ήδη είναι η πιθανότερη περίπτωση, σημαντικό είναι να λαμβάνεται ευθύς αμέσως μόλις γίνει αντιληπτό πως υπάρχει ένας πονοκέφαλος κατά την αφύπνιση η κατάλληλη θεραπεία.

Η επιλογή ενός από τα αναλγητικά/αντιφλεγμονώδη ως πρώτης γραμμής για τις ημικρανίας είναι πολύ λογική και φάρμακα όπως η ιβουπροφένη 400mg έχουν δείξει πολύ καλά αποτελέσματα, ειδικά όταν λαμβάνονται εγκαίρως.

Οι τριπτάνες επίσης έχουν πολύ καλή αποτελεσματικότητα στις κρίσεις της ημικρανίας. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά πως η λήψη οποιουδήποτε αναλγητικού σε ασθενείς με κεφαλαλγία ή ημικρανία δεν πρέπει να γίνεται αλόγιστα, αλλά εντός ορίων και η χρήση τους πρέπει να καταγράφεται, ώστε να αξιολογείται από τον γιατρό.

Γράφει ο: Δρ. Μιχάλης Βικελής, Νευρολόγος, MSc in Headache Medicine, PhD (headaches.gr)

Πηγή: boro.gr

Η Apple παρουσίασε στο San Francisco τα νέα της προϊόντα. Αυτά είναι τα iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Pro και Apple TV.

Στο κλείσιμο των αγορών στην Αμερική, οι μετοχές της Apple έπεσαν κατά 1,9% στα $110, αντανακλώντας την απουσία προϊόντων που θα κάνουν τη διαφορά και θα δώσουν ώθηση εν όψει της εορταστικής περιόδου, λέει το Reuters.

Οι μετοχές της Apple πέφτουν κατά μέσο όρο κατά 0,4% τις ημέρες των ανακοινώσεων νέων iPhone τα τελευταία 3 χρόνια, σύμφωνα με τα δεδομένα της BTIG Research.

"O κόσμος αρέσκεται να μισεί τις ανακοινώσεις της Apple, καθώς οι προσδοκίες είναι τόσο υψηλές που ποτέ δεν εκπληρώνονται", λέει ο Kevin Landis, portfolio manager των $111 εκ. του fund Firsthand Technology Opportunities, στο οποίο η Apple είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση.

Σε ό,τι αφορά τα νέα iPhone 6s, το μέγεθος τους είναι ίδιο με των δύο προηγούμενων μοντέλων και το νέο τους χαρακτηριστικό είναι το 3D Touch. Ο Ikechukwu Nwanze, αναφέρει το Reuters, το οποίο παρακολουθεί τις αντιδράσεις του κόσμου στο Twitter, δεν θεωρεί ότι το "3D Touch είναι λόγος ικανός να οδηγήσει σε αναβάθμιση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα".

Το iPad Pro με την υποστήριξη γραφίδας δεν είναι κάτι νέο στην αγορά, αν και η Apple έχει δείξει ότι μπορεί να επιτύχει σε τομείς που άλλοι δεν μπορούν, αναφέρει το Reuters. Σε ό,τι αφορά το iPad Pro, αυτό θυμίζει το Microsoft Surface tablet. Πίσω στο 2007 ο Steve Jobs είχε πει σε μία παρουσίαση ότι “κανένας δεν χρειάζεται stylus”.

Θετικές είναι οι εντυπώσεις των χρηστών στο Twitter για το Apple TV, αναφέρει το Reuters.

Αυτό που πιθανόν να σώσει την κατάσταση για την Apple, στην Αμερική τουλάχιστον, είναι ότι οι χρήστες ανανεώνουν τα iPhone κάθε δύο χρόνια μέσω συμβολαίου.

Πηγή: e-pcmag.com


Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της Bentayga θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης από τις 15 έως τις 27 Σεπτεμβρίου και οι παραδόσεις -για τους… βιαστικούς- θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2016. Μετά το λανσάρισμα του νέου μοντέλου θα ακολουθήσουν και οι εκδόσεις clean diesel, plug-in hybrid, καθώς και η 7θέσια εκδοχή του πράγματος, για πολυπληθείς οικογένειες!
Η Bentley Motors ανακοίνωσε, ήδη, τα πλήρη στοιχεία του νέου μοντέλου της, ενός αυτοκινήτου που συνδυάζει την απαράμιλλη πολυτέλεια με τις καταπληκτικές επιδόσεις και την καθημερινή χρηστικότητα. Προσοχή, να το ξεκαθαρίσουμε, δεν είναι, όπως και καμία Bentley, άλλωστε, ένα αυτοκίνητο για το ευρύ κοινό.
Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρίας, με το νέο W12 κινητήρα, η Bentayga είναι το πιο γρήγορο, ισχυρότερο και πολυτελές SUV στον κόσμο, υποσχόμενο οδηγική απόλαυση και εμπειρία με καινοτόμα χαρακτηριστικά  τεχνολογίας. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στο Crewe της Βρετανίας, η Bentayga έχει το καθαρόαιμο στυλ της Bentley.

Με σχεδίαση που θυμίζει γλυπτική και αποπνέει κομψότητα  ισορροπεί τέλεια τον σπορ χαρακτήρα με τη διαχρονική παρουσία. Από τους τέσσερις στρογγυλούς προβολείς LED και την μεγάλη χαρακτηριστική μάσκα μέχρι και τους ξεχωριστούς, δυναμικούς τροχούς, το DNA της Bentley είναι παντού εμφανές.

Η Bentayga μπορεί να υπερηφανεύεται, μας λένε, για το καλύτερο εσωτερικό αυτοκινήτου σε παγκόσμιο επίπεδο με το απαράμιλλο επίπεδο ακριβείας σε θέμα κατασκευής. Οι λεπτομέρειες σε μέταλλο, ξύλο και δέρμα -συμπεριλαμβανομένου του σχολαστικού φινιρίσματος σε κάθε σημείο της καμπίνας- αποτελούν την επιτομή της σύγχρονης βρετανικής πολυτέλειας.
Αυτό το επίπεδο της τελειότητας επιτυγχάνεται μόνο λόγω της εξαιρετικής δεξιοτεχνίας των ανθρώπων που εργάζονται και κατασκευάζουν το μοντέλο αυτό στο Crewe.

Ο νέος twin-turbo 6λιτρος κινητήρας W12 είναι η καρδιά της νέας Bentayga. Ο πανίσχυρος 12κύλινδρος κινητήρας συνδυάζει την αποτελεσματικότητα, την φινέτσα και τα εξαιρετικά επίπεδα ισχύος και ροπής.

Το πιο ισχυρό και γρηγορότερο SUV του κόσμου, με ισχύ 608 ίππων και ροπή 900 Nm χρειάζεται μόνο 4,1 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα, με τελική ταχύτητα τα 301 χλμ/ώρα (φυσικά, κανείς δεν θα την απολαύσει σε τέτοια επίδοση, αφού, οι διεθνείς κανονισμοί θέτουν τον «κόφτη» πολύ χαμηλότερα).
naftemporiki.gr

Αλλαγές μας περιμένουν στο τρίτο The Voice και συγκεκριμένα στις καρέκλες των coaches.
Ο Μιχάλης Κουινέλης, Stavento κατά κόσμον δε θα είναι στον τρίτο κύκλο του μουσικού σόου.
Η αποκάλυψη έρχεται από τα «χείλη» του ίδιου, καθώς δήλωσε στο Happy Day ότι δεν θα συνεχίσει.
Εξηγώντας τους λόγους, διευκρίνισε ότι έχει αφήσει πίσω δικά του πράγματα.
«Όχι, δεν θα με δείτε στο Voice. Η αλήθεια είναι ότι δύο χρόνια ασχολήθηκα με αυτό πάρα πολύ και άφησα πίσω κάποια δικά μου πράγματα. Γι’ αυτό τον λόγο δεν…», δήλωσε ο Μιχάλης.
Πηγή: antenna.gr
Mια βόλτα στην πιο ακριβή σουίτα του κόσμου
Για όσους επιθυμούν την απόλυτη πολυτέλεια, μπορούν να επιλέξουν για διαμονή την σουίτα Ty Warner Penthouse στην κορυφή του ξενοδοχείου Four Seasons της Νέας Υόρκης.

Με 50.000 δολάρια το βράδυ (και με αύξηση κατά… 5.000 δολάρια από πέρυσι), αυτή είναι σήμερα η πιο ακριβή σουίτα ξενοδοχείου στην Νέα Υόρκη αλλά και στον κόσμο.

Η σουίτα, η οποία προσφέρει εκπληκτική θέα 360 μοιρών του Μανχάταν και του Σέντραλ Παρκ, σχεδιάστηκε αρχικά για να είναι βάση για τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Ty Warner.

5 φωτογραφίες


Tα 400 τετραγωνικά μέτρα της καταλαμβάνουν ολόκληρο τον 52ο όροφο του κτιρίου, ενώ διαθέτει ιδιωτικό ασανσέρ που οδηγεί τους επισκέπτες απευθείας στα εκπληκτικά της δωμάτια, όπως αναφέρει η Telegraph.

Όσοι… τυχεροί καταφέρουν να μείνουν στην Ty Warner σουίτα, μπορούν να απολαύσουν έναν μακρύ κατάλογο ανέσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός 24-ωρου μπάτλερ, μίας Rolls-Royce με οδηγό, έναν προσωπικό γυμναστή και φυσικά θυρωρό. Κάθε λεπτομέρεια δημιουργήθηκε από τη διεθνείς ειδικούς εσωτερικής διακόσμησης.

Η τουαλέτα περιλαμβάνει μία …infinity μπανιέρα, ντους…βροχής, και νεροχύτες κατασκευασμένους από μάτι τίγρης, που είναι μία ημιπολύτιμη πέτρα.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ρομαντικό δείπνο για δύο στην ιδιωτική τραπεζαρία, πριν εξερευνήσουν την συλλογή κλασικής και σύγχρονη λογοτεχνίας στη βιβλιοθήκη.

Υπάρχει επίσης ένα δωμάτιο… ζεν, εξοπλισμένο με ένα χαλαρωτικό καταρράκτη, καθώς και αίθουσα σπα για μασάζ.

in.gr

Μοζαμβίκη - όπλα και βιβλία
Συμβολίζοντας την άμυνα και την ετοιμότητα της χώρας, η σημαία της Μοζαμβίκης απεικονίζει ένα τουφέκι AK-47, ενώ το ανοιχτό βιβλίο από κάτω δείχνει τη σημασία της εκπαίδευσης και το σκαλιστήρι αναπαριστά τη γεωργική ζωή.

Μπελίζ – ξυλοκόποι
Τα σύμβολα στη σημαία του Μπελίζ φαίνεται πως ξεπερνούν αυτά των υπόλοιπων χωρών και η σημαία αποτελεί μια πιο περίπλοκη σύνθεση. Στο κέντρο της απεικονίζεται ένας μιγάς κι ένας μαύρος ξυλοκόπος με εργαλεία κοπής, περιτριγυρισμένοι από 50 φύλλα μαόνι. Η εικόνα αυτή συμβολίζει τη βιομηχανία ξυλείας που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τομέα για τη χώρα.

Ουγκάντα – γερανός (πτηνό)
Στο κεντρικό σημείο της σημαίας της Ουγκάντα δεσπόζει ένας γκρίζος γερανός με στέμμα, ο οποίος συναντάται στην αφρικανική σαβάνα. Τα 3 χρώματα συμβολίζουν τους Αφρικανούς (μαύρο), τον ήλιο της Αφρικής (κίτρινο) και την αφρικανική αδελφότητα (κόκκινο), ενώ το σηκωμένο πόδι του γερανού συμβολίζει την τάση προς τα μπροστά που έχει η χώρα.

Εκουαδόρ – βουνά, ποτάμια στη σκιά του κόνδορα
Η εθνική σημαία του Ισημερινού αποτελείται από 3 χρώματα και ένα πολύ περίπλοκο σχέδιο στο κέντρο της. Σε αυτό υπάρχει ένα βουνό (το Chimborazo που είναι το ψηλότερο βουνό στο Εκουαδόρ), ένα ποτάμι, ένα ατμόπλοιο, ο ήλιος, λόγχες, φύλλα και διάφορα άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τον Ισημερινό. Πάνω από όλα αυτά βλέπουμε έναν κόνδορα που συμβολίζει τη δύναμη της χώρας.

Νεπάλ – φεγγάρι, ήλιος
Καταρχάς να πούμε ότι το πιο αξιοπερίεργο στη σημαία του Νεπάλ είναι το σχήμα της, το οποίο δεν είναι τετράπλευρο, αλλά δημιουργείται συνδυάζοντας 2 μακρόστενα σημαιάκια, στα οποία βλέπουμε το φεγγάρι και τον ήλιο. Μέχρι το 1962 η σημαία ήταν ακόμη πιο παράξενη, καθώς ο ήλιος και το φεγγάρι είχαν ανθρώπινα πρόσωπα, μοιάζοντας με σύγχρονα… emoticon.
clickatlife.gr
Κινούμενες τοξικές βόμβες τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Κινούμενες «τοξικές βόμβες» είναι τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. που κυκλοφορούν σε Αττική και Θεσσαλονίκη, λόγω της εκτεταμένης νοθείας στο συγκεκριμένο καύσιμο με πετρέλαιο θέρμανσης ή ναυτιλίας, που έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε θείο, όπως προειδοποιεί η μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Ecocity, σε επιστολή της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.
Η πρωτοβουλία υπενθυμίζει ότι η ελεύθερη κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. στις δύο αυτές περιοχές είχε επιτραπεί το φθινόπωρο του 2012, με μοναδικό κριτήριο ότι τα οχήματα νέας τεχνολογίας (Euro 5 και 6) έχουν όντως μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Τονίζει όμως ότι δεν είχαν ληφθεί υπόψη οι αυξημένες συγκεντρώσεις οξειδίων του αζώτου και κυρίως αιωρούμενων σωματιδίων, που αποτελούν τους πιο απειλητικούς ρύπους για μεγαλουπόλεις του ευρωπαϊκού Νότου και παρουσιάζουν υψηλές τιμές στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ θεωρεί ότι «η ελεύθερη κίνηση των πετρελαιοκίνητων ήταν αποτέλεσμα της σταθερής πίεσης προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις από εισαγωγείς νέων και μεταχειρισμένων επιβατικών οχημάτων».
Αναφέρει επίσης ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκφράσει ανησυχίες για τις υψηλές εκπομπές των δύο αυτών ρύπων από τα πετρελαιοκίνητα και ασκεί πιέσεις προς την Ενωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), ώστε να πραγματοποιούνται έλεγχοι σε πραγματικές συνθήκες.
Ενημερώνει, δε, ότι ήδη στο Παρίσι και σε άλλες, μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές πόλεις, οι δημοτικές αρχές έχουν απαγορεύσει την είσοδο πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. στο κέντρο.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, επιδεινώνεται από την εκτεταμένη νοθεία στο πετρέλαιο κίνησης από καύσιμα που έχουν χαμηλότερη τιμή λόγω της φορολογικής πολιτικής, αλλά έχουν υποστεί μικρότερη επεξεργασία αποθείωσης και είναι αποδεδειγμένο ότι η υψηλή περιεκτικότητα του καύσιμου σε θείο πολλαπλασιάζει την «παραγωγή» δευτερογενών ρύπων.
Το Ecocity καλεί το υπουργείο Περιβάλλοντος να θεσπίσει αντικίνητρα για τη χρήση πετρελαιοκίνητων Ι.Χ., καταργώντας το μέτρο που απαλλάσσει τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας. Ζητά να συνοδεύεται από κίνητρα για τη χρήση φυσικού αερίου στην κίνηση, που έχει χαμηλές εκπομπές ρύπων.
Αήττητη στους 16 του Ευρωμπάσκετ η Εθνική, νίκησε και την Ολλανδία
Ούτε η χαλαρότητα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ούτε και η ξεκούραση αρκετών βασικών παικτών (μάλιστα ο Σπανούλης δεν αγωνίστηκε ούτε για ένα λεπτό) στάθηκαν αρκετά για να στερήσουν από την εθνική μας ομάδα μπάσκετ την πέμπτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο Ευρωμπάσκετ, με αντίπαλο την Ολλανδία (68-65).

Η Εθνική μας δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο κόντρα στην Ολλανδία, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον 3ο Όμιλο, είχε όμως να διασφαλίσει το γόητρό της, και το κατάφερε, μολονότι οι Ολλανδοί αποδείχθηκαν “σκληρά καρύδια”, δυσκολεύοντας τις επιθετικές προσπάθειες των Ελλήνων παικτών. Ωστόσο, η εμπειρία της ελληνικής ομάδας “μίλησε” στο δεύτερο ημίχρονο, αν και οι “οράνιε” κατάφεραν στο τέλος να μειώσουν στο καλάθι τη διαφορά, που είχε φτάσει μέχρι και στους 11 πόντους (61-50, πέντε λεπτά πριν το τέλος), χωρίς όμως να καταφέρουν να κάνουν την ανατροπή, που θα τους έφερνε στην τέταρτη θέση του ομίλου και στη φάση των 16 της διοργάνωσης.
Πρώτος σκόρερ για την Εθνική ήταν ο Αντετοκούνμπο με 11 (και 11 ριμπάουντ) και τον ακολούθησαν ο Σλούκας και ο Μπουρούσης με 9. Για τους Ολλανδούς, ο Γ. Ντε Γιονγκ είχε 12 πόντους και ο Σμόλντερς 11.

Έτσι, η Εθνική μας πάει στη φάση των 16 του Ευρωμπάσκετ αήττητη και θα βρει μπροστά της το Βέλγιο, σε μία αναμέτρηση που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο. Αντίθετα, η Ολλανδία έμεινε εκτός συνέχειας, με τη Γεωργία να παίρνει αντ' αυτής το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
news.gr

Μια οπερατέρ, Ουγγαρέζα, τον “γκρέμισε” βάζοντας τρικλοποδιά στον πατέρα του… Τους σώριασε στο έδαφος για να τους συλλάβει η αστυνομία. Νωρίτερα, ένας οπερατέρ, Ελληνας, τον είχε ντύσει με τη φανέλα του Αρη και του είχε ευχηθεί καλό δρόμο… Σε αυτόν και στην οικογένεια του.
Ο οπερατέρ αυτός είναι ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Άγγελος Μισιρλής… Αναγνώρισε το τρομαγμένο προσφυγόπουλο, του οποίου η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου από τη φανέλα που του είχε δώσει όταν το συνάντησε στα σύνορα, όπου βρέθηκε για να καλύψει όσα συνέβαιναν με τους πρόσφυγες.
Διαβάστε το συγκινητικό και αποκαλυπτικό μήνυμα του κ. Μισιρλή στο λογαριασμό του στο Facebook:
«Η ιστορία μια κίτρινης φανέλας…
Ξεκίνησε πατέρας κ γιος έξω από την Δαμασκό, διέσχισε την Τουρκία και έφθασε στα παράλια της Μικράς Ασίας. Εκεί επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό, φθάσαν στην Κω, κομμάτια πεινασμένοι, διψασμένοι αλλά οι δυο τους θηρία συνεχισανε, φθάσανε Αθήνα κ απο εκει Θεσσαλονίκη.
Με λεωφορείο έξω από το Πολύκαστρο κ από εκεί με τα πόδια Ειδομένη. Και εκεί από τύχη τους είδα στην ουρά περάσανε τα σύνορα Ειδομενη Fyrom κ συνέχεια πήγανε Γευγευλη.
Εκει τους γνωρισα στο τρένο, δεν είχα τίποτα εκτός από μια φανέλα του θεού Άρη, αυτήν είχα αυτή έδωσα με μια ευχή: «Αγόρι μου δεν έχω να σου δώσω τίποτα εκτός από την φανέλα του θεού Άρη σου την δίνω σαν ενθύμιο, να θυμάσαι την Ελλάδα, τους Ελληνες κ τον θεό Άρη».
Με είδε, την πήρε κ με ευχαρίστησε, χωριστήκαμε στο Ταμπανόφσκι στα σύνορα Fyrom – Serbia, ώσπου ξαφνικά είδα τον πιτσιρικά με την κίτρινη φανέλα στην Ουγγαρία, αγκαλιά στον πατέρα του να τον ρίχνουνε κάτω…
Αγορι μου θα πέσεις πολλές φορές αλλά πάντα θα βρίσκεις τα άντερα κ θα σηκώνεσαι,
ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ…
έκλαψα… Μακάρι να σε ξανασυναντήσω».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!