Σάββατο 13 Αυγούστου 2016


Σύμφωνα με νέα έρευνα την οποία παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα «Independent» το πλαστικά μπουκάλια τα οποία γεμίζουμε ξανά και ξανά για να πιούμε νερό είναι πιο βρώμικα και από… την λεκάνη της τουαλέτας μας.
Οι ερευνητές έδωσαν σε έναν αθλητή τέσσερα είδη πλαστικών μπουκαλιών για νερό και του ζήτησαν να μην τα πλύνει, απλά να τα γεμίζει για μια εβδομάδα.
Όταν εξέτασαν, λοιπόν τα μπουκάλια είδαν ότι το ένα από αυτά είχε περισσότερα βακτήρια από τον μέσο όρο που έχει συνήθως η λεκάνη μιας τουαλέτας, το μπολ φαγητού ενός κατοικίδιου και ο νεροχύτης της κουζίνας μας!
Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συγκέντρωση των βακτηρίων οφείλεται στο γεγονός ότι δεν καθαρίζουμε σωστά τα μπουκάλια για το νερό, ενώ ανακάλυψαν επίσης ότι το 60% των βακτηρίων που βρήκαν στα μπουκάλια που εξέτασαν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες ασθένειες στους ανθρώπους.

Αντηλιακό κάθε μέρα! Το πρώτο και βασικό, όχι μόνο αυτή την εποχή που διανύουμε αλλά και όλο το χρόνο, είναι να βάζεις αντηλιακό. Ο ήλιος κάνει καλό χαρίζοντας την απαραίτητη βιταμίνη D αλλά για ένα δεκάλεπτο. Μετά από αυτό το διάστημα ο ήλιος από φίλος γίνεται εχθρός. Το έχουν βεβαιώσει οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου το Χάρβαρντ: όσες γυναίκες εφαρμόζουν καθημερινά αντηλιακό μπορεί να φαίνονται μέχρι και 20 χρόνια νεότερες! Ο ήλιος γερνάει. Τέλος.

Καλός ύπνος. Δεν παίζει ρόλο μόνο να κοιμάσαι αρκετά αλλά να κοιμάσαι και καλά. Ένας ήρεμος ύπνος βοηθάει τον οργανισμό να λειτουργεί καλύτερα σε πολλαπλά επίπεδα. Ένας ανήσυχος ύπνος προκαλεί μεγαλύτερα επίπεδα στρες το οποίο με τη σειρά του διαταράσσει τις άμυνες του δέρματος ενάντια στα βακτήρια και προκαλεί αφυδάτωση. Και το αφυδατωμένο δέρμα φαίνεται πάντα γερασμένο...

Τακτική ήπια άσκηση. Εάν κάνεις καθιστική ζωή και δεν βρίσκεις χρόνο να ασκείσαι, οι συνέπειες θα ζωγραφιστούν στο πρόσωπό σου πολύ σύντομα. Γυμνάσου τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και θα κάνει καλό όχι μόνο στο σώμα αλλά και στη νεανικότητα της επιδερμίδας σου!

Κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Αν έχεις εγκαταλείψει την υγιεινή αυτή συνήθεια, αυτή η σεζόν είναι η ιδανική να την ξαναξεκινήσεις. Υπάρχει πληθώρα φρέσκων φρούτων και λαχανικών και άλλωστε θέλεις να διατηρήσεις και τη γραμμή σου, έτσι δεν είναι;

Πηγή: faysbook.gr
Τι ενδιαφέρον συμβαίνει στην Αθήνα τον Αύγουστο;Είναι, παραδοσιακά, ο μήνας που η δράση μετακομίζει στα νησιά και τα λαγκάδια, κι όσοι ξεμένουμε στην Αθήνα ψάχνουμε… με τα κιάλια συναυλίες, θέατρα και λοιπές ανάσες τέχνης στην αυγουστιάτικη έρημο. Τις βρίσκουμε, όμως. Είναι λίγες και καλές, πολλές από αυτές με ελεύθερη είσοδο, και στα πιο δροσερά σημεία της πόλης.

Τα Αισχύλεια της Ελευσίνας

Το φεστιβάλ που μας φέρνει κάθε χρόνο στην Ελευσίνα ξεκινά φέτος στις 12 Αυγούστου, και έχει κάτι για όλους: Πρεμιέρα με την παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Το θέατρο του Πολέμου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου και Δημήτρη Λιγνάδη, και με ελεύθερη είσοδο. Ακολουθεί στις 18 Αυγούστου βραδιά πανσελήνου με την Σόνια Θεοδωρίδου στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας επίσης με ελεύθερη είσοδο. Τον λόγο έχει στις 24 Αυγούστου ο Σωκράτης Μάλαμας με τη συναυλία «πώς λαβώνεται ο χρόνος…», ενώ στις 28 Αυγούστου η Hangzhou Opera Theater παρουσιάζει την παράσταση «The honest advice unpleasant on the ear” βασισμένη στο έργο «Βασιλιάς Λιρ» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Huizhu Sun, Chunfang Fei. Ακολουθεί στις 29 Αυγούστου η παράσταση "Η ασπίς και το συμπόσιο" των Μενάνδρου-Λουκιανού, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος. Και τέλος, στις 31 Αυγούστου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Θερινό σινεμά στο ΚΠΙΣΝ

Ακριβώς πλάι στο κανάλι που συνδέει το πανέμορφο πάρκο του με την θάλασσα, το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να προβάλλει κάθε Παρασκευή στις 21.00 δωρεάν ταινίες, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Park your Cinema. Αυτή την Παρασκευή, 5 Αυγούστου, προβάλλεται η ταινία Αδιακρισίες / Indiscreet (του 1958) σε σκηνοθεσία Stanley Donen και με πρωταγωνιστές τους Cary Grant και Ingrid Bergman. Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Βουτιές και μουσικές στον Ωρωπό

Το 1ο Oropos Summer Fest, για το οποίο σας τα έχουμε πει αναλυτικά εδώ http://www.in2life.gr/culture/music/article/539513/oropos-summer-fest-to-neo-mas-kalokairino-festival.html, συνεχίζει δυναμικά και τον Αύγουστο, στην παραλία Χαλκούτσι, με τις συναυλίες των Σωκράτη Μάλαμα (στις 10/8) και Θανάση Παπακωνσταντίνου (στις 14/8). Τα εισιτήρια κοστίζουν 13€ στην προπώληση και 14€ στο ταμείο, και περιλαμβάνουν τη μεταφορά από και προς την Αθήνα.

Αυγουστιάτικη φεγγαράδα

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την αυγουστιάτικη Πανσέληνο με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις: Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 21.00, οι The Swingin’ Cats θα μας ξεσηκώσουν με swing ρυθμούς στην αυλή, ενώ το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 20.00 και μετά), ενώ το εστιατόριο θα έχει από τις 20.00 και μετά live jazz μουσική από τους Σπύρο Ροντογιάννη στο σαξόφωνο, τον Τζώρτζη Τσιρόπουλο στο πιάνο και τον Χρήστο Κορομηλά στο κοντραμπάσο. Η είσοδος στο μουσείο θα είναι επίσης δωρεάν την Παρασκευή 19 Αυγούστου, από τις 20.00 μέχρι τις 22.00, ενώ το εστιατόριο θα έχει και πάλι live jazz, με τους ίδιους καλλιτέχνες, από τις 20.00 και μετά.

Θέατρο και μουσική στη δροσιά της Ρεματιάς

Στη Ρεματιά του Χαλανδρίου δίνουμε ραντεβού προς το τέλος Αυγούστου, για τις σούπερ δωρεάν εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν: Την παράσταση «Πέρσες» από το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία την Τετάρτη 24 Αυγούστου, την συναυλία του Θοδωρή Αμπαζή την Παρασκευή 26/08, τη μουσική παράσταση της Κλεονίκης Δεμίρη «Στον ουρανό μια νύχτα με τ' αστέρια» το Σάββατο 28/08 και την συναυλία των Νότη Μαυρουδή, Νένας Βενετσάνου και Γιώργου Τοσικιάν την Τετάρτη 31/08. Λεπτομέρειες εδώ.

Οι Tiger Lillies στου Παπάγου

Στο ατμοσφαιρικό Κηποθέατρο καταφτάνουν με φόρα στις 23 Αυγούστου οι αγαπημένοι Βρετανοί του ελληνικού κοινού, για μια συναυλία που θα περιλαμβάνει όλες τις θρυλικές επιτυχίες τους αλλά και κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ που έχει τίτλο “Madame Piaf”. Η συναυλία ξεκινά στις 21.00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 20€ (φοιτητικά και ανέργων 15€).

Athens Open Air Film Festival… επί δύο

Είναι δωρεάν, είναι υπέροχο, στήνει την οθόνη του στα ωραιότερα σημεία της Αθήνας, και προβάλλει καταπληκτικές ταινίες που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να δούμε. Την Παρασκευή 26 Αυγούστου θα δούμε τον σαιξπηρικό Ερρίκο Ε’, με τον Λόρενς Ολίβιε, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης, και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου το Θέατρο του Αίματος με τον Vincent Price. Οι προβολές ξεκινούν στις 21.30.

Η θάλασσα εκτός από το ελληνικό καλοκαίρι είναι συνδεδεμένη άρρηκτα και με τον ελληνικό τρόπο ζωής. Για αυτό αποτυπώθηκε σε όλες της τις μορφές από μοναδικούς Έλληνες θαλασσογράφους. Άλλοτε μανιασμένη, άλλοτε γαλήνια, άλλοτε φιλική κι άλλοτε απαιτητική, η θάλασσα είναι η δεύτερη φύση των ελλήνων.
Κωνσταντίνος Βολανάκης
Ο Κωνσταντίνος Βολανάκης ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ζωγράφους του 19ου αιώνα και θεωρείται ο "πατέρας της θαλασσογραφίας". Η θάλασσα, τα πλοία και τα λιμάνια ήταν η μόνιμη πηγή έμπνευσης του Βολανάκη. Είναι ένας από τους εκπροσώπους της «Σχολής του Μονάχου», ενώ τα πιο φωτεινά του έργα αποδεικνύουν μερικές ιμπρεσιονιστικές τάσεις. Οι θαλασσογραφίες του κοσμούν τις επισημότερες αίθουσες της Αυστρίας και της Ελλάδας, ακόμη και του σταθμού του μετρό στον Πειραιά, ενώ πίνακές του έχουν πωληθεί σε διεθνείς δημοπρασίες για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ένα από τα διάσημα έργα του Κωνσταντίνου Βολανάκη είναι «Η Πυρπόληση της Τουρκικής ναυαρχίδας». Το ίδιο έργο ζωγράφισε και ο Νικηφόρος Λύτρας.
Ιωάννης Αλταμούρας
Διάσημος για τις υπέροχες υποβλητικές του θαλασσογραφίες είναι και ο Έλληνας ζωγράφος Ιωάννης Αλταμούρας. Γιος του ιταλού ζωγράφου και επαναστάτη Φραντσέσκο Σαβέριο Αλταμούρα και της Σπετσιώτισσας αρχοντοπούλας και πρώτης Ελληνίδας ζωγράφου Ελένης Μπούκουρα-Αλταμούρα, ο Ιωάννης Αλταμούρας, αν και έφυγε νωρίς, σε ηλικία μόλις 26 ετών, πρόλαβε να αφήσει μερικές από τις ομορφότερες θαλασσογραφίες, που μαρτυρούν ταλέντο ισάξιο του Βολανάκη. Από τα ομορφότερα έργα του ήταν «Το λιμάνι της Κοπεγχάγης». Βασίλειος Χατζής
Ο Έλληνας ζωγράφος από την Καστοριά, αν και δεν σπούδασε στο Μόναχο, εντάσσεται στη «Σχολή του Μονάχου» λόγω της συγγένειας των έργων του. Σε όλη του τη ζωή έζησε κοντά στη θάλασσα και ταξίδεψε με πολλά πλοία. Μελέτησε το καράβι με κάθε λεπτομέρεια και το αποτύπωσε στους πίνακές του άλλοτε αραγμένο κι άλλοτε να δέρνεται από τα κύματα. Από τους σπουδαιότερους πίνακές του είναι «Η ναυμαχία της Έλλης».
Νικόλαος Λύτρας
Ο Λύτρας ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους και δασκάλους της ζωγραφικής κατά τον 19ο αιώνα. Τα βασικά μοτίβα του Έλληνα ζωγράφου ήταν οι προσωπογραφίες, τα τοπία με πρωταγωνίστρια πολλές φορές τη θάλασσα και η νεκρή φύση. Από τα πιο σημαντικά του έργα ήταν «Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας» και «Η θαλασσογραφία» με τα υπέροχα καλοκαιρινά χρώματα. Κωνσταντίνος Παρθένης
Ο Παρθένης με το έργο του έφερε σημαντική αλλαγή στα εικαστικά δρώμενα της Ελλάδας στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο Παρθένης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου κι ασχολήθηκε, εκτός από τη ζωγραφική, και με τη μουσική. Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στη σύγχρονη ελληνική ζωγραφική. Από τα πιο αγαπημένα του έργα είναι «Το λιμάνι της Καλαμάτας».
clickatlife.gr

Το News Feed του Facebook θα δείχνει λιγότερους «παραπλανητικούς» τίτλους (clickbait), αρχίζοντας από τις επόμενες εβδομάδες και μετά, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη, καθώς επιδιώκεται η καθιέρωση του κοινωνικού δικτύου ως ο βασικός προορισμός για ενημέρωση.
Το Facebook λαμβάνει χιλιάδες παράπονα κάθε μέρα για clickbait- «εντυπωσιακές» επικεφαλίδες- κράχτες, που σκοπίμως αποκρύπτουν ή παραποιούν στοιχεία προκειμένου να «πείσουν» τους χρήστες να κάνουν κλικ για να διαβάσουν την ανάρτηση, είπε σε συνέντευξή του ο Άνταμ Μοσέρι, αντιπρόεδρος product management για το News Feed.
Το Facebook τακτικά ανανεώνει τον αλγόριθμο για το News Feed, όπου οι περισσότεροι βλέπουν τα νέα posts στη σελίδα, για να προβάλλονται περισσότερα θέματα τα οποία ενδιαφέρουν τους χρήστες, ώστε να παραμένουν περισσότερο στο site.
«Αυτό που ελπίζουμε είναι έτσι να δημιουργηθούν κίνητρα για να ποστάρουν οι εκδότες λιγότερο clickbait» είπε ο Μοσέρι. «Προσπαθήσαμε να είμαστε πολύ σαφείς σχετικά με το τι θεωρούμε clickbait» πρόσθεσε.
Το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη, με 1,7 δισεκατομμύρια χρήστες, καταβάλλει προσπάθειες να ενημερώσει περισσότερο τους χρήστες σχετικά με το πώς προβάλλει τα νέα και τις δημοσιεύσεις του γενικότερα εδώ και μερικούς μήνες, καθώς τον Μάιο είχε κάνει τον γύρο του Ίντερνετ αναφορά ότι στα Trending Topics «πνίγονταν» θέματα πιο ενδιέφεραν το πιο συντηρητικό κοινό, χάριν πιο «προοδευτικών».
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το σύστημα αναζητά φράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά σε επικεφαλίδες clickbait, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν με τον οποίο λειτουργούν τα φίλτρα για spam, όπως αναφέρεται σε blog post του Facebook.
«Τρελή» καταγγελία: Ρωσίδα ισχυρίστηκε πως την βίασε... Πόκεμον
Κυριολεκτικά στην τρέλα έχει οδηγήσει τους οπαδούς του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Pokemon Go, με αποκορύφωμα να είναι η καταγγελία μίας Ρωσίδας,
Η γυναίκα, της οποίας τα στοιχεία δεν είναι γνωστά, ισχυρίστηκε στον άντρα της και στους αστυνομικούς που ένα Πόκεμον την... βίασε.
Η ίδια ανέφερε στις αρχές πως ένα τεράστιο Πόκεμον μπήκε στο διαμέρισμά της στη Μόσχα και την κακοποίησε σεξουαλικά. «Ξύπνησα και είδα από πάνω μου ένα γιγάντιο «τερατάκι», είπε.
Σύμφωνα Dailymail, το Πόκεμον δεν υπήρχε, όταν σηκώθηκε απότομα από το κρεβάτι, αλλά η εφαρμογή του Pokemon Go συνέχισε να εντοπίζει την παρουσία του στο κρεβάτι της.
Όπως ήταν φυσικό, η αστυνομία και ο σύζυγός της, της έδειξαν την πόρτα του... ψυχιατρείου, το οποίο δεν μπόρεσε εν τέλει να την βοηθήσει.
Ο Ιβάν Μακάροφ, φίλος της γυναίκας, δήλωσε: «Λέει πως υπάρχουν υπερβολικά πολλά Πόκεμον στο διαμέρισμά της και πως ακόμα και ο σκύλος μπορεί να τα αισθανθεί. Λέει πως ο σκύλος γαβγίζει κάθε φορά που παίζει Pokemon Go».

Πώς θα γυμναστείτε στο σπίτι
Αύγουστος. Η πόλη αδειάζει, οι δρόμοι το ίδιο, ο κόσμος φεύγει, τα γυμναστήρια κλείνουν. Το τελευταίο αποτελεί πλήγμα, ιδιαίτερα για όσους το πήραν πατριωτικά και δεν έχασαν προπόνηση όλο το καλοκαίρι.

Αν ανήκετε και εσείς σε αυτήν την κατηγορία, μη… φοβάστε. Μπορείτε να κρατηθείτε σε φόρμα στην άνεση του σπιτιού σας, χωρίς εξοπλισμό, με ασκήσεις που χρησιμοποιούν το βάρος του σώματος για να κάνουν θαύματα.

Δείτε παρακάτω δύο κυκλικές προπονήσεις για αντοχή, ενδυνάμωση και κάψιμο θερμίδων.


Προπόνηση 1


Κύκλος 1

6 Squat

6 Skater Jumps (σε κάθε πλευρά)

Αυτός είναι ένας κύκλος. Κάνετε όσους περισσότερους μπορείτε μέσα σε ένα λεπτό.

Κύκλος 2

Πουσάπς συνεχόμενα για 15’’

Κράτημα Superman για 15΄΄

Αυτός είναι ο δεύτερος κύκλος, τον κάνετε δύο φορές, χωρίς διάλειμμα, για ένα λεπτό.

Κύκλος 3

Step up σε καρέκλα + οπίσθια προβολή (αριστερό πόδι) όσα περισσότερα μπορείτε για μισό λεπτό

Step up σε καρέκλα + οπίσθια προβολή (δεξί πόδι) όσα περισσότερα μπορείτε για μισό λεπτό

Κύκλος 4

Mountain climbers για 5’’

Πλάγια σανίδα για 5’’ (εναλλάξ δεξιά και αριστερά)

Εκτελείτε συνεχόμενα τις 2 ασκήσεις χωρίς διάλειμμα για ένα λεπτό.

Προπόνηση 2

4 ασκήσεις σε 4 κύκλους. Εκτελείτε κάθε άσκηση σε κάθε κύκλο χωρίς διάλειμμα για 20 δευτερόλεπτα και αφού τις ολοκληρώσετε ξεκουράζεστε για 20 δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνετε άλλες δυο φορές και προχωράτε στον επόμενο κύκλο. Μεταξύ των κύκλων κάνετε διάλειμμα ενός λεπτού ή αν θέλετε κάτι πιο έντονο σανίδα για ένα λεπτό, και προχωράτε στον επόμενο κύκλο.

Κύκλος 1

Dead man pushups

Ροκανίσματα

Squat

Mountain climbers

Κύκλος 2

Επικλινή pushups

Ροκανίσματα «ποδήλατο»

Εναλλάξ προβολές μπροστά

Squat thrusts

Κύκλος 3

Pulse Push-ups

Pulse crunches με πόδια ψηλά 

Jump Squats

Burpees

Κύκλος 4

Pushups με κλειστά χέρια

Flutter Kicks 

Προβολές με άλμα

Κάθετα άλματα
in2life.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!