Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Μια σημαντική αποκάλυψη έκρυβε η λίμνη της Καστοριάς. Ανακαλύφθηκε μια ξύλινη επιγραφή, πάνω στην οποία είναι... χαραγμένο το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης. Συγκεκριμένα χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια και σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα επιβεβαιώνει τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς που υποστήριζαν ότι ότι οι πρόγονοί μας, οι προϊστορικοί κάτοικοι της Ελλάδας (που αποκαλούμε Πελασγούς) είναι οι εφευρέτες της γραφής!

Πρόκειται για ένα άγνωστο μήνυμα, χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμναίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς, το οποίο είναι γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.

Η ανακοίνωση της ανακάλυψης του ευρήματος έγινε από τον καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Χουρμουζιάδη. «Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή που βρέθηκε στη λίμνη της Καστοριάς αποκαλύφθηκε στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας και χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα–14 στον “Δημόκριτο”, στο έτος 5260 π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου!», τόνισε.

«Όπως αντιλαμβάνεστε, το εν λόγω εύρημα στη λίμνη της Καστοριάς, γνωστό και ως “Πινακίδα του Δισπηλιού”, ανατρέπει όλες τις “επίσημες” θεωρίες περί καταγωγής της γραφής από τη Μεσοποτομία ή τη Μέση Ανατολή και επιβεβαιώνει τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, ότι οι πρόγονοί μας, οι προϊστορικοί κάτοικοι της Ελλάδας, που αποκαλούμε Πελασγούς, είναι οι εφευρέτες της γραφής», πρόσθεσε.

Παράλληλα, εξήγησε ότι «όπως μπορείτε να δείτε, και τα ίδια τα γράμματα της επιγραφής δείχνουν ότι από αυτά προήλθε το ελληνικό αλφάβητο και όχι φυσικά από τους Φοίνικες, όπως έγραψε μόνο ο Ηρόδοτος από όλους τους αρχαίους συγγραφείς και για κάποιον ανεξήγητο λόγο, η επιστημονική κοινότητα αποδέχτηκε τον ισχυρισμό ενός ενάντια σε όλους τους άλλους, που είχαν αντίθετη άποψη και υποστήριζαν ότι το αλφάβητο όχι μόνο είναι ελληνικής προέλευσης, αλλά και ως εφευρέτες του αναφέρονται οι Έλληνες ήρωες Λίνος, Παλαμήδης κ.ά.».

Αυτή είναι η επιγραφή που βρέθηκε στη λίμνη της Καστοριάς





http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Πολλοί... άντρες το έχουν σκεφτεί να το κάνουν έστω κι από... μέσα τους! 
 
 Ένας Βρετανός συνελήφθη το Μάρτιο αφού είχε σκοτώσει τη γυναίκα και τον παπαγάλο του. Ο άντρας αφού συνελήφθη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει παίρνοντας χάπια.

Ο 34χρονος Ρόμπιν Πέντον ξέφυγε τον κίνδυνο και ομολόγησε την αιτίας της δολοφονίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η σύζυγος αλλά και το πουλί τους, μιλούσαν πολύ!

Ο δράστης δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτές τις εγκληματικές πράξεις αφού σκότωσε και τα τρία σκυλιά της οικογένειας γιατί ήταν ανυπάκουα και γαύγιζαν πολύ!
Ποιος είπε ότι ο κύριος Πέντον είναι... ήσυχος άνθρωπος;

http://www.newsbomb.gr
Σε νέα πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαΐου 2014, από τις 11.00 έως τις 17.00, προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατ’ εφαρμογή του μέτρου της μηνιαίας...
πιλοτικής πεζοδρόμησης της Νέας Παραλίας.

Παράλληλα, με την πεζοδρόμηση της ερχόμενης Κυριακής 11 Μαΐου 2014, ημέρα που συμπίπτει και με τη Γιορτή της Μητέρας, προγραμματίζονται ποικίλες δράσεις από το Δήμο Θεσσαλονίκης,  σε συνεργασία με φορείς και την εμπορική κοινότητα της πόλης.

Αναλυτικά:

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα πραγματοποιήσουν από τις 11.30 έως τις 13.30 εκδήλωση με τίτλο «Μάνα είναι μόνο μία, πάμε όλοι Παραλία!» στα γυάλινα περίπτερα του «Κήπου της Άμμου» και του «Κήπου των Εποχών» στη Νέα Παραλία (Φάληρο) με αφήγηση παραμυθιών, απαγγελία ποιημάτων και παιχνίδια με ξυλοπόδαρους. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί ήδη έκθεση εικαστικών δημιουργιών από  υλικά ανακύκλωσης, που έχουν κατασκευάσει τα παιδιά και οι παιδαγωγοί τους.

Οι μαθητές στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα αποτυπώσουν στις δημιουργίες τους μηνύματα για τη συγκεκριμένη γιορτή, τα οποία στη συνέχεια θα χαρίσουν στις μαμάδες τους μαζί με γλαστράκια, προσφορά του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» θα ενημερώνει τους παρευρισκόμενους και θα μοιράζει σελιδοδείκτες στις μητέρες, με συμβουλές για την πρόληψη της νόσου

Οι χορωδίες των ΚΑΠΗ του Δήμου θα τραγουδήσουν μετά τις 12.00 στη Νέα Παραλία (Λεωφόρος Νίκης με Πλατεία Αριστοτέλους, Λευκός Πύργος, Ομπρέλες του Γ. Ζογγολόπουλου).

Επίσης στο πλαίσιο του 1ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

11:00-17:30 Λευκός Πύργος - Παιχνίδι με κρουστά από ανακυκλώσιμα υλικά
12:30  Πλατεία Αριστοτέλους - “Τραγουδάμε τη χαρά” - Ωδείο “Φίλιππος” Βέροιας
17:30 Λευκός Πύργος  - Ομάδα Ζογκλέρ “Moriquendi” από τη Γαλλία
18:30  Λευκός Πύργος – Συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και παράσταση ζογκλέρ

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι παραγωγοί στο κεντρικό Μεξικό σταμάτησαν να καλλιεργούν μαριχουάνα. Λόγω των μεγάλων αποθεμάτων στα βόρεια της χώρας αλλά και εξαιτίας της νομιμοποίησης πώλησης και κατανάλωσης κάνναβης για ιατρικούς λόγους αλλά και για προσωπική χρήση σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, οι αγρότες των καρτέλ στο κεντρικό Μεξικό, σταμάτησαν να καλλιεργούν μαριχουάνα για πρώτη φορά στα χρονικά δράσης των ομάδων παραγωγής στη χώρα.
Η είδηση προκύπτει από δηλώσεις των ιδίων στη Washington Post αυτή την εβδομάδα. Η τιμή για μισό κιλό μαριχουάνας στο Μεξικό έχει πέσει κατά 75%. Το ένα κιλό κόστιζε 100 δολάρια και τώρα η τιμή έχει πέσει στα μόλις 25 δολάρια.
"Δεν αξίζει τον κόπο πια", είπε ο 50χρονος Rodrigo Silla, μεγαλογαιοκτήμονας και παραγωγός κάνναβης. "Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε η οικογένεια μου δεν παρήγαγε μαριχουάνα όσο ζω", συμπλήρωσε.
"Εύχομαι οι Αμερικανοί να αλλάξουν μυαλά και να σταματήσουν τη νομιμοποίηση".
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές μελέτες υποστήριζαν μέχρι σήμερα ότι η ελεγχόμενη νομιμοποίηση της κάνναβης θα έδινε τέλος στην κυριαρχία των καρτέλ ναρκωτικών που έχουν κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 60.000 άτομα στις μάχες των συμμοριών τα τελευταία δέκα χρόνια.
Η κάνναβη της Καλιφόρνιας δείχνει να παίρνει τώρα τη σκυτάλη με έναν νόμιμο τρόπο. Τα καρτέλ που έχουν τεράστιες ζημιές, ψάχνουν τώρα για νέες αγορές αφού έχασαν τη μεγαλύτερη αγορά που είχαν μέχρι σήμερα στην επικυριαρχία τους.
Η μαριχουάνα έχει νομιμοποιηθεί πλέον για ιατρική και προσωπική χρήση σε 20 Πολιτείες των ΗΠΑ και η νομιμοποίηση συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Η Καλιφόρνια αποτελεί και το μεγαλύτερο πλήγμα για τους Μεξικανούς, καθώς εκεί πήγαινε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής. Από την άλλη, μετά τους δυο πρώτους μήνες νόμιμης διάθεσης της μαριχουάνας στο Κολοράντο και Ουάσιγκτον, τα δημόσια ταμεία γέμισαν με συνολικά 20 εκατομμύρια δολάρια.
Τα πρώτα στοιχεία για τα, εντός των προσδοκιών, φορολογικά έσοδα έχουν αναζωπυρώσει τη συζήτηση για το πώς θα διατεθούν τα επιπλέον κεφάλαια.
Η μαριχουάνα άρχισε νόμιμα να διατίθεται εμπορικά στο Κολοράντο και την Ουάσινγκτον με το ξεκίνημα του 2014. O φόρος πώλησης βρίσκεται στο 12,9% και ο επιπλέον ειδικός φόρος στο 15%, οι οποίοι έφεραν στα δημόσια ταμεία του Κολοράντο 2 εκατ. δολάρια τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τις αρχές η εγκληματικότητα έχει μειωθεί. Πιο συγκεκριμένα τα εγκλήματα έχουν μειωθεί κατά 24%, τα ανθρωποκτονίες κατά 67%, οι κλοπές κατά 7% και η κλοπές σπιτιών κατά 14%.
Η κάνναβη αναμένεται να νομιμοποιηθεί στις Πολιτείες της Αλάσκας, της Καλιφόρνιας, του Μέιν και του Όρεγκον.

(Πηγή: eastbayexpress)

Ένας ναύτης φτάνει σε κάποιο λιμάνι αλλά δεν μπορεί να βρει πουθενά δωμάτιο για το βράδυ....

- Δεν μπορεί, κάπου πρέπει να υπάρχει ένα δωμάτιο. Ή έστω ένα κρεβάτι οπουδήποτε, ξέπεσε στο τελευταίο ξενοδοχείο που βρήκε.

- Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα δίκλινο και το έχει πάρει ένας νεαρός μόνο του. Ίσως δεχτεί να το μοιραστεί μαζί σας. Μόνο που πρέπει να σας πω ότι ροχαλίζει τόσο δυνατά, που από τα διπλανά δωμάτια κάνουν συνεχώς παράπονα. Δεν νομίζω ότι θα καταφέρετε να κοιμηθείτε εκεί.


- Κανένα πρόβλημα. Θα το πάρω.

Το επόμενο πρωί ο ναύτης κατέβηκε για πρωινό φρέσκος κι ανανεωμένος.

- Πως κοιμηθήκατε; τον ρώτησε ο ξενοδόχος.

- Καλύτερα από ποτέ.

- Μα δεν σας ενόχλησε ο άλλος νεαρός με το ροχαλητό του;

- Όχι, τον έκανα να σκάσει σε μηδέν χρόνο.

- Πως το καταφέρατε αυτό;

- Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο ήταν ήδη στο κρεβάτι. Πήγα λοιπόν, του έδωσα ένα φιλί στο μάγουλο και του είπα: Καληνύχτα όμορφε. Όλο το υπόλοιπο βράδυ ξαγρύπνησε παρακολουθώντας με.
Δεν κατάφεραν να «δουν» το μέλλον όπως κάποιοι άλλοι

Από τον Έντισον που έλεγε ότι το εναλλασσόμενο ρεύμα ήταν επικίνδυνο και άχρηστο, μέχρι τους δημοσιογράφους που ισχυρίζονταν ότι το iPad θα ήταν μια καταστροφή, ο κόσμος μας ήταν (και εξακολουθεί να είναι) γεμάτος από αποτυχημένες προβλέψεις.

Ας γνωρίσουμε μερικές από τις πιο αποτυχημένες προβλέψεις της ιστορίας σε διάφορους τομείς, σύμφωνα με μια άρθρο του TheTime.

1. «Τα Macintosh χρησιμοποιούν μια πειραματική συσκευή, που ονομάζεται ‘ποντίκι’. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι άνθρωποι θέλουν να χρησιμοποιούν τέτοια πράγματα» – JohnC. Dvorak, συντάκτης τεχνολογικών θεμάτων για την εφημερίδα San Francisco Examiner, 1984.

2. «Το να πιστεύει η Apple ότι μπορεί να πετύχει, εκεί που έχουν αποτύχει όλοι οι άλλοι είναι σα να αγνοεί κάποιες βασικές πραγματικότητες του tabletcomputing» – Randall C. Kennedy, σύμβουλος πληροφορικής και συνεργάτης του Infoworld, 2009.

3. «Το να παίζει κανείς με το εναλλασσόμενο ρεύμα είναι απλά χάσιμο χρόνου. Δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσει ποτέ κανείς» – Thomas Edison, 1899.

4. «Δεν πρόκειται να κατασκευαστεί ποτέ μεγαλύτερο αεροσκάφος» – μηχανικός της Boeing που είδε την κατασκευή του 247, ενός δικινητήριου αεροσκάφους, στο οποίο χωρούσαν 10 άτομα, 1933.

5. «Ο κινηματογράφος δεν είναι για τίποτε άλλο, παρά μόνο για φαντασιόπληκτους. Είναι ένα κονσερβοποιημένο δράμα. Αυτό που θέλει πραγματικά να δει το κοινό είναι σάρκα και οστά επάνω στη σκηνή» – Charlie Chaplin προβλέποντας την πτωτική πορεία του κινηματογράφου, 1916.

6. «Η θεωρία του LouisPasteur για τα μικρόβια είναι γελοία φαντασία» – Pierre Pachet, καθηγητής φυσιολογίας στο πανεπιστήμιο της Τουλούζης, 1872.

7. «Οι απόγονοί μας μετά από πολλά χρόνια θα τρώνε φράουλες μεγάλες σα μήλα στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια τους» – άρθρο στο Ladies’ HomeJournal με τίτλο «What May Happen in the Next Hundred Years», 1900.

8. «Έχεις ένα κομματάκι στο δόντι σου, το μήλο του Αδάμ στο λαιμό σου πετάγεται πολύ προς τα έξω και μιλάς πολύ αργά» – ένας από τους υπευθύνους της Universal απορρίπτοντας τον ηθοποιό Clint Eastwood, 1959.

http://peiraxtiri.gr
Ένα ακόμη σημαντικό -και, για κάποιους, επίμαχο- βήμα πραγματοποιήθηκε στο πεδίο της συνθετικής βιολογίας, καθώς... το «αλφάβητο» της ζωής μεγάλωσε με τεχνητό τρόπο και απέκτησε πλέον έξι γράμματα, αντί για τα τέσσερα που του χάρισε η φύση. Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο οργανισμό -ένα κοινό βακτήριο E.coli- του οποίου το γενετικό υλικό περιλαμβάνει ένα πρόσθετο ζεύγος «γραμμάτων» (βάσεων) DNA που δεν υπάρχουν στη φύση.

Το επίτευγμα ανοίγει νέες δυνατότητες για την ιατρική, τη φαρμακευτική, τη βιομηχανία - και γενικά για την ανθρώπινη φαντασία. Τα κύτταρα αυτού του μοναδικού μέχρι σήμερα ημι-συνθετικού μικροοργανισμού μπορούν να αναπαράγουν -και συνεπώς να πολλαπλάσιάσουν- αυτό το «αφύσικο» DNA και έτσι να το κληροδοτήσουν στις επόμενες γενιές.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή βιοχημείας Φλόιντ Ρόουμσμπεργκ του Ινστιτούτου Ερευνών Scripps της Καλιφόρνια, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το «New Scientist», τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και τη βρετανική «Γκάρντιαν».

Εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια «η ζωή στη Γη, σε όλη την ποικιλομορφία της, κωδικοποιείται σε δύο μόνο ζεύγη χημικών βάσεων DNA (Α-Τ και C-G ή αδενίνη-θυμίνη και κυτοσίνη-γουανίνη). Αυτές οι τέσσερις βάσεις αποτελούν τους κώδικες για τα 20 αμινοξέα, τους θεμέλιους λίθους από όπου δημιουργούνται σχεδόν όλες οι πρωτεΐνες και, τελικά, οι διάφορες μορφές ζωής.

Κάποια στιγμή θα καταστεί πιθανώς δυνατό να δημιουργηθούν πλήρως συνθετικές μορφές ζωής, που δεν θα περιέχουν κανένα από τα τέσσερα «γράμματα» με τα οποία μέχρι σήμερα έχει «γραφτεί» η ιστορία της ζωής στον πλανήτη μας. Θα μπορούσε έτσι μελλοντικά -χάρη σε ένα διαφορετικό γενετικό σύστημα- να δημιουργηθεί μία τελείως «εξωγήινη» μορφή ζωής πάνω στον πλανήτη μας.

Όπως είπε ο Φλόιντ Ρόουμσμπεργκ, «αυτό που κάναμε, είναι ένας οργανισμός που περιέχει σταθερά αυτά τα δύο ζεύγη Α-Τ και C-G, συν ένα τρίτο αφύσικο ζεύγος βάσεων. Αυτό δείχνει ότι είναι δυνατές και άλλες λύσεις για την αποθήκευση (βιολογικών) πληροφοριών, πράγμα που ανοίγει το δρόμο για μια "βιολογία διευρυμένου DNA" με πολλές συναρπαστικές εφαρμογές - από νέα φάρμακα έως νέα είδη νανοτεχνολογίας».

Η συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα εργάζεται από το τέλος της δεκαετίας του ’90, προκειμένου να βρει ζεύγη μορίων που είναι δυνατό να λειτουργήσουν ως βάσεις DNA, που θα κωδικοποιούν πρωτεΐνες και θα αποτελούν τη βάση για οργανισμούς, οι οποίοι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει στη φύση - και φαίνεται πως επιτέλους το πέτυχαν, παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν τα δύο έξτρα συνθετικά «γράμματα» του DNA με τις ονομασίες d5SICS (ή βάση Χ) και dNAM (ή βάση Υ), που από χημική άποψη έχουν ελάχιστη ομοιότητα με τα τέσσερα υπάρχοντα χημικά γράμματα - βάσεις της φύσης, να γίνουν αποδεκτά, να ενσωματωθούν στο υπόλοιπο «αλφάβητο της ζωής» και να μην απορριφθούν από τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς που διαθέτει το DNA για να αυτο-επιδιορθώνεται.

Σε πρώτο στάδιο, πριν λίγα χρόνια, οι ερευνητές πέτυχαν να δημιουργήσουν ημι-συνθετικό DNA στο εργαστήριο. Τώρα, για πρώτη φορά, έδειξαν ότι αυτό το DNA με τα πρόσθετα «γράμματα» λειτουργεί κανονικά -έτσι φαίνεται τουλάχιστον- σε ένα ζωντανό οργανισμό και στα κύτταρά του. Το ημι-συνθετικό DNA αναπαράγεται με ικανοποιητική ταχύτητα και ακρίβεια, δεν εμποδίζει ιδιαίτερα την ανάπτυξη των κυττάρων του βακτηρίου και δεν δείχνει να χάνει στην πορεία τα αφύσικα ζεύγη βάσεων του γενετικού υλικού του.

Οι ερευνητές ήδη σχεδιάζουν το επόμενο βήμα τους, που θα είναι να δείξουν ότι αυτό το διευρυμένο αλφάβητο του DNA μπορεί να «μεταφραστεί» σε νέου τύπου πρωτεΐνες, άρα και σε νέες μορφές ζωής. Όπως είπε ο αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας, «θα μπορούσαμε να κωδικοποιήσουμε νέες πρωτεΐνες από νέα αμινοξέα που δεν υπάρχουν στη φύση. Αν διαβάζεις ένα βιβλίο που έχει γραφτεί με τέσσερα γράμματα, δεν είσαι σε θέση να πεις πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες. Αν όμως διαθέτεις περισσότερα γράμματα, τότε μπορείς να εφεύρεις νέες λέξεις, μπορείς να βρεις νέους τρόπους να χρησιμοποιήσεις αυτές τις λέξεις και έτσι μπορείς πιθανώς να πεις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες».

Το νέο επίτευγμα -και οι άγνωστες προοπτικές που ανοίγει- αναμένεται να πυροδοτήσουν νέες ανησυχίες ότι οι επιστήμονες «παίζουν τον Θεό», διακινδυνεύοντας να απελευθερωθεί στο περιβάλλον κάποια ανεξέλεγκτη μορφή ζωής με άγνωστες συνέπειες.

Από την άλλη, οι πιο αισιόδοξοι προσπαθούν να φανταστούν τις τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται από μια βιολογία που δεν θα περιορίζεται πλέον στο γενετικό «αλφάβητο» που «επέλεξε» η φύση. Για παράδειγμα, θα ήταν ίσως δυνατό να ενσωματώνεται ένα τοξικό αμινοξύ σε μία ανύπαρκτη μέχρι σήμερα πρωτεΐνη, έτσι ώστε αυτή να καταστρέφει μόνο τα καρκινικά κύτταρα. Ήδη η ομάδα του Φλόιντ Ρόουμσμπεργκ έχει ιδρύσει την εταιρεία Synthorx στην Καλιφόρνια, για να αξιοποιήσει εμπορικά τις διαγραφόμενες πρακτικές εφαρμογές.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
O εθισμός του στο σκληρό πορνό του δημιούργησε ένα τόσο ισχυρό δέσιμο με τον υπολογιστή του που αποφάσισε να τον... παντρευτεί δίχως όμως να φανταστεί ότι η γραφειοκρατία θα ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο στον γάμο του.

Ο Κρις Σέβιερ από την Φλόριντα σύμφωνα με το protothema, πήρε τη μεγάλη απόφαση να νυμφευτεί την ηλεκτρονική αγαπημένη του, έναν υπολογιστή στην οθόνη του οποίου παρακολουθεί καθημερινά σκηνές σεξ που τον ικανοποιούν περισσότερο από την ενεργό δράση, από το να κάνει, δηλαδή, έρωτα με γυναίκες. Επισκέφθηκε λοιπόν, ένα αμερικανικό δικαστήριο για να βγάλει άδεια γάμου, όμως οι δικαστές αρνήθηκαν το αίτημά του.
  
«Δεν μου βγάζουν άδεια να παντρευτώ το λάπτοπ μου. Είναι ρατσιστικό», υποστηρίζει ο Αμερικανός ο οποίος έχει ξαναπεράσει από τα δικαστήρια αφού είχε μηνύσει και την Apple κατηγορώντας την ότι ευθύνεται για τον εθισμό του στο πορνό αφού ο φορητός υπολογιστής του, δεν είχε «safe mode».

Κάνοντας αναφορά στα γκέι ζευγάρια, ο Σέβιερ απευθυνόμενος στους δικαστές επεσήμανε ότι, αφού μπορούν πλέον τα ζευγάρια ομοφυλοφίλων να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου γιατί όχι και οι υπόλοιπες σεξουαλικές μειονότητες, ανάμεσά τους και όσοι θέλουν να νυμφευτούν υπολογιστές ή ζώα.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Telegraph», δικαστήριο της Γιούτα απέρριψε το αίτημά του κρίνοντας ως αβάσιμα τα επιχειρήματά του. Ο Σέβιερ τόνισε επίσης πως εάν οι ομοφυλόφιλοι στο θέμα του γάμου αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, τότε ο ίδιος αισθάνεται πολίτης τρίτης κατηγορίας.

http://www.thestival.gr
Σαν σήμερα το 1994 ο Νέλσον Μαντέλα ανακηρύσσεται ως ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.

1502 - O Χριστόφορος Κολόμβος σαλπάρει για το τέταρτο και τελευταίο ταξίδι του για τις Δυτικές Ινδίες.

1671 - Ο Τόμας Μπλαντ, μεταμφιεσμένος ως κληρικός, προσπαθεί να κλέψει τα κοσμήματα του αγγλικού στέμματος από τον Πύργο του Λονδίνου.

1864 - Το ναυτικό της Δανίας νικά τους στόλους της Αυστρίας και της Πρωσίας στη Ναυμαχία της Χέλγκολαντ.

1901 - Ιδρύεται στη Μελβούρνη το πρώτο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας.

1936 - Μετά τη μεγάλη απεργία των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές δυνάμεις και ο στρατός αναλαμβάνουν μια επιχείρηση καταστολής που οδηγεί σε λουτρό αίματος. Δέκα διαδηλωτές έπεσαν νεκροί εκείνο το απόγευμα. Το βράδυ ο λαός είναι η μόνη εξουσία στην πόλη (σύμφωνα με μαρτυρίες ιστορικών) και ο μεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσος γράφει ένα από τα καλύτερα ποιήματά του, τον «Επιτάφιο».

1945 - Πρώτη μέρα ειρήνης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η 9η Μαΐου ανακηρύσσεται ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης.

1945 - Συλλαμβάνεται ο εγκληματίας πολέμου Χέρμαν Γκέρινγκ από τον αμερικανικό στρατό.

1945 - Ο Κόκκινος Στρατός ελευθερώνει την Πράγα από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

1949 - Ο Ρενιέ Γ' στέφεται πρίγκηπας του Μονακό.

1955 - Η Δυτική Γερμανία γίνεται μέλος του ΝΑΤΟ.

1980 - Ο Γεώργιος Ράλλης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

1998 - Η Ισραηλινή τρανσέξουαλ Ντάνα Ιντερνάσιοναλ κερδίζει το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

http://www.enikos.gr 
Τα Ειρηνοδικεία της χώρας συνεχίζουν όχι μόνο να «κουρεύουν» τις οφειλές των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αλλά προχωρούν και στην πλήρη διαγραφή τους. Δικαστές, φτάνουν και στο σημείο να απαλλάσσουν πλήρως τους οφειλέτες από τις υποχρεώσεις τους καθώς διαπιστώνουν την οικονομική αδυναμία. 

Της Έφης Καραγεώργου.

Το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, Αμαρουσίου και Νεμέας «έσωσαν» στην κυριολεξία  τέσσερις υπερχρεωμένους δανειολήπτες, κουρεύοντας σημαντικό τμήμα του χρέους τους.

Ειδικότερα το  Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, αποφάσισε για την περίπτωση  43χρόνου ελεύθερου επαγγελματία,   διαζευγμένου με ένα ανήλικο τέκνο,  με μέσο μηναίο εισόδημα 600 ευρώ, την  ολική διαγραφή του χρέους. Συγκεκριμένα αποφάσισε την προστασία της κύριας κατοικίας του (αντικειμενικής αξίας 43.360€), χωρίς υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού και από την άλλη όρισε μηδενικές καταβολές για τη ρύθμιση των οφειλών του. Η απόφαση αυτή σύμφωνα με το Δικαστήριο επιβάλλεται ενόψει της αποδεδειγμένης πραγματικής αδυναμίας του αιτούντος να επιβιώσει με τα πενιχρά μηνιαία έσοδα που λαμβάνει σε συνδυασμό με το σκοπό της επανένταξης του υπερχρεωμένου πολίτη στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Σημειώνεται ότι ο δικαστής έχει την ευχέρεια να ορίζει μηδενικές καταβολές για τη διάσωση της κύριας κατοικίας, αφού  στο άρθ. 9 Ν. 3869/2010 ορίζεται μόνο το ανώτατο όριο ποσοστού καταβολής. Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι  ο αιτών είχε στην κυριότητά του ποσοστά από μία μονοκατοικία κι ένα οικόπεδο, τα οποία προστατεύονται επίσης. Το δε κόστος μηνιαίας διαβίωσης, συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης διατροφής του ανήλικου τέκνου του (300 ευρώ το μήνα), κρίθηκε στα 900 ευρώ.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά περίπτωση αγρότη (κατ΄ επάγγελμα) ηλικίας 57 χρονών με τρία ενήλικα παιδιά -τα δύο είναι άνεργα- που είχε συνολικές οφειλές στις τράπεζες  366.238 ευρώ και το μέσο μηνιαίο του εισόδημα είναι της τάξης των  765 ευρώ.

Το Ειρηνοδικείο Νεμέας, που εξέτασε την υπόθεση, αποφάσισε να διαγράψει το 78% του χρέους του, δηλαδή τα 285.590 ευρώ. Και παράλληλα προστάτευσε από τη διαδικασία πλειστηριασμού την κύρια κατοικία του (αξίας περίπου 92.000 ευρώ) όπως και τα κτήματα που καλλιεργεί για να έχει τα προς το ζην (12 αγροτεμάχια συνολικής αξίας  53.000 ευρώ). Το Δικαστήριο έκρινε ότι τα αγροτεμάχια είναι η μοναδική πηγή εισοδήματος για τον οφειλέτη και έτσι δεν μπορεί να τα στερηθεί. Σύμφωνα με την απόφαση ο οφειλέτης θα καταβάλει συνολικά 80.647,92 ευρώ σε διάστημα 24 ετών. Αρχικά για τα πρώτα 4 χρόνια θα καταβάλει 150 ευρώ το μήνα στις τράπεζες, και στη συνέχεια για μία 20ετία  το ποσό των 306 ευρώ.  Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης κρίθηκε στα 800 ευρώ.

Επίσης το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου «κούρεψε» κατά 55% το χρέος ζεύγους δανειοληπτών, που είναι συνταξιούχοι και έχουν τρία παιδιά, εκ των οποίων τα δύο σπουδάζουν (το ένα στο εξωτερικό). Το μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα τους ανέρχεται στις 2.645 ευρώ και οι  συνολικές οφειλές τους ήταν ύψους  465.210,75 ευρώ. Το  Δικαστήριο όρισε μηνιαίες καταβολές ύψους 1.000 ευρώ για τα πρώτα  5 χρόνια.

Παράλληλα  προστάτευσε την κύρια κατοικία τους (αξίας 188.376,79€) με την υποχρέωση καταβολής ποσού 837,22 ευρώ μηνιαίως για χρονικό διάστημα 15 ετών. Επομένως συνολικά το ζευγάρι θα καταβάλει 210.701,35 ευρώ.

 Το κόστος μηνιαίας διαβίωσης για το ζευγάρι και τα δύο τέκνα-φοιτητές που συντηρεί ορίστηκε στα 1.645 ευρώ. Επίσης  το Δικαστήριο επέβαλε στον αιτούντα να καταβάλει στην τράπεζα όπου οφείλεται το στεγαστικό δάνειο το ποσό των 20.000 ευρώ, ποσό που  αποτελεί το 50% από το εφάπαξ ύψους 40.000 ευρώ που έλαβε κατά τη συνταξιοδότησή του.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις αφορούν δανειολήπτες μέλη της ΕΚΠΟΙΖΩ και οι οποίοι είχαν την συνδρομή της καταναλωτικής οργάνωσης καιτά τη διαδικασία διευθέτησης των οφειλών τους.

http://www.fpress.gr
Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται κάνετε καθημερινά 5 συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία σας… ασχημαίνουν εν αγνοία σας.

Δεν πρόκειται για υπερβολές, αλλά για δεδομένα που έχουν προκύψει από τα ευρήματα επιστημονικών ερευνών.

Σας τις παρουσιάζουμε!

Κρατάτε κακία…

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Behavioral Medicine», η έλλειψη συγχώρεσης αυξάνει τη δραστηριότητα των νευρώνων, η οποία μειώνει την ποιότητα του ύπνου. Παράλληλα, η μνησικακία αυξάνει το άγχος, το οποίο με τη σειρά του αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου στο αίμα και του κινδύνου του διαβήτη.

Τρώτε πολλά γλυκά…

Γνωρίζετε τη γλυκοζυλίωση; Πρόκειται για τη διαδικασία που συμβαίνει όταν η ζάχαρη στο αίμα συνδέεται με τις πρωτεΐνες, σχηματίζοντας νέα μόρια που ονομάζονται τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης ή πιο απλά... γήρανση. Συγκεκριμένα, η ζάχαρη, ενεργοποιεί μία διαδικασία, η οποία καταστρέφει την ελαστικότητα του δέρματος, κάνοντας πιο έντονες τις ρυτίδες.

Τρίβετε τα μάτια σας…

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το δέρμα σε αυτή την περιοχή είναι απίστευτα λεπτό και εξαιρετικά ευαίσθητο και ευάλωτο. Όταν, λοιπόν, τρίβετε τα μάτια σας, το μόνο που πετυχαίνετε δυστυχώς είναι να διασπάτε το κολλαγόνο γύρω από την περιοχή, προκαλώντας ρυτίδες, ενώ σπάτε και τα ευαίσθητα τριχοειδή αγγεία.

Κοιμάστε με το πρόσωπό στο μαξιλάρι…

Πιέζοντας το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι, κατά τη διάρκεια του ύπνου, τραυματίζετε το δέρμα σας. Μάλιστα, με την πάροδο του χρόνου, αυτό το «τραύμα», επιδεινώνεται προκαλώντας μόνιμες ρυτίδες. Παράλληλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι επειδή η κυκλοφορία του αίματος στο τμήμα του προσώπου που πιέζεται, διαταράσσεται, μπλοκάρεται η ικανότητα του δέρματος να αναπλάθεται.

Δεν πίνετε νερό…

Το νερό βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να αναζωογονηθούν. Σε αντίθετη περίπτωση, το δέρμα αφυδατώνεται, άρα προκαλείται ξηρότητα, χάνει την ελαστικότητά του και είναι επιρρεπές στις ρυτίδες.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!