Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας στο «Desde Allá»
Η αυλαία στη 72η Μόστρα έπεσε στη Βενετία, με μεγάλο νικητή την ταινία  Desde Allá του Λορένσο Βίγας, που απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα.

Ο Αργυρός Λέοντας καλύτερης σκηνοθεσίας πήγε στον αργεντινό Πάμπλο Τραπέρο για το El Clan.

To Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής κέρδισε το Anomalisa των Τσάρλι Κάουφμαν και Ντιουκ Τζόνσον.

To βραβείο γυναικείας ερμηνείας πήρε η Βαλερία Γκολία για την ιταλική ταινία Per Amore Vostro του Τζιουζέπε Γκαουντίνο.

Το βραβρείο ανδρικής ερμηνείας κέρδισε ο Φαμπρίς Λουκινί για τη γαλλική ταινία L'Hermine του Κριστιάν Βενσάν.

Το βραβείο καλύτερου νέου ηθοποιού πήρε ο Αμπραχάμ Άτα για την αμερικανική ταινία Beasts of no Nation του Κάρι Φουκουνάγκα.

Το βραβείο σεναρίου πήρε το L'Hermine του Κριστιάν Βενσάν.

Το ειδικό βραβείο της επιτροπής πήγε στο Abluka του Εμίν Αλπέρ (συμπαραγωγή Τουρκίας, Γαλλίας και Κατάρ).
Newsroom ΔΟΛ

Η έρευνα διαπιστώνει, συνολικά, ότι με τις ρυθμιστικές Αρχές σε όλο τον κόσμο «να βάζουν στο μικροσκόπιο» τη διαχείριση κινδύνου των τραπεζών, την κουλτούρα και τις αποδοχές βάσει κινήτρων, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να καταβάλλουν σημαντικά μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες προσδοκίες.

Οι τεχνολογικής/ πληροφοριακής φύσης κίνδυνοι προβληματίζουν όλο και περισσότερο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο: Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στη σελίδα του ΣΕΠΕ, σύμφωνα με την 9η παγκόσμια έρευνα της Deloitte για τη «Διαχείριση Κινδύνου στον Κλάδο Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών», το 62% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα πληροφοριακά συστήματα κινδύνων και η τεχνολογική υποδομή αποτελούν εξαιρετικά μεγάλη ή πολύ μεγάλη πρόκληση- με το 46% να λέει το ίδιο για τον κίνδυνο σχετικά με τα δεδομένα (data).

Η έρευνα διαπιστώνει, συνολικά, ότι με τις ρυθμιστικές Αρχές σε όλο τον κόσμο «να βάζουν στο μικροσκόπιο» τη διαχείριση κινδύνου των τραπεζών, την κουλτούρα και τις αποδοχές βάσει κινήτρων, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να καταβάλλουν σημαντικά μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες προσδοκίες.

«Παρ’ όλο που αυτό μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα, η προσοχή των ρυθμιστικών αρχών, τελευταία, έχει επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο τα διοικητικά συμβούλια προωθούν και αναδεικνύουν τη σημασία της διαχείρισης κινδύνου, της διακυβέρνησης, των ευρύτερων ηθικών προτύπων και των ακολουθούμενων πρακτικών όσον αφορά στους μισθούς», επισημαίνει η μελέτη.

Περίπου τα δύο τρίτα ή και περισσότεροι από τους ερωτηθέντες αισθάνονται ότι το ίδρυμά τους είναι εξαιρετικά ή αρκετά αποτελεσματικό στη διαχείριση των παραδοσιακών τύπων λειτουργικών κινδύνων, όπως αυτοί που σχετίζονται με νομικές ή φορολογικές υποθέσεις.

Ακόμα πιο λίγοι ερωτηθέντες απάντησαν ότι το ίδρυμα τους ήταν εξαιρετικά ή πολύ αποτελεσματικό, όταν πρόκειται για κινδύνους αναφορικά με τρίτους (44%), ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (42%), ακεραιότητα δεδομένων (data integrity) (40%) και τα μοντέλα (37%).

Πηγή: naftemporiki.gr

Θα είναι έτοιμο την επόμενη χρονιά και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να ξαναδεί και να ξανακούσει την αγαπημένη του τραγουδίστρια.

Η αδερφή της Whitney Houston, Pat Houston, έδωσε την σχετική άδεια στον Άλκης Δαυίδ, ο οποίος έχει… «αναστήσει» τον τραγουδιστή Tupac Shakur, τον Michael Jackson, ενώ ετοιμάζει και το ολόγραμμα του Elvis Presley.

Σύμφωνα με το Associated Press, το ολόγραμμα της Houston θα είναι έτοιμο την επόμενη χρονιά και θα παρουσιαστεί στη δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή FilmOn.com

Πηγή: gossip-tv.gr
Η
Σε πραγματικές συνθήκες δοκιμάστηκε σήμερα το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στους δρόμους των Τρικάλων, ένα παγκόσμιο επίτευγμα που παίρνει σάρκα και οστά στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil 2, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό άρχισε σήμερα την πορεία του στους δρόμους των Τρικάλων, όπως θα κάνει κάθε μέρα -πλην Δευτέρας- και τις ώρες 10:00 έως 14:00 και 16:00 έως 20:00. Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό θα διασχίζει τη μήκους 2,4 χμ. προγραμματισμένη διαδρομή στο κέντρο των Τρικάλων.
Η κυκλοφορία για τις πρώτες έξι ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, θα γίνεται χωρίς επιβάτες. Από τις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό θα δέχεται επιβάτες στην πιλοτική του λειτουργία και από τα τέλη Οκτωβρίου, θα γίνεται κανονικά η αυτόματη ανεξάρτητη κυκλοφορία του.
Αυτό σημαίνει πλέον, ότι οι δρόμοι στους οποίους θα κινηθεί το όχημα, όπως γίνεται επίσημα γνωστό, θα πρέπει να είναι ελεύθεροι από σταθμευμένα οχήματα πάσης φύσης, καθώς και από εμπόδια. Για τον λόγο αυτόν, προσωπικό της e-trikala Α.Ε. που υλοποιεί το πρόγραμμα, ήδη έχει χορηγήσει συγκεκριμένα φυλλάδια για τη διαδρομή και τη στάθμευση, ενώ θα βρίσκεται και καθημερινά στον δρόμο, για να γίνεται σύσταση στους οδηγούς. Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι, όπως πλέον ορίζει ο νόμος, μπορεί να εφαρμοστεί η επιβολή προστίμων από τη Δημοτική Αστυνομία, καθώς η λεωφορειολωρίδα είναι χώρος απαγόρευσης στάθμευσης, μέχρι το τέλος ωραρίου κυκλοφορίας του οχήματος.
Σημειώνεται ακόμα, ότι καταγράφηκε μια ακόμη παγκόσμια καινοτομία: Βάσει της υπουργικής απόφασης, σε συνεργασία με τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών και το ΚΤΕΟ Τρικάλων, καθώς και με τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, η e-trikala Α.Ε. διαθέτει πινακίδες κυκλοφορίας για τα δύο πρώτα οχήματα. Με αριθμούς κυκλοφορίας ΤΚΤ 3131 και ΤΚΤ 3132, τα δύο πρώτα οχήματα πλέον, φέρουν κανονική πινακίδα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κυκλοφορήσουν παντού, κάτι που στα τεχνολογικά και οδηγικά χρονικά, καταγράφεται επίσης ως πρωτιά, αφού μέχρι τώρα, όλα τα δρομολόγια ήταν ανεπίσημα, δεν «υπήρχαν» πουθενά και τα οχήματα ήταν μόνο πειραματικά.
Τα δύο οχήματα θα αυξηθούν σε έξι, με άλλα δύο να έρχονται στα Τρίκαλα στις 20 Σεπτεμβρίου και άλλα δύο, στις αρχές Οκτωβρίου.
news.gr

«Είναι δύσκολο να ζήσει κανείς χωρίς δουλειά και με το κόστος ζωής να ανεβαίνει διαρκώς».
Με βάση αυτό το αξίωμα, ο οικονομολόγος Αρθουρ Οκάν, μετράει τα ποσοστά ανεργίας και το κόστος ζωής κάθε χώρας βγάζοντας τον «δείκτη δυστυχίας» τους.
Εκτεταμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η επίδραση της ανεργίας επηρεάζει την κατάσταση του κράτους πολύ περισσότερο από τον πληθωρισμό. Επίσης τόσο η ανεργία όσο και ο πληθωρισμός είναι κακό όταν είναι πολύ ψηλά.
Με αυτό ως δεδομένο, το Business Insider παρουσιάζωει τον δείκτη δυστυχίας με τις χώρες που αγωνίζονται ταυτόχρονα με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τον πληθωρισμό.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Βενεζουέλα, ενώ η χώρα μας κερδίζει την 11η θέση
11. Ελλάδα
Βαθμολογία δυστυχίας: 25.5
πληθωρισμός ΔΤΚ:1,3%
Ανεργία: 26,8%
Η Ελλάδα τράβηξε τα παγκόσμια βλέμματα αυτό το καλοκαίρι, καθώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκε ενάντια στους Ευρωπαίους πιστωτές της για μια συμφωνία διάσωσης. Δυστυχώς, με τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, η αβεβαιότητα για το μέλλον, έβλαψε την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
10. Ιράν
Βαθμολογία δυστυχίας: 26.1
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 15.8%
Ανεργία: 10,3%
Το Ιράν είναι ο μπαλαντέρ στην παγκόσμια σκηνή αυτή τη στιγμή. Η ανακούφιση από πιθανές κυρώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια οικονομική ευκαιρία, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι η χώρα έχει ένα νεαρό, σχετικά μορφωμένο πληθυσμό και ένα μεγάλο μέρος της αγοράς. Πλέον, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να επιστρέψει το ιρανικό πετρέλαιο στην αγορά.
9. Σερβία
Βαθμολογία δυστυχίας: 27,8
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 1,7%
Ανεργία: 26,1%
Η Σερβία αντιμετωπίζει πολλές μακροπρόθεσμες οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υψηλές κρατικές δαπάνες (σε μισθούς, συντάξεις και υγειονομική περίθαλψη), την αύξηση του δημόσιου και του ιδιωτικού εξωτερικού χρέους, και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. Η χώρα αγωνίζεται επίσης με τα υψηλά επίπεδα διαφθοράς και με τη γήρανση του πληθυσμού.
8. ΠΓΔΜ
Βαθμολογία δυστυχίας: 27,9
Πληθωρισμός ΔΤΚ: -0,1%
Ανεργία: 28%
Η ΠΓΔΜ έχει κάνει τεράστια βήματα προς την ανεξαρτησία, αλλά δεν κατόρθωσε να προσελκύσει τις ξένες επενδύσεις στον ίδιο βαθμό που το κατάφεραν οι γειτονικές χώρες των Βαλκανίων. Επιπλέον, η διαφθορά και το αδύναμο κράτος είναι μακροπρόθεσμα προβλήματα που πνίγουν την οικονομία.
7. Νότια Αφρική
Βαθμολογία δυστυχίας: 31,1
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 6,1%
Ανεργία: 25%
Η Νότια Αφρική είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στις αναδυόμενες αγορές, καθιστώντας το τελικό γράμμα στο ακρωνύμιο BRICS. Ωστόσο, η οικονομική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία χρόνια και η ανεργία, η φτώχεια και η ανισότητα, εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρά μακροπρόθεσμα προβλήματα.
6. Λεσότο
Βαθμολογία δυστυχίας: 32
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 3,9%
Ανεργία: 28,1%
Η κυβέρνηση του Λεσότο είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας, αλλά η οικονομία βασίζεται επίσης στην κλωστοϋφαντουργία, τη γεωργία και τα εμβάσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξόρυξη διαμαντιών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και οι αναλυτές πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να συμβάλουν κατά 8,5% στο ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2015.
5. Υεμένη
Βαθμολογία δυστυχίας: 35,2
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 8,2%
Ανεργία: 27%
Η Υεμένη είναι μια χώρα με χαμηλό εισόδημα, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μείωση των πετρελαϊκών πόρων. Επιπλέον, η χώρα αγωνίζεται με μακροχρόνια προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των υδάτινων πόρων, την υψηλή ανεργία, και τη «σοβαρή» την έλλειψη τροφίμων. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, βρίσκεται επιπλέον εν μέσω ενός εμφυλίου πολέμου.
4. Αργεντινή
Βαθμολογία δυστυχίας: 44,1
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 36,4%
Ανεργία: 7,7%
Η οικονομία της Αργεντινής παλεύει με ένα μη βιώσιμο και αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα, μια στάσιμη οικονομία, εξαιρετικά υψηλό πληθωρισμό και αυξανόμενη βία που σχετίζεται με τα ναρκωτικά.
3. Τζιμπουτί
Βαθμολογία δυστυχίας: 62,9
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 2,9%
Ανεργία: 60%
Το Τζιμπουτί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ξένη βοήθεια για τη στήριξη του ισοζυγίου πληρωμών, και αγωνίζεται με ένα ποσοστό ανεργίας 60%. Ο πληθωρισμός του δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας» – αλλά μόνο επειδή το Τζιμπουτιανό φράγκο είναι συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ. Δυστυχώς, η τεχνητά υψηλή αξία του φράγκου έχει αντίκτυπο στο ισοζύγιο πληρωμών της χώρας.
2. Συρία
Βαθμολογία δυστυχίας: 67,8
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 34,8%
Ανεργία: 33%
Η οικονομία της Συρίας συνεχίζει να αποσυντίθεται. Βούλιαξε εντελώς από το 2014 μετά από τις διεθνείς κυρώσεις, τις εκτεταμένες καταστροφές των υποδομών, και τη μειωμένη κατανάλωση και παραγωγή, ενώ τώρα με το ISSI χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες τρέπονται σε φυγή από τη χώρα κάθε μέρα.
1. Βενεζουέλα
Βαθμολογία δυστυχίας: 70
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 62,2%
Ανεργία: 7,8%
Η Βενεζουέλα φαίνεται να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Οι βυθιζόμενες τιμές του πετρελαίου στα τέλη του 2014, σε συνδυασμό με την ύφεση, συνθλίβουν την οικονομία της Βενεζουέλας. Ο πληθωρισμός είναι εκτός ελέγχου σε σημείο που ένα iPhone 6 κοστίζει περίπου 47.700 δολάρια αυτή τη στιγμή. Η χώρα ψάχνει για συμμάχους εκτός του ΟΠΕΚ με ελπίδες σταθεροποίησης των τιμών του πετρελαίου της.

Το χρώμα των ματιών καθορίζεται από το γονίδιο OCA2 που ελέγχει την ποσότητα της μελανίνης που δημιουργεί ένα σώμα, η οποία επηρεάζει στο 74% το χρώμα, ενώ το υπόλοιπο επηρεάζεται από άλλους παράγοντες στο DNA. Τα περισσότερα ανθρώπινα μάτια είναι καφέ ή μπλε, ενώ τα σπάνια χρώματα είναι αυτά που θα δείτε στη συνέχεια.
1. Πράσινο

Είναι το λιγότερο σπάνιο από τα σπάνια, καθώς βρίσκεται σε όλο τον κόσμο, αλλά μόνο περίπου το 2% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού το έχει. Αυτό το χρώμα παράγεται από μια μεγάλη ποσότητα μελανίνης στην ίριδα κατά την ανάπτυξη, η οποία είναι αποτέλεσμα γενετικής.
2. Πορτοκαλί

Συχνά οι άνθρωποι που έχουν πορτοκαλί χρώμα στα μάτια αποκαλούνται “οι άνθρωποι με τα μάτια του λύκου”. Αυτό το χρώμα ματιών αποτελείται από μία χρυσοκίτρινη χρωστική ουσία που ονομάζεται Lipochrome, και πολύ λίγοι άνθρωποι την έχουν.
3. Κόκκινο

Το κόκκινο χρώμα στα μάτια συναντάται σε ανθρώπους αλμπίνο, που έχουν κατ’ επέκταση πρόβλημα με τη χρωστική και τη μελανίνη στον οργανισμό τους. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικές σπάνιες περιπτώσεις στις οποίες οι άνθρωποι χωρίς προβλήματα στη χρωστική τους ουσία έχουν κόκκινα μάτια, ως αποτέλεσμα μιας μικρής διαρροής αίματος εντός της ίριδας που προκαλεί την απόχρωση αυτή.
4. Βιολετί

Όταν δεν υπάρχει αρκετή χρωστική στην ίριδα για να καλύψει τα αιμοφόρα αγγεία, το φως που ανακλάται κάνει τα μάτια να φαίνονται βιολετί. Σπάνια περίπτωση και εντυπωσιακή!
5. Μαύρο

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι μαύρα μάτια δεν υπάρχουν αλλά είναι απλώς σκούρα καστανά, το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού το έχει. Όσοι το έχουν προκαλούν εντύπωση καθώς είναι σχεδόν αδύνατον να διακρίνει κανείς την ίριδα του ματιού τους. Αυτό το χρώμα είναι σχετικά συχνό σε ανθρώπους αφρικανικής καταγωγής, Ασιάτες και ιθαγενείς της Αμερικής.

Πηγή: perierga.gr
Ένα πεντάχρονο αγόρι πέθανε από ασφυξία καθώς ο πατέρας του το ξέχασε επί ώρες κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην Σαουδική Αραβία, όπου ο πατέρας πάρκαρε το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ και το κλείδωσε, αφήνοντας μέσα τον πεντάχρονο γιο του, που είχε αποκοιμηθεί στο πίσω κάθισμα.

Μετά από αρκετές ώρες, όταν η αδελφή του πεντάχρονου αγοριού επέστρεψε από το σχολείο ρώτησε τον πατέρα της, πού ήταν ο μικρότερος αδελφός της και μόνο τότε ο άνδρας σοκαρισμένος, συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει τον γιο του κλειδωμένο στο αυτοκίνητο.

Ο πατέρας έτρεξε στο πάρκινγκ, αλλά ήταν πλέον αργά.

http://www.seleo.gr 
Φελίπε Ρέγες:
«Πόλεμο» χαρακτήρισε τον νοκ άουτ προημιτελικό της ερχόμενης Τρίτης (14/9, 19:30) με την εθνική Ελλάδας ο Φελίπε Ρέγες. Ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε έμφαση στις δηλώσεις του στο αήττητο της «επίσημης αγαπημένης» μέχρι στιγμής στο Ευρωμπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας τόσο του Ρούντι Φερνάντεθ που έχασε τους τελευταίους δύο αγώνες λόγω τραυματισμού στη μέση, όσο και του Παού Γκασόλ που τραυματίστηκε στο πόδι στην προθέρμανση του αγώνα με την Πολωνία χθες. Τόσο ο Φερνάντεθ, όσο και ο Γκασόλ ακολούθησαν θεραπευτική αγωγή σήμερα.
«Έχουμε μπροστά μας δύο ημέρες για να επιστρέψουν οι τραυματίες, αφού την Τρίτη (15/9) έχουμε... πόλεμο, με μία ομάδα που δεν έχει χάσει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι με την Ελλάδα και για να πάρουμε τη νίκη, θα πρέπει να είμαστε όλοι καλά. Στα νοκ άουτ ματς οι παίκτες θα πρέπει να παίξουν σχεδόν τέλεια. Το παιχνίδι της Τρίτης είναι το κλασικό που θέλουν όλοι να αγωνιστούν. Η Ελλάδα είναι ένας πλήρες σύνολο, με παίκτες σε όλες τις θέσεις. Και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ τη νίκη. Έχουμε μπροστά μας μία πρόκληση και δεν έχει καμία σχέση το παρελθόν. Θα είναι σαν... τελικός».
Ο Ρέγες αναφέρθηκε και στον συμπαίκτη του τα δύο τελευταία χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, Γιάννη Μπουρούση: «Κάνει ένα τρομερό τουρνουά. Αλλά, η Ελλάδα είναι ένα συμπαγές σύνολο που παίζει καλή άμυνα, δεν έχει χάσει ακόμα, ενώ πάντα θέλει να μας δίνει τον τίτλο του φαβορί».
Όταν ρωτήθηκε για τους τραυματίες, Ρούντι Φερνάντεθ και Παού Γκασόλ, απάντησε: «Είμαστε καλά, εκτός από τους μυϊκούς τραυματισμούς. Αλλά, την Τρίτη όλοι θα είναι καλά και θα θέλουν να παίξουν. Ο Πάου είναι μια χαρά, θα προσπαθήσει να προπονηθεί αύριο (14/9)».
news.gr
Είναι απόγευμα και ο μπαρμπας απο το ωραιο νησάκι του Αιγαίου έχει πάει για ψάρεμα στην αμμουδιά. Αφού ρίχνει την πετονιά ξαπλώνει προς τα πίσω στηριζόμενος στους αγκώνες του και αρχίζει να αγναντεύει περιμένοντας κάποιο τσίμπημα. Σε λίγο εμφανίζεται ένας επιχειρηματίας στην αμμουδιά που είχε πάει βόλτα για να αποβάλει λίγο από το στρες που του δημιουργούσαν οι δουλειές του. Βλέποντας τον ψαρά να ψαρεύει τόσο νωχελικά, τον πλησιάζει και του λέει :
- Δεν κάνεις καλά, με αυτό τον τρόπο δεν θα πιάσεις ψάρια. Πρέπει να βρέξεις κώλο αν θέλεις να πιάσεις ψάρια


- Για ποιο λόγο; τον ρωτάει ο ψαράς.
- Θα τα πουλάς και θα βγάζεις κέρδος.
- Για ποιο λόγο;
- Μετά από λίγο καιρό με τα κέρδη θα πάρεις δίχτυα ώστε να πιάνεις περισσότερα ψάρια
- Για ποιο λόγο; λέει και πάλι ο ψαράς.
Λίγο ενοχλημένος, ο επιχειρηματίας αποκρίνεται :
- Πιάνοντας περισσότερα ψάρια θα μπορέσεις να πάρεις μία βάρκα και να βγάλεις περισσότερα χρήματα
- Για ποιο λόγο; ξαναλέει ο ψαράς.
Έχει αρχίσει να του την δίνει του επιχειρηματία η μονότονη απάντηση του ψαρά αλλά υπομονετικά του εξηγεί :
- Με τα χρήματα θα αγοράσεις ένα μεγαλύτερο πλοίο και θα προσλάβεις ανθρώπους να σε βοηθούν!
- Για ποιο λόγο; ρωτάει και πάλι ο ψαράς.
Ο επιχειρηματίας είναι πλέον κατακόκκινος, γεμάτος θυμό!
- Μα δεν καταλαβαίνεις; Σε λίγα χρόνια θα έχεις έναν ολόκληρο στόλο από ψαράδικα, με πολλούς υπαλλήλους, που θα ψαρεύουν σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, για λογαριασμό σου.
- Για ποιο λόγο;
- 'Ετσι, θα μπορέσεις να εισάγεις την εταιρεία σου στο χρηματιστήριο. Θα θησαυρίσεις και μετά, χωρίς να σκας, το μόνο που θα έχεις να κάνεις είναι να κάθεσαι στην αμμουδιά και να βλέπεις το ηλιοβασίλεμα!!
- Γιατί, τώρα τι κάνω;
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της προκήρυξης για την κάλυψη των αγροτικών ιατρείων σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σε 15 ημέρες αναμένεται να έχουν διοριστεί 395 αγροτικοί γιατροί, ενώ η διαδικασία για το διορισμό 57 γενικών γιατρών σε αγροτικά ιατρεία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε έναν περίπου μήνα.

Η στελέχωση των αγροτικών ιατρείων καθίσταται εφικτή καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτό το αίτημα του υπηρεσιακού υπουργού Θάνου Δημόπουλου για τη συνέχεια των διαδικασιών που αφορούν στην τοποθέτηση ειδικευόμενων και αγροτικών γιατρών στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!