Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Εξω από τα ρούχα τους έβγαλε τους πάντες γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ ο οποίος αποφάσισε να κάνει χιουμοριστική ανάρτηση στο Twitter για την τραγωδία με το Boeing που κόστισε τη ζωή σε 298 ανθρώπους.
Ο λόγος για τον κωμικό Τζέισον Μπιγκς γνωστό από τις ταινίες American Pie και άλλες τέτοιου είδους ταινίες ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του «Θέλει κανείς να αγοράσει τα δωρεάν μίλια μου με τη Malaysia Airlines;».
Αμέσως προκλήθηκε σάλος και ο δημοφιλής ηθοποιός συγκέντρωσε πάρα πολλά αρνητικά σχόλια αλλά και αρκετά μπινελίκια.
Το επίμαχο tweet

Και οι οργισμένες αντιδράσεις





Με έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο προσπάθησε να γίνει γνωστός ένας νεαρός Καναδός, ο οποίος «χτύπησε» 24 τατουάζ στο πρόσωπό του και τον λαιμό του. Ο Βιν Λος, που εργάζεται ως μοντέλο, έχει γράψει διάφορες λέξεις και φράσεις για να τραβήξει την προσοχή του κόσμου.
«Φωνάξτε το όνομα μου», «ο πιο διάσημος» και πολλά άλλα είναι γραμμένα στο πρόσωπό του, ενώ στο στέρνο του έχει ζωγραφίσει μέχρι και τρίχες.


Η κίνησή του δεν έχει σχολιαστεί και με τον καλύτερο τρόπο, ωστόσο ο ίδιος πέτυχε τον σκοπό του καθώς το όνομά του και οι φωτογραφίες του κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.



Αρκετοί ήταν εκείνοι πάντως που τον κατηγόρησαν λέγοντας πως τα 24 τατουάζ στο πρόσωπό του είναι ψεύτικα. Ο Βιν για να αποδείξει το αντίθετο δημοσιοποίησε το παρακάτω βίντεο.
Τι είναι η κρίση Πανικού;
Συνηθισμένα σωματικά συμπτώματα αποτελούν τα εξής:

1. Δύσπνοια (σα να μην φτάνει ο αέρας για αναπνοή, που οδηγεί σε γρήγορη και επιπόλαιη αναπνοή)
2. Ταχυκαρδία και αίσθημα παλμών (καταλαβαίνει δηλαδή κανείς και αισθάνεται την καρδιά του να χτυπά)
3. Ζάλη
4. Αίσθημα αστάθειας και έλλειψης ισορροπίας
5. Αίσθημα βάρους στο στέρνο (σα να τον πλακώνει κάτι)
6. Μούδιασμα και μυρμηκιάσεις σε όλο το σώμα
7. Εξάψεις και ιδρώτες στα άκρα
8. Ναυτία και ανακατωσούρα στο στομάχι
9. Μυϊκή τάση και σφίξιμο
10. Τάση λιποθυμίας

Συνηθισμένα ψυχολογικά συμπτώματα είναι τα εξής:

1. Αδυναμία προσοχής και συγκέντρωσης
2. Φόβος ότι μπορεί να πάθει κάτι σημαντικό η υγεία του (π.χ. έμφραγμα, εγκεφαλικό κ.λ.π.)
3. Φόβος ότι το άτομο θα χάσει τον έλεγχο
4. Φόβος ότι μπορεί να 'τρελαθεί'

Κάθε άτομο που παρουσιάζει κρίση πανικού έχει συνήθως κάποιον συνδυασμό από τα παραπάνω συμπτώματα, τα οποία κλιμακώνονται πολύ γρήγορα . Το άτομο που κάνει μια κρίση πανικού επειδή βιώνει την κατάστασή του ως εξαιρετικά επείγουσα μπορεί να τρέξει έντρομο στα επείγοντα ενός νοσοκομείου σίγουρο ότι μια ανεπανόρθωτη βλάβη συμβαίνει στην υγεία του με τραγικές συνέπειες. Ένας γιατρός ωστόσο δεν χρειάζεται παρά λίγα λεπτά συνήθως για να καταλάβει την φύση του προβλήματος και την απουσία οποιουδήποτε κινδύνου για την σωματική ακεραιότητα του πάσχοντα. Επίσης, τις περισσότερες φορές μέχρι να φτάσει κανείς στα επείγοντα ήδη τα συμπτώματα έχουν αρχίσει να περνάνε και μόνο ο φόβος μπορεί να έχει παραμείνει ή η απορία για το τι τα προκάλεσε.

Πότε οι κρίσεις πανικού γίνονται πρόβλημα;
Ένα άτομο που θα πάθει μια κρίση πανικού στην ζωή του (κι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και στο 5% του πληθυσμού) τις περισσότερες φορές δεν θα αντιμετωπίσει ξανά παρόμοιο πρόβλημα. Σε μερικούς όμως ανθρώπους η δυσάρεστη αυτή εμπειρία μπορεί να επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά και έτσι να προκαλέσει ένα πρόβλημα που πολλές φορές το ονομάζουμε διαταραχή πανικού (για να το διαχωρίσουμε από τις μεμονωμένες κρίσεις).

Σε διάφορες εργασίες έχει βρεθεί ότι διαταραχή πανικού μπορεί να παρουσιάζει το 1%-1.5% του πληθυσμού και είναι πιό συχνή στις γυναίκες. Το πρόβλημα αρχίζει συνήθως σε νεαρή ηλικία (μεταξύ 20-30 ετών).

Πώς είναι να ζει κανείς με διαταραχή πανικού;
'Αν δεν το'χεις νιώσει δεν μπορείς να το καταλάβεις. Ξαφνικά, εκεί που όλα πήγαιναν καλά και νόμιζες ότι επιτέλους το άγριο θηρίο που είχες μέσα σου αποφάσισε να φύγει, εκείνο λες και είχε στήσει αυτί και ήθελε να σε διαψεύσει προκαλεί την γνωστή σου πλέον τρικυμία. Τι κι αν εσύ αποφάσισες να βγείς λίγο έξω να φας σε μια ταβέρνα σαν όλους τους άλλους ανθρώπους, το σώμα σου φαίνεται να μην σε υπακούει πλέον. Το κεφάλι σου πάει να σπάσει, η ζάλη σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι ένα βήμα πρίν την λιποθυμία, η καρδιά χτυπάει τόσο δυνατά σα να θέλει να βγεί από το στέρνο όπου είναι φυλακισμένη. Και σα να μην φτάνουν αυτά να'σου πάλι αυτή η εικόνα με τον εαυτό σου πεσμένο κάτω και από πάνω διάφορους περίεργους να μονολογούν, «μα καλά τόσο αδύναμος χαρακτήρας με την πρώτη δυσκολία να τα χάνει και να πέφτει κάτω,ούτε τα μικρά παιδιά δεν κάνουν έτσι». Τι σου απομένει τότε; Με την τελευταία στάλα λογικής σου, πριν δηλαδή τρελαθείς ολοκληρωτικά, κάνεις το μόνο πράγμα που έχεις βρεί να λειτουργεί, καλύτερο και από τα καλύτερα αγχολυτικά: το σκάς και ησυχάζεις. Υπάρχει καλύτερο μέρος από το σπίτι σου άλλωστε;'

Τι είναι η Αγοραφοβία και ποια η σχέση της με τον Πανικό;
Οι άνθρωποι που παθαίνουν κρίσεις πανικού, στα μεσοδιαστήματα μεταξύ των κρίσεων πολλές φορές παρουσιάζουν μια ανησυχία σχετικά με τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει μια πιθανή επόμενη κρίση:

'Τι θα γίνει εάν πάθω κρίση την ώρα που οδηγώ;', '... εάν είμαι έξω σε μια ταβέρνα με φίλους θα καταλάβουν ότι κάτι συμβαίνει με μένα', '...εάν είμαι στον δρόμο μεταξύ αγνώστων ποιός θα με πάει στο νοσοκομείο;' κ.λ.π. Οι ασθενείς γρήγορα ανακαλύπτουν (βλέπε παραπάνω στην προσωπική περιγραφή ενός πάσχοντα) ότι η γρήγορη απομάκρυνση από το μέρος όπου συνέβη η κρίση και η μετακίνηση σε 'ασφαλές' μέρος που μπορεί να είναι το σπίτι ή ένα νοσοκομείο αρκεί για να μετριάσει τα συμπτώματα.

Αυτό όμως οδηγεί γρήγορα σ'αυτό που ονομάζεται αγοραφοβία. Ο όρος αυτός είναι λίγο παραπλανητικός διότι δεν αφορά όπως πιστεύεται σε φόβο της αγοράς (δηλ. εκεί που συναθροίζονται πολλοί άνθρωποι) αλλά περισσότερο σε φόβο να πάει κανείς σε μέρη στα οποία εάν το άτομο πάθει κάτι (π.χ. μια κρίση πανικού) η δυνατότητα διαφυγής θα είναι δύσκολη. Όσο πιό δύσκολή η διαφυγή τόσο πιό έντονος ο φόβος και άρα τόσο πιό έντονη η αποφυγή αυτής της δραστηριότητας. Συνηθισμένα μέρη που αποφεύγουν άτομα με διαταραχή πανικού και αγοραφοβία είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεοφωρεία, υπόγειος, αεροπλάνα κ.λ.π.), τα super market, όλων των ειδών οι ουρές (π.χ. σε ταμεία), το αυτοκίνητο ιδιαίτερα σε μποτιλιάρισμα, εστιατόρια ή μπάρ με πολύ κόσμο κ.λ.π. Το αποτέλεσμα της αγοραφοβίας είναι ότι περιορίζει πολύ την καθημερινή δραστηριότητα τού πάσχοντα: πώς θα πάει κανείς στην δουλειά του, πώς θα βγεί έξω να διασκεδάσει, να κάνει τα ψώνια του; Να σημειωθεί ότι η αγοραφοβία μπορεί να υπάρχει και μόνη της χωρίς διαταραχή πανικού αν και τις περισσότερες φορές είναι φυσικό επακόλουθο του πανικού.

Πώς θα καταλάβω ότι έχω πανικό και όχι μια σωματική ασθένεια; 
Αρκετές φορές, ιδιαίτερα στην αρχή, άτομα με διαταραχή πανικού πιστεύουν ότι πάσχουν από κάτι άλλο. Αυτό είναι πολύ λογικό εάν κοιτάξει κανείς τα σωματικά συμπτώματα του έντονου άγχους. Γι'αυτό τον λόγο όταν κανείς πάθει μια κρίση πανικού είναι σωστό να κάνει μια σειρά απλών εξετάσεων για να αποκλειστούν πιθανά προβλήματα άλλης φύσης (π.χ. υπερθυρεοειδισμός). Πρέπει όμως να τονιστεί ότι οι άλλες αιτίες αποκλείονται εύκολα, ενώ ένας άνθρωπος που παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή/και έχει ήδη αναπτύξει αγοραφοβία είναι σχεδόν απίθανο να κερδίσει κάτι από επανειλημμένες εργαστηριακές εξετάσεις. Αντίθετα, οι συνέπειες μιάς αθεράπευτης διαταραχής πανικού μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερες για την ποιότητα ζωής του.

Μπορεί κανείς να τρελαθεί από αυτήν;
Ένας συχνός φόβος αυτών που πάσχουν από πανικό/αγοραφοβία είναι ότι κάποια στιγμή λόγω της έντονης ψυχολογικής πίεσης που υφίστανται θα 'σπάσουν' και μπορεί να τρελαθούν. Αυτό είναι απολύτως λανθασμένο. Στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο: ο κίνδυνος να 'τρελαθεί' κάποιος με διαταραχή πανικού είναι πολύ μικρότερος από κάποιον που δεν έχει διαταραχή πανικού και σχεδόν αποκλείεται. Οι αιτίες της σχιζοφρένειας είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές του πανικού και τα δυο προβλήματα δεν σχετίζονται καθόλου.
boro.gr
Ο πιο νέος γαμπρός του κόσμου είναι ο εννιάχρονος Saneie Masilela από τη Νότια Αφρική, ο οποίος παντρεύτηκε με την 62χρονη Helen Shabangu. Το ανήλικο αγόρι, όσο περίεργο και αν μας φαίνεται, έπρεπε να παντρευτεί γιατί έτσι ορίζει ένα τελετουργικό στην πατρίδα του.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε ενώπιον 100 καλεσμένων και ο εννιάχρονος φορούσε ένα ασημί κοστούμι και η Hele ένα κατάλευκο νυφικό.
Η είδηση του ασυνήθιστου αυτού γάμου κάνει τον γύρο του διαδικτύου και πολλοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν το γεγονός «αηδιαστικό».
Ο Saneie πιστεύει ότι στο μέλλον θα καταφέρει να παντρευτεί με μία συνομήλική του, προς το παρόν όμως ακολούθησε πιστά τα έθιμα της πατρίδας του και δήλωσε στη μητέρα του ότι διάλεξε για σύζυγό του την Helen γιατί την αγαπάει.
Να σημειωθεί ότι η 62χρονη ήταν ήδη παντρεμένη με έναν άνδρα 66 ετών, με τον οποίο έχει αποκτήσει πέντε παιδιά, ηλικίας από 28 έως 38 ετών.




Οταν ήμασταν παιδιά το να πάμε για ύπνο ήταν το πιο εκνευριστικό πράγμα στον κόσμο. Τώρα που μεγαλώσαμε δε μας φτάνει ο χρόνος να κοιμηθούμε έστω και λίγο ακόμα κι αν νιώθουμε ότι το έχουμε ανάγκη. Πόσο ύπνο χρειαζόμαστε όμως πραγματικά;
Η εταιρεία Live Love Spa δημιούργησε ένα infographic στο οποίο παρουσιάζει τις ανθρώπινες ανάγκες σε ξεκούραση, ανάλογα με την ηλικία και τις δραστηριότητες του ατόμου.

Ονομα εμπνευσμένο από την Τζένιφερ Λόπεζ έχει πλέον ένα νέο είδος... υδρόβιου ακάρεος, που εντόπισαν επιστήμονες στο Πόρτο Ρίκο.

Οι ερευνητές ονόμασαν «Litarachna lopezae» τον μικροοργανισμό που ανήκει στην ομοταξία των αραχνιδίων, για να τιμήσουν την τραγουδίστρια που κατάγεται από το Πόρτο Ρίκο.

Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian», το άκαρι με το όνομα της Λόπεζ βρέθηκε σε βάθος περίπου 70 μέτρων, σε κοραλλιογενή ύφαλο στον πορθμό Mona Passage, ένα επικίνδυνο θαλάσσιο στενό που χωρίζει το Πόρτο Ρίκο από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Μάλιστα, αυτό είναι το μεγαλύτερο βάθος όπου έχει βρεθεί ποτέ τέτοιο είδος μικροοργανισμού.

Οι βιολόγοι του Πανεπιστημίου του Μαυροβουνίου διευκρίνισαν πως η νέα ονομασία του αραχνιδίου αποτελεί ένδειξη «ελάχιστης ευγνωμοσύνης» στο πρόσωπό της, καθώς οι δικές της επιτυχίες ήταν αυτές που άκουγαν όταν έγραφαν τη μελέτη για την ανακάλυψή τους.

Όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Associated Press» μέλος της ερευνητικής ομάδας, «ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το όνομα είναι απλός: Τα τραγούδια και τα βιντεοκλίπ της Λόπεζ κρατούσαν συνεχώς την ομάδα μας σε μια καλή διάθεση καθώς συντάσσαμε τη χειρόγραφη αναφορά και βλέπαμε τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου».

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες δίνουν ονόματα μουσικών σε νέους οργανισμούς.

Το θαλάσσιο παράσιτο «Gnathia marleyi» τιμά τον μεγάλο τζαμαϊκανό μουσικό της ρέγκε Μπομπ Μάρλεϊ, ενώ ο θρύλος της ροκ και τραγουδιστής του βρετανικού συγκροτήματος Quenn, Φρέντι Μέρκιουρι, διαθέτει επίσης έναν οργανισμό που φέρει προς τιμή του το όνομα του. Πρόκειται για ένα υποείδος των ισόποδων οργανισμών, που ζει σε κοραλλιογενείς υφάλους ανοικτά των ακτών της Ζανζιβάρης και ονομάζεται «Cirolana mercuryi».

Ο Μικ Τζάγκερ κρύβεται πίσω από το όνομα του τριλοβίτη «Aegrotocatellus jaggeri» και ένα είδος αράχνης έχει την τύχη να ονομάζεται «Aptostichus bonoi» όπως ο τραγουδιστής των U2, Μπόνο.
tanea.gr
Όταν ο εργαζόμενος εκφράζει ακριβώς αυτό που σκέφτεται στο διευθυντή ή τον υπεύθυνό του και δεν διστάζει να του πει τι σκέφτεται γι’ αυτόν, η σχέση τους είναι καλύτερη, υπάρχει λιγότερο εργασιακό το στρες και κάνει καλό στην υγεία και των δύο. Επίσης, η εργασία γίνεται αποδοτικότερη.

Οι επιστήμονες συμβουλεύουν τους μάνατζερ να τολμούν να ενθαρρύνουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Η έρευνα με υπεύθυνη την Έμα Ντόναλντσον-Φάιλντερ του ερευνητικού φορέα Affinity Health at Work, παρουσιάστηκε στην τελευταία ετήσια συνεδρίαση της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας.

Οι ερευνητές μελέτησαν δύο ξεχωριστές ομάδες 150 μάνατζερ, μια που δέχτηκε κριτική και αξιολόγηση από το προσωπικό (περίπου 500 άτομα) και μια που δεν δέχτηκε (όπως συνήθως συμβαίνει).

Σύμφωνα με την μελέτη, όσοι μάνατζερ τόλμησαν να ανοιχτούν στις αντιδράσεις των εργαζομένων τους, ήταν πιθανότερο να αλλάξουν το στιλ διοίκησης και να πάρουν αποφάσεις καλύτερες για την εταιρία.

Έτσι όχι μόνο θεωρήθηκαν πιο αποτελεσματικοί διευθυντές, αλλά και ωφέλησαν τους εργαζομένους, αφού επέτρεψαν στους τελευταίους να μειώσουν το εργασιακό στρες, που κάνει κακό στην υγεία.

«Οι συνέπειες του στρες είναι διάχυτες. Όσοι υπόκεινται σε αυτό, μπορεί να εμφανίσουν πολλά ψυχικά συμπτώματα, όπως άγχος ή κατάθλιψη, σωματικά συμπτώματα όπως ταχυπαλμίες ή υψηλή πίεση, αλλά και νοητικά συμπτώματα όπως μειωμένη ικανότητα σκέψης», εξηγεί η δρ Φάιλντερ.

Όπως είπε, το εργασιακό στρες είναι η κύρια αιτία για τις δικαιολογημένες απουσίες του εργαζομένου από τη δουλειά του, πράγμα που φυσικά αυξάνει την πίεση σε όσους απομένουν για να εργαστούν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πολλαπλά ωφέλιμο οι μάνατζερ να δουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και να αξιολογήσουν αντικειμενικά τη συμπεριφορά τους, ώστε να είναι πιο «ακέραιοι», να ελέγχουν καλύτερα τις συναισθηματικές αντιδράσεις τους, να είναι πιο επικοινωνιακοί, να αντικρίζουν τα προβλήματα του προσωπικού και να μπορούν να λύνουν πιο αποτελεσματικά τις εσωτερικές συγκρούσεις.

Όσες περισσότερες αντιδράσεις αποδέχονται από τους εργαζόμενους, τόσο πιθανότερο είναι να αναπροσαρμόσουν καλύτερα τον τύπο διοίκησης και έτσι να γίνουν πιο αποδοτικοί οι ίδιοι – ωφελώντας παράλληλα και την υγεία του προσωπικού.

Πηγή:tanea.gr
Θεωρείται πλέον ως δεδομένο πως η Apple αναζητά νέους τρόπους για να παρέχει ασφάλεια των δεδομένων ενός iPhone.

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν η ιδέα αν η αγαπημένη σας συσκευή έχει κλαπεί, να μπορεί να στέλνει ειδοποιήσεις σε μια άλλη συσκευή ή να κλειδώνει αυτόματα μόλις «αντιληφθεί» μια περίεργη συμπεριφορά;

Μια νέα πατέντα της Apple που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο ευρεσιτεχνιών στην Αμερική με τίτλο «Δημιουργία ειδοποιήσεων βασισμένες στη συμπεριφορά του χρήστη», παρουσιάζει ένα τέτοιο σενάριο.

Συγκεκριμένα η εν λόγω ευρεσιτεχνία παρουσιάζει μια μέθοδο με βάση την οποία, το iPhone αυτόματα θα κλειδώνει ή θα ενεργοποιεί ένα σύστημα ειδοποιήσεων μόλις αντιληφθεί περίεργη συμπεριφορά του χρήστη.

Το iPhone θα αποθηκεύει κινήσεις/συμπεριφορές του χρήστη από την καθημερινότητά του και ενέργειες και θα μπορεί να τις συγκρίνει με παλαιότερες ανάλογες καταγραφές. Τέτοιες κινήσεις/συμπεριφορές σύμφωνα με την πατέντα θα μπορεί να είναι χειρονομίες, δεδομένα από τον αισθητήρα κίνησης ακόμη και ρυθμίσεις στη γραμματική και στο λεξικό του πληκτρολογίου. Το iPhone λοιπόν θα μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει ένα προφίλ του χρήστη του.

Αν για κάποιο λόγο παρατηρηθεί μια ανομοιομορφία, τότε αυτόματα η συσκευή θα μπορεί αρχικά να κλειδώνει και να ζητάει από το χρήστη τα στοιχεία του Apple ID ή το Passcode του. Εν συνεχεία θα υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα ειδοποίησης άλλης συσκευής για αυτή την παράξενη συμπεριφορά.


ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
ο νεότερο μέλος της οικογένειας Leon σε έκδοση estate, διαθέτει πλέον μόνιμη τετρακίνηση και συνδυάζει δυναμική σχεδίαση με τεχνολογία, καθώς και χρηστικότητα με ευελιξία. Διατίθεται με  TDI και TSI κινητήρες απόδοσης έως 135 kW / 184 PS, τελευταίας γενιάς all-wheel drive και πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Το Leon X-Perience θα είναι διαθέσιμο προς πώληση από το φθινόπωρο του 2014.
Το X-Perience ολοκληρώνει την αναμφίβολα πετυχημένη γκάμα Leon. Παράλληλα με τα Leon SC, 5D, ST και το υψηλών επιδόσεων Cupra, το X-Perience, αναμένεται να διευρύνει ακόμα περισσότερο το υποψήφιο αγοραστικό.


Με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση, ανάρτηση με μεγαλύτερο ύψος από το έδαφος, διακριτική off-road εμφάνιση και μεγάλους εσωτερικούς χώρους το τετρακίνητο Leon μπορεί να τα καταφέρει εντός και εκτός ασφάλτινων διαδρομών, στην άσφαλτο ή το χαλίκι, με ήλιο, βροχή ή χιόνι.
Το ογκώδες πλέον αλλά και κομψό αμάξωμα, προσφέρει λύσεις για την εργασία και τον ελεύθερο χρόνο, για τις ανάγκες της οικογένειας και του σπορτίφ τρόπου ζωής. Ο χώρος αποσκευών με μεγάλο βαθμό μεταβλητότητας και λειτουργικότητα, διαθέτει μεταφορική ικανότητα 587 λίτρων που δτάνει έως και 1.470 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.
Μια σειρά από εξωτερικά χαρακτηριστικά όπως, τα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, η μπροστινή μάσκα με τους αεραγωγούς και τα ενσωματωμένα φώτα ομίχλης με λειτουργία φωτισμού στροφών, οι αλουμινένιες ποδιές εμπρός και πίσω, η χρωμιωμένη διπλή απόληξη της εξάτμισης, η αυξημένη κατά 15mm απόσταση από το έδαφος, οι τροχοί 17 ιντσών, κάνουν το X-Perience να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη οικογένεια.
Στo εσωτερικό, τα νέα υλικά, η προσοχή στην λεπτομέρεια και ο συνδυασμός των ισχυρών χρωμάτων προσδίδουν έντονη προσωπικότητα. Διατίθεται σε μαύρο και γκρι χρώμα ταπετσαρία υψηλής ποιότητας και προαιρετικά σε καφέ Alcantara ή μαύρα δερμάτινα καθίσματα. Το λογότυπο που αναγράφεται στα μαρσπιέ και το τιμόνι και η πορτοκαλί ραφή της ταπετσαρίας, τονίζουν το νεανικό χαρακτήρα του μοντέλου.

Το τετρακίνητο Leon εφοδιάζεται με τους υψηλής ροπής TDI και TSI κινητήρες:

-  2.0 TDI με 135  kW / 184 PS, μέγιστη ροπή 380 Nm, DSG κιβώτιο ταχυτήτων, σύστημα start/stop, επιτάχυνση 7.1 δευτερόλεπτα από 0 έως 100 km/h, τελική ταχύτητα 224 km/h, συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου 4.9 λίτρων και εκπομπές CO2129 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
- 1.6 TDI με 81 kW / 110 PS, μέγιστη ροπή 250 Nm,  κατανάλωση καυσίμου 4.8 λίτρα (CO2: 125 g/km).
 - 1.8 TSI με 132 kW / 180 PS, συνδυασμό άμεσης και έμμεσης έγχυσης, υπέρ-τροφοδοτούμενος κινητήρας με μέγιστη ροπή 280 Nm, DSG κιβώτιο ταχυτήτων με paddles στο τιμόνι, κατανάλωση καυσίμου 6.6 λίτρα/100 km (CO2: 152 g/km).
Η μόνιμη τετρακίνηση είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά συστήματα του είδους του στο κόσμο. Η Seat χρησιμοποιεί ένα νέο πολύδισκο συμπλέκτη με υδραυλική ενεργοποίηση και ηλεκτρονικό έλεγχο, πέμπτης γενιάς Haldex. Αντιδρά πολύ γρήγορα σε όλα τα σενάρια κίνησης και συνθήκες οδήγησης, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο σημαντική ώθηση στην ενεργητική ασφάλεια και απόδοση.
Σε σύγκριση με το ST, το X-Perience είναι περίπου 15 mm ψηλότερο σε απόσταση από το έδαφος. Η μπροστινή ανάρτηση διαθέτει γόνατα MacPherson, ενώ ο πίσω άξονας διαθέτει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων που χειρίζεται διαμήκεις και εγκάρσιες δυνάμεις ανεξάρτητες η μία από την άλλη. Τα αμορτισέρ και τα ελατήρια τοποθετούνται ξεχωριστά και το σύστημα πέδησης είναι φτιαγμένο για σκληρές και απαιτητικές συνθήκες οδήγησης και επιφάνειες.
Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει συστήματα-"τελευταία λέξη της μόδας", του state-of-the-art συστήματα υποβοήθησης.

Το σύστημα ελέγχου τεσσάρων τροχών EDS (ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό), XDS (για καλύτερη πρόσφυση κατά την επιτάχυνση στις στροφές), ESC ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθεια,  φρένα πολλαπλής σύγκρουσης για μέγιστη ασφάλεια.
Το σύστημα adaptive cruise control (ACC) με την βοήθεια μίας κάμερας στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου μετράει την απόσταση και την ταχύτητα του προπορευόμενου οχήματος έως και 200 μέτρα και αυτόματα προσαρμόζει την ταχύτητα προκειμένου να διατηρήσει μια ασφαλή απόσταση σε περίπτωση φρεναρίσματος.
Το σύστημα Front Assist με λειτουργία πέδησης έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει ηχητικές και οπτικές ενδείξεις που προειδοποιούν όταν ανιχνευτεί κίνδυνος σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει το σύστημα προετοιμάζει τα φρένα πριν από την αυτόματη εφαρμογή του συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή της σύγκρουσης.

Το “City Emergency Braking Function”, είναι μία επέκταση του συστήματος Front Assist που λειτουργεί σε αστικές συνθήκες οδήγησης stop-and-go. Με ταχύτητες 5 έως 30 km/h, μπορεί να αντιδράσει στο τελευταίο δευτερόλεπτο με ένα φρενάρισμα  έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης.
Επιπλέον, επαναστατικοί εμπρόσθιοι full-LED προβολείς σε συνδυασμό με πίσω LED φώτα περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό και παράλληλα με την ξεχωριστή σχεδίαση τους, οι προβολείς full LED έχουν επίσης μια σειρά από οφέλη: φωτίζουν τον δρόμο με θερμοκρασία χρώματος 5,300 Kelvin, το μπροστινό μέρος του οχήματος πλημμυρίζει καθαρό φως ημέρας που βελτιώνει την ορατότητα κατά την νυχτερινή οδήγηση, ενώ η πίεση στα μάτια είναι πολύ λιγότερη όπως και η ενέργεια που καταναλώνουν.

Οι εκδόσεις  Leon X-Ρeriance με 135 kW TDI και 132 kW TSI μπορούν να δώσουν μία εντελώς εξατομικευμένη εμπειρία οδήγησης με το σύστημα Drive Profile.  Το σύστημα αυτό επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά του συστήματος διεύθυνσης, τον έλεγχο της απόκρισης της μηχανής και την μετάδοση του κιβωτίου DSG σε τρείς λειτουργίες - eco, comfort και sport καθώς και του ήχου του κινητήρα μέσω του Sound Actor.
news.gr
Τα «reflies» δεν είναι τίποτα άλλο από «selfie» φωτογραφίες, που βγάζει ένα ζευγάρι (relationship selfie) και τις μοιράζεται με τους διαδικτυακούς του φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με έρευνες, μπορεί οι κοινές φωτογραφίες που ανεβάζει ένα ζευγάρι στο διαδίκτυο να αποτελούν ένα σημάδι ότι η σχέση τους είναι «δυνατή», τα πολλά «relfies» όμως  μπορεί να καταντήσουν πολύ κουραστικά για τους φίλους του ζευγαριού.
Συγκεκριμένα, ο Dr. Benjamin Lee από το πανεπιστήμιο του Haverford δημοσίευσε τη μελέτη του στο επιστημονικό έντυπο Personal Relationships. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που μελετά τη σχέση των φωτογραφιών ενός ζευγαριού και το πώς επηρεάζουν αυτές τους διαδικτυακούς φίλους αυτού.
«Συνήθως οι άνθρωποι πιστεύουν πως όταν ανεβάζουν κοινές φωτογραφίες με τον/την αγαπημένο/η τους, οι άλλοι θα πιστέψουν ότι βρίσκονται μέσα σε μια υγιή και καλή σχέση. Το αίσθημα αυτό ενισχύεται αν μάλιστα αλλάξουν το status τους σε «είμαι σε σχέση» ή αν μιλούν για τη σχέση τους στο Facebook» ανέφερε ο ερευνητής μιλώντας στη Daily Mail. «Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος οι πολλές “αγάπες” και οι “κοινές δηλώσεις απόλυτου έρωτα” να κουράσουν τους φίλους σας» πρόσθεσε ο ίδιος.
Η ομάδα των ερευνητών δημιούργησε ψεύτικα προφίλ στο Facebook και ζήτησε από 100 άτομα να αξιολογήσουν πόσο ευτυχισμένα έκριναν τα ζευγάρια και τη σχέση τους, καθώς επίσης και το αν τους άρεσαν γενικότερα βάσει των ανακοινώσεων που ανέβαζαν στα προφίλ τους. Σύμφωνα με τον Dr Lee τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι ενώ αρχικά οι εθελοντές έκριναν θετικά τα status των υποτιθέμενων ζευγαριών και πίστεψαν ότι η σχέση τους έπρεπε να είναι πολύ δυνατή, σύντομα άλλαξαν άποψη.
«Διαπιστώσαμε ότι όσο πιο πολλά αποκαλύπτει ένα ζευγάρι για τη μεταξύ του σχέση, τόσο λιγότερο αρεστό γίνεται στους τρίτους» δήλωσε ο Dr Lee.
 aftodioikisi.gr
Γλυκές αναμνήσεις δημιουργεί σε πολλούς η εποχή που πληρώναμε σε… δραχμές και οι λέξεις κρίση και τρόικα δεν συμπεριλαμβάνονταν στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Μία απόδειξη παντοπωλείου παρόλο που είναι από τον Νοέμβριο του 2013, μας πηγαίνει πίσω σε αυτή την εποχή:


aftodioikisi.grΗ απόδειξη από το παντοπωλείο που σαρώνει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο... [photo] - Φωτογραφία 2
Είναι ο «πιο πιστός φίλος του ανθρώπου» και σύμφωνα με επιστήμονες από τη Σκωτία μπορεί να αναστρέψει το βιολογικό μας ρολόι και να μας κάνει να δείχνουμε 10 χρόνια νεότεροι.
Ο Dr Zhiqiang Feng, του St Andrews University μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε δήλωσε: «Η επαφή με τον σκύλο είναι ευεργετική σε όλα τα επίπεδα ανεξάρτητα από τις βόλτες που μπορείτε να κάνετε μαζί του ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης».
Στην έρευνα συμμετείχαν 547 άνθρωποι με μέσο όρο ηλικίας τα 79 έτη και μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων γίνονται πιο δραστήριοι και πιο κοινωνικοί. Ένα σκυλί θα ομορφύνει τη ζωή σας και θα γίνει η αιτία να κάνετε πράγματα που έχετε παραμερίσει με το πέρασμα των χρόνων.
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!