Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν πρόλαβε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να φορέσει τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς και κατέστη κάτοχος ενός σπουδαίου...
ρεκόρ του NBA.

Ο Έλληνας φόργουορντ αποτελεί τον παίκτη με το υψηλότερο συμβόλαιο στην ιστορία από όσους έχουν επιλεγεί στον δεύτερο γύρο του draft.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος διεθνής άσος θα εισπράξει 4.800.000 δολάρια από τις "ρουκέτες" για την επόμενη σεζόν, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Νίκολα Πέκοβιτς από τους Τίμπεργουλβς (4.100.000).

Ο Παπανικολάου είχε επιλεγεί στο νο48 του draft του 2012 από τους Νιου Γιορκ Νικς.

Παπανικολάου: "Ευχαριστώ Άρη και Ολυμπιακό"

Η νέα σελίδα στην καριέρα του έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τις ομάδες που έβαλαν το λιθαράκι τους για τη δημιουργία του σπουδαίου παίκτη και εκείνος ανταπέδωσε με μία ευχαριστήρια δήλωση.

"Στα 24 χρόνια μου είμαι τυχερός που έχω ζήσει χαρές τις οποίες πολλοί συνάδελφοί μου ονειρεύονται για ολόκληρη τη καριέρα τους. Νιώθω ευλογημένος για όλα όσα έχω καταφέρει μέχρι σήμερα κι ανυπομονώ για το αύριο", εξήγησε αρχικά ο Παπανικολάου.

"Μια νέα σελίδα ανοίγει μπροστά μου. Η μεγαλύτερη πρόκληση με περιμένει. Το ΝΒΑ ήταν για εμένα ένα όνειρο ζωής και οι πόρτες του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο είναι πλέον ανοιχτές. Γνωρίζω πολύ καλά πως για να δικαιώσω όλους τους ανθρώπους που πίστεψαν στις δυνατότητές μου πρέπει να δουλέψω δυο και τρεις φορές πιο σκληρά απ' ό,τι έκανα μέχρι σήμερα. Αυτό όμως δε με τρομάζει. Δε βλέπω τη στιγμή που θα φορέσω τη φανέλα της νέας μου ομάδας, των Houston Rockets και θα ξεκινήσω με τους συμπαίκτες μου την προσπάθεια να πετύχουμε τους στόχους μας".

"Βέβαια αυτή η μεταγραφή δε θα γινόταν ποτέ, εάν δεν είχα πάντα δίπλα μου, εκτός από την οικογένειά μου και τους δύο εκπροσώπους μου, Γιώργο Σφαιρόπουλο και Τάσο Μωυσιάδη, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω. Επίσης χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις προηγούμενες ομάδες μου. Στον Αρη, που μου άνοιξε την πόρτα του επαγγελματικού μπάσκετ. Στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησα δύο φορές τη κορυφή της Ευρώπης ζώντας μερικές από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της καριέρας μου και την Μπαρτσελόνα, που μου έδειξε πως είναι το υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ μακριά από την Ελλάδα, κλείνοντας μάλιστα τη σεζόν ιδανικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος".

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η επιτυχημένη ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη, η οποία έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, ήταν φίλη με την Αλίκη Βουγιουκλάκη αλλά δεν έτυχε να συνεργαστεί ποτέ μαζί της. Η ίδια αποκαλύπτει σε μία συνέντευξη ποιοι είναι οι λόγοι που δεν προέκυψε συνεργασία με την Ελληνίδα star.

«Δεν έτυχε να δουλέψουμε μαζί, γιατί από πολύ μικρή έκανα τον δικό μου θίασο και ασχολήθηκα με την παραγωγή. Αλλά συναντιόμασταν τακτικά γιατί ήμουν στην Πανελλήνια Ένωση Ελεύθερου Θεάτρου (Π.Ε.Ε.Θ.) στην οποία ήταν πρόεδρος ο Νίκος Κούρκουλος και αντιπρόεδρος η Αλίκη. Ήταν ένας άνθρωπος με τεράστια αίσθηση του χιούμορ και μαζί της δεν έπληττες ποτέ. Ήταν πολύ απλόχερη με τους φίλους της, τους οποίους ήθελε να περιποιείται πάντα η ίδια. Τα τραπέζια που έκανε στο σπίτι της, όπου μαγείρευε εκείνη, έχουν αφήσει εποχή», δήλωσε η Κάτια Δανδουλάκη στο περιοδικό ΟΚ!

Τέλος, για την στιγμή που ένιωσε άσχημα την περίοδο της καριέρας της η Αλίκη Βουγιουκλάκη, τόνισε: «Θυμάμαι όταν επρόκειτο να παίξει στο Βίκτωρ, Βικτώρια είδαμε και πάθαμε με την κομμώτρια της να την πείσουμε να κουρευτεί, γιατί επέμενε μέχρι και τελευταία στιγμή να φορέσει περούκα. Όταν είδε ολόγυρα της τα κομμένα της μαλλιά, έβαλε τα κλάματα. Μερικές μέρες μετά είχαμε συμβούλιο στην Πανελλήνια Ένωση και την περιμέναμε να έρθει. Συνήθως έφτανε πρώτη, αλλά εκείνη την ημέρα είχαν περάσει τρία τέταρτα και δεν είχε φανεί. Κάποια στιγμή μπήκε κάθιδρη και μας είπε «Εσείς φταίτε που άργησα. Έλεγα στους ταξιτζήδες ότι είμαι η Αλίκη Βουγιουκλάκη και δεν με πίστευαν». Η Αλίκη ήταν στυλοβάτης για τους ανθρώπους που αγαπούσε, γι’ αυτό και δεν θα ξεχάσω το τηλεφώνημα της σε μία δύσκολη οικονομική στιγμή, όπου μου είχε πει «Ό,τι χρειαστείς θα είμαι εδώ».

http://www.thestival.gr
Ενας πολύ σοφός και πρωτότυπος τρόπος για τις γυναίκες, ώστε να αποφεύγουν τις βρώμικες δημόσιες τουαλέτες, αλλά και τις διάφορες άβολες στάσεις κατά την ούρηση, είναι ένα μικρό αξεσουάρ, που επιτρέπει τώρα και σ’αυτές να ουρούν …όρθιες, όπως και οι άνδρες και με τον τρόπο αυτό να αποφεύγουν λοιμώξεις και ασθένειες, που μεταδίδονται εύκολα από δημόσια ουρητήρια και τουαλέτες

Πρόκειται για ένα μικρό οικολογικό gatzet τσέπης, μιας χρήσης που μπορεί οι γυναίκα να έχει πάντα μαζί της στην τσάντα της, όπως μία μικρή σερβιέτα. Θα μπορεί να το χρησιμοποιεί, λοιπόν, ανα πάσα στιγμή, χωρίς να πιέζει την ανάγκη της …για το σπίτι και χωρίς να είναι αναγκασμένη να κάνει ακροβατικά για να ανακουφιστεί.
Το αξεσουάρ δημιουργήθηκε από μια ομάδα στο Σαν Φρανσίσκο και έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα με τρόπο που φαίνεται απλός, αν και δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι αποτελεσματικός.
Το μικρό αυτό αξεσουάρ έχει το κατάλληλο μέγεθος για να χωράει ακόμη και σε μια τσέπη ενώ το μόνο που θα πρέπει να κάνει μια γυναίκα για να το χρησιμοποιήσει είναι να το ξετυλίξει και να το πιέσει στο κέντρο ώστε να πάρει ένα περίπου κωνικό σχήμα.
Ακολουθεί η εφαρμογή του και η ξέγνοιαστη ανακούφιση…
Το «Stand Up» εγγυάται αντοχή στην υγρασία ενώ παράλληλα έχει και οικολογική συνείδηση μιας και είναι κατασκευασμένο από βιοδιασπώμενο υλικό.
Αν θελήσετε να το δοκιμάσετε τότε το μόνο που απαιτείται είναι να ξοδέψετε 6$ για μια εξάδα, ενώ υπάρχουν πλέον πολλές εταιρίες που παράγουν παραλλαγές του ίδιου προϊόντος. Αν ενδιαφέρεστε για την αγορά τους, μπορείτε να κάνετε on line παραγγελία.

http://www.seleo.gr
Τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους δεν έχουν κανένα αληθινό φίλο στη δουλειά, ενώ ένας στους δέκα δεν έχει ούτε εκτός γραφείου, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Εκατοντάδες μέλη του μη κερδοσκοπικού, συμβουλευτικού οργανισμού σχέσεων Relate πήραν συνεντεύξεις από χιλιάδες άντρες και γυναίκες, εξετάζοντας την δομή των κοινωνικών σχέσεων.

Όπως είπαν οι περισσότεροι από τους εργαζομένους που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, έχουν πλέον πολύ περισσότερες επαφές με τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους τους παρά με τους συγγενείς τους.

Μάλιστα, ο ένας στους τρεις απ’ όσους έχουν παιδιά περνάνε τόσο πολλές ώρες στη δουλειά, ώστε δεν βλέπουν καθημερινά τα παιδιά τους, διότι δεν συμπίπτουν τα ωράριά τους.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σχεδόν ο ένας στους πέντε παντρεμένους ή σε μόνιμη σχέση εθελοντές δεν αισθάνονται ότι εισπράττουν αγάπη από τον/την σύντροφό τους.

Τα ευρήματα αυτά αποκαλύπτουν έναν ανησυχητικά μεγάλο αριθμό μοναχικών ανθρώπων, οι οποίοι φαινομενικά σχετίζονται με πολλούς άλλους, λένε οι ερευνητές.

Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την εταιρεία ερευνών YouGov, συμμετείχαν περισσότεροι από 5.000 εθελοντές, από τους οποίους πήραν συνεντεύξεις 250 ειδικοί σχέσεων και σεξοθεραπευτές που συνεργάζονται με το Relate.

Μόνο το 64% όσων είχαν παιδιά δήλωσαν πως έχουν καθημερινή επαφή μαζί τους, ενώ μόνο το 25% είπαν πως διατηρούν καθημερινή επαφή με τους γονείς τους και μόνο ο ένας στους επτά πως έχει καθημερινή επαφή με τους φίλους του.

Το 42% εξάλλου είπαν ότι δεν θεωρούν κανένα συνάδελφό τους ως καλό φίλο τους ενώ το 9%, που στην πλειονότητά του ήταν μεσήλικες άντρες, είπαν πως δεν έχουν κανένα καλό φίλο.

Το 19%, εξάλλου, των παντρεμένων ή σε μόνιμη σχέση είπαν πως τις 2 εβδομάδες που προηγήθηκαν της δημοσκόπησης δεν είχαν αισθανθεί κάποια ένδειξη αγάπης από τον/την σύντροφό τους.

Οι ειδικοί λένε πως παρότι γίνονται συχνά μελέτες και ενημερωτικές εκστρατείες για την καταπολέμηση της «επιδημίας» της μοναξιάς μεταξύ των ηλικιωμένων, τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι το πρόβλημα είναι οξύ και στις αναπαραγωγικές ηλικίες.

«Οι σχέσεις είναι αυτές που μας στηρίζουν σε όλες τις στιγμές της ζωής μας και είναι πραγματικά ανησυχητικό που τόσο πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν έχουν που να στραφούν στις δυσκολίες ούτε με ποιον να μοιραστούν τις χαρές τους», δήλωσε η δρ Ρουθ Σάδερλαντ, εκτελεστική διευθύντρια του Relate.

tanea.gr
Χωρίς δεύτερη σκέψη παρέδωσε στο αφεντικό του τον ξεχασμένο φάκελο που βρήκε ένας σερβιτόρος σε μπαρ του Αργοστολίου, κάτω από κάθισμα του μαγαζιού.
Στο φάκελο, όπως διαπίστωσαν υπάλληλος και ιδιοκτήτης της....
καφετέριας, βρίσκονταν 2.500 ευρώ. Και οι δύο τους αμέσως ξεκίνησαν να αναζητούν τον ιδιοκτήτη του φακέλου, ο οποίος σύμφωνα με το kefaloniapress, ήταν επισκέπτης του νησιού.
Μετά την παράδοση του φακέλου ο κάτοχός του ευχαρίστησε και τους δύο για την τιμιότητά τους.
http://simantra.blogspot.gr 
Για τους περισσότερους, ο Δεκαπενταύγουστος είναι το Πάσχα του καλοκαιριού. Γιορτάζεται με μεγάλη λαμπρότητα σε όλη την Ελλάδα ενώ τότε πολλοί είναι αυτοί που θα αφήσουν τα αστικά κέντρα για να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Παρακάτω ακολουθεί μια περιγραφή των εθίμων που διατηρούνται μέχρι σήμερα και λαμβάνουν χώρα στις 15 Αυγούστου σε όλες τις γωνιές τις Ελλάδας και κυρίως στα νησιά μας.
Ημαθία (Καστανιά) – Παναγία Σουμελά

Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό συρρέουν κάθε χρόνο και στις εκδηλώσεις που γίνονται στην Παναγία Σουμελά, την ιστορική εκκλησία που βρίσκεται στις πλαγιές του Βερμίου, κοντά στο χωριό Καστανιά.
Η εκκλησία κτίστηκε το 1951 από τους πρόσφυγες του Πόντου, στη μνήμη της ιστορικής ομώνυμης Μονής, τα ερείπια της οποίας βρίσκονται στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Εδώ φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που είναι φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά.
Μετά τον μέγα εσπερινό της παραμονής γίνεται η λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και στη συνέχεια ακολουθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με ποντιακά συγκροτήματα, ενώ ανήμερα της Παναγίας γίνεται η περιφορά της Αγίας Εικόνας, την οποία ακολουθεί πλήθος πιστών.
Στο αποκορύφωμα της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης, ποντιακά συγκροτήματα από την Μακεδονία προσφέρουν μοναδικές στιγμές με παραδοσιακούς σκοπούς και πολύωρο γλέντι.

Κοζάνη (Σιάτιστα) – Παναγία Μικρόκαστρου

Το έθιμο των καβαλάρηδων προσκυνητών έρχεται από την τουρκοκρατία, όταν αποτελούσε μια ευκαιρία στους σκλαβωμένους να δείξουν τη λεβεντιά και τον πόθο τους για λευτεριά.
Στις 14 και 15 Αυγούστου όλη η Σιάτιστα δονείται στους ρυθμούς των χάλκινων και του ασταμάτητου γλεντιού.
Την παραμονή της γιορτής οι πλατείες Χώρας, Γεράνειας και η γειτονιά του Μπούνου συγκεντρώνουν τις παρέες των καβαλάρηδων, οι οποίοι παρασύρουν Σιατιστινούς και επισκέπτες στο γλέντι.
Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, οι καβαλάρηδες ξεκινούν το πρωί για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας στο φερώνυμο Μοναστήρι που βρίσκεται στο Μικρόκαστρο. Το μεσημέρι οι παρέες των καβαλάρηδων με τα καταστόλιστα άλογα μπαίνουν επιβλητικά στη Σιάτιστα και στην πλατεία της Χώρας τους επισκέπτονται αρχές και λαός.
Το γλέντι συνεχίζεται στις πλατείες της Χώρας και της Γεράνειας, στην πλατεία του Δημαρχείου, αλλά και στις γειτονιές της Σιάτιστας μέχρι αργά το βράδυ.
Ιωάννινα (Παλαιόπυργος Πωγωνίου) – Κοίμηση της Θεοτόκου

Στον Παλαιόπυργο Πωγωνίου, πέραν από τις καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην εκκλησία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού διοργανώνει ολοήμερο πανηγύρι. Το μεσημέρι, όλοι οι κάτοικοι συγκεντρώνονται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και μοιράζονται φαγητό.
Έπειτα, τιμούν το έθιμο των «ντολιών»: ορίζουν ένα μεγαλύτερο ως τον «ντολή πασά». Αυτός πρέπει να τσουγκρίσει το ποτήρι του κρασιού με κάποιον παρευρισκόμενο και να πιεί τρεις γουλιές. Έπειτα θα αφιερώσει τραγούδια σε διάφορους πιστούς και οι υπόλοιποι με τη σειρά που ορίζει ο «ντολή πασάς», αφιερώνουν τις ευχές τους όπου θέλει ο καθένας. Λέγεται ότι αυτό το έθιμο δημιουργήθηκε για να διαλύονται και οι παρεξηγήσεις που είχαν δημιουργηθεί στο χωριό και να υπάρχει ομόνοια μεταξύ των κατοίκων. Το βράδυ ακολουθούν Πωγωνήσιοι χοροί με τοπικές ενδυμασίες ως το πρωί.
Έβρος (Φέρες) – Παναγία Κοσμοσωτήρα

Στις Φέρες Έβρου, το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου, με επίκεντρο την εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσώτηρας τελείται μέγας πανηγυρικός εσπερινός.
Από το ναό ξεκινά λιτανεία της ιερής εικόνας, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεπερνούν το στοιχείο της θρησκευτικής κατάνυξης και απογειώνονται με τα κέφια των ανθρώπων.
Καβάλα (Θάσος) – Παναγία Θάσου
Πατάτες, ρύζι, μοσχάρι και στιφάδο περιλαμβάνει το γεύμα που παρατίθεται στο μεγάλο τραπέζι που συμμετέχουν όλοι οι πιστοί που έχουν συρρεύσει στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην Παναγία της Θάσου, στο χωριό που πήρε το όνομά του από τη Θεοτόκο.
Μετά τη λιτάνευση της εικόνας, που συνοδεύεται από πολυμελή μπάντα, όλοι μαζεύονται στο προαύλιο της εκκλησίας, με σκοπό να φουντώσει το γλέντι, με χορούς από όλη την Ελλάδα, μεζέδες, κρασί.

Ιωάννινα (Ζαγοροχώρια)

Σε χωριά όπως η Βίτσα και το Τσεπέλοβο, οι εκδηλώσεις στη μνήμη της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι τριήμερες και προσφέρουν την ευκαιρία για ατελείωτο γλέντι με παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς.
Κι ενώ οι δύο πρώτες ημέρες το γλέντι είναι ανοιχτό για όλους, την τρίτη και τελευταία ημέρα της χαράς και του κεφιού, τον πρώτο λόγο έχουν οι ντόπιοι, με τοπικούς σκοπούς και ηπειρώτικους χορούς.
Μαγνησία (Σκιάθος) – Επιτάφιος Παναγίας

Στο νησί της Σκιάθου το Δεκαπενταύγουστο, χιλιάδες προσκυνητών συρρέουν από ολόκληρο το νησί αλλά και τα γειτονικά μέρη όπου την παραμονή της γιορτής, το βράδυ, όπου γίνεται η έξοδος του επιτάφιου της Παναγίας μέσα σε μια ατμόσφαιρα μοναδικής κατάνυξης, υπό την μελωδία των εγκωμίων της Θεοτόκου που ψάλλουν όλοι μαζί οι Σκιαθίτες.
Λέσβος (Αγιάσος) – Παναγία Αγιασώτισσα

Στην Αγιάσο, στην ενδοχώρα της Λέσβου, την ημέρα της γιορτής της Παναγίας, γίνεται η περιφορά της εικόνας γύρω από το ναό. Η εικόνα αυτή θεωρείται θαυματουργή, αφού δημιουργήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά με κερί και μαστίχα. Πολλοί προσκυνητές, έχουν σαν έθιμο, να ξεκινούν από την πόλη της Μυτιλήνης και να περπατούν 25 χιλιόμετρα μέχρι να φθάσουν στον αυλόγυρο της εκκλησίας. Εκεί διανυκτερεύουν, για να βιώσουν τον εορτασμό της Θεοτόκου. Οι μουσικές και οι χορευτικές διοργανώσεις προσφέρουν μοναδικό θέαμα στην πλατεία του χωριού.
Κυκλάδες (Τήνος) – Παναγία της Τήνου

Αναμφίβολα το πιο μεγάλο χριστιανικό προσκύνημα της Ελλάδας τελείται στο νησί που ταυτίζεται απόλυτα με την Παναγία. Κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί, από την Ελλάδα  και  το εξωτερικό, μαζεύονται στα σκαλιά της, τα οποία και ανεβαίνουν γονατιστοί, ώσπου να φτάσουν στη θαυματουργή εικόνα .
Έξω από την εκκλησία πραγματοποιείται πανηγύρι, το οποίο διαρκεί μέχρι τις 23 Αυγούστου, συμπληρώνοντας 9 μέρες εορτασμού της Παναγίας. Ενδιαφέρον έχει ότι εκείνη την περίοδο, γιορτάζεται παράλληλα και η επέτειος της βύθισης του αντιτορπιλικού Έλλη από τους Ιταλούς, που έγινε 15 Αυγούστου του 1940.
Η Εκκλησία της Μεγαλόχαρης φυλάει τα τάματα των επισκεπτών της και περιφέρει τον επιτάφιο της Παναγιάς τη Μεγάλη Παρασκευή, γύρω από τους παρευρισκόμενους με τα αναμμένα κεριά.
Κυκλάδες (Πάρος) – Παναγία Εκατονταπυλιανή

Ο παλαιοχριστιανικός ναός της Εκατονταπυλιανής, βρίσκεται στην Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου και είναι από τους αρχαιότερους και καλύτερα διατηρημένους χριστιανικούς ναούς.Σύμφωνα με την παράδοση, χτίστηκε εξαιτίας ενός τάματος της Αγίας Ελένης.
Μετά την καθιερωμένη περιφορά του επιταφίου, ξεκινά το μεγάλο πανηγύρι , ενώ το γλέντι κρατά μέχρι τις πρωινές ώρες. Την ίδια ώρα, στο λιμανάκι της Νάουσας της Πάρου η νύχτα γίνεται μέρα, όταν δεκάδες καΐκια προσεγγίζουν την προβλήτα με αναμμένα δαδιά.
Οι συγκεντρωμένοι, περιμένουν την κορύφωση, με την άφιξη των «πειρατών» στο λιμάνι για την έναρξη της γιορτής με νησιώτικους χορούς, και πρώτο και καλύτερο τον Mπάλο.
Κυκλάδες (Κουφονήσια) – Με τα καΐκια στην Παναγιά

Τον Δεκαπενταύγουστο γιορτάζει η Παναγία στο εκκλησάκι της στο Κάτω Κουφονήσι. Μετά τη λειτουργία προσφέρεται φαγητό από τους κατοίκους και κατόπιν μεταφέρονται με τα καΐκια τα οποία κάνουν αγώνες για το ποιος θα περάσει τον άλλο στο Πάνω Κουφονήσι.
Με την επιστροφή ντόπιοι και ξένοι το γλεντάνε μέχρι πρωίας στα μαγαζιά του νησιού, με μουσική, κρασί, ούζο και θαλασσινούς μεζέδες για τους οποίους έχουν φροντίσει οι ψαράδες.
Δωδεκάνησα (Κάρπαθος) – Παναγία στην Όλυμπο

Για τους πιο ταξιδεμένους, που έχουν αψηφήσει την απόσταση και τις δυσκολίες στην πρόσβαση, το πανηγύρι της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην Όλυμπο της Καρπάθου είναι από τα πιο κατανυκτικά.
Στην Όλυμπο, οι λειτουργίες είναι βαθιά συνδεδεμένες με το πένθος που χαρακτηρίζει αυτή την συγκυρία για τον Χριστιανισμό και το αποκορύφωμα του παραδοσιακού εορτασμού είναι ο χορός που γίνεται στη μικρή πλατεία, μπρος στην εκκλησιά της Παναγίας, με τους οργανοπαίκτες να παίζουν τον Κάτω Χορό, αργόσυρτο και με σοβαρή διάθεση.
Αρχικά, οι άντρες καθισμένοι στο τραπέζι και με ένα κομμάτι βασιλικό στο πέτο, τραγουδούν και πίνουν, με τη συνοδεία λαούτου και λίρας. Στη συνέχεια, και καθώς πέφτει το σκοτάδι, ξεκινά ο χορός, στον οποίο μπαίνουν, σιγά-σιγά, και οι γυναίκες ντυμένες με τις παραδοσιακές γιορτινές  φορεσιές τους.
Ο χορός αργός και πάντα με σταθερό βήμα και κατανυκτική διάθεση, κρατά για ώρες και η όλη ατμόσφαιρα είναι από τις ωραιότερες που μπορεί να βιώσει ο πιστός στα πανηγύρια του Αιγαίου.
Δωδεκάνησα (Nίσυρος) – Παναγία Σπηλιανή

Στην Παναγιά Σπηλιανή στη Νίσυρο, η Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζεται με δύο λατρευτικές τελετουργίες. Η μία είναι η επίσημη εκκλησιαστική από τους ιερείς, οι οποίοι το Δεκαπενταύγουστο λιτανεύουν την εικόνα της Παναγίας έως το χωριό, για να ευλογήσει το πανηγύρι. Η άλλη παραδοσιακή τελετουργία γίνεται από τις μαυροντυμένες Eννιαμερίτισσες, όπως λέγονται οι γυναίκες που έχουν ταχθεί στη Θεοτόκο.
Αυτό το έθιμο ξεκινά από τις 6 Αυγούστου, όπου οι γυναίκες αυτές, προσκυνούν στο χώρο του μοναστηριού της Παναγίας της Σπηλιανής, που βρίσκεται μέσα στο κάστρο των Iπποτών και καθαρίζουν τον χώρο και τα ιερά σκεύη. Ακολουθούν αυστηρή νηστεία, κάνουν 300 μετάνοιες κάθε εικοσιτετράωρο και ψάλλουν. Το Δεκαπενταύγουστο, κρατούν τους δίσκους με τα κόλλυβα και ανοίγουν το δρόμο για την ιερή εικόνα. Το γλέντι ξεκινά τη στιγμή που η εικόνα φτάνει στο χωριό, οι Εννιαμερίτισσες αποσύρονται και οι κάτοικοι ξεκινούν τους χορούς.
Δωδεκάνησα (Πάτμος) – Επιτάφιος Παναγίας

Στο νησί της Πάτμου, το νησί της Ορθοδοξίας, όπου τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το ιστορικό μοναστήρι της Αποκάλυψης, οι μοναχοί του τηρούν το έθιμο του επιταφίου της Παναγίας, ένα έθιμο με βυζαντινές καταβολές.
Ο χρυσοποίκιλτος επιτάφιος της Παναγίας περιφέρεται στα σοκάκια του νησιού σε μεγαλοπρεπή πομπή, ενώ οι καμπάνες του μοναστηριού και των άλλων εκκλησιών ηχούν ασταμάτητα.
Δωδεκάνησα (Κάσος) – Κοίμηση της Θεοτόκου

Ένα ακόμη χωριό με το όνομα Παναγία είναι ο τόπος του μεγαλυτέρου πανηγυριού της Κάσου, κάθε Δεκαπενταύγουστο. Στην τοπική εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου τηρούνται, κάθε χρόνο, όλα τα πατροπαράδοτα έθιμα κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.
Εκατοντάδες Κασιώτες απ” όλη την Ελλάδα, αλλά και μετανάστες όλες τις γωνιές του κόσμου, συρρέουν στο νησί, μαζί με τους ξένους επισκέπτες, για να προσκυνήσουν στην Παναγία, να γλεντήσουν με τα πατροπαράδοτα έθιμα και να δοκιμάσουν κασιώτικα ντολμαδάκια και πιλάφι.
Kεφαλονιά – Παναγία η Φιδούσα

Πλήθος πιστών συγκεντρώνεται κάθε χρόνο στην αυλή της Iεράς Mονής της Παναγιάς της Φιδούς στην περιοχή Mαρκόπουλο, Kεφαλονιάς για να δουν τα «φιδάκια της Παναγίας».
Εκεί λοιπόν, τις 6 Αυγούστου, από τη γιορτή δηλαδή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα, εμφανίζονται στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο του ναού, μικρά φίδια. Αυτά είναι τα «φίδια της Παναγίας».
Σύμφωνα με την παράδοση, υπήρχε κάποτε ένα παλιό και πλούσιο μοναστήρι της Παναγιάς, το οποίο δέχτηκε επίθεση από πειρατές. Για να μην πέσουν στα χέρια των αγροίκων, οι καλόγριες παρακάλεσαν την Παναγία να τις μεταμορφώσει σε φίδια. Έτσι, σαν ιερά πλέον φίδια, λέγεται ότι επιστρέφουν στο ναό κάθε χρόνο στις αρχές του Αυγούστου και όσο περνούν οι μέρες πληθαίνουν. Τη δε παραμονή της Κοιμήσεως της Παναγίας, γεμίζουν το ναό.
Οι ντόπιοι πιστεύουν πως αν κάποια χρονιά τα φίδια δεν παρουσιασθούν, πρόκειται για κακό σημάδι. Αυτό συνέβη το 1940 και το 1953, χρονιές που η Κεφαλονιά βασανίστηκε από δυνατούς σεισμούς.
 Δωδεκάνησα (Λειψοί) – Παναγία του Χάρου

Στο Μοναστήρι της Παναγίας στους Λειψούς, η Παναγία δεν κρατάει το Θείο Βρέφος αλλά τον Εσταυρωμένο Χριστό, σε μια εικόνα μοναδική στην χριστιανική παράδοση. Η Παναγία του Χάρου γιορτάζει στις 23 Αυγούστου, δηλαδή στα εννιάμερα της Παναγίας.
Σύμφωνα με το έθιμο, που τηρείται από το 1943, τοποθετούνται την άνοιξη κρινάκια γύρω από την εικόνα τα οποία στη συνέχεια ξεραίνονται και ανθίζουν ξανά, τον Αύγουστο.
Γρεβενά – Το Πάσχα του Καλοκαιριού
/
Στη Μακεδονία, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των Γρεβενών, τόσο λαμπρές είναι οι γιορτές του Δεκαπενταύγουστου, που οι κάτοικοι κυρίως των ορεινών χωριών, την αποκαλούν «Πάσχα του Καλοκαιριού». Ξενιτεμένοι από κάθε γωνιά της γης μαζεύονται και ξεκινούν ένα ατελείωτο γλέντι που κάνει τους αγαπημένους συγγενείς να ξανασμίξουν, αλλά και τους νέους να διαλέξουν κοπέλες από τον τόπο τους… Χωριά που το χειμώνα κατοικούνται από 100 το πολύ 200 κατοίκους, την εποχή του Δεκαπενταύγουστου φτάνουν να φιλοξενούν έως και δυο και τρεις χιλιάδες πιστούς.
Το επίκεντρο της γιορτής φυσικά είναι συγκεντρωμένο στο ψηλότερο χωριό της Ελλάδας, τη δοξασμένη και πολυτραγουδισμένη Σαμαρίνα, αφού χιλιάδες προσκυνητές καταφθάνουν στη Μεγάλη Παναγιά για να πανηγυρίσουν σε ένα γλέντι που κρατάει τρεις ολόκληρες ημέρες. Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στη γειτονική Αβδέλλα, όπου για πέντε ημέρες η πλατεία του χωριού παίρνει χρώμα γιορτινό και σφύζει από ζωή.
Κυκλάδες
Στην Παναγία την Πανοχωριανή, στην Αμοργό, το πανηγύρι ξεχωρίζει για τις τοπικές σπεσιαλιτέ πατατάτο και ξιδάτο, αλλά και για τα θρυλικά αμοργιανά ρακόμελα ενώ στην Παναγία τη Θαλασσινή της Άνδρου για τη φρουτάλια και την ντόπια σουμάδα.
Στην Τζιά, κάτοικοι και επισκέπτες συγκεντρώνονται στον απότομο βράχο της Ιουλίδας, την ώρα που στη Σέριφοτο ζευγάρι που «ανοίγει» τον χορό γύρω από την ελιά της εκκλησίας παντρεύεται εντός του χρόνου. Μάλιστα, για το ποιοί θα χορέψουν πρώτοι γίνονται ακόμα και… καβγάδες, με αποτέλεσμα το πανηγύρι να ονομάζεται τηςΞυλοπαναγιάς!

Στην Κύμη της Εύβοιας οι πιστοί συγκεντρώνονται στην Παναγία την Λιαουτσάνισσα όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα, ενώ ακολουθεί γλέντι με ψητό και μοσχάρι στιφάδο, που παρασκευάζουν οι κάτοικοι.
Παμπελοποννησιακοί διαγωνισμοί λαϊκών χορών και τραγουδιών, αναβίωση των αρχαίων αγώνων και χορευτικές εκδηλώσεις γίνονται στην Τεγέα της Αρκαδίας, ενώ στη Σαμαρίνα στήνεται τριήμερο γλέντι με τον παραδοσιακό χορό, τον τρανό, να έχει την τιμητική του!

Στην Ικαρία, τέλος, επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι το Γιαλισκάρι, όπου οι ντόπιοι κερνάνε ψητά και κατσικίσιο κρέας. Το γλέντι κορυφώνεται με κρασί και τον φημισμένο Ικαριώτικο χορό.


Πηγές:
http://neohorikillinis.blogspot.gr/
inkefalonia.gr
tsemperlidou.gr
star.gr
Οι φακές, τα φασόλια, τα ρεβίθια και ο αρακάς μπορεί να είναι το κλειδί για επιτυχημένο αδυνάτισμα, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.

Όπως έδειξε, η κατανάλωση οσπρίων προκαλεί παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού της πείνας, με αποτέλεσμα να ευνοεί τελικά το αδυνάτισμα.

Την ανάλυση πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Κέντρο Κλινικής Διατροφής & Τροποποίησης Παραγόντων Κινδύνου (CNRFMC) του Νοσοκομείου St. Michael’s στο Τορόντο του Καναδά, οι οποίοι εξέτασαν συνδυαστικά μεταξύ τους τα ευρήματα εννέα προγενέστερων κλινικών μελετών.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Obesity» ο δρ Τζων Σίβενπαϊπερ και οι συνεργάτες του, οι εθελοντές που καταναλώνουν καθημερινά μία μερίδα φασόλια, αρακά, ρεβίθια ήφακές αισθάνονταν κατά 31% πιο χορτασμένοι απ’ ό,τι όσοι έτρωγαν άλλα φαγητά.

Η ιδεώδης ποσότητα οσπρίων που καθημερινά πρέπει να καταναλώνεται για απώλεια των περιττών κιλών είναι 160 γραμμάρια ή σχεδόν ένα φλιτζάνι, είπε ο δρ Σίβενπάϊπερ.

Ωστόσο, ούτε καν ο ένας στους δέκα ενήλικες δεν τρώει κάθε μέρα όσπρια – οι περισσότεροι περιορίζονται σε ένα φλιτζάνι την εβδομάδα.

Οι ερευνητές σημειώνουν στο άρθρο τους ότι περισσότερο από το 90% των προγραμμάτων αδυνατίσματος αποτυγχάνουν, εξαιτίας της πείνας και της λαχτάρας για φαγητό που νιώθουν οι ασθενείς.

Το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να ανακόψει η κατανάλωση τροφίμων που «κόβουν» σε μεγάλο βαθμό την όρεξη – και τα όσπρια είναι ένα τέτοιο τρόφιμο, καταλήγουν.

Τα όσπρια αποτελούν θαυμάσια πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών, ενώ η κατανάλωσή τους σχετίζεται με μειωμένα επίπεδα χοληστερόλης και καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα.

Για μέγιστα οφέλη, οι ειδικοί συνιστούν να τα τρώμε με ωμό ελαιόλαδο (να προστίθεται στο πιάτο και όχι κατά το μαγείρεμα).

http://peiraxtiri.gr



Κατά εκατοντάδες οι Θεσσαλονικείς πραγματοποιούν τη «μεγάλη έξοδο» για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που ήδη πραγματοποιούν τις διακοπές τους στη Χαλκιδική ή σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά. Πολλοί είναι αυτοί ωστόσο που είτε λόγω οικονομικής αδυναμίας είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων έχουν ξεμείνει στην πόλη και «καίγονται» εν μέσω του πρώτου καύσωνα του έτους.
Και για αυτούς όμως υπάρχει... Θεός, καθώς οι πισίνες της πόλης δίνουν την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να δροσιστούν και να περάσουν λίγες ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης από την καυτή καθημερινότητα.

Σε μια απόσταση μόλις 15 λεπτών από το κέντρο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται η Waterland, το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο της Ευρώπης, στην περιοχή των Ταγαράδων. Το πάρκο είναι ανοιχτό για μικρούς και μεγάλους καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 14,5 ευρώ για τις ηλικίες άνω των 14 ετών, 11 ευρώ για τις ηλικίες 4-14, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για τα παιδιά κάτω των τεσσάρων. Ακόμη, υπάρχει έκπτωση 1 ευρώ σε κάθε εισιτήριο για online κρατήσεις.

Αυτό που συμφέρει ιδιαίτερα είναι οι κάρτες διαρκείας, που κοστίζουν αυτήν την περίοδο 30 ευρώ για τους μεγάλους και 25 ευρώ για τα παιδιά και είναι για ολόκληρη τη σεζόν που έχει απομείνει.

Η Waterland παρέχει τη δυνατότητα για δωρεάν μετακίνηση προς το πάρκο από το κέντρο της πόλης. Υπάρχει καθημερινό δρομολόγιο στις 9:00, 11:00 και 13:00, που ξεκινάει από τον ΟΣΕ, περνάει ολόκληρη την Εγνατία και την Κωνσταντίνου Καραμανλή και φτάνει στο πάρκο, ενώ υπάρχει και αντίστοιχο δρομολόγιο επιστροφής τις απογευματινές ώρες.

Με το εισιτήριο ο επισκέπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει όλες τις εγκαταστάσεις του πάρκου και όλα τα παιχνίδια, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. «Είμαστε από τις επιχειρήσεις που η κρίση φαίνεται να τις έχει ευνοήσει, καθώς είμαστε κοντά στο κέντρο της πόλης, υπάρχει η δωρεάν μετακίνηση και πολύς κόσμος βγάζει κάρτα διαρκείας για να μπορεί να έρχεται ακόμη και κάθε μέρα», δηλώνει στη Voria.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας του πάρκου, Δημήτρης Αραμπατζίδης.

Την ευκαιρία να κάνουν τις βουτιές τους στη μεγάλη ελικοειδή πισίνα, συνολικού εμβαδού 1.265 τμ, έχουν όσοι επισκεφθούν το Hyatt Regency, στο 13o χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Περαίας. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ξενοδοχείου, φέτος πολλοί είναι αυτοί που ειδικά τα Σαββατοκύριακα επισκέπτονται την πισίνα και απολαμβάνουν στιγμές δροσιάς. Η πισίνα του ξενοδοχείου είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 9:00 έως τις 20:00. Η είσοδος τις καθημερινές είναι 15 ευρώ ανά άτομο και 20 ευρώ για ζευγάρι, και τα Σαββατοκύριακα 30 και 50 ευρώ αντίστοιχα. Για παιδιά μέχρι 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ για αυτά που είναι μεγαλύτερα το εισιτήριο ανέρχεται σε 10 ευρώ για όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Ακόμη υπάρχει προσφορά 8 ευρώ για όλους κάθε Τρίτη. Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνονται ξαπλώστρα, πετσέτα και χρήση των αποδυτηρίων.

Από τις 10:00 έως τις 20:00 είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά η πισίνα του ξενοδοχείου Nikopolis, στην Ασκληπιού 16-18 στην Πυλαία. Το κόστος για να την επισκεφθεί κάποιος ανέρχεται τις καθημερινές σε 15 ευρώ το άτομο και 20 ευρώ το ζευγάρι, ενώ για τα Σαββατοκύριακα το εισιτήριο κοστίζει 30 και 50 ευρώ αντίστοιχα, στην τιμή του οποίου περιλαμβάνεται η χρήση spa, χαμάμ, σάουνας και τζακούζι. Τα παιδιά κάτω των 6 ετών μπαίνουν δωρεάν, ενώ για τις ηλικίες 6-12 ετών το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Αυξημένη είναι η κίνηση φέτος το καλοκαίρι στην πισίνα του ξενοδοχείου Les Lazaristes, επί της Κωλοκοτρώνη 16, καθώς πολλοί την επιλέγουν για να ξεφύγουν λίγες ώρες από τον καύσωνα. Η πισίνα και το pool bar του ξενοδοχείου είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 11:00 έως τις 19:00, με την τιμή του εισιτηρίου να ανέρχεται σε 10 ευρώ το άτομο, δωρεάν για παιδιά έως 6 ετών και 5 ευρώ για τα παιδιά 6-12 ετών.

Γεμάτη από κόσμο είναι σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο η πισίνα του The Met, επί της 26ης Οκτωβρίου 48, που είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες κάθε ημέρα από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Το κόστος για να κάνει κάποιος τη βουτιά του είναι 15 ευρώ το άτομο (22 ευρώ το ζευγάρι) τις καθημερινές και 19 ευρώ τα Σαββατοκύριακα (30 ευρώ το ζευγάρι). Έκπτωση 50% υπάρχει για τα παιδιά 6-12 ετών, ενώ για τα μικρότερα σε ηλικία μπορούν να μπουν δωρεάν. Ακόμη, το ξενοδοχείο παρέχει έκπτωση για όσους πάνε στην πισίνα μετά τις 3 το μεσημέρι, με το εισιτήριο να ανέρχεται σε 10 ευρώ.

Όποιος θέλει να κάνει βουτιές και ηλιοθεραπεία δίπλα στη θάλασσα δεν έχει παρά να επισκεφθεί το Μακεδονία Παλλάς. Η πισίνα του ξενοδοχείου είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Η είσοδος για το κοινό κοστίζει 15 ευρώ το άτομο και 25 ευρώ το ζευγάρι από Δευτέρα έως Παρασκευή και 25 και 45 ευρώ αντίστοιχα το Σάββατο και την Κυριακή. Τα παιδιά έως 6 ετών μπαίνουν δωρεάν, ενώ όσα είναι από 6 έως 12 ετών πληρώνουν 5 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται ξαπλώστρα, πετσέτα, χρήση αποδυτηρίων και ένα μπουκαλάκι νερό.

Ευκαιρίες για ανάσες δροσιάς, σε συνδυασμό με ποτό και ελαφρύ ποτό παρέχει το Ocean Club, στη Νεάπολη, ένας πολυχώρος που συνδυάζει μια μεγάλων διαστάσεων πισίνα - μπαρ - εστιατόριο περιτριγυρισμένα από πράσινο. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για μικρή απόδραση από την καθημερινότητα μέσα στην πόλη. Η πισίνα λειτουργεί από της 11:00 - 19:00, τιμή εισόδου 6 ευρώ και περιλαμβάνει αποστειρωμένη πετσέτα, ομπρελά, ξαπλώστρα και εμφιαλωμένο νερό. Στη συνέχεια κατά το βράδυ το Ocean Club μεταμορφώνεται σε Night Bar με θέα το φωτιζόμενο νερό της πισίνας.

Οικονομικές βουτιές στα δημοτικά κολυμβητήρια

Εκτός από τη Waterland και τις πισίνες των μεγαλύτερων ξενοδοχείων της πόλης, οι Θεσσαλονικείς έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη βουτιά τους σε κάποιο από τα δημοτικά κολυμβητήρια, τα οποία ωστόσο δεν λειτουργούν αύριο.
Από Δευτέρα λοιπόν ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί το δημοτικό κολυμβητήριο του δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο χώρο της πρώην Αλάνας Τούμπας. Η κολυμβητική δεξαμενή είναι θερμαινόμενη και ολυμπιακών διαστάσεων. Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με το διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο, αποτελεί ιδιαίτερο χώρο αναψυχής για τους δημότες. Το κολυμβητήριο λειτουργεί καθημερινά, αλλά και τα Σάββατα, κατά τις ώρες 9:00 – 14:30. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση της πισίνας είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. (Πληροφορίες 2310 907711).

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς είναι ανοιχτό για το κοινό από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή 12:30-18:00 και το Σάββατο 12:00-18:00. Η είσοδος κοστίζει 2 ευρώ ημερησίως ή 30 ευρώ μηνιαίως. Μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμαριάς και ΑμΕΑ δεν πληρώνουν αντίτιμο. Για να μπει κάποιος στην πισίνα, πρέπει να προσκομίσει ιατρικές βεβαιώσεις από δερματολόγο και παθολόγο ή καρδιολόγο, αλλά και ν' αποδεχτεί τους 19 κανόνες λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Απαγορεύονται τα αντηλιακά και η ηλιοθεραπεία κατά τη διάρκεια της παρουσίας στον χώρο της πισίνας. (Πληροφορίες: Χηλής - Πλαστήρα, τηλ. 2310 440540).

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, την οποία μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 10:00 – 16:30 και 20:45 – 22:00 και τα Σαββατοκύριακα τις ώρες 11:00 - 15:00. Η είσοδος για τους δημότες κοστίζει 2 ευρώ, για τους φοιτητές και τους εφήβους 1 ευρώ και για τους μη δημότες 3 ευρώ. (Πληροφορίες: τηλ. 2310 200327).

Ανάσες δροσιάς προσφέρει και φέτος το καλοκαίρι το κολυμβητήριο του δήμου Παύλου Μελά, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 10:00 και Σάββατο & Κυριακή από τις 10:00 έως τις 17:00. Η γενική είσοδος κοστίζει 2 ευρώ, η μηνιαία κάρτα 30 ευρώ, η δίμηνη κάρτα 55 ευρώ, η μηνιαία κάρτα για δυο άτομα της ίδιας οικογένειας 50 ευρώ, η μηνιαία κάρτα για τρία άτομα και άνω της ίδιας οικογένειας 60 ευρώ. Έκπτωση 50% στις παραπάνω τιμές δικαιούνται οι πολύτεκνοι, οι μονογονεϊκες οικογένειες, τα άτομα τρίτης ηλικίας (άτομα άνω των 60 ετών) και οι φοιτητές. Τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου θα μπορούν να χρησιμοποιούν εντελώς δωρεάν οι οικογένειες με δύο άνεργους γονείς και τα ΑμΕΑ.
voria.gr
Κατηγορίες έχουν γίνει εις βάρος του Woody Allen για προκατάληψη. Αυτό που του καταλογίζουν είναι πως δεν προσλαμβάνει αφροαμερικανούς ηθοποιούς για τις ταινίες του.

Η ερώτηση γύρω από αυτό το θέμα έγινε στον Woody Allen σε συνέντευξή του στο New York Observer. Ο 78χρονος πια Woody Allen αντέστρεψε την κατηγορία και δήλωσε ορθά- κοφτά ότι δεν προσλαμβάνει ηθοποιούς με βάση τη φυλή, αλλά τον ρόλο.

“Δεν προσλαμβάνεις ανθρώπους με βάση τη φυλή. Τους προσλαμβάνεις με βάση αυτό που είναι σωστό για τον ρόλο. Η καταγγελία είναι ότι εσκεμμένα δεν προσλαμβάνω μαύρους ηθοποιούς, το οποίο είναι βλακώδες. Κάνω καστ μόνο σε όποιον ταιριάζει για τον ρόλο. Φυλή, φιλία δεν σημαίνουν τίποτα για μένα, παρά μόνο ό,τι είναι ταιριαστό για τον ρόλο.” απάντησε ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός με την τεράστια καριέρα.

Η τελευταία ταινία του Woody Allen, το “Μαγεία στο Σεληνόφως” με πρωταγωνιστές τους (λευκούς) Colin Firth και την Emma Stone σε ένα ιδιαίτερο love story βγαίνει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 28 Αυγούστου.

http://www.4news.gr 
Δώδεκα θάνατοι τους τελευταίους μήνες στη Δανία αποδίδονται στο βακτήριο λιστέρια. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο καταγράφονται επίσης 20 κρούσματα, τα οποία ανησυχούν ιδιαίτερα τις υγειονομικές αρχές. Όλα τα κρούσματα συνδέονται με την κατανάλωση λουκάνικων από χοιρινό κρέας παραγωγής μιας εταιρείας επεξεργασμένου κρέατος με έδρα την πόλη Χεντεχουσένε κοντά στην Κοπεγχάγη. Όλα τα θύματα είχαν ήδη επιβαρυμένη υγεία, ενώ οι 20 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί είναι μεταξύ 43 και 87 ετών. Το εργοστάσιο της εταιρείας παραγωγής των μολυσμένων λουκάνικων “Jorn A. Rullepolser” έχει σφραγιστεί από τις αρχές.
aftodioikisi.gr
Το φαγητό στον στρατό είναι ένα θέμα το οποίο δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι μπορεί και να ανάγεται και στη δημιουργία του πρώτου στρατού που εμφανίστηκε στην ανθρώπινη ιστορία ακόμα. Γενικά, παντού και πάντοτε ήταν παραδοσιακά γνωστό (ή διαβόητο, θα μπορούσε να πει κανείς) για τον...αμφισβητούμενα βρώσιμο χαρακτήρα του, ενώ σε στενότερο ελληνικό πλαίσιο δεν είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν τη σημασία όρων όπως η «καραβάνα» και ο «γκοτζίλα».

Ωστόσο, ακόμα και σε τόσο «παραδοσιακούς» τομείς φαίνεται πως κάποια στιγμή καταφθάνει η τεχνολογική πρόοδος (ή, τουλάχιστον, καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες), όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, και η έρευνα του Natick Soldier Research, Development and Engineering Center (NSRDEC) του αμερικανικού στρατού προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, φιλοδοξώντας να χρησιμοποιήσει εφαρμογές 3D εκτύπωσης για επεξεργασία και παραγωγή φαγητού στον στρατό. Επικεφαλής του προγράμματος είναι η Λόρεν Όλεκσικ, τεχνολόγος τροφίμων και επικεφαλής ειδικής ερευνητικής ομάδας στο Combat Feeding Directorate (CFD).

«Η αποστολή της ομάδας Food Processing, Engineering and Technology του CFD είναι να εξελίξει πρωτοποριακές τεχνολογίες τροφίμων. Οι τεχνολογίες μπορεί να έχουν προέλθει από το NSRDEC ή όχι, αλλά θα τις εξελίξουμε όσο χρειάζεται για να τις καταστήσουμε κατάλληλες για τις ανάγκες διατροφής του στρατού σε θέατρα επιχειρήσεων. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τις κάνουμε κατάλληλες τόσο για στρατιωτικές όσο και για εμπορικές εφαρμογές» σημειώνει η Όλεκσικ.
Σε πρόσφατη επίσκεψη στο Lincoln Laboratory του ΜΙΤ, η Μέρι Σκέρα, τεχνολόγος τροφίμων του NSRDEC, συναντήθηκε με ειδικούς προκειμένου να συζητηθεί η βιωσιμότητα της χρήσης τεχνολογίας 3D εκτύπωσης για την παραγωγή στρατιωτικών σιτηρεσίων.

«Θα μείωνε το κόστος επειδή κάποια στιγμή θα έφτανε να χρησιμοποιείται για την εκτύπωση φαγητού 'on demand'» αναφέρει η Σκέρα. «Για παράδειγμα, αν εσύ ήθελες ένα σάντουϊτς κι εγώ ραβιόλι, μπορεί ο καθένας να εκτυπώσει αυτό που θέλει και να έχουμε χαμένο φαγητό».

Η Όλεκσικ υποστηρίζει ότι η εκτύπωση φαγητού είναι σίγουρα μια ανερχόμενη επιστήμη, καθώς ήδη έχει εφαρμογές, αν και περιορισμένες προς το παρόν. «Είναι επαναστατικό το να φέρουμε την 3D εκτύπωση στην αρένα της παραγωγής φαγητού. Να δούμε σε μόλις δύο χρόνια πόσο γρήγορα εξελίσσεται, νομίζω ότι απλά θα συνεχίσει να μεγαλώνει όλο και περισσότερο, από πλευράς δυνατοτήτων εφαρμογών» σημειώνει. Η ίδια θεωρεί ότι η ομάδα της είναι η πρώτη που διερευνά την τρισδιάστατη εκτύπωση φαγητού σε σχέση με τις ανάγκες των στρατιωτών. Η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο στο πεδίο της μάχης, για φαγητό «on demand» όσο και στην κατασκευή φαγητού, για εκτύπωση και περαιτέρω επεξεργασία για αποθήκευση μακράς διαρκείας.

Προς το παρόν, τα περισσότερα εκτυπωμένα τρόφιμα αποτελούνται από μία «αλοιφή» που εξέρχεται από τον εκτυπωτή και διαμορφώνεται σε διάφορα σχήματα. Οι τεχνολόγοι τροφίμων του στρατού ελπίζουν στην ανάπτυξη τεχνολογιών για τη δημιουργία θρεπτικών τροφίμων, που θα μπορούν να καταναλωθούν υπό διάφορες συνθήκες. Οι διατροφικές ανάγκες θα μπορούσαν να αποσταλούν σε εκτυπωτές έτσι ώστε τα γεύματα να εκτυπώνονται με την απαιτούμενη περιεκτικότητα σε βιταμίνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

http://www.thestival.gr
Rock Bar, Μπαλί, Ινδονησία
Η εταιρεία που έχει αυτό το beach bar αποφάσισε να το χτίσει πάνω σε οδοντωτούς βράχους με θέα στον κόλπο Jimbaran. Τα φώτα παραμένουν χαμηλά, έτσι ώστε το μέρος να ενδείκνυται για να παρακολουθείτε ηλιοβασιλέματα και τα αστέρια όταν νυχτώσει. Πέρα από τη θέα πάντως, τα ποτά είναι επίσης εξαιρετικά με τα martini του Rock Bar να είναι φημισμένα και δεν είναι τυχαίο ότι το CNN το τοποθετεί έκτο στη λίστα με τα καλύτερα beach bar του κόσμου.
Hula Hula Beach Bar, Χβαρ, Κροατία
Αυτό το beach bar βρίσκεται στο νησί Χβαρ της Κροατίας σε ένα στρατηγικό σημείο της Αδριατικής οπότε αυτό αρκεί ως προορισμός. Τη μέρα είναι ένα χαλαρωτικό beach bar, αλλά μόλις δύει ο ήλιος μετατρέπεται σε ένα dance club γεμάτο ένταση. Είναι γνωστό για τις pina coladas και τις margaritas του και μεταξύ άλλων το έχουν επισκεφθεί οι Jay-Z και Beyonce.
Lava Lava Bar, Big Island, Χαβάη
Φυσικά από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει η Χαβάη. Το Lava Lava Bar βρίσκεται στον κόλπο του Anaeho’omalu στο Big Island, έχει τακτικά ζωντανή μουσική και ξεχωρίζει για το μενού των cocktails. Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες, αλλά τα ποτά αξίζουν. Ένα από τα cocktails που σερβίρει είναι το Gilligan’s Girl που φτιάχνεται με τζίντζερ και φτάνει μέσα σε καρύδα.
Ponta Dos Ganchos, Santa Catarina, Βραζιλία
Το απομακρυσμένο και πανάκριβο Ponta Dos Ganchos βρίσκεται σε μια ιδιωτική χερσόνησο στην ακτή Santa Catarina της Βραζιλίας. Διαθέτει ιδιωτικές πισίνες, αιώρες, σάουνες και βρίσκεται πέρα από ένα τροπικό δάσος. Είναι στέκι της τοπικής ελίτ και διεθνών διασήμων και τα ποτά του είναι από τα καλύτερα που θα βρείτε στη χώρα, ειδικά αυτά που φτιάχνονται με cachaca.
Z-Plage, Κάννες
Ο λόγος που το Z-Plage των Καννών βρίσκεται στην κορυφή των λιστών με τα καλύτερα beach bar του κόσμου δεν είναι τόσο τα ποτά, το φαγητό ή η θέα, αλλά οι θαμώνες που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά. Από supermodels μέχρι διάσημοι δισεκατομμυριούχοι, όλη η ευρωπαϊκή και παγκόσμια ελίτ παρελαύνει από εκεί. Εκτός των άλλων όμως, μιλάμε για ένα γαλλικό εστιατόριο στις Κάννες, οπότε φυσικά το φαγητό και το ποτό θα είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Beach Pavilion, Haymand Island, Αυστραλία
Το Haymand Island είναι ένα μικρό ιδιωτικό νησί της Αυστραλίας που ανήκει σε έναν εκατομμυριούχο και έχει μετατραπεί σε θέρετρο. Το Beach Pavilion έχει μια τεράστια πισίνα στην οποία μπορείτε να χαλαρώσετε και είναι γνωστό για τη μεγάλη λίστα με τα καλύτερα κρασιά της Αυστραλίας.
Badeschiff, Βερολίνο
Μπορεί το Βερολίνο να μην είναι παραθαλάσσιο, οι κάτοικοι της γερμανικής πρωτεύουσας ωστόσο έχουν μετατρέψει μια μικρή λωρίδα του ποταμού Spree σε μια σωστή παραλία με άμμο, ξαπλώστρες, υπαίθριο μπαρ και πισίνα που επιπλέει στο ποτάμι. Το χειμώνα παραμένει ανοιχτή ως «καταφύγιο ευεξίας» με δύο σάουνες και την πισίνα να θερμαίνεται.
Soggy Dollar Bar, Jost Van Dyke, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
Το Soggy Dollar βρίσκεται ψηλά στις λίστες των καλύτερων beach bar όλου του κόσμου και όχι άδικα. Το bar βρίσκεται στην ξηρά και είναι προσβάσιμο με πλοίο, αλλά δεν έχει αποβάθρα οπότε θα χρειαστεί να παρκάρετε μακριά και να κολυμπήσετε για το υπόλοιπο της διαδρομής. Το μπαρ εφηύρε το διάσημο cocktail Painkiller.
Pelican Bar, Negril, Τζαμάικα
Αυτό εδώ είναι το μοναδικό beach bar της λίστας που βρίσκεται στην πλευρά του νερού της παραλίας. Είναι μια καλύβα από ξεχαρβαλωμένα κλαδιά που για σκεπή έχει φύλλα φοίνικα. Και μπορεί να μη δείχνει ανθεκτικό, ωστόσο επέζησε του τυφώνα Sandy. Στο μενού θα βρείτε αστακό, αλλά και μια ποικιλία από νόστιμα cocktails που έχουν ως βάση το ρούμι.
Dune Preserve Beach Bar, Ανγκουίλα, Βρετανικές Δυτικές Ινδίες
Το Dune Preserve Beach Bar έχει ταξινομηθεί ως το καλύτερο beach bar στον κόσμο από το CNN. Είναι γνωστό για τα ποτά από ρούμι και την απίστευτη θέα. Το μπαρ βρίσκεται στην ιδιοκτησία του θρύλου της reggae της Ανγκουίλα, Bankie Banx, ο οποίος όχι μόνο δίνει συναυλίες αλλά περιστασιακά εξυπηρετεί και τους πελάτες.
Baba Nest, Πουκέτ, Ταϊλάνδη
Το Baba Nest είναι ένα μπαρ επάνω σε μια πλατφόρμα, με καθίσματα μέσα σε μια υπερχειλισμένη πισίνα με θέα στο Πουκέτ. Η θέα στα νησιά Andaman είναι επίσης καταπληκτική, όπως και το μενού με τα cocktails.
Η Ελλάδα δεν αναφέρεται προφανώς, γιατί είναι τόσες οι επιλογές εδώ για ποτό δίπλα στο κύμα που θα χάναμε το μέτρημα.
Το πλαστό χαρτονόμισμα που βλέπετε στη φωτογραφία, είναι ένα μόνο από αυτά που έχουν στα χέρια τους - χωρίς να το καταλάβουν - όλο και περισσότεροι.

Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία τα χαρτονομίσματα αυτά είναι πάρα πολύ καλής ποιότητας και μάλιστα είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που δεν είναι «υποψιασμένος» να τα διακρίνει.Απουσιάζει όμως από αυτά το σχετικό υδατογράφημα ενώ η ταινία ασφαλείας που θα έπρεπε να υπάρχει, αν το προσέξει κανείς είναι ξεθωριασμένη και μοιάζει περισσότερο με μουτζούρα.Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν γίνει οι πρώτες καταγγελίες στην αστυνομία, που ψάχνει να βρει ποιος ή ποιοι διοχετεύουν στην αγορά τα πλαστά χαρτονομίσματα

http://www.seleo.gr 
Εν αναμονή της αποκάλυψης του μεγάλου «μυστικού» του αρχαίου τάφου στην Αμφίπολη βρίσκεται πλέον ολόκληρη η χώρα.
Η αναμονή εντατικοποιήθηκε ακόμα περισσότερο από τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά από το σημείο των ανασκαφών, οι οποίες δημιούργησαν την προσδοκία για κάποιο τεράστιο αρχαιολογικό εύρημα που θα δώσει μία νέα ώθηση στη χώρα, φέρνοντάς την στο παγκόσμιο προσκήνιο για μία τόσο θετική είδηση που θα θέσει εκ νέου βάσεις για ακόμα μεγαλύτερη τουριστική έκρηξη. Όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ταφικό μνημείο που έχει να κάνει με την ιστορία της Μακεδονίας, ενώ πολλοί το συνδέουν ήδη με την οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ενδεικτικό της σπουδαιότητας των αρχαιολογικών ευρημάτων και της σημασίας τους είναι το γεγονός ότι εδώ και μέρες η είδηση απασχολεί όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία ασχολούνται με μεγάλο ενδιαφέρον με το θέμα. Αυτό ακριβώς είναι που επιχείρησε να εντείνει και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με την επίσκεψή του, να στρώσει το έδαφος, ώστε όταν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις να αποτελέσει η Αμφίπολη και η Ελλάδα το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
«Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τον Τύμβο Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη, όπου βρέθηκε το πρωί συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Γεωργία, και τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, προκειμένου να ξεναγηθεί στον χώρο του ανασκαφικού έργου.
«Η γη της Μακεδονίας μας εξακολουθεί να μας συγκινεί και να μας εκπλήσσει αποκαλύπτοντας από τα σπλάχνα της μοναδικούς θησαυρούς, που συνθέτουν, υφαίνουν όλοι μαζί αυτό το μοναδικό μωσαϊκό της ελληνικής μας Ιστορίας, για το οποίο όλοι οι Έλληνες είναι πολύ υπερήφανοι» είπε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς έκανε περιγραφή του ευρήματος, τονίζοντας ότι «πρόκειται εδώ για ένα μνημείο με μοναδικά χαρακτηριστικά»
«Ένας περίβολος γύρω-γύρω 497 μέτρα, σχεδόν ένας τέλειος κύκλος σμιλεμένος σε μάρμαρο Θάσου. Το λιοντάρι της Αμφίπολης πάνω από 5 μέτρα, 5,20 μέτρα, ας το σκεφτούμε στην κορυφή του τύμβου. Δύο ολόγλυφες Σφίγγες που βλέπετε, που είναι εκεί σαν να φυλάσσουν- και πράγματι είναι εκεί για να προφυλάξουν την είσοδο του τάφου. Ένας δρόμος πλατύς, με πλάτος 4,5 μέτρα, που οδηγεί στην είσοδο με τοίχους που μιμούνται σε φρέσκο τον τρόπο δόμησης του περίβολου» είπε.
Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι όλα αυτά τα στοιχεία έχουν επιτρέψει στην κ. Περιστέρη, την ανασκαφέα, την αρχαιολόγο, να είναι αισιόδοξη ότι πρόκειται για ένα μοναδικό ταφικό μνημείο, που- όπως μας είπε- χρονολογείται μεταξύ του 325 και του 300 π.Χ.. Βέβαια, στο καίριο ερώτημα η ανασκαφή είναι αυτή η οποία θα αποκαλύψει την ταυτότητα του νεκρού. Η ανασκαφή θα συνεχιστεί με ρυθμούς που υπαγορεύει τόσο το εύρημα όσο, βέβαια, και η επιστημονική δεοντολογία. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στην κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της».
news.gr
Θέλετε να προστατεύσετε τα δόντια σας και να διατηρήσετε το χαμόγελό σας αστραφτερό για πάντα; Υπάρχει μια εύκολη, οικονομική και απολαυστική λύση που θα σας σώσει!
Ισπανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα αγαπημένο ποτό αποτρέπει τη φθορά και την καταστροφή των δοντιών από την τερηδόνα.
Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το κόκκινο κρασί!
Στη μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Journal of Agricultural and Food Chemistry, οι ερευνητές από ισπανικό ερευνητικό κέντρο CSIC αναφέρουν ότι το εκχύλισμα από το κουκούτσι του σταφυλιού μπορεί να θωρακίσει τα δόντια ενάντια στην τερηδόνα.
Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά στη δημιουργία φυσικών προϊόντων για την αποτελεσματικότερη προστασία των δοντιών.
Οι περισσότερες παθήσεις των δοντιών οφείλονται στη συσσώρευση βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα, τα οποία σχηματίζουν ένα συμπαγές στρώμα που δύσκολα απομακρύνεται.
Έτσι σχηματίζεται η οδοντική πλάκα και παράγονται οξέα, τα οποία σταδιακά φθείρουν τα δόντια. Το συχνό βούρτσισμα και η επαρκής κατανάλωση νερού αποτρέπουν ως ένα βαθμό, αλλά όχι εντελώς, τη συσσώρευση των βακτηρίων.
Παλαιότερες μελέτες είχαν υποδείξει ότι το εκχύλισμα από το σπόρο του σταφυλιού αλλά και το κρασί αναστέλλουν την εξάπλωση των βλαβερών βακτηρίων κι έτσι η ερευνητική ομάδα από την Ισπανία θέλησε να εξερευνήσει κατά πόσο προλαμβάνουν την καταστροφή των δοντιών από την τερηδόνα.
Στο πλαίσιο της εργαστηριακής μελέτης, δοκίμασαν την επίδραση διαφορετικών προϊόντων (κόκκινο κρασί, κόκκινο κρασί χωρίς αλκοόλ, κόκκινο κρασί με πρόσθετο εκχύλισμα σταφυλιού, νερό και αιθανόλη) σε καλλιέργειες βακτηρίων όμοιων με αυτά που ευθύνονται για τις παθήσεις των δοντιών.
Το κόκκινο κρασί – είτε περιείχε αλκοόλ είτε όχι – αλλά και το κρασί με πρόσθετο εκχύλισμα σταφυλιού αποδείχθηκαν εξαιρετικά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των βακτηρίων.
Απολαύστε λοιπόν ένα ποτηράκι κρασί χωρίς τύψεις για να διατηρήσετε το χαμόγελό σας όμορφο και λαμπερό!

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!