Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015


To γράμμα του Morrison είναι γραμμένο σε χαρτί του ξενοδοχείου “L’Hotel” στο Παρίσι, όπου ο τραγουδιστής μετακόμισε αφότου ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις του “LA Woman”, με τους υπόλοιπους Doors, τρεις μήνες πριν τον θάνατό του.
Το γράμμα, που μέχρι στιγμής η τιμή του ανέρχεται στα 23.000 δολάρια, γράφει “Συγγνώμη που δε σου έγραψα νωρίτερα. Δεν μοιάζει ότι είμαι εδώ τόσο καιρό. Ταξιδεύουμε πολύ, στην Ισπανία Γρανάδα ήταν το καλύτερο), στο Μαρόκο, στη Νότια Γαλλία και την Κορσική- όπου έχασα το σακάκι μου, τα λεφτά μου, κτλ και έπρεπε να πετάξω πίσω στο Παρίσι και να περιμένω για άλλα.  Αν η Σικελία μοιάζει με την Κορσική, τότε θα την λατρέψεις. Θα είμαστε πίσω στο Παρίσι στις 7 Ιουνίου μέχρι τον Σεπτέμβρη. Υπάρχει ένα επιπλέον δωμάτιο για αυτό μείνε μαζί μας. Πώς πάνε τα πράγματα; Δώσε χαιρετίσματα σε όλους και προσπάθησε να το ξεπεράσεις”.
Το γράμμα του John Lennon και της Yoko Ono, απευθύνεται στον υπεύθυνο του γραφείου τύπου των Beatles, τον Derek Taylor, και αναφέρονται λεπτομέρειες για μια συναυλία που είναι αδιευκρίνιστο πότε και αν έγινε.  Μέχρι στιγμής η τιμή του ανέρχεται στα 1000 δολάρια.
"Στο κοινό δεν πρέπει να βρίσκονται επίσημοι (Δήμαρχοι και Kennedys), πρέπει να είναι κυρίως παιδιά και κριτικοί”, έγραφε ο Lennon. “Οποιαδήποτε φιλανθρωπία να γνωστοποιηθεί μετά τη συναυλία. Τα εισιτήρια πρέπει να μην είναι πολύ ακριβά και όλα τα μέλη της οικογένειας Bernstein να έχουν τις καλύτερες θέσεις στον ζωολογικό κήπο”.
clickatlife.gr

«Η Μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι»
Ο πιο διάσημος κωμικός της ιταλικής τηλεόρασης, ο Πιφ, σκηνοθετεί μια καυστική κωμωδία, μπλέκοντας την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, για να πλέξει μια μαφιόζικη ιστορία, η οποία κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης κωμωδίας του 2014 από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Με τον ίδιο τον δημιουργό και τους Κριστιάνα Καποτόντι και Άλεξ Μπισκόντι, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού, που αρνείται να συμπορευτεί με τις δράσεις της Μαφίας και κάνει τα πάντα για να κερδίσει την καρδιά της παιδικής του φίλης.

«Διαβάζοντας το σενάριο, είδα κάτι τόσο αυθεντικό και μοναδικό, που έπρεπε απλά να το κάνω. Με συνεπήρε αυτό το μοναδικό μείγμα περιπέτειας και κωμωδίας, που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάτι, που είχα να κάνω από τον “Harry Potter”» σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Η ταινία είναι για μένα κάτι σαν τα “Gremlins” να συναντούν τα “Goonies” και, μετά, και τα δύο να συναντούν τον “Harry Potter”. Μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι πολύ φρέσκο, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που έχω συγκεντρώσει χρόνια τώρα. Πρόκειται για μια καλοκαιρινή ταινία, που σε γυρνάει πίσω στα ΄80ς με έναν διασκεδαστικό και, συνάμα, νοσταλγικό τρόπο».


CLAIRE FOLGER
«Οικογενειακές ανισορροπίες»


Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η αυτοβιογραφική κωμωδία της Μάγια Φορμπς είναι μια αστεία, αλλά και συγκινητική σκιαγράφηση των απρόσμενων τρόπων με τους οποίους γονείς και παιδιά καταφέρνουν να συνυπάρξουν. Ο - υποψήφιος για Όσκαρ - Μαρκ Ράφαλο και οι Ζόε Σαλντάνα, Ίμοτζεν Γολοντάρσκι, Άσλεϊ Αουφντερχάιντε, Μπεθ Ντίξον και Κιρ Ντουλέα ξετυλίγουν την ιστορία ενός μανιοκαταθλιπτικού πατέρα, ο οποίος προσπαθεί να ξανακερδίσει τη γυναίκα του, αναλαμβάνοντας την κηδεμονία των δύο κοριτσιών τους. Όμως, οι ζωηρές κόρες του κάνουν ό,τι μπορούν, για να του κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη.

«Μπερδέματα στο Broadway»


Στην κωμωδία του Πίτερ Μπογκτάνοβιτς - με τους Τζένιφερ Άνιστον, Λούσι Παντς, Ίμογκεν Πουτς, Κουέντιν Ταραντίνο, Όουεν Γουίλσον, Κάθριν Χαν, Τζένιφερ Εσποζίτο και Ρις Άιφανς - ένας παντρεμένος σκηνοθέτης ερωτεύεται μια πρώην πόρνη και νυν ηθοποιό. Ενώ προσπαθεί να προωθήσει την καριέρα της, την ερωτεύεται και ο αρραβωνιασμένος συνεργάτης του και, φυσικά, σε όλο αυτό το μπλέξιμο προστίθενται η σύζυγος, η μνηστή και μια ανταγωνίστρια ηθοποιός.

«Με τον μπαμπά ή τη μαμά;»


Η πιο ανατρεπτική γαλλική κωμωδία της χρονιάς, η οποία κατέκτησε πάνω από 3.000.000 θεατές στη Γαλλία, αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μαρτέν Μπουρμπουλόν. Με τους Λοράν Λαφίτ, Μαρίνα Φουά, Αλεξάντρ Ντερουσό, Άννα Λεμαρσάν, Ακίλ Ποτιέ, Μισέλ Βιγιερμόζ, Λιλί Φλερ Πουαντό και Τιερί Ανγκελβί, το ιδανικό σκηνικό μιας τέλειας οικογένειας μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη, όταν η πρόθεση των δύο συζύγων για ένα πολιτισμένο συναινετικό διαζύγιο ανατρέπεται από την ταυτόχρονη πολυπόθητη προαγωγή τους, που τους προσφέρει μια καριέρα στο εξωτερικό. Προκειμένου να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, οι δύο υποδειγματικοί πρώην σύντροφοι κηρύσσουν πόλεμο, κάνοντας τα πάντα για να φορτώσουν ο ένας στον άλλον την κηδεμονία των τριών παιδιών τους.

«Pixels»


Στην τρισδιάστατη κωμωδία επιστημονικής φαντασίας τού Κρις Κολούμπους - με τους Άνταμ Σάντλερ, Πίτερ Ντικλέιτζ, Μισέλ Μόναγκαν, Τζος Γκαντ και Κέβιν Τζέιμς - τέσσερις φίλοι, οι οποίοι είχαν σώσει πολλές φορές τον κόσμο εικονικά, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, βρίσκονται στη δύσκολη θέση να το κάνουν στην πραγματικότητα. Όλα ξεκινούν, όταν κάποια εξωγήινα όντα δέχονται μηνύματα με χαρακτήρες από γήινα video games και τα παρερμηνεύουν σαν μια ξεκάθαρη δήλωση πολέμου εκ μέρους του πλανήτη μας. Έτσι, αποφασίζουν να επιτεθούν στη Γη, χρησιμοποιώντας τούς ήρωες αυτών των παιχνιδιών.

NICK WALL
«Η πριγκίπισσα το ’σκασε»


Η κομεντί του Τζούλιαν Τζάρολντ - με τους Σάρα Γκέιντον, Μπελ Πάουλι, Τζακ Ρέινορ, Ρούπερτ Έβερετ και Έμιλι Ουότσον - μας μεταφέρει στην 8η Μαΐου του 1945, όταν, σε ολόκληρο τον κόσμο, όλοι γιορτάζουν ανακουφισμένοι τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Έτσι, και το Λονδίνο πανηγυρίζει για το γεγονός, και, σε αυτό το κλίμα, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα και η μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β΄, στην εφηβική τους ηλικία, παίρνουν για πρώτη φορά την άδεια να βγουν μόνες έξω το βράδυ, με αποτέλεσμα να ζήσουν μια αναπάντεχη περιπέτεια.

«Η ιδέα δύο πριγκιπισσών έξω από το παλάτι και, μάλιστα, ινκόγκνιτο, ανάμεσα στον υπόλοιπο κόσμο, ήταν πολύ συναρπαστική. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη, αλλά η ταινία μας είναι μια μικρή φανταστική ιστορία για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Νοσταλγία»


Από το 1983 έρχεται το δράμα του Αντρέι Ταρκόφσκι, το οποίο απέσπασε τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας, FIPRESCI και Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών εκείνης της χρονιάς. Με τους Όλεγκ Γιανκόφσκι, Έρλαντ Τζόζεφσον, Ντομιζιάνα Τζιορντάνο και Πατρίτσια Τερένο, ένας Ρώσος ποιητής  ταξιδεύει στην Ιταλία, ψάχνοντας στοιχεία για τη ζωή ενός συνθέτη του 18ου αιώνα. Στο ταξίδι αυτό, αναπτύσσει μια ταραχώδη σχέση με τη νεαρή μεταφράστρια που τον συνοδεύει, γοητεύεται από την προσωπικότητα ενός παράφρονα που κρατούσε έγκλειστη την οικογένειά του για πολλά χρόνια, και, μέσα από αυτούς, οδηγείται στην προσωπική του κάθαρση. naftemporiki.gr

Οι σπουδές που ακολουθεί κάθε νέος δεν πρέπει να συνδυάζονται άμεσα με τις οικονομικές απολαβές που θα του αποφέρουν σε επαγγελματικό επίπεδο. Ωστόσο δεν παύει να παραμένει ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια. Το Business Insider δημοσιεύει μια λίστα με τις 10 σπουδές σε ανώτατο επίπεδο, οι οποίες αποφέρουν τον μεγαλύτερο πρώτο μισθό ετησίως μετά το τέλος τους αλλά και τον μέσο όρο μισθού που μπορεί να πιάσει κάποιος όταν θα έχει διανύσει σχεδόν τα μισά της επαγγελματικής του καριέρας.
Αναλυτικά η λίστα

  1. Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών
Πρώτος μισθός: 64,000 δολάρια
Μέσος μισθός: 105,000 δολάρια
Ανοδος κατά τη διάρκεια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο 64%

9.Μηχανικός ηλεκτρονικών επικοινωνιών
Πρώτος μισθός: 64,100 δολάρια
Μέσος μισθός: 113,200 δολάρια
Ανοδος κατά τη διάρκεια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο 77%

8.Αεροναυπηγική
Πρώτος μισθός: 64,700 δολάρια
Μέσος μισθός: 107,900 δολάρια
Ανοδος κατά τη διάρκεια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο 67%

7.Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Πρώτος μισθός: 65,900 δολάρια
Μέσος μισθός: 107,000 δολάρια
Ανοδος κατά τη διάρκεια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο 64%

6.Τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών
Πρώτος μισθός:66,500 δολάρια
Μέσος μισθός: 113,000 δολάρια
Ανοδος κατά τη διάρκεια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο 70%

  1. Πληροφορική
Πρώτος μισθός:66,700 δολάρια
Μέσος μισθός: 112,600 δολάρια
Ανοδος κατά τη διάρκεια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο 69%

4.Μηχανικός Πυρηνικής τεχνολογίας
Πρώτος μισθός: 67,000 δολάρια
Μέσος μισθός: 118,800 δολάρια
Ανοδος κατά τη διάρκεια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο 77%

  1. Μηχανικός υπολογιστών
Πρώτος μισθός: 67,300 δολάρια
Μέσος μισθός: 108,600 δολάρια
Ανοδος κατά τη διάρκεια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο 61%

  1. Χημικός
Πρώτος μισθός:69,600 δολάρια
Μέσος μισθός: 116,700 δολάρια
Ανοδος κατά τη διάρκεια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο 68%

  1. Μηχανικός πετρελαίων
Πρώτος μισθός: 102,300 δολάρια
Μέσος μισθός: 176,300 δολάρια
Ανοδος κατά τη διάρκεια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο 72%
Σε πτώση ο ρυθμός ανάπτυξης του Twitter
Οι χρήστες του Twitter φαίνεται να μην αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό όπως παλιότερα, καθώς μέσα στο τελευταίο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά μόνο 2 εκατομμύρια, φθάνοντας τα 304 εκατομμύρια περίπου σε όλο τον κόσμο.

Ζητούμενο η μαζικότητα

Πολλοί αναρωτιούνται πλέον κατά πόσο όντως το Twitter μπορεί να γίνει τόσο μαζικό όσο το Facebook, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πειστεί ακόμη ότι το χρειάζονται. Το Twitter είναι δημοφιλές μεταξύ των διασημοτήτων, των δημοσιογράφων και των νέων, αλλά δεν έχει κατακτήσει ακόμη το ευρύ κοινό. Ακόμη και μεταξύ των συχνών χρηστών του, λιγότεροι από τους μισούς το «τσεκάρουν» σε καθημερινή βάση.

Οι μετοχές του Twitter στο αμερικανικό χρηματιστήριο υποχώρησαν πάνω από 11%, καθώς οι επενδυτές μάλλον απογοητεύθηκαν, σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και Γαλλικό, καθώς και τους Times της Νέας Υόρκης. Το κοινωνικό δίκτυο, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, είχε εισαχθεί στο χρηματιστήριο το 2013 και ο μηνιαίος ρυθμός αύξησης των χρηστών του είναι σήμερα ο χαμηλότερος από τότε.

«Αυτό είναι μη αποδεκτό και δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι γι' αυτό» παραδέχθηκε ο συνιδρυτής και μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος Τζακ Ντόρσεϊ, ο οποίος διαδέχθηκε προσωρινά τον Ντικ Κοστόλο, που αποχώρησε ξαφνικά τον Ιούνιο.

Τα νούμερα


Από την άλλη, όμως, τα οικονομικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου του 2015 και τα έσοδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Γουόλ Στριτ, ενώ θετικές είναι και οι μελλοντικές προοπτικές. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 61% στα 502,4 εκατ. δολάρια, τα διαφημιστικά έσοδα ειδικότερα ανέβηκαν κατά 63% στα 452 εκατ. δολάρια, ενώ η ζημιά (το οικονομικό αποτέλεσμα) περιορίσθηκε σε σχέση με πέρυσι, στα 137,6 εκατ. δολάρια.

Ο επικεφαλής οικονομικών του Twitter, Αντονι Νότο, δήλωσε ότι «δεν αναμένουμε να δούμε σημαντική αύξηση των χρηστών μας, εωσότου αρχίσουμε να έχουμε πρόσβαση στην μαζική αγορά. Δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να ‘περάσουμε' το μήνυμα για την μοναδική αξία του Twitter, με συνέπεια οι μη χρήστες να αναρωτιούνται ‘γιατί να το χρησιμοποιήσω;'. Με απλά λόγια, το προϊόν μας παραμένει πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθεί».
in.gr
Το Facebook γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, όμως τα κέρδη μειώνονται
Τα 1,49 δισεκατομμύρια έφθασαν οι χρήστες που μπαίνουν στο Facebook έστω μια φορά τον μήνα. Η αύξηση των ενεργών χρηστών συνέχισε με σταθερό ρυθμό, καθώς ήταν της τάξης του 13% στο δεύτερο τρίμηνο του 2015.
Υπολογίζεται ότι περίπου ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός των χρηστών του Διαδικτύου -γύρω στα 3 δισεκατομμύρια- είναι πλέον χρήστες του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου.
Σχεδόν δύο στους τρεις χρήστες του Facebook (968 εκατομμύρια ή ποσοστό 65% του συνόλου) το χρησιμοποιούν καθημερινά, 17% περισσότεροι από ό,τι πέρυσι, πράγμα που σημαίνει ότι ολοένα περισσότεροι χρήστες «κολλάνε». Αυξάνεται επίσης συνεχώς ο χρόνος χρήσης μέσω «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου και οι εν κινήσει χρήστες έχουν φθάσει τα 1,31 δισεκατομμύρια (αύξηση 23% έναντι του 2014).
Από την άλλη όμως, μειωμένα κατά 9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο ήσαν τα κέρδη του Facebook, στα 715 εκατ. δολάρια, καθώς «ροκανίσθηκαν» από τις κατά 82% αυξημένες δαπάνες και επενδύσεις (υποδομές, νέες τεχνολογίες, προσλήψεις, εξαγορές κ.α.), που έφθασαν τα 2,8 δισ. δολ.
Αλλά τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν σημαντικά κατά 39%, στα 4,04 δισεκατομμύρια δολάρια. Πάνω από τα τέσσερα πέμπτα των εσόδων αυτών προέρχονται από διαφημίσεις (αύξηση 43% σε σχέση με πέρυσι). Τα τρία τέταρτα των διαφημίσεων (κυρίως βίντεο) αφορούν φορητές συσκευές.
Το Facebook έκανε γνωστό ότι θα αρχίσει να πουλά την τρισδιάστατη συσκευή εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift 3D στο πρώτο τρίμηνο του 2016. Όπως είπε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του δικτύου Μαρκ Ζάκερμπεργκ, «το τρισδιάστατο περιεχόμενο είναι το προφανές επόμενο μεγάλο πράγμα μετά το βίντεο».
Μετά τις παραπάνω ανακοινώσεις, η μετοχή του Facebook -που κινείται γύρω στα 96 δολάρια η μία και έχει ανέβει περίπου 30% σε σχέση με πριν ένα έτος- υποχώρησε στο χρηματιστήριο. Οι επενδυτές, παρά την απρόσμενα μεγάλη αύξηση των εσόδων, δείχνουν μάλλον ανήσυχοι για τις ακόμα μεγαλύτερες δαπάνες. Από την άλλη, είναι μάλλον ικανοποιημένοι που το Facebook αυξάνει τους χρήστες του με αμείωτο ρυθμό, ενώ το Twitter φαίνεται να έχει «κολλήσει».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα Xperia smartphones της Sony Mobile στη χώρα μας είναι από τα πρώτα παγκοσμίως που λαμβάνουν την αναβάθμιση σε Android 5.1.

Πριν μερικές ημέρες σας είχαμε γράψει για την αναβάθμιση σε Android 5.1 που ξεκινά η Sony παγκοσμίως στα Xperia smartphones. Η αναβάθμιση αρχίζει από τις σειρές Xperia Z3 και Xperia Ζ2 σε smartphones και tablets.

Η αναβάθμιση των παραπάνω συσκευών ξεκίνησε από σήμερα και για τις συσκευές που βρίσκονται στα ελληνικά δίκτυα και περιλαμβάνει τις βελτιώσεις του συστήματος που έρχονται μαζί με το Android 5.1, αλλά και επιμέρους αλλαγές σε υποσυστήματα των Xperia.

Έτσι, οι βελτιώσεις στα Sony Xperia αφορούν την λεπτομερέστερη ρύθμιση των Interruptions και των Alarms, την ενσωμάτωση των επιμέρους εντάσεων στο drop down volume panel από την κεντρική οθόνη, αλλά και αλλαγές στα events του ημερολογίου που πλέον περιλαμβάνουν χάρτες, αλλά και πληροφορίες από social media για τους συμμετέχοντες.

H κύρια εικόνα του άρθρου παραπάνω προέρχεται Xperia System update notification σε Sony Xperia Z2.

Πηγή: e-pcmag.com
Ανακοίνωση για την πρόσληψη είκοσι (20) συνολικά ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενός (1) μήνα, για την πραγματοποίηση μέχρι πέντε (5) ημερομισθίων το μήνα και συγκεκριμένα δύο (2) Χειριστών Σαρώθρου, πέντε (5) οδηγών απορριμματοφόρου, οκτώ (8) εργατών καθαριότητας και πέντε (5) καθαριστών/στριών για να καλυφθούν οι ανάγκες συγκομιδής και αποκομιδής των απορριμμάτων καθώς και της καθαριότητας των δημοτικών κοινόχρηστων τουαλετών.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 30/07/2015 ΕΩΣ 10/08/2015

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 2 του Ν 4071/2012, σύμφωνα με τις οποίες οι δήμοι με πληθυσμό άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων μπορούν να προσλάβουν έως είκοσι (20) άτομα εργατοτεχνικό προσωπικό με απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα, β) την υπ’ αριθμ. 307/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γ) το υπ’ αριθμ. 54312/17-07-2015 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης για τον έλεγχο νομιμότητας της 307/2015 απόφασης του Δ.Σ. και δ) την υπ΄αριθμ. 26284/29-07-2015 απόφαση Δημάρχου με την οποία ορίζεται αναπληρωτής Δημάρχου ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοίκησης, Προγραμματισμού & Εξυπηρέτησης πολιτών κ.Ξανθόπουλος Χαράλαμπος του Γρηγορίου.

Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Ν 3584/07 (Κώδικας Δημοτ. & Κοινοτ. υπαλλήλων), να είναι υγιείς & αρτιμελείς και να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν έντυπη αίτηση μαζί με φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία (10) ημερών από την ανάρτηση της παρούσας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Γραφείο Ανθρωπίνου Δυναμικού του Δήμου (Αγίου Νικολάου & Μικρουλέα γωνία).

Κατεβάστε την αίτηση εδώ

http://www.aftodioikisi.gr 

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στην Τούμπα (20:00 Νovasports 1) την Σπάρτακ Τρνάβα από τη Σλοβακία, στον πρώτο του αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Στη «μάχη» μπαίνει και ο Ατρόμητος, που δοκιμάζεται την ίδια ώρα (20.00, Novasports 2) με αντίπαλο την ΑΪΚ Στοκχόλμης στη Σουηδία.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει να... καθαρίσει αν γίνεται από σήμερα την πρόκριση και αναμένεται να παραταχθεί με την 11άδα που συνέτριψε την Λοκομοτίβα στον προηγούμενο γύρο.

Ο Ιγκόρ Τούντορ στις δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως ο Λούκας προορίζεται για βασικός στην ενδεκάδα, ανεξάρτητα από τις συζητήσεις που γίνονται για να παραχωρηθεί στην Λα Κορούνια. Είπε ακόμη πως τον ενδιαφέρει η ομάδα του και όχι ο αντίπαλος και ο στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση και στους ομίλους.

«Ένα σκορ ασφαλείας είναι ο στόχος» της ομάδας της Θεσσαλονίκης όπως ξεκαθάρισε ο Ρόμπερτ Μακ.
Φαβορί της αναμέτρησης τον ΠΑΟΚ έχρισε ο τεχνικός της Σπάρτακ Τρνάβα,Γιουράι Γιάραμπεκ.
Από 19 παίκτες αποτελείται η αποστολή του «Δικεφάλου» καθώς τραυματίες και εκτός μάχης είναι οι Πόζογλου, Αθανασιάδης (έκανε ατομικό), Γλύκος (έβγαλε ένα μέρος της προπόνησης) και Χαρίσης.

Οι παίκτες που θα βρεθούν στη διάθεση του Τούντορ είναι οι: Όλσεν, Μελίσσας, Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Μαντούρο, Κάτσε, Σαββίδης, Κοροβέσης, Πέλκας, Μακ, Λούκας, Σαλπιγγίδης, Μυστακίδης, Κουλούρης.

Διαιτητής θα είναι ο 36χρονος Νορβηγός πακιστανικής καταγωγής Σβέιν Ερικ Εντβαρτσεν.

Ατρόμητος για αποτέλεσμα στη Στοκχόλμη

Ένα σκορ που θα του επιτρέψει να έχει ελπίδες για πρόκριση στη ρεβάνς θα ψάξει απόψε (20:00 Νοvasports 2) ο Ατρόμητος στην Στοκχόλμη απέναντι στην ΑΪΚ. Η ομάδα του Περιστερίου θα επιδιώξει ένα νέο «διπλό», έπειτα  από αυτά που πέτυχε απέναντι στην Άλκμααρ (0-2) πρόπερσι και τη Σεράγεβο (1-2) την περσινή σεζόν, φιλοδοξώντας στη ρεβάνς της επόμενης βδομάδας να πανηγυρίσει την είσοδο στα πλέι οφ του Europa League.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου υποστήριξε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ότι οι Σουηδοί είναι πιο έτοιμοι, καθώς έχουν δώσει 17 ματς έως τώρα, τονίζοντας, ωστόσο, ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα του.

Την αποστολή του Ατρομήτου αποτελούν οι παρακάτω είκοσι (20) ποδοσφαιριστές: Γκορμπούνοφ, Μπάρκας, Κούρος, Κιβρακίδης, Θεολόγου, Μπιτόλο, Νάτσος, Λημνιός, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάλλας, Έμποου, Γκαρσία, Ουσέρο, Γοδόι, Μαρσελίνιο, Μπρίτο, Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Κρίστιαν Ντίνγκερτ.

Oι ρεβάνς θα γίνουν στις 6 Αυγούστου.
real.gr
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Λαογραφικό Σύλλογο Νέας Καλλικράτειας, την Κυριακή 2 Αυγούστου από τις 9:30 εώς 13:00, στον χώρο του 2ο Δημοτικού σχολείου Νέας Καλλικράτειας.














http://simantra.blogspot.gr














Σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Διαβατών, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος βρέθηκε ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση των ειδικών εντολών πληρωμής δαπανών του Δήμου, όπου κατόπιν διαχειριστικού ελέγχου διαπιστώθηκε «τρύπα», που σύμφωνα με τη δικογραφία ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ.
Ο Β. Παπαγεωργόπουλος απολογήθηκε διά υπομνήματος, αρνούμενος την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απιστία που του αποδίδεται και η οποία είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.
Στο υπόμνημά του, ο τέως δήμαρχος φέρεται να αναφέρει ότι τη διαχειριστική ευθύνη είχαν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και όχι ο ίδιος, ενώ με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε τελικώς ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.
Η υπόθεση των ειδικών εντολών στον κεντρικό δήμο άρχισε να ερευνάται ύστερα από σχετική εντολή που δόθηκε από τη γενική διεύθυνση επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών. Από τον διαχειριστικό έλεγχο προέκυψε ότι πολλές δαπάνες του δήμου πληρώνονταν με ειδικές εντολές που υπέγραφαν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, χωρίς να ενταλματοποιούνται άμεσα. Η δικογραφία αφορά το χρονικό διάστημα από το 1998 έως το 2004.
Όπως προκύπτει από δικαστικές πηγές, έγγραφο της νέας διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης βεβαιώνει ότι οι ειδικές εντολές στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν ενταλματοποιηθεί και κατ’ επέκταση δεν υπάρχει λογιστικό έλλειμμα, παρά μόνο διαχειριστική εκκρεμότητα.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης και πέντε δημοτικοί υπάλληλοι. Εκτός από μία υπάλληλο, άπαντες έχουν απολογηθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι άνευ όρων.
Μετά το πέρας της ανάκρισης, η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε εισαγγελέα, ο οποίος θα υποβάλει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη θα έχει το Συμβούλιο, που θα εκδώσει σχετικό βούλευμα.

Τραγικό θάνατο βρήκε η 48χρονη κόρη του Στέλιου Παπαθεμελή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία έπεσε από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ερμού 55, πραγματοποιώντας άλμα στο κενό από το μπαλκόνι του πολιτικού γραφείου του πατέρα της. Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ. Αμέσως έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο και αστυνομικοί, όμως η 48χρονη είχε καταλήξει. Ο Στέλιος Παπαθεμελής, σε τραγική κατάσταση, προσπαθεί να συνειδητοποιήσει πώς χάθηκε η κόρη του. Οπως λέει ο γνωστός πολιτικός, η κόρη του είχε ένα τραγικό τέλος καθώς γλίστρησε από το μπαλκόνι την ώρα που πήγε να φτιάξει το κοντάρι της σημαίας που υπήρχε εκεί. Η κόρη του ήταν πολύ γνωστή ηθοποιός και τον βοηθούσε στο πολιτικό του γραφείο. Μιλώντας στο protothema.gr η Μαρία Ιωαννίδου, συνεργάτης του Στέλιου Παπαθεμελή, μιλά για την καλοσύνη της κοπέλας, που βοηθούσε πάντα, όποιον είχε ανάγκη. Ήταν ένας άγγελος, λέει χαρακτηριστικά για το κορίτσι που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης είναι σοκαρισμένη από το τραγικό της τέλος.
aggeliki1_3

Αίθριος καιρός με ασθενείς άνεμους και θερμοκρασία που στο εσωτερικό της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει κατά τόπους ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου συνθέτουν το σκηνικό του καιρού την Πέμπτη.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά με πιθανότητα από αργά το βράδυ για μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 3 με 4 και στα ανατολικά από το βράδυ βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 36 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 38 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: ασθενείς και πρόσκαιρα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη, στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Ευβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος, λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 24 έως 40 και πιθανόν 41 βαθμούς Κελσίου, στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αίθριος.
ανέμου: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: άπω 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου, στα Δωδεκάνησα η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου, στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: αίθριος, αργά το απόγευμα τοπικές νεφώσεις.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Η δοξασία ότι ο αυνανισμός είναι επιβλαβής για την υγεία έχει καταρριφθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν πως η αυτοϊκανοποίηση είναι φυσιολογική συμπεριφορά, μόνο εφόσον δεν υπάρχει σεξουαλική σύντροφος και δυνατότητα επαφών.

Τα δεδομένα, όμως, διαψεύδουν το μύθο αυτό. Μία από τις μεγαλύτερες μελέτες έδειξε πως άνω του 60% των αντρών και 40% των γυναικών αυνανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Όταν το δείγμα περιορίστηκε σε άτομα που συζούσαν και είχαν σταθερή σχέση, τα ποσοστά ήταν ακόμη μεγαλύτερα: 85% των αντρών και 45% των γυναικών αυτοϊκανοποιούνταν (Laumanetal., 1994).

Επιπλέον, τα δεδομένα προοπτικής μελέτης που παρακολούθησε τη συχνότητα αυτοϊκανοποίησης σε διάρκεια 8 ετών έδειξε πως παραμένει σταθερή στο χρόνο, παρότι αυξάνεται η συχνότητα των επαφών (KorcmazCetin, 2008).

Δείτε το infographic του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων



Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!