Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017


Το El Caminito del Rey, δηλαδή το μονοπάτι του βασιλιά, βρίσκεται στην Ισπανία κοντά στην πόλη Μάλαγα.

Το 1901 οι εργάτες των έργων υδροηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή διαπίστωσαν την ανάγκη ενός μονοπατιού επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών του ποταμού που περιβάλλεται από ιδιαίτερα απότομα βράχια.

Έτσι δημιουργήθηκε το μονοπάτι με σκοπό την εύκολη επικοινωνία, τη μεταφορά προμηθειών και την επιθεώρηση και συντήρηση του έργου.



Όταν το έτος 1921, ο βασιλιάς της Ισπανίας Αλφόνσο ο 13ος διέσχισε το μονοπάτι για να εγκαινιάσει το φράγμα Conde del Guadalhorce, ο δρόμος απέκτησε τεράστια φήμη και πήρε την ονομασία “μονοπάτι του βασιλιά”.

Το μονοπάτι με πλάτος μόνο ένα μέτρο είναι κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού, 240 μέτρα ψηλότερα από το ποτάμι που διασχίζει το φαράγγι.



Αν και είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλά χρόνια και τμήματά του έχουν καταρρεύσει δεν είναι λίγοι εκείνοι οι τολμηροί, κυρίως ορειβάτες που επιχειρούν να διασχίσουν το δρόμο ρισκάροντας τη ζωή τους.

Το πάθος για την περιπέτεια και τη μοναδική εμπειρία τους οδηγεί σε κάτι που είναι όχι μόνο παράνομο αλλά και εξαιρετικά παράτολμο.



ΠΗΓΗ: perierga.gr

Η εκθαμβωτική λευκή άμμος της “Spiagge Bianche» (σ.σ. “λευκή παραλία”), στην πόλη της Rosignano Solvay, στη νότια Τοσκάνη, προσελκύει τουρίστες από χιλιάδες χρόνια.

Αλλά αυτή η όμορφη έκταση της ακτογραμμής στην Τυρρηνική θάλασσα που θυμίζει Καραϊβική κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό που λίγοι από τους λουόμενους που συρρέουν εδώ κάθε καλοκαίρι φαίνεται να γνωρίζουν.

Η εκπληκτικά λευκή άμμος δεν είναι φυσική.

Πρόκειται για χημικά απόβλητα η πηγή των οποίων βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην παραλία – ένα τεράστιο σύμπλεγμα με πανύψηλες καμινάδες και πύργους που εκπέμπουν τοξικά αέρια, το εργοστάσιο χημικών Solvay.

Οι πιο εμφανείς συνέπειες της δράσης του εργοστασίου είναι ο λευκός τροπικός παράδεισος μπροστά από το βιομηχανικό συγκρότημα που αποτελεί μια ψευδαίσθηση.

Εκεί εμφανίζονται πολλές τοξικές χημικές ουσίες όπως υδράργυρος, αρσενικό, κάδμιο, χρώμιο, μόλυβδο και αμμωνία που είναι απίστευτα επιβλαβείς για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με έκθεση που δημοσιεύθηκε το 1999 από το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον, η Spiagge Bianche είναι μεταξύ των 15 πιο μολυσμένων παράκτιων περιοχών στη Μεσόγειο Θάλασσα.

ΠΗΓΗ: perierga.gr
3 ασκήσεις που «καίνε» περισσότερο λίπος απ' ό,τι το τρέξιμο
Το τρέξιμο στο διάδρομο του γυμναστηρίου, την εξοχή ή το ταρτάν ενός γηπέδου είναι μια από τις πιο αγαπητές και δημοφιλείς μορφές σωματικής άσκησης, που επιλέγεται όχι μόνο γιατί βοηθάει στην απώλεια του περιττού βάρους, αλλά και γιατί αποτελεί «όπλο» κατά του άγχους και του στρες, μιας και ανακουφίζει από αυτά.
Εκτός από τα παραπάνω, η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν απαιτεί κάποιον ιδιαίτερο και ακριβό εξοπλισμό, παρά ένα καλό και ανθεκτικό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Όμως παρότι ευεργετικό, οι θερμίδες που καίγονται μέσα από το τρέξιμο είναι ελάχιστες ανά λεπτό και έτσι, εκείνοι οι άνθρωποι που αναζητούν άμεσα αποτελέσματα στη σωματική τους κατάσταση σύσταση του βάρους, πρέπει να επιλέξουν εναλλακτικές ασκήσεις, πολύ πιο δραστικές και τονωτικές.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!