Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Οι …αντιαφρoδισιακές τροφές έχουν φέρει σε αμηχανία πολλούς και πολλές. Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορεί να σας δημιουργήσουν πρόβλημα κατά τη διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων και της ερωτικής επαφής.

Ιδού οι 3 απαγορευμένες κατηγορίες τροφών για τα ερωτικά ραντεβού:

Όσπρια

Τα όσπρια, όπως τα φασόλια και τα ρεβύθια, δημιουργούν φούσκωμα και δυσφορία. Μπορεί η κοιλιά σας να «πετάει» και να γουργουρίζει, ενώ είναι πιθανό να έχετε και αέρια.

Μπρόκολο ή κουνουπίδι

Τόσο το μπρόκολο όσο και το κουνουπίδι, μπορεί να σας δημιουργήσουν τα ίδια προβλήματα με τα όσπρια, οπότε καλό είναι να τα αποφύγετε.

Μοσχαρίσιο κρέας

Μπορεί να σας δώσει δύναμη και ενέργεια, αλλά ο οργανισμός κάνει πολλή ώρα για να χωνέψει το κόκκινο κρέας, οπότε μπορεί να έχετε δυσφορία κατά τη διάρκεια της προσπάθειας.

http://www.tsekouratoi.gr
Ο τριψήφιος αριθμός 112 είναι αυτός που θα πρέπει ο κάθε πολίτης να έχει στο νου του μόλις βρεθεί σε κάποια έκτακτη ανάγκη. Μάλιστα βάσει των στοιχείων που δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ρυθμό 50% φέτος και 36% πέρυσι αυξήθηκε ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετούνται στην Ελλάδα μέσω του 112 όταν βρέθηκαν σε κατάσταση επείγουσας ανάγκης.

Συγκεκριμένα, το 2013, το 112 εξυπηρέτησε 35.451 περιστατικά έναντι 23.674 το 2012 και 15.104 το 2011. Αύξηση σημειώθηκε και στην ενεργοποίηση της διαδικασίας εντοπισμού θέσης καλούντος, με 118 περιπτώσεις το 2013, έναντι έναντι 95 το 2012 και 54 το 2011.

Οι ειδικευμένοι χειριστές του κέντρου «112», απαντούν και εξυπηρετούν εξατομικευμένα στον πολίτη που καλεί και κινητοποιούν μία, δύο ή και περισσότερες, ανάλογα με το περιστατικό, Υπηρεσίες Εκτάκτων Αναγκών για να του προσφέρουν βοήθεια. Έτσι, σε περιστατικά που απαιτείται για παράδειγμα ταυτόχρονη ενεργοποίηση δυνάμεων της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, ο πολίτης που βρίσκεται σε κίνδυνο δεν χρειάζεται να καλέσει και στους δύο ή περισσότερους αντίστοιχους αριθμούς έκτακτης ανάγκης: Καλεί το 112 και ενεργοποιούνται ταυτόχρονα για να του προσφέρουν βοήθεια οι δύο ή περισσότερες υπηρεσίες.

Σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης η κλήση στο «112» στην Ελλάδα:

  • Απαντά σε 9 δευτερόλεπτα.
  • Ηχογραφεί την συνομιλία στη διάρκεια της κλήσης έκτακτης ανάγκης, για να γίνεται άμεση καταγραφή στοιχείων.
  • Ενεργοποιεί αυτόματα τη διαδικασία εντοπισμού θέσης καλούντος για να οδηγηθούν στον πολίτη που έχει ανάγκη οι αρχές.
  • Συνδέει με το κέντρο ακόμα και αν το κινητό τηλέφωνο από το οποίο γίνεται η κλήση δεν έχει κάρτα SIM ή βρίσκεται εκτός δικτύου του.
  • Εξασφαλίζει πρόσβαση ακόμα και χωρίς τηλεκάρτα από δημόσιο τηλεφωνικό θάλαμο ή χωρίς ενεργή σύνδεση από σταθερό τηλέφωνο.
  • Δεν χρεώνει περιαγωγή σε άλλα εθνικά ή διεθνή δίκτυα, αν ο πολίτης που καλεί βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Απαντά στα ελληνικά, στα αγγλικά ή στα γαλλικά.
  • Ταυτίζεται με τον αριθμό «επείγουσας ανάγκης».

Πότε καθιερώθηκε το «112»

Το «112» καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 1991, ως ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός 'Εκτακτης Ανάγκης. Στην Ελλάδα, το «112» λειτουργεί ταυτόχρονα με άλλους εθνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης, αν και είναι ο προεπιλεγμένος αριθμός «επείγουσας ανάγκης» που εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού και στον οποίο γίνεται κλήση από σημεία όπου δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου.

Το «112» είναι ο μοναδικός αριθμός έκτακτης ανάγκης που συνδέεται με δυνατότητα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης καλούντος:
Εάν ένας πολίτης βρίσκεται σε κίνδυνο σε σημείο που του είναι άγνωστο ή σε περιοχή την οποία δεν μπορεί να προσδιορίσει γεωγραφικά, όταν καλεί τις Αρχές Έκτακτης Ανάγκης, η καλύτερη επιλογή είναι να καλέσει το «112». Η διαδικασία εντοπισμού θέσης καλούντος ενεργοποιείται αυτόματα. Έτσι, ακόμα και αν στη συνέχεια χάσει το σήμα του, εξαντληθεί η μπαταρία του τηλεφώνου του, ή πάψει να είναι σε θέση να επικοινωνήσει με τις Αρχές, το σήμα κινδύνου έχει σταλεί. Οι Αρχές έχουν κινητοποιηθεί και έχουν ξεκινήσει την αναζήτησή του για να του προσφέρουν βοήθεια. Οι διαχειριστές του «112» έχουν ειδοποιήσει άμεσα την Ελληνική Αστυνομία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, ή και συνδυασμό αυτών, ανάλογα με την έκτακτη ανάγκη που κατέγραψαν. Η βοήθεια είναι καθ' οδόν.

Το 2013, το «112» στην Ελλάδα δέχθηκε 2.866.794 κλήσεις

Ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση του «112» στην Ελλάδα είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Το ειδικό τηλεφωνικό κέντρο της «Υπηρεσίας Κλήσεων Έκτακτης Ανάγκης 112» (ΥΚΕΑ 112) λειτουργεί για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιιτκής Προστασίας, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΟΤΕ και είναι στελεχωμένο με ειδικευμένους χειριστές σε 24ωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής www.112.eu. Μπορούν επίσης να μοιραστούν τη δική τους εμπειρία από την κλήση του «112» ή των άλλων αριθμών επείγουσας ανάγκης, στο ειδικό πεδίο με τίτλο «καταγράψτε τη δική σας εμπειρία» που θα βρουν στο κεντρικό μενού της ιστοσελίδας της ΓΓΠΠ.

Η ευρωπαϊκή ημέρα του «112»

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, που ενεργοποιούνται μαζί με το ΕΚΑΒ για να προσφέρουν βοήθεια σε πολίτες που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη οι οποίοι καλούν το «112», θα ενημερώσουν το κοινό για το «112», αύριο Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα εορτασμού του κοινού Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης. Οι πολίτες θα δουν τα ειδικά διαμορφωμένα κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα και στην Πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά.

http://www.iefimerida.gr

Ολοένα συχνότερα αναζητούν οι Βέλγοι τα -μέχρι πρότινος "άγνωστα" στην περιοχή- αξιοθέατα του τρίτου "ποδιού" της Χαλκιδικής, στους καταλόγους των τουριστικών γραφείων της χώρας τους. Οι 61 ομορφότερες παραλίες τής χερσονήσου του 'Αθω,
που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στη διεθνή τουριστική έκθεση "Salon Des Vacances" των Βρυξελλών, αποτελούν έναν από τους λόγους για την αυξανόμενη δημοτικότητα της περιοχής στις Κάτω Χώρες.

Οι παραλίες αυτές παρουσιάζονται και σε έκδοση του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του 'Αθω, που συμμετείχε στην έκθεση, πραγματοποιώντας συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, πολλοί από τους οποίους επιλέχθηκαν να επισκεφθούν την περιοχή αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ άλλοι προγραμματίζεται να πραγματοποιήσουν αντίστοιχη επίσκεψη το Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, στη διάρκεια της έκθεσης, εφαρμόσθηκε για μια ακόμη φορά το σύστημα της on-line αποστολής αιτημάτων, από τον εκθεσιακό χώρο απευθείας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις – καταλύματα / μέλη του φορέα για κρατήσεις.

«Οι Βέλγοι μας γνωρίζουν ολοένα και περισσότερο και πλέον μας αναζητούν στους καταλόγους των τουριστικών γραφείων, στους οποίους σύντομα διαφαίνεται ότι θα συμπεριληφθούμε», επισήμανε το στέλεχος του Οργανισμού, Δημήτρης Πολύζος και πρόσθεσε: «πριν από τρία μόλις χρόνια δίναμε 'μάχες' ενημέρωσης για να πείσουμε τους επισκέπτες της έκθεσης να μας ακούσουν. Σήμερα η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική: η αθρόα προσέλευσή τους στο περίπτερό μας και η αναζήτηση του brand name μας [...] μάς κάνουν να μιλούμε πλέον με σιγουριά για την ύπαρξη ζήτησης».

Κατά τον ίδιο, "τώρα που η Aegean Airlines τοποθετεί απευθείας πτήση από τις Βρυξέλλες προς τη Θεσσαλονίκη και η Rynair πυκνώνει τις εβδομαδιαίες πτήσεις της, μπορούμε να διεκδικούμε το μεγαλύτερο κομμάτι της τουριστικής πίτας".

Βέλγοι εκπρόσωποι Τύπου, τουριστικοί πράκτορες και εκπρόσωποι οίκων διοργάνωσης ταξιδιών κινήτρων (incentives) θα επισκεφτούν, όπως προαναφέρθηκε, την περιοχή την άνοιξη, στο πλαίσιο ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips).

http://www.seleo.gr

Πονηρά μυαλά ενωθείτε
H συγκεκριμένη διαφήμιση προβλήθηκε στο Super Bowl, την ετήσια διοργάνωση του αμερικάνικου ποδοσφαίρου και έκτοτε απαγορεύτηκε...
 
 
 
 
 
 
 
 
Συνεργάζεται με 1.200 εστιατόρια, έχει 65.000 ενεργούς χρήστες, δέχεται 8.000 επισκέψεις κατά μέσο όρο ανά ημέρα, ενώ συνολικά έχει εκτελέσει περί τις 550.000 παραγγελίες.

Ο λόγος για την e-food.gr, την online πλατφόρμας παραγγελιών έτοιμου φαγητού, που σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμοθράκης, διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας, κατά το πρόσφατο mobile marketing event που διοργάνωσε η Warply στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στο Μαρούσι, η εταιρία έχει διαχειρισθεί συναλλαγές περί των 5,5 εκατ. ευρώ στα 2 χρόνια λειτουργίας του.
Σημαντική είναι η ανάπτυξη που εμφανίζει το mobile "κανάλι" του e-food, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Α. Σαμοθράκης, το 35% των παραγγελιών που διαχειρίζεται καθημερινά η εταιρεία προέρχεται μέσω των κινητών εφαρμογών που έχει κυκλοφορήσει, αριθμός που εμφανίζει ρυθμούς ανάπτυξης 30% ανά μήνα. Μάλιστα, το 40% των νέων χρηστών του e-food παραγγέλνει για πρώτη φορά απευθείας από το κινητό του.
Στο προσεχές χρονικό η εταιρία σχεδιάζει την εισαγωγή επιλογής "take away" για την παραλαβή παραγγελιών από τα συνεργαζόμενα καταστήματα, αλλά και της πληρωμής απευθείας μέσω πιστωτικών καρτών, καταργώντας τις πληρωμές τοις μετρητοίς στον υπάλληλο του καταστήματος που παραδίδει την παραγγελία. Οι νέες υπηρεσίες αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες μετά τη σχεδιαζόμενη ανανέωση της web πλατφόρμας και των κινητών εφαρμογών του e-food που αναμένεται να γίνει διαθέσιμη μέσα στον επόμενη μήνα.
Σύμφωνα με τον ίδιο στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προστεθεί και η επιλογή παραγγελίας από συνεργαζόμενα περίπτερα τσιγάρων και άλλων ειδών μαζί με την παράδοση της παραγγελίας σας.

http://www.fpress.gr
Ένας επιχειρηματίας, αποφασίζει μια μέρα να διαπιστώσει πόσο έξυπνο είναι το στελεχιακό προσωπικό της επιχείρησης του.

Έτσι καλεί με τη σειρά πρώτα το μηχανικό του. Επιχ/τιας: - "Δε μου λες, πόσο κάνει 1+1;" Μηχανικός: - "Τι ερώτηση είναι αυτή αφεντικό; Κάνει 2." Φωνάζει το δικηγόρο του.

Επιχ/τίας: "Δε μου λέτε, πόσο κάνει 1+1;" Δικηγόρος: "1+1 κάνει 2, εάν ο νόμος δεν ορίζει κάτι διαφορετικό."

Τέλος, φωνάζει και το λογιστή του. Επιχ/τίας: "Δε μου λέτε, πόσο κάνει 1+1;" Λογιστής: "Όσο θα θέλατε εσείς αφεντικό." 

http://www.pinnokio.gr 
Οι ειδικοί των slow motion λήψεων «The Slow Mo Guys» καταγράφουν εντυπωσιακά πιτσιλίσματα μπογιάς πάνω σε ηχείο.











http://peiraxtiri.gr

Με μια αρκετά περίεργη περίπτωση απατεώνα ασχολούνται οι Αρχές στην πόλη Γκρίμσμπι της Αγγλίας. Όπως αναφέρει η Mirror, ένας νεαρός μπαίνει σε φαστ φουντ, πιτσαρίες και καταστήματα κεμπάμπ, στήνει αυτί προκειμένου να ακούσει τις τηλεφωνικές παραγγελίες και στη συνέχεια σπεύδει πρώτος στη διεύθυνση που περιμένουν το φαΐ, για να παραδώσει άδεια κουτιά και να πάρει τα χρήματα. «Μου φάνηκε παράξενο που η παραγγελία μου ήρθε 20 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που τη ζήτησα», είπε μια 27χρονη, η οποία πλήρωσε 12 λίρες για να παραλάβει άδεια κουτιά. Μέχρι να τα ανοίξει και να βρει μέσα... τίποτα, ο δράστης είχε εξαφανιστεί. Σε ένα τουλάχιστον κατάστημα οι υπάλληλοι είχαν παρατηρήσει έναν άνδρα να περιφέρεται ύποπτα στο εσωτερικό του. «Τον πλησίασα και τον ρώτησα αν τον εξυπηρετεί κανείς. Μου είπε ότι ήθελε να δει το μενού. Μετά έφυγε και γύρισε πίσω, κάνοντας διάφορες ερωτήσεις, όπως μέχρι πού κάνουμε ντελίβερι και ποια είναι η ελάχιστη παραγγελία», δήλωσε ένας υπάλληλος στην Daily Telegraph
Σύμφωνα με το IRS, το αμερικανικό ταμείο είσπραξης φόρων, η περιουσία του Μάικλ Τζάκσον μπορεί να είναι κοντά στα 960.000.000 ευρώ...
και αναμένεται η εφορία να απαιτήσει καταβολή φόρου για το συγκεκριμένο ποσό.

Σύμφωνα με νομικά έγγραφα που έχουν κατατεθεί σε ένα δικαστήριο των ΗΠΑ, το IRS θεωρεί ότι έχει παραπλανηθεί και ότι θα πρέπει να επιβάλει πρόστιμο ίσο με το 20 έως 40% της πραγματικής περιουσίας του Μάικλ Τζάκσον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το IRS θα απαιτήσει απλήρωτους φόρους που ανέρχονται σε πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ από το περιβάλλον του εκλιπόντος σούπερ σταρ.

Ένας εκπρόσωπος για τις υποθέσεις του Τζάκσον αρνήθηκε να σχολιάσει τα όσα γράφονται και ακούγονται για την υπόθεση αυτή.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Έρευνα που διεξήχθη στη Μ. Βρετανία φέρνει στο φως έναν απίστευτο λόγο για τον οποίο ένα στα δέκα ζευγάρια καταλήγουν να… σκοτώνονται. Η έρευνα που διεξήχθη από μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων στη Βρετανία είχε σαν σκοπό να διαπιστώσει τις προτιμήσεις των ζευγαριών γύρω από την πλευρά που επιλέγουν για να κοιμηθούν.
Τα αποτελέσματά της προκαλούν έκπληξη, όχι σε σχέση με την πλευρά του κρεβατιού που δείχνει να προτιμάται, αλλά για το γεγονός ότι το 10% των ζευγαριών δημιουργεί καβγάδες και εντάσεις γύρω από τη θέση στην οποία θα κοιμηθεί ο καθένας τους.
Μάλιστα, το 20% των ανδρών ισχυρίζεται ότι συνήθως οι καβγάδες καταλήγουν στο να είναι οι γυναίκες αυτές που τελικά θα καταφέρουν να επιλέξουν… πλευρά στο κρεβάτι, αφήνοντας τους άνδρες ανικανοποίητους σε αυτό το θέμα.
aftodioikisi.gr
Να «χαλαρώσει» η πολιτική γύρω από την κάνναβη και να επιτραπεί στους δημότες να καλλιεργούν το επίμαχο «ευφορικό» φυτό ζητούν με επιστολή τους στην κυβέρνηση 35 δήμαρχοι μεγάλων πόλεων της Ολλανδίας, όπως μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι του Άμστερνταμ, της Ουτρέχτης και του Ρότερνταμ.
Στην επιστολή τους τονίζουν μάλιστα την αντίφαση της ισχύουσας ολλανδικής νομοθεσίας, η οποία επιτρέπει την πώληση αλλά όχι και την καλλιέργεια της μαριχουάνας. Αυτό οδηγεί τα γνωστά κόφι-σοπ να στρέφονται σε παράνομους εμπόρους για προμήθειες σε κάνναβη, την οποία όμως διακινούν νόμιμα.
Οι δήμαρχοι δηλώνουν ότι αν επιτραπεί στις πόλεις να καλλιεργούν μαριχουάνα μέσα σε ένα νέο και αυστηρά θεσμοθετημένο περιβάλλον, θα περιθωριοποιηθούν οι εγκληματίες-μεσάζοντες και θα έχουν σημαντικά έσοδα οι δήμοι. Σύμφωνα με μελέτες, τα νέα αυτά μέτρα θα μπορούσαν να αποφέρουν στην Ολλανδία ετήσια κέρδη της τάξεως του ενός. δισεκατομμυρίου ευρώ.  «Η υπάρχουσα κατάσταση δεν είναι βιώσιμη, αφού τα κόφι-σοπ πρέπει να υποστηρίζονται από σκοτεινά κυκλώματα παράνομης διακίνησης μαριχουάνας», δηλώνει ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Αχμέντ Αμπουταλέμπ.
Η κυβέρνηση πάντως δεν έχει την ίδια άποψη, αφού θεωρεί πως η καλλιέργεια κάνναβης δεν αποτελεί την πανάκεια για τη πάταξη του εγκλήματος. «Φοβούμαστε ότι μια αλλαγή στην νομοθεσία δεν θα τύχει καλής υποδοχής από τις γειτονικές χώρες καθώς θα μπορούσε η κάνναβη που θα καλλιεργείται εδώ, να καταλήξει στην Γαλλία ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου παραμένει απαγορευμένη», είπε ο Ολλανδός υπουργός Δικαιοσύνης Ιβο Οπστέλτεν. 
Παρόλο που η ινδική κάνναβη παραμένει τυπικά παράνομη, η ολλανδική νομοθεσία από τη δεκαετία του 1970 είναι ανεκτική στο κάπνισμά της και την κατοχή μικρής ποσότητας για προσωπική χρήση. Υπολογίζεται ότι από τα περίπου πέντε εκατομμύρια των ξένων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο το Άμστερνταμ, περίπου 1.5 εκατομμύριο εξ” αυτών περνάει μια βόλτα από τα διάσημα κόφι-σοπ του.
Τον Νοέμβριο του 2012 ο δήμαρχος του Άμστερνταμ διαβεβαίωσε ότι τα κόφι-σοπ της πόλης του θα παραμένουν ανοικτά για τους ξένους τουρίστες κι όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, ακυρώνοντας στην ουσία τα περιοριστικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης των Συντηρητικών, ήτοι τη λεγόμενη «κάρτα κάνναβης» που επρόκειτο να μετατρέψει τα συγκεκριμένα μαγαζιά σε «κλειστές» λέσχες Ολλανδών.
Ο νόμος, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαΐου 2012 στη νότια Ολλανδία, είχε στόχο να περιορίσει τον «ναρκο-τουρισμό» απαγορεύοντας την είσοδο ξένων στα περίπου 700 ολλανδικά κόφι-σοπ. Όμως, η νέα κυβέρνηση συνεργασίας των Φιλελευθέρων και των Εργατικών, που εκλέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012, αποφάσισε να «πετάξει το μπαλάκι» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντας το δικαίωμα στους δήμους να αποφασίζουν αν τα συγκεκριμένα καφενεία θα δέχονται ή όχι τουρίστες.
aftodioikisi.gr
Η γεωγραφική θέση της Ρόδου συντέλεσε από την αρχαιότητα στην οικονομική και  πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού. Αλλά η εμπορική της ακμή, είχε με τη σειρά της ως συνέπεια να γίνεται η Ρόδος στόχος επιβουλής και λεηλασίας των εκάστοτε ισχυρών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αρχαιολογικοί θησαυροί του νησιού που βρίσκονται διάσπαρτοι σε διάφορα μουσεία της Ευρώπης.
Για πρώτη φορά ευρήματα Ροδιακών ανασκαφών του 19ου αιώνα που μεταφέρθηκαν μέσα από νόμιμες ή παράνομες οδούς εκτός Ελλάδος, θα συγκεντρωθούν σε μία έκθεση που θα γίνει στο Μουσείο του Λούβρου με τίτλο «Ρόδος: ένα ελληνικό νησί πύλη από και προς την Ανατολή. Από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού έως τους αρχαϊκούς χρόνους».
Η έκθεση θα διαρκέσει  από τις 15 Οκτωβρίου 2014 έως τις 10 Μαρτίου του 2015 και θα απαρτίζεται από τρείς ενότητες.
«Ιστορία των ανασκαφών στη Ρόδο, μια Ευρωπαϊκή Ιστορία» είναι ο τίτλος της πρώτης ενότητας που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ευρήματα από τις ανασκαφές στο ιερό της Αθηνάς στη Λίνδο, κοσμήματα και κεραμική από μυκηναϊκούς τάφους που βρέθηκαν στην Πυλώνα, καθώς και αμφορείς του 9ου π.Χ. αιώνα που έφερε στο φώς η σκαπάνη στην περιοχή της Ιαλυσού.
Στην δεύτερη ενότητα «Η Ρόδος τόπος ανταλλαγών στη Ανατολική Μεσόγειο» θα παρουσιάζονται  Κυπριακά και Φοινικικά αγγεία αλλά και πλήθος από Αιγυπτιακά αγαλματίδια από τα ιερά της Λίνδου και της Ιαλυσού.
Η τρίτη ενότητα θα αναφέρεται στα εργαστήρια κεραμικής και μικροτεχνίας του νησιού με έκθεση αντικειμένων, όπως  αγαλματίδια από φαγεντιανή, γυάλινους μεγεθυντικούς φακούς του 8ου π.Χ. αιώνα, περιδέραια, καθώς και μία πήλινη πυξίδα από την Κάμειρο.
Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει τον ρόλο της Ρόδου στη διαμόρφωση της Ελληνικής τέχνης και του πολιτισμού, από το τέλος των προϊστορικών έως τις αρχές των ιστορικών χρόνων και να αναλυθεί η σημασία του νησιού στην ανασκαφική έρευνα. Η έμμεση αναφορά στις πρώτες αρχαιολογικές έρευνες στο νησί θα φέρουν στο φώς τις νόμιμες (με έγκριση και φιρμάνια Τούρκων αρχόντων), αλλά και τις παράνομες μέσω αρχαιοκάπηλων που εμπλούτισαν με εκθέματα μουσεία του εξωτερικού.
Εξάλλου όπως αναφέρει ο καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης: «Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να ξαναβρεθούν μαζί  όλα αυτά τα ευρήματα από το νησί που προίκισε με την περιουσία του μουσεία της Ευρώπης. Ταυτόχρονα να δώσει  ένα μήνυμα για το πώς πρέπει να σκέφτονται οι Ευρωπαίοι και σε ζητήματα που αποτελούν τα κεραμίδια του σπιτιού τους και συχνά δεν το καταλαβαίνουν».
Υπάρχει μία πιθανότητα με έξοδα των διοργανωτών, η έκθεση να μεταφερθεί και στην Ελλάδα.
echoes.gr
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στη Βρετανία η δημόσια τοποθέτηση του Τζορτζ Κλούνεϊ, υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.
Σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο, ο πρόεδρος της επιτροπή πολιτισμού, ΜΜΕ κι αθλητισμού της Βρετανίας, δήλωσε πως προφανώς ο ηθοποιός δεν γνώριζε στην πραγματικότητα σε ποια υπόθεση τοποθετήθηκε.
"Είμαι θαυμαστής του Τζωρτζ Κλούνεϊ, αλλά υποψιάζομαι ότι δεν γνωρίζει την ιστορία γύρω από τα “Ελγίνεια” μάρμαρα και τα νόμιμα δικαιώματα, που έχει η Βρετανία επ’ αυτών. Είναι Αμερικανός και υποψιάζομαι ότι δεν γνωρίζει γιατί η Βρετανία πήρε τα Ελγίνεια. Υπάρχει ισχυρό ρεύμα σε αυτήν τη χώρα ότι πρέπει να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο", υποστήριξε ο Τζων Γουιτνγκέιλ.
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου δήλωσε πως ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει άποψη, αλλά "η επιτροπή του Μουσείου ανέκαθεν ήταν ξεκάθαρη. Υπάρχει δημόσιο συμφέρον τα μάρμαρα να βρίσκονται στη συλλογή μας και θα παραμείνουν στη συλλογή μας".
"Νομίζω ότι έχετε πολύ καλά επιχειρήματα και δίκιο να ζητάτε πίσω τα εκθέματά σας. Θα ήταν πολύ καλό αν είχαν επιστραφεί. Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα ", ήταν η απάντηση του Κλούνεϊ στην Ελληνίδα δημοσιογράφο, που κόντεψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο στις σχέσεις... Χόλυγουντ-Μεγάλης Βρετανίας.
news.gr
Αυστραλοί αστρονόμοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα άστρο πραγματικό «μαθουσάλα», που εκτιμάται ότι έχει ηλικία περίπου 13,6 δισεκατομμυρίων ετών και θεωρείται το αρχαιότερο που έχει ποτέ βρεθεί στο σύμπαν. Η ανακάλυψη θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τη «βρεφική» φάση του σύμπαντος, λίγο μετά την «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ) της δημιουργίας του.

Οι ερευνητές της Σχολής Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου στην Κανμπέρα, με επικεφαλής τον Στέφαν Κέλερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, ανακοίνωσαν ότι το εν λόγω άστρο βρίσκεται στο δικό μας γαλαξία, σε απόσταση μόλις 6.000 ετών φωτός από τη Γη.

Τα προηγούμενα άστρα που κατείχαν έως τώρα το ρεκόρ του αρχαιότερου γνωστού στο σύμπαν, είχαν ηλικία περίπου 13,2 δισεκατομμυρίων ετών και είχαν παρατηρηθεί από Ευρωπαίους και Αμερικανούς αστρονόμους το 2007 και 2013 αντίστοιχα.

Με δεδομένο ότι το σύμπαν εκτιμάται πως έχει ηλικία περίπου 13,8 δισ. ετών, ο νέος κάτοχος του ρεκόρ «γηρατειών» δημιουργήθηκε μόλις 200 εκατ. χρόνια μετά το «Μπιγκ Μπανγκ».

Το διακριτικό χαρακτηριστικό που προδίδει την μεγάλη ηλικία του συγκεκριμένου άστρου, είναι η παντελής απουσία ανιχνεύσιμου σιδήρου (χημικό αποτύπωμα) στο φάσμα του φωτός που εκπέμπεται από το άστρο. Όσο λιγότερο σίδηρο περιέχει ένα άστρο, τόσο αρχαιότερο είναι. Το συνολικό επίπεδο σιδήρου στο σύμπαν αυξάνει διαχρονικά, καθώς νέες γενιές άστρων σχηματίζονται και πεθαίνουν.

Στο συγκεκριμένο άστρο, σύμφωνα με τον Στέφαν Κέλερ, «η ποσότητα σιδήρου είναι λιγότερη από το ένα εκατομμυριοστό εκείνης του Ήλιου μας και τουλάχιστον 60 φορές μικρότερη από οποιοδήποτε άλλο γνωστό άστρο. Αυτό ακριβώς δείχνει ότι το άστρο είναι το αρχαιότερο που έχει ποτέ βρεθεί».

Το άστρο ανακαλύφθηκε με το τηλεσκόπιο SkyMapper (Χαρτογράφος του Ουρανού) του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο μιας πενταετούς μελέτης για να δημιουργηθεί ο πρώτος ψηφιακός «χάρτης» του ουρανού του νοτίου ημισφαιρίου. Η ανακάλυψη επιβεβαιώθηκε από το Μαγγελανικό Τηλεσκόπιο στη Χιλή.

Το άστρο πιστεύεται ότι σχηματίστηκε από υλικό που προήλθε από έναν υπερκαινοφανή αστέρα (σούπερ νόβα) χαμηλής ενέργειας, δηλαδή από ένα προϋπάρχον άστρο, που είχε μάζα περίπου 60 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο μας. Αυτού του είδους οι σούπερ νόβα θεωρείται ότι έπαιξαν ζωτικό ρόλο στη δημιουργία των άστρων και, σε επόμενο στάδιο, των γαλαξιών στο πρώιμο σύμπαν.

http://www.4news.gr 
Μια νέα επαναστατική μέθοδος για το αδυνάτισμα και την εκγύμναση των γλουτών και της περιοχής ...κάτω από τη ζώνη, φέρει το όνομα «30 days squat challenge» και υπόσχεται σε ένα μήνα να αλλάξει τα πάντα, με απλές κινήσεις.


Η αρχή πάνω στην οποία βασίζεται αυτή τη μέθοδος είναι απλή. Αρκεί να βρείτε τη σωστή στάση ώστε να μην κουράζετε τη μέση και τη σπονδυλική στήλη και να οπλιστείτε με κουράγιο επί ένα μήνα. Ξεκινάτε την 1η ημέρα με 50 «καθίσματα» και προσθέτετε καθημερινά από 5 και προς το τέλος από 10.
Ετσι, την πρώτη ημέρα ξεκινάτε με 50 καθίσματα, τη δεύτερη με 55, την τρίτη με 60 κ.ο.κ Καταλήγετε την τελευταία ημέρα να κάνετε 250 «καθίσματα».
Είστε όρθιος (α), οι γάμπες ελαφρά ανοιχτές, οι ώμοι καλά τοποθετημένοι και η πλάτη ίσια. Οι γλουτοί πρέπει να έχουν κλίση προς τα πίσω. Λειτουργείτε τα γόνατα, κάνετε κάθισμα σαν να θέλετε να καθίσετε σε μια καρέκλα. Επαναλάβετε αυτή την κίνηση όσες φορές προβλέπει το πρόγραμμα, ή όσες φορές αντέχετε επί 1 μήνα.
Σαν σήμερα, το 1945, υπεγράφη η Συμφωνία της Βάρκιζας με σκοπό τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου.

881 - Ο Πάπας Ιωάννης Η΄ στέφει τον Κάρολο τον Παχύ αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

1429 - Μάχη των Ρεγγών: οι αγγλικές δυνάμεις υπερασπίζονται επιτυχώς μία φάλαγγα προμηθειών με προορισμό τον στρατό που πολιορκεί την Ορλεάνη.

1502 - Ο Βάσκο ντα Γκάμα αναχωρεί από τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας για το δεύτερο ταξίδι του στην Ινδία.

1541 - Ο Πέδρο ντε Βαλδίβια ιδρύει την πόλη Σαντιάγο στη Χιλή.

1554 - Ένα χρόνο μετά τη διεκδίκηση του θρόνου της Αγγλίας, η Λαίδη Ιωάννα Γκρέι αποκεφαλίζεται για προδοσία.

1689 - Το Συμβατικό Κοινοβούλιο της Αγγλίας αποφαίνεται ότι η φυγή στη Γαλλία, το 1688, του Ιάκωβου Β', του τελευταίου Καθολικού Βρετανού μονάρχη, αποτελεί παραίτηση.

1817 - Ο πατριωτικός στρατός της Αργεντινής και της Χιλής, αφού διέσχισε τις Άνδεις, νικά τα ισπανικά στρατεύματα στη Μάχη του Τσακαμπούκο.

1938 - Ο Καγκελάριος της Αυστρίας Κουρτ φον Σούσνιγκ συναντά τον Χίτλερ στο Μπέρχτεσγκάντεν όπου και πιέζεται να διορίσει τον φιλοναζιστή Ζάις-Ίνγκβαρτ υπουργό Εσωτερικών και Ασφαλείας με απεριόριστες αρμοδιότητες ελέγχου.

1944 - Βυθίζεται στα ανοικτά του Σουνίου το ατμόπλοιο Όρια, με θύματα πάνω από 4.000 Ιταλούς αιχμαλώτους πολέμου.

1945 - Υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας με σκοπό τον τερματισμό του εμφύλιου πόλεμου.

1977 - Συνομολογείται στη Βιέννη η συμφωνία Μακαρίου-Ντενκτάς επί του Κυπριακού. Δύο χρόνια αργότερα θα την διαδεχθεί η συμφωνία Κυπριανού-Ντενκτάς.

2005 - Εκρήγνυται βόμβα έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

http://www.enikos.gr 
Από τις 18 Μαρτίου, δηλαδή δύο μήνες πριν από τον α γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, και μέχρι να ορκιστούν οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, δεν πρόκειται να γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου ή εποχικού προσωπικού. Αυτό προβλέπει ο νόμος 2190/1994 με βάση τον οποίο αναστέλλονται όλες οι μεταβολές στην κατάσταση του προσωπικού στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Οι φορείς που υπάγονται στη ρύθμιση αυτή είναι οι εξής: Οι δημόσιες υπηρεσίες, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οι Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και οι αμιγείς και μικτές επιχειρήσεις τους, στις οποίες ο Ο.Τ.Α κατέχει άμεσα ή έμμεσα το 50% τουλάχιστον του εταιρικού τους κεφαλαίου, οι τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.), η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.) και η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, οι δημόσιες επιχειρήσεις και οι δημόσιοι οργανισμοί, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους, κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους ή το κράτος κατέχει το 51% τουλάχιστον του μετοχικού τους κεφαλαίου, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στα υπό στοιχεία β΄, γ΄, δ΄ και ε΄ νομικά πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 2527/1997 ή επιχορηγούνται από αυτά τακτικώς κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους ή που τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα κατέχουν το 51% τουλάχιστον του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Εξαιρούνται και δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση οι μετακλητοί υπάλληλοι, το προσωπικό των υπηρεσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας και το προσωπικό του άρθρου 22 του ν. 2190/1994. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που δημιουργούνται από σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές μεγάλης έκτασης.

Στην γενική απαγόρευση δεν εμπίπτουν επίσης οι πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας, αργίας, καθώς και οι πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστικές αποφάσεις. Για την εφαρμογή των παρ. 1 και 2 του άρθρου 28 θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ως πράξεις υπηρεσιακών μεταβολών νοούνται οι πράξεις μετακίνησης, απόσπασης, μετάθεσης, μετάταξης, ένταξης, επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων όπως αυτές αναφέρονται στο Δ΄ Μέρος του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007 – ΦΕΚ 26 Α’) ή σε ειδικές διατάξεις, προκειμένου για προσωπικό που δεν υπάγεται στον Υπαλληλικό Κώδικα.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι η απαγόρευση της έκδοσης πράξεων που αφορούν το διορισμό ή πρόσληψη και η απαγόρευση έκδοσης οποιαδήποτε πράξεως μεταβολής που αναφέρεται στην υπηρεσιακή κατάσταση του πάσης φύσεως προσωπικού, όπως προκύπτει σαφώς από τις διατάξεις της παρ. 1 σε συνδυασμό με την παρ. 2 του ίδιου άρθρου και νόμου, αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις αλλά και όλες τις προπαρασκευαστικές αυτών πράξεις, εφόσον αυτές είναι κατά νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις για την έκδοση της τελικής πράξης της σύνθετης διοικητικής ενέργειας. Δηλαδή, δεν δημοσιεύονται προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων προσωπικού, ούτε πράξεις διορισμού. Επίσης δεν εκδίδονται ανακοινώσεις για πρόσληψη προσωπικού, δεν δημοσιεύονται πίνακες επιλογής προσωπικού τακτικού ή εκτάκτου, δεν συνεδριάζουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια για τα θέματα που εμπίπτουν στην ανωτέρω αναστολή, δεν υπογράφονται ούτε δημοσιεύονται πράξεις διορισμού ή μετατάξεων. Επιπλέον, οι διαδικασίες που είχαν ήδη κινηθεί κατά την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται, δηλαδή αναστέλλονται προσωρινά και επαναλαμβάνονται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής. Απο το πάγωμα των προσλήψεων εξαιρούνται οι προσλήψεις που χρηματοδοτούνται από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

http://www.aftodioikisi.gr 
Από κόσκινο θα περάσουν το προσεχές διάστημα χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου, καθώς ο διορισμός τους θα βρεθεί στο επίκεντρο ελέγχων που θα διενεργηθούν προκειμένου να διακριβωθεί αν διορίστηκαν ή μονιμοποιήθηκα με πλαστά δικαιολογητικά.

Η “καμπάνα” χτυπάει για τρεις κατηγορίες υπαλλήλων ο αριθμός των οποίων ανέρχεται συνολικά στις 48.910. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν 9.873 επιτυχόντες σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ την περίοδο 2003- 2009, 3.800 προσληφθέντες το 2011 στην Πυροσβεστική καθώς και 35.239 συμβασιούχοι που μονιμοποιήθηκαν με το Διάταγμα Παυλόπουλου.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος για την εγκυρότητα των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας που αποτέλεσαν προϋπόθεση διορισμού 9.873 επιτυχόντων σε 49 Προκηρύξεις του ΑΣΕΠ από το 2003-2009 και ήδη το Σώμα Επιθεωρητών έχει συγκεντρώσει τα αναγκαία στοιχεία που απαιτούνται για τη διασταύρωση.

Η περίπτωση της Πυροσβεστικής αφορά διαγωνισμό του 2011 για την πρόσληψη 3.400 θέσεων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και 400 θέσεων για πολιτικό προσωπικό. Επιλαχόντες του διαγωνισμού κατήγγειλαν περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών σπουδών, στρατολογικής κατάστασης, διπλωμάτων οδήγησης κ.α., που αύξαναν την τελική μοριοδότηση και οι αρχικοί έλεγχοι κατέδειξαν περίπου 170 υποψήφιους με διάφορες παρατυπίες. Έκτοτε συστήθηκε επιτροπή για διασταύρωση από μηδενική βάση όλων των δικαιολογητικών και υπολογίζεται να τελειώσει το έργο της πριν από το Πάσχα.

Η τρίτη κατηγορία αφορά τους μονιμοποιηθέντες με το ΠΔ Παυλόπουλου, για τους οποίους άμεσα θα τεθεί σε ισχύ διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου με την κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. Αφορμή για την έναρξη των ελέγχων αυτών ήταν περιπτώσεις υπαλλήλων του πρώην υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) οι οποίοι βάσει πορίσματος του ΣΕΕΔΔ, μονιμοποιήθηκαν με πλαστές βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που έγιναν δεκτές από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Οι έλεγχοι στις περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών συνεχίζονται σε όλο το δημόσιο και μόνο στην περίπτωση της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας έχουν εντοπισθεί 71 περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών που χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσληψή τους και έχουν ήδη ανακληθεί 55 διορισμοί.

Παράλληλα σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης επιταχύνονται οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου. Το 2013 εκδόθηκαν 1.645 αποφάσεις Πειθαρχικών Συμβουλίων, που επέβαλαν την ποινή της οριστικής παύσης σε 248 περιπτώσεις, ενώ αποχώρησαν οριστικά από το Δημόσιο για ποινικούς, πειθαρχικούς ή για λόγους υποβολής πλαστών δικαιολογητικών άλλοι 220 υπάλληλοι. Σε εξέλιξη βρίσκονται όμως και οι έλεγχοι για παραβίαση του ωραρίου εργασίας ή της αδικαιολόγητης απουσίας εργαζομένων. Ήδη υπάρχουν επτά εκθέσεις για φορείς του δημοσίου όπου καταγράφηκε παραβίαση του ωραρίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπου παρά τον πρώτο έλεγχο “όπου αποτυπώθηκαν παραβάσεις, το φαινόμενο συνεχίστηκε με αποτέλεσμα ακόμα και υπάλληλοι που έλλειπαν σε κανονική άδεια να λαμβάνουν υπερωριακή αποζημίωση.

Τέλος μπαίνει και στην περίπτωση των συμβασιούχων που υπηρετούσαν με προσωρινές διαταγές. Έχουν καταγραφεί 3.905 εργαζόμενοι που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία και μέσω επίσπευσης της εκδίκασης των υποθέσεών τους ήδη οι 1.646 τέθηκαν εκτός μισθοδοσίας μετά την απόρριψη των προσφυγών τους.

http://www.aftodioikisi.gr

Μέχρι τα τέλη του 16ου αιώνα, ο καθένας μας «γνώριζε» ότι ο ήλιος και οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από τη Γη...

Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, ασθένειες επιδημίας όπως η χολέρα και η πανώλη ήταν ευρέως «γνωστό» ότι μπορούν να προκληθούν από ένα δηλητηριώδες νέφος γεμάτο από σηψαιμικά σωματίδια.

Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, η πιο κοινή διαδικασία που εκτελείται από χειρουργούς για χιλιάδες χρόνια είναι η αιμοκάθαρση, επειδή είναι και πάλι «γνωστό» ότι το αίμα που είναι υπεύθυνο για την κακή υγεία του οργανισμού μπορεί να αποστραγγίζεται και να αντικαθίσταται.

Αλλά, όπως και να το κάνουμε παραπληροφόρηση υπάρχει παντού και πάντα και όπως πίστευαν και οι προκάτοχοί μας μερικά από αυτά τα «γεγονότα» μπορεί να έχουν διαφορετική ερμηνεία, όπως προβληματίζονταν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι για το αν η Γη είναι στρογγυλή και γυρίζει.

Ζώντας σε μια εποχή όπου η εξέλιξη και η άνοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας γίνεται με εκθαμβωτικά γοργούς ρυθμούς, στεκόμαστε σταθερά πίσω από τις πεποιθήσεις μας… ακόμα κι αν είμαστε τόσο σίγουροι και νομίζουμε πως ξέρουμε ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο κοινές παρανοήσεις που μπορεί να εγείρει «ιστορίες για αγρίους», αλλά και ιδέες που προήλθαν από μια ελαττωματική μελέτη που αργότερα αποδείχθηκε λανθασμένη.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, αυτά τα γεγονότα είναι ψευδή ακόμα και γι” αυτούς που θεωρούν ότι αληθεύουν.

Δείτε τους 10 μύθους…

1. Θα κρυώσετε αν βγείτε έξω στο κρύο με βρεγμένο κεφάλι

«Βάλε ένα σκούφο γιατί θα πεθάνεις από το κρύο», ξεφωνίζει η γλυκύτατη μανούλα κάθε φορά που σε βλέπει να βγαίνεις έξω μετά από μπάνιο. Ωστόσο, πολλές μελέτες που εξετάζουν το θέμα, αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται ήδη έξω και έχουν παγωμένο κεφάλι είναι πιο εύκολο να κρυώσουν από ότι εκείνοι που βγαίνουν στο κρύο με θερμό κεφάλι λόγω του ζεστού μπάνιου. Και ένα υγρό ή ξηρό κεφάλι δεν κάνει καμία διαφορά.

2. Οι Βίκινγκς φορούσαν κερασφόρα κράνη

Έχει επικρατήσει ότι οι Βίκινγκ Πολεμιστές ήταν εφοδιασμένοι με κράνη τα οποία έφεραν κέρατα. Ωστόσο μια απεικόνιση δείχνει πειρατές Νορβηγούς χωρίς το εικονικό κάλυμμα της κεφαλής. Αλίμονο, πώς γίνεται να μην είχαν φορεθεί τέτοια καπέλα από τους πολεμιστές, άλλα δείχνουν εικονικά ευρήματα. Παρά το γεγονός ότι το στυλ είχε υιοθετηθεί στην περιοχή, αυτά χρησιμοποιήθηκαν μόνο για τελετουργικούς σκοπούς και είχαν σε μεγάλο βαθμό ξεθωριάσει από την εποχή των Βίκινγκς.

3. Η ζάχαρη κάνει τα παιδιά χαζά

Το περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης δημοσίευσε μια ανασκόπηση 23 μελετών σχετικά με το θέμα των παιδιών και τη ζάχαρη, το εξής συμπέρασμα: Η ζάχαρη δεν επηρεάζει τη συμπεριφορά. Και είναι πιθανό ότι είναι η ίδια η ιδέα που είναι τόσο ριζωμένη, όπως το γεγονός ότι επηρεάζει την αντίληψη μας. Σε μία αντίστοιχη μελέτη οι μητέρες είπαν ότι οι γιοι τους είχαν καταναλώσει αναψυκτικά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Παρά το γεγονός ότι τα αγόρια είχαν καταναλώσει πραγματικά αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, οι μητέρες ανέφεραν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα υπερκινητικότητας στη συμπεριφορά τους. Έτσι υιοθετήθηκε από ορισμένους επιστήμονες να προειδοποιούν ότι η ζάχαρη μπορεί να κάνει χαζά τα παιδιά.

4. Χάνετε μεγαλύτερη θερμότητα σώματος από το κεφάλι σας

Ο καθένας ξέρει ότι χάνει κάπου γύρω στο 98% της θερμότητας του σώματός του, μέσα από το κεφάλι, η οποία ουσιαστικά είναι και ο λόγος που πρέπει να φοράει κανείς καπέλο ή σκούφο στο κρύο(Βλέπε Νο 1). Εκτός από το ότι δεν το κάνει κανείς. Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «The New York Times» αλλά και αλλού, το ποσό της θερμότητας που εκλύεται από οποιοδήποτε μέρος του σώματος εξαρτάται κυρίως από την έκταση – σε μια κρύα μέρα θα χάσουν περισσότερη θερμότητα μέσω ενός εκτεθειμένου ποδιού ή χεριού από ότι μέσω ενός γυμνού-ακάλυπτου κεφαλιού.

5. Θα πάθετε αρθρίτιδα αν σπάτε-ραγίζεται τις αρθρώσεις (άκρα) σας

Φαίνεται λογικό, αλλά δεν είναι αλήθεια. Φυσικά και δεν θα πάθετε αρθρίτιδα από την πυρόλυση των αρθρώσεών σας. Δεν υπάρχουν στοιχεία καμίας τέτοιας ένδειξης, και σε περιορισμένες μελέτες που έγιναν δεν υπήρξε καμία ένδειξη αλλά και διάγνωση αρθρίτιδας. Υπήρξαν αρκετές αναφορές στην ιατρική βιβλιογραφία, που έχουν συνδέσει την πυρόλυση των αρθρώσεων με τον τραυματισμό των συνδέσμων γύρω από την άρθρωση ή εξάρθρωση των τενόντων, αλλά όχι αρθρίτιδα.

6. Ο Ναπολέων ήταν κοντός

Το ύψος του Ναπολέοντα έχει εκτιμηθεί ότι ήταν 1 μέτρο και 57 εκατοστά, αλλά πολλοί ιστορικοί του έχουν αποδώσει επιπλέον ύψος. Ήταν 1.57 χρησιμοποιώντας γαλλικές μονάδες μέτρησης, αλλά όταν μετατρέπονται σε μονάδες του αγγλικού συστήματος, τότε η μέτρηση αλλάζει με αποτέλεσμα να είναι 1.70, ύψος το οποίο στην πραγματικότητα ήταν ελαφρώς ψηλότερο από το μέσο όρο για έναν άνθρωπο στη Γαλλία εκείνη την εποχή.

7. Θα πρέπει να κάνετε διατάσεις πριν από κάθε γυμναστική

Το stretching (διατάσεις) πριν από την άσκηση είναι ο κύριος τρόπος για να βελτιώσει κανείς τις επιδόσεις και να αποφεύγονται οι τραυματισμοί, διατείνονται όλοι… αλλά οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι επιβραδύνει την απόδοσή σου. Οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι το stretching πριν από ένα τρέξιμο μπορεί να σε οδηγήσει σε μείωση κατά 5% της αποτελεσματικότητάς σου. Εντωμεταξύ, Ιταλοί ερευνητές μελετώντας ποδηλάτες επιβεβαίωσαν ότι το stretching είναι αντιπαραγωγικό. Επιπλέον, δεν υπήρξαν ποτέ επαρκή επιστημονικά στοιχεία ότι οι διατάσεις-stretching μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμού.

8. Η χοληστερόλη στα αυγά δημιουργεί προβλήματα στην καρδιά

Αρκετοί πιστεύουν ότι η (διαιτητική) χοληστερόλης ενέχει κίνδυνο για στεφανιαία καρδιακή νόσο που πηγάζει από διαιτητικές συστάσεις που προτείνονται από τις αρχές της δεκαετίας του 1960. Ωστόσο εκείνη την εποχή τα επιστημονικά στοιχεία ήταν ελλιπή, εκτός από την γνωστή σχέση μεταξύ κορεσμένων λιπών και χοληστερόλης από μελέτες σε ζώα, όπου η χοληστερόλη τροφοδοτήθηκε σε ποσότητες που υπερβαίνουν κατά πολύ την κανονική πρόσληψη. Από τότε, μελέτες μετά από ενδελεχή έρευνα έχουν διαπιστώσει ότι η διαιτητική χοληστερόλη (η χοληστερόλη που βρίσκεται στα τρόφιμα) δεν δημιουργεί προβλήματα υγείας στον οργανισμό, αλλά η κατανάλωση κορεσμένου λίπους αποτελεί δαίμονα. Έτσι τρώτε άφοβα τα αυγά, απλώς αποφύγετε να τρώτε πολύ μπριζόλα.

9. Η ηλικία των σκύλων είναι η αντίστοιχη των ανθρώπων πολλαπλασιαζόμενη επί 7 φορές

Αρκετοί πιστεύουν ότι ένας 3χρονος σκύλος αντιστοιχεί σε 21 συναπτά έτη στα ανθρώπινα χρόνια. Όχι όμως και για τους εμπειρογνώμονες! Η γενική συναίνεση είναι ότι τα σκυλιά ωριμάζουν πιο γρήγορα από τους ανθρώπους, φθάνοντας το ισοδύναμο των 21 ετών μόλις σε 2-3 χρόνια. Ο Σίζαρ Μίλαν («Dog Whisperer») στην ιστοσελίδα του cesarsway.com συστήνει έναν διαφορετικό τρόπο για τον υπολογισμό της ηλικίας του σκύλου σας: Αφαιρέστε δύο από την ηλικία σας, πολλαπλασιάστε το επί τέσσερα και προσθέστε με το 21!

10. Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον είχε ξύλινα δόντια

Ο πρώτος πρόεδρος της Αμερικής, άρχισε να χάνει τα δόντια του μόλις στα 20 του χρόνια, αλλά οι οδοντοστοιχίες του δεν ήταν φτιαγμένες από ξύλο, όπως πιστεύουν αρκετοί. Αν και εκείνη την περίοδο οι οδοντογλυφίδες θα ήταν βολικές(!), ο Ουάσιγκτον είχε τέσσερις σειρές οδοντοστοιχίες που έγιναν από χρυσό, ελεφαντόδοντο ιπποπόταμου και μόλυβδο. Αξίζει να σημειωθεί: Οι οδοντοστοιχίες είχαν βίδες για να κρατιούνται τα δόντια μαζί καθώς επίσης και ελατήρια για να βοηθούν ώστε να ανοίγει το στόμα, ώστε να βγάζει λόγους και να απολαμβάνει μια από τις αγαπημένες του απολαύσεις, όπως ήταν η νόστιμη μελόπιτα από τα χεράκια της γυναίκας του Μαίρης Ουάσιγκτον.

http://peiraxtiri.gr


Με δύο πέναλτι του Κριστιάνο η Ρεάλ καθαρίσε 0-2 (3-0 το πρώτο ματς) την Ατλέτικο και στο «Βιθέντε Καλδερόν» και θα διεκδικήσει την 19η κούπα της στο Κόπα ντελ Ρέι.
Η πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο ματς, εκεί που η Ρεάλ ήταν καλύτερη, είχε και την τύχη (δύο αυτογκόλ) και είχε νικήσει 3-0. Κανείς στην Ατλέτικο δεν έτρεφε αυταπάτες και ειδικά ο Ντιέγο Σιμεόνε που ορθά επέλεξε να κάνει αυστηρό rotation, έχοντας μπροστά του τη Μίλαν και το θαύμα του πρωταθλήματος. Με οκτώ αλλαγές οι Ροχιμπλάνκος που ούτως ή άλλως δεν έχουν βάθος στον πάγκο τους, ήταν δεδομένο πως δεν θα το γύριζαν. Αυτό επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τη Βασίλισσα που στο 16' είχε φροντίσει να καθαρίσει και τυπικά τη διαδικασία, σκοράροντας δύο φορές από την άσπρη βούλα, για το 2-0 που δεν θα άλλαζε μέχρι το φινάλε.
 
Βέβαια το πρώτο πέναλτι μάλλον δεν ήταν αν και αυτό σηκώνει κάμποση κουβέντα. Ο Μανκίγιο ακούμπησε(;) από πίσω τον Κριστιάνο (6') και εκείνος έπεσε υπερβολικά εύκολα. Ο Πορτογάλος ευστόχησε, κάτι που επανέλαβε και 10 λεπτά αργότερα στην ίδια ακριβώς γωνία. Το πέναλτι αυτή τη φορά ήταν 1.000%, με τον Ινσούα να παίρνει τα πόδια του Μπέιλ. Ενδιάμεσα, οι γηπεδούχοι είχαν την μοναδική σοβαρή στιγμή τους σε όλο το παιχνίδι, όταν ο Ραούλ Γκαρθία έστειλε τη βολίδα του στο αριστερό δοκάρι του Κασίγιας. Από εκεί μετά δεν υπήρξε άλλη καλή ευκαιρία για τους Ροχιμπλάνκος που ήταν πραγματικά πολύ κακοί και ηττήθηκαν για πρώτη φορά φέτος στην έδρα τους.
Στην ουσία πάντως ούτε η Ρεάλ είχε ευκαιρίες, έως το 73' που ο Αρανθουμπία σταμάτησε εξ επαφής τον Ρονάλντο και στην επαναφορά ο Αρμπελόα καθυστέρησε. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους Μερένγκες να δίνουν ραντεβού στον 39ο τελικό της ιστορία τους (σ.σ.: έχουν κατακτήσει 18 Κύπελλα), όπου θα μάθουν την Τετάρτη το βράδυ εάν θα ανταμώσουν με τη Σοσιεδάδ ή τη Μπαρτσελόνα (2-0 η Μπάρτσα το πρώτο ματς). Η Ρεάλ δεν έφτασε όμως στον τελικό απλά, αλλά καταρρίπτοντας ένα σωρό ρεκόρ...
* Η Ρεάλ έγινε η μοναδική ομάδα σε 118 χρόνια Κυπέλλου Ισπανίας που έφτασε στον τελικό χωρίς να δεχτεί γκολ!
* Επίσης, ξεπέρασε το ρεκόρ όλων των εποχών στο Κύπελλο χωρίς να έχει δεχτεί γκολ, ξεπερνώντας εκείνο της Μπαρτσελόνα από το 1989 (696 λεπτά)!
* Ο Κασίγιας έγινε ο μοναδικός τερματοφύλακας στο Κύπελλο που δεν έχει δεχτεί γκολ για 900+ λεπτά!
* Ο Κάρλο Αντσελότι έφτασε τα 24 σερί ματς χωρίς ήττα (σε όλες τις διοργανώσεις) και καλύτερη επίδοση στον πάγκο της Ρεάλ έχουν μόνο οι Λίο Μπεενάκερ (34) και Φάμπιο Καπέλο (25)!
* Η τελευταία φορά που ηττήθηκε στο «Βιθέντε Καλδερόν» ήταν το 1999 (3-1). Τώρα τρέχει σερί οκτώ νικών, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν!
* Ο Κασίγιας είναι αήττητος κόντρα στην Ατλέτικο σε 26 αγώνες (20 νίκες, 6 ισοπαλίες)! Τις τέσσερις φορές που ήταν αναπληρωματικός απέναντι της, η Ρεάλ νίκησε μόνο μία και ηττήθηκε στα τρία! ΦΟΒΕΡΟ!!!!!!!!!!
* Είναι η πρώτη φορά στην σεζόν που η Ατλέτικο γνώρισε τρεις σερί ήττες και μάλιστα χωρίς καν να σκοράρει (Ρεάλ 3-0, Αλμερία 2-0, Ρεάλ 2-0)!
Δείτε περισσότερα : http://www.gazzetta.gr

 
Οι απότομες αλλαγές είναι αγχωτικές και συνήθως ανεπιθύμητες, όμως τα άτομα με διπολική διαταραχή ζουν με αυτές σε καθημερινή βάση. Οι ακραίες συμπεριφορές είναι το πλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα της διπολικής διαταραχής, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή ως μανιοκατάθλιψη.

Τα δύο άκρα που χαρακτηρίζουν την ασθένεια είναι οι εκδηλώσεις μανίας και τα επεισόδια κατάθλιψης. Στις κρίσεις μανίας, ο ασθενής μπορεί να έχει τάσεις υπερκαταναλωτισμού, να επιδίδεται σε επικίνδυνες σεξουαλικές συναναστροφές και να βρίσκεται σε τρομερή εγρήγορση. Από την άλλη, ο ασθενής μπορεί να βυθιστεί σε βαθιά κατάθλιψη και να κοιμάται υπερβολικά ή και καθόλου, να τρώει υπερβολικά ή να μην τρώει τίποτα. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, ο «μαύρος σκύλος» μπορεί να πυροδοτήσει τάσεις αυτοκτονίας.

Η ακριβής διάγνωση της διπολικής διαταραχής είναι το πρώτο και το βασικότερο βήμα στην αντιμετώπιση της νόσου. Σύμφωνα με το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών, τη «Βίβλο των Ψυχιάτρων», υπάρχουν έξι βασικές ενδείξεις που διακρίνουν τη μανιοκατάθλιψη από τις καθημερινές εναλλαγές της διάθεσης.

1. Η χαρά και η λύπη είναι δύο συναισθήματα που είναι φυσικό να εναλλάσσονται στη ζωή μας. Όταν δεν υπάρχει αδικαιολόγητη και ακραία μετάβαση από τη μία κατάσταση στην άλλη, δεν πρόκειται για διπολική διαταραχή.

2. Κατά το επεισόδιο μανίας, ο ασθενής παρουσιάζει ανεβασμένη διάθεση τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Παρατηρείται συνήθως μια τάση υπέρμετρης ανωτερότητας και αυτοπεποίθησης. Το άτομο δε νιώθει την ανάγκη να κοιμηθεί και αισθάνεται πως η σκέψη του τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Παρατηρείται επίσης διάσπαση της προσοχής. Στην περίπτωση της μανιοκατάθλιψης, αυτές οι συμπεριφορές δεν οφείλονται στην κατάχρηση ουσιών.

3. Το στάδιο της κατάθλιψης μπορεί να επιμείνει για δύο ή και περισσότερες εβδομάδες. Τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι η θλίψη και η απελπισία. Παρατηρείται αδυναμία ικανοποίησης από τις χαρές και τις απολαύσεις της ζωής. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν την έντονη κόπωση, τις ενοχές, την έλλειψη συγκέντρωσης και τις τάσεις αυτοκτονίας.

4. Συνήθως υπάρχει ιστορικό της νόσου στην οικογένεια. Η κληρονομική προδιάθεση στη διπολική διαταραχή δεν έχει κατανοηθεί πλήρως από τους ερευνητές.

5. Η διπολική διαταραχή εκδηλώνεται συνήθως στα τέλη της εφηβείας ή στα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης.

6. Ο ασθενής μπορεί να εκδηλώσει μεικτό επεισόδιο μανίας και κατάθλιψης και να μεταβαίνει συνεχώς από τη μία φάση στην άλλη.

Οι προτεινόμενες θεραπείες για τη μανιοκατάθλιψη περιλαμβάνουν τη φαρμακευτική αγωγή, την ψυχοθεραπεία ή το συνδυασμό των δύο μεθόδων.
Τα όπλα σας, τα Google Glasses σας και εμπρός άνδρες...
Κάπως έτσι θα μπορούν να είναι στο μέλλον οι εντολές των αξιωματούχων της αστυνομίας της Νέας Υόρκης προς τους αστυνομικούς. Γιατί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Venture Beat, η αστυνομία της Νέας Υόρκης εξετάζει κατά πόσον θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα τα διάσημα πλέον γυαλιά της Google στις αστυνομικές επιχειρήσεις.
Αξιωματούχος της αστυνομίας παραδέχθηκε ότι εξετάζεται η πιθανότητα χρήσης του Google Glass. "Αποκτήσαμε μερικά σετ από τα έξυπνα γυαλιά της Google και τα δοκιμάζουμε ώστε να διαπιστώσουμε τη χρησιμότητά τους κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια περιπολιών", ανέφερε ο αξιωματούχος.
Οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις για κατάχρηση βίας από αστυνομικούς στις ΗΠΑ δεν σταματούν και οι κάμερες των γυαλιών αυτών μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο τους.
Όπως έχουν δείξει έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χρήση καμερών που παρακολουθεί τις κινήσεις αστυνομικών οργάνων, έχει βελτιώσει τη συμπεριφορά τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Από την πλευρά της η Google δήλωσε ότι δεν συνεργάζεται με τις Αρχές της Νέας Υόρκης και ότι ενδεχομένως το αστυνομικό τμήμα της πόλης να απέκτησε τα σετ γυαλιών μέσω του προγράμματος Google Glass Explorer. Το κόστος χρήσης ενός σετ γυαλιών μαζί με τις σχετικές εφαρμογές ανέρχεται στα 1.500 δολάρια.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!