Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Λοιπόν τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τον ερωτικό μας σύντροφο από άλλους στενούς φίλους και αγαπημένους (π.χ. συγγενείς);
Όχι, μην κοιτάτε προς το κρεβάτι...
Ε, λοιπόν, οι ειδικοί αναλυτές δεδομένων του Facebook ξέρουν! Και ξέρουν ποιος είναι ο εραστής - ερωμένη μας...
Οι ειδικοί αναλυτές της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ανέπτυξαν μια εντελώς καινοτομική μέθοδο να γνωρίζουν το προσωπικό αυτό δεδομένο.
Και όχι, δεν εννοούμε βέβαια το σχετικό σημείο που δηλώνουμε το "in a relationship with...".
Ο... Μεγάλος Αδελφός του Facebook ήταν σε θέση εδώ και καιρό να γνωρίζει προσωπικά δεδομένα για εμάς (όπως π.χ. αγοραστικές μας συνήθειες). Πώς; Δείκτης είναι το λεγόμενο "embeddedness" (ενσωμάτωση σε λίγο ελεύθερη μετάφραση). Δηλαδή τα λινκς που ανεβάζουμε στη σελίδα μας και αυτά στα οποία κάνουμε like δείχνουν τις προτιμήσεις μας.
Όμως το μυστικό για να ξέρει το FB με ποιον... κοιμόμασταν χθες το βράδυ λέγεται "dispersion" (διασπορά).
Οι αναλυτές Lars Backstrom του Facebook και Jon Kleinberg του Cornell University δημοσίευσαν μια μελέτη. Σε αυτή λένε πως αν στηρίζονταν στο "embeddedness" θα μπορούσαν να καταλάβουν με επιτυχία μόλις 24,7% ποιος είναι ο ερωτικός μας σύντροφος.
Όμως ο δείκτης "dispersion" έχει επιτυχία 60%. Τι δείχνει λοιπόν αυτός ο δείκτης;
Ο σύντροφος μας θα πρέπει όχι απλώς να έχει κοινούς φίλους με εμάς αλλά φίλους από όλο το φάσμα της ζωής μας: το σχολείο, το πανεπιστήμιο, το χώρο εργασίας, την οικογένεια κ.ό.κ.
Βεβαίως αυτός ο δείκτης δεν είναι έγκυρος σε περιστασιακές σχέσεις...
Όπως λένε οι αναλυτές τα ζευγάρια που έχουν αποφασίσει να φτιάξουν μια κοινή ζωή χαρακτηρίζονται από πολλαπλούς και αλληλεπικαλυπτόμενους κύκλους κοινωνικής ζωής.
Μάλιστα βρήκαν ότι αυτά τα ζευγάρια είναι πιθανόν να μείνουν πολύ περισσότερο καιρό μαζί (αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα δεν συμμετείχαν παντρεμένα ζευγάρια).

Γιατί το θέλουν αυτό όμως;

Όπως αναφέρουν αυτό είναι σημαντικό για να δίνουν προτεραιότητα στον αγαπημένο μας στο newsfeed μας και να μας δείχνουν όλες τις δραστηριότητες που κάνει ή προτιμά.
Όσο για τις σχέσεις που ίσως δεν θα ήθελε κάποιος να αποκαλυφθούν: αφήστε τους mutual σας εκτός του... κυβερνοχώρου.
Πηγή: news.gr
Στον Joe Bagley αρέσει να δημιουργεί με το χαρτί. Τα έργα του είναι  υπέροχα ασπρόμαυρα σχέδια  που έχουν γίνει με μελάνι. Στην πραγματικότητα, όλες οι ακριβείς και όμορφες γραμμές έχουν κοπεί με υπομονή από χαρτί. Κάθε αριστούργημα γίνεται με το χέρι.
Ένα διαφορετικό φεστιβάλ θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στην πόλη μας, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το «Mini Festival of Horror and Grotesque», το πρώτο φεστιβάλ τρόμου και αλλόκοτου!

Καλλιτέχνες από διάφορους χώρους, όπως της ζωγραφικής, του χορού, της μουσικής και της υποκριτικής, θα πλαισιώσουν 9 ιστορίες τρόμου νέων συγγραφέων της Θεσσαλονίκης, που θα διαβάσουν οι ίδιοι.

Το φεστιβάλ θα έχει διάρκεια 4 ώρες και θα διεξαχθεί στον πολυχώρο «ΕΝΩ», πάνω από το ομώνυμο bar στην I.Δραγούμη με Ερμού γωνία.

Tα θεάματα ξεκινούν γύρω στις 7, ενώ μετά το πέρας του φεστιβάλ θα ακολουθήσει Halloween Party στο μπαρ ΕΝΩ.

http://www.thestival.gr
«Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε. Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια. »
Η νόσος ως μεταφορά.
Η αμφιλεγόμενη θεωρία του (πολύ!) αμφιλεγόμενου δόκτορα Ρίκε Γκέερτ Χάμερ:
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό της Διεθνούς Κοινότητας Σεξουαλικής Ιατρικής, η γιόγκα συμβάλλει σημαντικά στην καλή ερωτική ζωή.
 
Η γιόγκα για 1 ώρα, δύο φορές την εβδομάδα, για 12 εβδομάδες είχε θετικά αποτελέσματα σε επίπεδο ερωτικής διέγερσης, ενώ αποδείχθηκε ευεργετική για τις γυναίκες που πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο. Οι γυναίκες αυτές συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα μειωμένης σεξουαλικής δραστηριότητας.
 
Πώς μπορεί λοιπόν η γιόγκα να συμβάλλει στην ερωτική μας ζωή;
 
Ο νευρολόγος Vikas Dhikav από το Νοσοκομείο του Νέου Δελχί, ο οποίος μελετά τη γιόγκα σε σχέση με τη σεξουαλική δραστηριότητα του ατόμου δηλώνει πως αυτή η μορφή άσκησης μειώνει τα επίπεδα του στρες και αυξάνει τη ροή του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
 
Αυτό που κάνει τη γιόγκα να διαφέρει από τις άλλες μορφές άσκησης είναι ότι χαρίζει παράλληλα αρμονία στο σώμα και το μυαλό. 
 



Δυο γειτονιές της Θεσσαλονίκης, ο πεζόδρομος της Ικτίνου και η Πλατεία Τερψιθέας στην Άνω Πόλη, θα "ζωντανέψουν" στις 1 και 2 Νοεμβρίου με παραστάσεις και εργαστήρια τσίρκου για μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται για το Κοινωνικό Τσίρκο, που συνδιοργανώνεται από την "Σχεδία στην Πόλη" και τη "Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι παραστάσεις Κοινωνικού Τσίρκου περιλαμβάνουν ζογκλερική, ακροβατικά, clowning και οι νέοι καλλιτέχνες επιλέγουν θέματα που "μιλούν" για τη φιλία, τη συνεργασία και την αποδοχή με έναν τρόπο βασισμένο στο χιούμορ. Στα εργαστήρια, το κοινό μπορεί να πειραματιστεί, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών στη ζογκλερική, τα ξυλοπόδαρα και το μακιγιάζ προσώπου.

Οι νέοι εθελοντές, που θα επιμεληθούν τη διοργάνωση, συμμετέχουν, ήδη, ενεργά σε μια δράση για το κοινωνικό τσίρκο (δράση 1.2, εθνική πρωτοβουλία νέων, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Νέα Γενιά σε Δράση") και έχουν αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες, καθώς μοιράζονται στιγμές μάθησης και δημιουργίας με παιδιά και έφηβους Ρομά, στον Δενδροπόταμο.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.thessaloniki2014.gr και www.sxediastinpoli.gr.
Πηγή: nooz.gr
Ο Denis Tsyplenkov γεννήθηκε στην Ουκρανία. Κατέχει  τον τίτλο του "The Biggest Bicep" της Ρωσίας. Θα μπορούσαμε να πούμε σήμερα ότι είναι ο αληθινός Hulk!
Την σπάνια ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση στο περίφημο ΜοΜa της Νέας Υόρκης θα έχουν η Δήμητρα Νικολού και η Αγγελική Κουναβά στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων».

«Με την προσφορά θέσεων πρακτικής άσκησης σε Έλληνες πολίτες, το MoMA θα προσφέρει δυνατότητες και εκπαίδευση, που είναι εξαιρετικά πολύτιμες κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα», δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. «Πρόκειται για μία από τις πρώτες δωρεές της νέας μας πρωτοβουλίας των €100 εκατομμυρίων, με τίτλο Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων, η οποία έχει σαν στόχο την παροχή ευκαιριών για τη νέα γενιά της Ελλάδας, η οποία πλήττεται έντονα από το υψηλό ποσοστό ανεργίας, καθώς και τη βελτίωση του περιβάλλοντος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη».
 
Συγκεκριμένα, η Δήμητρα Νικολού θα ενταχθεί στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου του MoMA. Η Δήμητρα έχει ολοκληρώσει προπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης ενώ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Αγορά της Τέχνης από το University Paris I, Panthéon – Sorbonne. Είναι επίσης πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εργαστεί στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος στην Αθήνα καθώς και στον οργανισμό Christie's στο Παρίσι.
Η Αγγελική Κουναβά θα ενταχθεί στο Τμήμα Φωτογραφίας του MoMA. Η Αγγελική έχει ολοκληρώσει προπτυχιακές σπουδές στις Θεωρίες και Πρακτικές της Γλώσσας και της Τέχνης από το Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στη Γαλλία, και έχει λάβει προπτυχιακό τίτλο στις Πλαστικές Τέχνες και Επιστήμες της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ελλάδα. Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων, καθώς και στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, όπου ήταν υπεύθυνη για την επιμέλεια εκθέσεων και την καταγραφή της συλλογής του μουσείου.

http://www.iefimerida.gr
Όσοι υποφέρουν από πονοκεφάλους συχνά τους αντιμετωπίζουν πέφτοντας για ύπνο, αλλά η τακτική αυτή αυξάνει τον κίνδυνο να αναπτύξουν αϋπνία, προειδοποιούν επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ρας, στο Σικάγο.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 65 νεαρές εθελόντριες, οι μισές εκ των οποίων έπασχαν από κοινό πονοκέφαλο (λέγεται κεφαλαλγία τάσεως). Όπως διαπίστωσαν, το 81% των ασθενών επιχειρούσε να απαλλαγεί από τον πονοκέφαλο με τον ύπνο.

Τα ποσοστά αϋπνίας μεταξύ τους όμως ήταν ιδιαίτερα αυξημένα: 58% έναντι μόλις 18% στις εθελόντριες που δεν έπασχαν από πονοκεφάλους.

Όπως έγραψαν στην «Επιθεώρηση Κλινικής Ιατρικής Ύπνου» (JCSΜ), το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι ο συνδυασμός πονοκεφάλου- ύπνου επιδρά στο βιολογικό μας ρολόι.

Μένει να εξακριβωθεί εάν η αϋπνία είναι αιτία του πονοκεφάλου (ή το αντίστροφο) ή αν απλώς οι δύο διαταραχές σχετίζονται μεταξύ τους...

Πηγή: tanea.gr
Αυτό το κόλπο είναι  πολύ χρήσιμο!
Η φρενίτιδα για το σούπερ ξεκίνημα της Ρόμα στη Serie A έφτασε μέχρι τον... δήμαρχο Ρώμης, ο οποίος δήλωσε πως θα γδυθεί σε περίπτωση που οι "τζαλορόσι" κατακτήσουν το σκουντέτο!
Μετά τον όρκο του Ιπποκράτη που έδωσε πριν αρκετά χρόνια για το επάγγελμα του γιατρού (χειρουργός για την ακρίβεια), τώρα έρχεται ένας ακόμα "όρκος" για τον δήμαρχο Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρτίνο.
"Εάν η Ρόμα κατακτήσει το πρωτάθλημα τότε θα γδυθώ...", δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο πρώτος πολίτης της ιταλικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε την Τετάρτη.
Για να συμπληρώσει: "Είναι καλύτερο να μην πούμε τίποτα παραπάνω, οι οπαδοί είναι προληπτικοί και έχουν αρχίσει ήδη να ξύνονται".
Σημειώνεται πως ο Μαρίνο εκλέχτηκε δήμαρχος Ρώμης τον περασμένο Ιούνιο όντας υποψήφιος με την κεντροαριστερά.
Πηγή: sport24.gr
Δύο χιλιάδες χρωματιστές ειδικές τσάντες (lunch boxes) στις οποίες τοποθετείται το σπιτικό κολατσιό των μαθητών μοίρασε ο δήμος Παύλου στα παιδιά των νηπιαγωγείων του και της Α΄ τάξης Δημοτικού. Οι ειδικές τσάντες με τις εντυπωσιακές απεικονίσεις στην επιφάνειά τους είναι κατασκευασμένες από ειδικό υλικό διατήρησης των τροφίμων και ισοθερμικές.  Πρόκειται για μία ακόμη καινοτόμο πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Δήμος μας στο πλαίσιο της πολιτικής πρόληψης για την Υγεία του παιδιού. Σκοπός της δράσης είναι η ενθάρρυνση  των γονέων να ετοιμάζουν σπιτικό φαγητό για τα παιδιά τους καθώς και η δημιουργία ελκυστικής εικόνας στο μαθητή για το σπιτικό κολατσιό. Ταυτόχρονα στοχεύει να διδάξει και να δώσει κίνητρα στα παιδιά για να ακολουθούν μια υγιεινή ζωή. Τις ειδικές τσάντες συνόδευε ενημερωτικό υλικό με συμβουλές πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας και οδηγίες σωστής διατροφής.

«Συμμετέχοντας σε αυτό το μοναδικό για τα δεδομένα της χώρα μας πρόγραμμα, σκοπός μας είναι και με τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων να βελτιώσουμε τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών μας και να συμβάλουμε στη μείωση των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων στον τομέα της Υγείας και συγκεκριμένα σε επίπεδο διατροφής και φυσικής δραστηριότητας» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος και συνέχισε: «Η διατροφική συνήθεια των παιδιών μας αποτελεί υπόθεση όλων μας γιατί η σωστή διατροφική συμπεριφορά από τα πρώτα στάδια της ζωής του ανθρώπου του εξασφαλίζει την καλή Υγεία στη μετέπειτα ζωή». Η δράση χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013, άξονας προτεραιότητας 14: «Εδραίωση της μεταρρύθμισης στον τομέα ψυχικής υγείας, ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και προάσπισης της δημόσιας υγείας του πληθυσμού στις τρεις περιφέρειες σταδιακής εξόδου. Το πρόγραμμα εντάσσεται στις «Δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας στο Δήμο Παύλου Μελά» που πραγματοποιεί ο ομώνυμος Δήμος σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ.

http://www.thestival.gr
Η ηρωική στάση και η τεράστια συμβολή των Ελλήνων στη νίκη κατά των δυνάμεων του άξονα, όπως αποτυπώνεται από τις δηλώσεις εχθρών και φίλων.
Χάριν της ιστορικής αλήθειας πρέπει να επιβεβαιώσω ότι μόνο οι Έλληνες, απ’ όλους τους αντιπάλους που μας αντιμετώπισαν, πολέμησαν με το μεγαλύτερο θάρρος και περισσότερο αψήφισαν το θάνατο.
Ο κάθε λαός, συνήθως προσπαθεί να προβάλλει τα επιτεύγματα του με μια μικρή δόση υπερβολής. Στην περίπτωση των Ελλήνων ωστόσο, ίσως αυτό να ισχύει λίγο παραπάνω, καθώς αρκετές φορές προβάλουμε την χώρα μας λίγο παραπάνω σε σχέση με τους άλλους.

Αυτό προκύπτει και από έναν χιουμοριστικό χάρτη του Alpha Designer, το οποίο απεικονίζει την Ευρώπη μέσα από τα μάτια ενός Ελληνα, ο οποίος αποκαλεί με ξεκαρδιστικά παρωνύμια τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Μερικά από τα καλύτερα:
  • Τουρκία: Ανατολική Ελλάδα (δανεισμένη στην Τουρκία)
  • Κύπρος: Νότια Ελλάδα
  • Βουλγαρία: Καθυστερημένοι
  • Ρουμανία & Μολδαβία: Βάνδαλοι
  • Ρωσία: Ορθόδοξοι βάρβαροι (εμείς τους κάναμε πολιτισμένους)
  • Σερβία: Φίλοι
  • Ευρωπαϊκή Ενωση: Ενωση βρομερών εργασιομανών
  • Σουηδία: Ανώμαλοι
  • Πορτογαλία: Ομοφυλόφιλοι
  • Ισπανία: Η χώρα του Ελ Γκρέκο
  • Γερμανία: Ιμπεριαλιστές
  • Ολλανδία & Βέλγιο: Σνομπ
  • Βόρεια Γαλλια: Προαγωγοί
  • Νότια Γαλλία: Υπερεκτιμημένη
  • ΠΓΔΜ: Η χώρα «Χ»
  • Ουγγαρία: Ούννοι
  • Βόρεια Ιταλία: Κλέφτες
  • Αυστρία: Εγωιστές
  • Τσεχία & Σλοβακία: Φρικιά
  • Εσθονία και Λετονία: Βαρετοί
  • Δανία: Τρελοί
  • Ισλανδία: Αδης


Όπλα λέιζερ με αρκετά μικρό όγκο και βάρος ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν σε μαχητικά αεροπλάνα προγραμματίζεται να αρχίσουν να δοκιμάζονται στις ΗΠΑ το 2014.

Προσπάθειες ετών


Ο αμερικανικός στρατός πειραματίζεται εδώ και χρόνια με όπλα «κατευθυνόμενης ενέργειας», όπως το αμυντικό λέιζερ του πολεμικού ναυτικού, το λέιζερ ελεύθερων ηλεκτρονίων, καθώς και το γνωστότερο Αερομεταφερόμενο Λέιζερ, ένα σύστημα που καταλάμβανε ένα ολόκληρο Boeing-747 αλλά τελικά εγκαταλείφθηκε λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα αυτών των συστημάτων, τα οποία καταναλώνουν μεγάλα ποσά ενέργειας, είναι το υψηλό βάρος τους και οι διαστάσεις τους. Το Πεντάγωνο ελπίζει τώρα να αναπτύξει μια συσκευή ισχύος 150 kilowatt δέκα φορές μικρότερη και ελαφρύτερη από προηγούμενα συστήματα παρόμοιας ισχύος.

Το νέο λέιζερ θα αναπτυχθεί για λογαριασμό της DARPA, της διαβόητης Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας, στο πλαίσιο του προγράμματος Λέιζερ Υψηλής Ενέργειας Στερεάς Κατάστασης. Η εταιρεία που εξασφάλισε το συμβόλαιο τον Ιανουάριο είναι η General Atomics-Aeronautical Systems.

Αρχικά για αμυντική χρήση

Το όπλο προορίζεται να έχει κυρίως αμυντική χρήση στην εξουδετέρωση άλλων αεροσκαφών και εισερχόμενων πυραύλων, αργότερα όμως θα μπορούσε να δοκιμαστεί και κατά επίγειων στόχων.

Στην ανάπτυξη του λέιζερ συμμετέχει εξάλλου όχι μόνο η αεροπορία αλλά και το πολεμικό ναυτικό, που ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει το όπλο στα αεροσκάφη του.

Στις δοκιμές που προγραμματίζονται για τα τέλη του 2014 το λέιζερ θα βρίσκεται σε πλοίο και θα επιχειρήσει να καταστρέψει πλωτούς στόχους.
Πηγή: hbnews.gr
 Πηγαίνει το μυαλό σας ποιους ρόλους μπορεί να έχει παίξει;. Μάλλον όχι..
Με τον Διευθυντή του γραφείου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης συναντήθηκε πριν από λίγο αντιπροσωπεία των Ολυμπιονικών η οποία πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή κατά της διαθεσιμότητας.

Ο Διευθυντής του γραφείου τους μετέφερε τη θέση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με την οποία «εξαιρέσεις δεν μπορούν να γίνουν αλλά όσοι μπουν σε διαθεσιμότητα θα έχουν μπόνους 20 μόρια προκειμένου να μετακινηθούν σε άλλη θέση».

http://www.madata.gr 




Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, βγήκε ο μεγάλος νικητής στον ανταγωνισμό με τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Μπιλ Γκέιτς, ακόμα και τον Πάπα Φραγκίσκο, αφού για φέτος θεωρείται ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο.

Σύμφωνα με τη λίστα «Οι πιο ισχυροί άνθρωποι του κόσμου για το 2013» του περιοδικού Forbes, η πρόσφατη αδυναμία που έδειξε ο Ομπάμα στη διεθνή σκηνή -από τον χειρισμό του θέματος της Συρίας έως το οικονομικό αδιέξοδο των ΗΠΑ- ήταν εκείνη που τον εκτόπισε από την κορυφή της λίστας, όπου βρισκόταν πέρυσι. Έτσι, για το 2013 κατέχει την δεύτερη θέση.

Αντιθέτως, ο ολοένα
και πιο ενισχυμένος έλεγχος του Πούτιν στη Ρωσία, αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε αυτό που το Forbes περιγράφει ως «σαφής μετατόπιση της επιμέρους δυναμικής ενέργειας».

Ο Σι Τσινπίνγκ, πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, από την άλλη, διατηρεί μια ισχυρή θέση στη λίστα, αφού θεωρείται για φέτος το τρίτο πιο ισχυρό πρόσωπο στον κόσμο, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος κατέχει την υψηλότερη θέση σε σχέση με άλλα «νέα» πρόσωπα και τον συναντάμε στον αριθμό τέσσερα.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ανάμεσα σε μόλις εννέα γυναίκες που βρίσκονται στη λίστα των 72. Στην έκτη συναντάμε τον Μπιλ Γκέιτς και ακολουθούν ο Μπερνάνκε της Fed, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ, ο Mάριο Ντράγκι και ο διευθύνων σύμβουλος της Walmart, Μιχαήλ Δούκας.

Ακόμη, εκτός από τον Ομπάμα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έπεσε κατά μία θέση, αφού ενώ πέρυσι ήταν δέκατος στη λίστα, φέτος τον συναντάμε στην ενδέκατη θέση.

Ο κατάλογος στο σύνολό του περιλαμβάνει 17 αρχηγούς κρατών, 27 διευθύνοντες συμβούλους και προέδρους των επιμέρους εταιρειών και 12 «επιχειρηματίες».

Από τους 72, οι 28 είναι πολυεκατομμυριούχοι, με τον συνολικό τους πλούτο να ξεπερνά τα 564 δισ. δολάρια.



Πηγή: protothema.gr
Δείτε πως ο ακαταμάχητος Chuck Norris αντιμετωπίζει το θρυλικό Pac Man!!!















Την ενοποίηση των συστημάτων του πρώην δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Αναλυτικά, η Τράπεζα Πειραιώς, το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου 2013, ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο της ενοποίησης των συστημάτων του πρώην δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, στο ενιαίο περιβάλλον των συστημάτων πληροφορικής του Ομίλου.
Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ενημερώνει ότι από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, όλοι οι πελάτες του πρώην δικτύου της Τράπεζας Κύπρου και της Τράπεζας Πειραιώς εξυπηρετούνται, από κοινά συστήματα πληροφορικής και με τις ίδιες διαδικασίες, μέσα από το ενοποιημένο δίκτυο των 860 καταστημάτων, των 2.200 ΑΤΜs και των 385 μηχανημάτων Easypay.
Επιπλέον γνωστοποιεί πως από την ίδια ημέρα όλοι οι πελάτες, χρησιμοποιούν για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους  την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής Winbank, καθώς και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά κανάλια εξυπηρέτησης της Τράπεζας Πειραιώς.
Τέλος σημειώνει ότι η ενοποίηση των συστημάτων του δικτύου της πρώην Τράπεζας Κύπρου είναι το τρίτο βήμα –μετά την ενοποίηση των συστημάτων πληροφορικής της πρώην Αtebank και της πρώην Ελληνικής Τράπεζας- στην πορεία ενοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και των υπολοίπων  τραπεζών που εξαγόρασε πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς, με επόμενο βήμα την ενοποίηση των συστημάτων του πρώην δικτύου καταστημάτων της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου (CPB).
 
Τέσσερις μήνες μακριά από το ποδόσφαιρο αποδείχτηκαν υπερβολικά πολλοί για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ ο οποίος την Τετάρτη έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να δαπανήσει το ιλιγγιώδες ποσό των 25 εκατ. δολαρίων (περίπου 20 εκατ. ευρώ) από την προσωπική του περιουσία για να δημιουργήσει ποδοσφαιρική ομάδα στο αμερικανικό πρωτάθλημα, το MLS.

O Μπέκαμ υπήρξε ο ίδιος ένα στοίχημα για το MLS, το οποίο βοήθησε να αναπτυχθεί και να αποκτήσει κύρος και νέους οπαδούς όταν μεταγράφηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στους Γκάλαξι του Λος Αντζελες το 2007. Τον περασμένο Δεκέμβριο αποχώρησε και έπειτα από πέντε μήνες στη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ενεργό δράση.

Ωστόσο του ήταν δύσκολο να αποχωριστεί το άθλημα.  Οπως μετέδωσε το Associated Press, ο Μπέκαμ θα φτιάξει εκ του μηδενός μια ποδοσφαιρική ομάδα στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Μέχρι τώρα το MLS, που παλεύει να κερδίσει τηλεοπτική προβολή και οπαδούς σε μια αγορά που παραδοσιακά αγαπάει το αμειρκανικό φούτμπολ, το μπέιζμπολ, το μπάσκετ και το χόκεϊ επί πάγου, μετράει 19 ομάδες. Ο επίτροπος του MLS, ο Ντον Γκάρμπερ, ευελπιστεί ότι η σεζόν του 2020 θα διεξαχθεί με 24 ομάδες καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι υπαρκτό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μια ομάδα από τη Νέα Υόρκη θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2015, αφού η Μάντσεστερ Σίτι και οι Νιου Γιορκ Γιάνκις συνέστησαν μια κοινοπραξία πληρώνοντας για τη σχετική άδεια 100 εκατ. δολάρια.

O Mπέκαμ θέλει να ηγηθεί μιας ομάδας επενδυτών που θα χρηματοδοτήσουν με τουλάχιστον άλλα τόσα τον ποδοσφαιρικό σύλλογο του Μαϊάμι. Ο ίδιος θα δαπανήσει 25 εκατ. δολάρια (20 εκατ. ευρώ) από μια προσωπική περιουσία που αποτιμάται γύρω στα 190 εκατ. ευρώ.

Στόχος του Μπέκαμ είναι να είναι έτοιμη η ομάδα μέσα σε δύο χρόνια. Αρχικά θα παίζει σε ήδη υφιστάμενους αγωνιστικούς χώρους, αλλά το σχέδιο του 40χρονου Εγγλέζου είναι η ομάδα του να αποκτήσει και το δικό της γήπεδο. 
Πηγή: tanea.gr
H Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και το γαλλικό περιοδικό France Football ανακοίνωσε τους 23 υποψήφιους ποδοσφαιριστές για τη φετινή Χρυσή Μπάλα. H ομάδα με τους περισσότερους παίκτες στη λίστα είναι η Μπάγερν Μονάχου με 6, ενώ φυσικά μέσα σε αυτή είναι το όνομα του τετράκις κατόχου Λιονέλ Μέσι αλλά και των Ινιέστα, Νεϊμάρ, Τσάβι, Μπέιλ και Ρονάλντο

Aναλυτικά οι υποψήφιοι ποδοσφαιριστές: 

Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία, Τότεναμ/Ρεάλ Μαδρίτης) 
Έντινσον Καβάνι (Ουρουγουάη, Νάπολι/Παρί Σεν Ζερμέν) 
Ρανταμέλ Φαλκάο (Κολομβία, Ατλέτικο Μαδρίτης/Μονακό) 
Εντέν Αζάρ (Βέλγιο, Τσέλσι) 
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Γαλλία, Παρί Σεν Ζερμέν) 
Αντρές Ινιέστα (Ισπανία, Μπαρτσελόνα) 
Φίλιπ Λαμ (Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου) 
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Πολωνία, Ντόρτμουντ) 
Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή, Μπαρτσελόνα) 
Τόμας Μίλερ (Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου) 
Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου) 
Νεϊμάρ (Βραζιλία, Σάντος/Μπαρτσελόνα) 
Μεσούτ Εζίλ (Γερμανία, Ρεάλ Μαδρίτης/Άρσεναλ) 
Αντρέα Πίρλο (Ιταλία, Γιουβέντους) 
Φρανκ Ριμπερί (Γαλλία, Μπάγερν Μονάχου) 
Άριεν Ρόμπεν (Ολλανδία, Μπάγερν Μονάχου) 
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, Ρεάλ Μαδρίτης) 
Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου) 
Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη, Λίβερπουλ) 
Τιάγκο Σίλβα (Βραζιλία, Παρί Σεν Ζερμέν) 
Γιάγια Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού, Μάντσεστερ Σίτι) 
Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Ολλανδία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 
Τσάβι (Ισπανία, Μπαρτσελόνα) 

Οι υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου προπονητή είναι οι Κάρλο Αντσελότι, Ράφα Μπενίτεθ, Αντόνιο Κόντε, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Γιουπ Χάινκες, Γιούργκεν Κλοπ, Ζοσέ Μουρίνιο, Λουίς Φελίπε Σκολάρι και Αρσέν Βενγκέρ

Οι προηγούμενοι νικητές: 

1956: Στάνλεϊ Μάθιους (Αγγλία) Μπλάκπουλ 
1957: Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Ισπανία / Αργεντινή) Ρεάλ Μαδρίτης 
1958: Ραϊμόν Κοπά (Γαλλία) Ρεάλ Μαδρίτης 
1959: Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Ισπανία / Αργεντινή) Ρεάλ Μαδρίτης 
1960: Λουίς Σουάρεθ (Ισπανία) Μπαρτσελόνα 
1961: Ομάρ Σίβορι (Ιταλία / Αργεντινή) Γιουβέντους 
1962: Γιόζεβ Μάζοπουστ (τσεχοσλοβακία) Ντούκλα Πράγας 
1963: Λεβ Γιασίν (ΕΣΣΔ) Ντινάμο Μόσχας 
1964: Ντένις Λόου (Σκωτία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 
1965: Εουζέμπιο (Πορτογαλία) Μπενφίκα 
1966: Μπόμπι Τσάρλτον (Αγγλία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 
1967: Φλοριάν Άλμπερτ (Ουγγαρία) Φερεντσβάρος 
1968: Τζορτζ Μπεστ (Β. Ιρλανδία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 
1969: Τζάνι Ριβέρα (Ιταλία) Μίλαν 
1970: Γκερντ Μίλερ (Δ. Γερμανία) Μπάγερν 
1971: Γιόχαν Κρόιφ (Ολλανδία) Άγιαξ 
1972: Φραντς Μπέκενμπαουερ (Δ. Γερμανία) Μπάγερν 
1973: Γιόχαν Κρόιφ (Ολλανδία) Άγιαξ / Μπαρτσελόνα 
1974: Γιόχαν Κρόιφ (Ολλανδία) Μπαρτσελόνα 
1975: Όλεγκ Μπλαχίν (ΕΣΣΔ) Ντινάμο Κιέβου 
1976: Φραντς Μπέκενμπαουερ (Δ. Γερμανία) Μπάγερν 
1977: Άλαν Σίμονσεν (Δανία) Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ 
1978: Κέβιν Κίγκαν (Αγγλία) Αμβούργο 
1979: Κέβιν Κίγκαν (Αγγλία) Αμβούργο 
1980: Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε (Δ. Γερμανία) Μπάγερν 
1981: Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε (Δ. Γερμανία) Μπάγερν 
1982: Πάολο Ρόσι (Ιταλία) Γιουβέντους 
1983: Μισέλ Πλατινί (Γαλλία) Γιουβέντους 
1984: Μισέλ Πλατινί (Γαλλία) Γιουβέντους 
1985: Μισέλ Πλατινί (Γαλλία) Γιουβέντους 
1986: Ιγκόρ Μπελάνοβ (ΕΣΣΔ) Ντινάμο Κιέβου 
1987: Ρουντ Γκούλιτ (Ολλανδία) Αϊντχόφεν / Μίλαν 
1988: Μάρκο φαν Μπάστεν (Ολλανδία) Μίλαν 
1989: Μάρκο φαν Μπάστεν (Ολλανδία) Μίλαν 
1990: Λόταρ Ματέους (Γερμανία) Ίντερ 
1991: Ζαν-Πιέρ Παπέν (Γαλλία) Μαρσέιγ 
1992: Μάρκο φαν Μπάστεν (Ολλανδία) Μίλαν 
1993: Ρομπέρτο Μπάτζο (Ιταλία) Γιουβέντους 
1994: Χρίστο Στόιτσκοφ (Βουλγαρία) Μπαρτσελόνα 
1995: Τζορτζ Γουεά (Λιβερία) Παρί Σεν-Ζερμέν / Μίλαν 
1996: Ματίας Ζάμερ (Γερμανία) Μπορούσια Ντόρτμουντ 
1997: Ρονάλντο (Βραζιλία) Μπαρτσελόνα / Ίντερ 
1998: Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία) Γιουβέντους 
1999: Ριβάλντο (Βραζιλία) Μπαρτσελόνα 
2000: Λουίς Φίγκο (Πορτογαλία) Μπαρτσελόνα / Ρεάλ Μαδρίτης 
2001: Μάικλ Όουεν (Αγγλία) Λίβερπουλ 
2002: Ρονάλντο (Βραζιλία) Ρεάλ Μαδρίτης 
2003: Πάβελ Νέντβεντ (Τσεχία) Γιουβέντους 
2004: Αντρέι Σεβτσένκο (Ουκρανία) Μίλαν 
2005: Ροναλντίνιο (Βραζιλία) Μπαρτσελόνα 
2006: Φάμπιο Καναβάρο (Ιταλία) Γιουβέντους / Ρεάλ Μαδρίτης 
2007: Κακά (Βραζιλία) Μίλαν 
2008: Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 
2009: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) Μπαρτσελόνα 
2010: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) Μπαρτσελόνα 
2011: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) Μπαρτσελόνα 
2012: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) Μπαρτσελόνα

Είναι το αντικείμενο που στη συνείδηση του κόσμου έχει συνδυαστεί με τα μικρόβια. Κι όμως, καθημερινά όλοι χρησιμοποιούν αντικείμενα που πολύ πιο βρώμικα από ότι η τουαλέτα!

Τα περισσότερα έχουν σταθερή θέση στη ρουτίνα του καθενός, χωρίς να προκαλούν δεύτερες σκέψεις για το τι μπορεί να βρίσκεται επάνω τους. Είναι τα αντικείμενα που περνούν από τα χέρια μας- και όχι μόνο- στα οποία... βασιλεύουν τα μικρόβια και η βρωμιά.

Τιμόνι
Είναι λογικό. Τα χέρια σας ακουμπάνε παντού. Σε δημόσιους χώρους, στο φαγητό, στα χέρια άλλων, στη μύτη σας. Κι εννοείται πως όλα αυτά καταλήγουν στο τιμόνι του αυτοκινήτου.

Πληκτρολόγιο
Μία φευγαλέα ματιά σε αυτό αρκεί. Είναι αηδιαστικό. Γεμάτο μικρόβια και σκόνη. Πλύντε τα χέρια σας πριν ακουμπήσετε σε αυτό και ξανά μόλις τελειώσετε το γράψιμο.

Τραμπολίνο
Εν μέρει επειδή τα λατρεύουν τα παιδιά και οι μπόμπιρες είναι κινούμενα... βιολογικά όπλα σε αυτό τον τομέα. Αλλά κυρίως επειδή συνήθως βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο.

Σφουγγάρι κουζίνας
Είναι ειρωνικό, καθώς χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό άλλων αντικειμένων, όμως στην πραγματικότητα είναι γεμάτο μικρόβια. Κυρίως επειδή χρησιμοποιείται πολλές φορές.

Τα μπράτσα του καναπέ
Κατά μέσο όρο το συγκεκριμένο έπιπλο θεωρείται 12 φορές πιο βρώμικο από ότι η λεκάνη της τουαλέτας, καθώς πάνω του καταλήγουν σκόνη, υπολείμματα τροφών και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Καροτσάκι του σούπερ μάρκετ
Δυστυχώς δεν το καθαρίζει όποιος το χρησιμοποιεί. Και περνούν χιλιάδες χέρια από τη λαβή του πριν φροντίσει κάποιος υπάλληλος να το απαλλάξει από όλα αυτά τα μικρόβια.

Κινητό τηλέφωνο
Είναι στα χέρια του χρήστη όλη την ημέρα. Ο,τι υπάρχει σε αυτά λοιπον, μεταφέρεται στη συσκευή. Επίσης, πολλές φορές καταλήγει στην τσάντα μαζί με χρήματα, που ένας Θεός ξέρει τι έχουν επάνω τους!

http://www.iefimerida.gr

Το 60% των Αμερικανών τάσσονται υπέρ της θανατικής ποινής για τους δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί,  σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρεία Gallup. 
Ο αριθμός των υπέρμαχων της θανατικής καταδίκης  μειώθηκε αισθητά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να το 60% να θεωρείται το χαμηλότερο ποσοστό από το 1972, οπότε "υπέρ" είχε ταχθεί το 57% των Αμερικάνων.  
Το 1990, το ποσοστό αυτό είχε φτάσει το 80 τοις εκατό, αναφέρει η εταιρεία Gallup. "Από το 2000 και έπειτα, πολλοί ήταν οι άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί εις θάνατο και ύστερα είχε αποδειχτεί ότι ήταν αθώοι. Πιθανώς αυτός είναι ένας από τους λόγους που λιγότεροι Αμερικανοί πλέον είναι υπέρ της θανατικής ποινής" εξηγεί τα αποτελέσματα της μείωσης η εταιρία.
Ειδικότερα, υπέρ της θανατικής ποινής τάσσεται το 81% των Ρεπουμπλικάνων, το 47% των Δημοκρατικών και το 60% των Ανεξάρτητων. Η μεγαλύτερη μείωση φαίνεται πως βρίσκεται μεταξύ των Δημοκρατικών, εκ των οποίων το 1994, το 75 τοις εκατό ήταν υπέρ.
Σύμφωνα με την εταιρεία, από το 2006 μόνο έξι από τις πενήντα πολιτείες των ΗΠΑ, έχουν καταργήσει οριστικά τους νόμους περί θανατικής ποινής.
Πηγή: news.gr
Ένας βραζιλιάνος surfer ισχυρίζεται ότι "δάμασε" το μεγαλύτερο κύμα του κόσμου στην Πορτογαλία, το οποίο φάινεται ότι ξεπερνούσε  σε ύψος τα 30 μέτρα.
Ο Carlos Burle περιμένει τώρα την επιβεβαίωση από την επιτροπή των Ρεκό Γκίνες, για να δει εάν κατάφερε να κερδίσει τον τωρινό κάτοχο  του ρεκόρ. 
Ο Garrett McNamara μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες όταν - πέρσι τον Ιανουάριο,  στην ίδια παραλία Nazare της Πορτογαλικές- "καβάλησε" ένα κύμα 27,4 μέτρων.
Πηγή: news.gr
Πρόκειται για την Milena Sidorova που μαγεύει με τον ιδιαίτερο χορό της.

 Δείτε τη χορογραφία της που εντυπωσιάζει το διαδίκτυο και την ονομάζουν -και όχι άδικα- γυναίκα «αράχνη».









Ο κάθε λαός, συνήθως προσπαθεί να προβάλλει τα επιτεύγματα του με μια μικρή δόση υπερβολής. Στην περίπτωση των Ελλήνων ωστόσο, ίσως αυτό να ισχύει λίγο παραπάνω, καθώς αρκετές φορές προβάλουμε την χώρα μας λίγο παραπάνω σε σχέση με τους άλλους.
Αυτό προκύπτει και από έναν χιουμοριστικό χάρτη του Alpha Designer, το οποίο απεικονίζει την Ευρώπη μέσα από τα μάτια ενός Ελληνα, ο οποίος αποκαλεί με ξεκαρδιστικά παρωνύμια τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Μερικά από τα καλύτερα:
  • Τουρκία: Ανατολική Ελλάδα (δανεισμένη στην Τουρκία)
  • Κύπρος: Νότια Ελλάδα
  • Βουλγαρία: Καθυστερημένοι
  • Ρουμανία & Μολδαβία: Βάνδαλοι
  • Ρωσία: Ορθόδοξοι βάρβαροι (εμείς τους κάναμε πολιτισμένους)
  • Σερβία: Φίλοι
  • Ευρωπαϊκή Ενωση: Ενωση βρομερών εργασιομανών
  • Σουηδία: Ανώμαλοι
  • Πορτογαλία: Ομοφυλόφιλοι
  • Ισπανία: Η χώρα του Ελ Γκρέκο
  • Γερμανία: Ιμπεριαλιστές
  • Ολλανδία & Βέλγιο: Σνομπ
  • Βόρεια Γαλλια: Προαγωγοί
  • Νότια Γαλλία: Υπερεκτιμημένη
  • ΠΓΔΜ: Η χώρα «Χ»
  • Ουγγαρία: Ούννοι
  • Βόρεια Ιταλία: Κλέφτες
  • Αυστρία: Εγωιστές
  • Τσεχία & Σλοβακία: Φρικιά
  • Εσθονία και Λετονία: Βαρετοί
  • Δανία: Τρελοί
  • Ισλανδία: Αδης

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν στον πλανήτη και παράγουν εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών κάθε μέρα. Ένα μέρος από αυτά θα χρειαστεί χιλιάδες χρόνια για να αποδομηθεί, άλλο μέρος επηρεάζει την υγεία και όλα μαζί καταλαμβάνουν πάρα πολύ χώρο. Συχνά προέρχονται από μη ανανεώσιμα υλικά  όπως το πετρέλαιο και ορισμένα μέταλλα. Η  ανακύκλωση προσφέρει λύση στα παραπάνω προβλήματα. Τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν είναι:
  • Προστασία του περιβάλλοντος
  • Βελτίωση της ποιότητας ζωής
  • Συμβάλλει στη μείωση των αστικών αποβλήτων που πρέπει να συλλεχθούν από τους Δήμους και να μεταφερθούν σε ολοένα και πιο δυσεύρετους Χώρους Υγειονομικής Ταφής.
  • Η μείωση του όγκου και του βάρους των απορριμμάτων
  •  Η εξοικονόμηση χώρου
  • Η μείωση του κόστους συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων
  • Η εξοικονόμηση πρώτων υλών, ενέργειας και νερού
  • Η δημιουργία θέσεων εργασίας σε βιομηχανίες και προγράμματα ανακύκλωσης
  • Η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των κινδύνων για τη δημόσια υγεία
  • Η ευκαιρία που δίνεται σε όλους τους πολίτες να δράσουν για περιβάλλον

Παραδείγματα


1.000 κιλά ανακυκλωμένου γυαλιού εξοικονομούν περίπου 12 κιλά πετρέλαιο;
2.200  κιλά κορμών δέντρων μας δίνουν 1000 κιλά χαρτιού
Με την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για να γίνει 1 κουτί από αλουμίνιο μπορείτε: 
  • να ακούσετε ραδιόφωνο για 4 ώρες,
  • να ανάβει μια λάμπα 60/Watt για 5 ώρες,
  • να λειτουργεί ένα ψυγείο για 4 ώρες  
Η ανακύκλωση του αλουμινίου:
  • καταναλώνει 95% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τη παραγωγή αλουμινίου από βωξίτη
  • δημιουργεί 95% λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση και 97% λιγότερη ρύπανση νερού
Ανακυκλώνοντας 1 κιλό αλουμίνιο εξοικονομούνται: 
  • 8 κιλάβωξίτη
  • 4 κιλάχημικών προϊόντων και
  • 14 κιλοβατώρες ενέργειας 
Ανακυκλώνοντας 1 τόνο χαρτιού:
  • εξοικονομούνται 17 δέντρα και 30.000 - 60.000 λίτρα νερού
  • μειώνεται κατά 95% η ατμοσφαιρική ρύπανση 
  • εξοικονομούνται 130-170 κιλά  πετρέλαιο
http://www.flowmagazine.gr 
Οι προϊστάμενοι των δημόσιων υπηρεσιών μάλιστα θα πρέπει να ελέγχουν αν οι υπάλληλοι τηρούν το ωράριο. Η μη τήρηση είναι πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο θέτει τον υπάλληλο αυτοδίκαια σε αργία.
Με στόχο τη διασφάλιση της ορθής τήρησης του ωραρίου εργασίας και την ίση μεταχείριση των υπαλλήλων του δημοσίου, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με εγκύκλιό του, ζητά από τους φορείς να ενημερώσουν αναφορικά με το σύστημα ελέγχου τήρησης του ωραρίου που διαθέτουν και χρησιμοποιούν και να αποστείλουν τις απαντήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση orario@ydmed.gov.gr το αργότερο έως και την 8η Νοεμβρίου 2013.
Εξάλλου, μέσω της εγκυκλίου, γίνεται γνωστό ότι για να διασφαλιστεί η τήρηση του ωραρίου εργασίας, επιβάλλεται η καθιέρωση ενιαίου συστήματος ελέγχου σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου. Επισημαίνεται δε ότι «για τον λόγο αυτό, θα πρέπει οι φορείς, που δε διαθέτουν ηλεκτρονικό-ψηφιακό μηχανισμό σήμανσης, να προχωρήσουν άμεσα στην εγκατάστασή του, δεδομένου ότι αποτελεί το πλέον αξιόπιστο σύστημα ελέγχου, και να ενημερώσουν σχετικά την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου στην ως άνω αναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση».
Η μη τήρηση του ωραρίου από τον υπάλληλο και η παράλειψη του προϊσταμένου να ελέγχει την τήρησή του είναι πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο θέτει τον υπάλληλο αυτοδίκαια σε αργία
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η μη τήρηση του ωραρίου από τον υπάλληλο και η παράλειψη του προϊσταμένου να ελέγχει την τήρησή του είναι πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο θέτει τον υπάλληλο αυτοδίκαια σε αργία.
 
Στην ιστορία της επιστήμης και της τεχνολογίας οι γυναίκες κατείχαν σημαντική θέση και συνέβαλαν αποφασιστικά στην...

εξέλιξή της.
Για χρόνια όμως η συμβολή τους κρυβόταν στις υποσημειώσεις των ερευνών ή δεν αναφερόταν ποτέ. Μερικές από τις πιο γνωστές αδικίες στην επιστήμη είναι οι παρακάτω:




Rosalind Franklin – ανακάλυψη DNA διπλής έλικας

Η Franklin συνέβαλε πολύ στην ανακάλυψη της διπλής έλικας του DNA στην έρευνα των Watson και Crick, όμως το όνομά της θάφτηκε στις υποσημειώσεις. Η Rosalind Franklin φωτογράφισε το μόριο του DNA με τη βοήθεια ακτίνων Χ. Η (εν αγνοία της) αποκάλυψη των φωτογραφιών αυτών στους Watson και Crick αποτέλεσε τον καταλύτη για τη διατύπωση του μοντέλου της διπλής έλικας.

Ada Lovelace – προγραμματισμός υπολογιστή

Η κόρη του Λόρδου Byron ήταν ιδιοφυία στα μαθηματικά, παρά τις προσπάθειες της μητέρας της να μην ασχοληθεί με αυτά. Όταν ήταν μόλις 20 ξεκίνησε συνεργασία με τον Charles Babbage στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, με αποτέλεσμα τον «αναλυτικό κινητήρα», ένα πρώιμο μοντέλο ενός υπολογιστή. Οι σημειώσεις που κράτησε θεωρούνται η πρώτη περιγραφή του τι σήμερα αποκαλούμε «προγραμματισμό υπολογιστή». Για πολλά χρόνια η αξία της δεν αναγνωριζόταν.

Margaret Knight – αυτόματο μηχάνημα κατασκευής σακούλας

Τα σχέδιά της για μηχάνημα κατασκευής χαρτοσακούλας κλάπηκαν από άντρα που νόμιζε πως κανείς δεν θα πίστευε πως η μηχανή θα ήταν εφεύρεση γυναίκας. Χρειάστηκαν 3 χρόνια για να κερδίσει τη δίκη, αλλά τα κατάφερε.

Elisabeth Magie – δημιουργία του παιχνιδιού Monopoly

Η Μagie δημιούργησε το παιχνίδι «The Landlord's Game», το οποίο με τα χρόνια άλλαξε όνομα και έγινε η γνωστή σε όλους Monopoly! Πούλησε την ιδέα της για 500 δολάρια στους Parker Brothers στις αρχές του 1904.

Lise Meitner – πυρηνική σχάση

Η Meitner ήταν μέλος της ομάδας που ανακάλυψε την πυρηνική σχάση, ένα επίτευγμα για το οποίο απονεμήθηκε βραβείο Νόμπελ στο συνάδελφό της, Otto Hahn. Η περίπτωση της Meitner αναφέρεται συχνά ως ένα από τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα γυναικείου επιστημονικού επιτεύγματος που εχει αγνοηθεί από την επιτροπή Νόμπελ.

Μέρα League Cup ή μάλλον CapitalOne cup χθες στην Αγγλία και η Fulham με τον Γιώργο Καραγκούνη στη σύνθεση της αγωνίστηκε εκτός έδρας στο Leicester. Παρά την εξαιρετική  εμφάνιση του Έλληνα διεθνή η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 4-3 και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο Hugo Rodallega μετά από όμορφη κάθετη πάσα του Καραγκούνη άνοιξε το σκορ για να ακολουθήσουν τρία γκολ από πλευράς γηπεδούχων , τα δυο πριν κλείσει το ημίχρονο, από τους Wes Morgan και Chris Wood και το τρίτο με σκόρερ τον δανεικό από την Arsenal Ignasi Miquel. O Rodallega μείωσε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Καραγκούνη ο οποίος με εκπληκτικό χτύπημα φάουλ στο 87' έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Οι αλεπούδες όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με γκολ του Lloyd Dyer στο 89' πήραν τη νίκη και την πρόκριση.
Δείτε εδώ τις φάσεις και το φοβερό γκολ του "Τυπάρα" 

Ένα φοβερό στιγμιότυπο απαθανατίστηκε μπροστά σε κάμερα όταν τρεις ψαράδες –μάλλον από χόμπι ψαράδες- είχαν την τύχη να ψαρέψουν ένα ξιφία... ή κάτι που μοιάζει με ξιφία! 
 
Από τις αντιδράσεις του όταν πιάστηκε στο καλάμι, ο ξιφίας έκανε βουτιά στο σκάφος και καθώς ξεψυχούσε, πορευόταν με τη μυτερή του μύτη προς τον έναν από αυτούς Δείτε τι έκανε ο ψαράς για να σωθεί!






Στα όρια της απόγνωσης και της απελπισίας βρίσκονται πλέον καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας. Οι περιπτώσεις που καταγράφονται εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας και στο νησί της Ρόδου είναι αναρίθμητες και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα δράματα που συμβαίνουν σε οικογένειες του νησιού μας, εξαιτίας αυτών των οικονομικών συνθηκών, είναι ανυπολόγιστα.

Ένας νεαρός πατέρας περίμενε δύο ώρες μέχρι να αδειάσει η τράπεζα για να πλησιάσει στο ταμείο. Τότε παρέδωσε τα τρία βιβλιάρια καταθέσεων που είχε και ζήτησε να κάνει ανάληψη όλου του ποσού. Τότε ο  ταμίας, πράγματι προχώρησε στην διαδικασία ενημέρωσης και με έκπληξή του διαπίστωσε ότι συνολικά τα βιβλιάρια είχαν μέσα το ποσό των 2 ευρώ και 80 λεπτών!

«Τα βιβλιάριά σας είναι άδεια» είπε ο ταμίας της τράπεζας θεωρώντας προφανώς ότι το ποσό αυτό ήταν μη «αναλήψιμο».

Ο νεαρός πατέρας, πλησίασε στο γκισέ και χαμηλόφωνα του είπε: «Γι' αυτό το ποσό έχω έρθει και περιμένω εδώ σήμερα. Με αυτό το ποσό, με 2,80 ευρώ, θα αγοράσω το γάλα για το παιδί μου»! Η περίπτωση αυτή, «πάγωσε» το προσωπικό της Τράπεζας αλλά και όλους όσους το πληροφορήθηκαν, καθώς ο νεαρός πατέρας, ήταν σε κατάσταση απόγνωσης και απελπισίας. Η περίπτωση αυτή πάντως, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης τράπεζας δεν είναι η μοναδική, καθώς η οικονομική ανέχεια, έχει οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας σε παρόμοιες καταστάσεις απόγνωσης. Να περιμένουν από τα χαράματα έξω από τις τράπεζες για να δουν αν έχουν μπει (και πόσα θα είναι τα χρήματα της μισθοδοσίας ή της ανεργίας τους), να σπεύδουν να κάνουν συνεχείς ανανεώσεις των βιβλιαρίων τους για τυχόν τόκους στους λογαριασμούς τους, να παρακαλούν για την ρύθμιση των οφειλών και των δανείων τους και να αναζητούν τρόπους απίστευτους για να μπορέσουν να τακτοποιήσουν ότι μπορούν από τις οφειλές τους.

Αντίστοιχες είναι επίσης και οι καταστάσεις που διαδραματίζονται στα αρμόδια γραφεία της Δημόσιας Οικονομικής Εφορίας της Ρόδου, της ΔΕΗ, της ΔΕΥΑΡ και άλλων υπηρεσιών εξαιτίας της αδυναμίας που υπάρχει στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου να ανταποκριθεί πλέον ακόμα και στις βασικές τους υποχρεώσεις.

http://www.boro.gr 
Το μυστικό είναι πιο εύκολο και εξαιρετικά απλό. Βρίσκεται σε ένα ποτήρι γάλα! Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως το γάλα καταπολεμά αποτελεσματικά την ενοχλητική μυρωδιά από το σκόρδο….

Σε πειράματα με ωμά και βρασμένα σκόρδα, επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο διαπίστωσαν ότι 200 ml γάλα μπορούν να μειώσουν κατά το ήμισυ τις συγκεντρώσεις των χημικών ουσιών που χαρίζουν στο σκόρδο την χαρακτηριστική γεύση αλλά και μυρωδιά του.

Ειδικά μία από τις ουσίες, η AMS, δεν διασπάται κατά την πέψη, με επακόλουθο να απεκκρίνεται από το σώμα μέσω της αναπνοής και της εφίδρωσης. Ακόμα και το βούρτσισμα των δοντιών δεν μπορεί να μας απαλλάξει από αυτήν, σύμφωνα με προγενέστερες μελέτες. Ως φαίνεται, όμως, το πολυπόθητο αντίδοτο βρίσκεται στο ψυγείο μας.

Την μεγαλύτερο απόδοση εναντίον της μυρωδιάς του σκόρδου έχει το πλήρες γάλα, που αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό από το άπαχο ή το ημιαποβουτυρωμένο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, την μέγιστη «αντι-σκορδική» προστασία την παρέχει το γάλα όταν καταναλώνεται μαζί με το φαγητό και όχι εκ των υστέρων.

Όπως σημειώνουν η δρ Μπάρινγκερ και οι συνεργάτες της στην «Επιθεώρηση Επιστήμης Τροφίμων» (JFS) στην μελέτη τους δοκίμασαν και άλλα τρόφιμα για να περιορίσουν την μυρωδιά του σκόρδου – μεταξύ αυτών δαμάσκηνα, βασιλικό, αγκινάρες και μερικές ποικιλίες μανιταριών.

Το πιο αποδοτικό απ’ όλα, όμως, ήταν το γάλα.

http://www.4news.gr 
Πάει ένας τύπος σε ένα φούρνο και λέει στο φούρναρη:
- Δώσε μου σε παρακαλώ ένα κιλό ψωμί..
- Πάρε και μιά τυρόπιτα.Θα με θυμηθείς..
- Όχι ευχαριστώ,μόνο ψωμί θέλω..

1. Δεν είναι κακό να είσαι ευαίσθητη. Είναι ανθρώπινο και συμβαίνει στον καθένα, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται. Αν υπάρχει οτιδήποτε που σε κάνει να νιώθεις άσχημα, ψάξε, συζήτησε, ζήτα βοήθεια. Δεν έχει καμία σημασία πόσο σημαντικό ή ασήμαντο πιστεύεις ότι είναι το πρόβλημά σου.

2. Να έχεις θάρρος. Πάντα να τολμάς να λες και να κάνεις αυτό που πιστεύεις ότι είναι σωστό και δίκαιο. Ποτέ να μη φοβάσαι να εκφράζεις τις σκέψεις σου. Μάθε πότε και πώς να λες «όχι», χωρίς να νιώθεις ενοχές γι’ αυτό. Να είσαι τολμηρή, αλλά όχι επιθετική.

3. Να φροντίζεις τον εαυτό σου. Η άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι ό,τι χρειάζεται - όχι για να είσαι αδύνατη, αλλά επειδή το σώμα σου είναι αυτό που σε «φιλοξενεί» και οφείλεις να του φέρεσαι με τον καλύτερο τρόπο.   

4. Να σέβεσαι τον εαυτό σου. Ποτέ να μην του «λες» πράγματα που δεν θα έλεγες ποτέ ούτε στην καλύτερή σου φίλη.

5. Να μην αισθάνεσαι άσχημα για κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις. Μάθε από τις εμπειρίες και προχώρα.

6. Να παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις - πριν το κάνεις κάποιος άλλος για σένα. Να θυμάσαι πάντα ότι κάθε μας απόφαση έχει τεράστια επίδραση στη ζωή μας.

7. Οτιδήποτε βλέπεις στα περιοδικά και στο Ίντερνετ δεν είναι απαραίτητα αληθινό. Το photoshop υπάρχει, κι αυτό να μην το ξεχνάς ποτέ!

8. Μην ασχολείσαι τόσο με τη γνώμη των άλλων για σένα. Αυτό που κυρίως μετράει είναι η γνώμη που έχεις ΕΣΥ η ίδια για τον εαυτό σου!

9. Να είσαι ευγνώμων, ταπεινή και συμπονετική με τους συνανθρώπους σου. Να είσαι ανοιχτή στις απόψεις των άλλων… πάντα θα υπάρχει κάτι να αποκομίσεις.

10. Όταν οι άνθρωποι σου λένε: «Η ζωή είναι σκληρή», μην τους ακούς! Η ζωή σού δίνει ευκαιρίες για να μάθεις… και όλη αυτή η γνώση είναι που τελικά την κάνει τόσο όμορφη!


Από την κλινική ψυχολόγο, μαμά και μπλόγκερ Lissette Leon.
Αναδημοσίευση από το imommy.gr
Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή – Ποια δικαιολογητικά πρέπει να συγκεντρώσουν
 
Ζεστό χρήμα 10.000 ευρώ σε 2.000 άνεργους πτυχιούχους για να κάνουν τη δική τους νέα μικρή επιχείρηση ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ. Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να αρχίσει να «τρέχει» τον Νοέμβριο και όπως αποκάλυψε ο διοικητής του Οργανισμού, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, «θα εστιάσει στη δημιουργία μικρών αλλά υγιών και ικανών να επιβιώσουν επιχειρήσεων». Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί τη συνέχεια προγραμμάτων επιδότησης του ΟΑΕΔ για νέους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι η πρώτη φορά που η δράση αφορά πτυχιούχους ανέργους, ενώ είναι πιθανόν να μην υπάρξει ηλικιακός περιορισμός. Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα «Ενίσχυσης 2.000 ανέργων πτυχιούχων με 10.000 ευρώ» για τη δημιουργία νέων μικρών επιχειρήσεων είναι:

Να έχει την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ, με ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους ή μέχρι και 30 μέρες πριν από την έναρξη) και να έχει ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης.

Να έχει παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ.

Να έχει ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα κράτους – μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενής που έχει δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Να διαθέτει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και οι άντρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους  υποχρεώσεις.

Να έχει κάνει έναρξη δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ προτού κάνει αίτηση ένταξης στο επιδοτούμενο πρόγραμμα.

Δύναται να υπαχθεί στο πρόγραμμα με την προϋπόθεση ότι μετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 51%  στο εταιρικό κεφάλαιο, μέλος:

-         Ομόρρυθμης Εταιρείας (ΟΕ)
-         Ετερόρρυθμης Εταιρείας (ΕΕ), μόνο για το ομόρρυθμο μέλος της, και
-         ΕΠΕ.

Στο επόμενο στάδιο, πριν από την ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα, πραγματοποιείται αξιολόγηση σε επίπεδο κατηγορίας κριτηρίων:

Εξετάζεται η πληρότητα της υποβαλλόμενης αίτησης (συμπληρωμένο το σύνολο των υποχρεωτικών πεδίων και ιδιότητα ανέργου).

Εξετάζεται το επιχειρηματικό σχέδιο ως προς την οικονομοτεχνική του επάρκεια, την ύπαρξη στοιχείων δικτύωσης ή καινοτομιών στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που θα παρέχει η επιχείρηση ή και στη διαδικασία παραγωγής και διάθεσης αυτών κ.λπ.

Μετά την ένταξη στο πρόγραμμα, πραγματοποιείται έλεγχος στο χώρο της επιχείρησης από δύο ελεγκτές του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα ελέγχονται τα εξής:

-         Βεβαίωση έναρξης της δραστηριότητας της επιχείρησης από τη ΔΟΥ.
-         Εξοφλημένα τιμολόγια και λογιστικά έγγραφα, αξίας τουλάχιστον ίσης με το ποσό της α’ δόσης της επιχορήγησης που αφορούν δαπάνες.
-         Καταστατικό σύστασης της εταιρίας – εφόσον συμμετέχει ο ενδιαφερόμενος.
-         Μισθωτήριο ή τίτλος ιδιοκτησίας του χώρου στον οποίο στεγάζεται η επιχείρηση ή παραχωρητήριο θεωρημένα από την αρμόδια ΔΟΥ.
-         Αδεια άσκησης επαγγέλματος – όπου απαιτείται – και εγγραφή στο αρμόδιο επαγγελματικό επιμελητήριο.
-         Να απασχολούνται αποκλειστικά στην επιχείρησή τους και να είναι ασφαλισμένοι τον ασφαλιστικό φορέα που υπάγεται η επιχείρηση.
-         Η επιχείρηση να λειτουργεί σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο (εκτός χώρου κατοικίας).

ΠΟΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ

Οι δαπάνες που επιδοτούνται από το πρόγραμμα είναι:
-         Λειτουργικά έξοδα (μίσθωση χώρου, κατανάλωση ΔΕΗ κ.λπ.).
-         Παροχή υπηρεσιών (νομική υποστήριξη, λογιστική υποστήριξη κ.λπ.).
-         Αναλώσιμα (γραφική ύλη κ.λπ.).
-         Αποσβέσεις παγίων.
-         Αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές προσλαμβανομένου προσωπικού.

Ολες οι παραπάνω δαπάνες θεωρείται ότι αποδεικνύουν τη λειτουργία της επχείρησης. Πιστοποιούνται με εξοφλημένα τιμολόγια και λογιστικά έγγραφα ισοδύναμης αποδεικτικής αξίας, περασμένα στα επίσημα θεωρημένα από την αρμόδια ΔΟΥ βιβλία της επιχείρησης και πρέπει να συνάδουν με την ικανοποίηση του στόχου της πράξης. Τα εν λόγω τιμολόγια θα πρέπει να αντιστοιχούν σε αξία τουλάχιστον ίση με το εκάστοτε ποσό της επιχορήγησης μέχρι την ολοκλήρωση της πράξης. Η επιδότηση καταβάλλεται σε ισόποσες δόσεις μετά την ολοκλήρωση κάθε σταδίου. Οι αναλυτικοί όροι και οι προϋποθέσεις της επιδότησης θα ανακοινωθούν όταν οριστικοποιηθεί ο οδηγός του προγράμματος.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!