Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Το ανώτατο νομοθετικό όργανο της Κίνας υιοθέτησε επίσημα σήμερα απόφαση που καθιστά χαλαρότερη την πολιτική ελέγχου των γεννήσεων και απόφαση που καταργεί τα στρατόπεδα επανεκπαίδευσης μέσω της εργασίας, μετέδωσε... το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι δύο εμβληματικές μεταρρυθμίσεις είχαν ανακοινωθεί μετά τη συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στα μέσα Νοεμβρίου.

Επικυρώθηκαν σήμερα από τη μόνιμη επιτροπή της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, του νομοθετικού οργάνου του μοναδικού κόμματος στην Κίνα.

Το σύστημα επανεκπαίδευσης μέσω των στρατοπέδων εργασίας καθιερώθηκε το 1957 και επιτρέπει την κράτηση προσώπων βάσει μιας απλής απόφασης της αστυνομίας για περίοδο έως τεσσάρων ετών.

Τα στρατόπεδα αυτά -στα οποία έλαβαν χώρα πολλές καταχρήσεις, είναι ιδιαίτερα αντιδημοφιλή και καταγγέλλονται από οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- χρησιμοποιούνται από τις τοπικές αρχές κατά διαφωνούντων ή χρηστών του διαδικτύου που καταγγέλλουν τη διαφθορά.

Εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν για πιθανή διατήρηση του συστήματος αυτού στην Κίνα, υπό άλλες ονομασίες ή άλλες μορφές αυθαίρετης κράτησης.

Η μόνιμη επιτροπή υιοθέτησε επίσης απόφαση που επιτρέπει σε ζευγάρια των οποίων το ένα μέλος είναι μοναχοπαίδι να αποκτούν δύο παιδιά.

Η απόφαση αυτή δείχνει σαφή χαλάρωση της πολιτικής του οικογενειακού προγραμματισμού, γνωστή ως πολιτική του ενός παιδιού, που υιοθετήθηκε πριν από τρεις δεκαετίες για να σταματήσει τη δημογραφική ανάπτυξη στην πλέον πολυπληθή χώρα του κόσμου.

Σήμερα η κινεζική νομοθεσία απαγορεύει στα ζευγάρια να αποκτούν περισσότερα από ένα παιδί. Ωστόσο υπήρξαν εξαιρέσεις έως σήμερα για τα ζευγάρια των οποίων και τα δύο μέλη είναι μοναχοπαίδια, για τις μειονότητες ή τα ζευγάρια στις αγροτικές περιοχές των οποίων το πρώτο παιδί ήταν κορίτσι.

Οι αρχές των επαρχιών "θα πρέπει να τροποποιήσουν τους κανονισμούς για τον έλεγχο των γεννήσεων ή να λάβει ειδικές αποφάσεις σύμφωνα με την αξιολόγηση της τοπικής δημογραφικής κατάστασης και σε εφαρμογή του νέου νόμου".

Η τροποποίηση αυτή των κανονισμών οικογενειακού προγραμματισμού έχει στόχο να αναχαιτίσει τη γήρανση του κινεζικού πληθυσμού, καθώς το ποσοστό των γεννήσεων στη χώρα -1,5 παιδί ανά γυναίκα- είναι αρκετά κάτω από το όριο που εγγυάται την ανανέωση των γενεών.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Προβάδισμα σε βουλευτικές και ευρωεκλογές έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της εφημερίδας το «Βήμα της Κυριακής».

Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,5%, ενώ η ΝΔ 21,7%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7,5%, ΠΑΣΟΚ 5,6%, ΚΚΕ 5,3%, ΑΝ.ΕΛ. 4% και ΔΗΜΑΡ 2,8%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου κινείται στο 19,4%.








Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 19,7%, η ΝΔ συγκεντρώνει 18,6%, ενώ έπονται: Χρυσή Αυγή 7,1%, ΠΑΣΟΚ 5%, ΚΚΕ 4,9%, ΑΝΕΛ 3,8%, ΔΗΜΑΡ 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 28,2%.


Αναφορικά με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζεται από το 42,8%, και τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 34,5%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 21,2%.


Πηγή: Real.gr
Στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να γίνει γνωστό το όνομα του καλύτερου ποδοσφαιριστή για το 2013, σύμφωνα με την FIFA και το γαλλικό περιοδικό «France Football». 


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως, βραβεύτηκε στο Ντουμπάι, στο πλαίσιο της τέταρτης έκδοσης των «Globe Soccer Award», στην γιορτή των αστέρων του ποδοσφαίρου στα Εμιράτα. 

Τη φετινή χρονιά ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός κατάφερε να πετύχει 69 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αποδεικνύοντας πως κάθε χρόνο γίνεται καλύτερος και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους ανθρώπους της εκδήλωσης. 

«Προσπαθώ συνέχεια να βελτιώνομαι και να πετυχαίνω τους νέους στόχους που θέτω», τόνισε ο 28χρονος άσος και συνέχισε, λέγοντας ένα αστείο: «Θέλω να βελτιώσω το σημάδι μου στο… γκολφ! Μοιάζει σα να πετυχαίνεις γκολ και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει». 

Όσον αφορά την προσπάθεια της εθνικής του ομάδας στο επερχόμενο Μουντιάλ, τόνισε: «Θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτος μας στόχος είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης». 

Ερωτηθείς για τον αγαπημένο του παίκτη, απάντησε: «Εκτός από εμένα;» και συνέχισε: «Έχω έναν αγαπημένο παίκτη. Στην Ευρώπη και στον κόσμο, υπάρχει γενικώς εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Μου αρέσει να παίζω με σπουδαίους παίκτες, όπως γίνεται στην εθνική μου ομάδα και στη Ρεάλ Μαδρίτης. Επίσης, μου αρέσει να αντιμετωπίζω καλούς παίκτες». 

Πηγή: sport-fm.gr
Ένα κοριτσάκι που είναι μόλις έξι χρονών κατάφερε να κλέψει 133.000 δολάρια από χρυσοχοείο χωρίς να την πάρουν χαμπάρι.


Μπορεί να είναι μικρή στο μάτι αλλά είναι μεγάλη και θαυματουργή κλέφτρα η 6χρονη από τη Σαουδική Αραβία καθώς κατάφερε να αποσπάσει περίπου 133.000 ευρώ από το χρυσοχοείο χωρίς να την καταλάβει ο ιδιοκτήτης.


Το βίντεο με το περιστατικό έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αρχικά φαίνονται δύο γυναίκες που απασχολούν τον ιδιοκτήτη και στη συνέχεια η 6χρονη γλιστρά κάτω από το πάγκο και αποσπά τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή.

Δείτε το video:



www.trelokouneli.gr
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Fudan της Σανγκάης ονόμασαν τη νέα αυτή τεχνολογία Li-Fi και ισχυρίζονται ότι το σήμα που εκπέμπεται από το μικροτσίπ αυτού του λαμπτήρα LED...
είναι πολύ πιο ισχυρό από πολλές οικιακές συνδέσεις στην Κίνα.

Κοντά σε μια τέτοια λάμπα μπορούν να συνδεθούν μέχρι και τέσσερις συσκευές. Η τεχνολογία του συγκεκριμένου λαμπτήρα βασίζεται στις συχνότητες του φωτός και όχι στα ραδιοκύματα, σύμφωνα με το Gizmodo.

Ο λαμπτήρας έχει ενσωματωμένο ένα μικροτσίπ, το οποίο παράγει το σήμα, το οποίο φτάνει τα 150 megabites το δευτερόλεπτο και θεωρείται ταχύτερο από τη μέση ασύρματη σύνδεση στη χώρα.

Τον επόμενο μήνα οι ερευνητές θα αποκαλύψουν δέκα τέτοιους πρωτότυπους λαμπτήρες στη Διεθνή Έκθεση Βιομηχανίας στη Σανγκάη, προσθέτει δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι γρηγορότερος, φτηνότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος σύνδεσης με το διαδίκτυο και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα κινέζικα νοικοκυριά, όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντικαθιστούν τις παραδοσιακές λάμπες με λαμπτήρες LED.

Η τεχνολογία Li-Fi χρησιμοποιεί μόλις το 5% της ενέργειας που απαιτείται για να λειτουργήσουν άλλες μηχανές εκπομπής σήματος wifi, οι οποίες καταναλώνουν μεγάλο μέρος ενέργειας στα συστήματα ψύξης τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν ειδικοί από το Dvice, η σύνδεση χάνεται όταν σβήσει η λάμπα, ενώ οι κατασκευαστές έχουν αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα στη σχεδίαση και παραγωγή του μικροτσίπ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Καίτοι η πληρότητα στα «εκλεκτά» χειμερινά θέρετρα της Ελλαδας, να έχει αγγίξει το απόλυτο, εντούτοις αποδεικνύεται πως ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων αποφασίζουν να περάσουν τις διακοπές τους εκτός των συνόρων.
Και μπορεί τα προηγούμενα χρόνια, στα προ κρίσης, οι ιδανικοί προορισμοί να ήταν το Παρίσι, το Λονδίνο και για τους πιο… ψαγμένους περισσότερο εξωτικοί προορισμοί, η τωρινή οικονομική κατάσταση μας φέρνει πιο κοντά στα Βαλκάνια.
Η Βουλγαρία, όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία, έχει εξελιχθεί σε ιδανικό τόπο χειμερινών -και όχι μόνο- διακοπών. Αντίστοιχο, όμως, είναι και το κύμα των Βουλγάρων που έρχονται στη χώρα μας (κυρίως στη Β. Ελλάδα) για λίγες ημέρες εορταστικής ξεγνοιασιάς.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Συνοριακής Αστυνομίας, Μπόικο Μποσίκοφ, στο Πρακτορείο Ειδήσεων FOCUS, περίπου 42.000 οχήματα και 130.000 επιβάτες πέρασαν τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Η ποιοτική ανάλυση δείχνει πως περισσότεροι Ελληνες πέρασαν τις διακοπές τους στη Βουλγαρία, παρά το αντίθετο (αν και στη δεύτερη περίπτωση οι αριθμοί δεν είναι αμελητέοι). Συγκεκριμένα: 24.000 οχήματα και 77.000 άτομα έφυγαν από τη χώρα μας, με προορισμό τη Βουλγαρία, ενώ την αντίθετη κατεύθυνση ακολούθησαν 18.000 οχήματα και 53.000 άτομα.
Πάντως, όπως αναφέρθηκε, παρά τον όγκο των οχημάτων, δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα: ούτε ουρές, ούτε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

http://www.seleo.gr

Σίγουρα θα τα έχετε δει κάπου, τα καλοκαίρι, στις διακοπές ίσως ή στα ταξίδια σας στο εξωτερικό. Είναι εκείνα τα πιτσιρίκια, που κάθονται όλη την ώρα στην καρέκλα τους στο εστιατόριο και παίζουν χωρίς να τσιρίζουν στην αμμουδιά, την ίδια στιγμή που τα δικά μας παιδιά παίζουν «πόλεμο» στο εστιατόριο πετώντας το ένα στο άλλο κεφτεδάκια και κλαίνε υστερικά στην παραλία επειδή το αδερφάκι τους πήρε το κουβαδάκι. «Γιατί τα Γαλλάκια δεν το κάνουν ποτέ αυτό;».

Είναι ολοφάνερο πως κι εκείνα τα νήπια ούτε είναι μικρά ρομποτάκια, ούτε δεν διασκεδάζουν όσο θα έπρεπε για την ηλικία τους. Αντίθετα, είναι παιδάκια χαρούμενα, δραστήρια και γεμάτα απορίες, όπως όλα. Τι είναι, λοιπόν, αυτό που κάνει τα παιδιά στη Γαλλία (και στη Σουηδία, την Ολλανδία και άλλες χώρες) τόσο πιο καλόβολα, υπάκουα και ώριμα σε σχέση με τα δικά μας; Μια αντίστοιχη απορία είχε και η Πάμελα Ντράκερμαν, μια Βρετανίδα μαμά που ζει στο Παρίσι.
Όταν μετακόμισε εκεί, είχε μια κόρη 18 μηνών και εντυπωσιάστηκε από το πόσο διαφορετικά φέρονταν τα παιδιά εκεί, σε σχέση με τα νήπια στην πατρίδα της. Έτσι, αποφάσισε να αναζητήσει τις αιτίες που κάνουν τα πιτσιρίκια στη Γαλλία λιγότερο κακομαθημένα, και κατέγραψε τις παρατηρήσεις της στο βιβλίο της με τον ευρηματικό τίτλο «Γιατί τα Γαλλάκια δεν πετάνε κάτω το φαγητό τους». Μέσα από τις σελίδες του, προσπαθεί να εξηγήσει ποιες είναι εκείνες οι ιδιαιτερότητες στη συμπεριφορά των γάλλων γονιών που έχουν τόσο εμφανή επίδραση στη συμπεριφορά των παιδιών τους. Μερικές από αυτές είναι οι ακόλουθες:

Οι γάλλοι γονείς δεν τρέχουν στην κούνια με το που ακούνε το μωρό τους να κλαίει

Η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών στη Γαλλία ισχυρίζονται ότι τα παιδιά τους κοιμούνται όλη τη νύχτα από την ηλικία των τριών μηνών και ότι δεν χρειάστηκε ποτέ να τα αφήσουν να κλαίνε με τις ώρες μέχρι να το πάρουν απόφαση και να πέσουν για ύπνο. Απλά, ήδη από τις πρώτες ημέρες της ζωής τους, δεν τα παίρνουν αγκαλιά με το που θα κάνουν το πρώτο «ουά» τη νύχτα, αλλά περιμένουν μήπως τα ξαναπάρει ο ύπνος, και τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει.

Οι γαλλίδες μαμάδες είναι ιδιαίτερα αυστηρές σε ό,τι αφορά το φαγητό

Τα βιβλία με συμβουλές για νέους γονείς γράφουν ότι, όταν ένα μωρό αρνείται να φάει κάποια συγκεκριμένη τροφή, θα πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες και μετά να του τη δώσουμε ξανά. Στη Γαλλία, παίρνουν τη συμβουλή αυτή πολύ σοβαρά, γιατί θεωρούν ότι είναι υποχρέωσή τους να διδάξουν στα παιδιά τους ότι κάθε τροφή έχει τη δική της αξία για τη διατροφή μας και ότι δεν πρέπει να αποκλείουμε καμία. Ο κανόνας που συνήθως ακολουθούν είναι να συμβιβάζονται με τα παιδιά, εξηγώντας τους ότι δεν πρέπει να το φάνε όλο, αλλά ότι είναι απαραίτητο τουλάχιστον να το δοκιμάσουν. Το αποτέλεσμα; Στη Γαλλία, υπάρχουν ελάχιστα παιδιά που αρνούνται να φάνε οτιδήποτε εκτός από πατάτες και μακαρόνια, ενώ τα περισσότερα απολαμβάνουν με ευχαρίστηση καθετί που υπάρχει στο οικογενειακό τραπέζι. Έτσι, μόνο το 1 στα 6 παιδιά είναι υπέρβαρο (ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι 1 στα 3).

Οι Γαλλίδες έχουν προσωπική ζωή και μετά το παιδί

Τα μωρά στη Γαλλία πρέπει να κοιμούνται μια συγκεκριμένη ώρα, όχι μόνο επειδή χρειάζονται ύπνο για να αναπτυχθούν και να ηρεμήσουν, αλλά και επειδή οι γονείς τους έχουν ανάγκη να περάσουν χρόνο μαζί, πίνοντας ένα ποτήρι κρασί ή κάνοντας παρέα με φίλους. Η ανάγκη να έχει το ζευγάρι ιδιωτικές στιγμές μετά τη γέννηση του παιδιού στη Γαλλία αντιμετωπίζεται ως ανθρώπινο δικαίωμα και όχι ως ένα προνόμιο που πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να κατακτήσει. Τα μεγαλύτερα παιδιά, όταν πια δεν κοιμούνται πολύ νωρίς, μπορούν να παίξουν ή να διαβάσουν ήσυχα στο δωμάτιό τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να ενοχλούν τη μαμά και τον μπαμπά. Οι γάλλοι γονείς θεωρούν ότι αυτή η συνήθεια δίνει ένα σημαντικό μάθημα στο παιδί: Ότι και οι ενήλικοι έχουν επιθυμίες και δικαιώματα, τα οποία εκείνο οφείλει να σέβεται.

Οι γαλλίδες μαμάδες δεν ενδίδουν στα πείσματα

Δεν είναι μόνο τα δικά μας παιδιά που αποφασίζουν να δοκιμάσουν τις αντοχές μας, ξαπλώνοντας ανάσκελα καταμεσής του σουπερμάρκετ, για να τους κάνουμε το χατίρι να τους αγοράσουμε σοκολάτα. Το κάνουν πού και πού και τα Γαλλάκια, όμως οι πιθανότητες να το επαναλάβουν είναι ελάχιστες, καθώς η μέση γαλλίδα μάνα θα συνεχίσει αμέριμνη τα ψώνια της, χωρίς να δίνει σημασία στο μικρό Πιερ που χτυπιέται σαν χταπόδι. Το μόνο που θα του πει είναι «Νo» (όχι) ή «Ca suffit» (αρκετά). Και θα το εννοεί. Έτσι, ο Πιερ θα αναγκαστεί σύντομα να «μαζέψει» τη χαμένη του αξιοπρέπεια και να ακολουθήσει τη μαμά του πειθήνια, ξέροντας ότι αυτό είναι ένα… χαρτί που δεν μπορεί να ξαναπαίξει.

Οι γαλλίδες μαμάδες εξηγούν τα πάντα στα παιδιά τους

Σύμφωνα με την «γκουρού» της παιδικής ψυχανάλυσης την παιδοψυχίατρο Φρανσουάζ Ντολτό, ακόμα και τα βρέφη μπορούν να μας καταλάβουν όταν τους μιλάμε. Είναι πιθανό λοιπόν να ακούσετε μια μητέρα στη Γαλλία να λέει στο μόλις έξι μηνών μωρό της: «Μην πετάς κάτω το μωρομάντιλο... γιατί θα λερώσεις το πάρκο και μετά κάποιος θα πρέπει να κουραστεί για να το καθαρίσει», αλλά ποτέ δεν θα ακούσετε να λέει: «... επειδή το λέω εγώ»! Με τον ίδιο τρόπο, θα εξηγήσει στο μωρό ή ακόμα και στο βρέφος ότι θα χρειαστεί να λείψει για κάποιες ώρες από το σπίτι για δουλειές ή ότι το απόγευμα θα περάσει από το σπίτι μια οικογενειακή φίλη για να το γνωρίσει. Η Ντολτό υποστηρίζει ότι είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να λένε στα παιδιά τους πάντα την αλήθεια, κι εκείνα θα τους καταλάβουν - όποια κι αν είναι η ηλικία τους. Οι Γάλλοι, όχι μόνο το πιστεύουν, αλλά το κάνουν πράξη.

Οι Γαλλίδες δεν κουβαλάνε μπισκότα στην τσάντα τους

Στη Γαλλία, συνηθίζουν να τρώνε τα τρία κύρια γεύματα της ημέρας (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), και ένα απογευματινό σνακ γύρω στις 4 μ.μ., το οποίο ονομάζουν «gouter». Συνήθως είναι κάτι γλυκό, ένα κομμάτι κέικ, ένα φρούτο ή σοκολάτα. Τα γεύματα αυτά τηρούνται αυστηρά, και κατά τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας δεν τσιμπολογάνε τίποτα. Αν, για κάποιο λόγο, τα παιδιά αρνηθούν να φάνε σε κάποιο γεύμα, θα πρέπει να περιμένουν το επόμενο. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθονται φρόνιμα και τρώνε στα εστιατόρια - επειδή δεν έχουν χορτάσει τρώγοντας διάφορα σνακ μέχρι να φτάσουν εκεί.
Και ακόμη 7 τρόποι σωστής εκπαίδευσης

Οι Γάλλοι μαθαίνουν από νωρίς στα παιδιά τους να παίζουν μόνα τους.
Αντίθετα από ό,τι συμβαίνει σε πολλές χώρες, στη Γαλλία όταν μια μητέρα λέει «όχι», εννοεί «δεν υπάρχει περίπτωση», και ποτέ «ίσως αργότερα».
Οι γονείς είναι πολλοί αυστηροί σε ό,τι αφορά συγκεκριμένους τομείς, όπως το φαγητό, η συμπεριφορά στο τραπέζι και το ωράριο του ύπνου. Επιπλέον, θεωρούν πολύ σημαντικό να μάθουν στα παιδιά τους να περιμένουν, και σχεδόν ποτέ δεν ανταποκρίνονται άμεσα σε ό,τι αυτά ζητούν. Για οτιδήποτε άλλο, δεν νιώθουν την υποχρέωση να ασχολούνται συνέχεια μαζί τους.
Η ευγένεια και οι καλοί τρόποι είναι πολύ σημαντικοί στη Γαλλία. Ένα παιδί που δεν λέει «ευχαριστώ», «παρακαλώ» και «χαίρεται», θεωρείται αγροίκος!
Οι Γάλλοι φροντίζουν να μην προκαλούν υπερδιέγερση στα παιδιά τους. Για παράδειγμα, θα τους δείτε να πηγαίνουν στο πάρκο κουβαλώντας μόνο ένα βιβλίο για να διαβάζουν οι ίδιοι όσο το παιδί θα παίζει προσπαθώντας να ακολουθήσει μια πεταλούδα ή σκάβοντας στο χώμα. Ποτέ δεν θα πάρουν μαζί τους δεκάδες παιχνίδια για να τα απασχολήσουν.
Στη Γαλλία, οι γονείς δεν προτρέπουν τα παιδιά να είναι «καλά» αλλά «sage», δηλαδή «συνετά», και να ελέγχουν τη συμπεριφορά τους.

Το βιβλίο «French Children Don' t Throw Food», της Pamela Druckerman, κυκλοφορεί (στα Αγγλικά) από τις εκδόσεις Doubleday.

Κλειστές για το κοινό θα είναι την Πέμπτη και την Παρασκευή, 2 και 3 Ιανουαρίου, οι Εφορίες της χώρας και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης λόγω της Πρωτοχρονιάς.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι προθεσμίες εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών παρατείνονται, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1101/2002, για τις επόμενες εργάσιμες ημέρες.

Επιπλέον, οι Εφορίες Α΄ και Β΄ Ηρακλείου θα λειτουργούν κανονικά έως τις 19 Ιανουαρίου, καθώς από τις 20 του ίδιου μηνός θα πάψουν να υφίστανται και θα λειτουργεί πλέον η ΔΟΥ Ηρακλείου.

http://aftodioikisi.gr 
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών
κυκλοφορίας και κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας μετά το συνωστισμό που δημιουργήθηκε σήμερα σε εφορίες και τράπεζες,σύμφωνα με το capital.

Για την παράσταση απαιτείται υπουργική απόφαση η οποία δεν αποκλείεται από ανώτερους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την κατάθεση πινακίδων και την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας λήγει την ερχόμενη Τρίτη 31/12.

http://www.seleo.gr

Όχι μόνο η κόρη της είχε ένα τραγικό τέλος αλλά και η ίδια πέρασε δύσκολες ώρες από έναν άγνωστο που έπαθε εμμονή μαζί της. Η ιστορία μας διαδραματίζεται στην Βρετανία. Μια μητέρα έφτιαξε μια ιστοσελίδα για την 14χρονη κόρη της η οποία εξαφανίστηκε πριν από 10 χρόνια.

Η Κάρεν Ντάουνς 48 ετών έφτιαξε την ιστοσελίδα στη μνήμη της κόρης της Σαρλήν η οποία εξαφανίστηκε από το Μπλάκπουλ το Νοέμβριο του 2003. Ηταν μόλις 12 ετών. Αφού κακοποιήθηκε και βιάσθηκε από πάνω από 100 άνδρες, οι εγκέφαλοι αποφάσισαν να εξαφανίσουν κάθε ίχνος της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, για να το πετύχουν αυτό έβαλαν το πτώμα της σε μηχανή του κιμά και πουλήθηκε ως κεμπάπ και μπιφτέκια από κατάστημα της πόλης! Μάλιστα παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες του καταστήματος και εγκέφαλοι της απαγωγής και κακοποίησης του κοριτσιού, δικάστηκαν δεν καταδικάστηκαν ποτέ! Οι ένορκοι δεν κατάφεραν να καταλήξουν αν είναι ένοχοι ή όχι και μάλιστα αποζημιώθηκαν κιόλας για την λανθασμένη προφυλάκισή τους...

Η κα Ντάουνς έφτιαξε το σαιτ στη μνήμη της κόρης της και συνομιλούσε με τον 27χρονο Μπέϊλι από τη Νεα Ζηλανδία επι ένα χρόνο. Εκείνος όμως έπαθε τέτοια εμμονή που πήγε στην Βρετανία και φτάνοντας στην πόλη άρχισε να λέει πάντού ότι ήταν εραστές. Εκείνη τον πήγε στα δικαστήρια αλλά εκείνος την συνάντησε ξανά στο δρόμο και της επιτέθηκε. Μάλιστα απαιτούσε από εκείνη να εγκαταλείψει τον άνδρα της και να ζήσουν μαζί...

Τελικά του επιβλήθηκε πρόστιμο και περιοριστικά μέτρα αλλά όπως λέει η 48χρονη γυναίκα η αγωνία δεν θα την εγκαταλείψει ποτέ...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο πονόλαιμος μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι ενός κρυολογήματος, παρενέργεια καταπονημένων φωνητικών χορδών ή ένδειξη πιο σοβαρού προβλήματος.

Ανεξάρτητα από την αιτία, η άμεση ανησυχία σας όταν πονά ο λαιμός σας είναι να ανακουφιστείτε γρήγορα. Μπορεί να θέλετε να πάτε στον γιατρό, αλλά ορισμένες από τις καλύτερες αγωγές είναι ‘φάρμακα’ που βρίσκονται στο σπίτι και μη συνταγογραφούμενα, δήλωσε ο γιατρός Jeffrey Linder, του νοσοκομείου Brigham and Women's Hospital, στη Βοστόνη.

Ακολουθούν 10 συμβουλές για να δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε το λαιμό σας να σας γρατζουνάει.

Αντιφλεγμονώδη

Μια από τις πιο αποτελεσματικές αγωγές για τον πονόλαιμο, πιθανόν ήδη βρίσκεται στο ντουλάπι του φαρμακείου του σπιτιού σας. Ένα μη συνταγογραφούμενο μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο.
Τα συγκεκριμένα φάρμακα είναι συνδυασμός αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών, επομένως θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα και θα μειώσουν επίσης μέρος του οιδήματος που συνδέεται με τον πονόλαιμο, δήλωσε ο Linder. Αν έχετε πυρετό, που επίσης συμβάλλει στα συμπτώματά σας μπορούν επίσης να τον μειώσουν.

Γαργάρες με αλατόνερο

Αρκετές έρευνες ανακάλυψαν ότι οι γαργάρες αρκετές φορές την ημέρα με ζεστό αλατόνερο μπορούν να μειώσουν το οίδημα στο λαιμό και να χαλαρώσουν τη βλέννη βοηθώντας να αποβληθούν οι παράγοντες ερεθισμού ή τα βακτήρια.
Οι γιατροί γενικά συνιστούν τη διάλυση μισού κουταλακίου τσαγιού αλάτι σε ένα φλιτζάνι νερό. Αν η αλμυρή γεύση είναι πολύ δυσάρεστη για εσάς, προσπαθήσετε να προσθέσετε μικρή ποσότητα μελιού για να γλυκάνετε ελαφρώς το μείγμα. Θυμηθείτε να φτύσετε το νερό μετά τη γαργάρα αντί να το καταπιείτε.

Σιρόπι για το βήχα

Ακόμα και αν δεν έχετε βήχα, μη συνταγογραφούμενα σιρόπια μπορούν να βοηθήσουν. Όπως οι σταγόνες και τα σπρέι, καλύπτουν το λαιμό και παρέχουν προσωρινή ανακούφιση από τον πόνο.
Αν πηγαίνετε στη δουλειά σιγουρευτείτε ότι επιλέγετε μια φόρμουλα που δεν φέρνει νύστα.

Ξεκούραση

Μπορεί να μην είναι η πιο γρήγορη λύση αλλά η ξεκούραση είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για την καταπολέμηση της λοίμωξης που προκάλεσε τον πονόλαιμο, δήλωσε ο Dr.Linder.
Η πλειοψηφία των περιστατικών πονόλαιμου προκαλείται από ιούς του κρυολογήματος και γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για να γιατρέψουμε ένα κρυολόγημα όταν το πάθουμε. Η επαρκής ξεκούραση θα βοηθήσει τουλάχιστον την καταπολέμηση του ιού για πιο γρήγορη ανάρρωση.

Αντιβιοτικά

Ορισμένες φορές, περίπου το 10% του χρόνου στους ενήλικες, ο πονόλαιμος προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη όπως ο Streptococcus pyogenes. Αν- και μόνο αν -διαγνωστήκατε θετικός για πονόλαιμο λόγω του Streptococcus pyogenes ή άλλης βακτηριακής λοίμωξης ο γιατρός θα πρέπει να συνταγογραφήσει αντιβιοτικό. Η λήψη αντιβιοτικών για πονόλαιμο που προκαλείται από ιό δεν θα είναι αποτελεσματική
Πάντα να παίρνετε ολόκληρη τη σειρά του φαρμάκου ακόμα και αν αισθάνεστε καλύτερα μετά από λίγες μέρες.

Τσάι

Κουραστήκατε να πίνετε νερό; Ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση στον πονόλαιμο. Επιπλέον περιέχει αντιοξειδωτικά που εκτιμάται ότι δυναμώνουν το ανοσοποιητικό και κρατούν μακριά τη λοίμωξη.
Για επιπλέον ενίσχυση προσθέστε ένα κουταλάκι μέλι. Θα βοηθήσει το φάρμακο να κατέβει και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που μπορούν ενδεχομένως να βοηθήσουν στη γρηγορότερη ίαση.

Κοτόσουπα

Ένα παλιό σπιτικό γιατροσόφι για κρυολογήματα, η κοτόσουπα, μπορεί να βοηθήσει και στην ανακούφιση του πονόλαιμου. Το νάτριο στη σούπα μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ωραία η αίσθηση της κατάποσης. Η σούπα έχει επιπλέον όφελος όταν είστε άρρωστος. Η κατανάλωση φαγητού μπορεί να είναι οδυνηρή και δύσκολη με πρησμένο λαιμό, επομένως η τροφή σε υγρή μορφή θα εξασφαλίσει ότι λαμβάνετε τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται για την καταπολέμηση της λοίμωξης.

Υγρά

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα αν είστε άρρωστος και ο λαιμός ερεθισμένος ή με φλεγμονή, δήλωσε ο Dr.Linder. Θα πρέπει να πίνετε αρκετά υγρά ώστε τα ούρα σας να έχουν χρώμα ανοιχτό κίτρινο ή καθαρό. Αυτό κρατά τις βλεννώδεις μεμβράνες υγρές και καλύτερα προετοιμασμένες να καταπολεμήσουν τα βακτήρια και τους ερεθιστικούς παράγοντες, όπως τα αλλεργιογόνα και να καταστήσει ικανό τον οργανισμό σας να επιτεθεί σε άλλα συμπτώματα του κρυολογήματος.
Τι θα πιείτε εξαρτάται από εσάς. Το νερό πάντα έχει αποτέλεσμα αλλά μπορείτε να επιλέξετε κάτι ελαφρώς σακχαρώδες, όπως νερωμένο χυμό, κάτι αλμυρό, όπως ζωμό κοτόπουλου.

Παστίλιες

Αν και δεν θεραπεύουν, μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση . Μπορείτε να επιλέξετε δροσιστικό περιεχόμενο, όπως μέντα ή ευκάλυπτο.

Μαλακές καραμελίτσες (Marshmallows)

Αν και δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι έχουν αποτέλεσμα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες έρευνες, τα σύγχρονα Marshmallows μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πονόλαιμου πιθανόν λόγω της ζελατίνης που περιέχουν. Αν ο λαιμός σας είναι πράγματι πρησμένος, λέει ο Dr.Linder και είναι επώδυνο να καταπιείτε οτιδήποτε, κάτι γλυκό που γλιστράει μπορεί ενδεχομένως να δώσει κάποια ανακούφιση.

Την αποφασιστικότητα της γαλακτοβιομηχανίας ΚΡΙ ΚΡΙ να "προχωρήσει μπροστά", παρά την μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε μέρος των εγκαταστάσεών της στις Σέρρες, την παραμονή των Χριστουγέννων, διεμήνυσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Παναγιώτης Τσινάβος.
Ειδικότερα, ο κ. Τσινάβος δήλωσε ότι "με την υποστήριξη των ανθρώπων μας, θα τα καταφέρουμε", προσθέτοντας ότι από σήμερα κιόλας η ΚΡΙ-ΚΡΙ θα προβεί στη "δυναμική αναδιοργάνωση της παραγωγής της προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της".

Το συνολικό ύψος της ζημιάς δεν έχει αποτιμηθεί ακόμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία επιβεβαιώνει ωστόσο τις πληροφορίες για καταστροφή της μονάδας γιαουρτιού. Αποσαφηνίζει παρά ταύτα πως η μονάδα παγωτού παρέμεινε "ανέπαφη".

Από την πυρκαγιά δεν τραυματίστηκε κάποιος εργαζόμενος, λόγω της άμεσης εκκένωσης της μονάδας. Έρευνες πραγματοποιεί η Πυροσβεστική για τα αίτια της φωτιάς, η οποία εικάζεται ότι ξέσπασε από βραχυκύκλωμα.

http://www.reporter.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!