Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013




Ένας αγανακτισμένος από την εικόνα και τα αποτελέσματα της φετινής Μίλαν οπαδός τοποθέτησε τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προς... πώληση στο eBay. Μάλιστα, ο εν λόγω φίλος των ροσονέρι έγραψε χαρακτηριστικά στις... πληροφορίες ότι πρόκειται για "έναν προπονητή χωρίς ιδέες και χαρακτήρα".

Αναλυτικά στο κείμενο που συνόδευε την πρωτότυπη αγγελία αναγραφόταν: "Προς πώληση: Ο κόουτς Αλέγκρι χωρίς ιδέες και χαρακτήρα. Σας προσφέρουμε έναν άσκοπο προπονητή που δεν ξέρει πως να προπονήσει, δεν μπορεί να δώσει κίνητρο στους παίκτες και κάνει μόνο παράλογες αλλαγές στο 70ό λεπτό. Είναι εξειδικευμένος μόνο στα παιχνίδια απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Αν πληρώσετε άμεσα, θα λάβετε τον Μάουρο Τασότι δωρεάν. Είναι ένα πραγματικό ντιλ. Δεν θα φέρουμε την ευθύνη για τυχόν λάθη στην κατασκευή".
Πηγή: novasports.gr
Ο θάνατος του θρύλου της ροκ και βασικό μέλος των Velvet Underground, Λου Ριντ προκάλεσε θλίψη στο κοινό και τους θαυμαστές του.

Αργά το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου δημοσιοποιήθηκαν τα πρώτα στοιχεία για τα αίτια θανάτου του καλλιτέχνη. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο rockinathens.gr, τα πρώτα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα, δείχνουν ότι ο θάνατος του Λου Ριντ οφείλεται σε κίρρωση του ήπατος, πάθηση για την οποία ο τραγουδιστής είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση τον περασμένο Μάιο.

Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε τους καλλιτέχνες σε όλον τον κόσμο και οι Νιλ Γιάνγκ, Ελβις Κοστέλο και Τζιμ Τζέιμς (των My Mornin Jacket) στην εμφάνισή τους την περασμένη Κυριακή στο Bridge School Benefit έδωσαν τον δικό τους φόρο τιμής στον εκλιπόντα, διασκευάζοντας μαζί το Oh! Sweet Nothing των Velvet Underground…

http://www.4news.gr 



Μια ομάδα χάκερ κατάφεραν και έκλεισε έναν αυτοκινητόδρομο αποτελούμενος και από τούνελ στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα, προκαλώντας με τη πράξη τους αυτή, μποτιλιαρίσματα που διήρκεσε οκτώ ώρες.

Είναι η πρώτη φορά που χάκερς προβαίνουν σε μια τέτοια κίνηση, η οποία έγινε στις σήραγγες Carmel στις 8 Σεπτεμβρίου. Το χτύπημα έγινε σε δύο φάσεις. Αρχικά οι χάκερς πήραν το έλεγχο του συστήματος ελέγχου των καμερών και έβαλαν όλο το σύστημα ασφαλείας των τούνελ σε lockdown λειτουργία, κλείνοντας τα τούνελ για 20 λεπτά. Την δεύτερη ημέρα,
κατάφεραν και έσπασαν καλύτερα το σύστημα, ρίχνοντας το για 8 ώρες, σε ώρα έντονης κυκλοφοριακής συμφόρησης, προκαλώντας μποτιλιαρίσματα που διήρκεσαν οκτώ ώρες.

Οι σήραγγες Carmel αποτελούν τη κύρια οδική αρτηρία που ενώνει το Ισραήλ με τη Χάιφα, ενώ ίσως το πιο ανησυχητικό είναι πως οι Ισραηλινοί, έχουν σχεδιάσει το δαιδαλώδες σύστημα των τούνελ, να μπορεί να μετατραπεί σε δημόσιο καταφύγιο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Είναι τρομακτικό πλέον να ζεις σε έναν κόσμο που το επόμενο μποτιλιάρισμα που θα συναντήσεις, ίσως δεν έχει προκληθεί από εργασίες ή κάποιο ατύχημα, αλλά από χάκερς.

Πηγή: abc.com


Υπάρχουν δεκάδες οφθαλμαπάτες κρυμμένες στο  βίντεο που είστε έτοιμος/η να δείτε. Προσπαθήστε να μαντέψετε όσο μπορείτε, και να δείτε εάν είστε σε θέση να εντοπίσετε κάθε οφθαλμαπάτη πριν η ίδια αποκαλύπτει
Είναι ο βρετανός ηθοποιός με τη μεγαλύτερη επιρροή. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν αμερικανοί κινηματογραφόφιλοι οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα που γίνεται κάθε δύο χρόνια με στόχο να εντοπίσει τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες της μεγάλης οθόνης. Ο σκωτσέζος πράκτωρ 007 άφησε στη δεύτερη θέση τον Αντονι Χόπκινς, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Λίαμ Νίσον. Στην ίδια έρευνα - που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τα στούντιο του Χόλιγουντ - ο 83χρονος Κόνερι είχε καταλάβει την κορυφή τόσο το 1998 όσο και το 2003. Οσο για τις γυναίκες, η πρώτη κάνει την εμφάνισή της μόλις στην έκτη θέση και δεν είναι άλλη από την Τζούντι Ντεντς.
Πηγή: tanea.gr
Ο Τζακ Ντάνιελς, ιδρυτής της γνωστής ποτοποιίας του Τενεσή, πέθανε το 1911 από..................
Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία συνιστά στους γονείς να απομακρύνουν τις συσκευές κινητών τηλεφώνων αλλά και τους υπολογιστές από το παιδικό δωμάτιο


Τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ από τα παιδιά κρούει η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία καλώντας τους γονείς να περιορίσουν την έκθεση των τέκνων τους στην οθόνη του υπολογιστή τους στις δύο ώρες ημερησίως.

Σύμφωνα με το CBS, οι γιατροί εφιστούν την προσοχή στους γονείς για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου και τους καλούν να κρατήσουν μακριά από τα παιδικά δωμάτια ηλεκτρονικές συσκευές όπως, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές. Επιπλέον, συνιστούν στους γονείς να περιορίσουν στα παιδιά του τον χρόνο που αφιερώνουν στο Ίντερνετ. Οι ειδικοί προειδοποιούν για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών - ψυχολογικές και σωματικές, όπως εκδήλωση βίαιης συμπεριφοράς, παχυσαρκία, έλλειψη ύπνου και σχολικό εκφοβισμό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, Βίκτορ Στράσμπουργκερ "εφόσον είμαστε στον 21ο αιώνα, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το Ιντερνετ".

Η έρευνα της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας, που ρίχνει φως στον τρόπο με τον οποίο η οθόνη του υπολογιστή επηρεάζει την συμπεριφορά των παιδιών, συνιστά στους γονείς να απομακρύνουν τις συσκευές κινητών τηλεφώνων αλλά και τους υπολογιστές από το παιδικό δωμάτιο.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι δύο ώρες την ημέρα είναι αρκετές στο Ιντερνετ δίχως να διαταράσσεται η παιδική ψυχολογία. Οι επιτρεπόμενες από τους ειδικούς ώρες περιλαμβάνουν τη χρήση του Διαδικτύου για ψυχαγωγία, όπως Facebook ,Twitter αλλά και παρακολούθηση ταινιών.

Πριν από δύο χρόνια, έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ έδειξε ότι, τα παιδιά ηλικίας 8 έως 18 ετών, παρακολουθούσαν κατά μέσο όρο επτά ώρες ψυχαγωγικό πρόγραμμα μέσω του Διαδικτύου. Σήμερα πολλά παιδιά παρακολουθούν το τηλεοπτικό πρόγραμμα μέσω Ιντερνετ, πολλά στέλνουν γραπτά μηνύματα από το δωμάτιό τους, όταν κλείνει το φως, ενώ άλλα παρακολουθούν πρόγραμμα σεξουαλικού περιεχομένου στο Ιντερνέτ , υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η έρευνα.

"Σας διαβεβαιωθώ ότι, εάν έχεις ένα 14χρονο αγόρι σ' ένα δωμάτιο με Ιντερνετ, τότε σίγουρα έχει πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό", δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας.

Στην έρευνα επισημαίνεται επίσης ότι, τα τρία τέταρτα των παιδιών, ηλικίας 12 έως 17 ετών, έχουν δικό τους κινητό τηλέφωνο. Σχεδόν όλοι οι έφηβοι στέλνουν γραπτά μηνύματα και πολλά παιδιά έχουν πρόσβαση στο Ιντερνέτ μέσω του κινητού τηλεφώνου.

"Τα νεαρά άτομα περνούν τώρα περισσότερη ώρα με τα μίντια . Είναι η βασική τους δραστηριότητα μετά τον ύπνο", επισημαίνει ο Στράσμπουργκερ και προσθέτει : "Γι΄ αυτό και η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία παροτρύνει τους γονείς να μάθουν στα παιδιά τους να κάνουν ορθή και μετρημένη χρήση του Ιντερνετ, επιβάλλοντας κανόνες όπως την απαγόρευση χρήσης υπολογιστή στο υπνοδωμάτιο αλλά και πλαφόν χρόνου μπροστά στην οθόνη"

Χρήσιμα κολπάκια για να λύνουμε καθημερινά προβλήματα γρήγορα!
Ζούμε σε μια εποχή που η αναζήτηση της αιώνιας νεότητας δεν σταματά ποτέ.

Πόσοι όμως θα έφταναν μέχρι το σημείο να.... πιουν τα δικά τους ούρα, προκειμένου να δείχνουν 10 χρόνια νεότεροι;
Ο 91χρονος Mark Ambrose που ζει στην Ισπανία με την 87χρονη σύντροφό του Joyce είναι ένας από αυτούς.
Ο ίδιος επιμένει ότι το «σπιτικό ελιξήριό του» είναι το «κλειδί» για μια νεανική εμφάνιση και ένα δραστήριο και ενεργό τρόπο ζωής.
Ο ηλικιωμένος άντρας μίλησε στη MailOnline και υποστήριξε ότι πίνει τα ούρα του κάθε μέρα ανελλιπώς!
Και δε μένει μόνο εκεί, αλλά καθαρίζει και τις πληγές του με αυτά, καθώς πιστεύει ότι βοηθούν στη διαδικασία επούλωσης.
«Τόσο η Joyce όσο κι εγώ έχουμε προβλήματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Έχω πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη κι εκείνη υποφέρει από παθήσεις της ωχράς κηλίδας, που ταλαιπωρούν πολλούς ηλικιωμένους ανθρώπους. Ωστόσο, η ζωή μας είναι ιδιαίτερα δραστήρια και οι φίλοι μας μας λένε ότι μοιάζουμε μικρότεροι από την πραγματική μας ηλικία».
«Εγώ είμαι πλέον πεπεισμένος ότι η θεραπεία με τα ούρα, που ξεκίνησα πριν από τρία χρόνια, ευθύνεται κυρίως για την πιο νεανική μου εμφάνιση» πρόσθεσε.
Κι ενώ η πρακτική αυτή μπορεί να ακούγεται... αποκρουστική, ο κ. Ambrose δεν είναι ο μόνος που την έχει δοκιμάσει, ενώ χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω.
Σύμφωνα με ιστορικά ντοκουμέντα οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν τα ούρα για να αντιμετωπίσουν τις μολύνσεις στις πληγές, ενώ τα οφέλη της «θεραπείας» αυτή αναφέρονται ακόμη και στην ινδική και κινεζική λογοτεχνία.
Τα ούρα αποτελούνται από νερό και 5% θρεπτικά συστατικά όπως, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
«Την πρώτη φορά ήπια μια μικρή ποσότητα σε ένα μικρό ποτήρι. Δοκίμασα το υγρό και σκέφτηκα ότι είχε περίεργη γεύση, σίγουρα δεν έμοιαζε με κάτι άλλο. Δεν ήταν ευχάριστη, όμως δεν ήταν και κακή» είπε για την πρώτη φορά που δοκίμασε τη μέθοδο.
Αποφάσισε να συνεχίσει και τις επόμενες μέρες δε σταμάτησε τις... δοκιμές, μέχρι που βρήκε το θάρρος να πει ένα ολόκληρο ποτήρι.
Προκειμένου να μην του αφήνει περίεργη γεύση μετά στο στόμα, ο κ. Ambrose φροντίζει να τρώει μερικές ρώγες από σταφύλι ή να ξεπλένει αμέσως το στόμα του με νερό.
Η πιο εμπνευσμένη διαφήμιση ψωμιού που έχεις δει !!
Με... επίσημο τρόπο ο Ντιέγκο Κόστα επέλεξε την Ισπανία για να παίξει σε εθνικό επίπεδο! Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης, πρώτος σκόρερ στη πριμέρα ντιβιζιόν, αρνήθηκε την κλήση της εθνικής Βραζιλίας (γενέτειρά του) για το φιλικό με την Ονδούρα το Νοέμβριο και τώρα απομένουν οι ενέργειες των Ισπανών για να μπορεί να παίξει στο δικό τους αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Το προηγούμενο διάστημα, με το που έγιναν γνωστές οι προθέσεις των Ισπανών, για να παίξει ο Ντιέγκο Κόστα στη εθνική τους, η Βραζιλία και οι φούριας» «μονομάχησαν» για τα... πόδια του άσου των «ροχιμπλάνκος».
Η Ομοσπονδία της Βραζιλίας είχε κάνει πει πως δεν θα παρατήσει την υπόθεση, στέλνοντας πρόσκληση στον παίκτη, όπως και έγινε... Μόνο που την Τρίτη, ο επιθετικός της Ατλέτικο έστειλε επιστολή στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της «χώρας της σάμπα», και έκανε σαφές πως αρνείται να παίξει στα φιλικά του Νοεμβρίου.
Έτσι, τώρα είναι στο χέρι των Ισπανών, αλλά και του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε για να παίξει στην εθνική τους. Οι «φούριας ρόχας» υπογραμμίζουν μάλιστα πως και οι σχετικοί κανονισμοί είναι... μαζί τους!
Δεν αποκλείεται πάντως οι Βραζιλιάνοι να κυνηγήσουν περαιτέρω την υπόθεση, αλλά είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει κάποια αλλαγή, μετά και την ξεκάθαρη επιθυμία του Ντιέγκο Κόστα να προτιμήσει την Ισπανία!
Δωρεάν φάρμακα διαθέτει στα άτομα των καταγεγραμμένων ευπαθών ομάδων που εξυπηρετεί, το Δημοτικό Ιατρείο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής (ΚΑΠΑ) του δήμου Βέροιας, μέσω του δημοτικού του φαρμακείου.

Τα φάρμακα δίνονται (πάντα παρουσία του εθελοντή ιατρού που βρίσκεται στο ιατρείο) σε άπορους, ανασφάλιστους, αλλοδαπούς και Ρομά που είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα των ευπαθών ομάδων, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κοινωνική λειτουργός του ιατρείου Σοφία Γούτα. Τόνισε δε, ότι, για την προμήθεια των φαρμάκων, οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ούτως ώστε να ελεγχθεί η κατάστασή τους και στη συνέχεια να αποφασιστεί η ένταξή τους ή όχι στη λίστα των ατόμων που εξυπηρετούνται.

Η κα Γούτα προσφέρει εδώ και δύο χρόνια τις υπηρεσίες της στο ιατρείο. Στο διάστημα αυτό, όπως τόνισε, διαπίστωσε αυξητική τάση των ατόμων που ζητούν δωρεάν φάρμακα. Κατά τη ίδια, αυτό συνδέεται, εν μέρει, με την οικονομική κρίση και τη αύξηση των ανέργων. Τα φάρμακα προέρχονται από δωρεές απλών πολιτών και από οργανωμένες προσπάθειες φορέων. Το φαρμακείο λειτουργεί καθημερινά τις πρωινές ώρες. Τα φάρμακα που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι για χοληστερίνη, ζάχαρο, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και για εμβολιασμό παιδιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το Δημοτικό Ιατρείο στην οδό Καπετάν Άγρα 6, ή να τηλεφωνούν στο 2331074113.

Εξάλλου, ο δήμος Βέροιας και το δημοτικό ιατρείο, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας πραγματοποιεί δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας (οστεοπόρωσης) με υπερηχογράφημα πτέρνας από ειδικευμένο προσωπικό. Πρόκειται για μια δράση που ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου. Η μέτρηση γίνεται έπειτα από ραντεβού που μπορούν να κλείσουν οι πολίτες καλώντας στο τηλέφωνο του δημοτικού ιατρείου.

http://www.enikos.gr 
Οι περισσότεροι λατρεύουμε (κυριολεκτικά) την καφεΐνη. Είναι η πρώτη σκέψη κάθε πρωί και ο λόγος για να πάει καλά η μέρα μας, ανάλογα αν θα απολαύσουμε τον καφέ μας ή όχι, δηλαδή.
Ο καφές, σύμφωνα με τη huffington post, μπορεί να είναι ευεργετικός για τον εγκέφαλο, το δέρμα και το σώμα και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε 11 λόγους, που επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να ξυπνάμε με τη μυρωδιά του καφέ.

Αντιοξειδωτική δράση
Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε το 2005, ο καφές παρέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν επίσης… τόνους αντιοξειδωτικών, το ανθρώπινο σώμα φαίνεται πως απορροφά περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά από τον καφέ.
Αγχολυτική μυρωδιά
Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ εξέτασαν τους εγκεφάλους αρουραίων, που ήταν στρεσαρισμένοι λόγω έλλειψης ύπνου και ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν εκτεθεί στο άρωμα του καφέ, βίωσαν αλλαγές στις πρωτεΐνες του εγκεφάλου που συνδέονται με το άγχος.
Σημειώνεται δε ότι, η μελέτη αυτή δεν αφορούσε στο στρες καθεαυτό αλλά σε εκείνη τη μορφή που προέρχεται από την έλλειψη ύπνου. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να έχετε δίπλα από το μαξιλάρι σας καβουρδισμένους κόκκους καφέ για τις άυπνες νύχτες, αλλά σε ακραίες καταστάσεις δεν θα πείραζε να τους μυρίσετε.

Καφές Vs νόσος του Πάρκινσον
Η ScienceDaily ανέφερε το 2012, ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με νόσο του Πάρκινσον να ελέγξουν τις κινήσεις τους. Ο συγγραφέας της μελέτης, Ronald Postuma, MD, δήλωσε: «Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν καφεΐνη είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά αυτό είναι μία από τις πρώτες μελέτες σε ανθρώπους που έχουν γίνει, προκειμένου να αποδειχθεί εάν και κατά πόσο η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει με τα συμπτώματα κίνησης για τους ανθρώπους, που ήδη έχουν την ασθένεια».
Ο καφές βοηθά το συκώτι (ειδικά αν πίνετε αλκοόλ)
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2006 και περιελάμβανε 125.000 άτομα άνω των 22 ετών, έδειξε ότι όσοι πίνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κίρρωση του ήπατος, μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλείται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια και καρκίνο.
Ο Arthur L. Klatsky, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης δήλωσε στον Guardian, ότι η κατανάλωση καφέ φαίνεται να έχει κάποια προστατευτικά οφέλη από την αλκοολική κίρρωση και όσο περισσότερο καφέ καταναλώνει ένα άτομο, τόσο μειώνει τον κίνδυνο να νοσηλευτεί ή να πεθάνει από αλκοολική κίρρωση.
Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι ο καφές μπορεί να «μπλοκάρει» την ανάπτυξη μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος. Μια διεθνής ομάδα ερευνητών αποφάνθηκε, ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ ή τσάι την ημέρα μπορεί να είναι ευεργετική για την πρόληψη της εξέλιξης τέτοιων παθήσεων.

Ο καφές φέρνει ευτυχία
Μια μελέτη που διεξήχθη από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας διαπίστωσε ότι όσοι πίνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν περίπου 10% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, από εκείνους που δεν είχαν αγγίξει ποτέ καφέ στη ζωή τους. Και προφανώς, αυτό δεν έχει να κάνει με την καφεΐνη, καθώς και τα αναψυκτικά τύπου κόλα έχουν καφεΐνη αλλά δεν παρουσιάζουν τέτοιες …αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.
Ο συγγραφέας της μελέτης, Honglei Chen, MD, PhD, δήλωσε στο Prevention.com ότι εικάζει πως ο καφές έχει αυτή τη δράση λόγω των συγκεκριμένων αντιοξειδωτικών του στοιχείων.
Μειωμένες περιπτώσεις αυτοκτονίας
Μια μελέτη που έγινε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μεταξύ δύο και τεσσάρων φλιτζανιών καφέ την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτοκτονίας στους άνδρες και τις γυναίκες κατά περίπου 50%.
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ενδεχομένως αυτό συμβαίνει επειδή ο καφές δρα ως ήπιο αντικαταθλιπτικό, βοηθώντας στην παραγωγή των νευροδιαβιβαστών, όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νοραδρεναλίνη.

Αντικαρκινική δράση…αποκλειστικά για γυναίκες
Τα νέα για τις γυναίκες που αγαπούν τον καφέ είναι ιδιαίτερα καλά ειδικά μετά από έρευνα που διεξήγαγαν το Brigham and Women's Hospital και η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Έπειτα από μελέτη 112.897 ανδρών και γυναικών άνω των 20 ετών διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που πίνουν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος από εκείνες που δεν το κάνουν.
Για καλύτερη άθληση
Οι New York Times ανέφεραν ότι σύμφωνα με επιστήμονες, ένα φλιτζάνι καφέ πριν από την προπόνηση, μπορεί να δώσει ώθηση στην αθλητική απόδοση, ειδικά σε αθλήματα αντοχής, όπως το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων και το ποδήλατο. Η καφεΐνη αυξάνει τον αριθμό των λιπαρών οξέων στο αίμα, που επιτρέπει στους μυς των αθλητών να απορροφήσουν και να κάψουν τα λίπη για ενέργεια. Κατά συνέπεια εξοικονομούν μικρά αποθέματα υδατανθράκων για αργότερα, στην άσκησή τους.
Κατά του διαβήτη τύπου 2
Ο καφές μειώνει επίσης τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια μελέτη από την American Chemical Society. Ερευνητές της μελέτης διαπίστωσαν, ότι οι άνθρωποι που πίνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 50%, ενώ με κάθε επιπλέον φλιτζάνι, ο κίνδυνος μειώνεται κατά 7%.

Κατά του Αλτσχάιμερ
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι διαπίστωσαν ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, που είχαν υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης στο αίμα, εκδήλωσαν τη νόσο του Αλτσχάιμερ δύο έως τέσσερα χρόνια αργότερα, σε σύγκριση με όσους είχαν λιγότερη καφεΐνη στο αίμα τους.
Ο dr. Chuanhai Cao, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και συν-συγγραφέας της μελέτης, επεσήμανε ότι η έρευνα δεν ισχυρίζεται ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ θα προστατεύσει πλήρως τους ανθρώπους από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, αλλά υπάρχουν αρκετά στοιχεία που ενισχύουν την άποψη, ότι μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ ή έστω να καθυστερήσει την εμφάνισή της.
Μυαλό...ξυράφι
Έρευνες αναφέρουν ότι ο καφές εκτός των άλλων, επιτρέπει στο μυαλό να εργαστεί με έναν πολύ πιο αποδοτικό και έξυπνο τρόπο. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν, ότι όταν κάποιος έχει έλλειψη ύπνου και πιεί καφέ, λίγο πολύ όλες οι λειτουργίες του οργανισμού του «ξυπνούν»: ο χρόνος αντίδρασης, η επαγρύπνηση, η προσοχή, η λογική σκέψη, οι περισσότερες δηλαδή πολύπλοκες λειτουργίες που συνδέονται με τη νοημοσύνη.

http://www.clickatlife.gr
Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του πρώτου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας με την άφιξη του φθινοπώρου στη βόρεια Ευρώπη: Τουλάχιστον 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους... σε Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία και Δανία, ενώ μία γυναίκα αγνοείται στη Γαλλία μέχρι το πρωί της Τρίτης.

Η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά σε κάποια σημεία κάθε καταγεγραμμένο προηγούμενο, έχοντας προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις αεροπορικές, τις σιδηροδρομικές και τις οδικές συγκοινωνίες.

Στη Γερμανία έχουν αναφερθεί, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έξι θάνατοι. Πέντε άτομα -ανάμεσά τους και ένας έφηβος- έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία, ενώ τουλάχιστον δύο θύματα μετρούν Δανία και Ολλανδία.

Αρκετοί από τους θανάτους οφείλονται είτε σε πτώσεις δέντρων είτε στα κύματα, που παρέσυραν ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά στην ακτή (όπως τον έφηβο στη Βρετανία ή την γυναίκα που αγνοείται στη Γαλλία).

Δύο από τα θύματα στη Βρετανία έχασαν τη ζωή τους στο Λονδίνο εξαιτίας έκρηξης ενώ ο ένας νεκρός στη Δανία σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από τούβλο που ξεκόλλησε ο άνεμος από κτίριο.

Άνεμοι ταχύτητας μέχρι και 194 χλμ/ώρα

Το τοπίο από όλες τις περιοχές που έχει περάσει η κακοκαιρία έχει γεμίσει δέντρα που είτε ξεριζώθηκαν είτε κόπηκαν στη μέση από τους ανέμους, χτυπώντας αυτοκίνητα ή μπλοκάροντας τους δρόμους.

Άνεμοι ταχύτητας 160 χλμ/ώρα έχουν αναφερθεί στη νότια Αγγλία ενώ χειρότερη είναι η κατάσταση σε περιοχές της Γερμανίας και της Δανίας που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα: Στην Κοπεγχάγη έχουν καταγραφεί ταχύτητες ανέμων 194 χλμ/ώρα και στο γερμανικό Χέλγκολαντ 191 χλμ/ώρα -επίπεδα ρεκόρ.

Οι συγκοινωνίες έχουν σχεδόν παγώσει. Ήδη από τη Δευτέρα ακυρώθηκαν αρκετές πτήσεις στη Βρετανία και την Ολλανδία, ενώ από το μεσημέρι είχαν ξεκινήσει να καταγράφονται προβλήματα στις χερσαίες συγκοινωνίες και στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Εκατοντάδες σιδηροδρομικά δρομολόγια έχουν ακυρωθεί στη Γερμανία, τη Δανία και την Ολλανδία. Συρμοί στη Γερμανία έχουν σταθμεύσει σε σταθμούς στη μέση της διαδρομής τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ακινητοποιήθηκαν στις γραμμές εξαιτίας εμποδίων που έφεραν οι άνεμοι στην πορεία τους.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις αεροπορικές συγκοινωνίες, με σημαντικό αριθμό επιβατών να έχει «αποκλειστεί» στα αεροδρόμια. Οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που έκλεισαν ακόμη και εθνικές οδοί στην κεντρική Γερμανία. Εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων, δεν μετακινείται κανείς με μοτοσικλέτες ή ποδήλατα.

Η καταιγίδα δεν έχει πολλές ομοιότητες με τα συστήματα κακοκαιρίας στις περιοχές του Κόλπου του Μεξικού που καταλήγουν σε κυκλώνες: Πέραν των ισχυρότατων ανέμων, ούτε έχει επίκεντρο ούτε τροφοδοτείται από θερμά θαλάσσια ύδατα, όπως σημειώνουν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Ανεπίσημα, τα ΜΜΕ της Βρετανίας (όπου χτύπησε πρώτα) έχουν ονομάσει το κύμα κακοκαιρίας «καταιγίδα του αγίου Θαδδαίου», ενώ αλλού αναφέρεται είτε ως καταιγίδα Κρίστιαν είτε ως Μπρούκχαρντ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στην θάλασσα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά σπάνια είδη που είναι δύσκολο να τα δεί ανθρώπινο μάτι. Δείτε κάποια από αυτά...
Οι εγγραφές για τον 3ο Ημιαραθώνιο Πάικου, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου, έκλεισαν, με το ενδιαφέρον να ξεπερνά κάθε προσδοκία, αφού φέτος αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 270 αθλητές.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10.30 το πρωί από  τον Προφήτη Ηλία Καστανερής, που θα είναι και ο χώρος των υπόλοιπων εκδηλώσεων αλλά και του τερματισμού. Ως χρόνος έγκυρου τερματισμού έχουν οριστεί οι 4 ώρες έτσι ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στις 14.30.
 
Παράλληλα με τον αγώνα και μετά την εκκίνηση, στο χώρο θα διεξαχθεί συζήτηση ενημέρωση με εκπροσώπους του Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια και Παίκο και συντονιστικών και ομάδων που  δραστηριοποιούνται κατά των μεταλλείων από Χαλκιδική, Θράκη και Κιλκίς.

Για τους μικρούς φίλους θα υπάρχει χώρος δημιουργικής απασχόλησης, ενώ όσοι θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα το δάσος, θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στον «οικολογικό περίπατο» και να   συζητήσουν με τον Δασολόγο καθηγητή Νικόλαο Ελευθεριάδη.

Οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι θα φροντίσουν για τον μπουφέ.

«Το Πάικο θα φοράει την πιο όμορφη φορεσιά του και  ‘μεις θα είμαστε εκεί  για να δώσουμε την υπόσχεση ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να λεηλατήσει τα δάση την γη και το νερό μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

http://www.seleo.gr

Αποφασισμένος να φύγει!
Αν κάνετε δίαιτα, σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές που νιώθετε έντονα το αίσθημα της πείνας.

Τι μπορείτε να φάτε, όμως, προκειμένου να μην έχετε τύψεις ότι χαλάσατε τη δίαιτα, αλλά και να σταματήσετε να πεινάτε;

Η εύκολη απάντηση είναι μία μπάρα δημητριακών. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι τέτοιου είδους σνακ, μπορεί μεν να περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες, που δεν μας φορτώνουν με επιπλέον θερμίδες, δεν μας χορταίνουν όμως.

Προτιμήστε, λοιπόν, τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη μας χορταίνει περισσότερο, ενώ, παράλληλα, έχει και λίγες θερμίδες.

Τέτοια σνακ, που θα μπορούσατε να καταναλώσετε άφοβα, αλλά πάντα με μέτρο είναι:

- 1 γιαούρτι

- 1 ποτήρι γάλα

- Λίγο άπαχο τυρί με ένα παξιμάδι

- Μία φέτα γαλοπούλα με ένα παξιμάδι

- 1 βραστό αυγό με ένα παξιμάδι
Ο δείκτης «χάσματος» ανάμεσα στα δύο φύλα που ανακοινώθηκε από το World Economic Forum για το  2013 αποκαλύπτει μερικούς απίστευτους περιορισμούς στις γυναίκες. Σύμφωνα με τον χάρτη, οι χώρες που είναι κόκκινες και πορτοκαλί  έχουν τις μεγαλύτερες  διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες.

Αφορμή για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ έγινε η πρόσφατη κινητοποίηση των γυναικών στη Σαουδική Αραβία που έκατσαν πίσω από το τιμόνι παρά την απαγόρευση που υπάρχει στη χώρα.

Διαβάστε επτά αξιοσημείωτες νομικές απαγορεύσεις εναντίον των γυναικών από την Ασία έως την Λατινική Αμερική:

1.Ινδία (σε κάποιες περιοχές): Οι κανόνες οδικής ασφάλειας  δεν ισχύουν και για τις γυναίκες. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες όταν επιβαίνουν ή οδηγούν μηχανές δεν είναι υποχρεωτικό να φορούν κράνος! Αυτό έχει ως συνέπεια να σκοτώνονται και να τραυματίζονται χιλιάδες γυναίκες κάθε χρόνο. Η δικαιολογία είναι ότι αν φορούν κράνος θα χαλάσουν την κόμμωση και το μακιγιάζ τους…

2. Υεμένη: Η κατάθεση μιας γυναίκας στο δικαστήριο έχει τη μισή αξία από αυτή ενός άντρα. Ό,τι κι αν υποστηρίζει μια γυναίκα, αν ένας άντρας πει το αντίθετο, η δική του γνώμη έχει μεγαλύτερη αξία. Η μαρτυρία μιας γυναίκας λαμβάνεται υπόψη ως μισή. Δεν υπολογίζεται ως πλήρες άτομο μπροστά σε ένα δικαστήριο. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, οι γυναίκες δεν μπορούν να καταθέσουν όπως σε θέματα μοιχείας, δυσφήμισης, κλοπής και σοδομισμού.

3. Σαουδική Αραβία και Βατικανό: Οι γυναίκες ακόμα και σήμερα δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.  Στην περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας με ένα βασιλικό διάταγμα προβλέπεται ότι οι γυναίκες θα ψηφίσουν για πρώτη φορά το 2015. Έτσι, το Βατικανό θα παραμείνει η μόνη περιοχή όπου οι γυναίκες δεν μπορούν να ψηφίσουν.

4. Εκουαδόρ: Η έκτρωση απαγορεύεται εκτός κι αν είσαι «ηλίθια». Ακριβώς έτσι. Ο νόμος προβλέπει πως μπορείς να προβείς σε έκτρωση μόνο αν μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι «ηλίθια» ή όπως σκοπεύουν σύντομα να το αλλάξουν οι πολιτικοί της χώρας… ψυχικά άρρωστη. Συχνά όμως αυτός ο νόμος χρησιμοποιείται ποινικοποιώντας τις αποβολές.

5. Σαουδική Αραβία και Μαρόκο: Τα θύματα βιασμού κατηγορούνται ως υπεύθυνα.  Όχι μόνο αδυνατούν σε αυτές τις χώρες να καταδικάσουν τον βιαστή αλλά θεωρούν υπεύθυνες τις γυναίκες επειδή κυκλοφορούν στο δρόμο χωρίς την παρουσία ενός άντρα δίπλα τους. Πρόσφατα ένα 16χρονο κορίτσι αυτοκτόνησε γιατί το δικαστήριο το υποχρέωνε να παντρευτεί το βιαστή της που την είχε αφήσει έγκυο.

6. Υεμένη: Οι γυναίκες δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι χωρίς την άδεια του συζύγου τους. Η μόνη περίπτωση για να κάνουν κάτι τέτοιο είναι να έχουν πρόβλημα υγείας οι γονείς τους και να πρέπει να μεταβούν στο πατρικό τους σπίτι.

7. Σαουδική Αραβία: Οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν.

http://www.enikos.gr 
Στους 50.896 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις χορήγησης οικογενειακού επιδόματος (Α21), καθώς οι ΔΟΥ δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.

Η χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ που ανέρχεται από 13,33 ευρώ έως 80 ευρώ το μήνα (ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και το εισόδημα), γίνεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος στη φορολογική του δήλωση και στο έντυπο Α21.

Σημειώνεται πως από τους 345.118 φορολογουμένους που από τα μέσα Ιουλίου κλήθηκαν από τις εφορίες να καταθέσουν τα πρωτότυπα δικαιολογητικά της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου εν συνεχεία να εκκαθαριστεί η δήλωσή τους προσήλθαν οι 286.741. Δεν εμφανίστηκαν 58.377 φορολογούμενοι.

Από τους 286.741 φορολογουμένους που κατέθεσαν δικαιολογητικά έως και σήμερα έχουν εκκαθαριστεί οι δηλώσεις των 235.845, δηλαδή παραμένουν μη εκκαθαρισμένες 50.896 δηλώσεις.

Αυτοί οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το οικογενειακό επίδομα, καθώς το Taxisnet δεν μπορεί να διασταυρώσει ακόμη τα εισοδήματά τους.

http://www.thestival.gr
Ο πιτσιρικάς του βίντεο έχει τρελάνει κόσμο και κοσμάκη. Απλά δεν υπάρχει! Εμπνευσμένο και διασκεδαστικό βίντεο που αξίζει να δείτε!












Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος τίθεται για πρώτη φορά σε εφαρμογή από την ερχόμενη Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013 έως το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Η πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου (3 Νοεμβρίου) είναι η μία από τις επτά Κυριακές του έτους κατά τις οποίες τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν προαιρετικά και σύμφωνα με όσα έχουν αποφασιστεί από την ΕΣΕΕ και τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους.

Ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων (mid-season sales) προβλέπεται από το νόμο 4177/2013.

Βάσει του νέου πλαισίου εκπτώσεις επιτρέπονται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο:

-το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου (ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος)

-από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου (τακτική εκπτωτική περίοδος)

-το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου (ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος)

-από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου (τακτική εκπτωτική περίοδος)

Οι δέκα ημέρες των εκπτώσεων, όπως αναφέρονται στο νόμο, είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, άρα φέτος τελευταία ουσιαστικά ημέρα των εκπτώσεων είναι το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013.

Κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων οι προσφορές επιτρέπονται κανονικά.

http://www.seleo.gr

Υποστηρίζει ότι το σύμπαν είναι μια «υπερσφαίρα» ενός άλλου σύμπαντος

Οι περισσότεροι έχουμε έστω και ακουστά τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης (Big Bang), σύμφωνα με την οποία όλο το υλικό του σύμπαντος ήταν συγκεντρωμένο σε ένα σημείο κάτω από πάρα πολύ υψηλή πυκνότητα και δημιουργήθηκε όπως το γνωρίζουμε σήμερα μετά από μια έκρηξη.

Υπάρχει ωστόσο ένα ερώτημα γύρω από τη θεωρία του Big Bang που οι γνωστοί νόμοι της Φυσικής δε μπορούν να εξηγήσουν: τι ήταν αυτό το «τίποτα» που υπήρχε πριν από «τα πάντα»;

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η Amy Teitel στην ιστοσελίδα Motherboard, ορισμένοι κοσμολόγοι προτείνουν ένα εντελώς καινούριο μοντέλο γύρω από τη δημιουργία του σύμπαντος.

Σύμφωνα με αυτούς αντί για μια Μεγάλη Έκρηξη, το σύμπαν δημιουργήθηκε από τα συντρίμμια που εκτινάχτηκαν όταν ένα αστέρι τεσσάρων διαστάσεων κατέρρευσε και μετατράπηκε σε μια μαύρη τρύπα.

Η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 με τις μελέτες του φυσικού LeMaître και γνώρισε μεγάλη αναγνώριση τη δεκαετία του 1960. Εξηγεί ορισμένα φαινόμενα που παρατηρούν οι επιστήμονες στον Κόσμο, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι ο χώρος διαστέλλεται, όμως αφήνει αναπάντητα άλλα ερωτήματα.

Η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης δεν εξηγεί για παράδειγμα γιατί ένα τόσο βίαιο γεγονός, δημιούργησε ένα σύμπαν με τέτοια ομοιομορφία στη θερμοκρασία. Η πιο κοινή εξήγηση είναι ότι κάποια άγνωστη ενέργεια έκανε το νεαρό σύμπαν να διασταλλεί ταχύτερα από την ταχύτητα του φωτός, κάτι που θα μπορούσε να επιτρέψει τη δημιουργία ενός μικρού χώρου με ομοιόμορφη θερμοκρασία, δηλαδή το χώρο του σύμπαντος που ζούμε και γνωρίζουμε σήμερα.

Το κυρίως ερώτημα που μένει αναπάντητο όμως είναι τι συνέβη τη στιγμή που έγινε η έκρηξη, με αποτέλεσμα όλες οι εξηγήσεις για το ζήτημα της ομοιόμορφης θερμοκρασίας να παραμένουν απλά... θεωρίες.

Ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο, όμως, μπορεί να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα. Έχοντας αυτό το ερώτημα στο μυαλό του ο αστροφυσικός στο Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής (Perimeter Institute for Theoretical Physics) στο Waterloo του Καναδά, Niayesh Afshordi, και οι συνάδελφοί του ανέτρεξαν σε μια μελέτη του 2000 που υποστήριζε ότι το τριών διαστάσεων σύμπαν είναι μια μεμβράνη που επιπλέει μέσα σε ένα άλλο σύμπαν, το οποίο αποτελείται από τέσσερις χωρικές διαστάσεις.

Προχωρώντας ακόμη παραπέρα αυτήν την ιδέα του σύμπαντος τεσσάρων διαστάσεων, η ομάδα του Afshordi υποστηρίζει ότι αν αυτό το σύμπαν περιείχε αστέρια τεσσάρων διαστάσεων, αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μαύρες τρύπες τεσσάρων διαστάσεων. Και όπως συμβαίνει με τις μαύρες τρύπες τριών διαστάσεων στο σύμπαν μας, αυτές οι μαύρες τρύπες των τεσσάρων διαστάσεων, θα μπορούσαν θεωρητικά να εκραγούν όπως τα σούπερνοβα, εκτινάσσοντας βίαια τα εξωτερικά τους στρώματα.

Στο σύμπαν οι μαύρες τρύπες έχουν ένα σφαιρικού σχήματος «ορίζοντα γεγονότων», ένα «σημείο χωρίς επιστροφή» από όπου ούτε το φως δεν μπορεί να ξεφύγει. Οι μαύρες τρύπες τριών διαστάσεων του σύμπαντος δημιουργούν ορίζοντες γεγονότων δύο διαστάσεων.

Η νέα θεωρία αναφέρει ότι σε ένα σύμπαν όπου υπάρχουν μαύρες τρύπες τεσσάρων διαστάσεων, ο ορίζοντας γεγονότων τους πιθανώς να είναι ένα αντικείμενο τριών διαστάσεων, μια δομή που οι επιστήμονες ονομάζουν «υπερσφαίρα».

Κάπως έτσι, μια μαύρη τρύπα τεσσάρων διαστάσεων θα μπορούσε να εξηγήσει το σύμπαν στο οποίο ζούμε.

Όταν η ομάδα του Afshordi πραγματοποίησε προσομοιώσεις της κατάρρευσης ενός άστρου τεσσάρων διαστάσεων βρήκε, ότι το εκτινασσόμενο υλικό δημιουργούσε μια μεμβράνη τριών διαστάσεων, η οποία διασταλλόταν, κάτι που πλησιάζει πολύ στο «μοντέλο» του σύμπαντος που έχουμε τώρα.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία λοιπόν, συνεχίζει το δημοσίευμα, το σύμπαν μέσα στο οποίο ζούμε, είναι η μεμβράνη τριών διαστάσεων που εκτινάχτηκε από μια μαύρη τρύπα τεσσάρων διαστάσεων και αυτό που μέχρι τώρα οι επιστήμονες αποκαλούσαν ως Μεγάλη Έκρηξη δεν ήταν παρά μια οφθαλμαπάτη.

Ετσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανό το δικό μας σύμπαν να είναι στην πραγματικότητα μια «υπερσφαίρα» ενός άλλου σύμπαντος.

Αυτή η θεωρία απαντά σε ορισμένα ερωτήματα, όμως όπως και η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης, αφήνει επίσης κάποια άλλα αναπάντητα, με αποτέλεσμα η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης να εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο κοσμολογικό μοντέλο, καταλήγει το άρθρο. 
 
Φανατικός θαυμαστής των «Star Wars» ανέβασε στο Facebook σκηνές που δεν προβλήθηκαν ποτέ από την ταινία «Η επιστροφή των Τζεντάι»...

Επτακόσια δολάρια πλήρωσε ένας θαυμαστής των ταινιών του Τζορτζ Λούκας για να αγοράσει μέσω e-bay υλικό από σκηνές που δεν προβλήθηκαν ποτέ. Πρόκειται κυρίως για «ατυχήματα» (bloopers) που σημειώθηκαν κατά τα γυρίσματα ή για σκηνές που τελικά δεν συμπεριλήφθηκαν στην ταινία.

Ο φανατικός θαυμαστής ανέβασε στο Facebook σχετικό βίντεο προσφέροντας περίπου μισή ώρα μαγείας στους υπόλοιπους φανατικούς του «Πολέμου των Άστρων».



Αν δεν διέθετε αυτό το περίεργο χαρακτηριστικό, θα ήταν απλά ένας ωραίος πύργος, από τους εκατοντάδες που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Το αξιοθέατο της Πίζας όμως κερδίζει την προσοχή εκατομμυρίων τουριστών χάρη στην παράδοξη εικόνα του: ο πύργος είναι κεκλιμένος. Οχι για πολύ όμως, όπως φαίνεται.

Η ετήσια αναφορά για την σταθερότητα του μνημείου αποκάλυψε πως ο πύργος… ισιώνει. Συγκεκριμένα, έχει χάσει 2,5 εκ. από την κλίση του από το 2001. Δεν πρόκειται βέβαια για κάποιο θαύμα, αλλά για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των εργασιών αποκατάστασης που κράτησαν 11 χρόνια και ολοκληρώθηκαν το 2001.

Πριν από τις εργασίες, ο ύψους 56 μ. πύργος έπαιρνε ολοένα και μεγαλύτερη κλίση. Συγκεκριμένα, αυτή αυξανόταν κατά ένα χιλιοστό το χρόνο, προκαλώντας ανησυχία για τον κίνδυνο κατάρρευσης του μνημείου των 14.500 τόνων. Για αυτό το λόγο ο πύργος έκλεισε για μία δεκαετία, διάστημα στο οποίο ενισχύθηκαν τα θεμέλια και αντλήθηκε νερό από το υπέδαφος. Επιπλέον, τοποθετήθηκαν ατσάλινα καλώδια γύρω από το μνημείο, για την υποστήριξή του.

Οταν τελείωσαν οι εργασίες, που κόστισαν 25 εκατ. λίρες, σχεδόν αμέσως ο πύργος «ίσιωσε» κατά 38 εκατοστά. Η μελέτη του 2013 όμως έδειξε πως αν και το κτίριο είναι σταθερό, έχει την τάση να έρθει σε ορθή θέση. Σύμφωνα με τους μελετητές του πανεπιστημίου της Στουτγάρδης, ο πύργος θα συνεχίσει να «ισιώνει» για μερικά ακόμη χιλιοστά και θα σταθεροποιηθεί, πριν αρχίσει να «γέρνει» ξανά, αλλά με πολύ μικρότερο ρυθμό από ότι πριν από τις εργασίες.



Υπήρξε για περίπου δύο δεκαετίες ο απόλυτος σκληρός του Χόλιγουντ με τα υπερφουσκωμένα του μούσκουλα να λιώνουν κάθε αντίπαλο επί της οθόνης, ενώ, όταν άρχισε να... ξεφουσκώνει, διεκδίκησε και πήρε την καρέκλα του κυβερνήτη της Καλιφόρνια οδηγώντας την με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία.

Ο λόγος για τον «πολύ» Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ ο οποίος ετοιμάζει να μιμηθεί τον Ρόναλντ Ρίγκαν και να γίνει ο δεύτερος ηθοποιός – πολιτικός που αναρριχάται στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο μπόντι – μπίλντερ από την Αυστρία τον οποίο όλοι έχουμε απολαύσει ως «Εξολοθρευτή», Κόναν, σκληρό «μπάτσο», ακόμη και γλυκούλι «Δίδυμο» έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να πάρει το χρίσμα από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα εδώ και χρόνια, ωστόσο, φαίνεται πως θα το παλέψει δυνατά για τις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Για να φτάσει., βέβαια, μέχρι το οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, ο Αρνι θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα των ΗΠΑ το οποίο απαγορεύει σε όσους έχουν γεννηθεί εκτός συνόρων να διεκδικήσουν την προεδρία της χώρας.

Και, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής» αυτό ακριβώς ετοιμάζεται να κάνει, καθώς ο 66χρονος αστέρας προωθεί νομικά μια τροποποίηση του Συντάγματος που θα του ανοίξει την πόρτα.

Από την άλλη πλευρά και οι Ρεπουμπλικάνοι σκέφτονται σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς τα ποσοστά δημοφιλίας τους βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και ένας «Εξολοθρευτής» θα μπορούσε να τους δώσει κάτι από την παλιά τους λάμψη.

Βέβαια ο Σβαρτσενέγκερ δεν τα πήγε και τόσο καλά στα οκτώ χρόνια που έκατσε ως κυβερνήτης της Καλιφόρνια, καθώς οδήγησε την πολιτεία στη χρεοκοπία, εν μέσω αρκετών σεξουαλικών σκανδάλων με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Είναι γεγονός πάντως πως μέχρι σήμερα, όσα έχει βάλει στόχο ο 66χρονος τα έχει καταφέρει. Μετακόμισε από την Αυστρία στις ΗΠΑ το 1968 σε ηλικία 21 ετών με στόχο να κάνει καριέρα στο μπόντι-μπίλντινγκ και τα κατάφερε. Στην πορεία, αποφάσισε να «μετακομίσει» στον χώρο του κινηματογράφου και επίσης τα κατάφερε με εντυπωσιακή μάλιστα επιτυχία. Σειρά είχε η πολιτική, όπου ο Αρνι διακρίθηκε αποκτώντας πρώτα μια θέση στο στενό επιτελείο του προέδρου Μπους του πρεσβύτερου (ως υπεύθυνος για ζητήματα αθλητισμού στις αρχές της δεκαετίας του 1990) και εν συνεχεία κατακτώντας τα ηνία της Καλιφόρνια (το 2003).

Εν τω μεταξύ, να σημειωθεί πως αυτός είχε παντρευτεί τη δημοσιογράφο Μαρία Σρίβερ, η οποία είναι όλως τυχαίως... ανιψιά του Κένεντι. Σύμφωνα μάλιστα με την ανεπίσημη βιογράφο του, Γουέντι Λέι, ο Σβαρτσενέγκερ ό,τι έκανε στη ζωή του (μπόντι-μπίλντινγκ, κινηματογράφος) το έκανε με απώτερο σκοπό να ανελιχθεί κάποια στιγμή στον στενό κύκλο της εξουσίας, «στις τάξεις των ηγετών».

Στο... κατόπι του Ρίγκαν

Οι ομοιότητες του Αρνι με τον Ρόναλντ Ρίγκαν είναι αρκετές καθώς και οι δύο ήταν ηθοποιοί με ιδιαίτερη κλίση στα αθλήματα, έγιναν κυβερνήτες της Καλιφόρνια και δεν ήταν εξαρχής Ρεπουμπλικανοί.

Ακόμη, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εντυπωσιακότερο και οι δύο έγιναν κυβερνήτες της Καλιφόρνια σε ηλικία 56 ετών. Ο Ρίγκαν εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ το 1980, 13 χρόνια αφότου είχε εκλεγεί κυβερνήτης Καλιφόρνια. Συγκριτικά, το 2016 (οπότε διεξάγονται οι επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ) συμπληρώνονται 13 χρόνια από την πρώτη εκλογή του Σβαρτσενέγκερ στο τιμόνι της Καλιφόρνια. Τυχαίο;

http://www.iefimerida.gr



Κανένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη δεν θεωρείται ολοκληρωμένο αν ο ταξιδιώτης δεν έχει φωτογραφηθεί δίπλα ή πάνω σε έναν ελέφαντα, εκτός αν ο ίδιος ο ελέφαντας «φτιάξει» την εικόνα.


Ο θηλυκός ελέφαντας των φωτογραφιών που ακολουθούν, λατρεύει τη ζωγραφική και για να δημιουργήσει τα έργα του δεν χρειάζεται τίποτε άλλο παρά μία βούρτσα και την προβοσκίδα του... Και δίνει πολύ προσοχή στις λεπτομέρειες...


Ο φωτογραφικός φακός της Daily Mail την εντόπισε στη Βόρεια Ταϊλάνδη και συγκεκριμένα σε ένα κέντρο ελεφάντων στο Λάμπανγκ.

Δείτε το video της...δημιουργίας:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

www.zougla.gr
Ο Γιάννης πάει να δει τον ταξιδιωτικό του πράκτορα :
- Καλώς τον Γιάννη, που θα πας φέτος διακοπές;
- Θα ήθελα κάτι διαφορετικό.
- Για πες μου....

Την ανάγκη άμεσης εκπαίδευσης των φετινών επιτυχόντων μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων στις Αστυνομικές Σχολές, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜΘ, καθώς όπως υπογραμμίζουν έτσι θα προσφερθούν στην Ελληνική κοινωνία κατάλληλα και άρτια εκπαιδευμένοι αστυνομικοί.

Στην επιστολή τους, την οποία κοινοποιούν σε όλα τα αρμόδια όργανα, αναφέρουν πως  «όπως είναι γνωστό, με τον Ν. 4093/2012 ψηφίστηκε το «πάγωμα» των προσλήψεων προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία για τα έτη 2013 και 2014, παρά τις αναμφίβολα τεράστιες αριθμητικές ελλείψεις αστυνομικών δυνάμεων  και τα καταγεγραμμένα, ανά την Ελληνική Επικράτεια, προβλήματα που αυτές δημιουργούν στην πρόληψη και τη καταστολή της εγκληματικότητας στη Χώρα μας.

 Η διάταξη αυτή του Μεσοπρόθεσμου,  εύλογα βρήκε αντίθετο το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα, τόσο σε επίπεδο Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών,  όσο  και  σε  επίπεδο  Ομοσπονδιών  μας,  καθόσον  εμείς  οι  ίδιοι, «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ», γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από την Τρόικα και σε μεγαλύτερο μάλιστα βάθος τις πραγματικές ανάγκες  της Ελληνικής Αστυνομίας και με την προσφορά και το έργο μας, έχουμε διαχρονικά αποδείξει ότι λειτουργούμε αποκλειστικά με πάγιο γνώμονα την διασφάλιση της παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών ασφαλείας στους Έλληνες πολίτες, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στη Χώρα μας, πράγμα που αποτελεί αδιαπραγμάτευτη, αναγκαία και καταλυτική προϋπόθεση προκειμένου να επέλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη του τόπου μας.

Το προσφάτως συνταχθέν Σχέδιο Κ.Υ.Α. των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης  και  Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, [που όπως πληροφορούμαστε επίκειται σύντομα η υπογραφή της] αναφορικά με την ένταξη στην Ελληνική Αστυνομία των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, αποτελεί εκ μέρους της Κυβέρνησης ευθεία παραδοχή-επιβεβαίωση της άμεσης ανάγκης ενίσχυσης της Ελληνικής Αστυνομίας με αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου αυτή να μπορέσει να ανταπεξέλθει-εκπληρώσει σε ικανοποιητικό βαθμό το έργο της  και τους σκοπούς που υπηρετεί, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, κάτι που το συνδικαλιστικό μας κίνημα προέταξε εξαρχής ως βασικό του επιχείρημα ενάντια στις συγκεκριμένες διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου για το «πάγωμα» των προσλήψεων.
 
Με αφορμή λοιπόν αυτή την άμεση και έμπρακτη παραδοχή της αναγκαιότητας αριθμητικής αύξησης, προς μερική έστω κάλυψη του απαιτούμενου αστυνομικού προσωπικού για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και το γεγονός ότι στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις πέτυχαν την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές 580 τελειόφοιτοι των Λυκείων της χώρας, σε συνδυασμό μάλιστα με την πάγια, γνωστή και κοινά αποδεκτή θέση μας περί διαφύλαξης του τρόπου πρόσληψης αστυνομικού προσωπικού αποκλειστικά μέσω του αξιοκρατικού συστήματος των Πανελληνίων Εξετάσεων και την παράλληλη αναγκαιότητα αναβάθμισης της εκπαίδευσης των αστυνομικών σε όλα τα επίπεδα - κάτι που καθημερινά αποδεικνύεται ως επιταγή των καιρών και της κοινωνίας- οι Ενώσεις  μας  καλούν όλους τους αρμόδιους φορείς, την Ελληνική Κυβέρνηση, τους Βουλευτές, καθώς και την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία  αντί να παραβιάσει τη πιο αξιόπιστη και αποδεκτή διαδικασία εισαγωγής-ένταξης στο Σώμα μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων, με τη πρόσληψη αστυνομικών με ταχύρρυθμες δίμηνες ή τρίμηνες -αλλά σίγουρα ανεπαρκείς- εκπαιδεύσεις, και περαιτέρω να θέσει αυτούς στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται τόσο για τους πολίτες όσο και για τους ίδιους τους προσλαμβανόμενους, να καλέσει άμεσα προς εκπαίδευση τους φετινούς επιτυχόντες μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων στις Αστυνομικές Σχολές, έτσι ώστε να προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία κατάλληλα και άρτια εκπαιδευμένους αστυνομικούς, όπως της αξίζει και το δικαιούται.
     
Στα πλαίσια αυτά, αγωνιζόμενοι και για την διασφάλιση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων τόσο του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής όσο και των λοιπών Σχολών της περιφέρειας μας, για τον σκοπό που αυτές ανεγέρθηκαν, ως Πανεπιστημιακά  Ιδρύματα και όχι ως Φυλακές, προτείνουμε την αξιοποίησή τους με την άμεση εκπαίδευση των  νεοεισερχόμενων Δόκιμων Αστυφυλάκων, φετινών επιτυχόντων των Πανελληνίων Εξετάσεων.
  
Επισημαίνουμε δε, ότι για παράδειγμα το Τ.Δ.Α. Κομοτηνής ήδη λειτουργεί για την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο, εκπαιδεύοντας τέσσερις Δόκιμους Αστυφύλακες που εισήχθησαν με δικαιωτικές δικαστικές αποφάσεις επί των προσφυγών τους, οπότε δεν θα χρειαστεί να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του με επιπλέον  λειτουργικά έξοδα (αποζημιώσεις διδασκόντων καθηγητών, συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων, θέρμανση, καθαριότητα, κ.λ.π.), ενώ και από κοινού, με το Τ.Δ.Α. Διδ/χου, εφόσον κριθεί σκόπιμο, θα  μπορούσαν απροβλημάτιστα να φιλοξενήσουν ολόκληρη την εκπαιδευτική σειρά των  φετινών επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
 
Υπηρετώντας αταλάντευτα τα ιδεώδη του συνδικαλιστικού μας κινήματος , αλλά και τις απαιτήσεις της Ελληνικής κοινωνίας , καλούμε ταυτόχρονα και τα κόμματα του Κοινοβουλίου, τους αιρετούς εκπροσώπους των αρχών της περιοχής μας αλλά και τις Ομοσπονδίες μας, να στηρίξουν την δίκαιη αυτή πρότασή μας, η οποία εν τέλει υπερασπίζει τόσο το αναφαίρετο δικαίωμα των συμπολιτών μας στην ασφάλεια, όσο και τον αξιοκρατικό τρόπο πρόσληψης αστυνομικού προσωπικού μέσω του συστήματος των Πανελληνίων Εξετάσεων, αντιτιθέμενοι στην υποβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης  και στο ενίοτε επιχειρούμενο από τις διάφορες Κυβερνήσεις, άνοιγμα διάπλατων παραθύρων για την πρόσληψη αστυνομικού προσωπικού με αμφισβητούμενες και κατακριτέες διαδικασίες».
 
Με άφθονα κάστανα, εδέσματα, κρασί, πολύ χορό και γλέντι, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λιβάδι του Δήμου Θέρμης , η γιορτή του κάστανου, μια θαυμάσια πρωτοβουλία την οποία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών. Φέτος διοργανώνεται την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 12.00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και παραδοσιακής ορχήστρας Λάκης Τζιαρός. Εδώ και χρόνια με το τέλος της συγκομιδής αυτού του πραγματικά υπέροχου και πολύ νόστιμου προϊόντος, του κάστανου, οι κάτοικοι έχουν καθιερώσει την γιορτή αυτή. Η γιορτή χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές της, ως το εφαλτήριο για να μπορέσει η περιοχή να αναπτυχθεί σε συνδυασμό, τόσο με τη γιορτή, όσο και με άλλες δράσεις. Τη μέρα αυτή διατίθενται δωρεάν στους επισκέπτες, κάστανα και κρασί Στην κεντρική πλατεία του χωριού την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι , με χορευτικά συγκροτήματα και παραδοσιακή ορχήστρα . ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ – ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΒΑΔΙΟΥ Το Λιβάδι είναι παλιό χωριό στα νότια του Κισσού (Χορτιάτη). Καταστράφηκε το 1821 από τους Τούρκους για αντίποινα στην συμμετοχή του στην επανάσταση της Χαλκιδικής. Απέχει μόλις 30΄ από την Θεσσαλονίκη και είναι σκαρφαλωμένο στη κορυφογραμμή Χορτιάτη-Ομβριανού. Η πρόσβαση σ’ αυτό γίνεται μέσω της παλιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, από τη διασταύρωση των Βασιλικών. Ανεβαίνοντας μια όμορφη διαδρομή και σε υψόμετρο γύρω στα 850μ. από την θάλασσα, φτάνουμε λίγο πριν το χωριό στη θέση « Κούρμπα »… , απ’ όπου σαν από μπαλκόνι, μπορεί ο επισκέπτης να αγναντέψει όλη την κοιλάδα των Βασιλικών, το Θερμαϊκό κόλπο, μέχρι και τους ορεινούς όγκους του Ολύμπου. Τα σπίτια όλα διώροφα είναι χτισμένα με πέτρα από ντόπιους μαστόρους με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Τα στενά δρομάκια, και η πανέμορφη πλατεία του χωριού με τα δύο τεράστια πλατάνια, ηλικίας άνω των 150 χρόνων, τραβούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Μιλώντας για τα αξιοθέατα του χωριού θα μπορούσαμε να πούμε για την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου που είναι κτισμένη το 1818. Τα πολλά εξωκλήσια φανερώνουν το αυξημένο θρησκευτικό αίσθημα των Λιβαδιωτών. Μεγάλο πανηγύρι γίνεται το Δεκαπενταύγουστο στο γραφικό εξωκλήσι της Παναγίας, στο οποίο έρχονται όλοι οι Λιβαδιώτες απ΄όλα τα μέρη της Ελλάδος και προσφέρεται δωρεάν φαγητό (κουρμπάνι). Η πρόσβαση στα εξωκλήσια και στη φύση γίνεται μέσω οδικού δικτύου που ξεκινάει από την πλατεία του χωριού. Οι λάτρεις της ορειβασίας και της οδοιπορίας μπορούν να τα επισκεφτούν περπατώντας σε όμορφα ορεινά μονοπάτια. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών Ταυλίκος Γεώργιος 6977 226271

http://www.seleo.gr

Υπάρχουν videogames για διασκέδαση και άλλα που έχουν χαρακτηριστεί κατάλληλα μόνο για
gamers άνω των 18 ετών...

Πολλά από αυτά περιέχουν σκηνές έντονης και ωμής βίας,ενώ άλλα περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο για ανήλικους...








Επιστρέφει από σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου, η λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης στο δήμο Αθηναίων.Η υπηρεσία ελέγχου θα λειτουργεί ως τμήμα στη νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου, ενώ την ευθύνη της διαχείρισης του συστήματος έχει – ήδη από τον περασμένο Μάιο – η Δημοτική Επιχείρηση Μηχανογράφησης του δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ).
  
Η ελεγχόμενη στάθμευση θα λειτουργεί με υπαλλήλους, οι οποίοι δεν θα φορούν πλέον στολή, καθώς, όπως είναι γνωστό, η δημοτική αστυνομία ως υπηρεσία καταργήθηκε, μετά από κυβερνητική απόφαση. Για την επανέναρξη της λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, έχει ήδη ξεκινήσει, μέσω σημειωμάτων, η ενημέρωση των οδηγών, τα αυτοκίνητα των οποίων είναι σταθμευμένα παράνομα στις ειδικά διαγραμμισμένες περιοχές.



Οι υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων θα φέρουν ειδική ταυτότητα σε ευκρινές σημείο. Εκτός από την επιτήρηση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης, οι υπάλληλοι θα μπορούν να βεβαιώνουν και κλήσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για περιπτώσεις αντικοινωνικής στάθμευσης, σε συναρμοδιότητα με την ελληνική αστυνομία, όπως ορίζει ο νόμος.

http://www.enikos.gr 
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Προ-Εργασία» στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Ενθάρρυνση και Υποστήριξη της Απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης» προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες νέους/ες επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί, που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών), για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εν λόγω Πράξη.

Μέσω της υλοποίησης της Πράξης επιδιώκεται η προώθηση στην απασχόληση 47 νέων επιστημόνων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης .

Ειδικότερα, στόχος είναι οι ωφελούμενοι, εφόσον ολοκληρώσουν τις δράσεις Κατάρτισης-Επιμόρφωσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, να προωθηθούν στην απασχόληση είτε μέσω της ίδρυσης/επέκτασης της δικής τους επιχείρησης, είτε μέσω της πρόσληψης τους σε επιχείρηση, είτε μέσω της ένταξής τους σε άλλα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν διευκρινίσεις στα γραφεία της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Προ-Εργασία», Φον Καραγιάννη 1-3, 50100 Κοζάνη, κα Κουγιώνη Λόη, τηλ 2461-0-24022, και να υποβάλλουν την αίτηση έως τις 31/10/2013, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:30.

 http://www.neaptolemaidas.gr
Διάλεξη στη Δημοτική Πινακοθήκη διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά με θέμα την ομαλή προσαρμογή των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

«Ομαλή προσαρμογή στο Βρεφονηπιακό Σταθμό. Άγχος αποχωρισμού και προσκόλληση στη μητέρα», είναι το θέμα της διάλεξης, που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου  και της Αντιδημάρχου Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων κυρίας Ευαγγελίας Σαρρή, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29).

Ομιλήτρια στη διάλεξη θα είναι: η κα Ευγενία Μαυρομάτη, Παιδοψυχολόγος των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.
 
Στόχος της διάλεξης είναι να ενημερωθούν οι γονείς προκειμένου να αντιμετωπίσουν την μετάβαση και την προσαρμογή των παιδιών τους από την αγκαλιά της οικογένειας στην αγκαλιά του Παιδικού Σταθμού.

Η  κα Μαυρομάτη, μετά την ομιλία της, θα απαντήσει σε  ερωτήσεις γονέων γι αυτό το σημαντικό θέμα.

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, τα οποία πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας θα ανοίξει στις 4 Νοεμβρίου ενώ πιθανή είναι ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να μπει στο σύστημα και ο φόρος πολυτελείας.

Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στις επιβαρύνσεις ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 με βάση τα κυβικά του κάθε ΙΧ έχουν ως εξής:
  • Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ
  • Από 301 κ.ε έως 758 κ.ε. 55 ευρώ
  • Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
  • Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
  • Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
  • Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
  • Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
  • Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
  • Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
  • Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ
  • Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320 ευρώ
http://www.ethnos.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!