Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Τον Νοέμβριο του 1997, ο 40χρονος τότε William Earl Moldt, έφυγε από το μπαράκι στο οποίο τα… έπινε, προκειμένου να βρει στο σπίτι την αρραβωνιαστικιά του. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Οι έρευνες ήταν εξονυχιστικές, αλλά ο 40χρονος άντρας δεν βρέθηκε ποτέ, με συνέπεια να δηλωθεί «αγνοούμενος». Μετά από 22 χρόνια, ένας χρήστης του Google maps ανακάλυψε κάτι που κανείς στην επιφάνεια δεν είχε διαπιστώσει. Τον σκελετό ενός οχήματος μέσα μία τεχνητή λίμνη κατακράτησης νερών. Η παρατηρητικότητα του χρήση, εξιχνίασε μία υπόθεση 22 χρόνων, καθώς ήταν το αυτοκίνητο του William Earl Moldt.
Ο Γουίλιαμ είχε βγει για… μερικά ποτάκια. Αφού κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, γύρω στις 9:30 το βράδυ, επικοινώνησε από το τηλέφωνο του μπαρ με την αρραβωνιαστικιά του και την ειδοποίησε ότι σε λίγη ώρα θα βρίσκεται στο σπίτι. Ο Γουίλιαμ ήταν μεσίτης υποθηκευμένων σπιτιών και δεν συνήθιζε να καταναλώνει αλκοόλ. Εκείνη τη νύχτα όμως, βγήκε σε μπαρ στη Lantana της Φλόριντα. Γύρω στις 11 το βράδυ έφυγε μόνος του (είχε ήδη στήσει αρκετή ώρα την αρραβωνιαστικιά του), οδηγώντας ένα λευκό Saturn SL (μοντέλο 1994).
flo_man
Ο Γουίλιαμ δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι του. Από τότε πέρασαν 22 χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ήταν αγνοούμενος. Ώσπου, κάποιος ανακάλυψε το αυτοκίνητό του, μέσω μίας δορυφορικής εικόνας από το Google maps.
Το όχημα του Γουίλιαμ βρέθηκε όντως σε τεχνητή λίμνη στο Γουέλιγκτον της Φλόριντα. Ο Γουίλιαμ εντοπίστηκε από τον σερίφη της περιοχής μέσα στο αυτοκίνητό του, στο σημείο του οδηγού, όπου καθόταν.
Η μεγαλύτερη ειρωνεία είναι η το ότι η φωτογραφία στην οποία βρέθηκε το όχημα του Γουίλιαμ, ήταν από το 2007! Μέχρι το 2019, κανείς δεν είχε παρατηρήσει το παραμικρό.
flo_car

Νόμο κατά όσων «αερίζονται» στα αεροπλάνα ζήτησε βουλευτής στην Κένυα κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου γι τα αδικήματα που διεξάγονται μέσα σε αεροσκάφη.
«Υπάρχει μια εκνευριστική συνήθεια που συχνά αγνοούμε και αυτό είναι οι «αερισμοί» στα αεροπλάνα. Αν δεν το ελέγξουμε αυτό τότε μπορεί να προκληθεί αναστάτωση κατά τη διάρκεια των πτήσεων» είπε η Λίλαν Ατσιένγκ Κόγκο.
Η ίδια πρότεινε, επίσης, να χορηγούνται φάρμακα κατά του μετεωρισμού σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Όπως είπε «όταν «αερίζεται» κανείς στο αεροπλάνο αυτό είναι τρομακτικό και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καβγάδες».
Η Κενυάτης βουλευτής πρότεινε επίσης όσοι ζητούν αλκοόλ στο αεροπλάνο να δίνουν και πληροφορίες για το ιατρικό ιστορικό τους.

Για τους ερευνητές ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως η γυναίκα κινεί την καταναλωτική οικονομία, κάτι που μόλις έχει αρχίσει και παίρνει στα σοβαρά ο κόσμος των επιχειρήσεων.
Σήμερα που ολοένα και περισσότερες ανύπαντρες γυναίκες εργάζονται, η οικονομία υφίσταται μια πρωτόγνωρη μεταμόρφωση σε όλους τους τομείς. Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση της Morgan Stanley που πατά σε στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, μέχρι το 2030 το 45% των εργαζόμενων γυναικών ηλικίας 25-44 ετών θα είναι ανύπαντρες. Σήμερα το ποσοστό είναι στο 41%.
Την ώρα που οι οικονομολόγοι γνώριζαν πως η γυναίκα είναι ο βασικός καταναλωτής στις χώρες της Δύσης και η ανύπαντρη γυναίκα ξοδεύει μάλιστα πολύ περισσότερα από την παντρεμένη, αυτό δεν είναι παρά μικρό τμήμα της όλης εικόνας.
Η απομάκρυνση από το παραδοσιακό μοντέλο οικογένειας ευνοεί το λιανεμπόριο και η Morgan Stanley μας λέει πως είναι ξανά η ανύπαντρη γυναίκα αυτή που δίνει ώθηση στην αγορά. Στο προσεχές μέλλον, οι γυναίκες θα αγοράζουν περισσότερα αυτοκίνητα απ’ ό,τι σήμερα, μεταμορφώνοντας και αυτόν τον κλάδο.
Ταυτοχρόνως, η ανύπαντρη γυναίκα αναμένεται να αυξήσει το ποσοστό αντιπροσώπευσής της στο εργατικό δυναμικό, καθώς αυξάνεται διαρκώς το μορφωτικό επίπεδό της αλλά και η διείσδυσή της στην αγορά εργασίας. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πτυχιούχων εξάλλου είναι σήμερα γυναίκες.
Οι γυναίκες παλεύουν εδώ και αιώνες για ισότητα και μισθολογική εξίσωση τα τελευταία χρόνια και, όπως όλα δείχνουν, φτάνει επιτέλους ο καιρός τους…
Πηγή: newsbeast.gr





Εδώ και πάρα πολλούς αιώνες, η Παρασκευή και 13, είναι η μέρα που έχει συνδεθεί με τους χειρότερους αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία, κυρίως στις αγγλοσαξωνικές χώρες, τις ισπανόφωνες και τη Γερμανία.

Στην Αμερική και την Αγγλία, την ημέρα αυτή κρεμούσαν τους θανατοποινίτες –με αποτέλεσμα να αποκαλείται συχνά η Παρασκευή και ως Ημέρα του Κρεμασμένου– γεγονός που έκανε πολλούς κλέφτες να θεωρήσουν γρουσούζικες τις Παρασκευές για την επίτευξη μιας καλής λείας.
Οι Ούγγροι πιστεύουν πως όταν κάποιος γεννηθεί Παρασκευή, μπορεί το κακό να φύγει από πάνω του αν και εφόσον ρίξει λίγο από το αίμα του σε ένα κομμάτι ύφασμα από τα ρούχα του και έπειτα το κάψει, καίγοντας μαζί οποιαδήποτε κατάρα μεταφέρει η μέρα τούτη.
Παρασκευή και 13: Για την προέλευση της πρόληψης έχουν εκφρασθεί ποικίλες θεωρίες, όπως:
Παρασκευή και 13 (13 Οκτωβρίου 1307) συντελέστηκε η εξολόθρευση του Τάγματος των Ναϊτών από τον στρατό του βασιλιά Φιλίππου της Γαλλίας.
Ήταν Παρασκευή όταν η Εύα έδωσε στον Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν και οι δύο από τον Παράδεισο.
Παρασκευή έγινε η μεγάλη πλημμύρα της Βίβλου.
Παρασκευή σταυρώθηκε ο Χριστός.

Αντίστοιχα, το 13 είναι ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός, που σπάει την αρμονία του 12 (12 Θεοί του Ολύμπου, 12 άθλοι του Ηρακλή, 12 φυλές του Ισραήλ, 12 μαθητές του Χριστού, 12 Ιμάμηδες κλπ). Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σχηματίζεται η αρχή ενός νέου κύκλου. Το άγνωστο, που αντιπροσωπεύει ο αριθμός 13, προκαλεί ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να το συνδέουν με ατυχή γεγονότα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!