Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019


Η νήσος της Σαρδηνίας φημίζεται για την ποιότητα και το χρώμα της θάλασσάς της, αλλά κυρίως της παραλίας, όπως της Κόστα Σμεράλδα, για τη μοναδική κρυσταλλική άμμο της (λευκός χαλαζίας), που δυστυχώς λυμαίνονται πολλοί τουρίστες που θέλουν να κρατήσουν ένα ενθύμιο από τις διακοπές τους. Παρ’ όλο που απαγορεύεται, αυτοί συνεχίζουν να παίρνουν μαζί τους κάποια ποσότητα που συνήθως οι Αρχές του αεροδρομίου την ανακαλύπτουν και την κατάσχουν. Η μοναδική αυτή άμμος συλλέγεται για να επιστραφεί στον τόπο προορισμού της. Όμως…
«Πιστεύαμε πως θα ήταν μία φιάλη άμμος, όμως από το αεροδρόμιο της Όλμπια μας προειδοποίησαν: κοιτάξτε, εδώ έχουν μαζευτεί 10 τόνοι άμμου και πετρωμάτων. Κλοπή την κλοπή, μήνα τον μήνα, τόση είναι η ποσότητα που έχει μαζευτεί την τελευταία 10ετία από τους αυτοσχέδιους «αμμολήπτες» μόνο από μία μικρή περιοχή της νήσου.
Το μέγεθος αυτό αναδεικνύει πόσο μεγάλη ζημιά μπορεί να προκληθεί στο περιβάλλον από την απερισκεψία και την κακή ανατροφή των ανθρώπων, που θέλουν να βάλουν στη βαλίτσα τους ένα μικρό δείγμα των διακοπών τους σε ένα από τα ειδυλλιακότερα μέρη της Ιταλίας.
«Είναι εντυπωσιακό, γιατί καταδεικνύει πόσο διαδεδομένη είναι η συνήθεια να παίρνει κανείς άμμο από την παραλία. Τις περισσότερες φορές γεμίζουν μπουκάλια νερού του μισού λίτρου, χωρίς να δίνουν σημασία στη ζημιά που προκαλούν στο περιβάλλον», τονίζει ο υπεύθυνος Περιβάλλοντος της προστατευόμενης ζώνης της Ταβολάρα, Αουγκούστο Ναβόνε.
Όμως, αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει τις Αρχές στην Σαρδηνία, όχι μόνον να αποκαταστήσουν την «κλεμμένη» άμμο, αλλά και να λάβουν δραστικά μέτρα για την αποτροπή της.
Όπως προσθέτει ο Ναβόνε, με τη συνεργασία γεωλόγων από το Πανεπιστήμιο του Κάλιαρι εντοπίσθηκαν δύο ζώνες συμβατές με την άμμο, τις πέτρες, τα κοχύλια και τα άλλα φυσικά υλικά που λίγο-λίγο κατάσχονταν και γέμισαν τις αποθήκες του αεροδρομίου της Όλμπια. Η άμμος και τα άλλα υλικά επανήλθαν στην παραλία του Πόρτο Σαν Πάολο, νοτίως της Όλμπια και στη νήσο της Ταβολάρα. Μία διαδικασία καθόλου εύκολη, που, όμως, εκτελέστηκε με επιτυχία και έγκαιρα, πριν από την έναρξη της παραθεριστικής περιόδου.
Ωστόσο, ο στόχος είναι πλέον να γίνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση της αποτροπής. Μία παραδοσιακή μέθοδος είναι «σε συμφωνία με τις Αρχές του, να τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο της Όλμπια πληροφοριακό υλικό που προειδοποιεί τους παραθεριστές για τους κανόνες που πρέπει να τηρούν: το να αφαιρούν άμμο αποτελεί αδίκημα και αποτελεί καταστροφή του περιβάλλοντος. «Προβλέπεται να τοποθετήσουμε σε έναν κύλινδρο από πλεξιγκλάς όλα τα κοχύλια που κατασχέσαμε και να τοποθετήσουμε μία επιγραφή σε πολλές γλώσσες», πρόσθεσε ο Ναβόνε
Πηγή: Corriere della Sera, twnews.it, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεκρός είναι ο γιος του αποθανόντα ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χασμά, σύμφωνα με πληροφορίες των ΗΠΑ.
Η είδηση που κάνει τον γύρο των διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων, τις τελευταίες ώρες, είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται ούτε να δίνονται στοιχεία για πιθανή ανάμιξη των ΗΠΑ.
Ο γιος και κληρονόμος του Οσάμα Μπιν Λάντεν στις τελευταίες του δημόσιες εξαγγελίες ζητούσε από τον αραβικό κόσμο να προχωρήσει σε εξέγερση, εξαπολύοντας απειλές προς τη Σαουδική Αραβία.
Ο Χάμζα μπιν Λάντεν αποκαλείτο συχνά «πρίγκιπας διάδοχος του τζιχάντ».
Διηύθυνε την οργάνωση Άνσαρ αλ Φουρκάν, η οποία προσέλκυε τους πιο σκληροπυρηνικούς μαχητές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.

Μπορεί το pole dancing να επιλέγεται πλέον από πολλούς ως τρόπος εκγύμνασης αλλά- καλώς ή κακώς- στους περισσότερους, και ιδιαίτερα στα ανδρικά μυαλά, δημιουργεί άλλους συνειρμούς. Κι όμως, στη Ρωσία θεώρησαν ότι ένα τέτοιο σόου μπορεί να δοθεί έξω από δημαρχείο.
Αρκετοί αιφνιδιάστηκαν όταν αντίκρισαν αυτή την εικόνα, έξω από το δημαρχείο της πόλης Μπερεζνίκι, στη Ρωσία. Μια γυναίκα με φόρεμα, έκανε pole dancing, σε στύλο που είχε τοποθετηθεί εκεί. Το σόου στήθηκε στο πλαίσιο φεστιβάλ που διοργάνωσαν γυμναστήρια της πόλης, με την άδεια της δημοτικής αρχής.
Το θέαμα εξόργισε αρκετούς στη συγκεκριμένη πόλη της Ρωσίας, που θεώρησαν ότι το pole dancing δεν έχει θέση έξω από δημαρχείο. Αλλοι πάντως δεν παρέλειψαν να επαινέσουν τη χορεύτρια για τις ικανότητές της.
Government dance
Pole dancing in front of mayor’s office in Russian city of Berezniki goes viral. The pole was installed for the ongoing fitness festival
Gepostet von RT Play am Dienstag, 30. Juli 2019

Η Ναόμι Κάμπελ υποστηρίζει ότι ένα ξενοδοχείο στη νότια Γαλλία της αρνήθηκε την είσοδο επειδή είναι μαύρη, αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά του ο Guardian.
Σε συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Paris Match το μοντέλο ισχυρίζεται ότι το μη κατονομαζόμενο αυτό ξενοδοχείο της αρνήθηκε την είσοδο, μαζί με μια άλλη μαύρη φίλη της, παρότι είχαν προσκλήσεις για μια εκδήλωση που πραγματοποιούνταν εκεί. «Βρέθηκα πρόσφατα σε μια πόλη της νότιας Γαλλίας στη διάρκεια του φεστιβάλ των Καννών, όπου ήμουν προσκεκλημένη για να συμμετάσχω σε μια εκδήλωση σε ένα ξενοδοχείο το οποίο δεν θα κατονομάσω».
«Αποκρουστικό το περιστατικό», λέει η Ναόμι Κάμπελ
Λέει ακόμη ότι οι πορτιέρηδες του ξενοδοχείου τους είπαν ότι ο χώρος ήταν γεμάτος αλλά την ίδια στιγμή επέτρεπαν σε άλλους την είσοδο. Η Κάμπελ χαρακτήρισε «αποκρουστικό» το περιστατικό και είπε ότι τέτοια περιστατικά την εμπνέουν «να συνεχίσει να εκφράζεται και να κάνει τον εαυτό της να ακούγεται».
Δήλωσε ακόμη ότι χαίρεται πολύ να βοηθάει την νέα γενιά μοντέλων και να τα συμβουλεύει να μην επιτρέπουν σε κανέναν να τους στερεί την αυτοπεποίθησή τους. «Τους λέω να μην επιτρέπουν ποτέ σε κανέναν να υποτιμά την αξία τους. Πρέπει να είστε δυνατές και γενναίες σε αυτόν τον χώρο και να περιστοιχίζεστε από την οικογένειά σας και από έναν καλό ατζέντη».
Ερωτηθείσα σχετικά με την πολυπολιτισμικότητα στην βιομηχανία της μόδας η 49χρονη Κάμπελ απάντησε ότι «προσπαθεί πάντα να παραμένει αισιόδοξη» ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί ως προς αυτό και επικαλέστηκε το παράδειγμα με το ξενοδοχείο στη νότια Γαλλία.

Υπάρχουν μερικά παράδοξα γεγονότα, τα οποία συνήθως ξαφνιάζουν ευχάριστα του περισσότερους ανθρώπους που τα μαθαίνουν. Πολλοί από αυτούς τα χρησιμοποιούν κατά την διάρκεια μιας συζήτησης, ξεκινώντας συνήθως με την φράση: “Ξέρατε ότι…”,  ενθουσιάζοντας τους συνομιλητές τους και φυσικά μετατρέποντας μια βαρετή συζήτηση σε ενδιαφέρουσα.
Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, πολλοί άνθρωποι λατρεύουν να μαθαίνουν πράγματα τα οποία προφανώς δεν θα τους χρησιμεύσουν σε τίποτα, ωστόσο νιώθουν μια ικανοποίηση όταν τα μαθαίνουν. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσει κάποιος “πως το ξέρεις αυτό;”, θα πεις ότι αφιέρωσα λίγο χρόνο και κάθισα να το μάθω.
Αν λοιπόν θέλεις να τραβήξεις τα ¨φώτα” πάνω σου στο επόμενο κάλεσμα που θα παρευρεθείς, διάβασε τα παρακάτω διασκεδαστικά γεγονότα:
Αυτόματοι πωλητές
Τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης σκοτώνουν 4 φορές περισσότερους ανθρώπους ετησίως από τους καρχαρίες.
Ας σταματήσει κάποιος αυτό το παιδί!
Κατά μέσο όρο, ένα τετράχρονο παιδί κάνει 400 ερωτήσεις σε μια ημέρα. Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που εφευρέθηκε η ασπιρίνη!
Οι X-men των θαλασσών

Οι αστερίες έχουν την ικανότητα να αναπλάθουν τα χαμένα τους μέλη (π.χ. βραχίονες) αν κοπούν. Έτσι, αν π.χ. ένας καρχαρίας αποκόψει το βραχίονα ενός αστερία, αυτός θα ξαναφυτρώσει. Ελάχιστοι μπορούν και να γεννήσουν έναν ολόκληρο αστερία από έναν βραχίονα.
Νικήστε τις πιθανότητες
Τα στατιστικά λένε ότι 54 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν τώρα θα πεθάνουν μέσα σε 12 μήνες. Στοίχημα ότι θα είστε πιο προσεκτικοί τώρα!
Πηγή βακτηρίων
Κατά μέσο όρο, κάθε ενήλικας κουβαλάει 1 έως 4 κιλά βακτηρίων στο σώμα του.
Εσείς χάσατε!

Η Google ήταν πρόθυμη να πουληθεί για λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια το 1999, σε μια εταιρεία που ονομαζόταν Excite. Η Excite απέρριψε την προσφορά και φυσικά δεν ξανακούσαμε το όνομα της!
Τα μυρμήγκια “κυριαρχούν”
Το βάρος όλων των μυρμηγκιών που υπάρχουν στη Γη, είναι μεγαλύτερο από αυτό όλων των ανθρώπων!
Τα πρώτα προφυλακτικά
Τα παλαιότερα προφυλακτικά που βρέθηκαν ποτέ ήταν κατασκευασμένα από έντερα ζώων και ψαριών, και χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1640.
Ανθρώπινος εγκέφαλος

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα μπορούσε να εκτελέσει 38 τετράκις εκατομμύρια πράξεις ανά δευτερόλεπτο αν ήταν υπολογιστής. Γιατί μερικοί εξακολουθούμε να είμαστε τόσο “σκράπες” στα μαθηματικά;
Οικογενειακό δέντρο
Αν είστε Ασιάτες έχετε 1 στις 200 πιθανότητες να έχετε κάποια συγγένεια με τον Τζένγκις Χαν. Ο τύπος δεν καθόταν και πολύ ήσυχος…
Βροχή… ψαριών!
Στην Ονδούρα βρέχει ψάρια στην κυριολεξία.
Το φαινόμενο αυτό επιβεβαιώθηκε από μια ομάδα του National Geographic την δεκαετία του 1970. Μελέτες που διενεργούνται επιχειρούν να ερμηνεύσουν αυτό το τόσο ασυνήθιστο φαινόμενο. Ο ουρανός σκουραίνει, βροντές και αστραπές ακούγονται και στη συνέχεια πέφτει καταρρακτώδης βροχή. Μετά το τέλος της νεροποντής ψάρια ολοζώντανα πέφτουν στο έδαφος. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι σίφουνες και οι ανεμοστρόβιλοι ρουφούν το νερό από τα ποτάμια ή άλλες φυσικές δεξαμενές νερού μαζί με όλο τους το περιεχόμενο το οποίο μεταφέρουν διανύοντας μεγάλες αποστάσεις, ακόμα και εκατοντάδες χιλιόμετρα.
Σας αρέσει η πολιτική;
Σύμφωνα με έρευνες, ένας άνθρωπος στην Αμερική έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει Πρόεδρος παρά να κερδίσει μια λοταρία. Εκτός και αν τον χτυπήσει ένας κεραυνός!
Ιππόκαμπος ο… μονογαμικός!
© Getty Images Entertainment / Getty Images / Ideal Image
Ο ιππόκαμπος είναι πραγματικά μοναδικός. Δεν είναι μόνο το ασυνήθιστο σχήμα του, αλλά σε αντίθεση με τα περισσότερα ψάρια είναι μονογαμικός και πιστός σύντροφος για μια ζωή. Επίσης κάτι πραγματικά ακόμη πιο σπάνιο μεταξύ των ζωικών ειδών στη Γη, είναι το γεγονός ότι κυοφορεί το αρσενικό! Μην το αναφέρετε ποτέ σε γυναίκες.
Όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα
Οι ρίγες μιας τίγρης είναι σαν τα δικά μας δακτυλικά αποτυπώματα, καθώς καμία δεν έχει το ίδιο μοτίβο στην γούνα της. Σας συμβουλεύουμε να μην βρεθείτε πολύ κοντά σε μια για να το διαπιστώσετε…
Δάγκωμα ή τσίμπημα;
Ένα κουνούπι έχει 47 δόντια. Αυτά τα δόντια βρίσκονται στο τέλος του προβοσκίδας τους και φυσικά δεν χρησιμοποιούνται για να μασήσουν μια τροφή. Χρησιμοποιούνται για να τρυπήσουν το δέρμα μας ή τα ρούχα που το προστατεύουν. Άτιμα πλάσματα!
Παχυσαρκία
Επί του παρόντος, περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από παχυσαρκία παρά από πείνα.
Πόσο μοιάζουμε με μια μπανάνα;

Το 50% της σύστασης του DNA μας είναι ίδιο με αυτό που έχουν οι μπανάνες, αλλά και οποιοδήποτε άλλο φυτό του πλανήτη μας. Και είναι λογικό αν σκεφτούμε πως οι πρώτοι κάτοικοι της γης για δυο τουλάχιστον δισεκατομμύρια χρόνια ήταν τα φυτά.
Αρώματα από περιττώματα φαλαινών
Πολλά ακριβά αρώματα περιέχουν περιττώματα φαλαινών. Συγκεκριμένα, περιέχουν την ουσία ambergris, η οποία παράγεται στα έντερα των φαλαινών και λέγεται ότι το άρωμα της εμφιαλώνει την μυρωδιά των ωκεανών.
Θα πρέπει να δουν έναν ειδικό!
Τα κολιμπρί ιντριγκάρουν τους επιστήμονες εδώ και χρόνια. Ανοιγοκλείνουν τα φτερά τους ογδόντα φορές το δευτερόλεπτο κι η καρδιά τους χτυπά παραπάνω από 1.200 φορές το λεπτό.
Τι παίζει με το φαγητό στα αεροπλάνα;
Η αίσθηση της γεύσης και της οσμής λέγεται ότι μειώνεται κατά 20 έως 50 τοις εκατό κατά τις πτήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το φαγητό στα αεροπλάνο είναι τόσο άγευστο, ή τουλάχιστον αυτό θέλουν να νομίζετε…
Η μεγαλύτερη γενειάδα
© Getty Images News / Getty Images / Ideal Image
Ο Hans Steininger, ο πρώτος άνθρωπος που υποτίθεται ότι είχε την μεγαλύτερη γενειάδα στον κόσμο, πέθανε το 1567. Σκόνταψε πάνω στην γενειάδα του ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από μια φωτιά. Αν ζούσε σήμερα θα ήταν θεός στο Instagram.
Ο χρόνος είναι χρήμα
Θα χρειαστούν 2.511 χρόνια για να έχετε περισσότερα χρήματα από τον Μπιλ Γλέιτς, εάν βγάζετε 1 δολάριο ανά δευτερόλεπτο!
Γίτσες!
Δεν μπορείτε να φταρνιστείτε την ώρα που κοιμάστε επειδή ο εγκέφαλος σας “κατεβάζει ρολά”!
Το “Μεγάλο Μήλο”
Περίπου 1.600 άνθρωποι δαγκώνονται από άλλους ανθρώπους στην Νέα Υόρκη κάθε χρόνο. Τώρα καταλαβαίνουμε από που προήλθε το ψευδώνυμο!
Το μαλλί της γριάς
Το μαλλί της γριάς επινοήθηκε από έναν οδοντίατρο. Ύπουλέ γιατρουδάκο!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!