Κυριακή 5 Ιουνίου 2016


Η γνωριμία τους έγινε μεταξύ κοινών φίλων σε νυχτερινή έξοδο. Από την πρώτη στιγμή, η χημεία μεταξύ τους ήταν φανερή και ο γνωστός επιχειρηματίας ξεκίνησε να πολιορκεί την παρουσιάστρια. Τα ραντεβού άρχισαν να πυκνώνουν σιγά σιγά και το ζευγάρι αποκτούσε με τον καιρό κοινές συνήθειες.

Διαβάστε περισσότερα στο markos.tv

Ο θρυλικός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών, ο Αμερικανός Μοχάμεντ Αλι, πέθανε σε ηλικία 74 σε νοσοκομείο στο Φοίνιξ της Αριζόνα στις ΗΠΑ, μετά από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού. Η είδηση κυκλοφόρησε αστραπιαία σε κάθε γωνιά του πλανήτη και προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση για το θάνατο του κορυφαίου πυγμάχου και για πολλούς κορυφαίου αθλητή όλων των εποχών.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, Τζορτζ Φόρμαν, ο μεγάλος αντίπαλός του Αλι στο «μάχη στην ζούγκλα» στο Ζαϊρ, υποστήριξε ότι ήταν «η μεγαλύτερη προσωπικότητα που πέρασε και θα περάσει ποτέ από τον αθλητισμό. Είναι ένας από αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους, που συναντάς ίσως για μόλις μία φορά στη ζωή σου, όπως μία ολική έκλειψη ηλίου. Δεν θα ξαναδούμε κάτι τέτοιο ποτέ. Το μποξ δεν αρκεί για να τον καθορίσει. Ήταν η μεγαλύτερη προσωπικότητα στην ιστορία. Ένα μέρος μου, το καλύτερο, έφυγε μαζί του».



Μοχάμεντ Άλι: Έχασε τη μάχη της ζωής του

Ανάλογες και οι δηλώσεις του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, Εβάντερ Χόλιφιλντ: «Είμαι ευτυχής που γνώρισα τον Άλι, επειδή όταν ήμουν οκτάχρονο παιδί, μου είπαν να γίνω σαν κι αυτόν. Το να πεις ότι «είμαι ο καλύτερος», σε βάζει σε θέση στόχου. Αυτό έκανε ο Άλι. Είναι εκπληκτικό που έγινε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.»



Ενας ακόμη σταρ των ρινγκ, ο Μάικ Τάισον, παγκόσμιος πρωταθλητής κι αυτός, τόνισε σε μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο Θεός ήρθε γι' αυτόν τον πρωταθλητή. Αντίο σπουδαίε.»



Ο Αλι αποσύρθηκε από την πυγμαχία το 1981, έχοντας κερδίσει στους 56 από τους 61 αγώνες που είχε δώσει, με 37 νοκ άουτ και 19 τεχνικές αποφάσεις. Είχε πολεμήσει τη νόσο του Πάρκινσον για πολλά χρόνια και τον τελευταίο καιρό έδειχνε όλο και πιο αδύναμος στις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις του. Η τελευταία ήταν στις 9 Απριλίου στο ετήσιο δείπνο των διασημοτήτων του μποξ που πραγματοποιήθηκε στο Φοίνιξ, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον.

Ο Αλι πήγε κόντρα στο κατεστημένο, αρνήθηκε να πάει στον πόλεμο του Βιετνάμ και τιμωρήθηκε γι' αυτό με αποκλεισμό αρκετών χρόνων, όταν ήταν στο απώγειο της καριέρας του. Τη μαχητικότητα και εκτός των ρινγκ επισήμανε και ο «βασιλιάς» του ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος μιλώντας στο «ESPN» τόνισε πως ο Αλι αποτέλεσε έμπνευση για εκείνον και για όλους τους Αφροαμερικάνους:



«Ο Αλί είναι ένας από τους λόγους που οι Αφροαμερικανοί σήμερα μπορούμε και κάνουμε αυτά που κάνουμε στον κόσμο του αθλητισμού. Είμαστε ελεύθεροι. Μας επιτρέπουν να έχουμε πρόσβαση σε οτιδήποτε θέλουμε. Το οφείλουμε σε αυτούς και ο Αλί ήταν σίγουρα ο πλέον πρωτοπόρος. Ο κόσμος ξεχνά τι έκανες ως επάγγελμα. Ο κόσμος ξεχνά τα πρωταθλήματα και όλα τα κατορθώματα, αλλά ποτέ δεν ξεχνά το πως τον έκανε κάποιος να νιώσει».
real.gr

Μπορεί να φαντάζει περίεργο σαν σκέψη να δημιουργήσει κανείς ένα λειτουργικό σύστημα για μία συσκευή που δεν λειτουργεί (τουλάχιστον, όχι άμεσα) με ηλεκτρισμό, ωστόσο η OpenBike έκανε ακριβώς αυτό: Δημιούργησε ένα «λειτουργικό σύστημα» για ποδήλατα.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του IEEE Spectrum, η εταιρεία δεν σχεδίασε ηλεκτρικό ποδήλατο, αλλά στην ουσία επανασχεδίασε το σύνολο των συσκευών/ εξαρτημάτων που θα έπρεπε να είναι στάνταρ εξοπλισμός σε ποδήλατα στη σύγχρονη ψηφιακή δικτυωμένη εποχή.

Κατά τον Ράνταλ Τζέικομπς, συνιδρυτή της εταιρείας, φώτα, ειδικές θέσεις για κινητά, τηλεπικοινωνίες cloud κ.α θα έπρεπε να βρίσκονται σε όλα τα ποδήλατα σήμερα- και η εταιρεία σχεδίασε ένα σύστημα/ δίκτυο παροχής ενέργειας και επικοινωνίας για ποδήλατα.

Στο κέντρο του είναι μια μπαταρία που φορτίζεται μέσω της κίνησης των πεταλιών.

Ένα USB port στο τιμόνι φορτίζει το κινητό, ενώ η ίδια μπαταρία τροφοδοτεί με ενέργεια τα μπροστινά και τα πίσω φώτα, ένα αυτόματο φως φρένων και τις ενδείξεις στροφής.

Η εταιρεία σκοπεύει να προσθέσει και πιο εξελιγμένα gadgets, όπως αντικλεπτικά συστήματα, fitness tracking κ.α.

Τα πρώτα προϊόντα με την τεχνολογία της εταιρείας αναμένεται να αρχίσουν να διατίθενται to 2017 από τη Marin Bikes, προσθέτοντας συνολικά 300 δολάρια στην τιμή του ποδηλάτου.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Ένα ταξίδι άνω των 300 χιλιομέτρων έκανε ένα ζευγάρι Βρετανών προκειμένου να σώσει το αγαπημένο τους χρυσόψαρο, ονόματι Νέμο.

Το ψάρι ηλικίας 5 ετών υποβλήθηκε σε μια επέμβαση 45 λεπτών προκειμένου οι κτηνίατροι να του αφαιρέσουν έναν τεράστιο όγκο. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε έξω από το νερό και σε μια φάση η καρδιά του σταμάτησε, όμως οι κτηνίατροι κατόρθωσαν να το επαναφέρουν στη ζωή.

Η οικογένεια του Νέμο, ένα ζευγάρι από μια κωμόπολη στα βόρεια του Λονδίνου, αναγκάστηκε να κάνει το ταξίδι για τη σωτηρία του ψαριού, καθώς δεν είχε καταφέρει να βρει πιο κοντά κτηνίατρο που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την επέμβαση.

Η Σόνια Μάιλς, της κτηνιατρικής κλινικής του Μπρίστολ, ανέλαβε τελικά να αφαιρέσει τον τεράστιο όγκο που είχε εμφανίσει ο Νέμο και ο οποίος ήταν σχεδόν ίδιου μεγέθους με το σώμα του. Όπως εξήγησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, η επέμβαση κράτησε 45 λεπτά.

«Κάποια στιγμή φοβηθήκαμε πολύ γιατί η καρδιά του σταμάτησε αλλά η αναισθησιολόγος κατάφερε να τον επαναφέρει», εξήγησε η Μάιλς.

Όταν ο Νέμο επέστρεψε στο φυσικό στοιχείο του, το νερό, άρχισε σχεδόν αμέσως να κολυμπά κανονικά, δείχνοντας έτσι ότι δεν θα αργήσει να αναρρώσει πλήρως.

Η κτηνίατρος παραδέχτηκε ότι τέτοιου είδους λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις δεν γίνονται συχνά, κυρίως επειδή οι ιδιοκτήτες διστάζουν να δαπανήσουν εκατοντάδες λίρες για ένα ψαράκι που στοιχίζει ελάχιστα χρήματα στα καταστήματα ζώων.

Ενδεικτικά η επέμβαση του Νέμο στοίχισε 200 λίρες, ήτοι περίπου 260 ευρώ, ενώ το ζευγάρι είχε αγοράσει το ψάρι προς μόλις 3 λίρες.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!