Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο υψηλός αριθμός των θανάτων φέτος από τη γρίπη οφείλεται στην κυκλοφορία του Η1Ν1 πανδημικού στελέχους, αλλά και στην προσβολή ατόμων με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, λέει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Ο καθηγητής τονίζει ότι δεν υπάρχουν άλλα προληπτικά μέτρα εκτός από τον εμβολιασμό, για τον οποίο, ωστόσο, υπάρχει δυσπιστία από πολλούς πολίτες λόγω «επικοινωνιακής δυσλειτουργίας», όπως λέει. Στη συνέντευξη ο κ. Τσιόδρας υπενθυμίζει και τα μέτρα υγιεινής που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες ανάλογα με τα πιθανά συμπτώματα που παρουσιάζουν. Ειδικότερα η συνέντευξη με το κ. Τσιόδρα έχει ως εξής:
-Κύριε καθηγητά, δυστυχώς μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τις επιπλοκές που προκαλεί ο ιός της γρίπης, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 49. Πού οφείλεται αυτό το αρνητικό, θλιβερό ρεκόρ στη χώρα μας;
-Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου. Τα σοβαρά κρούσματα, σίγουρα, αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη δραστηριότητα της γρίπης στο επίπεδο της κοινότητας. Ξεκίνησε δύο εβδομάδες νωρίτερα φέτος σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι, άρα περιμένουμε πρωιμότερη κορύφωση του φαινομένου. Αυτό βέβαια έχει σχέση με τη δραστηριότητα στην κοινότητα, δεν έχει τόσο με τους θανάτους. Οι θάνατοι έχουν σχέση με δύο άλλα πράγματα: Την κυκλοφορία του Η1Ν1 πανδημικού στελέχους, το οποίο κατά τεκμήριο σχετίζεται με σοβαρότερη νόσο. Επίσης οι θάνατοι παρατηρούνται κατεξοχήν σε άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, άτομα με χρόνια προβλήματα από το αναπνευστικό τους, την καρδιά, ζαχαρώδη διαβήτη και ένας σημαντικό αριθμό ατόμων με παχυσαρκία. Αυτά τα άτομα, ως γνωστόν, κινδυνεύουν περισσότερο από αυτό τον συγκεκριμένο ιό της γρίπης. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στην κορύφωση του κύματος και σταδιακά θα δούμε μια υποχώρηση τις επόμενες εβδομάδες, αλλά σίγουρα αυτή η δραστηριότητα της γρίπης θα παραμείνει στην πατρίδα μας έως το τέλος Μαρτίου-αρχές Απριλίου. Το ότι σημαντικός αριθμός ατόμων με τα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και τη σοβαρή εικόνα της γρίπης ήταν ανεμβολίαστος, συντελεί σε αυτή την εικόνα.
-Ο ελληνικός πληθυσμός, δυστυχώς, δεν εμβολιάζεται. Αν θυμάμαι καλά, το ποσοστό είναι γύρω στο 30%, ενώ στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 70%. Γιατί;
-Είναι απαραίτητο, σύμφωνα με τα δεδομένα των επιστημονικών εταιρειών και των οργανισμών, είναι δεδομένο ότι μια κάλυψη άνω του 75% είναι η καλύτερη δυνατή σε αυτούς τους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου. Δυστυχώς, υπάρχει μια δυσπιστία από τον κόσμο στο εμβόλιο.
-Φοβάται, δηλαδή, ο κόσμος;
-Ιδιαίτερα μετά την επικοινωνιακή δυσλειτουργία που υπήρξε σε πολλά μέρη του κόσμου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπάρχει μια δυσπιστία, ένας φόβος. Υπερτονίζονται πιθανώς οι ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες σε σχέση με το μοναδικό όφελος που έχει ο εμβολιασμός -δεν υπάρχουν άλλα προληπτικά μέτρα- και το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι αυτός ο τονισμός των ανεπιθύμητων ενεργειών επιφέρει ένα δισταγμό στον κόσμο τη στιγμή που είναι απειροελάχιστες σε σχέση με το τεράστιο όφελος από τον εμβολιασμό. Υπάρχει μια επικοινωνιακή δυσλειτουργία, η οποία πρέπει να βελτιωθεί.
-Έλλειψη ενημέρωσης, θα τη λέγαμε καλύτερα…
-Νομίζω ότι και επικοινωνιακά πολλές φορές δημιουργείται ένα κλίμα ανθρώπων που υποστηρίζουν τον εμβολιασμό και αυτών που δεν τον υποστηρίζουν και αντί να περάσει το μήνυμα του εμβολιασμού, περνάει ένα μήνυμα ανεπιθύμητων ενεργειών, ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων, αμφιβολίας αποτελεσματικότητας σε σχέση με το αποτέλεσμα το καλό.
-Κύριε καθηγητά, η έλλειψη κονδυλίων και γενικότερα η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και στο χώρο της δημόσιας υγείας επηρεάζει αυτό το φαινόμενο;
-Υπάρχει πιθανότητα να επηρεάζει με την εξής ερμηνεία: Κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μια σοβαρή συμπτωματολογία καθυστερούν να προσεγγίσουν το ιατρικό σύστημα και να ζητήσουν ιατρική βοήθεια, γι' αυτό και το κύριο μήνυμα που δίνουμε στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι οι άνθρωποι υψηλού κινδύνου να αναζητούν έγκαιρα ιατρική βοήθεια και να αρχίζουν και έγκαιρα θεραπεία. Οι υπόλοιποι καλό θα είναι, και πολύ σημαντικό για όλους εμάς τους υπολοίπους, να τηρούνται τα μέτρα της προληπτικής υγιεινής, της ατομικής απομόνωσης και της απομάκρυνσής μας από συγχρωτισμό και πιθανή περαιτέρω διασπορά του ιού σε συνανθρώπους μας, είτε υψηλού κινδύνου είτε άλλους χωρίς προβλήματα υγείας, όπως επίσης τα μέτρα υγιεινής των χεριών.
-Εννοείτε το πλύσιμο των χεριών σε συνεχή βάση;
-Εννοώ όταν είμαστε έξω και είμαστε καλά, το πλύσιμο των χεριών σε συνεχή βάση, αν αρχίσουμε να εμφανίζουμε συμπτώματα βήχα, η κάλυψη του βήχα με το χαρτομάντιλο ή ακόμη και με τον αγκώνα μας, όταν δεν έχουμε χαρτομάντιλο και αν εμφανίσουμε απλή συμπτωματολογία γρίπης, η απομόνωσή μας στο σπίτι, η ανάπαυση, η χορήγηση υγρών, η καλή διατροφή έως ότου περάσει ο ιός.
news.gr
Σε 634 ανέρχονται οι «ανοικτές» θέσεις εργασίας που προσφέρονται αυτή την εβδομάδα σε δήμους, περιφέρειες, Οργανισμούς, αλλά και στο Δημόσιο. Δείτε αναλυτικά την κατανομή των θέσεων:
ΔΗΜΟΙ
  • 8 θέσεις εργασίας στο Δήμο Ιωαννίνων
Ο Δήμος Ιωαννίνων ανακοινώνει την πρόσληψη συνολικά οχτώ ατόμων για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών:
2 ΔΕ Χειριστών μηχανημάτων έργου
6  ΤΕ  Εργατών καθαριότητας (αποκομιδής απορριμμάτων)
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Ιωαννιτών στο Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών (Δ/νση: Καπλάνη 7 2ος όροφος, τηλ: 2651361346) έως την 28-2-2014. Αρμόδια για την παραλαβή είναι η υπάλληλος κ. Καλδάνη Εριφύλη κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
  • 20 θέσεις εργασίας στο Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου (Δ.Α.Ε.Α.Ν.), που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης:
17 ΔΕ Υπαλλήλων παραλίας
3 ΥΕ Καθαριστών
  • 6 θέσεις εργασίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Το ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικό Νομικό Πρόσωπο Δήμου Ρήγα Φεραίου», ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εκπαιδευτικό προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού 6 ατόμων, για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΚΔΑΠ):
1 ΠΕ Παιδαγωγών
1 ΠΕ Εκπαιδευτών Θεάτρου
1 ΠΕ Εκπαιδευτών  Εικαστικών
1 ΠΕ Καθηγητών Μουσικής
1 ΠΕ Νηπιαγωγών
1 ΠΕ Γυμναστών
  • 30 προσλήψεις στο Δήμο Γορτυνίας
5 ΔΕ Οδηγών αυτοκινήτου
25 ΥΕ Εργατών γενικών καθηκόντων
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον Δήμο Γορτυνίας μέχρι τις  23-02-2014.
  • 60 θέσεις εργασίας στο Δήμο Ρόδου
Ο Δήμος Ρόδου ανακοινώνει οτι θα προσλάβει προσωπικό στις υπηρεσίες του Δήμου για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή πρόσκαιρων ή εποχικών αναγκών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν. 3584/2007 «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων», συνολικού αριθμού εξήντα ατόμων:
9 ΔΕ Οδηγων απορριμματοφόρου
29 ΥΕ Εργατών καθαριότητας
22 ΥΕ Εργατών συνοδών απορριμματοφώρου
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν το έντυπο της αίτησης και να την υποβάλλουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Δήμο Ρόδου μέχρι τις 25-02-2014.
  • 50 θέσεις εργασίας στον Δήμο Κέρκυρας
Ο Δήμος Κέρκυρας ανακοινώνει την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού και συγκεκριμένα πενήντα εργατών καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας   δύο μηνών για την αντιμετώπιση των πρόσκαιρων αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας. Μετά την παρέλευση του διμήνου λύεται αυτοδίκαια η σχέση εργασίας.
50 ΥΕ Καθαριστών
  • 32 θέσεις εργασίας στο Δήμο Λαγκαδά
Ο Δήμος Λαγκαδά ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα δύο ατόμων για την κάλυψη αναγκών (ανταποδοτικών και πρόσκαιρων ή περιοδικών) του Δήμου Λαγκαδά, που εδρεύει στον Λαγκαδά Ν. Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
6 ΔΕ Οδηγών απορριμματοφόρου
1 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων διαμορφωτή γαιών (γκρέϊντερ)
1 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (jcb)
1 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (φορτωτή)
2 ΔΕ Ηλεκτρολόγων
1 ΔΕ Οδηγών λεωφορείου
18 ΥΕ Εργατών – εργατριών καθαριότητας
1 ΥΕ Εργατών – εργατριών νεκροταφείων 1
1 ΥΕ Εργατών – εργατριών κήπων
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Λαγκαδά Ν. Παπαγεωργίου 2, 572 00 Λαγκαδάς, απευθύνοντας την στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού (τηλέφωνο επικοινωνίας: 23943302292394330229) έως 25-02-2014.
  • 22 θεσεις εργασίας στο Δήμο Παιονίας
Ο Δήμαρχος Παιονίας ανακοινώνει την πρόσληψη με επιλογή είκοσι δύο ατόμων με σύμβαση δίμηνης χρονικής διάρκειας ανάλογα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας, για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας και φωτισμού του Δήμου και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
5 ΔΕ Οδηγών απορριμματοφόρου και ανακύκλωσης
17 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Έλληνες, να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 65ο έτος.  Επίσης θα πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού Κιλκίς και να υποβάλλουν αίτηση στην έδρα του Δήμου Παιονίας στο Γραφείο Προσωπικού έως 21 -02-2014.
  • 56 θέσεις εργασίας στο Δήμο Λαμιέων
Ο Δήμος Λαμιέων ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου η διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να υπερβεί τους δύο συνολικά μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα μηνών, συνολικού αριθμού πενήντα έξι ατόμων και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
35 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας
6 ΔΕ Οδηγών Απορ/ρων
6 ΔΕ Οδηγών με δίπλωμα Γ’ κατηγορίας
2 ΔΕ Χειριστών Φορτωτή  Εκσκαφέα (JCB)
1 ΔΕ Χειριστή Ισοπεδωτή (GRADER)
1 ΔΕ Σιδηρουργών
1 ΔΕ Οικοδόμων
4 ΔΕ Ηλεκτρολόγων
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν σχετική αίτηση και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Λαμιέων Τ.Κ.35100, Φλέμινγκ και Ερυθρού Σταυρού, απευθύνοντάς την, στην Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού-Γραφείο Προσωπικού Ι.Δ.Α.Χ-Ι.Δ.Ο.Χ (τηλ. επικοινωνίας: 22313510272231351027, 22313510292231351029, 22313510682231351068) έως 24-02-2014.
  • 12 θέσεις εργασίας στο Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης Γιάννης Γάλλος» Δήμου Καλλιθέας
Το Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και ΆθλησηςΓιάννης Γάλλος» Δήμου Καλλιθέας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δώδεκα ατόμων και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
1 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων
5 ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων
2 ΔΕ Μαγείρων
4 ΥΕ Καθαριστών
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος»» Δήμου Καλλιθέας, Ναυταθλητικές εγκαταστάσεις Δήμου Καλλιθέας, Τ.Θ. 78514, Τ.Κ. 17602, απευθύνοντάς την υπόψη της κ. Αγγ. Τσιακμάκη. Τηλ. επικοινωνίας: 210 9598.555210 9598.555 έως 25-2-2014.
  • 13 θέσεις εργασίας στον Κοινωνικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων
Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκατριών ατόμων και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
6 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων
2 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
1 ΤΕ Λογοθεραπευτών
2 ΔΕ Μαγείρων
2 ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, Γούναρη 76 – Πάτρα Τ.Κ. 262 24, απευθύνοντάς στο Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού, υπόψιν κας Αβραμίδη Ευγενίας (τηλ. επικοινωνίας: 2610-390.963 & 2610-390.975) έως 23.02.2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
  • 3 θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών των Αγροτικών Κτηνιατρείων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας που εδρεύει στην Πάτρα του Νομού Αχαΐας και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
1  ΠΕ Κτηνιάτρων
1  ΤΕ ΤΕΙ Ζωικής Παραγωγής
1 ΥΕ Εργάτη
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή  στην ακόλουθη διεύθυνση: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Πανεπιστημίου 171, Τ.Κ. 26 110, Πάτρα, υπ” όψιν κου Λιναρίτη Ιωάννη (τηλ. επικοινωνίας: 2610-427891) έως 24-02-2014.
  • 3 θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνουν την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων που εδρεύει στο Βόλο και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
1 ΠΕ Κτηνιάτρων
1 ΤΕ Ζωικής παραγωγής
1  ΥΕ Εργατών /τριών
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: Ιωλκού και Αναλήψεως, Διοικητήριο, Τ.Κ.38001- Βόλος, απευθύνοντάς την στη Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού Τμήμα Προσωπικού & Μισθοδοσίας ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων υπόψιν κ. Π. Χατζηματού και κ. Β. Ξηραδάκη (τηλ. επικοινωνίας: 24213­52543 και 24213-52574) έως 24-02-2014.
  • 3 θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Ηπείρου
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων (Τμήμα Κτηνιατρικής) της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών  ατόμων και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
1 ΠΕ Κτηνιάτρων
1 ΤΕ Ζωικής παραγωγής
1 ΥΕ Εργατών /τριών
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ. 3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, ας στην ακόλουθη διεύθυνση: Διοικητήριο, Πλ. Πύρου 1, Τ.Κ. 45110 – ΙΩΑΝΝΙΝΑ, απευθύνοντας στην Περιφέρεια Ηπείρου, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων, Τμήμα Κτηνιατρικής, υπόψιν κ. Ζώνιου Ευαγγελίας (τηλ. επικοινωνίας: 26510- 87148) έως 21-02-2014.
ΔΗΜΟΣΙΟ
  • 82 θέσεις εργασίας στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου Κρήτης
Το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ογδόντα δύο ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο:
70 ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων
6 ΔΕ Νυκτοφυλάκων
6 ΥΕ Καθαριστών/στριών
  •  15 θέσεις εργασίας στην 21η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κέρκυρας
Η 21η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαπέντε ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της 21ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που εδρεύει στην Κέρκυρα:
8 ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων
4 ΔΕ Νυχτοφυλάκων
3 ΥΕ Καθαριστών/στριών
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο αςεπ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, Κέρκυρα Τ.Κ. 49100, απευθύνοντάς την στην 21η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, υπόψη κ. Σωτηρίου Γεώργιου (τηλ. επικοινωνίας: 2661048120, 2661048310).
  • 136 θέσεις εργασίας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν τριάντα έξι ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα του εξής, ανά ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:
120 ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων
10 ΔΕ Νυχτοφυλάκων
6 ΥΕ Καθαριστών/ Καθαριστριών
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: Τοσίτσα 1, Τ.Κ. 10682 – ΑΘΗΝΑ, απευθύνοντάς την στο Εθνικό Αρχαιολογλογικό Μουσείο υπόψιν κας Νίκής Χριστοδουλίδου (τηλ. επικοινωνίας: 213- 2144890).
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
  • 11 θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ Α.Ε. (Π. Στερεάς Ελλάδας)
Η ΔΕΗ Α.Ε ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού έντεκα ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Μονάδων της Διεύθυνσης Πωλήσεων (ΔΠΩΛ) στη Διοικητική Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
11 ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή  έως και 24.02.2014.
Περισσότερες    πληροφορίες   εδώ.
  • 41 θέσεις εργασίας  στη ΔΕΗ Α.Ε. (Π. Μακεδονίας- Θράκης)
Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού σαράντα ενός ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Μονάδων της Διεύθυνσης Πωλήσεων (ΔΠΩΛ) στη Διοικητική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
41 ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΕΗ, Κλάδος Πωλήσεων Μακεδονίας Θράκης, Αδριανουπόλεως 24, Τ.Κ 55 133 – Θεσσαλονίκη υπόψη κου Πετρόπουλου Αντώνιου (τηλέφωνα επικοινωνίας : 2310-482277 & 2310­454054 ) έως και 24-02-2014.
  • 10 θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ Α.Ε. (Π. Νήσων Αιγαίου)
Η ΔΕΗ Α.Ε ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού δέκα ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Μονάδων της Διεύθυνσης Πωλήσεων (ΔΠΩΛ) στη Διοικητική Περιφέρεια Νήσων Αιγαίου και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
10 ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή έως και 24-02-2014
Περισσότερες    πληροφορίες εδώ.
  • 21 θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ Α.Ε.  (Π. Πελοποννήσου- Ηπείρου)
Η ΔΕΗ Α.Ε ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού είκοσι ενός ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Μονάδων της Διεύθυνσης Πωλήσεων (ΔΠΩΛ) στη Διοικητική Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ηπείρου και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
21 ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη έως και 24-02-2014.
Περισσότερες    πληροφορίες εδώ.
aftodioikisi.gr
Ανεξέλεγκτο αποδεικνύεται το πάθος για την οδήγηση του 10χρονου Νορβηγού. Αυτή τη φορά επέλεξε το αυτοκίνητο συγγενή του για μία βόλτα ... 30 χιλιομέτρων!

 Σε νέους μπελάδες έβαλε τους γονείς του και την αστυνομία ο 10χρονος Νορβηγός που είχε ισχυριστεί ότι είναι. . . νάνος όταν εντοπίστηκε να κάνει βόλτα με το αυτοκίνητο του πατέρα του, αφού το πάθος του για την οδήγηση αποδεικνύεται ανεξέλεγκτο.

Αυτή τη φορά ο μικρός προτίμησε το αυτοκίνητο ενός συγγενή στον οποίο είχαν πάει για οικογενειακή επίσκεψη. Το πήρε και πρόλαβε να οδηγήσει για 30 χιλιόμετρα μέχρι να τον σταματήσουν.
Όταν οι γονείς κατάλαβαν τι είχε συμβεί τηλεφώνησαν στην αστυνομία που έστειλε αμέσως μηνύματα μέσω του Twitter και του ραδιοφώνου, ζητώντας τη βοήθεια του κοινού. Το παιδί σταμάτησε τελικά το αυτοκίνητο και ένας περαστικός του πήρε τα κλειδιά.
Την περασμένη εβδομάδα ο 10χρονος έβαλε την αδελφούλα του, μόλις 18 μηνών, στο αυτοκίνητο των γονιών του και ξεκίνησε από την πόλη Ντόκα να επισκεφθεί τους παππούδες του, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων. Όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί είχε την ετοιμότητα —και το θράσος— να ισχυριστεί ότι είναι νάνος και έχει ξεχάσει το δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι.

Την πρώτη φορά η αστυνομία έκλεισε την υπόθεση ζητώντας απλώς από τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους, όμως δεν φάνηκε επιεικής μετά το δεύτερο επεισόδιο και ενημέρωσε την πρόνοια. "Δεν τραυματίστηκε κανείς, όμως αυτό οφείλεται καθαρά στην τύχη. Οι ενήλικοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν συμβεί κάποια τραγωδία. Είναι τρομακτικό και πολύ λυπηρό να επιτρέπεται στο παιδί να συνεχίζει αυτή τη συμπεριφορά", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βεστ Όπλαντ, Μπορντ Κρίστιανσεν.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Δέκα χαρακτηριστικά που τον αντιπροσωπεύουν

1. Ορισμός του nanosecond: ο χρόνος που παίρνει στον Έλληνα οδηγό να κορνάρει στον μπροστινό του όταν το φανάρι γίνει πράσινο 
 
2. Το να κόβει τον αέρα με το χέρι που βγάζει έξω από το παράθυρο παραμένει το καλύτερο πράγμα που έχει να κάνει στο αυτοκίνητο. Όσα χρόνια και αν περάσουν.
 3. Πάντα κυνηγά αυτόν που έχει κάνει μ…. μέχρι να σταθεί δίπλα του και να τον καρφώσει στα μάτια.

4.Τα καλύτερα μπινελίκια τα ρίχνει αφού έχει φύγει κάνα χιλιόμετρο ο δίμετρος που οδηγούσε τη γρήγορη αυτοκινητάρα.

5. Είναι πρώτος στο φανάρι, ξεκινά, τους αφήνει όλους πίσω. Για κάποιον χαζό λόγο χαίρεται.

6. Η μούντζα και η παγκόσμια κίνηση αυνανισμού είναι οι μόνες χειρονομίες στις οποίες αριστεύει.

7. Η κόρνα είναι το φετίχ του Έλληνα οδηγού. Το φλας είναι απλά το διακοσμητικό του αυτοκινήτου του.

8. Υπάρχουν δυο είδη οδηγών. Εκείνοι που επιτρέπουν να φας, να πιείς και να καπνίσεις μέσα στο αμάξι τους και οι υποχόνδριοι που το αντιμετωπίζουν ως ναό.

9. Το αυτοκίνητο είναι το μυστικό του δωμάτιο. Για να σκεφτεί, για να ξεσπάσει, ακόμα και για να κλάψει. Ειδικά μετά το γάμο το αυτοκίνητο αποτελεί το τελευταίο οχυρό του.

10. Όσο μάγκας και αν το παίζει στο δρόμο, θα βρεθεί και αυτός να παρακαλεί γονυπετής τον αξιωματικό που θέλει να του πάρει τις πινακίδες.

http://www.alexiptoto.com
Οι μέρες της εβδομάδας όπως έχουν καθιερωθεί στην αγγλική γλώσσα είναι ευρέως γνωστέςσε όλο τον κόσμο. Κάτι που δεν είναι τόσο γνωστό όμως, είναι η προέλευση των ονομάτων τους, τα οποία έχουν σαφή αναφορά στη σκανδιναβική μυθολογία κ τα κατάλοιπα της επέλασης των Βίκινγκ.

Οι Βίκινγκ ήταν σκανδιναβικός λαός και έμειναν γνωστοί στην ιστορία ως μισθοφόροι εξερευνητές, πειρατές και σπανιότερα έμποροι σε μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης. Η ιστορία τους λοιπόν ήταν στενά συνδεδεμένη με αυτή των ευρωπαϊκών και συνεπώς των αγγλικανικών λαών κι έτσι κατάλοιπα του πολιτισμού και της θρησκείας τους είναι ορατά και στις μέρες μας.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι οι μέρες της εβδομάδας στην αγγλική και η προέλευση των ονομάτων τους, μερικά από τα οποία είναι σαφώς επηρρεασμένα από τη σκανδιναβική και τη ρωμαϊκη μυθολογία:

Κυριακή = Sunday (Sun - day)
Η μέρα του Ηλιου

Δευτέρα = Monday (Μoon - day)
Η μέρα του φεγγαριού

Τρίτη = Tuesday (Tiu's day)
Η μέρα του Tiu
O Tiu ή Tyr, ήταν γιος του θεού Οντιν και θεός του ουρανού και του πολέμου.

Τετάρτη = Wednesday (Woden's day)
H μέρα του Οντιν (Woden)
Ο Οντιν ήταν ο ανώτατος θεός στη σκανδιναβική και τευτονική θρησκεία και μυθολογία. Ηταν ο ανώτατος θεός της σκανδιναβικής μυθολογίας, πατέρας των περισσότερων άλλων θεών και δημιουργός του πρώτου ζεύγους της τωρινής γενεάς ανθρώπων του Ασκ και της Εμπλα.

Πέμπτη = Thursday (Thur's day)
Η μέρα του Θορ
Ο Θορ ήταν ο θεός του κεραυνού και της αστραπής στη σκανδιναβική μυθολογία. Είναι γιος του Οντιν και της Γιορντ. Ενώ ο Οντιν είναι θεός των ισχυρών και αριστοκρατικός, ο Θορ είναι περισσότερο ένας κοινός άντρας, που συχνά υπερασπίζεται τους ανθρώπους εναντίον άλλων θεών.

Παρασκευή = Friday (Freya's day)
Η μέρα της Φρέγια
Η Φρέγια ήταν αδερφή του Φρέιρ και κόρη του Νγιορντ και συνήθως περιγράφεται ως η θεά της γονιμότητας της σκανδιναβικής μυθολογίας. Freyja στα νορβηγικά σημαίνει κυρία, θηλυκός ηγέτης. Ηταν επίσης θεά της αγάπης, του σεξ και της θελκτικότητας

Σάββατο = Saturday (Saturn day)
Η μέρα του Κρόνου.

http://www.seleo.gr 

Ένα νέο είδος αντεχίνου (antechinus) που ζευγαρώνει μέχρι θανάτου ανακάλυψαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ.

Ο αντεχίνος, ένα μαρσιποφόρο ζώο που μοιάζει με ποντίκι, κέντρισε το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης πέρυσι όταν οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι πεθαίνει από το στρες λόγω της μαραθώνιας ερωτικής συνεύρεσης.
Οι επιστήμονες υπέβαλαν αίτηση ώστε το νέο είδος αντεχίνου, που έχει μαύρη ουρά, να ενταχθεί στη λίστα με τα απειλούμενα είδη πριν καν διεξαχθεί περαιτέρω επιστημονική έρευνα.
Όπως εξήγησε ο Δρ. Andrew Baker από τι Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Κουίνσλαντ, πιθανότατα το νέο δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα είδη αντεχίνου, στα οποία τα αρσενικά πεθαίνουν πριν καν συμπληρώσουν τον πρώτο χρόνο ζωής.
Συνήθως, όπως εξηγεί ο επιστήμονας, σε ηλικία 11 μηνών ο αντεχίνος ξεκινά μια ξέφρενη περίοδο αναπαραγωγής και πεθαίνει πριν γεννηθούν τα μικρά του.
Για τη σεξουαλική συμπεριφορά των ζώου μίλησε πέρυσι αναλυτικά η βιολόγος Diana Fisher από το πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ.
Όπως ανέφερε η Δρ. Fisher, ο αντεχίνος προσπαθεί τόσο πολύ να αναπαραχθεί και να προωθήσει τα γονίδιά του έναντι των ανταγωνιστών του που στην ουσία το σώμα του τον εγκαταλείπει.
Μόνο μια συνεύρεση διαρκεί από 12 ως 14 ώρες και ο αντεχίνος ζευγαρώνει με θηλυκά ξανά και ξανά.
Έτσι, οι ορμόνες του στρες που πυροδοτούν τις μαραθώνιες συνευρέσεις προκαλούν την αποσύνθεση των ιστών του ζώου, ενώ η γούνα του πέφτει.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν και το νέο είδος ανακαλύφθηκε μόλις πρόσφατα, ο πληθυσμός του είναι πιθανότατα μικρός.
Ελάχιστα άτομα του είδους βρέθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία και σε πολύ χαμηλούς αριθμούς, παρά τις μεγάλες προσπάθειες των ερευνητών να τα εντοπίσουν.
Η μελέτη για το νέο είδος αντεχίνου δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Zootaxa.

http://taxydromos.gr 
To όνομα και τα κατορθώματα του Νίκου Γκάλη δεν χρειάζονται συστάσεις, καθώς ο Έλληνας άσος έχει αφήσει την σφραγίδα του στο παγκόσμιο μπάσκετ και η FIBA αποφάσισε να τον τιμήσει με ένα μικρό αφιέρωμα.

Η επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Νίκου Γκάλη στο Μουντομπάσκετ του 1986 και το Ευρωμπάσκετ του 1987, που αποτέλεσε «σταθμό» για το ελληνικό μπάσκετ.

«Ένας γκαρντ ύψους 1,83μ., ο Νίκος Γκάλης υπήρξε ένας από τους πιο εκρηκτικούς σκόρερ που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα της ελληνικής ομάδας και όλοι τον θυμούνται για τον ηγετικό ρόλο του στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987. Είχε αρχίσει με 44 πόντους στα δύο πρώτα παιχνίδια απέναντι σε Ρουμανία και Γιουγκοσλαβία, αλλά μάλλον η πιο φημισμένη του εμφάνιση ήταν αυτή με τους 40 πόντους απέναντι στη Σοβιετική Ένωση στον τελικό, που αύξησε σημαντικά το ενδιαφέρον για το μπάσκετ στην Ευρώπη και διεθνώς. Είχε 37 πόντους κατά μέσο όρο στο συγκεκριμένο τουρνουά και ήταν ο MVP της διοργάνωσης», αναφέρει το αφιέρωμα.

«Οι φίλοι του μπάσκετ πιθανώς να είχαν προβλέψει αυτές τις εμφανίσεις, καθώς ένα χρόνο πριν στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας ο Γκάλης είχε παρουσιάσει απαράμιλλη ικανότητα στο σκοράρισμα. Είχε 33,7 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ ο θρυλικός Όσκαρ Σμιντ ακολούθησε σε απόσταση με 28,1. Ο Γκάλης είχε 53 πόντους στο 110-81 επί του Παναμά στην πρεμιέρα του τουρνουά και 49 στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Κίνα, την ήττα με 112-111. Ο Γκάλης εισήχθη στο Hall of Fame της FIBA το 2007».

«Άτακτος» αποδείχθηκε ο επίσκοπος Μπόρις, ηγούμενος της μονής του Μπάτσκοβο, στη νότια Βουλγαρία.

Ο όρθοδοξος ιερέας εμφανίζεται σε βίντεο να απολαμβάνει την τρυφερή συντροφιά τεσσάρων γυναικών, με αποτέλεσμα η ιεραρχία της βουλγαρικής εκκλησίας να ανακοινώσει την καθαίρεσή του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο επίσκοπος Μπόρις, ηγούμενος της δεύτερης μεγαλύτερης μονής της Βουλγαρίας, βρέθηκε ένοχος πράξεων «αναξιοπρεπών για τη θέση του».

Η ορθόδοξη εκκλησία, στην οποία ανήκει άνω του 80% των Βουλγάρων, συγκλονίζεται εδώ και πολλά χρόνια από σκάνδαλα.

Το άνοιγμα των κομμουνιστικών αρχείων, τον Ιανουάριο του 2012, είχε αποκαλύψει πως ένδεκα από τους δεκαπέντε μητροπολίτες που αποτελούν την Ιερά Σύνοδο υπήρξαν πράκτορες ή συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών.

Ένας από τους ιερωμένους αυτούς, ο Κύριλλος, μητροπολίτης της Βάρνας (ανατολική Βουλγαρία) όπου ήταν γνωστός για το πολυτελές αμερικανικό αυτοκίνητό του, βρέθηκε τον περασμένο Ιούλιο νεκρός, κατά τα φαινόμενα από πνιγμό, σε παραλία της Μαύρης Θάλασσας. Ο μητροπολίτης Νικολάι του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη, κέντρο), ο οποίος επικρίνεται από τα μέσα ενημέρωσης για την πολυτελή διαβίωσή του, είχε από την πλευρά του επιχειρήσει μάταια, πριν από ένα χρόνο, να πουλήσει το μάρκας Rolex ρολόι του για να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού της εκκλησίας του Πλόβντιβ, η οποία είναι καταχρεωμένη. 
 
Με έναν σοκαριστικό τρόπο αποφάσισε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας ένας -κατά δήλωσή του- καλλιτέχνης που έσπασε τη Δευτέρα ένα βάζο από εγκατάσταση του κορυφαίου αντιφρονούντα Κινέζου καλλιτέχνη Αϊ Γουέι Γουέι, με τον τίτλο «Βαμμένα Βάζα».

Ο 51χρονος Μάξιμο Καμινέρο, που δηλώνει ζωγράφος, υποστηρίζει ότι βανδαλισε το έργο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί διότι το νέο μουσείο της πόλης του Μαϊάμι, φιλοξενεί εκθέσεις μόνο της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής. Μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι είναι ζωγράφος και προγραμματίζει να δώσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, για να εξηγήσει την ενέργειά του.

Προκαλεί, βέβαια, η επιλογή του να καταστρέψει έργο του αντιφρονούντα Κινέζου καλλιτέχνη Αϊ Γουέϊ-Γουέϊ έργα του οποίου εκτίθενται σε όλο τον κόσμο, θεωρείται καθοριστικός για τη διαμόρφωση σύγχρονων ρευμάτων στα εικαστικά, αλλά και στην αρχιτεκτονική, όμως, ζει κάτω από απίστευτο καθεστώς περιορισμών, εξαιτίας της κριτικής που ασκεί στην κινεζική κυβέρνηση.

Εάν διανύετε μία περίοδο με έντονο στρες, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα ποτά, που είναι δυνατόν να σας βοηθήσουν να το περιορίσετε, ακόμη και να το «εξαφανίσετε»!

Αντί, λοιπόν, να καταφεύγετε σε φαρμακευτικά σκευάσματα και περίπλοκες μεθόδους, δοκιμάστε να διώξετε το άγχος με τα παρακάτω ποτά. Σύντομα, οι μύες σας θα χαλαρώσουν, τα επίπεδα των στρεσογόνων ορμονών θα πέσουν, όπως επίσης και η αρτηριακή πίεση.

Δείτε τα αναλυτικά!

Ζεστό γάλα
Ένα ποτήρι γάλα πριν τον ύπνο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιορίσετε το στρες, που, υπό κανονικές συνθήκες, θα σας κρατούσε ξάγρυπνους. Σύμφωνα με έρευνες, το γάλα περιέχει την υδρολυµένη πρωτεΐνη Lactium, η οποία βοηθά το σώμα να χαλαρώσει, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Επίσης, το κάλιο που περιέχει, συμβάλλει στη χαλάρωση των μυών.

Τσάι από βότανα

Είτε είστε στο σπίτι είτε είστε στο γραφείο, ένα φλιτζάνι τσάι θα σας χαλαρώσει αμέσως. Μερικά από τα καλύτερα βότανα που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε, καθώς έχουν αποδειχθεί πιο αποτελεσματικά, είναι η βαλεριάνα, η μαντζουράνα, το λουλούδι του πάθους και το βαλσαμόχορτο.

Φυσικός χυμός φρούτων

Όλοι οι χυμοί με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βοηθούν στον περιορισμό του άγχους, καθώς έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα των ορμονών του στρες στο σώμα, όπως η κορτιζόλη.

Αλκοόλ (;)

Είναι γενικά αποδεκτό πως τα αλκοολούχα ποτά ανακουφίζουν από το άγχος, ωστόσο τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά σε κάθε οργανισμό. Ενώ, λοιπόν, μπορεί να ανακουφίσει το αίσθημα "πίεσης" σε κάποιους, σε άλλους μπορεί να προκαλέσει άγχος, οπότε καλό είναι να το καταναλώνετε με προσοχή και φυσικά με μέτρο.

Νερό

Αντί να καταφεύγετε σε φαρμακευτικά σκευάσματα και περίπλοκες μεθόδους, δοκιμάσετε να διώξετε το άγχος με τα παρακάτω ποτά. Σε περιόδους έντονου στρες, λοιπόν, φροντίζετε να πίνετε περισσότερο νερό, ώστε να αποβάλλετε τις βλαβερές τοξίνες από τον οργανισμό.
Όταν ο Wellington Burt απεβίωσε το 1919 σε ηλικία 87 ετών, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, όρισε ότι η περιουσία του δεν θα μοιραστεί πριν περάσουν 21 χρόνια από το θάνατο του τελευταίου εγγονιού του.

Wellington Burt ήταν ένας πραγματικός κροίσος, μέσα στου 10 πλουσιότερους Αμερικανούς της εποχής του.

Εκτός από κάποια μικροεισοδήματα που άφησε στα παιδιά του, η υπόλοιπη περιουσία του δεσμεύτηκε με αυτό το πολύ περίεργο όρο. Το τελευταίο του εγγόνι, η Marion Lansill, πέθανε το Νοέμβριο του 1989. Έφτασε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθεί η διαθήκη.

Οι μακρινοί του απόγονοι θα μοιραστούν την τεράστια περιουσία των 100 εκατομμυρίων δολλαρίων. Είναι 12 τον αριθμό και αναμένεται να λάβουν από 3 εώς 16 εκ. δολλάρια έκαστος, ανάλογα με τη συγγενική σχέση.

http://www.alexiptoto.com 
Την έξοδο από τα McDonald 's, όπου εργαζόταν τα τελευταία 8 χρόνια, είδε μια 23χρονη ανύπαντρη μητέρα επειδή κέρασε πυροσβέστες και στη συνέχεια συγκρούστηκε με την προϊστάμενη της για το θέμα.

Σύμφωνα με την ίδια την Heather Levia, που εργαζόταν σε κατάστημα της εταιρίας στη Νέα Υόρκη, μια ομάδα πυροσβεστών ήρθε ένα πρωί στο μαγαζί και επειδή ήθελε να τους εκφράσει την ευγνωμοσύνη της γιατί την προηγούμενη ημέρα είχαν σβήσει μια μεγάλη φωτιά, τους κέρασε από την τσέπη της.

Όταν όμως μια άλλη ομάδα πυροσβεστών, από το ίδιο τμήμα, ήρθε την ίδια ημέρα στο κατάστημα επικοινώνησε με την προϊσταμένη για να της πει να τους κεράσει η επιχείρηση. Εισέπραξε όμως αρνητική απάντηση και τότε έκανε έρανο μεταξύ των υπαλλήλων για να μαζέψει τα 70 δολάρια που κόστιζαν τα γεύματα. Οι πυροσβέστες μην γνωρίζοντας ότι το κέρασμα ήταν από τους υπαλλήλους, έστειλαν ευχαριστήριο στην εταιρία και την επόμενη ημέρα η 23χρονη ήταν άνεργη.

Ο Tom Meyers , ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου McDonald 's , αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό, χαρακτηρίζοντας πάντως τις καταγγελίες μη αληθείς. Η ίδια η υπάλληλος δηλώνει όμως ότι από τη στιγμή που έγινε ευρύτερα γνωστή η ιστορία της, υπάρχει μια σειρά από προτάσεις για δουλειά. Λέει επίσης ότι εύχεται οι άνθρωποι να αλλάξουν και να βοηθά ο ένας τον άλλον.


Ο μπαμπάς καρχαρίας εκπαιδεύει τον νεαρό γιό του
- Βλέπουμε τον άνθρωπο, απομακρυνόμαστε, σηκώνουμε πτερύγιο, πάμε αργά προς τα πάνω του, κάνουμε 2 περιστροφές αριστερόστροφες, απομακρυνόμαστε, επιστρέφουμε για άλλες 2 δεξιόστροφες, απομακρυνόμαστε και κάνουμε επίθεση.
Κατάλαβες; πες τα και εσύ.
- Εεε, ναι, τον βλέπουμε, σηκώνουμε πτερύγιο, 1 στροφή αριστερά, 1 δεξιά και τρώμε!
- Όχι, όχι.. πρόσεχε τα βήματα είναι σημαντικά ! Στα ξαναλέω…
Βλέπουμε τον άνθρωπο, απομακρυνόμαστε, σηκώνουμε πτερύγιο, πάμε αργά προς τα πάνω του, κάνουμε 2 περιστροφές αριστερόστροφες, απομακρυνόμαστε, επιστρέφουμε για άλλες 2 δεξιόστροφες, απομακρυνόμαστε και κάνουμε επίθεση.
Κατάλαβες τώρα; Ξαναπέστα.
- Μμμ, ναι, τον βλέπω, σηκώνω πτερύγιο, 2 στροφές γύρω του και τρώμε !
- ΟΧΙ ! , ΟΧΙ !, προσπάθησε ξανά..
- Τον βλέπω.., πλησιάζω αργά.., κάνουμε.. 2 στροφές προς τα δεξιά… δεν τα θυμάμαι ρε μπαμπά είναι πολλά…
- E, τι να σου πω… φάτον με τα σκατά !

http://www.alexiptoto.com 
Το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό διαθέτει τρεις
θηριώδεις τζετ κινητήρες με 36.000 ίππους!...

Το φορτηγό ζυγίζει 3 τόνους και, όπως αναφέρεται, μπορεί να αγγίξει ταχύτητες έως και 600 χλμ/ώρα...

Όπως αναφέρει το κανάλι Barcroft TV, το «εξωπραγματικό» Chevrolet φορτηγό του 1950, ονομάζεται «Shockwave» και διαθέτει 36.000 ίππους, ενώ καλύπτει τα 400 μέτρα από στάση σε 6,5 δευτερόλεπτα.

Έχει χαρακτηριστεί το γρηγορότερο φορτηγό, με τζετ μηχανή, στον κόσμο.

Τα πλάνα στο βίντεο είναι από ένα σώου στο οποίο συμμετείχε το φορτηγό στο Οντάριο του Καναδά. 




http://peiraxtiri.gr
Είναι πλέον γνωστό ότι στις 8 Απριλίου 2014, σταματάει η υποστήριξη των Windows XP από την Microsoft. Ένα λειτουργικό που σίγουρα μέχρι τώρα έχει αποδειχτεί το καλύτερο και το...
πιο αξιόπιστο από την εμφάνιση των Windows. Αυτό αποδεικνύεται και από το ότι, ακόμα και σήμερα εκατομμύρια χρήστες, είτε ατομικά είτε σε επιχειρήσεις, το χρησιμοποιούν.

Τι θα γίνει όμως μετά τις 8 Απριλίου; Είναι αυτονόητο, ότι δεν είναι δυνατόν, αυτομάτως, όλοι να το αντικαταστήσουν με κάποιο νεότερο λειτουργικό, είτε γιατί δε μπορούν, είτε γιατί ολόκληρη επιχείρηση είναι στημένη και λειτουργεί με υπολογιστές που δε μπορούν να αντέξουν τέτοια αναβάθμιση.

Η μη υποστήριξη πλέον της Microsoft, σημαίνει αφενός μεν, ότι δε θα έχουμε υποστήριξη από την ίδια τη Microsoft, αφετέρου δε, ότι και όλες οι εταιρείες λογισμικού για Windows, θα σταματήσουν να υποστηρίζουν την έκδοση XP. Άρα λοιπόν, θα έχουμε ένα λειτουργικό, χωρίς ιδιαίτερη θωράκιση σε θέματα ασφαλείας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η καλύτερη λύση λοιπόν, είναι να αντικατασταθούν τα Window XP με νεότερη έκδοση, Windows 7, ή 8. Αν όμως, παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον άμεσα, θα πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα για να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται, πιο ασφαλή:

Εγκαταστήστε μια πλήρη σουίτα ασφαλείας:  Ένα απλό πρόγραμμα αναβαθμιζόμενο μέχρι τώρα καθημερινά, δεν είναι πλέον αρκετό. Οπότε, αγοράστε μια πλήρη σουίτα ασφαλείας, που θα σας εξασφαλίσει προστασία όχι μόνο από ιούς.

 Εγκαταστήστε δεύτερο πρόγραμμα για έξτρα προστασία:  Υπάρχουν προγράμματα που ανιχνεύουν εκτός από ιούς , malware και οτιδήποτε κακόβουλο λογισμικό. Εγκαταστήστε κάποιο, έστω και δωρεάν, και κάντε σάρωση του υπολογιστή σας, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Χρησιμοποιείστε αξιόπιστο Browser για την περιήγησή σας:   Πρόγραμμα περιήγησης που πλέον θα είναι χωρίς αναβάθμιση, είναι μια ανοιχτή πόρτα στον υπολογιστή σας, για είσοδο κακόβουλου λογισμικού. Και ιδιαίτερα ο ΙΕ, οποίος ήδη είναι ξεπερασμένος, θα πρέπει να αποκλειστεί μετά την 8 Απριλίου για τα Windows XP. Χρησιμοποιείστε σαν πιο αξιόπιστους τους Chrome ή Firefox.

Θωρακίστε καλά τον Browser σας:  Ακόμα και ένας αξιόπιστος Browser, από μόνος του δε θα ήταν ικανός να σταματήσει κάποιο επικίνδυνο malware λογισμικό. Εγκαταστήστε add-ons, ανάλογα με τον Browser, για περισσότερη ασφάλεια. Για  τον Firefox, εγκαταστήστε το NoScript Security Suite, και για τον Chrome το NotScripts.

Αυτά, για να επεκτείνετε όσο το δυνατόν περισσότερο την περίοδο ασφαλείας του υπολογιστή  σας με Windows XP. Δε θα πρέπει να ξεχνάτε  όμως, ότι η αντικατάστασή τους, θα είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Σαν σήμερα, το 2013, μια νεαρή κοπέλα έχασε τη ζωή της και δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν, εξαιτίας μιας από τις σφοδρότερες καταιγίδες που έπληξαν την Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες.

705 - Η αυτοκράτειρα Γου Ζετιάν παραιτείται από το θρόνο, αποκαθιστώντας τη Δυναστεία των Τανγκ.

1371 - Ο Ροβέρτος Β' γίνεται βασιλιάς της Σκωτίας ξεκινώντας τη δυναστεία των Στιούαρτ.

1495 - Ο βασιλιάς Κάρολος Η' της Γαλλίας κατακτά τη Νάπολη.

1632 - Ο Γαλιλαίος δημοσιεύει τον Διάλογο περί των δύο κύριων κοσμικών συστημάτων.

1821 - Ελληνική Επανάσταση: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης με εθελοντές, από την Ρωσία περνά τον ποταμό Προύθο και κατευθύνεται προς το Ιάσιο.

1822 - Επανάσταση της Νάουσας κατά των Τούρκων.

1907 - Το πρώτο ταξί, εφοδιασμένο με ταξίμετρο, κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους του Λονδίνου.

1932 - Ο Αδόλφος Χίτλερ θέτει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές στη Γερμανία.

1940 - Ενθρονίζεται στο Θιβέτ ο νέος πεντάχρονος Δαλάι Λάμα.

1945 - Υπογράφεται στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης συνοδική πράξη επί της οποίας και εκδίδεται "Πατριαρχικός και Συνοδικός τόμος περί του Αυτοκέφαλου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας. Συγχρόνως με αυτό ήρθη και το Βουλγαρικό σχίσμα.

1950 - Κάνει πρεμιέρα η «Σταχτοπούτα», η ταινία κινουμένων σχεδίων του Γουόλτ Ντίσνεϊ.

1959 - Καταργούνται τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Κύπρου, τα οποία είχαν δημιουργηθεί από τους Άγγλους τον Ιούλιο του 1955.

1989 - Θεσμοθετείται το νέο Βραβείο Ωνάση με το όνομα «Δελφοί» για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

1992 - Η Αλβανία διαμαρτύρεται προς την Ελλάδα για την κακομεταχείριση, όπως ισχυρίζεται, Αλβανών μεταναστών.

1992 - Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, πάνω από 100.000 Έλληνες ομογενείς παίρνουν μέρος σε συλλαλητήριο υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

1997 - Ανακοινώνεται στη Σκωτία, ότι τον Ιούλιο του 1996 γεννήθηκε το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο, η Ντόλι.

2013 - Η Αθήνα πλήττεται από τη σφοδρότερη καταιγίδα των τελευταίων δεκαετιών, με αποτέλεσμα να προκληθούν υπερχειλίσεις ρεμάτων και καταστροφές σε περιουσίες. Μία νεαρή κοπέλα χάνει τη ζωή της και δεκάδες άτομα τραυματίζονται.

http://www.enikos.gr 
Διπλό αναμένεται να είναι το όφελος για τους καταναλωτές από την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου αναδρομικά, καθώς η ΔΕΠΑ θα επιστρέψει μέρος των κερδών της στους πελάτες λιανικής αλλά και στις επιχειρήσεις πελάτες της.

Δηλαδή και στην ΔΕΗ, η οποία παράγει ρεύμα καταναλώνοντας φυσικό αέριο. Αυτό σημαίνει πως οι λογαριασμοί φυσικού αέριου της ΔΕΠΑ του επομένου ή του μεθεπόμενου μήνα θα περιλαμβάνουν κατά πάσα πιθανότητα επιστροφή - συμψηφισμό που θα είναι αθροιστική από τότε που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους, δηλαδή από τα μέσα του καλοκαιριού. Αυτή η εξέλιξη, εκτός από τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΠΑ, είναι πολύ πιθανό να πιέσει προς τα κάτω και τα τιμολόγια της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, ανάλογη με το ύψος της ελάφρυνσής της από τη ΔΕΠΑ, κάτι που αν συμβεί θα ελαφρύνει τους καταναλωτές της. Τα κέρδη της ΔΕΠΑ, χωρίς να υπολογίζονται τα μερίσματα που λαμβάνει από τις ΕΠΑ, αλλά και από τόκους, διαμορφώνονται γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Από που προκύπτουν όλα αυτά; Από τις σημερινές ανακοινώσεις του ΥΠΕΚΑ, το οποίο εκτιμά ότι το όφελος από την εφαρμογή των μέτρων αυτών τόσο για τη βαριά βιομηχανία όσο και για τους εργοβόρους πελάτες μέσης τάσης θα φτάσει τα 150 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν:
- Το μέτρο της διακοψιμότητας για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες.
- Την εξίσωση του ΕΤΜΕΑΡ της μέσης τάσης με την υψηλή για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.
- Την επιστροφή μέρους των κερδών της ΔΕΠΑ στους πελάτες της εταιρείας.
- Την μετακύληση στους πελάτες της ΔΕΠΑ (οικιακούς και βιομηχανικούς) της έκπτωσης που θα προκύψει από την συμφωνία Gazprom.
- Την διατήρηση σε καθεστώς επιλεξιμότητας για 2 χρόνια των βιομηχανιών που σήμερα είναι επιλέγοντες πελάτες της ΔΕΠΑ ανεξαρτήτως κατανάλωσης λόγω κρίσης.
Επίσης τη Δευτέρα θα τεθεί σε διαβούλευση η υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα αντιστάθμισης του κόστους από το σύστημα εμπορίας ρύπων. Το κόστος του μέτρου υπολογίζεται σε 15-20 εκατ. ευρώ

 Σε κάθε περίπτωση, στη φάση αυτή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει επιτευχθεί η καταρχήν συμφωνία ΔΕΠΑ - Gazprom για τιμή στα επίπεδα μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, αυξημένη ευελιξία στην απορρόφηση των ποσοτήτων για να αντιμετωπιστεί η μειωμένη ζήτηση της ελληνικής αγοράς και επέκταση της σύμβασης σύμφωνα με την διακρατική συμφωνία αλλά με διασφάλιση ανταγωνιστικής τιμής στις μελλοντικές συνθήκες της ενεργειακής αγοράς. Η συνολική αξία της σύμβασης ανέρχεται σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια και με βάση συντηρητικούς υπολογισμούς η Ελλάδα εξοικονομεί σε αυτή την περίοδο τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια ή 200 εκατομμύρια ετησίως.

Ευχόμαστε όλα αυτά να λάβουν σάρκα και οστά και να φτάσουν στους καταναλωτές

http://www.fpress.gr 
Λιγότερο ελκυστικά για τους νέους θέλουν οι ευρωβουλευτές να γίνουν τα προϊόντα καπνού, χάρη σε νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν την Τετάρτη. Το 65% της επιφάνειας των πακέτων των τσιγάρων θα καταλαμβάνει η προειδοποίηση για την υγεία, σύμφωνα με το ανεπίσημο κείμενο στο οποίο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΚ και Συμβουλίου. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα θεωρούνται είτε φάρμακα, αν έχουν θεραπευτικές ή προληπτικές ιδιότητες, είτε προϊόντα καπνού και θα διέπονται από την ανάλογη νομοθεσία. 

http://www.seleo.gr 

Αρχίζει από τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίουη υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο νέο κύκλο διδασκαλίας μαθημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών για αρχαρίους, μέσης και τρίτης ηλικίας που προσφέρει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 26 ωρών, ξεκινά τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50 ευρώ. Στο παραπάνω κόστος συμπεριλαμβάνονται:

Επεξεργασία κειμένου (word), Βασικές γνώσεις διαδικτύου και εφαρμογών διαδικτύου (Skype, πλοήγηση στο Internet, μηχανές αναζήτησης) και Βασικές γνώσεις Λειτουργικών Συστημάτων (Windows).

Τα μαθήματα, διενεργούνται στην έδρα της Κ.Ε.ΔΗ.Θ. στην οδό Καρακάση 1 (πάρκο Κρήτης, περιοχή Μαρτίου).

Πληροφορίες και αιτήσεις από 24/02/2014 μέχρι 05/03/2014: (καθημερινά 10:00-14:00 στην έδρα της Κ.Ε.ΔΗ.Θ, Καρακάση 1, Πάρκο Κρήτης).

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2310 313414, 2310317144

Προσοχή: Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας που προκύπτει από το πρωτόκολλο κατάθεσης των αιτήσεων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Κ.Ε.ΔΗ.Θ.

http://www.thestival.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!