Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Η Kim Kardashian πριν γίνει διάσημη είχε
επιτυχημένη εταιρεία στο eBay.

Μπορεί σήμερα η 34χρονη Kim Kardashian να "τρέχει" μια αυτοκρατορία, με το reality "Keeping Up with the Kardashians," - το οποίο ξεκίνησε να προβάλλεται πάλι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια για 100 εκατ. Δολάρια - να έχει εφαρμογή video game με το όνομά της, να έχει εκδώσει selfie book και να διαθέτει 31 εκατ. followers στο Instagram, όμως τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι.

Σύμφωνα με το Forbes η Kardashian κέρδισε 28 εκατ. δολάρια, το 2014 ενώ ήταν ανάμεσα στα 100 άτομα με την μεγαλύτερη επιρροή για το 2015, σύμφωνα με το Time.

Η Kardashian ήδη από την εφηβεία της ξεκίνησε την δουλειά και την καριέρα της στις πωλήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα λέει η ίδια σε συνέντευξή της, είχε δουλέψει σε κατάστημα ρούχων για 4 χρόνια στα 16 της. Μάλιστα όπως σημειώνει, τότε ήταν που ο πατέρας της την έβαλε να υπογράψει συμβόλαιο πως θα ήταν υπεύθυνη για τα πάντα. "Αν έκανα ζημιά στο αυτοκίνητο θα έπρεπε να την πληρώσω η ίδια", αναφέρει.

Όπως σημειώνει, κατά την διάρκεια "μποτιλιαρίσματος" χτύπησε ένα άλλο αμάξι. Δεν έκανε μεγάλη ζημιά αλλά έπρεπε να πληρώσει η ίδια.

Ήταν κατά την διάρκεια της δίκης του O. J. Simpson, όπου ο πρώην αθλητής και ηθοποιός κατηγορούνταν για την δολοφονία της γυναίκας του. Δικηγόρος του ήταν ο πατέρας της Kardasian. Μόλις ό άνθρωπος που τράκαρε άκουσε το όνομά της, της έκανε μήνυση και ζήτησε ένα σωρό λεφτά, τα οποία έπρεπε να πληρώσει η ίδια, αναφέρει η διάσημη τηλεπερσόνα.

Έτσι η Kardashian, άρχισε να δουλεύει σε μαγαζιά με ρούχα για να ξεπληρώσει.

Κατά την διάρκεια της εργασίας της σε διάφορα μαγαζιά, ανακάλυψε το online shopping και τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου.

Έτσι ξεκίνησε τη επιχείρησή της. Αγόρασε πέντε ζευγάρια παπούτσια Manolo Blahnik για 700 δολάρια και τα πούλησε για 2.500 δολάρια το ζευγάρι.

Όπως εξηγεί η Kardashian, την βοήθησε στην δουλειά της το γεγονός ότι "έχει μάτι" και βλέπει ποιο ρούχο θα γίνει μόδα και για το οποίο οι άνθρωποι θα ήθελαν να πληρώσουν για να το αγοράσουν.

Μετά από αυτό η Kardashian έφτιαξε μία επιχείρηση, όπου βοηθούσε τις διάσημες φίλες της να "καθαρίσουν τις ντουλάπες τους", πουλώντας ρούχα που δεν χρειάζονταν πια.

Σήμερα η Kardashian ακόμα χρησιμοποιεί το eBay για να πουλά πράγματα που δεν χρειάζεται. Μεταξύ των ετών 2013-2014 η Κardashian πούλησε παλιά της ρούχα και έβγαλε 212.000 δολάρια

H διάσημη χορεύτρια του κλασικού μπαλέτου Μάγια Πλισέτσκαγια απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών, ανακοίνωσε χθες ο διευθυντής του θεάτρου Μπαλσόι Βλαντίμιρ Ουρίν.

«Απεβίωσε αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή. Οι γιατροί προσπάθησαν τα πάντα (προκειμένου να την επαναφέρουν), όμως δεν τα κατάφεραν» ανακοίνωσε ο Ουρίν όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Πλισέτσκαγια απεβίωσε στη Γερμανία, διευκρίνισε ο ίδιος, ενώ προσέθεσε ότι ενημερώθηκε από τον σύζυγο της μπαλαρίνας, τον Ρώσο συνθέτη Ρόντιον Στσεντρίν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε συλλυπητήρια μηνύματα στους συγγενείς της χορεύτριας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου του.

Γεννηθείσα την 20η Νοεμβρίου του 1925 στη Μόσχα, η Μάγια Πλισέτσκαγια ήταν η μία από τις μονάχα δύο μπαλαρίνες της Σοβιετικής Ένωσης που είχε τιμηθεί με τον τίτλο «Η Απόλυτη Πρίμα Μπαλαρίνα».

Ο πατέρας της, μηχανικός στο επάγγελμα, εκτελέστηκε από απόσπασμα το 1938 υπό το Στάλιν και η μητέρα της, ηθοποιός του κινηματογράφου, είχε μεταφερθεί σε ένα στρατόπεδο στο Καζακστάν επειδή ήταν «μέλος της οικογένειας ενός προδότη της πατρίδας».

Την φροντίδα της μικρής Μάγιας ανέλαβαν ο θείος και η θεία της. Η Μάγια έγινε δεκτή στο Μπαλσόι το 1943, όπου αναδείχθηκε σχεδόν αμέσως σε μία από τις καλύτερες χορεύτριες της γενιάς της.

Έξοχη και ευφυέστατη στον τρόπο που ερμήνευε τα σημαντικότερα έργα του ρεπερτορίου του Μπαλσόι, διακρίθηκε επιπλέον επειδή αψηφούσε το σοβιετικό καθεστώς, που χαρακτήριζε «σκανδαλώδη» τον τρόπο που ερμήνευε ορισμένες χορογραφίες.

Η Μάγια Πλισέτσκαγια χόρευε για τουλάχιστον 50 χρόνια στο Μπαλσόι, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ηλικιακά όρια στα οποία συνήθως αποσύρονται οι Ρωσίδες μπαλαρίνες.

Το 2005, σε ηλικία 80 ετών, χόρεψε στο Κρεμλίνο το «Ave Maia» που της είχε αφιερώσει ο Μορίς Μπεζάρ.

http://www.enikos.gr 
Σε «Αγώνα Δρόμου για τα Στρατόπεδα» καλεί μαζικά τους πολίτες ο Δήμος Παύλου Μελά. Πιο συγκεκριμένα, τα πάντα είναι έτοιμα και εκατοντάδες δρομείς αναμένεται να λάβουν μέρος στον αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στις 11:00πμ. και θα ενώνει τα δύο πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά και Καρατάσιου.

Ο αγώνας περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 5χλμ, 2 χλμ και δυναμικού βαδίσματος 2 χλμ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Ως αφετηρία έχει οριστεί το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και ως τερματισμός το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και στόχος των διοργανωτών, πέρα από το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της υγείας και του αθλητισμού, είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την απόδοση και αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων ως κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

Με αφορμή τη διοργάνωση του αγώνα, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης ανέφερε τα εξής: «Ο φετινός αγώνας δρόμου είναι μια γιορτή για τον αθλητισμό ο οποίος έχει βαθιές ρίζες στο Δήμο Παύλου Μελά. Ταυτόχρονα, έχει διττή σημασία: από τη μία προάγει το μήνυμα και τις διαχρονικές αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Αξίες που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και στην προαγωγή μιας πιο υγιεινής καθημερινότητας.

Όσο τετριμμένο και αν ακούγεται σημασία δεν έχει ο νικητής. Σημασία έχει να μπορείς να συμμετέχεις, να προσπαθείς, να μην τα παρατάς και να θέτεις στόχους που με μόχθο, πρόγραμμα και πείσμα αργά η γρήγορα θα τους πετύχεις. Από την άλλη, η επιλογή της διαδρομής έχει το δικό της συμβολισμό: ενώνουμε τα στρατόπεδα, θέλοντας να δημιουργήσουμε μια ζώνη άθλησης, πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής μέσα στο αστικό κέντρο που θα μετατραπεί στο μέλλον σε κυψέλη για παρόμοιες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Συγχρόνως, στέλνουμε το μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες, ότι τα στρατόπεδα ανήκουν στους πολίτες και μόνο στο πλαίσιο αυτό μπορούν να αξιοποιηθούν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι» θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Παύλου Μελά θέλοντας να προάγει ευρύτερα το μήνυμα της απόδοσης των στρατοπέδων στους πολίτες, τους καλεί μαζί με τις οικογένειες τους να παραμείνουν στους χώρους των πρώην στρατοπέδων μετά το τέλος του αγώνα. Με αυτό τον τρόπο, θα γνωρίσουν καλύτερα αυτήν τη σπάνια όαση πρασίνου που βρίσκεται μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης κι έτσι θα καταφέρουν να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Ο αγώνας δρόμου γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή και με την υποστήριξη του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5.

http://www.thestival.gr
Οι ερευνητές της Kaspersky Lab ανακάλυψαν μια ευπάθεια στον πυρήνα του Darwin, ενός open-source στοιχείου στα λειτουργικά συστήματα iOS και OS X.

Η ευπάθεια «Darwin Nuke» αφήνει τις συσκευές με λειτουργικό OS X 10.10 και iOS 8 εκτεθειμένες απέναντι σε απομακρυσμένες επιθέσεις τύπου DoS (Denial of Service), οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στις συσκευές και να επηρεάσουν τα εταιρικά δίκτυα στα οποία είναι συνδεδεμένες.

Οι ειδικοί καλούν τους χρήστες να ενημερώσουν τις συσκευές τους, εγκαθιστώντας τις εκδόσεις OS X 10.10.3 και iOS 8.3, οι οποίες είναι ήδη διαθέσιμες στο κοινό και δεν περιλαμβάνουν πλέον την ευπάθεια αυτή.

Η ανάλυση της ευπάθειας από την Kaspersky Lab αποκάλυψε ότι στις συσκευές που επηρεάζονται από την απειλή συγκαταλέγονται όσες διαθέτουν επεξεργαστές 64 bit και λειτουργικό iOS 8, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 5S, 6, 6 Plus, των iPad Air και Air 2, των iPad mini 2 και mini 3.

Η εκμετάλλευση της ευπάθειας «Darwin Nuke» γίνεται κατά την επεξεργασία ενός πακέτου IP συγκεκριμένου μεγέθους και με μη έγκυρες επιλογές IP. Οι επιτιθέμενοι μπορούν να ξεκινήσουν μια επίθεση DoS (Denial of Service) σε μια συσκευή με λειτουργικό σύστημα OS X 10.10 ή iOS 8, στέλνοντας ένα λανθασμένο πακέτο δικτύου στο στόχο. Έπειτα από την επεξεργασία του άκυρου πακέτου δικτύου, το σύστημα θα «κρασάρει»

http://www.seleo.gr 
Σ' ένα εστιατόριο παραγγέλνει κάποιος μια σούπα. Το γκαρσόν που του την φέρνει, έχει βάλει το δάχτυλο του μέσα στο πιάτο. - Αυτό είναι εξωφρενικό! λέει ο πελάτης. Έχεις χώσει το δάχτυλο σου μέσα στη σούπα μου!
Ξέρετε κύριε, έχω μια παρανυχίδα με πύον...
-Και δεν ντρέπεσαι που το λες, βρωμιάρη;
-Μόνο το ζεστό με ανακουφίζει λιγάκι κύριε.
-Αν θέλει ζέστη το δάχτυλο σου, τότε να το βάλεις στον κώλο σου, αλήτη.
-Εκεί το είχα κύριε, πριν το βάλω στη σούπα, αλλά δεν με ανακούφιζε.
Μετά από μια μεγάλη περίοδο υπερβολικής εργασίας και ανεπαρκούς ξεκούρασης, η εξάντληση είναι δεδομένη.

Προοδευτικά η κόπωση μετατρέπεται σε υπερκόπωση και δεν αποκαθίσταται μετά από συνήθη μέτρα ξεκούρασης. Οι ασθενείς νοιώθουν γενικευμένη ατονία, η οποία παρεμποδίζει σημαντικές σωματικές δραστηριότητες της καθημερινότητας.

Ορισμένες φορές το σύμπτωμα είναι τόσο έντονο, που ο ασθενής αδυνατεί να σηκωθεί από το κρεβάτι ή να ανταποκριθεί πλέον σε στοιχειώδη καθήκοντα της καθημερινότητας.

Παράγοντες και καταστάσεις της καθημερινότητας που καθιστούν το άτομο πιο επιρρεπές στην υπερκόπωση κατά τη διάρκεια περιόδων με υψηλές εργασιακές απαιτήσεις είναι:

-Εγκυμοσύνη
-Εμμηνόπαυση
-Λοχεία
-Κατάχρηση ουσιών (π.χ. αλκοόλ)
-Λάθος δίαιτες
-Stress
-Αϋπνία
-Ιώσεις

Μία σειρά ασθενειών μπορούν επίσης να καταστήσουν ένα άτομο επιρρεπές στην υπερκόπωση, όπως η αναιμία, η υπόταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος, η νεφρική ανεπάρκεια και τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Η θεραπεία της υπερκόπωσης γίνεται με φάρμακα, ειδικά διατροφικά προγράμματα και συμπληρώματα. Η σωστή παθολογική εξέταση κατευθύνει τη διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!