Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η ονομασία του ψαριού είναι Dragon King Crown Beta και είναι σίουρα από τα πιο εντυπωσιακά ψάρια που έχετε δει!



Είναι ένα «εργαλείο» που χρησιμοποιούμε καθημερινά, λίγοι όμως γνωρίζουν πόσα μικρόβια κουβαλάει στην πραγματικότητα…

Κατά μέσο όρο, στην οδοντόβουρτσά μας μπορεί να ζουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια βακτήρια, όπως η E. Coli και ο σταφυλόκοκκος, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Η οδοντίατρος Αν Γουέι από το Σαν Φρανσίσκο συμπληρώνει πως η οδοντόβουρτσα είναι στην πραγματικότητα μαγνήτης για τα μικρόβια που βρίσκονται στο στόμα ή το μπάνιο μας – ιδιαίτερα εάν δεν κατεβάζουμε το καπάκι της λεκάνης.

Αν νομίζετε ότι το πλαστικό κάλυμμα της οδοντόβουρτσας την προστατεύει από όλους αυτούς τους μικροοργανισμούς, τότε κάνετε λάθος. Το κάλυμμα δεν επιτρέπει στην οδοντόβουρτσα να στεγνώσει και η υγρασία βοηθά στην αναπαραγωγή των βακτηρίων.

Επίσης, οι μικροοργανισμοί μεταφέρονται ευκολότερα όταν οι οδοντόβουρτσες όλης της οικογένειας αποθηκεύονται στο ίδιο μέρος και έρχονται σε επαφή με το ίδιο σωληνάριο οδοντόκρεμας.

Μην ξεχνάτε λοιπόν να αλλάζετε οδοντόβουρτσα κάθε τρεις με τέσσερις μήνες, να αφήνετε την οδοντόβουρτσα να στεγνώνει καλά και να κατεβάζετε πάντα το καπάκι της λεκάνης!
Θα γεμίσει η Εθνική Οδός με πούλμαν που θα μεταφέρουν οπαδούς του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ. Ηδη ο αριθμός τους προσεγγίζει τα 350 και το κονβόι που θα σχηματίσουν τα πούλμαν θα φτάνει τα 22 χιλιομέτρων
Οπως αναφέρει και τοpamesports τα 22 χλ είναι απόσταση Θεσσαλονίκης (πλατεία «Ιωάννου Μεταξά» Βαρδαρίου) – Περαίας (πλατεία) ... Ή Θεσσαλονίκης (πλατεία «Ιωάννου Μεταξά» Βαρδαρίου) – Νέων Μαλγάρων (έξοδος Εθνικής Οδού). Όταν το πρώτο λεωφορείο θα τελειώνει τα 22 χιλιόμετρα... Το τελευταίο θα τα αρχίζει!
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει οργανώσει σε συνεργασία με την Αστυνομία πλάνα ασφαλούς μετακίνησης των φιλάθλων της με τα 350 λεωφορεία. Κατάγγειλε όμως, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την Αστυνομία για έλλειψη προθυμίας σε συνεργασία για την ασφαλή μετακίνηση μεμονωμένων φιλάθλων της. Ως εκ τούτου εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες για μετακίνηση με ΜΜΜ κι άνευ διακριτικών...
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει αναλυτικά:
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώνει τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ για τις λεπτομέρειες της μετακίνησής τους στην Αθήνα για τον τελικό Κυπέλλου (Σάββατο 26.04.2014, ΟΑΚΑ).
Το αρχικό ραντεβού των λεωφορείων που συμμετέχουν στην εκδρομή της ΠΑΕ είναι προγραμματισμένο για τις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής (25.04) στην οδό 26ης Οκτωβρίου. Από εκεί η πορεία θα ξεκινήσει για τα διόδια των Μαλγάρων όπου θα ενωθεί με τα λεωφορεία όλων των συνδέσμων. Το κομβόι των πούλμαν πρόκειται να αναχωρήσει από τα Μάλγαρα για την Αθήνα στις 02:00 τα ξημερώματα Σαββάτου (26.04) με συνοδεία της Αστυνομίας.
Για τη διαδρομή προς την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί δύο στάσεις. Η πρώτη μετά τη Λάρισα και η δεύτερη σε έκταση κοντά στις Θερμοπύλες. Επισημαίνεται πως στους συγκεκριμένους χώρους δεν θα υπάρχει κάποιος χώρος εστίασης για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων.
Η πομπή των λεωφορείων αναμένεται να έχει φτάσει στα διόδια των Αφιδνών στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (26.04) οπότε και θα ξεκινήσει η σταδιακή αναχώρηση για το Ολυμπιακό Στάδιο. Τα πούλμαν πρόκειται να περιμένουν στο συγκεκριμένο σημείο και θα αναχωρούν ανά 20 με αστυνομική συνοδεία μέχρι και τη στιγμή που θα φτάσουν στο ΟΑΚΑ.
Στην πομπή των λεωφορείων από τα διόδια των Αφιδνών προς το ΟΑΚΑ δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν τυχόν μεμονωμένα αυτοκίνητα ή μίνι βαν με φιλάθλους του ΠΑΟΚ αφού η Αστυνομία αρνείται να κάνει δεκτό το σχετικό αίτημα της ΠΑΕ και να παρέχει ασφάλεια, συνοδεία και θέσεις στάθμευσης στους μεμονωμένους οπαδούς της ομάδας.
Η Αστυνομία, επίσης, παρά τις επισταμένες προσπάθειες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αρνήθηκε να διαφοροποιήσει την απόφασή της για απαγόρευση της συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας και οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων του ΠΑΟΚ προς το ΟΑΚΑ.
Ως εκ τούτου με δεδομένη την υψηλή επικινδυνότητα και την απροθυμία της Αστυνομίας για την προσπάθεια εξεύρεσης της καλύτερης λύσης προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση των μεμονωμένων οπαδών στο γήπεδο, ΠΑΕ προτρέπει τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν με δικά τους μέσα να προσεγγίσουν το γήπεδο χωρίς διακριτικά, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η προσέγγιση των μεμονωμένων οπαδών στο ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένη να γίνει από την ανατολική είσοδο (ΟΑΣΑ), από την είσοδο της οδού Αγησιλάου (ΙΑΣΩ) και από την πεζογέφυρα της οδού Σπύρου Λούη.
Παρακαλούνται, επίσης, οι φίλοι του ΠΑΟΚ να μη φέρουν φωτοβολίδες, κροτίδες και λοιπά απαγορευμένα αντικείμενα, να μην επιχειρήσουν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο με τη λήξη του αγώνα και να μη φέρουν πανό με προκλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Οι θύρες θα ανοίξουν στις 16:00 και η είσοδος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που θα καταλάβουν τις θύρες 11(τμήμα Β´), 13, 15, 17, 19, 21 (κάτω διάζωμα) και 12, 14, 16, 20, 22 (άνω διάζωμα) θα γίνεται από την είσοδο Π-12. Οι φίλαθλοι πρέπει να φέρουν μαζί τους το εισιτήριο ΚΑΙ την αστυνομική τους ταυτότητα.
Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα αποχωρήσουν σταδιακά από το ΟΑΚΑ έπειτα από απόφαση της Αστυνομίας ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξακολουθεί να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξασφάλισης των καλύτερων δυνατών συνθηκών μετάβασης (και αποχώρησης) τόσο των οργανωμένων όσο και των μεμονωμένων φιλάθλων του συλλόγου στο ΟΑΚΑ, ακόμα κι αν απέναντί της βρίσκει αρχές δίχως διάθεση συνεργασίας».
«Εφυγε» ο Τίτο Βιλανόβα

Θλίψη, ο Τίτο Βιλανόβα έχασε τη μάχη για τη ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 45 ετών. Δυο χρόνια πολεμούσε με σθένος τον καρκίνο, αλλά στο τέλος λύγισε.

Η Βαρκελώνη και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πενθούν, αφού ο Τίτο Βιλανόβα σε ηλικία 45 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή. Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα πολεμούσε με σθένος τα δυο τελευταία χρόνια τον καρκίνο, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εισήχθη χθες εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, όπου χειρουργήθηκε, δυστυχώς όμως πέθανε λίγες ώρες αργότερα. Το Νοέμβριο του 2011 ανιχνεύθηκε όγκος στην παρωτίδα, ενώ τον Δεκέμβρη του 2012 υπήρξε υποτροπή. Ο Τίτο Βιλανόβα αναχώρησε εσπευσμένα για τη Νέα Υόρκη για θεραπεία και επέστρεψε στους πάγκους στις 2 Απριλίου το 2013. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καλή και στις 19 Ιουλίου αναγκάστηκε να παραιτηθεί...

http://www.gazzetta.gr
Ένας τύπος μόνος σε ένα μπαράκι τα έπινε μέχρι που ο μπάρμαν είπε "κλείνουμε φίλε!"

Σηκώνεται να φύγει και πέφτει κάτω.

"Πω πώ! λιώμα είμαι" σκέφτεται."Ας συρθώ έρποντας μέχρι την πόρτα".

Πράγματι στην πόρτα κάνει να ξανασηκωθεί και...
ξαναπέφτει.

"Α! δεν γίνεται τίποτα!
άντε έρποντας μέχρι το σπίτι να θυμηθούμε και τα νιάτα μας στο στρατό."

Για να μη τα πολυλογώ, έρποντας ανεβαίνει τις σκάλες, κρέμεται

κι ανοίγει την πόρτα, φτάνει έρποντας στο κρεβάτι και ξεραίνεται με

προσοχή να μην ξυπνήσει τη γυναίκα του.

 Το άλλο πρωί τον ξυπνά η
γυναίκα του με τις φωνές. "Πάλι λιώμα έγινες χθές έ;"

 "Οχι σου
ορκίζομαι μόνο δυο μπυρίτσες ήπια!"

"Τι μας λές ρε ξεκούτη! τώρα
πήρε τηλέφωνο ο μπάρμαν και είπε ότι ξέχασες εκει το αναπηρικό σου
καροτσάκι!"

http://simantra.blogspot.gr 
Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι οι «υγρές θερμίδες» μας φορτώνουν με περιττά κιλά χωρίς να μας χορταίνουν.
Τώρα, νέα έρευνα υποδεικνύει ότι αν ξεφύγουμε έστω και ένα βράδυ μπορεί να δούμε το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει.
Η επιλογή αλκοολούχων ποτών με λίγες θερμίδες, όπως το κρασί, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα, τονίζουν οι εκπρόσωποι της εταιρίας ερευνών YouGov.
Μία μόλις ξέφρενη βραδιά την εβδομάδα συνοδεύεται σχεδόν πάντα από ένα παχυντικό μεταμεσονύκτιο γεύμα. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να φορτωθούμε ένα επιπλέον κιλό κάθε φορά που πίνουμε λίγο παραπάνω.
Το ίδιο το αλκοόλ σε συνδυασμό με το γεύμα που ακολουθεί μπορεί να αντιστοιχεί σε περισσότερες από 5.000 επιπλέον θερμίδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης.
Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 Βρετανοί. Τα δεδομένα έδειξαν ότι κατά μέσο όρο οι άνδρες ξεπερνούν το φυσιολογικό όριο κατανάλωσης φαγητού και ποτού μετά τα τέσσερα μεγάλα ποτήρια μπύρα. Οτιδήποτε καταναλώνεται από εκείνη τη στιγμή και έπειτα αντιστοιχεί συνολικά σε περισσότερες από 6.500 επιπλέον θερμίδες.
Για τις γυναίκες, το όριο φάνηκε να είναι τα δύο με τρία μεγάλα ποτήρια κρασί. Μετά το σημείο αυτό, οι γυναίκες καταναλώνουν επιπλέον 5.700 θερμίδες σε φαγητό και έξτρα ποτό.
Εκπρόσωποι της YouGov τονίζουν ότι το αλκοόλ μας σπρώχνει σε ανθυγιεινές επιλογές, καθώς ανοίγει την όρεξη και μειώνει τις αντιστάσεις.

http://www.4news.gr 
Η Τζόντι Φόστερ παραδέχτηκε δημόσια τον περσινό Ιανουάριο την ομοφυλοφιλία της, όταν παράλαβε το τιμητικό βραβείο ...
Σεσίλ Ντε Μιλ στην τελετή για τις Χρυσές Σφαίρες.

Σύμφωνα με το δίκτυο E Online, οι δύο γυναίκες παντρεύτηκαν σε μια μικρή και πολύ ιδιωτική τελετή το περασμένο σαββατοκύριακο, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη επίσημο σχόλιο.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
«Ανεπιστρεπτί έχει περάσει η εποχή που οι συνδικαλιστές  μπορούσαν να εμποδίσουν τις αλλαγές που απαιτεί και δικαιούται η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών αναφορικά με το νέο πλαίσιο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
 « Είναι προφανές ότι η ρύθμιση αυτή «ξεβολεύει» μια μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι βαθμολογούντο με υψηλούς βαθμούς, ενώ στην πραγματικότητα κωλυσιεργούσαν συστηματικά στην εργασία τους. Είναι επίσης προφανές ότι η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ προσπαθεί για λόγους ψηφοθηρίας και εντυπωσιασμού να «αγκαλιάσει» αυτή τη μειοψηφία και να την προστατεύσει από μια αντικειμενική και δίκαιη αξιολόγηση.», πρόσθεσε ο υπουργός.
Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η εξής:
 «Στην ελληνική δημόσια διοίκηση υπηρετούν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι που εργάζονται καθημερινά με υψηλό αίσθημα ευθύνης και μεγάλη αποδοτικότητα, υπό δύσκολες πολλές φορές συνθήκες. Υπάλληλοι οι οποίοι με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, αλλά και με το μεράκι και το πείσμα τους, δημιουργούν πολλές εστίες αριστείας στον δημόσιο τομέα.
 Υπάρχουν, βέβαια, και υπάλληλοι, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην άσκηση των καθηκόντων τους, οι οποίοι αποδίδουν πολύ κάτω από τα αναμενόμενα.
 Κάθε σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, που σέβεται τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη που τη συντηρεί, πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζει και τους άριστους – για να τους επιβραβεύει – και όσους έχουν χαμηλή απόδοση – για να τους βοηθά να βελτιωθούν και να εξελιχθούν.
Αυτό ακριβώς επιδιώκει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με την εισαγωγή για πρώτη φορά της συγκριτικής αξιολόγησης στον προσδιορισμό των ανώτατων ποσοστών των δημοσίων υπαλλήλων ανά κλίμακα βαθμολογίας. Η βαθμολόγηση, εξάλλου, της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπαλλήλων με βαθμούς 9 και 10, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, αναιρεί τη σημασία και τη λογική της αξιολόγησης και την καθιστά ανούσια, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να αποτελεί εργαλείο παρακίνησης για τον αξιολογούμενο και μεγιστοποίησης της απόδοσης του φορέα.
Είναι προφανές ότι η ρύθμιση αυτή «ξεβολεύει» μια μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι βαθμολογούντο με υψηλούς βαθμούς, ενώ στην πραγματικότητα κωλυσιεργούσαν συστηματικά στην εργασία τους.
 Είναι επίσης προφανές ότι η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ προσπαθεί για λόγους ψηφοθηρίας και εντυπωσιασμού να «αγκαλιάσει» αυτή τη μειοψηφία και να την προστατεύσει από μια αντικειμενική και δίκαιη αξιολόγηση.
Είναι, όμως, και κάτι άλλο εξίσου προφανές: Οι Έλληνες πολίτες υπεβλήθησαν την τελευταία τετραετία σε σκληρές θυσίες και μεγάλες δοκιμασίες και το ελάχιστο που απαιτούν είναι ένας λειτουργικός και αποτελεσματικός δημόσιος τομέας. Είναι, όμως, και κάτι άλλο εξίσου προφανές: Η εποχή όπου μια αναχρονιστική συνδικαλιστική ηγεσία μπορούσε να εμποδίσει τις αλλαγές που απαιτεί και δικαιούται η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί».  
aftodioikisi.gr
Αναμφίβολα πρόκειται για μία από τις εντυπωσιακότερες παραλίες στον κόσμο. Ένας μικρός παράδεισος που βρίσκεται στα φημισμένα Marieta Islands στην ακτή Nayarit του Μεξικού.
Τα Marieta Islands σχηματίστηκαν εκατοντάδες χρόνια πριν από ηφαιστειακή δραστηριότητα. Στις αρχές του 1900 η μεξικάνικη κυβέρνηση άρχισε να διεξάγει στρατιωτικές δοκιμές στα νησιά με μεγάλες εκρήξεις και βομβιστικές επιθέσεις. Λέγεται ότι οι δοκιμές αυτές είναι η αιτία για τον σχηματισμό των πολλών απίστευτων σπηλιών και βράχων που βλέπουμε σήμερα.
Η μικρή αυτή παραλία γνωστή ως Hidden Beach, είναι καλά κρυμμένη στο εσωτερικό ενός βουνού δημιουργώντας ένα από τα πιο ασυνήθιστα φυσικά τοπία που υπάρχουν στον κόσμο. Για να φτάσει κανείς σε αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιήσει σκάφος ή να κολυμπήσει 15 περίπου μέτρα μέσα σε μια σπηλιά. Όποιος τυχερός βρεθεί εκεί σίγουρα θα θυμάται την εμπειρία του για πάντα. Πεντακάθαρα νερά, άφθονη σκιά, ειδυλλιακό τοπίο και μάλιστα μακριά από τα… αδιάκριτα βλέμματα.
Ο παράδεισος των Marieta Islands είναι ακατοίκητος. Το 1960 μετά την παγκόσμια κατακραυγή που ξέσπασε εξαιτίας των στρατιωτικών δοκιμών χαρακτηρίστηκε ως εθνικό πάρκο. Ο Γάλλος εξερευνητής –ωκεανογράφος Jacques-Yves Cousteau ήταν αυτός που έκανε γνωστό το πρόβλημα παγκοσμίως, με μία δυνατή διαμαρτυρία κατά των εκτεταμένων στρατιωτικών δοκιμών που είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής.
Οι δραστηριότητες που επιτρέπονται στην περιοχή είναι ελάχιστες. Κολύμπι, ψαροντούφεκο και kayak είναι τα μόνα που επιτρέπονται ώστε να μην διαταραχτεί η φυσική ομορφιά του τοπίου.
echoes.gr


Η μάχη του Βιλανόβα με την επάρατη νόσο από Μαριάννα Αξιοπούλου

«Ξεκίνησα να τρέχω, να τρέχω, να τρέχω. Μου πήρε δέκα μήνες και δεν σταμάτησα ποτέ». Μια αφετηρία χωρίς να φαίνεται ο τερματισμός. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον μαραθώνιο του Τίτο Βιλανόβα.   


Ο πρίγκιπας του… Bellcaire!
Στη Wikipedia, τον σύγχρονο παντογνώστη, αφιερώνονται 31 λέξεις στην ισπανική έκδοση. Στην αγγλική, 36 λέξεις χρειάζονται για να περιγράψουν μια περιοχή που είναι γνωστή για έναν λόγο. Τον Τίτο Βιλανόβα! Στην απογραφή του 1970, το… χωριό του δύο ετών τότε Φρανσέσκ μετρούσε 600 κατοίκους, πληθυσμός που μειωνόταν χρόνο με το χρόνο. Ο μικρός, όμως, θα απολάμβανε κάθε κομμάτι της γειτονιάς, όπως έμοιαζε η περιοχή του. Από τότε, άλλωστε, ήταν ντροπαλός, μετρημένος και απέφευγε οτιδήποτε μπορούσε να τον φέρει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Έπαιζε με τη μπάλα του, πήγαινε στο σχολείο και ήταν καλός μαθητής, αλλά σπάνια θα έδινε στόχο. 
«Περνούσε ώρες μόνος του κλωτσώντας μια μπάλα. Και οι καημένοι οι γείτονες ουδέποτε παραπονέθηκαν. Μερικές φορές τελειώναμε το δείπνο κι έλεγε θα πάω λίγο έξω να παίξω. Και γυρνούσε μετά από δυο ώρες. Είχε εμμονή με το ποδόσφαιρο. Το τι κρύο περάσαμε η μητέρα του κι εγώ στα γήπεδα που έπαιζε παιδί δεν περιγράφεται». Ο πατέρας του, Χοακίμ, δεν διέφερε σε ιδιοσυγκρασία. «Από παιδί του είχα δώσει μια συμβουλή. Να μην υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει». Το ίδιο φαίνεται ότι ακολουθούσε και η μητέρα του, που κάποτε έκανε το λάθος να υποσχεθεί στον Τίτο μια φανέλα της Μπαρτσελόνα, αν κατόρθωνε να σκοράρει! Φυσικά και τα κατάφερε… 
Λίγο καιρό μετά θα πετύχαινε το πιο σημαντικό του γκολ, αφού κατόρθωσε να… περάσει στη Μασία. Ήταν 13 χρονών όταν έγινε δεκτός στο σχολείο της Μπαρτσελόνα και άμεσα θα γινόταν κολλητός με τον δύο χρόνια μικρότερό του Πεπ Γκουαρντιόλα. Θα τους κολλούσαν, μάλιστα, το παρατσούκλι οι «λαίμαργοι», απόρροια των μερίδων που κατανάλωναν στα γεύματα. Στο γήπεδο, όλα θα πήγαιναν τέλεια. Ο Τίτο θα είναι μέλος μια ιστορικής ομάδας Νέων που κατέκτησε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα, όμως σύντομα θα αντιλαμβανόταν ότι το μεγάλο του όνειρο δε θα γινόταν πραγματικότητα.  
«Το 1989 μου είπαν αν θέλω να παίξω ακόμα δύο χρόνια στην Β’ ομάδα. Ήμουν, ήδη, 21 και σκέφτηκα ότι δεν έχω κάτι να περιμένω. Έκανα λάθος, έφυγα πολύ νωρίς», θα παραδεχτεί με τα διδάγματα που θα έχει πάρει από μια αποτυχημένη ποδοσφαιρική καριέρα. Η Φιγκουέρες, η Θέλτα, η Μπανταχόθ, η Μαγιόρκα, η Γέιδα, η Έλτσε και τη σεζόν 2000-01 η Γκραμενέτ, η τελευταία του ομάδα. 
Από πρίγκιπας… βασιλιάς!
Μόλις η ζωή που ονειρευόταν από παιδί τελείωσε, ξεκίνησε εκείνη που είχε αποφασίσει η μοίρα. Η επιτυχία θα ερχόταν, όμως όχι με τον τρόπο που περίμενε ο Τίτο Βιλανόβα. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από μια άσημη ομάδα τοπικού πρωταθλήματος, όμως σύντομα το σύστημα της Μπαρτσελόνα θα τον απορροφούσε. Η δουλειά στις ακαδημίες του συλλόγου δε θα μπορούσε να είναι αμελητέα, πόσω μάλλον όταν στο ρόστερ της ομάδας Νέων θα έχει τον Λιονέλ Μέσι, τον Ζεράρ Πικέ και τον Σεσκ Φάμπρεγκας. Ίσως γι’ αυτό να είναι και από εκείνους που ξέρουν όσοι λίγοι τη ψυχοσύνθεση του Αργεντινού. «Δε θέλει ποτέ να βγαίνει απ’ το παιχνίδι, είναι η διασκέδασή του. Όταν τον κάνεις αλλαγή ή τον αφήνεις εκτός ενδεκάδας είναι σαν ένα παιδί που παίζει στην πλατεία και η μαμά του, του ζητάει να πάει να αγοράσει ψωμί. Θα πάει, αλλά με κακή διάθεση». 
Οι φήμες τον θέλουν να έχει φροντίσει και για το άλλο δικό του παιδί, τον Σεσκ Φάμπρεγκας. Ο Τίτο Βιλανόβα επέμενε και εντέλει έπεισε τον Πεπ Γκουαρντιόλα το 2011 να φέρουν πίσω στην Καταλωνία τον Ισπανό μέσο, που είχε ξενιτευτεί από μικρός στο Λονδίνο. «Οι δίδυμοι», όπως πολλοί τους αποκαλούσαν ή οι «λαίμαργοι», όπως ήταν γνωστοί στην εφηβεία τους είχαν ενωθεί από το 2008, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα. «Ο Πεπ δε με διάλεξε επειδή είμαστε φίλοι. Υπάρχουν άνθρωποι πολύ πιο κοντινοί του από εμένα και θα μπορούσε να διαλέξει εκείνους. Στο τέλος το μόνο που μετράει είναι η δουλειά σου και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζω την εκτίμηση του Πεπ. Για χάρη της φιλίας μας, δε γίνεται να τον απογοητεύσω».
Και δεν το έκανε ποτέ, αν και το αντίθετο συνέβη πρόσφατα… «Ήμουν στο νοσοκομείο δύο μήνες και περίμενα κάτι περισσότερο από έναν άνθρωπο που τον θεωρούσα φίλο μου», έλεγε με παράπονο ο Τίτο Βιλανόβα μετά την περυσινή του νοσηλεία στη Νέα Υόρκη. Ο Τιερί Ανρί τον αποκαλούσε «δίδυμο αδελφό του Mr.», ο Κάρλες Πουγιόλ σαν άνθρωπο του ποδοσφαίρου, ο Τσάβι ως έναν άνθρωπο «ευγενικό, διακριτικό, πολύ έξυπνο και δουλευταρά», ενώ ο Αντρές Ινιέστα τον είχε παρομοιάσει «με ένα βιβλίο. Σου διδάσκει πολλά και ποτέ δε σε βαραίνει». Η εκτίμηση των παικτών του ήταν δεδομένη. Ίσως γιατί είχε βρει το μυστικό για να τους κερδίσει. «Είναι πολύ σημαντικό να μιλάς πρόσωπο με πρόσωπο. Όταν είσαι ειλικρινής, γλιτώνεις πολλά προβλήματα», ήταν το δόγμα του το οποίο θα είχε την πρόκληση να το ακολουθήσει και ως πρώτος προπονητής… 
Η 27η Απριλίου του 2012 ήταν διαφορετική για το μικρό χωριό των 600 κατοίκων. «Καθίσαμε με τη γυναίκα μου για φαγητό, όταν θυμηθήκαμε ότι έχει συνέντευξη Τύπου ο Πεπ. Ανοίξαμε την τηλεόραση και όταν ο Σάντρο ανακοίνωσε ότι ο Τίτο θα είναι ο νέος προπονητής, κοιταχτήκαμε και είπαμε: «Τι;». Μείναμε με το στόμα ανοικτό». Η έκπληξη δε θα ήταν μόνο για την οικογένεια Βιλανόβα, αλλά ολόκληρη τη γειτονιά. Μέσα στις επόμενες ώρες τηλεοράσεις, εφημερίδες και ραδιόφωνα θα… χτένιζαν την περιοχή, προσπαθώντας να μάθουν ότι περισσότερο μπορούσαν για τον νέο τεχνικό της Μπαρτσελόνα. 
Οι περισσότερες ιστορίες θα ήταν ίδιες. Βαρετές. Οι ταπεινοί γονείς του, που την επόμενη μέρα πήγαν στη δουλειά για να ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Παρότι αρκετά μεγάλοι και αρκούντως εύποροι για να έχουν συνταξιοδοτηθεί. Θα μάθαιναν για την άρνηση του Τίτο να βραβευτεί από τον δήμαρχο για την κατάκτηση του Champions League. «Μου είπε ότι δεν έκανε κάτι σπουδαίο και πως υπάρχουν άλλοι άνθρωποι όπως οι αγρότες ή οι ηλικιωμένοι που αξίζουν περισσότερο από εκείνον μια τέτοια τιμή», εξήγησε ο Νταβίντ Φοντ. Θα άκουγαν για τις οικογένειες που καλεί στην Βαρκελώνη για να δουν από κοντά την ομάδα και τα παιδιά που «περνάνε καλύτερα από οποιοδήποτε πάρτι». Θα έπρεπε, όμως, να αντέξουν και μια ακόμα ιστορία. Όπως την άντεξε και ο Τίτο. 
Σε μια κλωστή…
«Είχαμε μια συνάντηση στο γραφείο του γιατρού. Πήγα με τη γυναίκα μου και είδα έκπληκτος εκεί τον Πεπ με την Κρις και τους γιατρούς του συλλόγου. Μόλις είδα τόσους πολλούς τριγύρω, κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά. Ειδικά, όταν αντίκρισα το βλέμμα του γιατρού». Στις 22 Νοεμβρίου του 2011, ο Τίτο Βιλανόβα διαγνώστηκε με καρκίνο στην παρωτίδα, τη μεγαλύτερη σιελογόνο αδένα του σώματος. Έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα και κατόπιν να υποβληθεί σε ακτινοβολία και χημειοθεραπεία. Τα έκανε όλα και σε δύο εβδομάδες είχε επιστρέψει στο γήπεδο για να δουλέψει. 
«Σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου είναι 14 και 17 ετών και ακόμα με χρειάζονται. Εστίασα όλη μου την προσπάθεια στο να προχωρήσω μπροστά. Άρχισα να τρέχω, να τρέχω, να τρέχω και πέρασαν δέκα μήνες που δεν σταμάτησα να τρέχω». Πάνω που πίστευε ότι ο αγώνας είχε τελειώσει, βρέθηκε ξανά στην αφετηρία. Ένα χρόνο μετά την αρχική διάγνωση, ο καρκίνος θα επέστρεφε. Στα 44 του χρόνια αναγκαζόταν να επιβληθεί εκ νέου σε χειρουργική επέμβαση, σε χημειοθεραπείες και σε ό,τι χρειαζόταν για τα παιδιά του. Γύρισε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα στα τέλη Μαρτίου, μετά από απουσία σχεδόβ τριών μηνών, όμως γνώριζε ότι θα ήταν απλά μέχρι το φινάλε της σεζόν.
Το καλοκαίρι ανακοινώθηκε ότι δε θα συνεχίσει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, για λόγους υγείας. Ο Τίτο Βιλανόβα θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα επιβληθεί εκ νέου σε χειρουργική επέμβαση και μια εμφάνισή του λίγο καιρό μετά στο «Camp Nou» θα σοκάρει.  Αδυνατισμένος και εξαντλημένος από τη συνεχή μάχη με τον καρκίνο. Μια μάχη που αρνείται να χάσει. Μια κούρσα που δε θέλει να τελειώσει! 
 Ο αγώνας του Τίτο!

http://www.gazzetta.gr
Μια πρωτότυπη πατέντα βρήκε ένας κάτοικος σε ένα χωριό των Τρικάλων, τοποθετώντας ηχεία Dolby Surround στο μουλάρι του.
Τα ηχεία τροφοδοτούνταν με ρεύμα απο μπαταρίες που δεν άντεξαν πάνω απο μισή ώρα.
Πάντως το θέαμα ήταν μοναδικό!
Πηγή: trikalaweb.blogspot.gr
Τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ για την εργατική Πρωτομαγιά την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Μαϊου 2014, με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή της, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

«Οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι της χώρας αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δίκαιου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιακών δικαιωμάτων για τους ανθρώπους του μόχθου και της κοινωνίας γενικότερα» τονίζει σε σημερινή ανακοίνωση η ΠΝΟ.

Όπως τονίζει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η ανεργία στις τάξεις των ναυτικών έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη και αυξάνεται σε καθημερινή βάση, ενώ υπογραμμίζει ότι συνεχίζεται για έξι και πλέον μήνες η κοινωνική μάστιγα της απλήρωτης εργασίας στα πλοία της ακτοπλοΐας.

http://www.thestival.gr
Μπορεί η ανεργία στην Ελλάδα να χτυπάει «κόκκινο» και το 88% των Ελλήνων να πιστεύει ότι επιδεινώθηκαν οι εργασιακές συνθήκες τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά υπάρχουν ακόμα επαγγέλματα που «κρατούν».
Βάσει στοιχείων που επεξεργάστηκε η ΕΛΣΤΑΤ , προκύπτουν εκείνα τα επαγγέλματα που έχουν την μεγαλύτερο ρυθμό προσλήψεων.
Όπως αναφέρει η Κομισιόν η ανάκαμψη στις προσλήψεις θα μπορούσε να είναι το πρώτο σημάδι αυξημένης δραστηριότητας προσλήψεων, αν και η τάση αυτή πρέπει να διατηρηθεί για να μπορεί να επιβεβαιωθεί.
Τα δέκα επαγγέλματα που φαίνεται πως άντεξαν στην κρίση είναι:
1) Διοικητικοί και εξειδικευμένοι γραμματείς
2) Οικονομολόγοι
3) Μάγειρες
4) Επαγγελματίες Νοσηλευτικής και Μαιευτικής
5) Άλλα επαγγέλματα του κλάδου υγείας
6) Ανειδίκευτοι εργάτες
7) Επιχειρηματικές υπηρεσίες, διαχειριστές
8) Μηχανικοί (εξαιρουμένων αυτών της ηλεκτροτεχνικής)
9) Τρόφιμα και συναφή προϊόντα, χειριστές μηχανών
10) Ταμίες και υπάλληλοι διανομής εισιτηρίων
aftodioikisi.gr
Εσείς πόσα θα δίνατε για να αποκτήσετε το πρώτο μοντέλο παραγωγής Hongqi L5 με χαρακτηριστική ρετρό σχεδίαση;

Όποιο ποσό και αν σας περνά από το νου, αποκλείεται να δίνατε περίπου 5.000.000 γιουάν (δηλ. 579.000 ευρώ!) για να αποκτήσετε το εικονιζόμενο αυτοκίνητο που κοστίζει όσο δύο Bentley ή μία φουλ εξοπλισμένη Rolls-Royce. Αρχικά, το Hongqi L5 απευθύνονταν αποκλειστικά στην κυβέρνηση της Κίνας αλλά οι δουλειές πήγαν καλύτερα από ότι περίμενε η εταιρία και το πρώτο μόλις μοντέλο που βγήκε στην αγορά αποκτήθηκε από ιδιώτη που διατηρεί την ανωνυμία του.

Το αμάξωμα του L5 με τις ρετρό καταβολές έχει μήκος 5,5 μέτρα, τεράστιο μεταξόνιο στα 3,4 μέτρα, ζυγίζει 3,1 τόνους και για αυτό κινείται από αλουμινένιο V12 6.0 κινητήρα που αποδίδει 410 άλογα. Η ισχύς περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων, υπάρχει υδροπνευματική ανάρτηση ενώ το L5 κατασκευάζεται από την FAW Group και καταφέρνει να φτάνει την τελική των 200 χλμ/ώρα με μέση τυποποιημένη κατανάλωση στα 20 λτ./100 χλμ. «Γιατί τα γιουάνοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια...».



Πρωτοφανή μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων την ημέρα της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από τις διαβουλεύσεις με παράγοντες των δύο ομάδων και στελέχη των αθλητικών ομοσπονδιών.
Επί ποδός θα βρίσκονται το Σάββατο περίπου 4.000 αστυνομικοί στην Αθήνα, ενώ η πομπή των φιλάθλων του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη θα συνοδεύεται από ισχυρή αστυνομική δύναμη, που θα εναλλάσσεται σε κάθε νομό που θα περνά.
Πηγή: Δημοκρατία
Στοιχεία για τις συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις που έγιναν στη χώρα από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου και μετά διαβίβασε με έγγραφό του στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι από τις 8/5/2010 έως και την 28/3/2014 πραγματοποιήθηκαν ανά την Επικράτεια 20.210 συγκεντρώσεις-συναθροίσεις-κινητοποιήσεις, εκ των οποίων οι 6.266 έλαβαν χώρα στην Αττική.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν έπειτα από ερώτηση που είχαν απευθύνει στον κ. Δένδια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, Δημήτρης Τσουκαλάς και Νάσος Αθανασίου, με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν πόσες διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και πάσης φύσεως διαμαρτυρίες εργαζομένων έχει καταγράψει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλα σημεία της Αττικής, καθώς και στις επαρχιακές πόλεις από την 8η Μαΐου του 2010 (σ.σ. ημέρα ψήφισης του Μνημονίου).
Ζητούσαν επίσης να ενημερωθούν πόσες φορές υπήρξε παρέμβαση των ΜΑΤ, σε πόσες περιπτώσεις δόθηκε εντολή για χρήση χημικών, ποια είναι η ακριβής ποσότητα των χημικών που αναλώθηκε αλλά και ποιες ουσίες χρησιμοποιούνται.
Όπως, ωστόσο, απαντά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, «επίσημα στατιστικά στοιχεία του αριθμού της χρήσης μέσων ελέγχου πλήθους ή και του είδους αυτών δεν υφίστανται στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Τεχνικών), λόγω των ποικίλων κατά περίπτωση συνθηκών χρήσης τους κάθε φορά και ως εκ τούτου τα εξαγώγιμα στατιστικά συμπεράσματα δεν θα παρείχαν χρηστικά ή γενικότερα αξιοποιήσιμα αποτελέσματα».
Δένδιας: «Ορθολογική η χρήση δακρυγόνων»
Ο κ. Δένδιας αναφέρει πάντως γενικότερα ότι στις περιπτώσεις σφοδρών επιθέσεων από ταραξίες διαδηλωτές σε ανοιχτούς χώρους (εκσφενδόνιση μολότωφ, λίθων, σφαιριδίων, κλπ), καθώς και για την απώθηση διαδηλωτών που αρνούνται να συμμορφωθούν και επιτίθενται με ξύλα και άλλα αντικείμενα, «από τις αστυνομικές δυνάμεις έχει προκριθεί η ορθολογική και όχι η καταχρηστική χρήση δακρυγόνων από εκπαιδευμένους προς τούτο αστυνομικούς» με σεβασμό στο Σύνταγμα και στον Κώδικα Δεοντολογίας του αστυνομικού.
Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι από τη Διεύθυνση Τεχνικών καταβάλλεται προσπάθεια για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και παρακολουθούνται οι εξελίξεις της τεχνολογίας, έτσι ώστε ο κατεχόμενος από την Ελληνική Αστυνομία εξοπλισμός, αφενός να είναι ισότιμος των Αστυνομιών προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών, αφετέρου δε να καλύπτει τις υπηρεσιακές της ανάγκες.
«Προς την κατεύθυνση αυτή πραγματοποιείται έρευνα, μέσω της οποίας αναζητούνται εναλλακτικά ηπιότερα μέσα τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον, για την αντιμετώπιση των ακραίων περιστατικών βίας» σημειώνει ο υπουργός.
Για τα μέσα ελέγχου πλήθους που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, οι βουλευτές ενημερώνονται ότι «αυτά παράγονται σε εργοστάσια των ΗΠΑ, του Ισραήλ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Γερμανίας, της Βραζιλίας, της Τσεχίας, κλπ και περιέχουν τη δραστική ουσία CS (Ορθοχλωροβενζαλμαλονονιτρίλη), στην ελάχιστη επιτρεπτή συγκέντρωση.
«Αυτά χρησιμοποιούνται μόνο σε ανοιχτούς χώρους και όταν αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητο, προκειμένου να προστατευθεί η επιθετικά προσβαλλόμενη σωματική ακεραιότητα του αστυνομικού προσωπικού, καθώς και για την αποκατάσταση της τάξης, όταν αυτή διασαλεύεται με ευρείας κλίμακας επεισόδια».
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η ακριβής χημική σύνθεση των ουσιών που χρησιμοποιούνται από την ΕΛΑΣ προκύπτει από τα Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους και οι προμηθευτές υποχρεούνται να προσκομίζουν. Ακόμη ότι η ουσία CS δεν έχει ταξινομηθεί ως επικίνδυνη ουσία, σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Χημικού Συμβουλίου και σε συμμόρφωση με την οδηγία του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Η στάση των αστυνομικών
Ως προς τη συμπεριφορά του αστυνομικού προσωπικού, γίνεται γνωστό ότι «στο πλαίσιο διοικητικών ερευνών που διενεργήθηκαν σε όλη την επικράτεια, με αφορμή φθορά δημοσίων υλικών, τραυματισμούς αστυνομικών και αιτιάσεις για επίμεπτη συμπεριφορά αστυνομικών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων – κινητοποιήσεων και έχουν ολοκληρωθεί, δεν προέκυψε πειθαρχική ευθύνη αστυνομικού για αυθαίρετη χρήση χημικών και καθ” υπέρβαση εντολών των αρμοδίων οργάνων, παρά μόνο σε μια περίπτωση, στην οποία και ο υπερβάς τα όρια του νόμου αστυνομικός τιμωρήθηκε με την προσήκουσα πειθαρχική ποινή».
Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στις 25 Απριλίου του 1945 αρχίζει τις εργασίες του στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

1684-Απονέμεται δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση της δαχτυλήθρας.

1719 - Ο Ντάνιελ Ντεφόε εκδίδει το βιβλίο «Ροβινσώνας Κρούσος».

1792 - Ο Κλοντ Ζοζέφ Ρουζέ ντε Λιλ συνθέτει τη "Μασσαλιώτιδα", εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

1792 - Πραγματοποιείται η πρώτη εκτέλεση με την γκιλοτίνα.

1849 - Εντοπίζεται ο αστεροειδής 10 Υγιεία.

1850 - Ο βαρόνος Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια προκειμένου να μεταδώσει τις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Απαρχή του Πρακτορείου Ειδήσεων Ρόιτερ

1859 - Δίνεται η επίσημη άδεια για τη διάνοιξη της Διώρυγας του Σουέζ.1898 - Απόπλους αμερικανικής ναυτικής μοίρας από έξι πολεμικά πλοία, υπό τον κομοδόρο Ντιούυ, με προορισμό την κατάληψη των Φιλιππίνων.

1901 - Η Νέα Υόρκη γίνεται η πρώτη πολιτεία που καθιερώνει διά νόμου τις πινακίδες αδείας στα αυτοκίνητα.

1942 - Στη χειρότερη τραγωδία σε ορυχείο, 1.549 εργάτες σκοτώνονται από έκρηξη στη Μαντζουρία της Κίνας.

1944 - Α΄ Γύρος μυστικών εκλογών στην κατεχόμενη Ελλάδα για την ανάδειξη εκλεκτόρων στο Εθνικό Συμβούλιο (ΠΕΕΑ).

1961 - Ο Ρόμπερ Νόις πατεντάρει το ολοκληρωμένο κύκλωμα.

1974 - Ξεσπάει στην Πορτογαλία η Επανάσταση των Γαρυφάλλων που επαναφέρει τη δημοκρατία μετά από σχεδόν 40 χρόνια.1982 - Το Ισραήλ ολοκληρώνει την απόσυρση των στρατευμάτων του από τη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας του Καμπ Ντέιβιντ.

1986 - Ο Μσουάτι Γ' στέφεται βασιλιάς στη Σουαζιλάνδη.

1993-Ο Μπόρις Γιέλτσιν εκλέγεται Πρόεδρος της Ρωσίας.

2001- Ειδικοί του ΟΗΕ αναφέρουν ότι για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια, το προστατευτικό στρώμα όζοντος πάνω από το Βόρειο Πόλο φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί (ταυτόχρονα προειδοποιούν ότι το φαινόμενο είναι προσωρινό)

2004 - Ο Χάιντς Φίσερ εκλέγεται πρόεδρος της Αυστρίας με 52,4%.

2005 - Βουλγαρία και Ρουμανία υπογράφουν τη συνθήκη σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

2005 - Ο Γίρι Πάρουμπεκ αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Τσεχίας, για να αποχωρήσει το 2006.

http://www.enikos.gr 
Αντιδράσεις προκαλεί στην ΠΟΕ-ΟΤΑ η απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προβούν άμεσα σε αξιολόγηση του προσωπικού των ΟΤΑ, με αποτέλεσμα η ΠΟΕ-ΟΤΑ να ξεκινήσει από σήμερα κινητοποιήσεις.

Η ΠΟΕ- ΟΤΑ, η οποία αμφισβητεί τη νομική εγκυρότητα της ρύθμισης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αξιολόγηση των υπαλλήλων ΟΤΑ Α' βαθμού θα πραγματοποιήσει στις 11:00 παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια έξω από το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για τη Δευτέρα 28 Απριλίου, η Ομοσπονδία, με ευθύνη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων-μελών της, θα διοργανώσει καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία της χώρας. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση σκοπός είναι «να μην εκδοθεί καμία απόφαση για τον χαρακτηρισμό και καταμερισμό των εργαζομένων σε κατηγορίες που θέτουν χιλιάδες στον προθάλαμο των απολύσεων».

Συγχρόνως, η ΠΟΕ- ΟΤΑ καλεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει άμεσα σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4250/2014. Επίσης, καλεί «την ΚΕΔΕ και όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας να καταδικάσουν την προωθούμενη δήθεν "αξιολόγηση" που υποκρύπτει απολύσεις και διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

http://www.thestival.gr 
Τον γύρο των social media κάνει ένα γράμμα…
καλωσορίσματος που απήθυνε ένοικος πολυκατοικίας στη νεα του γειτόνισσα που μόλις μετακόμισε εκεί.Σύμφωμα με την Daily Mail, στο γράμμα περιέχονται χρήσιμες συμβουλές, χρήσιμα τηλέφωνα, ακόμα και πληροφορίες για το πότε μαζεύονται τα σκουπίδια.
“Όταν έρθει ο Χειμώνας και αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις την θέρμανση να μου το πεις. Θα σε βοηθήσω σε ό,τι χρειαστείς”, γράφει μεταξύ άλλων.
Και συνεχίζει: “Ο προηγούμενος ένοικος προσπαθούσε μια ολόκληρη μέρα να ζεστάνει το σπίτι του. Όχι ότι είναι δύσκολο αλλά εγω το κάνω εδώ και χρόνια και ξέρω τα κόλπα..”
Η καινούρια ένοικος ανέβασε το γράμμα στο Facebook για να δείξει ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που νοιάζονται για τον συνάνθρωπό τους.
Ο γείτονας, ονομάζεται Chris, και ενημερώνει σε άλλο σημείο του γράμματος ότι μπορεί έξω να υπάρχει μόνο μια βρύση αλλά μπορεί να την χρησιμοποιεί όποτε θέλει!
Οι λεπτομέρειες που δίνει είναι απίστευτες. Για παράδειγμα ενημερώνει τη νεα γειτόνισσα ότι είναι κωφός από το ένα αυτί οπότε αν κάποιες φορές έχει δυνατά την τηλεόραση να του το πει να την χαμηλώσει αν την ενοχλεί.
Τέλος, της λέει ότι επειδή ξέρει ότι με την τρέλα της μετακόμισης θα δυσκολευτεί να μαγειρέψει, το πρώτο δείπνο το κερνάει εκείνος! Και της επισυνάπτει μάλιστα μια δωροεπιταγή για ένα τοπικό εστιατόριο.

http://www.4news.gr 
Για να διατηρήσετε περισσότερο καιρό τις πατάτες, που αγοράσατε, αποθηκεύστε τις σε σκοτεινό μέρος, τοποθετώντας ανάμεσά στους και ένα μήλο.
 
Έτσι, θα γλιτώσετε από τις φύτρες, που βγαίνουν μετά από καιρό και αλλοιώνουν και τη γεύση του δημοφιλούς λαχανικού.
news.gr
Αυτό που περιμένουν οι φίλοι της Apple και των iPhones βρέθηκε στα χέρια της ιστοσελίδας frequency.com.

Διέρρευσαν πληροφορίες για το iPhone 6, το τηλέφωνο που δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη.

Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι το iPhone 6 θα έχει το κουμπί ανοίγματος του τηλεφώνου στα πλάγια και δεξιά.

Η δεύτερη πληροφορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι το νέο έξυπνο τηλέφωνο θα είναι πιο λεπτό και θα έχει πιο παχιά, αλλά και πιο όμορφα κουμπιά της φωνής στο αριστερό πλάι.

Υπάρχει επίσης η φημολογία ότι το iPhone 6 θα βγει σε δύο μεγέθη οθόνης, ένα μεγάλο και ένα μικρό. Το iPhone 6 θα είναι πιο μεγάλο και πιο πλατύ από το iPhone 6 και θα βρίσκεται περίπου στις διαστάσεις του Nexus 5, τόσο ως τηλέφωνο, όσο και ως οθόνη.


news.gr

Υπάρχει μια υπερ-τροφή που θεωρείται ότι μειώνει το αίσθημα κόπωσης, βελτιώνει την αντοχή και προσφέρει ευεξία. Γενικότερα, αυξάνει τη δυνατότητα προσαρμογής του ατόμου, με αποτέλεσμα να αυξάνει την ικανότητά του να αντιστέκεται αλλά και να αντεπεξέρχεται σε καταστάσεις άγχους. Ουσιαστικά, αυξάνει τη ζωντάνια και τη δυνατότητα παραγωγής έργου.

Πρόκειται για το θαυματουργό Ginseng. Το Ginseng έγινε γνωστό στην Ελλάδα μόλις τα τελευταία χρόνια, ωστόσο χρησιμοποιείται στην Ασία ως φυτικό φάρμακο εδώ και αιώνες.

Αν και η αποτελεσματικότητα του φυτού στη διαχείριση του άγχους δεν είναι πλήρως τεκμηριωμένη, ωστόσο υπάρχουν κάποιες πρώτες θετικές ενδείξεις, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες.

Όλα τα μέρη του φυτού μπορούν να εκδηλώνουν φαρμακολογικές δράσεις, με τη ρίζα να είναι περισσότερο φαρμακολογικά ενεργή. Η παναξαδιόλη και η παναξατριόλη αποτελούν δύο από τα περισσότερα ενεργά συστατικά του.

Παρόλο που ένα σύνολο μελετών υποστηρίζει ότι το Ginseng μπορεί να επιδρά σε λειτουργίες του κεντρικού νευρικού συστήματος ασκώντας τις ποικίλες δράσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, αποτελέσματα άλλων ερευνών και μετα-αναλύσεων δεν έδειξαν ισχυρές συσχετίσεις.

Είναι διαθέσιμο στην αγορά ως βότανο, ταμπλέτα και υγρό εκχύλισμα.

http://www.onmed.gr


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!