Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η BMW γιορτάζει τα 30 της χρόνια με μια περιορισμένη έκδοση της M5.

Το συγκεκριμένο επετειακό μοντέλο θα κατασκευαστεί μόνο σε 300 κομμάτια, σε χρώμα σκούρο ασημί του πάγου, το λεγόμενο Frozen Dark Silver.

Η επετειακή M5 30 Jahre (σ.σ. τριάντα ετών δηλαδή, στα γερμανικά) θα ξεχωρίζει με τις δίχρωμες 20άρες ζάντες της που θα είναι ντυμένες με λάστιχα 265/35 ZR20 εμπρός και 295/30 ZR20 πίσω.

Στην καμπίνα, οι επενδύσεις θα είναι ένας συνδυασμός δέρματος Merinos και αλκαντάρα, με αλουμινένιες διακοσμήσεις, ενώ θα φέρει και ειδική σήμανση "Μ5 30 Jahre M5".

Η BMW M5 30 Jahre Μ5 θα είναι εξοπλισμένη με το Competition Pack, πακέτο που διατίθεται έξτρα στην κανονική έκδοση της M5 και περιλαμβάνει ένα πόντο χαμηλότερη και πιο σπορ ανάρτηση, αναπρογραμματισμένη διαμόρφωση M Dynamic Mode και σκληρότερες αντιστρεπτικές.

Στο μοτέρ V8 4.400 κυβικών εκατοστών, με δύο τουρμπίνες εν χρήσει, έχει αναπρογραμματιστεί η ηλεκτρονική διαχείρισή του και έχει αυξηθεί η πίεση των τουρμπίνων, ειδικά για την περίσταση της Μ5 30 Jahre M5.

Η ισχύς του κινητήρα ανεβαίνει στους 600 PS και η ροπή στα 71,4 kgm, νούμερα ικανά για να επιταχύνουν τα 1.870 kg της Μ5 30 Jahre M5 από στάση στα 100 km/h σε 3,9”.

Για να επιτευχθούν τέτοιες επιδόσεις, βοηθά και το επτατάχυτο σασμάν M, με δύο δίσκους, που αλλάζει 0,4” ταχύτερα από το στάνταρ σασμάν της κανονικής M5. Το ειδικό σασμάν Μ προσφέρεται από τον κατασκευαστή, όπως αγοράζεις το αυτοκίνητο

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χιλιόμετρα ανά ώρα, αλλά, με τη χρήση του έξτρα M Driver Pack, καταργείται ο ηλεκτρονικός κόφτης και η τελική ανεβαίνει στα 305 χιλιόμετρα ανά ώρα. Αέρας...
Λίγα πράγματα μπορούν να σβήσουν μονομιάς τα προβλήματα της καθημερινότητας όσο το σεξ. Πολλές φορές, μάλιστα, μπορεί να περάσετε μερικές περιόδους ημερών, όπου οι σεξουαλικές σας συνευρέσεις είναι αρκετά περισσότερες από ό,τι συνήθως και ίσως μεγαλύτερης έντασης επίσης.

Υπάρχει μία ασθένεια στην οποία είναι επιρρεπείς οι γυναίκες που περνούν μία τέτοια περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένη συχνότητα σεξουαλικών επαφών. Αυτή η ασθένεια είναι η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.
Είναι, μάλιστα, ένα τόσο συχνό φαινόμενο στις γυναίκες μετά από έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, ώστε οι γιατροί πολλές φορές αναφέρονται στην λοίμωξη του ουροποιητικού και ως η “κυστίτιδα του ταξιδιού του μέλιτος” (honeymoon cystitis).

Η ουρήθρα είναι δίπλα στο κόλπο. Όταν κάνετε σεξ, τα βακτήρια από τον κόλπο μπορεί να περάσουν μέσα στην ουρήθρα και από εκεί να φτάσουν μέχρι την ουροδόχο κύστη. Και όταν κάνετε πολύ σεξ σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να είστε πιο επιρρεπείς σε αυτές τις λοιμώξεις.
Με βουντού είχαν "δέσει" νεαρή Νιγηριανή δύο ομοεθνείς της, που την εξέδιδαν προκειμένου να εξοφλήσει οφειλή για τη μεταφορά της από τη χώρα της στην Ευρώπη.
   Η σωματεμπορία ήταν... οικογενειακή υπόθεση για δύο αδέλφια (έναν άνδρα και μία γυναίκα) από τη Νιγηρία που εξέδιδαν την 26χρονη, με την οποία, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, είχαν συνάψει συμφωνία μέσω θρησκευτικής τελετής (βουντού), που πραγματοποιήθηκε από τοπικό "θρησκευτικό γιατρό" στη χώρα καταγωγής τους.
   Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ύστερα από καταγγελία της νεαρής Νιγηριανής, οι δύο ομοεθνείς της, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική της κατάσταση, την έπεισαν να μεταναστεύσει στην Ευρώπη προς αναζήτηση δουλειάς. Μάλιστα, για να τη βοηθήσουν, της ζήτησαν το ποσό των 50.000 ευρώ και προκειμένου να τους αποπληρώσει την εγκατέστησαν σε διαμέρισμα στην περιοχή του Βόλου, όπου και, κατά διαστήματα, την εξέδιδαν.
   Σε βάρος των δύο ομοεθνών της 26χρονης σχηματίστηκε δικογραφία, με την κατηγορία της "σωματεμπορίας από κοινού", ενώ η καταγγέλλουσα εξέφρασε την επιθυμία να της χορηγηθεί νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα.
   Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τους 30 υποψηφίους, εκ των οποίων οι 23 θα ταξιδέψουν με την αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας ανακοίνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Τα ονόματα των ποδοσφαιριστών περιλαμβάνονται στην προεπιλογή του Φερνάντο Σάντος για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.
Στις εκπλήξεις είναι η επιστροφή του Μόρα μετά το μουντιάλ της Αφρικής. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που ο Σάντος καλεί Καράμπελα και Καρέλη. Σημειώνεται πάντως ότι από τους 7 επιθετικούς που κάλεσε θα διαλέξει μόνο τέσσερις. Ο Μιχάλης Σηφάκης για πρώτη φορά μετά από τις τρεις μεγάλες τελευταίες διοργανώσεις δεν είναι καν στην προεπιλογή, ενώ είχε κληθεί τόσο στο Euro 2008, στο μουντιάλ του 2010 και στο euro 2012.
H Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που ανακοίνωσε την προεπιλογή και αυτό επειδή εξαναγκάστηκε από τον κανονισμό της FIFA, ο οποίος ορίζει ότι για να κάνει ένας προπονητής προεπιλογή πρέπει από τους 30 ποδοσφαιριστές να διαλέξει 23. Υπενθυμίζουμε ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής, δεν επιθυμούσε να προχωρήσει στη διαδικασία της προεπιλογής.
Οι 30 ποδοσφαιριστές είναι οι εξής:

Ορέστης Καρνέζης, Παναγιώτης Γλύκος, Στέφανος Καπίνο, Αλέξανδρος Τζόρβας, Βασίλης Τοροσίδης, Λουκάς Βύντρα, Κώστας Μανωλάς, Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χοσέ Χολέμπας, Γιώργος Τζαβέλλας, Νίκος Καράμπελας, Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιώλης, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Καραγκούνης, Παναγιώτης Κονέ, Ανδρέας Σάμαρης, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Κώστας Φορτούνης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Γιάννης Φετφατζίδης, Κώστας Μήτρογλου, Νίκος Καρέλης, Στέφανος Αθανασιάδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Η αποστολή των 23 παικτών που θα επιλεγούν τελικά για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, θα ανακοινωθεί από τον κ. Σάντος την Δευτέρα 19 Μαΐου και ώρα 11:00 σε επίσημη συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Vouliagmenis Suites.
news.gr
Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε εντός έδρας με 1-0 επί του ΠΑΟΚ σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Καράσκο στο 44΄.
Ο Αστέρας πήρε τη νίκη κόντρα στον κακό ΠΑΟΚ με σκορ 1-0 (Καράσκο 44') και αν ο Παναθηναϊκός πάρει ένα βαθμό (απέναντι στον Ατρόμητο), χάνεται οριστικά το Τσάμπιονς Λιγκ.
ΠΑΟΚ (Γ. Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Κατσουράνης, Στοχ, Αθανασιάδης, Νάτχο, Μάρτενς
by Sport-fm May 14, 16:52:49

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Ερνάντες, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Σέτι, Μουνάφο, Ουσέρο, Μπαράλες, Ντε Μπλάσις, Καράσκο
Για ποιο λόγο οι Άγγλοι πανηγυρίζουν περισσότερο για τη νίκη της Conchita Wurst στην Eurovision 2014;
Οι Άγγλοι πανηγύρισαν περισσότερο από όλους για τη νίκη της Conchita Wurst στον διαγωνισμό της Eurovision, όπως παρατηρεί κανείς με μία «βόλτα» στο Διαδίκτυο και ειδικά στο twitter.
Αυτό συνέβη διότι την τελευταία φορά που η Αυστρία κέρδισε την πρώτη θέση στον μουσικό διαγωνισμό ήταν το 1966.
Την ίδια χρονιά, δηλαδή, που οι Άγγλοι κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Οι Άγγλοι θεωρούν προμήνυμα τη νίκη της Conchita Wurst εν όψει του Μουντιάλ που ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες στη Βραζιλία

http://peiraxtiri.gr


Η φετινή Hot List του Conde Nast Traveler με τις νέες αφίξεις στην πολυτελή διαμονή, συμπεριέλαβε και το κριτήριο της περιοχής, που φιλοξενεί το κάθε ξενοδοχείο.

Έτσι, λοιπόν, τα παρακάτω υπέροχα ξενοδοχεία, προσφέρουν μαγευτική θέα στη σαβάνα της Κένυα, στους δρόμους της Κοπεγχάγης, σε παραλίες με κρυστάλλινα νερά και όχι μόνο. Ανακαλύψτε τα!

Aman Canal Grande, Βενετία, Ιταλία


Όταν η αλυσίδα πολυτελών καταλυμάτων, με έδρα την Σιγκαπούρη, Amanresorts αποφάσισε να μετατρέψει μια από τις πιο διάσημες κατοικίες της Βενετίας, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, δεν υπολόγισε τα χρήματα, τον κόπο και την προσπάθεια. Το αποτέλεσμα ήταν να ανακαινίσει με τον καλύτερο τρόπο το Palazzo Papadopoli του 16ου αιώνα, το οποίο σήμερα εκτός από εντυπωσιακές σουίτες με μοναδικές τοιχογραφίες και ζωγραφισμένα ταβάνια, προσφέρει και θέα στο Μεγάλο Κανάλι.

Amano'i, Vinh Hy Bay, Βιετνάμ


Κρυμμένο στο Εθνικό Πάρκο Nui Chua του Βιετνάμ , με θέα στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, το resort με τις 36 βίλες, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα απομονωμένο καταφύγιο, ιδανικό για τις πιο χαλαρωτικές διακοπές της ζωής σας.

Andaz Peninsula Papagayo, Guanacaste, Κόστα Ρίκα


Μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της περιοχής, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν μια κατάφυτη περιοχή, καλυμμένη από τροπικά δάση, στη βόρεια ακτή του Ειρηνικού. Το Andaz Peninsula Papagayo είναι ο παράδεισος κάθε ταξιδιώτη που θέλει να γίνει ένα με τη φύση και να ανακαλύψει τα μυστικά της.

Domaine de la Baume, Tourtour, Γαλλία


Σε μια από τις όμορφες περιοχές της Γαλλίας, η χτισμένη σε λόφο γραφική πόλη Tourtour, προσφέρει εκπληκτική θέα πάνω από την Var της Προβηγκίας. Σε αυτό το υπέροχο περιβάλλον, το 15 δωματίων Domaine de la Baume, φιλοξενείται σε ένα κτήριο του δέκατου όγδοου αιώνα, σε μια έκταση 99 στρεμμάτων.

Fogo Island Inn, Newfoundland, Καναδάς


Κοιτάζοντας τον ανεμοδαρμένο Βόρειο Ατλαντικό από το Fogo Island, θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε στην άκρη του κόσμου: μόνο εσείς, τα παγόβουνα και η απόλυτη σιωπή.

Hotel d' Angleterre, Κοπεγχάγη, Δανία


Κάντε κράτηση σε ένα δωμάτιο του τετάρτου ορόφου με θέα στο δρόμο, με το διώροφο Nyhavn Canal να βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας και τα καλύτερα καταστήματα της πόλης σε απόσταση αναπνοής από την πόρτα του ξενοδοχείου.

Mukul Resort, Guacalito de La Isla, Νικαράγουα


Το θέρετρο, που βρίσκεται σε ένα μαγευτικό κόλπο του Ειρηνικού, στις ακτές της Νικαράγουα, είναι ταυτόχρονα οικείο και εντυπωσιακό.

Nizuc Resort & Spa, Κανκούν, Μεξικό


Οι βίλες στον κήπο μπορεί να προσφέρουν μεγαλύτερη ιδιωτικότητα, αλλά μην ξεχνάτε ότι έχετε ταξιδέψει ως εδώ για τις παραλίες. Κλείστε, λοιπόν, μια από τις οκτώ σουίτες του Resort , με τα υπαίθρια σαλόνια και τη μαγευτική θέα στην Καραϊβική.

Ritz- Carlton, Αρούμπα


Το 320 δωματίων Ritz - Carlton απέκτησε εύκολα τη θέση του καλύτερου θέρετρου αυτή τη στογμή στη χώρα. Ένας από τους λόγους που κατέκτησε αυτή τη θέση είναι και η τοποθεσία που είναι χτισμένο, μπροστά σε μια παρθένα παραλία με λευκή άμμο, που ονομάζεται Palm Beach, όπου θα απολαύσετε το πιο συγκλονιστικό windsurfing στην Καραϊβική.

Segera Retreat, Οροπέδιο Laikipia, Κένυα


Οι βραδιές εδώ ξεκινούν με ένα μπάνιο στη μεγάλη πέτρινη μπανιέρα στην βεράντα μιας από τις 5 βίλες, που διαθέτουν υπαίθριο μπάνιο. Χαλαρώστε μέσα στο νερό, θαυμάζοντας από μακριά κοπάδια ζέβρες και γαζέλες να καλπάζουν στη σαβάνα.

The Chedi, Andermatt, Ελβετία


Για χρόνια, το Andermatt ήταν ένα ήρεμο χωριό, το οποίο επέλεγαν οι λάτρεις του σκι για να αποφύγουν τα πολυπληθή δημοφιλή θέρετρα. Το 104 δωματίων ξενοδοχείο Chedi ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα, προσφέροντας πολυτελή διαμονή και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

The Marlton, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ


Ακόμα κι τα μπαρ του Greenwich Village έχουν μετατραπεί σε καταστήματα με cupcakes, μπορείτε ακόμα να νιώσετε την παλιά μποέμ αισθητική της περιοχής στο ξενοδοχείο Marlton. Μόλις ένα τετράγωνο βόρεια από το Πάρκο Washington και λίγα τετράγωνα μακριά από το Σόχο, το Marlton αντανακλά τη γοητεία και την οικειότητα της γειτονιάς του.

The Thompson, Σικάγο, Ιλινόις


Τέσσερα πράγματα ξεχωρίζουν στο 247 δωματίων ξενοδοχείο Thompson της Πόλης των Ανέμων: το εξαιρετικό service, το εστιατόριο, η θέση του στην καρδιά της Gold Coast και τα δωμάτια με τα τεράστια παράθυρα τους και τη εκπληκτική θέα.

The Vines Resort & Spa, Uco Valley, Αργεντινή


Στο Vines, ο θρυλικός σεφ Francis Mallmann χρησιμοποιεί για την δημιουργία των πιάτων του, αγνά υλικά της περιοχής, ενώ το γεύμα σερβίρεται στη μεγάλη βεράντα με θέα τα βουνά και τα αμπέλια της ιδιοκτησίας. Μπορείτε ακόμα να γίνεται και οινοποιός, νοικιάζοντας ένα οικόπεδο, στον χώρο που εποπτεύεται από τον γεωπόνο του θέρετρου.

Point Yamu by Como, Πουκέτ, Ταϊλάνδη


Δεσπόζοντας σε ένα ψηλό σημείο πάνω από τον κόλπο Phang Nga, το ξενοδοχείο προσφέρει σχεδόν πανοραμική θέα στα αστραφτερά νερά. Αλλά η πραγματική ομορφιά εδώ είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά να κάνει κανείς, πέρα από μια βουτιά στην εκπληκτική πισίνα υπερχείλισης και έναν υπνάκο στην βεράντα.
  news.gr
Ο Ιταλός της παρέας:
-Χθες βράδυ όταν κάναμε έρωτα με τη γυναίκα μου, της έτριψα το κορμί με αρωματικό λάδι πρώτα και μετά κάναμε παθιασμένο έρωτα! Φώναζε για πέντε λεπτά όταν τελείωνε.

-Εμείς, όταν κάναμε έρωτα, είπε ο Γάλλος, έτριψα το κορμί της ολόκληρο με αρωματικό βούτυρο. Μετά κάναμε παθιασμένο έρωτα κι όταν τελείωνε φώναζε για δεκαπέντε λεπτά.
Και ο Έλληνας της παρέας:

-Εμείς όταν κάναμε έρωτα χθες, άλειψα όλο της το κορμί με τριμμένη σοκολάτα. Μετά το τέλος, φώναζε για τρεις ώρες!!!

Οι άλλοι δυο απόρησαν:
-Καλά, τι μπορεί να έκανες και φώναζε για τρεις ώρες;

-Σκούπισα τα χέρια μου στις κουρτίνες!
Σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό επεξεργάζεται η κυβέρνηση μετά το φρένο βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές ανάγκασαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, να παγώνει το σχέδιο νόμου, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον πρωθυπουργό. "Ο κ. Σαμαράς επιθυμεί η διαβούλευση να είναι εξαντλητική... ώστε, μετά τις ευρωεκλογές, να ενημερωθεί η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα αυτής της διαβούλευσης και να διαμορφωθεί η τελική θέση της" ανέφερε.
Το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και την παραλία προτείνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο παραχώρησης της κοινόχρηστης παράκτιας ζώνης, αλλά και τη δημιουργία μόνιμων κατασκευών σε αυτή και πλέον η κυβέρνηση επεξεργάζεται αλλαγές, σύμφωνα με 'Τα Νέα".
-Πλέον σχεδιάζεται να αφήνεται ελεύθερο υποχρεωτικά το 50% της παραλίας, δηλαδή χωρίς κατασκευές, ξαπλώστρες και ομπρέλες.
-Μειώνεται στα 70 μέτρα η απόσταση που πρέπει να τηρούν μεταξύ τους δύο επιχειρηματίες που έχουν ομπρελοκαθίσματα στην παραλία.
-Ταυτόχρονα οι αυθαίρετες κατασκευές (εκτός από τις κατοικίες) θα νομιμοποιούνται μόνο μετά από περιβαλλοντική μελέτη.
news.gr
Τελικό Europa League έχει το βράδυ της Τετάρτης με τη Μπενφίκα να συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη, μάλιστα, χρονιά.

Για τους Αετούς της Λισαβόνας είναι ο όγδοος ευρωπαϊκός τους τελικός συνολικά μετά την περίφημη... ουγγρική κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν.

Η Μπενφίκα, από εκείνη την... αποφράδα ημέρα μέχρι σήμερα, έχει χάσει και τους επτά τελικούς που έχει συμμετάσχει!

Θα σταματήσει άραγε κάποτε αυτή η κακοδαιμονία; Κι αυτό το κάποτε θα είναι απόψε;

Το τελευταίο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Μπενφίκα χρονολογείται το 1962, πριν δηλαδή από 52 χρόνια!

Η τότε -ασυναγώνιστη για πολλούς- ομάδα της Μπενφίκα, έχοντας ηγέτη της τον Εουσέμπιο, είχε κατορθώσει να ξεπεράσει τη Ρεάλ Μαδρίτης της μορφής του Αλφρέδο Ντι Στέφανο και να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης -κάτοχος του τότε κυπέλλου Πρωταθλητριών- για δύο συνεχόμενες χρονιές (1961 και 1962).

Στον πάγκο της ομάδας καθόταν ο ιδιόρρυθμος Ούγγρος προπονητής, Μπέλα Γκούτμαν, ο οποίος μάλιστα καθιέρωσε το σύστημα 4-2-4 στην πορτογαλική ομάδα. Ωστόσο, μετά από αυτές τις επιτυχίες, οι δρόμοι του Γκούτμαν και της Μπενφίκα χώρισαν με άδοξο τρόπο.

Πολλοί, όλο και περισσότεροι όσο περνούν τα χρόνια, ισχυρίζονται ότι πίσω από τις συνεχόμενες ευρωπαϊκές αποτυχίες της Μπενφίκα από το 1962 κι έπειτα κρύβεται ο... Μπέλα Γκούτμαν.

Η ιστορία λέει ότι λίγο μετά την στέψη της Μπενφίκα ως καλύτερης ομάδας της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη φορά το 1962, όταν και νίκησε στον τελικό του Άμστερνταμ τη Ρεάλ Μαδρίτης με 5-3, ο Γκούτμαν ζήτησε αύξηση των αποδοχών του από το σύλλογο.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες της Μπενφίκα αρνήθηκαν με αποτέλεσμα ο κόουτς να παραιτηθεί. Όμως, ο Ούγγρος δεν άφησε περάσει έτσι αυτή η άρνηση του συλλόγου για νέο συμβόλαιο και ξεστόμισε την εξής κατάρα: "Να μην πάρετε ευρωπαϊκό τίτλο και να μην κερδίσει άλλη πορτογαλική ομάδα δύο συνεχόμενα κύπελλα Ευρώπης τα επόμενα 100 χρόνια!".

Μέχρι σήμερα λοιπόν, η γνωστή ως "κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν", σε ό,τι αφορά την Μπενφίκα, δεν έχει σπάσει!

Κι αυτό επειδή η Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο κατέκτησε το κύπελλο UEFA τη σεζόν 2002/03 κόντρα στην σκωτσέζικη Σέλτικ και το Champions League του 2003/04, με αντίπαλο τη γαλλική Μονακό.

Από την άλλοι, οι Λουζιτανοί έχουν καταφέρει να βρεθούν άλλες επτά φορές σε ευρωπαϊκό τελικό κυπέλλου Πρωταθλητριών και κυπέλλου Κυπελλούχων και σε όλες ηττήθηκαν. Αναλυτικά: 1963: Μίλαν 2-1, 1965: Ίντερ 1-0, 1968: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1 (στην παράταση), 1983: Αντερλεχτ 2-1, 1988: Αϊντχόφεν 6-5 (στα πέναλτι), 1990: Μίλαν 1-0 και, τέλος, Τσέλσι 2-1 το 2013.
news.gr
Να υποβάλουν αιτήσεις εντός 15 ημερών καλούνται υπάλληλοι, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να καλύψουν 547 θέσεις σε νοσοκομεία, δικαστήρια και ΚΕΠ της χώρας, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η πρόσκληση αφορά «διαθέσιμους» που προέρχονται από υπουργεία και φορείς τους, πανεπιστήμια, τον ΟΑΕΔ και ασφαλιστικά ταμεία.

Οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού των φορέων προέλευσης στους οποίους κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση αίτηση - υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξή τους.

Θα προσδιορίζουν τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμούν να μεταταχθούν, ενώ θα υποβάλουν και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα. Παράλληλα, καλούνται οι Διευθύνσεις εντός προθεσμίας 5 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων - υπεύθυνων δηλώσεων να προβούν σε αποτύπωση (καταγραφή) των προσόντων των υπαλλήλων και να συντάξουν πίνακες συνδρομής κριτηρίων τους οποίους αποστέλλουν στο ΑΣΕΠ με τη χρήση ειδικής πληροφοριακής εφαρμογής που εκπονεί για το σκοπό αυτόν το ΑΣΕΠ και να ακολουθήσει η συνηθισμένη διαδικασία (μοριοδότηση, κατάρτιση προσωρινού πίνακα, ενστάσεις, τελικός πίνακας κλπ).

Σύμφωνα με το ΦΕΚ αναμένεται να καλυφθούν:
- 300 θέσεις για υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) του κλάδου δικαστικών επιμελητών και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού.
- 164 θέσεις υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου γραμματέων και διεκπεραίωσης υποθέσεων
- 73 θέσεις κυρίως διοικητικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε δικαστήρια της χώρας και σε ΚΕΠ
- 10 θέσεις για γραμματείς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε δικαστήρια της Αθήνας (Διοικητικό Εφετείο, Πρωτοδικείο, Εισαγγελία Πρωτοδικών, Πταισματοδικείο.

http://www.thestival.gr
Το περπάτημα στην άμμο, γυμνάζει, καίει περισσότερες θερμίδες και αυξάνει το αίσθημα ευεξίας!

Το περπάτημα έχει τα ίδια οφέλη για το σώμα όπως και το τρέξιμο και βοηθά στην απώλεια κιλών και λίπους. Όταν μάλιστα γίνεται και στην άμμο, τότε αυξάνεται το αίσθημα της ευφορίας, ενώ μεγαλώνει ο βαθμός αντίστασης της άσκησης εξαιτίας της ανωμαλίας του εδάφους.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείτε στην παραλία, σηκωθείτε από την πετσέτα, φορέστε οπωσδήποτε γυαλιά και αντηλιακή κρέμα και αθληθείτε στην άμμο για τουλάχιστον 30 λεπτά, αφού:
√ Θα ενισχύσετε τη λειτουργία του καρδιακού, αναπνευστικού και κυκλοφορικού συστήματος.
√ Θα γυμνάσετε γάμπες, πόδια, αλλά και κοιλιακούς ευχάριστα, χωρίς τον φόβο τραυματισμού, αφού η άμμος απορροφά τους κραδασμούς και δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις.
√ Μπορείτε να συνδυάσετε τις ευεργετικές ιδιότητες του περπατήματος στην άμμο, με μασάζ και φυσική απολέπιση των ποδιών, αν περπατάτε με γυμνά πόδια.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Πωλείται το κάστρο του κόμη Δράκουλα στην Τρανσυλβανία. Μεσιτικό γραφείο έχει αναλάβει την πώληση του διάσημου κάστρου και εξετάζει προσφορές.
«Εάν κάποιος έρθει με μία λογική προσφορά, θα δούμε ποιος είναι, τι προτείνει και θα εξετάσουμε σοβαρά την ιδέα» δηλώνει ο Μαρκ Μέιερ του μεσιτικού γραφείου Herzfeld and Rubin που έχει αναλάβει την πώληση του κάστρου.
Το κάστρο Μπραν χτίστηκε το 1212 και βρίσκεται στην πόλη Μπρασόφ.
Το κάστρο έγινε ευρύτερα γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραμ Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον κόμη Δράκουλα. Ωστόσο αυτός ο κόμης Δράκουλας, δεν είναι ο ίδιος με τον ένοικο του κάστρου Μπραν.
Στο κάστρο έμενε ο πρίγκιπας Βλαντ -πρόκειται για τον Βλαντ τον Ανασκολοπιστή, γνωστό και ως κόμη Δράκουλα- που κατά τον 15ο αιώνα το χρησιμοποίησε ως ορμητήριο.
Οι μύθοι λένε ότι ο κόμης Δράκουλας έζησε ελάχιστα στο κάστρο, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι του ανήκε.
Το κάστρο διαθέτει πολλές κρεβατοκάμαρες, όχι μόνο για να κοιμίσει μερικούς, δούκες και δούκισσες, αλλά και υπηρέτες και στρατιώτες. Και, φυσικά, όπως κάθε τρομακτικό κάστρο που σέβεται τον εαυτό του, διαθέτει και μπουντρούμια.
Στη δεκαετία του 1920 το κάστρο δόθηκε στη βασίλισσα Μαρί, εγγονή της βασίλισσας Βικτωρίας της Βρετανίας.
Όταν πέθανε το 1938 το άφησε στην κόρη της, η οποία στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το μετέτρεψε σε νοσοκομείο για τους τραυματίες πολέμου.
Το 1948 οι κομμουνιστές ανήλθαν στην εξουσία και έδωσαν τελεσίγραφο στην βασιλική οικογένεια να εγκαταλείψει το κάστρο μέσα σε ένα 24ωρο.
Μετά την πτώση του καθεστώτος του Τσαουσέσκου, το κάστρο δόθηκε ξανά στη βασιλική οικογένεια.
Το κάστρο ανήκει στον αρχιτέκτονα Ντόμινικ φον Χάπσμπουργκ, ανιψιό του τελευταίου βασιλιά της Ρουμανίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται προσπάθειες για την πώληση του κάστρου. Παρόμοιες προσπάθειες είχαν γίνει και το 2007.
Δεν είναι γνωστό πόσο ζητάει ο φον Χάπσμπουργκ για το κάστρο. Πληροφορίες θέλουν να έχει κάνει πρόταση στη ρουμανική κυβέρνηση να το αγοράσει για 80 εκατομμύρια δολάρια.
Οι κληρονόμοι ελπίζουν ότι το ρουμανικό κράτος θα ενδιαφερθεί για τα έσοδα που προσφέρει ετησίως το κάστρο και θα θελήσουν να τα μεγιστοποιήσουν.

http://www.thestival.gr 
Το μόνο κράτος χωρίς πρωτεύουσα!! 'Ενα μικροσκοπικό νησί στο νότιο Ειρηνικό έκανε αίτημα για να ενταχθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως ανακοίνωσε ο διεθνής οικονομικός οργανισμός. Πρόκειται για το Ναούρου, των μόλις 9.500 κατοίκων, που είναι ανεξάρτητο από το 1968 και βρίσκεται 4.000 χλμ. βορειοανατολικά της Αυστραλίας.

Το εν λόγω νησί είναι το μικρότερο σε έκταση κράτος της Γης, με μόλις 21 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους. Αποτελεί επίσης τη μικρότερη δημοκρατία στον κόσμο και το μόνο δημοκρατικό κράτος που δεν έχει επίσημη πρωτεύουσα.




































Το επίσημο αίτημα του νησιού Ναουρού υποβλήθηκε προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, την ανώτατη αρχή του Ταμείου και πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τα 24 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ. Αν γίνει αποδεκτό το αίτημα θα αποτελέσει το 189ο κράτος- μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Η αίτηση θα εξεταστεί εν ενθέτω χρόνο», ανέφερε το ΔΝΤ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Το Νότιο Σουδάν, το οποίο κήρυξε την ανεξαρτησία του το καλοκαίρι του 2011, είναι η τελευταία χώρα που εντάχθηκε στην Ταμείο τον Απρίλιο του 2012



Στην πρόσληψη 1200 ατόμων, από τους οποίους τουλάχιστον οι 650 θα είναι νοσηλευτές, προχωρά το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της σταδιακής ενίσχυσης του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Επιπλέον στο δυναμικό του έρχονται τις επόμενες ημέρες να προστεθούν και 200 νοσηλευτές από την διαθεσιμότητα - κινητικότητα του υπουργείου Παιδείας.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, επισημαίνοντας ότι «ο στόχος είναι, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που υπάρχουν στη διαδικασία των προσλήψεων, να φύγει η χώρα μας από την τελευταία θέση των χωρών του ΟΟΣΑ ως προς την αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού και πληθυσμού».

http://www.fpress.gr 
Οι ευρυαγγείες στα πόδια, κοινώς γνωστές και ως κιρσοί, είναι ένα αντιαισθητικό φαινόμενο που προκαλείται από τη συγκέντρωση αίματος στα πόδια, με αποτέλεσμα την παραμόρφωση και το σπάσιμο των φλεβών.

Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από την ενοχλητική φλεβίτιδα, τους κόκκινους κόμβους, τις ανώμαλες φλέβες και τους μώλωπες.

Σηκώστε ψηλά τα πόδια

Για τουλάχιστον 20 λεπτά, κάθε λίγες ώρες, προσπαθείτε να ανυψώνετε τα πόδια σας πάνω από το επίπεδο του κεφαλιού. Να θυμάστε ότι όσο περισσότερο στέκεστε όρθιοι, τόσο περισσότερο το αίμα, επιστρέφοντας στην καρδιά, θα πρέπει να καταπολεμήσει τη βαρύτητα.

Κάντε stretching

Οι φλέβες των ποδιών βασίζονται σε ισχυρούς μύες για να κρατήσουν το αίμα σε κίνηση. Τεντώνετε τα πόδια σας πάνω και κάτω σα να πατάτε γκάζι. Καθώς στέκεστε, σηκώνετε τις φτέρνες σας από το έδαφος και σταθείτε στις μύτες των ποδιών σας. Αν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση, μπορεί να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των κιρσών.

Κρύο νερό

Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, προσπαθήστε να κάνετε ένα κρύο ντους σε συνδυασμό με τοπικό μασάζ. Ενώ το ζεστό νερό μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση των κιρσών, το κρύο νερό μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τις φλέβες σας και να βελτιώσει την εικόνα των ποδιών σας.

Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού

Περιέχουν ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες, αντιοξειδωτικά που έχουν την ιδιότητα να ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία και να μειώνουν τη φλεγμονή.

Ρούσκος (λαγομηλιά)

Εάν δεν τον έχετε ακούσει ξανά, πρόκειται για ένα μικρό θάμνο που είναι γεμάτος από ρουσκογενίνες, χημικές ουσίες που ενισχύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και συνεπώς βελτιώνουν την κυκλοφορία.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!