Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Οι Ιάπωνες εργάτες που ζουν σε Internet Cafe
Μέσα σε μια… καμαρούλα μια σταλιά περνάνε τη ζωή τους πολλές χιλιάδες εργαζομένων στην Ιαπωνία που εξαιτίας του πολύ χαμηλού εισοδήματός τους δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν για διαμερίσματα και ζουν μέσα σε… Internet Cafe του Τόκιο.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του νέου ντοκιμαντέρ με τίτλο Net Café Refugees (Οι Πρόσφυγες των Internet Cafe) της γιαπωνέζας φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφου της Le Monde και των New York Times, Σίχο Φουκάντα, η οποία ερευνά εκτενώς το θέμα των «αναλώσιμων εργατών της Ιαπωνίας».
«Αποφάσισα να κάνω αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ γιατί ήθελα να δείξω τις ακραίες συνθήκες στις οποίες οι άνθρωποι αναγκάζονται να δουλεύουν στην Ιαπωνία και να αναδείξω το πώς τους συμπεριφέρονται λες κι είναι αναλώσιμες μηχανές», λέει η Φουκάντα που ανεβάζει τα πορτρέτα των ανθρώπων αυτών στην ιστοσελίδα http://disposableworkers.com
Βέβαια, η καμαρούλα που νοικιάζουν έναντι αντίτιμου, δεν είναι, όπως στο γνωστό ημέτερο τραγούδι, 2 επί 3, αλλά ακόμη μικρότερη, μόλις 2 επί 1, κάνοντας την καθημερινότητα τους ακόμη πιο δύσκολη και κλειστοφοβική.
Μια τέτοια περίπτωση είναι του Φουμίγια, ενός Ιάπωνα που δουλεύει ως σεκιουριτάς. Ο 26χρονος ζει σε ένα  ίντερνετ καφέ του Τόκιο γιατί με το μισθό που βγάζει σαν ημιαπασχολούμενος δεν μπορεί να πληρώσει για ένα δικό του, αυτόνομο διαμέρισμα.
Τώρα, για ένα αντίτιμο των 20 ευρώ τη βραδιά (δηλαδή 600 ευρώ μηνιαίο νοίκι), μένει σε ένα μικρό δωμάτιο μέσα στο καφέ και μάλιστα θεωρεί τον εαυτό του και «εξαιρετικά τυχερό που έχει βρει ένα τόσο φθηνό μέρος για να μένω, καθώς το καφέ είναι καλά εξοπλισμένο μιας και έχει ντουζιέρες και πλυντήρια».
«Στην αρχή, τον πρώτο μήνα, δεν μπορούσα καν να κοιμηθώ, αφού με ξυπνούσαν οι φωνές των άλλων επισκεπτών ή τα ροχαλητά τους. Αλλά πλέον, μετά από δέκα μήνες, έχω συνηθίσει», λέει ο Φουμίγια που μετά βίας μπορεί να χωρέσει στο κουβούκλιο του και προκειμένου να κοιμηθεί, πρέπει πρώτα να τοποθετεί μια κουβέρτα στο κεφάλι του για να μην τον ενοχλούν τα φώτα.
Όχι πως οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης έχουν λύσει τα δικά τους προβλήματα: απεναντίας, όπως λέει η Φουκάντα, θα βρεις πολλούς τέτοιους να διαμένουν επίσης σε παρόμοιους χώρους.
Όπως λόγου χάρη ένας πρώην μισθωτός σε μεγάλη εταιρεία πιστωτικών καρτών, που μάλιστα ανήκει στην λεγόμενη «μεσαία τάξη», ο Τανταγιούκι Σακάι: ο μεσήλικας Ιάπωνας ζει σε ένα Internet Cafe, έχοντας παραιτηθεί από την δουλεία του (ο τόνος στην παραλήγουσα), η οποία απαιτούσε να κάνει 120 έως 200 ώρες υπερωρία κάθε μήνα.















Ο Σακάι λέει πως δεν είχε χρόνο να πάει σπίτι και έτσι αναγκαζόταν να κοιμάται στο γραφείο μέχρι να αρχίσει ξανά το ωράριο του, με αποτέλεσμα να πάθει υπερκόπωση και κατόπιν σε κατάθλιψη.
«Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν έτσι στην Ιαπωνία», λέει ο ίδιος ο Σακάι, αναφερόμενος σε αυτό που στην Χώρα των Χρυσανθέμων αποκαλείται «καρόσι», ήτοι «θάνατος από υπερβολική εργασία».
Μάλιστα, με τη χώρα να έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονίας λόγω υπερβολικής εργασίας σε όλο τον κόσμο, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναγκάστηκε πέρσι να περάσει έναν σχετικό νόμο για την αποφυγή περαιτέρω «καρόσι».
Σύμφωνα με μια έρευνα του 2007  του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, πάνω από 5.000 άνθρωποι ζούσαν σε ίντερνετ καφέ μακροπρόθεσμα, εξαιτίας του πολύ χαμηλού εισοδήματός τους.



 
in.gr


Ο πληθυσμός στη χώρα μας γηράσκει καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γηράσκοντα πληθυσμό με ποσοστό αύξησης 21,4%, έναντι 17,2% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών στην Ελλάδα αναλογούν σήμερα στο 14% του πληθυσμού, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2020 θα είναι άνω του 20%, και το 2030 θα προσεγγίζουν το 30%.
Το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis παρουσίασε τα εκπαιδευτικά εργαλεία του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ενδυνάμωση Δεξιοτήτων Επαγγελματιών Υγείας για τη Βελτίωση της Υγείας του Γηράσκοντος Εργατικού Δυναμικού, e-CAPACIT8»,τα οποία έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα.
Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων των Ευρωπαίων επαγγελματιών υγείας του χώρου εργασίας, παρέχοντας τους εκπαιδευτικά εργαλεία διαθέσιμα μέσω διαδικτύου και προσαρμοσμένα στα δεδομένα της χώρας τους. Μέσω της συμμετοχής τους στην ηλεκτρονική εκπαίδευση, οι επαγγελματίες υγείας θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το γηράσκον εργατικό δυναμικό στη χώρα τους, με απώτερο όφελος την αρτιότερη κάλυψη των αναγκών των γηραιότερων εργαζομένων, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την κατάσταση της υγείας τους.
Ο Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτριος Λινός παρουσίασε τις πέντε μελέτες περιπτώσεων που αφορούν συχνές παθήσεις του γηράσκοντος πληθυσμού και σχετίζονται με το εργασιακό περιβάλλον, όπως είναι ο μυοσκελετικός και ο ρευματοειδής πόνος, οι χρόνιες αναπνευστικές νόσοι, το μεταβολικό σύνδρομο και το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης.
Το πρόγραμμα θα βοηθήσει να αντιμετωπιστούν πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν λόγω των δημογραφικών αλλαγών και της παράτασης της ηλικίας συνταξιοδότησης. H γήρανση των εργαζομένων έχει άλλωστε σοβαρές επιπτώσεις στη σχέση απασχόλησης-υγείας.
naftemporiki.gr
Την άμεση επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας διεκδικεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ). Το θέμα συζητήθηκε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης και τονίστηκε πως δεν νοείται Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς δημοτικούς αστυνόμους.

“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει διαλυθεί με την ασυδοσία που υπάρχει. Θέλουμε πολλή δουλειά μέχρι να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την πόλη σε μια υποφερτή κατάσταση. Το πρόβλημα είναι τεράστιο” δήλωσε ο δήμαρχος του κεντρικού Δήμου Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως ενδεικτικά ειπώθηκε στη συνεδρίαση, από τους συνολικά 177 δημοτικούς αστυνομικούς που είχε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με την επιστροφή όσων υπηρετούν σήμερα στην ΕΛΑΣ ο αριθμός δεν θα ξεπερνά τους 70. “Αυτοί που θα γυρίσουν είναι ελάχιστοι σε σχέση με τη δουλειά που πρέπει να κάνουν. Η δυνατότητα να πάρουμε περισσότερους πρέπει να είναι υποχρεωτική. Δεν μπορεί να μείνουμε με τόσο λίγο προσωπικό και 29 αρμοδιότητες” πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ανέφερε ότι από το σύνολο των 2.860 δημοτικών αστυνομικών, οι 1.543 μεταφέρθηκαν στην ΕΛΑΣ, οι 564 σε Υπουργεία και 753 σε φυλακές.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρώην δημοτικός αστυνομικός Θεσσαλονίκης Πέτρος Παπαφίλης έκανε λόγο για εθελοντική επιστροφή από όλους τους φορείς, ενώ ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης πρόσθεσε πως ησή μας είναι όχι απλά η επαναφορά αλλά η αναβάθμιση του ρόλου της δημοτικής αστυνομίας”.

http://www.aftodioikisi.gr 

Αλλάξτε τρόπο σκέψης και αυτόματα θα αλλάξει και η ζωή σας.
1.Μην αγχώνεστε
Το να αγχώνεστε, επειδή νιώθετε ότι ήρθε το τέλος του κόσμου, δεν είναι σώφρον, αφού δεν υπάρχει καμία τέτοια πιθανότητα. Το τέλος του κόσμου σίγουρα δεν έχει έρθει και όταν έρθει να είστε σίγουροι ότι θα σας είναι ξεκάθαρο και δεν θα προλάβετε καν να αγχωθείτε.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος άγχους, αφού δε βοηθάει σε τίποτα ο πανικός και είναι ήδη αργά για να χάσετε κι άλλο χρόνο.
Επικεντρωθείτε στην κατάσταση, βρείτε λύση ψύχραιμα και όλα θα γίνουν σύντομα καλύτερα.
2.Πάρτε βαθιές αναπνοές
Κάθε φορά που νιώθετε μια εικονική αγχόνη να τυλίγεται γύρω από το λαιμό σας, κάντε μια παύση και πάρτε μερικές καλές και βαθιές ανάσες. Φουσκώνετε και ξεφουσκώνετε την κοιλιά σας σε κάθε εισπνοή και εκπνοή και φαντάζεστε το άγχος να αποβάλλεται από το σώμα σας, σε κάθε εκπνοή.
Τέλος, να θυμάστε να χαμογελάτε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ακόμα κι αν δεν το πιστεύετε.
Επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές νιώθετε ότι το έχετε ανάγκη και θα νιώσετε πολύ καλύτερα.
3.Χαλαρώστε
Αφού πάρετε τις ανάσες σας, παρατηρείστε το σώμα σας και εντοπίστε τις περιοχές που είναι σφιγμένες ή σε ένταση -παρά τη θέλησή σας- όπως, για παράδειγμα είναι ένα σφιγμένο σαγόνι ή ώμοι σκυμμένοι προς τα εμπρός.
Δοκιμάστε να κάνετε μασάζ οι ίδιοι σε αυτές τις περιοχές και εφαρμόστε ό,τι τακτικές διαλογισμού γνωρίζετε για να ηρεμήσετε και να «λυθεί» το σώμα σας.
4.Μασάτε αργά
Ξεκινήστε τα μαθήματα υπομονής και καρτερίας από το τραπέζι και τρώτε αργά, μασώντας την τροφή καλά και σε ποσότητες που σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι, αλλά όχι σκασμένοι από το φαγητό.
Απολαύστε το φαγητό, μυρίστε τα αρώματα και γευθείτε τις γεύσεις, μασάτε αργά και προσπαθείτε να ανακαλύψετε όλα τα συστατικά που περιέχει. Δώστε το χρονικό περιθώριο στον εγκέφαλο σας να αντιληφθεί, ότι είστε χορτάτοι τρώγοντας ήρεμα και μην τρώτε ποτέ συναισθηματικά, παρά μόνο βάσει των αναγκών σας.
5.Απολαύστε το «ταξίδι»
Μην εστιάζετε αποκλειστικά στο τελικό αποτέλεσμα, γιατί έτσι αγχώνεστε, κουράζεστε περισσότερο και χάνετε και όλα όσα έχετε να κερδίσετε από τη διαδρομή. «Σπάστε» το στόχο σε μικρότερους και έτσι θα έχετε περισσότερες επιτυχίες και αφορμές για γιορτή και δε θα μοιάζει ο ένας στόχος, μακρινός και δύσκολος.
Εν ολίγοις, όσο περισσότερη καταγεγραμμένη πρόοδο έχετε, τόσο το καλύτερο  για τη δουλειά, αλλά και την ψυχολογία σας.
6.Πάρτε αποστάσεις
Την επόμενη φορά που θα σας πιάσει κρύος ιδρώτας με κάτι, κάντε στον εαυτό σας την εξής απλή ερώτηση:
Θα με απασχολεί αυτό το θέμα, μετά από μια εβδομάδα/  ένα μήνα/ ένα χρόνο;
Επειδή η πιθανότερη απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση είναι αρνητική, σταματήστε να αγχώνεστε για κάτι που δεν είναι του χεριού σας και πολύ σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.
7.Μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας
Κανείς δεν είναι τέλειος και –φυσικά- ούτε κι εσείς. Το να απαιτείτε τελειότητα λοιπόν, εκτός από ουτοπικό, είναι κυρίως αγχωτικό και δεν προσφέρει καθόλου στην παραγωγικότητα και απόδοσή σας.
Βάζετε, λοιπόν, εφικτούς στόχους και συγχωρείτε πρώτα εσείς τα λάθη σας.
8.Κάντε υπομονή και έχετε καρτερία
Διατηρείτε την ψυχραιμία σας, την υπομονή και την καρτερία σας και η ζωή σας θα γίνει πιο εύκολη και οι αντοχές σας μεγαλύτερες. Η αρετή της καρτερίας κρύβεται πίσω από όλες τις θρησκείες και φιλοσοφίες του κόσμου, δεδομένου και όπως θα έχετε βιώσει οι ίδιοι και το λέει και ο λαός: όποιος βιάζεται σκοντάφτει..
Εξασκείστε λοιπόν την υπομονή σας, κάνοντας τα παρακάτω:
• Επιλέξτε την πιο μεγάλη ουρά για να περιμένετε στο σούπερ μάρκετ
• Μην κάνετε ανάληψη μέσω ΑΤΜ, αλλά μπείτε στην τράπεζα και περιμένετε στην ουρά, και
• Πάρτε το πιο μεγάλο δρόμο για να επιστρέψετε στο σπίτι από τη δουλειά.
Είναι όλα θέμα εξάσκησης και συνήθειας και θα εκπλαγείτε από το πόση υπομονή τελικά έχετε και δεν το γνωρίζατε καν.
clickatlife.gr

Αναλυτής προβλέπει πως η φίρμα με το δαγκωμένο μήλο θα σπάσει ταμεία τους επόμενους μήνες

Καθώς η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο της νέο προϊόν μετά από 5 χρόνια, η εταιρεία αναλύσεων Cantor Fitzgerald προβλέπει ότι η φίρμα με σήμα το δαγκωμένο μήλο θα ξεπεράσει σε χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισ. δολάρια, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι συζητήσεις για τη δυνατότητα της Apple να γίνει εταιρεία αξίας άνω του 1 τρισ. δολαρίων, ξεκίνησαν το Φεβρουάριο, όταν οι μετοχές της ξεπέρασαν τα 700 δισ.

Σήμερα η τιμή της μίας μετοχής διαμορφώνεται στα 127 δολάρια, διαμορφώνοντας τη συνολική αξία της εταιρείας σε 744 δισ.

Οι εκτιμήσεις που τη θέλουν να ξεπερνά το φράγμα του 1 τρισ. δεν βασίζονται μόνο στο λανσάρισμα του Apple Watch.

Ο αναλυτής Brian White της Cantor, είναι ακόμη αισιόδοξος για τις πωλήσεις του iPhone στην Κίνα, το οποίο όπως λέει είναι έτοιμο να επωφεληθεί από ένα νέο κύκλο αναβαθμίσεων μετά την επέκταση του δικτύου 4G, καθώς και τους νέους τομείς αγοράς όπως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Έτσι, ο ίδιος πιστεύει ότι η Apple θα συνεχίσει να επιστρέφει ρευστό στους μετόχους, και μάλιστα όλο και περισσότερο τους επόμενους μήνες.


real.gr
«Υπάρχει μια συζήτηση για τη Δημοτική Αστυνομία. Πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να μείνουμε στη γραμμή του νομοσχεδίου», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο υπουργείο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, κυβερνητική πολιτική βούληση είναι να μην μείνει κανείς από την πρώην δημοτική αστυνομία και να διατεθούν όλοι, στην προς επανασύσταση δημοτική υπηρεσία. Δηλαδή, το σχετικό νομοσχέδιο να μπει στη Βουλή χωρίς να ισχύσει η εθελοντική μετάταξη από την ΕΛΑΣ στη δημοτική αστυνομία, όπως ήταν η εικόνα που είχε σχηματιστεί προ ημερών. Υπενθυμίζεται ότι και η ΚΕΔΕ ζητά να επιστρέψει στους δήμους το σύνολο των δημοτικών αστυνομικών.

Ως προς τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που μεταφέρθηκαν σε σωφρονιστικά καταστήματα, ο κ. Βούτσης επιβεβαίωσε ότι θα ενταχθούν σε ένα επόμενο στάδιο εθελοντικής κινητικότητας. «Αν τους απομακρύναμε τώρα θα πήγαινε στράφι η προσπάθειά μας για εξανθρωπισμό των φυλακών», εξήγησε.

Κατά τα λοιπά, αναφερόμενος στο προωθούμενο νομοσχέδιο, ο υπουργός τόνισε κατηγορηματικά ότι «δεν πρόκειται να γίνει μπρος-πίσω με τις επαναπροσλήψεις», θέμα που αποτελεί και τον σκελετό του νομοσχεδίου. Ακόμη, αναφέρθηκε στην επιλογή να «ανοίξουν» οι προσλήψεις για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, λέγοντας ότι «εκεί, για να μην “ξεχειλώσει” το πράγμα, θα πρέπει να υπάρξουν όλες οι εγγυήσεις ότι το προσωπικό που προσλαμβάνεται θα είναι σε συγκεκριμένες θέσεις». Συμπλήρωσε ότι η κινητικότητα που θέλει να θεσπίσει η κυβέρνηση, θα είναι εσαεί ανοιχτή και θα εφαρμοστεί «χωρίς να “μυρίσει” αίμα», δηλαδή χωρίς απολύσεις.


Από το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, 29 Μαρτίου 2015, εφαρμόζεται και στη χώρα μας το μέτρο της θερινής ώρας. Στις 03:00, οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλ. στις 04:00.

Η επαναφορά της ώρας στην κανονική, θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25/10/2015).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προϊστορική σαλαμάνδρα ήταν μεγαλύτερη από άνθρωπο
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου εντόπισαν στην Πορτογαλία τα απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα πανάρχαιου αμφίβιου είδους. Το Metoposaurus algarvensis, όπως ονομάστηκε το είδος αυτό, έμοιαζε με μια γιγάντια «έκδοση» σαλαμάνδρας.

Τα ενήλικα μέλη του είδους έφταναν σε μήκος τα δύο μέτρα και ήταν, σύμφωνα με τους ερευνητές, κυρίαρχοι κυνηγοί στις λίμνες και τα ποτάμια πριν από περίπου 220-230 εκ. έτη, την εποχή δηλαδή που έκαναν την εμφάνιση τους τα πρώτα είδη δεινοσαύρων.

Η μελέτη απολιθωμάτων διαφόρων ειδών συγγενών του M.algarvensis δείχνουν ότι είχαν πολεμήσει με δεινοσαύρους και οι ερευνητές εκτιμούν ότι το ίδιο είχε συμβεί και με το M.algarvensis. Τα απολιθώματα βρέθηκαν σε μια περιοχή της νότιας Πορτογαλίας όπου κάποτε υπήρχε μια λίμνη και το υπέδαφος κρύβει πλήθος παλαιοντολογικών ευρημάτων τα οποία «περιμένουν» την αποκάλυψή τους. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Vertebrate Paleontology».

in.gr
Μια γυναίκα περνώντας έξω από το δωμάτιο της κόρης της ακούει από μέσα ένα ηλεκτρονικό βουητό. Ανοίγει τη πόρτα μπαίνει μέσα… Η κόρη της παίζει με έναν δονητή…
- Τι κανείς εκεί κορίτσι μου; ρωταει σοκαρισμένη.
- Μαμά σε παρακαλώ, απαντά εκείνη, είμαι 35 χρονών ανύπαντρη γυναικά και αυτό εδώ το πραγματάκι είναι ο σύζυγος που δεν είχα ποτέ. Σε παρακαλώ βγες έξω!
Την επόμενη μέρα καθώς μπαίνει στο σπίτι ο πατέρας ακούει τον ίδιο θόρυβο από το δωμάτιο της κόρης του. Χωρίς να ξέρει, μπαίνει κι αυτός μέσα στο δωμάτιο και τσακώνει τη κόρη του με τον δονητή… Σοκαρισμένος κι αυτός ρωτάει τι κάνει.
- Μπαμπά σε παρακαλώ, απαντά εκείνη, είμαι 35 χρονών ανύπαντρη γυναικά και αυτό εδώ το πραγματάκι είναι ο σύζυγος που δεν είχα ποτέ. Σε παρακαλώ βγες έξω!
Μερικές μέρες αργότερα η γυναικά επιστρέφει από τα ψώνια. Καθώς μπαίνει μέσα στο σπίτι ακούει το ίδιο ηλεκτρικό βουητό, πιο δυνατό από ποτέ, να έρχεται από το καθιστικό.
Τρέχει στο καθιστικό και βλέπει τον άντρα της να κάθεται μπροστά στη τηλεόραση με τη μπύρα στο χέρι και διπλά στον καναπέ ο δονητής να πάλλεται πέρα-δώθε σα τρελός…
- Μα, τι κανείς εκεί; ρωτάει
- Τι θες μωρέ; απαντά ο σύζυγος. Βλέπω Τσάμπιονς Λιγκ με τoν γαμπρό μου.

Σύμφωνα με την ερμηνεία του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, ο νέος νόμος επιτρέπει να έχουμε όσα ζώα θέλουμε στο διαμέρισμα ή στη μονοκατοικία μας, αρκεί να τηρούνται και οι υπόλοιπες παράμετροι που προβλέπονται.

Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία, ζώων συντροφιάς. Στις πολυκατοικίες αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και πάνω, επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κάθε διαμέρισμα, με την προϋπόθεση ότι:

Τα ζώα αυτά διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχό τους.

Δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή τους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος.

Η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας.

Έπειτα από επιστολές της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Υπουργείο Υγείας που είχαν ως αποτέλεσμα την προσφυγή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, επιτέλους μπήκε ένα τέλος στην αυθαιρεσία και την άγνοια διαφόρων υπηρεσιών του Δημοσίου, κυρίως των υγειονομικών, σχετικά με τον αριθμό των ζώων που επιτρέπονται σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες.

ΠΗΓΗ: petsonly.gr
Η απειρία του εν λόγω στρατιώτη παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του ο Κινέζος στρατιώτης επιχείρησε να ρίξει μακριά μία χειροβομβίδα, αλλά αυτή του έφυγε από τα χέρια του και έπεσε δίπλα του. Ευτυχώς ο εκπαιδευτής, που βρισκόταν δίπλα του, αντιλήφθηκε αμέσως το λάθος του στρατιώτη και τον τράβηξε μακριά από την χειροβομβίδα, σώζοντας ουσιαστικά τη ζωή του.


http://www.thestival.gr 

Νέες οδηγίες στο Facebook, περιγράφουν λεπτομερώς τι είδους γυμνό μπορούν ή όχι να μοιραστούν οι χρήστες, ενώ δίδονται και κατευθυντήριες γραμμές για τις «επικίνδυνες οργανώσεις».

Μέχρι πρότινος στη σελίδα παρέχονταν μόνο αόριστοι περιορισμοί σχετικά με το τι είδους γυμνό μπορούσε να αναρτηθεί από τους χρήστες. Οι ενημερώσεις τώρα αναφέρουν ρητά πως απαγορεύεται η πλήρης έκθεση των γλουτών και εικόνες γυναικείου στήθους, εάν περιλαμβάνουν τη θηλή. Οι περιορισμοί αφορούν και το CGI γυμνό αλλά και δημοσιεύσεις που περιγράφουν σεξουαλικές πράξεις με γλαφυρές λεπτομέρειες.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο απαγόρεψε, επίσης, και την ανταλλαγή γυμνών εικόνων χωρίς την συγκατάθεση του υποκειμένου.

Η ιστοσελίδα αναφέρει, ακόμη, πως θα επιτρέψει τις εικόνες από θηλάζουσες γυναίκες ή στήθη μετά από μαστεκτομή. Εικόνες από έργα ζωγραφικής, γλυπτά και γενικότερα από τον χώρο της τέχνης είναι επίσης αποδεκτά.

Το Facebook έχει λάβει καταγγελίες για τους κανόνες του σχετικά με βίαιο περιεχόμενο, το οποίο δεν έχει ακόμα απαγορευτεί ρητά. Δεν ξέρει αν πρέπει να λάβει θέση υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας ή να ταχθεί με το μέρος των καταγγελλόντων.

Οι νέοι κανόνες συμπεριλαμβάνουν ειδικά τμήματα για την εγκληματική δράση και τον εκφοβισμό. Παρόλο αυτά, η εταιρία θα προχωρήσει εκ νέου σε νέες διορθώσεις.

Επίσης, απαγορεύει κάθε ρητορική μίσους που στρέφεται κατά των χρηστών με βάση τη φυλή τους, την εθνικότητα, την καταγωγή, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και του γενετήσιου προσανατολισμού.

Η νέα αυτή πολιτική που περιγράφετεαι σε 2.500 λέξεις- περίπου είναι, περίπου, τρεις φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη έκδοσή της.

ΠΗΓΗ: techit.gr
Οι H.J. Heinz και Kraft Foods Group, με την οποία θα δημιουργήσουν την Kraft Heinz, τον 5ο μεγαλύτερο όμιλο τροφίμων και ποτών του κόσμου, υπέγραψαν την οριστική συμφωνία συγχώνευσης.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας οι μέτοχοι της Kraft θα λάβουν μετοχές στην νέα εταιρεία και ειδικό μέρισμα σε ρευστό ύψους 16,50 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Heinz θα κατέχουν συνολικά το 51% της Kraft Heinz.

Η συμφωνία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια και των δυο εταιρειών.

http://www.fpress.gr
  
Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν καθόμαστε όλη μέρα χωρίς να κινούμαστε; Oι άνθρωποι που κάθονται όλη μέρα έχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους. Στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube και συγκεκριμένα στο γνωστό κανάλι «TED-Ed» θα μάθουμε τις επιπτώσεις.


 

Ένα πληκτρολόγιο που γράφει μόνο σε… emoji
Τα emoji έχουν κατακτήσει εδώ και καιρό το διαδίκτυο. Για το λόγο αυτό μια ομάδα προγραμματιστών αποφάσισε να δημιουργήσει και το… αντίστοιχο πληκτρολόγιο, το οποίο "γράφει" σε emoji.
Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα κάλυμμα πληκτρολογίου, το οποίο αντιστοιχεί κάθε πλήκτρο σε μια από τις γνωστές, στους χρήστες του διαδικτύου, εικόνες emoji.
Μόλις εγκατασταθεί, το πλήκτρο Caps Lock επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσουν το κανονικό πληκτρολόγιο σε αυτό των emoji, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να προσθέτουν πολύ εύκολα τις αντίστοιχες φατσούλες στις δημοσιεύσεις που κάνουν στο Facebook, στα tweets τους, ακόμη και σε επίσημα έγγραφα.
Το "Emoji Keyboard" και το αντίστοιχο λογισμικό αναπτύχθηκε από μια ομάδα προγραμματιστών στην εταιρεία Disk Cactus, που εδρεύει στην Καλιφόρνια.
Η ομάδα έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για τη συγκέντρωση των απαραίτητων πόρων για τη χρηματοδότηση της παραγωγής τουλάχιστον 1.000 τεμαχίων μέσω του Kickstarter, ενώ ελπίζει ότι θα είναι σε θέσει να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή μέχρι το τέλος του χρόνου.
Τα καλύμματα βγαίνουν σε δύο μεγέθη, ένα για standard Macs, που περιλαμβάνει τα 13-inch και 15-inch MacBook Pro, το MacBook Air 13 και το Apple Wireless Mac keyboard και ένα για το 11-inch MacBook Air.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η MailOnline προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο η αμερικάνικη εκδοχή του καλύμματος. Μέσω του πληκτρολογίου αυτού, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε πάνω από 150 emoji χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα Shift, Control και Option.
news.gr
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Καλλικράτειας οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 29 Μαρτίου από 9.30 π.μ. ως 1 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.
Μη φοβάστε να δώσετε αίμα. Το αίμα είναι ζωή. Το αποταμιεύουμε τώρα για να έχουμε σε ώρα ανάγκης.
''ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ''












http://simantra.blogspot.gr
















Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!