Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και κάθε Δευτέρα μεταξύ 18:00 και 20:00 σε όλη τη χώρα Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθιερώνεται σε μόνιμη βάση, από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, η "Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων", που εφαρμόζεται πιλοτικά εδώ και δύο μήνες, με πρωτοβουλία του τέως αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.
 
Η "Ώρα του Πολίτη" θα εφαρμόζεται πλέον σε εβδομαδιαία βάση και συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, κατά τις ώρες 18:00-20:00, σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Κατά τις συγκεκριμένες ώρες, οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων ή οι νόμιμοι αναπληρωτές τους, θα δέχονται τους πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους της περιοχής ευθύνης τους, ύστερα από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία για τον προγραμματισμό της συνάντησης, προκειμένου να συζητούνται απόψεις, να υποβάλλονται αιτήματα, παράπονα και να εκθέτονται προβληματισμοί και προτάσεις για θέματα που συνδέονται με τη δράση και το έργο της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά (από 20 Απριλίου έως 20 Ιουνίου 2015) σε (14) Αστυνομικά Τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα.

Τηλέφωνα Γραμματειών Αστυνομικών Τμημάτων όλης της χώρας, όπου οι πολίτες, οι φορείς και οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να επικοινωνούν, προκειμένου να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των συναντήσεων με τους Διοικητές, υπάρχουν σε ειδικό banner στην αρχική σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr.
 
Με δύο βασικές καινοτομίες θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου. Η συμφωνία της άτυπης Διακομματικής Επιτροπής, περιλαμβάνει για πρώτη φορά την δυνατότητα των πολιτικών αρχηγών να απευθύνουν ο ένας στον άλλον ερώτηση καθώς και να απαντήσουν σε ερώτηση που προηγουμένως τους έχει υποβληθεί.

Οι όροι του debate περιλαμβάνονται σε κείμενο στο οποίο κατέληξε η άτυπη Διακομματική μετά από τρεις συνεχείς συσκέψεις και το περιεχόμενο του οποίο ακολουθεί:

ΟΡΟΙ του DEBATE

 Ημέρα:Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου

 Ωρα έναρξης: 21.00

 Τόπος: Στούντιο της ΕΡΤ

 Συντονιστής: Δημοσιογράφος της ΕΡΤ

Δημοσιογράφοι: Ερωτήσεις θα υποβάλουν εκπρόσωποι από τους πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Συγκεκριμμένα:

ΑΝΤ1, ALPHA, E TV, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR.

Tους δημοσιογράφους τους επιλέγουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ. Θεωρείται αυτονόητο ότι οι δημοσιογράφοι δεσμεύονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Θεματικοί κύκλοι συζήτησης:

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία

2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική

3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό

4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική - 'Αμυνα

5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του καθε δημοσιογράφου

6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του καθε Αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.

Χρόνος τοποθέτησης: Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30''. Η απάντηση διαρκεί έως 1.30 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15''και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30''.

Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1.30 λεπτό ανά γύρο.

Σειρά δημοσιογράφων - καναλιών: Η σειρά τοποθέτησης των δημοσιογράφων στο πάνελ, καθορίζεται από τους ίδιους.

Σειρά αρχηγών: Με την κοινοβουλευτική δύναμη.

http://www.enikos.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!