Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019


Οι διαχειριστές των αμοιβαίων κεφαλαίων δεν είναι οι μόνοι που αισθάνονται τα απόνερα από το ράλι του χρυσού που τον οδήγησε σε υψηλά εξαετίας.
Η Empire Gold Buyers είδε την επιχειρηματική της δραστηριότητα να ανεβαίνει στο υψηλότερο σημείο από το 2011, όταν το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύθηκε σε τιμή- ρεκόρ, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της, Gene Furman. Στην House of Kahn Estate Jewelers, η εμπορία παλαιών κοσμημάτων αυξήθηκε σχεδόν κατά 50% από την περασμένη εβδομάδα, όταν η Federal Reserve έδωσε σήμα για την πρόθεσή της σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων, προωθώντας έτσι τις υψηλότερες τιμές των ράβδων χρυσού, δήλωσε η πρόεδρος της εταιρείας Tobina Kahn.
Τα εργοστάσια επεξεργασίας και εκ νέου κυκλοφορίας στην αγορά του πολύτιμου μετάλλου οδηγούν το ράλι, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών επιστρέφει στο χρυσό μετά από χρόνια μαρασμού, όταν η τιμή βρισκόταν κάτω από το επίπεδο των 1.350 δολαρίων ανά ουγγιά. Περίπου 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια προστέθηκαν σε χρηματιστηριακούς τίτλους που συνδέονται με ράβδους χρυσού αυτό του μήνα.
«Οι άνθρωποι βγαίνουν από τα χαρακώματα», δήλωσε ο Furman, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Empire Gold με έδρα τη Νέα Υόρκη, που αγοράζει παλιά κοσμήματα για νέα πώληση και ραφινάρισμα. «Cartier, Rolexes, Tiffanys, Van Cleefs: βλέπουμε μια ανοδική τάση στην αγορά ειδών πολυτελείας επειδή οι άνθρωποι πρέπει να μαζέψουν χρήματα».
Ο χρυσός αναρριχήθηκε για μια έκτη συνεχόμενη συνεδρία για να βρεθεί στα $ 1.423,44 την ουγγιά στη Νέα Υόρκη την Τρίτη. Οι τιμές σημείωσαν άνοδο, καθώς ο δείκτης S & P 500 υποχώρησε περισσότερο από κάθε άλλη ημέρα κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Με βάση τις εικασίες, η Fed ενδέχεται να μειώσει το κόστος δανεισμού των ΗΠΑ φέτος, καθιστώντας τους χρεωστικούς τίτλους που δεν έχουν επιτόκιο πιο ανταγωνιστικούς, και βοηθώντας στη διατήρηση του ράλι πολυτίμων μετάλλων στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013.

Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι αποφάσεις για τις «επιταγές» του ΟΑΕΔ, όσον αφορά στην κατάρτιση Προγράμματος χορήγησης επιταγών θεάματος 2019-2020 και στην κατάρτιση Προγράμματος χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2019.
Για την πρώτη περίπτωση, σκοπός του Προγράμματος είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η χορήγηση επιταγών θεάματος στους δικαιούχους – ωφελούμενους του προγράμματος για την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων.
Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Επιταγών Θεάματος περιόδου 2019-2020 ορίζονται: α) ασφαλισμένοι που πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας σύμφωνα με την περ.  α’ της παρ. 1 του άρθρ. 3 του ν. 678/1977, ως ισχύει, β) ασφαλισμένες που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρου 142 του ν. 3655/2008, όπως ισχύει, γ) ασφαλισμένοι που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα), δ) άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών. Ο υπό τα στοιχεία α’ έως γ’ αναφερόμενος αριθμός ημερών μπορεί να προκύπτει αθροιστικά από τις ημέρες και των τριών στοιχείων. Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος χορήγησης Επιταγών Θεάματος ορίζονται: α) τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας τριών ετών και άνω, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή του άλλου γονέα, β) οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών, όπως αποδεικνύονται από αυτεπάγγελτη αναζήτηση από αρμόδιο δημόσιο φορέα ή όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίζει. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης ενεργού ασφαλιστικής ικανότητας είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
Ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο σε 200.000 ανάλογα με τον αριθμό των παρόχων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και των προσφερομένων ανά πάροχο θέσεων
Για τη δεύτερη περίπτωση, αντικείμενο του προγράμματος είναι η χορήγηση επιταγών στους δικαιούχους – ωφελούμενους του προγράμματος για την αγορά βιβλίων.
Αντίστοιχα και εκεί, υπάρχουν προϋποθέσεις και κριτήρια για τους δικαιούχους.
Η επιδότηση μέσω της Επιταγής Αγοράς Βιβλίων δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέγουν ελεύθερα τον πάροχο από τον οποίο θα προμηθευτούν τα βιβλία τους από το Μητρώο Παρόχων του Οργανισμού.
Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
Δείτε όλη τη διαδικασία παρακάτω:
ΟΑΕΔ-ΒΙΒΛΙΑ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΦΕΚ

Νέα μελέτη για την ατμοσφαιρική μόλυνση με οξείδιο του θείου από τα κρουαζιερόπλοια έρχεται να καταδείξει τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που υπάρχουν, με τις πλωτές πολιτείες να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία εκατομμυρίων κατοίκων «διάσημων» τουριστικών λιμανιών. Η ΕΕ εκτιμά ότι περίπου 50.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τις ζωές τους από τα καυσαέρια που εκπέμπουν γενικώς τα πλοία.
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Transport and Enviroment που δημοσιεύθηκε στις 4 Ιουνίου 2019, τα κρουαζιερόπλοια που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη μολύνουν πολλαπλά την ατμόσφαιρα με θείο από ό,τι όλα τα ιχ αυτοκίνητα. της γηραιάς ηπείρου. Επισημαίνεται στην ανάλυση-έρευνα ότι υπάρχουν εταιρείες κολοσσοί της κρουαζιέρας τα πλοία των οποίων εκπέμπουν από τέσσερις έως 10 φορές περισσότερο θείο στην ατμόσφαιρα από ό,τι όλα τα ιχ αυτοκίνητα της Ευρώπης ο αριθμός των οποίων ανερχόταν στα 260 εκατομμύρια με βάση τα στοιχεία του 2017.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!