Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016


Η Lady Gaga αποκάλυψε ότι πάσχει από Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες (PTSD) μετά τον βιασμό που υπέστη όταν ήταν 19 ετών.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε η διάσημη τραγουδίστρια σε επίσκεψή της σε καταφύγιο αστέγων νεαρών ομοφυλόφιλων που προβλήθηκε από την εκπομπή του NBC Today Show χθες Δευτέρα.

"Δεν το έχω πει σε κανέναν έως τώρα", δήλωσε η 30χρονη καλλιτέχνης.

Πριν από δύο χρόνια είχε αποκαλύψει σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ότι είχε πέσει θύμα βιασμού στα 19 της.

"Η καλοσύνη με την οποία με περιέβαλαν οι γιατροί αλλά και η οικογένεια και οι φίλοι μου, στα αλήθεια μου έσωσε τη ζωή", είπε η Lady Gaga, η οποία μάλιστα μοίρασε δώρα στους νεαρούς άστεγους.

Όπως εξήγησε η ίδια, "ο διαλογισμός με βοηθάει να ηρεμώ". Πρόσθεσε όμως ότι δίνει μάχη με την ψυχική αυτή διαταραχή "καθημερινά".

"Αυτά τα παιδιά δεν είναι απλώς άστεγα ή έχουν απλώς ανάγκες. Πολλά από αυτά έχουν περάσει μία τραυματική εμπειρία, έχουν με κάποιον τρόπο δεχτεί απόρριψη. Το δικό μου τραύμα με βοήθησε να καταλάβω το τραύμα των άλλων. Είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίζουμε στα παιδιά που βιώνον μία τραυματική εμπειρία ή εγκατάλειψη ότι δεν είναι μόνα τους κι ότι τα αγαπάνε. Σε αυτό είμαστε παρέα", δήλωσε στην εκπομπή.

Μετά τη δημόσια αποκάλυψή της, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από μηνύματα θαυμαστών της που θέλησαν να μοιραστούν κι εκείνοι τις τραυματικές τους εμπειρίες.

"Εχω κάτι να σου πω. Υποφέρω κι εγώ από μετατραυματικό στρες. Είναι και για μένα η πρώτη φορά που το λέω. Σε αγαπώ και σε θαυμάζω τόσο πολύ", έγραψε ένας από αυτούς.

Το Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες (PTSD- Post Traumatic Stress Disorder) είναι μια συναισθηματική διαταραχή που αναπτύσσεται εξαιτίας ενός τρομακτικού γεγονότος (φυσικές καταστροφές, δυστυχήματα, βιασμοί, κακοποίηση, τρομοκρατικές ενέργειες κλπ), το οποίο απείλησε τη ζωή ενός ατόμου ή μιας ομάδας ανθρώπων και το οποίο ξεπερνά τα όρια των συνηθισμένων ανθρώπινων εμπειριών.

'Οταν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, δημιουργεί στο άτομο ψυχικό τραύμα.

Η Lady Gaga είναι μία από τις πιο επιτυχημένες σύγχρονες τραγουδίστριες με έξι άλμπουμ στο ενεργητικό της. Το έκτο, με τίτλο Joanne, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ δηλώνοντας στο BBC ότι "θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιφρουρήσουμε την κοινωνική πρόοδο που έχουμε σημειώσει τα τελευταία οκτώ χρόνια".

Η τραγουδίστρια είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤ, στήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ, ενώ πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από τον ουρανοξύστη του Τραμπ (Trump Tower) όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


- Όλες τις Κυριακές του χρόνου, χωρίς εξαιρέσεις, ανοιχτά τα καταστήματα
- Με e-mail το ΔΝΤ βάζει νέα βόμβα για τους εργαζόμενους
- Θέμα ωραρίου μπαίνει στη διαπραγμάτευση μαζί με τα εργασιακά
- Πάγωσαν στο υπουργείο Οικονομικών με τη νέα απαίτηση

Νέα βόμβα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση που καθημερινά σχεδόν κολλάει και σε μια νέα απαίτηση.

Η βόμβα ήρθε με e-mail από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, από το ΔΝΤ που έβγαλε από το μανίκι νέο... άσσο για να κολλήσει τη διαπραγμάτευση.

Ο... άσσος δεν είναι άλλος από την απαίτηση να είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου, χωρίς εξαιρέσεις.

Η απελευθέρωση του ωραρίου τις Κυριακές προκάλεσε πάγωμα στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος, έσπευσε να στείλει άμεσα αρνητική απάντηση.

Μάλιστα η απαίτηση του ΔΝΤ ήρθε λίγο πριν το Eurogroup απειλώντας να βάλει ακόμη ένα εμπόδιο. Οι υπεύθυνοι του Ταμείου υποστήριξαν ότι το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές μέσα στον χρόνο περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Μάλιστα η απάντηση του υπουργείου περιλαμβάνει το σχέδιο για το άνοιγμα καταστημάτων ορισμένες Κυριακές τον χρόνο επιπλέον όσων ήδη ισχύουν με βάση απόφαση της περιφέρειας η οποία θα λαμβάνει απόφαση συγκεκριμένα στοιχεία. Οι αντιπεριφερειάρχες θα έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για τις περιοχές αλλά και τον αριθμό των Κυριακών που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.
7 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από το μπάνιο τώρα -Χαλάνε
Το μπάνιο δεν είναι αποθηκευτικός χώρος και ένα δωμάτιο το οποίο μπορεί να φιλοξενεί, αλόγιστα, προσωπικά αντικείμενα.
Οφείλει να ένας χώρος που τηρεί αυστηρά τους κανόνες υγιεινής, χώρος λειτουργικός και καλά οργανωμένος.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.


Οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον μια χούφτα ξηρών καρπών κάθε μέρα (γύρω στα 20 γραμμάρια), έχουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια, καρκίνο και άλλες ασθένειες, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-νορβηγική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου και του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Ντάγκφιν 'Αουνε της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πρώτου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "BMC Medicine", αξιολόγησαν 29 μελέτες από όλο τον κόσμο, που αφορούσαν συνολικά 819.000 ανθρώπους, σχετικά με τη σχέση ξηρών καρπών και ασθενειών.

Η μετα-ανάλυση έδειξε ότι μια καθημερινή χούφτα ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφιανιαίας νόσου κατά σχεδόν 30%, του καρκίνου κατά 15% και του πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 22%. Επίσης, μειώνεται κατά 50% ο κίνδυνος θανάτου από πνευμονοπάθεια και του διαβήτη κατά σχεδόν 40%.

Όπως είπε ο 'Αουνε, «βρήκαμε μια συστηματική μείωση του κινδύνου για διάφορες παθήσεις, πράγμα που δείχνει ότι υπάρχει πραγματική σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση των ξηρών καρπών και στην υγεία. Πρόκειται για σημαντικό όφελος, για μια μάλιστα τόσο μικρή ποσότητα τροφής».

Τα οφέλη -που οφείλονται στην περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, πολυακόρεστα λίπη και άλλα θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά- αφορούν πολλά είδη ξηρών καρπών, όπως φουντούκια, καρύδια, φιστίκια κ.α.

Από την άλλη, σύμφωνα με τη μελέτη, δεν φαίνεται ότι η κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας πάνω από 20 γραμμάρια, επιφέρει κάποια ουσιαστική περαιτέρω βελτίωση στα οφέλη για την υγεία.

Στο σημερινό αθλητικό πρόγραμμα τηλεοπτικών μεταδόσεων δεσπόζουν οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις για το Champions League. Το υπόλοιπο πρόγραμμα συμπληρώνουν αγώνες Βόλεϊ και Μπάσκετ.

Champions League

21.45 Ρεάλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ HD, COSMOTE Sport2HD)
21.45 Λεβερκούζεν-Μονακό (COSMOTE Sport3HD)
21.45 Τότεναμ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (COSMOTE Sport4HD)
21.45 Γιουβέντους-Ντινάμο Ζάγκρεμπ (COSMOTE Sport5HD)
21.45 Λιόν-Σεβίλη (COSMOTE Sport6HD)
21.45 Πόρτο-Λέστερ (COSMOTE Sport7HD)
21.45 Λέγκια Βαρσοβίας-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (COSMOTE Sport8HD)

Basketball Champions League

19.00 Σολνόκι-ΑΕΚ (ΕΡΤ3, Novasports3HD)
21.00 Άρης-Έλιος Σανς Ντομζάλε (Novasports2HD)
21.00 Όλντενμπουργκ-Βέντσπιλς (Novasports3HD)

Επίσης

15.00 Κύπελλο Ελλάδας: Κισσαμικός-Πανιώνιος (COSMOTE Sport3HD)
15.00 Youth League: Λεβερκούζεν-Μονακό (COSMOTE Sport7HD)
16.30 Champions League Βόλεϊ: Χάλκμπανκ-Περούτζια (COSMOTE Sport6HD)
19.45 Ευρωλίγκα: Μακάμπι-Μπάμπεργκ (Novasports4HD)
01.30 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας Πισίνας (ΕΡΤ1, ΕΡΤ HD)
01.45 Copa do Brasil (2ος τελικός): Γκρέμιο-Ατλέτικο Μινέιρο (COSMOTE Sport7HD)

Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπιγιονσέ είναι πρώτη με εννέα υποψηφιότητες στα βραβεία Γκράμι, τα μουσικά βραβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον κατάλογο των υποψηφιοτήτων που δημοσιεύθηκε σήμερα από την αμερικανική ακαδημία δίσκων, τη Recording Academy.

Δημιουργός του άλμπουμ "Lemonade", η Μπιγιονσέ προηγείται του καναδού Ντρέικ, της Ριάνα και του ράπερ Κάνιε Ουέστ, οι οποίοι έχουν από oκτώ υποψηφιότητες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC
Η γενική 24ωρη απεργία διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ την Πέμπτη, με συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 11:00 το πρωί.
Στο μήνυμά της για την ημέρα η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι αντιδρά στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Επίσης, η ΓΣΕΕ αντιδρά σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας.
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ που επικρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι σε πλήρη συμφωνία με δανειστές, ΣΕΒ και τους υπόλοιπους εργοδοτικούς φορείς, ετοιμάζει νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων.
«Τα μέτρα αυτά έρχονται και στο Δημόσιο- εκφράζει την ανησυχία της η ΑΔΕΔΥ- Το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι δήθεν το Δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι δανειστές απαιτούν μόνιμο σύστημα απολύσεων χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν απολύσεις, τη μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό «κόφτη». Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης».
Συμμετοχή και της ΠΝΟ
Στην γενική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η συμμετοχή της ΠΝΟ στην γενική απεργία έρχεται να προστεθεί στις κινητοποιήσεις στις οποίες είχαν προχωρήσει ήδη οι ναυτεργάτες, οι οποίοι έπειτα από την «άκαρπη» όπως τη χαρακτήρισαν συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, τη Δευτέρα, αποφάσισαν νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία η οποία ξεκίνησε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 06.01 το πρωί και λήγει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 06:00 το πρωί, οπότε και ξεκινά η 24ωρη που είχε εξαγγείλει η ομοσπονδία μαζί με την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Αυτό σημαίνει ότι την Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αποκλεισμού των νησιών από την ηπειρωτική χώρα, γεγονός το οποίο έχει ήδη προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου με τους αγρότες και παραγωγούς στην Κρήτη χθες, να διαμαρτύρονται να ζητούν να προγραμματιστεί έκτακτο δρομολόγιο ώστε να μεταφερθούν τα προϊόντα τους.
Προβλήματα προκλήθηκαν από την απεργία της ΠΝΟ και με μαθητές που βρέθηκαν στην Κρήτη για πενθήμερη εκδρομή, καθώς εγκλωβίστηκαν στο νησί. Τελικώς οι μαθητές αποφασίστηκε να επιστρέψουν στα σπίτια τους με έκτακτες πτήσεις.
Στην ανακοίνωση της πάντως η ΠΝΟ κάνει λόγο για «αδυναμία της κυβέρνησης να δεσμευτεί ουσιαστικά», ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση καταγγέλλει τις απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε άποψη μεθοδεύσεις και προσπάθειες δημιουργίας συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού».

Πηγή: iefimerida.gr

Μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ ανέπτυξε μια πρωτοποριακή εφαρμογή, η οποία μετατρέπει ένα κοινό smartphone σε ανιχνευτή σεισμών.

Ο λόγος για την εφαρμογή MyShake και σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

«Διαπιστώσαμε ότι το MyShake θα μπορούσε να ανιχνεύσει όχι μόνο μεγάλους σεισμούς, αλλά και μικρότερης έντασης, κάτι που πιστεύαμε ότι ποτέ δεν θα ήταν δυνατό», δήλωσε ο Κουίνγκαϊ Κονγκ, ένας από τους δημιουργούς της εφαρμογής.

Από τότε που τέθηκε σε λειτουργία, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το MyShake έχει εντοπίσει τουλάχιστον 200 σεισμικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που καταγράφουν τα 200.000 smartphones που ενσωματώνουν την εφαρμογή.

«Υπήρξαν πολλές ομάδες ερευνητών που είχαν προσπαθήσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, ωστόσο το MyShake είναι η πρώτη εφαρμογή που πραγματικά δουλεύει. Το αποτέλεσμα είναι σπουδαίο», δήλωσε ο Ρεμί Μποσού του Ευρωπαϊκού-Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου στη Γαλλία.

Προς το παρόν, η εφαρμογή καταγράφει μόνο δεδομένα, ωστόσο ο Κονγκ σχεδιάζει να προσθέσει ένα χαρακτηριστικό που θα προειδοποιεί τους χρήστες για οποιαδήποτε σεισμολογική δραστηριότητα στην περιοχή τους, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν εγκαίρως σε κάποιο ασφαλές μέρος.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό New Scientist, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη χρήση της εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα είναι ο διαχωρισμός μεταξύ δονήσεων και σεισμικής δραστηριότητας.

Για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, η ομάδα του MyShake «εκπαίδευσε» το νευρωνικό δίκτυο της εφαρμογής ώστε να είναι σε θέση να κάνει διαχωρισμό μεταξύ ενός σεισμού και των συνηθισμένων δονήσεων που καταγράφονται σε ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια κωδικοποίησαν τις πληροφορίες αυτές στην εφαρμογή ούτως ώστε κάθε φορά που το MyShake ανιχνεύει μία κίνηση να μπορεί άμεσα να καθορίσει εάν πρόκειται για σεισμό.

«Είμαι θετικά εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των καταγραφών που παρουσιάζονται», δήλωσε ο Μποσού. «Τα smartphones αναμένεται να αποτελέσουν το κλειδί για το μέλλον της ανίχνευσης των σεισμών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
11
Η φιλοσοφία του φετινού χριστουγεννιάτικου concept στη Θεσσαλονίκη, απευθύνεται στα παιδιά, στους γονείς, στις μεγάλες ηλικίες, στους νέους, στους μοναχικούς ανθρώπους, στους πρόσφυγες, παλιούς και νέους και τους τουρίστες και στοχεύει σε μια πόλη όμορφη τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα κατά την εορταστική περίοδο με σκοπό να πλημμυρίσει το εμπορικό κέντρο της πόλης με κοινό, αγοραστικό και μη, να γίνει η Πλατεία Αριστοτέλους το μεγάλο σαλόνι, να δοθεί η δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής του κόσμου και να αξιοποιηθούν οι τοπικές καλλιτεχνικές δυνάμεις.
11
Ο εορταστικός διάκοσμος θα καλύψει Πλατείες & πάρκα, Πεζοδρόμους, Στοές & σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, Δρόμους, Λιμάνι, παραλία & θάλασσα και τις Πύλες της πόλης.
Συγχρόνως θα υπάρχει λειτουργία διαδραστικών εγκαταστάσεων στην πόλη. Πρόκειται για την δημιουργία ενός φεστιβάλ ”αυθόρμητων” καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα συμβούν στην καρδιά του εμπορικού κέντρου με αυτοσχέδιο τρόπο. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παρελάσεις, μεγάλες αλλά και μικρότερες συναυλίες, εκθέσεις, δρώμενα στο δρόμο ( πλατείες, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, στοές, μαγαζιά κλπ).
Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην αξιοποίηση των νέων καλλιτεχνών της πόλης, τη συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ με όλα τα τμήματα (Μουσικό, Θεάτρου, Εικαστικό, Κινηματογράφου), το Τμήμα του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου, το ΚΘΒΕ, τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου, τη Δραματική Σχολή Βουτσινά αλλά και άλλες ιδιωτικές δραματικές σχολές που μπορούν να αξιοποιηθούν.
Πέρα από τις μεγάλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις, σχεδιάζονται μικρά «απρόσμενα» επεισόδια που θα συμβαίνουν καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών στο εμπορικό κέντρο, όπως ηθοποιοί που θα στήνουν δρώμενα σε καφετέριες ή μέσα στις αγορές (Καπάνι-Μοδιάνο), χορευτές που θα χορεύουν όχι σε κάποια σκηνή αλλά ανάμεσα στον κόσμο, και μουσικοί που θα παίζουν χωρίς μικρόφωνα και ηχεία, δρώμενα που θα κάνουν την αγορά να κινείται σε γιορτινούς ρυθμούς .
Οι 180 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10 Δεκεμβρίου, θα διαρκέσουν μέχρι τη 1η Ιανουαρίου 2017 και θα πραγματοποιούνται σε πολλά σημεία ταυτόχρονα στην πόλη:
Πλατεία Αριστοτέλους, Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, Πλατεία Τσιρογιάννη, Αγορά Μοδιάνο, Πεζόδρομος Ικτίνου, ΧΑΝΘ, Ροτόντα, Λαδάδικα, Πεζόδρομος Δημ.Γούναρη, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Καθολική Εκκλησία, Στοά Αγίου Μηνά, Αίθουσα δοκιμών Κ.Ο.Θ, σε καφέ και στοές του κέντρου της Θεσ/νίκης, στα εργοτάξια και στις λαμαρίνες του μετρό….
Προβλέπεται να συμμετάσχουν περίπου 300 καλλιτέχνες, 100 εθελοντές, 60 φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, Συμφωνικές Ορχήστρες, η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, και Χορωδίες.
Από τις 10 Δεκεμβρίου, το κέντρο της πόλης, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 22.00 η Θεσσαλονίκη θα ζει στους ρυθμούς μιας μεγάλης, χαρούμενης, πολύχρωμης, πολύβοης και πολυποίκιλης γιορτής, που θα κινητοποιεί τον κόσμο, τους επισκέπτες της κάθε ηλικίας και θα τους δίνει ένα κίνητρο για να κατέβουν στο κέντρο και να τονωθεί έτσι και η αγορά.
θα λειτουργούν 3 κεντρικές σκηνές στην πόλη οι οποίες θα φιλοξενούν καθημερινά μουσικά γεγονότα:
Πλατεία Αριστοτέλους, από τις 10/12 έως την 01/01/2017
Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, από τις 18/12 έως την 01/01/2017
Πλατεία Τσιρογιάννη, από τις 23/12 έως την 30/12/2017
Στον άξονα της Αριστοτέλους, από την Τσιμισκή έως την Εγνατία, θα τοποθετηθούν και θα λειτουργούν διαδραστικά παιχνίδια, φωτεινή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, ενώ στο άνω μέρος της Αριστοτέλους, από το άγαλμα του Βενιζέλου και πάνω, θα λειτουργεί Carousel, συγκρουόμενα και τρενάκι. Παράλληλα, θα υπάρχει το Χριστουγεννιάτικο παζάρι, σε 20-25 Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια.
– Την παραμονή των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτυ με επίκεντρο την Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ
– την παρα- μονή της Πρωτοχρονιάς, θα εξελιχθεί ένα τελετουργικό με μουσικά-θεατρικά- χορευτικά δρώμενα, ακροβάτες, ηθοποιούς, dj party, με ταυτόχρονη τηλεοπτική κάλυψη.
Για την υλοποίηση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων 2016 συνεργάζονται με το Δήμο Θεσσαλονίκης οι φορείς: ΚΘΒΕ, ΧΑΝΘ, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Ελληνική Αστυνομία, Βυζαντινό Μουσείο, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Α.Π.Θ., Παιδικά εργαστήρια Santa run, Ποντιακά Σωματεία, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ, Μουσικό Σχολείο κ.α.
Όλες οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θα είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ για αρκετές από αυτές έχουν φιξάρει οι ημερομηνίες.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα εκδηλώσεων, έχει ως εξής:
ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ κλπ. ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Αριθ. εκδηλ. ΧΩΡΟΙ
Μαρία Θωίδου Τρίο Μουσική εκδήλωση 3 17/12 Αριστοτέλους και 21/12 Αγ. Σοφίας
The Dreamers Μουσική εκδήλωση 3 10/12 Αριστοτέλους
19/12 Αγ. Σοφίας
Ρούλα Μανισάνου τρίο Μουσική εκδήλωση 1 27/12 Αριστοτέλους
Δήμος Γκουνταρούλης Μουσική εκδήλωση 2 22/12 Μοδιάνο
30/12 Αγ. Σοφίας
Γιώργος Χριστιανάκης Μουσική εκδήλωση 1 29/12 Ντορέ
Γιώργος Καζαντζής Μουσική εκδήλωση 1 27/12 Πλ. Τσιρογιάννη
Ηρακλής Πασχαλίδης Μουσική εκδήλωση 1 29/12 Αίθουσα δοκιμών Κ.Ο.Θ.
Μιχάλης Σιγανίδης Μουσική εκδήλωση 1 24/12 και 30/12 Αίθουσα δοκιμών Κ.Ο.Θ.
Wrong Gong – Αλέξανδρος Δημόπουλος Μουσική εκδήλωση 2 24/12 και 30/12 Αριστοτέλους
Γιάννης Διονυσίου Μουσική εκδήλωση 2 24/12 και 28/12 Ντορέ – Πλ. Τσιρογιάννη
Contra Tempo Μουσική εκδήλωση 1 28/12 Κρατικό Ωδείο
Θύμιος Ατζακάς Μουσική εκδήλωση 2 13/12 και 20/12
Κώστας Μακρυγιαννάκης On lacrimae 2 15/12 και 19/12 Αγ. Σοφίας και Αριστοτέλους
ΘεσΣΑΞλονίκη -Ορχήστρα Σαξοφώνων Μουσική εκδήλωση 3 23/12 Αγ.Σοφίας
29/12 Αριστοτέλους
30/12 Μοδιάνο
Santa Run 18/12 Πλατεία Αριστοτέλους
Λάτιν χορός – Κατερίνα Πατσινακίδου Χορευτική παράσταση 4 17/12 Αγ. Σοφίας
21/12 Αριστοτέλους
28/12 Αριστοτέλους
29/12 Αγ. Σοφίας

Σύγχρονος χορός – Ελεωνόρα Σιαράβα Χορευτική παράσταση 2 28/12 και 29/12 Μοδιάνο – –
Σύγχρονος χορός – Δροσιά Τριαντάκη Χορευτική παράσταση 3 19/12, 23/12 και 30/12 Μοδιάνο – –
Ινδικός χορός – Ανθή Καμαριώτη Χορός Windowless 2 20/12 και 27/12 Αγ. Σοφίας – –
Χορός Bollywood – Ανθή Καμαριώτη Χορευτική παράσταση 2 20/12 και 27/12 Αγ. Σοφίας – –
Αιγυπτιακός οριεντάλ χορός – Ανθή Καμαριώτη Χορευτική παράσταση 2 27/12 Αγ. Σοφίας – –
Ευτυχολόγιο σε πέντε μέρη – Ελένη Ευθυμίου Θεατρική παράσταση 5 Σε καφέ και στοές του κέντρου της Θεσ/νίκης – – – –
Big Smile – Ingo Dunnebier Φωτογραφική έκθεση 1 10/12 – 6/1 Σε δημόσιο χώρο – – – –
Το φως και το κάδρο – Λένα Αθανασοπούλου Φωτογραφική έκθεση 1 10/12 – 6/1 Σε δημόσιο χώρο – – – –
Παράσταση Παράσταση ακροβατικών 1 31/12 – Αριστοτέλους – – – –
Show Πυροτεχνημάτων Πυροτεχνήματα πρωτοχρονιάς 1 31/12 Αριστοτέλους – – – –
Ο Γάιδαρος Ο Μένιος Μουσικοθεατρική εκδήλωση 1 22/12 Αριστοτέλους
Lemonostiffel Μουσική εκδήλωση 1 17/12 Αριστοτέλους
Largo – Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου Μουσική εκδήλωση 2 17/12 Αριστοτέλους
28/12 Αγ. Σοφίας
Stringless Μουσική εκδήλωση 4 20/12 και 23/12Αριστοτέλους
27/12 και 30/12 Αγ. Σοφίας
Συλλαίου-Σατραζάνης Μουσική εκδήλωση 1 27/12 Αίθουσα Δοκιμών ΚΟΘ
Παιδικά του Κυπουργού Μουσική εκδήλωση 1 23/12 Αριστοτέλους
Studio Flamenco Pellizco- Νιόβη Μπένου
Χορευτική παράσταση 3 10/12 Αριστοτέλους
21/12 και 23/12 Αγ. Σοφίας
Σύνολα Μουσικού Σχολείου Μουσική εκδήλωση 5 12/12 Αριστοτέλους
Δράση για τα αδέσποτα- Βασιλεία Ποιημενίδου Εικαστική εγκατάσταση – Από 10/12 θα τριγυρνά σε κεντρικούς δρόμους
The Speakeasies Swing Band Μουσική εκδήλωση 1 31/12 – Αριστοτέλους
Εδώ Χριστούγεννα – Νικίας Φονταράς Μουσικοθεατρική παράσταση 5 12,13,14,15,16/12 Αριστοτέλους
Γλυκά Χριστούγεννα – Στέλλα Νούλη Θεατρική δράση για παιδιά 3 23,24,30/12 Αριστοτέλους
Ο θησαυρός των Χριστουγέννων – Θεατρική ομάδα Ουκ Νουκ Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού για ενηλίκους 4 17,23,24,31/12 Σε όλο το κέντρο της πόλης
Groove Theory – Σοφία Παπανικάνδρου Χορευτική παράσταση 2 19/12 Αγ. Σοφίας
Το θείο βρέφος – Χαρά Αργυρούδη Φωτογραφική έκθεση 1 10/12 – 6/1 Σε δημόσιο χώρο
Στέλνω τις ευχές μου ψηλά – Ομάδα ΠάνωΚάτω7 Δράση για παιδιά 1 24/12 Αριστοτέλους
Τα δώρα της γοργόνας – Ομάδα ΠάνωΚάτω7 Δράση για παιδιά 1 31/12 Αριστοτέλους
Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει – Φρόσω Ζαγοραίου Θεατρική παράσταση 1 28/12 Θέατρο Άνετον
Πρόταση γάμου – Φρόσω Ζαγοραίου Θεατρική παράσταση 2 27/12 και 29/12 Μοδιάνο
Ερωτικά – Κυριακή Σπανού Θεατρική παράσταση 4 26/12 27/12 28/12 Πλατφόρμες τρένων
29/12 Στα καφέ της πόλης
Η γοργόνα και “Τα Χριστούγεννα – Κυριακή Σπανού Θεατρική παράσταση 2 27/12 28/12 Αγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου
Ένας κήπος από φωτεινά κλειδιά – Κυριακή Σπανού Θεατρική παράσταση 1 31/12 Αγ. Σοφίας
Πλειάδες Μουσική εκδήλωση 4 14/12 21/12 27/12 28/12 Αριστοτέλους
Γιάννης Καρακαλπακίδης Μουσική εκδήλωση 2 12/12 Αριστοτέλους
28/12 Ντορέ
Innuendo – Νόνικα Μαλκούτζη Μουσική εκδήλωση 2 16/12 και 20/12 Αριστοτέλους
Το δώρο ΚΘΒΕ Κουκλοθέατρο 2 23/12 και 30/12 Αριστοτέλους
Θεσσαλονίκη ανασκαφή 3 ΚΘΒΕ Εκδήλωση ποίησης 1 29/12 Ντορέ – Πλ. Τσιρογιάννη
Θέλετε να ακούσετε ένα ποίημα; – Χάρης Παπαδόπουλος ΚΘΒΕ Εκδήλωση ποίησης 2 27/12 28/12 Καθολική Εκκλησία
Δραματική Σχολή ΚΘΒΕ Θεατρική παράσταση 1 23/12 Λασσάνη
Χειμερινοί Κολυμβητές Μουσική εκδήλωση 1 21/12 Αριστοτέλους
Καρυοθραύστης – Ροδιά Βόμβολου Χορευτική εκδήλωση 1 18/12 Σε διάφορα σημεία του κέντρου
Κόκκινη κλωστή – Ροδιά Βόμβολου Χορευτική εκδήλωση 1 11/12 Αριστοτέλους
Κρουστόφωνο Μουσική εκδήλωση 1 Αριστοτέλους
Πέντε τελάληδες – του Χρήστου Θεοδωρίδη Θεατρικό δρώμενο 5 Κινούνται στο κέντρο της πόλης
Ξωτικοί Άγγελοι (μασκότ διοργάνωσης) – του Χρήστου Θεοδωρίδη Θεατρικό δρώμενο 10 Κινούνται στο κέντρο της πόλης
Το ρούχο, του Χρήστου Θεοδωρίδη Θεατρικό δρώμενο 2 Γούναρη, Ικτίνου
La sirena Theoni, της Φρόσως Ζαγοραίου Θεατρικό δρώμενο 4 Αγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου
Face Painting – ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δράση για παιδιά 4 Αριστοτέλους
Καλτσομπερδέματα – Ομάδα Τα Σκοράκια Δράση για παιδιά 2 Αριστοτέλους
Τα δώρα των τροχονόμων Δράση για παιδιά 1 Πλ. Τσιρογιάννη
Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα
Δράση για παιδιά
2 Λευκός Πύργος
Παιδικά εργαστήρια Santa Run Δράση για παιδιά 4 Αριστοτέλους
Παιδικά εργαστήρια Τροχαίας Δράση για παιδιά 2 Αριστοτέλους
Περιβλέποντας τη Σαλονίκη του Γιάννη Βανίδη Εικαστική εγκατάσταση – Στα εργοτάξια του μετρό
Ο δρόμος της ομορφιάς – του Χρήστου Θεοδωρίδη Διαδραστική εγκατάσταση 1 Λασσάνη
Τα κάλαντα της γαλοπούλας – του Χρήστου Θεοδωρίδη Μουσικοθεατρικό δρώμενο 2 Αγορά Μοδιάνο
Κάλαντα Μουσικού Σχολείου Μουσική εκδήλωση 1 Κινούνται στο κέντρο της πόλης
Δύο κλασικά τσέλα – Δέσποινα Κορνηλάκη Μουσική εκδήλωση 2 Αγορά Μοδιάνο
Μπάντα της Αστυνομίας Μουσική εκδήλωση 1 Κινούνται στο κέντρο της πόλης
Συμφωνική Ορχήστρα Δ.Θ. Μουσική εκδήλωση 2 Ο.Μ.Μ.Θ.
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δ.Θ. Μουσική εκδήλωση 1 Δημαρχείο
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δ.Θ. Μουσική εκδήλωση 1 Ν.Σ.Σταθμός
Χορωδία φίλων Βυζαντινού Μουσείου Μουσική εκδήλωση 1 Ν.Σ. Σταθμός
Χορωδία Μουσικού Σχολείου Μουσική εκδήλωση 1 Ροτόντα
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης Μουσική εκδήλωση 1 ΧΑΝΘ
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Κρατικου Ωδειου Μουσική εκδήλωση 1 Καθολική Εκκλησια
Σύνολα Κρατικού Ωδείου Μουσική εκδήλωση 7 Καθολική Εκκλησια
Τσιγγάνικο Γλέντι – Φάρος του κόσμου Μουσικό γλέντι 1 Πλ. Τσιρογιάννη
Ποντιακό γλέντι Μουσικό γλέντι 1 Αριστοτέλους
Παραδοσιακό γλέντι της ΧΑΝΘ Μουσικό γλέντι 1 Αριστοτέλους
Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΧΑΝΘ Bazaar 1 ΧΑΝΘ
Να σημειώσουμε, τέλος, πως, το πρόγραμμα είναι υπό σχεδιασμό και οι παρακάτω εκδηλώσεις είναι ενδεικτικές ως προς την χρονική και χωρική τοποθέτησή τους και τους επίσημους τίτλους τους.
Toumpa
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Xριστουγεννιάτικο πάρκο “FUNtasticPARK”, που έστησε για πρώτη φορά φέτος ο …Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας.
O Εμπορικός σύλλογος της πόλης, κάνοντας πράξη το σχέδιο ότι Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν φέτος να αλλάξουν το επίκεντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της πόλης και να το μεταφέρουν στην περιοχή της Τούμπας.
Toumpa
Εως τις 8 Ιανουαρίου λοιπόν και μπροστά στο πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας, έχει στηθεί το “FUNtasticPARK”, ένα μικρό χριστουγεννιάτικο πάρκο, με Χριστουγεννιάτικη αγορά, φιλανθρωπικά κιόσκια, παγοδρόμιο, το σπίτι του Αη Βασίλη, το ταχυδρομείο, τη φάτνη, το έλκηθρο, το λούνα παρκ με παιχνίδια για τους μικρούς συμπολίτες μας, αλλά και πολλές εκδηλώσεις.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος συμπληρώνει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, θέλοντας να συμβάλει στο εορταστικό κλίμα των ημερών, έχει αναλάβει τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στην περιοχή της Άνω Τούμπας, που θα λειτουργεί , τις καθημερινές 10:00 π.μ. – 22:00 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες 10:00 π.μ. – 23:00 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Ο Εμπορικός Σύλλογος, θεωρώντας υποχρέωσή του να υποστηρίξει τις περιοχές και τις αγορές που βρίσκονται εκτός ιστορικού κέντρου και με βασικό στόχο την τόνωση του ψυχολογικού κλίματος και την ενίσχυση των περιοχών αυτών, αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία ενός αισιόδοξου εορταστικού κλίματος, μιας ονειρικής ατμόσφαιρας, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.
Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Τούμπας, προγραμματίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε φορείς, σωματεία και συλλόγους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Από την πλευρά της η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, έχει προγραμματίσει και τις δικές της εκδηλώσεις.
1) 10/12/2016 Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα 18:00 στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού (στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού).
2) 18/12/2016 Παραδοσιακή εκδήλωση με θέμα τη Χριστουγεννιάτικη λαϊκή παράδοση στις 12:00 στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού (στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού).
3) 24/12/2016 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά στις11:30 στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού (στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού).
4) 28/12/2016 Λαϊκή Χριστουγεννιάτικη Βραδιά στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού (στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού).

Πρόκειται για το πιο γλυκό γεγονός της χρονιάς, καθώς η γνωστότερη στην Καρδίτσα ως τοπική «πουτίγκα» ή «κοφτή», θα παρασκευαστεί σε μήκος 100 μέτρων.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου.

Η διαδικασία παρασκευής θα πάρει σάρκα και οστά, μεθαύριο Πέμπτη από τις 9.00 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα στην «Παυσιλυπούπολη», στο άλσος του Παυσιλύπου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας, Ιωάννης Κουφόπουλος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι επιδίωξη των συναδέλφων του με αυτή την πρωτοβουλία είναι να αναδείξουν αφενός την τοπική «πουτίγκα» ή «κοφτή», όπως συνηθίζεται να ονομάζεται, και αφετέρου το υψηλό επίπεδο των ζαχαροπλαστών της περιοχής και των καταστημάτων τους, προβάλλοντας ταυτόχρονα την πόλη σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Ο κ. Κουφόπουλος κάλεσε όλους τους Καρδιτσιώτες να παραβρεθούν στο γεγονός και να γευτούν τις περίπου 5.000 μερίδες του γλυκού που θα μοιραστεί δωρεάν.

Προανήγγειλε μάλιστα και το εγχείρημα της επόμενης χρονιάς που θα είναι η παρασκευή της μεγαλύτερης νουγκατίνας!

Τα συγχαρητήριά του στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών έδωσε ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ενώ πολύ σημαντική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία των ζαχαροπλαστών και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσιάκος. Την πλήρη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών εξέφρασε και ο πρόεδρός του, Βύρων Παππάς.

Τέλος ο γραμματέας του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών, Θωμάς Μητσιόπουλος, έδωσε και κάποιες εντυπωσιακές λεπτομέρειες αναφέροντας ότι τα υλικά που θα απαιτηθούν είναι 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 400 κιλά γάλα και 50 καρύδια.

Για την πουτίγκα θα εργαστούν περίπου 30 ζαχαροπλάστες του Συλλόγου, θα έρθουν στην πόλη ζαχαροπλάστες και μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής από άλλες θεσσαλικές πόλεις, ενώ θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας, Ιωάννης Γλύκος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας κάτοικος της Ουαλίας υπέστη το σοκ της ζωής του όταν ανακάλυψε ότι η γυναίκα του είχε πρόσφατα παντρευτεί στα κρυφά τον εραστή της, μέσα από τις φωτογραφίες της γαμήλιας τελετής που η δίγαμη σύζυγος ανάρτησε στο Facebook, γράφει σήμερα η εφημερίδα Daily Telegraph.
Παρότι η 35χρονη Λίζα ‘Εβεραντ προσπάθησε να εξηγήσει στον σύζυγό της ότι δεν φορούσε νυφικό, αλλά ήταν παράνυμφος στο γάμο μιας φίλης της, ο ‘Ελιοτ ‘Εβεραντ, ένας πωλητής ηλικίας 38 ετών, πήγε να το εξακριβώσει στο δημαρχείο.
Παντρεμένη εδώ και τέσσερα χρόνια με τον ‘Ελιοτ και ήδη δύο φορές χωρισμένη, η Λίζα “του” είχε πράγματι παντρευτεί μυστικά –και παράνομα– με τον εραστή της τον Ιούλιο.
Ο πληγωμένος σύζυγος κατέθεσε μήνυση. “Του ήρθε ο ουρανός σφοντύλι”, είπε ο δικηγόρος του ‘Ελιοτ.
Ο δικαστής στο δικαστήριο του Κάρντιφ, στη νοτιοδυτική Βρετανία, κατήγγειλε τον “εγωισμό” και την “απιστία” της Λίζας και την καταδίκασε σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας.
Μητέρα τεσσάρων παιδιών, δύο από προηγούμενο γάμο και δύο με τον ‘Ελιοτ, η Λίζα υποχρεώθηκε να αφήσει την άνετη συζυγική κατοικία Νο 1 στο Τσέπστοου για να εγκατασταθεί με τον σύζυγο Νο 2 σε διαμέρισμα εργατικής πολυκατοικίας.
Elepap
Η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση «Ο Άγιος Βασίλης έρχεται στην πόλη..», την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 – 16:00 στο ΜΕΤ. Πλούσιο Χριστουγεννιάτικο brunch σε μια εκδήλωση για όλη την οικογένεια, διαδραστικά παιχνίδια, κατασκευή χριστουγεννιάτικων λιχουδιών και καρτών, αφήγηση παραμυθιού, φωτογραφίες και αθλήματα με τον Άγιο Βασίλη και πολλές ακόμη εκπλήξεις, θα περιμένουν τους καλεσμένους. Τα έσοδα θα ενισχύσουν τα βήματα ζωής των παιδιών μας.
Elepap
Όπως αναφέρει η ΕΛΕΠΑΠ: «Θα προλάβει ο Άγιος Βασίλης να μοιράσει τα δώρα σε όλη την υφήλιο; Είναι φέτος σε φόρμα; Τι λέτε να συναγωνιστείτε μαζί του στα αγαπημένα του αγωνίσματα για να το διαπιστώσετε μόνοι σας; Αφού βεβαίως έχετε πρώτα «χτυπήσει» ένα Santa tattoo, που χαρίζει μυστική δύναμη… (σσσ)! Και μετά βγείτε μαζί του φωτογραφία για να τη δείχνετε στους φίλους σας! Οι βοηθοί του θα είναι εκεί για να φτιάξετε μαζί τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, γλυκίσματα και βέβαια για να σας βοηθήσουν να του γράψετε το γράμμα με το δώρο που θέλετε και να το παραλάβει αυτοπροσώπως! H παραμυθού γιαγιά Αγγιολίνα θα σας κρατήσει συντροφιά με τον Φον Κουραμπιέ και τον Κόμη Μελομακαρόνη και θα πρέπει να τους βοηθήσετε να βγουν από τη χιονοθύελλα, για να προλάβουν τα Χριστούγεννα και να πάρουν τη θέση τους στα ράφια των ζαχαροπλαστείων!
Αυτές και πολλές ακόμη εκπλήξεις σας περιμένουν στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ΕΛΕΠΑΠ, σε συνεργασία με το ΜΕΤ, γιατί τα Χριστούγεννα έχουμε όλοι ανάγκη από γλυκές εκπλήξεις και πολλή αγάπη!
Τιμή πρόσκλησης:
€10 ενήλικες (προσφέρεται καφές/τσάι & γλυκίσματα)
€5 παιδιά (προσφέρεται πίτσα, hotdog & χυμός)
παιδιά 0-6 χρονών ΔΩΡΕΑΝ
Μαζί με όλα τα παραπάνω τι θα λέγατε να απολαύσετε ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο brunch για μικρούς και μεγάλους, με τη σφραγίδα του ξενοδοχείου ΜΕΤ. Ξεκινήστε την εορταστική περίοδο με το καλύτερο και γευστικότερο brunch της πόλης! Πλήρης μπουφές με εδέσματα από την ελληνική και διεθνή κουζίνα καθώς και συνταγές έμπνευσης του σεφ Δ. Τσανανά.
Τιμή πρόσκλησης:
€20 ενήλικες
€10 παιδιά (συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και τα παιχνίδια)
παιδιά 0-6 χρονών ΔΩΡΕΑΝ
Δωρεάν χρήση του parking του ξενοδοχείου
Προμηθευτείτε τις προσκλήσεις σας από την ΕΛΕΠΑΠ/τ. 2310318218 ή το ΜΕΤ/τ.2310017000
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!