Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ο Φωτογράφος, Michael Marten, φωτογραφίζει τις ακτές της Αγγλίας. Δείχνει την έντονη διαφορά μεταξύ υψηλών και χαμηλών παλιρροιών. Εντυπωσιακό!
 Η αγγελία έχει μπει σε site πωλήσεων αυτοκινήτων και μηχανημάτων. Ο Νάργος (έτσι είναι το όνομά του) πουλάει το τρακτέρ του, τα πρόβατά του και έναν....
Δείτε σε ένα πεντακάθαρο video από τις κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού, πως χάνεις -ως καταστηματάρχης- σε μερικά λεπτά, από δύο κλεφτρόνια,  χαλλλλαρά, ένα laptop και 70 ευρώ...



dimastin.blogspot.gr
Δείτε το μέχρι το τέλος. Η μια γκάφα μετά την άλλη...
Μήπως τον τελευταίο καιρό νιώθετε συνέχεια πεινασμένοι, συγκινείστε με το παραμικρό ή ξεχνάτε; Σύμφωνα με τους επιστήμονες αιτία για όλα αυτά τα «αταίριαστα» συμπτώματα ίσως είναι η έλλειψη ύπνου!

Πέντε ενδείξεις ότι χρειάζεστε περισσότερο ύπνο

Πεινάτε συνέχεια

Αν νιώθετε συνεχώς πεινασμένοι και δεν οφείλεται στο ότι δεν προλάβατε να φάτε πρωινό, ίσως οφείλεται στο ότι σας λείπει ύπνος.

Συγκινείστε εξαιρετικά εύκολα

Σύμφωνα με έρευνες, η έλλειψη ύπνου προκαλεί «υπερδιέγερση» των συναισθημάτων.

Ξεχνάτε απλά πράγματα

Ίσως νομίζετε ότι φταίει η ηλικία σας ή το καθημερινό άγχος, ωστόσο η έλλειψη ποιοτικού ύπνου μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημα.

Το κρύωμα δεν φεύγει με τίποτα

Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2009, δείχνει ότι, όσοι κοιμούνται τη νύχτα λιγότερες από επτά ώρες, έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν.

Δεν έχετε ικανοποιητικά αντανακλαστικά

Η έλλειψη ύπνου είναι δυνατό να προκαλέσει μείωση των αντανακλαστικών, αντίληψης του περιβάλλοντος και αύξηση του χρόνου αντίδρασης σε ερεθίσματα.
Είναι ένα από τα βίντεο που πρέπει να δουν όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων για να διαπιστώσουν ότι οι κίνδυνοι για τον τετράποδο φίλο τους ελλοχεύουν εκεί που δεν το φαντάζονται…

Το σκυλάκι του βίντεο παραλίγο να απαγχωνιστεί γιατί το λουρί του πιάστηκε στην πόρτα του ασανσέρ.

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου μπαίνει στο ασανσέρ περιμένοντας να κάνει το ίδιο και το σκυλάκι. Ωστόσο, το σκλυακι του βίντεο μένει πιο πίσω αφού θέλει να κάνει… χαρές σε κάποιον που ακολουθεί. Στο μεταξύ, όωμς, η πόρτα του ασανσέρ κλείνει. Η κυρία μένει μέσα και το σκυλάκι απέξω. Ετσι, καθώς, το ασανσέρ ανεβαίνει προς τα πάνω τραβά το λουρί του σκύλου προς τα πάνω. Παρά την αγωνιώδη προσπάθεια του κυρίου που έχει μείνει απέξω από το ασανσέρ να αποτρέψει το κρέμασμα του σκύλου, το χαριτωμένο ζωάκι κολλάει στο στην οροφή της πλαισίο της πόρτας του ασανσέρ
.
Μέσα στην ατυχία του σκυλάκι στάθηκε τελικά τυχερό αφού το λουράκι του από τη δύναμη του τραβήγματος διαλύθηκε και το ζωάκι προσγειώθηκε ανώμαλα στο έδαφος.


 Δείτε άτυχες στιγμές όπως εχουν καταγραφεί από τον φωτογραφικό φακό!
Όταν οι κανόνες της κυκλοφορίας στο δρόμο εφαρμόζονται όπως πρέπει, στην πράξη η μετακίνηση στην πόλη είναι συνήθως πανεύκολη για τους οδηγούς, τους ποδηλάτες και τους...
πεζούς. Αλλά όταν αγνοούνται ή παραμελούνται, μπορεί μια απλή διαδρομή με το αυτοκίνητο να μετατρέψει το δρόμο σε χάος, να γίνει επικίνδυνη για όλους ή απλώς… μαγευτική για να την παρακολουθήσει κάποιος σε ένα βίντεο 3,5 λεπτών. Γιατί οι οδηγοί στην Κίνα κάθε άλλο παρά τηρούν τους κυκλοφοριακούς κανόνες. Άλλωστε η απερίσκεπτη οδική συμπεριφορά είναι κοινή σε όλη την Κίνα – ένα έθνος, που έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ατυχημάτων με αυτοκίνητο στον κόσμο. Το βίντεο που ακολουθεί τραβήχτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2013 στην πόλη Taizhou.


Η μαγεία των Χριστουγέννων πλημμυρίζει φέτος τη Θεσσαλονίκη από τις 13 έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Τα φημισμένα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να μας χαρίσουν απλόχερα δόσεις ομορφιάς, χάρης, χρωμάτων και αθωότητας, ξετυλίγοντας στον πάγο το παγκοσμίως γνωστό και αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του «Καρυοθραύστη».

Πρόκειται για μία από τις πιο αγαπημένες συνθέσεις του Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκυ, μια από τις πρώτες παγκόσμιες επιτυχίες των Μπαλέτων της Αγίας Πετρούπολης και ένα κλασσικό πλέον έργο για τα διασημότερα χορευτικά συγκροτήματα όλου του κόσμου.

Τα φημισμένα Μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης έχουν ήδη επισκεφτεί αρκετές φορές τη χώρα μας με υπέροχα κλασσικά έργα, όπως «Η Λίμνη των Κύκνων», «Σταχτοπούτα», «Ωραία Κοιμωμένη».

Περισσότεροι από 200.000 θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτές τις εντυπωσιακές παραστάσεις στον πάγο που συνδυάζουν την εντυπωσιακή τεχνική του καλλιτεχνικού πατινάζ με την τέχνη και την ακρίβεια του κλασσικού χορού.

ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ

Ο Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκυ δημιούργησε τον «Καρυοθραύστη» ειδικά για τα Μπαλέτα Μαρίνσκυ (πρώην Κίροφ) το 1892 . Η λαμπρή του ενορχήστρωση και τα αρμονικά μελωδικά του περάσματα γοητεύουν και συγκινούν ανθρώπους όλων των ηλικιών και εθνοτήτων, καθιστώντας τον μια από τις πιο αγαπημένες και γνωστές κλασσικές συνθέσεις. Η χορογραφία είναι έργο του Konstantin Rassadin, πρώην πρώτου χορευτή των Μπαλέτων Μαρίνσκι (πρώην Κίροφ), ο οποίος μεταφέρει την αυθεντική πρώτη χορογραφία του Marius Petipa στον πάγο με τη βοήθεια 35 χορευτών του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Η υπόθεσή του έργου βασίζεται σε μία από τις πιο πολύπλοκες ιστορίες με νεράιδες του Γερμανού ρομαντικού συγγραφέα E.T.A. Hoffmann. Στο παραμύθι αυτό «Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών», που δημοσιεύθηκε το 1814, τα Χριστούγεννα προσφέρουν το κατάλληλο ρεαλιστικό σκηνικό για τη φανταστική υπόθεση. Η φαντασία και η πραγματικότητα, συνυφασμένες μέσα από παράξενα και θαυμαστά περιστατικά, δημιουργούν έναν συναρπαστικό όσο και ακατανόητο λαβύρινθο.

ST. PETERSBURG ICE BALLET

Τα Μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης έχουν μια μακρά περίοδο καλλιτεχνικής δραστηριότητας ξεκινώντας το 1967 με την πρώτη τους παράσταση «Κρυστάλλινο Παλάτι», η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η ιδιαιτερότητά τους στηρίζεται στο γεγονός ότι παρουσιάζουν μια νέα μορφή χορού, στην οποία η αισθητική του κλασσικού μπαλέτου συνδυάζεται με την «κοφτερή» τεχνική του πατινάζ και το αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακό, που μας επιτρέπει να μιλάμε για τη νέα εποχή του μπαλέτου στον πάγο.

Τη μεγάλη τους φήμη τη χρωστούν στον χορογράφο και καλλιτεχνικό διευθυντή τους Konstantin Rassadin, ο οποίος υπήρξε κορυφαίος χορευτής των διάσημων μπαλέτων Μαρίνσκι (πρώην Κίροφ) και για πολλά χρόνια παρτενέρ θρυλικών χορευτών όπως των Νουρέγιεφ, Μπαρίσνικοφ και Μακάροβα.

Από το 1980 που ανέλαβε τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, ακολουθεί πιστά την παράδοση των κλασικών χορογραφιών, αναδεικνύοντάς τις όμως ταυτόχρονα μέσα από την μαγευτική τεχνική του καλλιτεχνικού πατινάζ. Όλα τα έργα που έχει χορογραφήσει μέχρι τώρα, «Ρομαντικό Ποίημα», «Καρυοθραύστης», «Ωραία Κοιμωμένη», «Λίμνη των Κύκνων» «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και «Σταχτοπούτα», έχουν μαγέψει εκατομμύρια θεατών παγκοσμίως.

Σήμερα, τα Μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης είναι παγκοσμίως γνωστά, με περισσότερες από δέκα χιλιάδες παραστάσεις, πολλά βραβεία και διεθνείς διακρίσεις. Καταλυτικό στοιχείο της μεγάλης τους επιτυχίας είναι το γεγονός ότι έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τα σημαντικότερα ονόματα του κλασσικού μπαλέτου και του καλλιτεχνικού πατινάζ: Olga Kuvashova, Elena Komarova, Pavel Ivanov, Alexei Pogodin, Ludmilla Pantchina και Tatiana Prokofieva.

Παραστάσεις: Παρασκευή στις 8.30, Σάββατο 5.00 και 8.30 και Κυριακή 12.30 & 5.00.
Εισιτήρια από 12€.

Από 13 έως και 22 Δεκεμβρίου 2013.


http://www.cityportal.gr
Περισσότερους από 4.500 υπεράριθμους υπαλλήλους στους δήμους έβγαλε η πρώτη φάση της αξιολόγησης του υπουργείο Εσωτερικών με βάση την οποία θα εφαρμοστεί η κινητικότητα στους ΟΤΑ, αλλά και οι αποχωρήσεις εργαζομένων.

Η μελέτη του υπουργείου φανερώνει τους δήμους εκείνους από τους οποίους «περισσεύει» προσωπικό, αλλά και στα σημεία εκείνα της χώρας όπου χρειάζονται περισσότεροι υπάλληλοι, ενώ βασίζεται σε συγκεκριμένους τεχνοκρατικούς δείκτες περιλαμβανομένων και χρηματοοικονομικών δεδομένων.

Η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» παρουσιάζει ορισμένα στοιχεία της μελέτης, ενώ η επεξεργασία της εν λόγω αξιολόγησης συνεχίζεται από ειδική ομάδα στελεχών του υπουργείου που τρέχει τη διαδικασία και αναμένεται να διαπιστώσει τα πραγματικά κενά που υπάρχουν στους ΟΤΑ.

Στόχος είναι να καταγραφεί το τελικό αποτέλεσμα για τον αριθμό εκείνων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και εκείνων που θα μπουν σε ενδοδημοτική κινητικότητα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο σύνολο των 16 δήμων που έχουν πληθυσμό παραπάνω από 100.000 το προσωπικό που εμφανίζεται πλεονάζον με βάση τους προσωρινούς πίνακες «παίζει» από 1.263 έως 1.712.

Τι έδειξαν τα πρώτα στοιχεία της μελέτης

Στην πρώτη αποτύπωση – αξιολόγηση του υπουργείου Εσωτερικών, όπως την παρουσιάζει το «Βήμα», παρατηρούνται ενδιαφέροντα στοιχεία.

Για παράδειγμα στον Δήμο Αθηναίων επί του συνόλου 7.522 υπαλλήλων εμφανίζεται πλεονάζον προσωπικό 752 – 1.918, ενώ στο Δήμο Πειραιά από τους 1.553 εργαζόμενους ο αριθμός εκείνων που «περισσεύουν» κυμαίνεται μεταξύ 155 και 186.

Στη Θεσσαλονίκη οι υπεράριθμοι υπολογίζονται στους 367 – 934 σε ένα σύνολο 3.673 εργαζομένων, ενώ από τους μητροπολιτικούς δήμους (άνω τον 100.000 κατοίκων) εκείνοι που χρειάζονται ενίσχυση προσωπικού είναι του Βόλου, Ηρακλείου Κρήτης, Ιωαννιτών, Κέρκυρας,Κορδελιού,Πατρέων,Περιστερίου και Χανίων.

Πάντως, στην πρώτη μελέτη, παρουσιάζονται και αρκετές αντιφάσεις όπως η περίπτωση του δήμου Χαλκιδέων όπου όταν περιλαμβάνεται στους δήμους της διοικητικής περιφέρειας εμφανίζεται με πλεονάζον προσωπικό 37 εργαζομένων, ενώ όταν περιλαμβάνεται στους δήμους άνω των 100.000 κατοίκων εμφανίζεται με ανάγκες επιπλέον προσωπικού.

Η μελέτη αυτή, ουσιαστικά, προετοιμάζει το έδαφος ώστε να δώσουν οι δήμοι λίστες υπαλλήλων με βάση στοιχεία που θα προκύψουν από την fast track αξιολόγηση, με την υπόσχεση ότι θα γίνουν κυρίως μετακινήσεις και όχι απολύσεις.

Υπολογίζεται πως το μεγαλύτερο ποσοστό του πλεονάζοντος προσωπικού θα κληθεί να υπηρετήσει σε διαφορετικό δήμο και μόνο ένα μικρό μέρος αυτών θα βρεθεί σε διαθεσιμότητα.

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης οι ΟΤΑ

Ενα μεγάλο τμήμα των υπαλλήλων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα βρεθεί άλλωστε στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα για ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας αλλά και απολύσεις.

Μετά τους 2.234 σχολικούς φύλακες που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τους 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς η κυβέρνηση θα ρίξει και άλλους εργαζόμενους σε ΟΤΑ στη δεξαμενή της κινητικότητας, καθώς, πέραν των 12.500 χιλιάδων διαθεσίμων αναζητούνται ακόμη 12.500 έως το τέλος του έτους.

Παράλληλα το κυνήγι των απολύσεων θα συνεχιστεί καθώς η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την Τρόικα πως θα προχωρήσει σε 4.000 απολύσεις έως το τέλος του 2013 και άλλες 11.000 ως το τέλος του 2014.

http://www.iefimerida.gr






Επαινέστε την προσπάθεια
Πολλοί γονείς ενώ λεκτικά παραδέχονται ότι η προσπάθεια μετράει και όχι το αποτέλεσμα, πράττουν άθελα τους το αντίθετο. Πιέζουν το παιδί για μεγαλύτερους βαθμούς, για καλύτερες αποδόσεις, για περισσότερες επιτυχίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παιδί να πιέζεται για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των γονιών και να νιώθει άξιο μόνο όταν το καταφέρνει. Αντίθετα, είναι προτιμότερο ως γονείς να δίνετε ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια του παιδιού και στην πρόοδο που σημειώνει ανεξαρτήτως του ιδεατού στόχου. 

Κατανοήστε τις προσδοκίες σας
Η επιμονή για επιτυχία μπορεί να οφείλεται ενδόμυχα στην ανάγκη των γονέων να εκπληρώσουν δικές τους προσδοκίες. Αυτό όμως μπορεί να τους αποτρέπει από το να είναι ανοιχτοί και πρόθυμοι να αφουγκραστούν τις προσδοκίες και τα θέλω του παιδιού τους. Διαχωρίστε τις προσδοκίες σας από αυτές του παιδιού σας και ενθαρρύνετε το να επιδιώξει την εκπλήρωση των δικών του. Η αυτοεκτίμηση μας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο να πετυχαίνουμε πράγματα σημαντικά για μας.


 Κατανοήστε τις προσδοκίες σας
Η επιμονή για επιτυχία μπορεί να οφείλεται ενδόμυχα στην ανάγκη των γονέων να εκπληρώσουν δικές τους προσδοκίες. Αυτό όμως μπορεί να τους αποτρέπει από το να είναι ανοιχτοί και πρόθυμοι να αφουγκραστούν τις προσδοκίες και τα θέλω του παιδιού τους. Διαχωρίστε τις προσδοκίες σας από αυτές του παιδιού σας και ενθαρρύνετε το να επιδιώξει την εκπλήρωση των δικών του. Η αυτοεκτίμηση μας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο να πετυχαίνουμε πράγματα σημαντικά για μας.


 Εμπιστευτείτε το παιδί σας
Πολλοί γονείς διστάζουν να αναθέσουν στα παιδιά τους σημαντικά καθήκοντα φοβούμενοι ότι δεν θα τα καταφέρουν τόσο καλά. Το παιδί όμως αντλεί αυτοπεποίθηση από όσα διεκπεραιώνει μόνο του. Είναι σημαντικό να αναθέτουμε στα παιδιά καθήκοντα και αρμοδιότητες ανάλογα της πνευματικής και γνωστικής τους ανάπτυξης και να τα βοηθάμε μόνο όταν μας το ζητούν. Μπορούν κάλλιστα να μας βοηθούν σε δουλειές του σπιτιού, σε ψώνια, να έχουν την ευθύνη της τσάντας τους, ενός φυτού κτλ.


Δώστε επιλογές
Συχνά οι γονείς παίρνουν αποφάσεις για το παιδί τους, χωρίς να το ρωτούν, έχοντας την απαίτηση το παιδί να τις αποδέχεται αδιαμαρτύρητα. Η ωριμότητα όμως έρχεται μέσα από τις αποφάσεις που παίρνουμε εμείς για τη ζωή μας και όχι από τις αποφάσεις που παίρνουν οι άλλοι για μας. Δώστε στο παιδί σας δύο κατά προτίμηση επιλογές και αφήστε το να επωμιστεί την ευθύνη της επιλογής του. Θα φάει την ώρα που στρώνετε τραπέζι ή θα περιμένει το επόμενο γεύμα; Θα μελετήσει τα μαθήματα του τώρα ή αργά το απόγευμα;
Θα κάνει λάθη, αλλά τα λάθη είναι ο δρόμος για τη μάθηση. Η δεξιότητα της λήψης αποφάσεων μαθαίνεται σταδιακά από την νηπιακή ακόμα ηλικία και συμβάλει τα μέγιστα στην διαμόρφωση της αυτοεκτίμησης του ανθρώπου.
Επικοινωνείτε σωστά
Τα λόγια έχουν δύναμη όσο και οι πράξεις. Μην χρησιμοποιείτε άσχημους και αρνητικούς χαρακτηρισμούς για να επιπλήξετε το παιδί σας. Αντίθετα επικεντρωθείτε στην πράξη που σας δυσαρέστησε και στο πως νιώσατε εσείς για αυτήν. Αποφεύγετε να συγκρίνετε το παιδί σας με άλλα παιδιά λέγοντας «Δεν μπορείς να είσαι σαν το Γιάννη που είναι πρώτος στα μαθηματικά;» Τέτοιες δηλώσεις κάνουν το παιδί να νιώθει μειονεκτικά.

Αποδεχτείτε τα παιδιά σας άνευ όρων
Κομβικής σημασίας για την υγιή ψυχική ανάπτυξη του παιδιού είναι η άνευ όρων αποδοχή του από τους γονείς. Ο γονέας θα πρέπει να αποδέχεται πάντα το παιδί έστω και αν δεν συμφωνεί με τις πράξεις του.
Η συμπεριφορά του γονιού πρέπει να διαπνέεται από αδιαπραγμάτευτη αγάπη και στοργή. Αγκαλιάστε τα ταλέντα, τις ιδιαιτερότητες του, το χαρακτήρα του, τα ελαττώματα του. Αγαπήστε το για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα μπορούσε να γίνει.
Βάλια Παυλίδου – Ψυχολόγος
Μsc Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας ΑΠΘ, Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία
www.psychologos-pavlidou.gr

Σε λειτουργία βρίσκεται από την Παρασκευή η λειτουργία του Taxisnet που αφορά στις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, το οποίο, με βάση την απόφαση του υπουργείου, θα καταβάλλεται το πολύ σε 20 μέρες από την υποβολή της αίτησης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις διορθώσεις στην Αίτηση-Δήλωση Α21, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Στην συνέχεια, οι αιτούντες θα πρέπει να προσκομίσουν άμεσα στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ, του Δήμου κατοικίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πλην του εντύπου Ε1) που έχουν επιλέξει κατά τη συμπλήρωση της Αίτησης-Δήλωσης Α21, προκειμένου να ελεγχθούν από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΓΑ.
«Το Α21 (τροποποιητικές) και το επίδομα θέρμανσης άνοιξε! Μπράβο σε όσους δούλεψαν για τις αλλαγές στις εφαρμογές», έγραψε στο Twitter ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Πηγή: newmoney.gr
«Αγαπητοί αναγνώστες σας ευχαριστώ πολύ που έχετε ήδη ξεπεράσει τους 10 εκατομμύρια Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου και σας καλώ να συνεχίσετε να προσεύχεστε» με αυτό το μήνυμα που ανάρτησε στον επίσημο αγγλόφωνο λογαριασμό του στο δημοφιλές δίκτυο κοινωνική δικτύωσης ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τους 10 εκ. Followers.

Ο Πάπας ενεργοποίησε τον επίσημο λογαριασμό του στις 12 Δεκεμβρίου του 2012 και σε λιγότερο από έναν μήνα είχε ήδη 5 εκατομμύρια followers στους εννέα επίσημους λογαριασμούς στα Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Αραβικά, Πολωνικά, Λατινικά.

http://www.thestival.gr
Δωρεάν σπιρομετρήσεις για καπνιστές και πρώην καπνιστές άνω των 40 ετών διενεργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με κλιμάκιο πνευμονολόγων,
με στόχο την έγκαιρη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

Οι σπιρομετρήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, από τις 14.00 έως τις 19.00, στο χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 53-55, 3ος όροφος), κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλ. 2310.509.053 και 2310.509.020

http://www.thestival.gr
Πως ένα φαινομενικά αθώο και χαρωπό παιχνίδι έχει αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

Γειά σας, είμαι ο Κωστής, και είμαι 57 ημέρες καθαρός από το Candy Crush. Παρόλο που οι φίλοι μου στο facebook μου στέλνουν καθημερινά «ζωές», παρόλο που μου λείπει αυτή η απαλή μουσική που διακόπτεται από το σπάσιμο της καραμέλας και τα επιφωνήματα επιβράβευσης, συνεχίζω και δείχνω χαρακτήρα. Όπως εκείνο το απόγευμα στις αρχές Σεπτεμβρίου που χωρίς δεύτερη σκέψη, λίγο πριν φύγω για Σ/Κ διέγραψα την εφαρμογή από το tablet. Στα 42 μου για πρώτη φορά έμελλε να νιώσω τι είναι εθισμός.

Ευτυχώς δεν διήρκεσε πάνω από ένα μήνα. Στον ένα, όμως, αυτό μήνα, μέτραγα τον χρόνο με μισάωρα -κάθε μισή ώρα το σύστημα σου παρέχει και από μια νέα ζωή- και μέσα στην απελπισία μου «έπεσα χαμηλά» και ζήτησα «ζωές» από ανθρώπους στο facebook που είχαμε χρόνια να μιλήσουμε, κάποιες φορές έβγαλα και την πιστωτική από το πορτοφόλι για να αγοράσω ζωές και διαβατήρια για τις επόμενες πίστες.

Ως άλλος αλκοολικός δικαιολογούσα την κίνηση μου ότι τουλάχιστον εγώ δεν τα χαλάω για να αγοράζω τηλεοπτικά περιοδικά για τούρκικα σήριαλ. Είχα ολική άρνηση να πιστέψω ότι χάνω τον χρόνο μου σε κάτι εντελώς άχρηστο. Και αυτό είναι, ίσως, το μόνο θετικό που έχει το Candy Crush σε σχέση με τους άλλους εθισμούς. Μπορεί να ακούς συνέχεια ευχάριστες μελωδίες και να τα βλέπεις γύρω σου όλα σαν χρωματιστές καραμέλες, αλλά με τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την επιβάρυνση που θα είχε στην υγεία σου το αλκοόλ, ο καπνός ή τα ναρκωτικά ή τζόγος για τα οικονομικά σου. Και εκεί είναι που «την πατάς»...

Στην πορεία έμαθα ότι δεν είμαι ο μόνος που προσπαθεί να κάνει τριάδες με όμοιες καραμέλες και γλυκίσματα (αυτός είναι ο βασικός αντικειμενικός σκοπός του Candy Crush). Στον πλανήτη υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 140 εκατομμύρια άνθρωποι που παίζουν καθημερινά.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ, 1 στους 7 πολίτες της χώρας είναι σταθερός παίκτης. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αρκετοί από αυτoύς, γίνονται φίλοι στο μετρό αποκλειστικά με σκοπό να βοηθάει ο ένας τον άλλο με «ζωές» και «διαβατήρια». Στο διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες ομάδες όπου χρήστες ανταλλάσσουν απόψεις για το τι βήματα πρέπει να ακολουθήσουν για να περάσουν τις πίστες, ενώ χιλιάδες είναι τα video που έχουν ανέβει στο YouTube και δείχνουν τα «κατορθώματα» παικτών.

Έναν χρόνο μετά το λανσάρισμα του στα android παραμένει σταθερά μέσα στην πρώτη δεκάδα του GooglePlay παγκοσμίως (αυτή την εβδομάδα είναι στην τέταρτη θέση) αποδεικνύοντας ότι αντί να μειώνεται, η δεξαμενή του Candy Crush γεμίζει συνεχώς με νέους χρήστες.

Καθώς η εταιρία που του δημιούργησε, η King ετοιμάζεται να εισάγει και τις μετοχές της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, άρχισε να διαρρέει και οικονομικά στοιχεία γύρω από το παιχνίδι. Σύμφωνα με αυτά, τα έσοδα από τους παίκτες ξεπερνούν σε ημερήσια βάση τα 633.000 δολάρια.

Το προφίλ των παικτών είναι κυρίως γυναίκες ηλικίας 25-55 χρονών (όμως και οι άντρες έχουν μερίδιο 40%) που η King -βλέποντας την επιτυχία που είχε το παιχνίδι- θέλει να τις κερδίσει και με άλλους τρόπους. Πέρα από τα νέα παιχνίδια που τους προτείνει, από 1η Νοεμβρίου, η ζωή θα αντιγράφει το video-game και στις Ηνωμένες Πολιτείες θα κυκλοφορήσουν οι πρώτες καραμέλες με την υπογραφή Candy Crush και τα γνωστά από το παιχνίδι σχήματα. Σύντομα θα μπορεί να τις αγοράζει κανείς και μέσω του eshop της εταιρίας, και αν έχουν βάση οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, μαζί με τις καραμέλες θα προσφέρονται και τέσσερις έξτρα ζωές, ως αντάλλαγμα στα έξοδα μεταφοράς.

Τον περασμένο Απρίλιο, έναν χρόνο δηλαδή μετά το πρώτο λανσάρισμα του Candy Crush Saga, έκανε την εμφάνιση του στο facebook το γκρουπ Candy Crush Rehab από ανθρώπους που έχουν παραδεχθεί το πρόβλημα του εθισμού τους και μιλάνε ανοιχτά. Πλέον ξεπερνούν τους 5.500 και απλώς μεταφέρουμε την τελευταία ανάρτηση:« Είχα κολλήσει στην πίστα 311 για πάνω από μία εβδομάδα. Εκεί γύρω στις τέσσερις το πρωί αποφάσισα να δοκιμάσω ξανά και κατάφερα να την περάσω, ενώ δίπλα η γυναίκα μου κοιμόταν. Δεν ξέρετε πόσο πολύ ήθελα να πεταχτώ πάνω και να ουρλιάξω από την χαρά μου, δεν το έκανα όμως, γιατί δεν μου αρέσει να κοιμάμαι στον καναπέ».

Όπως και στους υπόλοιπους πειρασμούς, εάν δεν θέλεις να το πληρώσεις ακριβά, υπάρχει ένας τρόπος να γλυτώσεις. Δεν πας να δοκιμάσεις την δύναμη σου, απλά τους παραβλέπεις.

http://www.fortunegreece.com

Η ημέρα που θα είναι εφικτή η παροχή σύνδεσης ασυρμάτου Ίντερνετ μέσω του φωτός μίας λάμπας (Li-Fi) βρίσκεται πλέον πιο κοντά, όπως αναφέρουν κινέζοι επιστήμονες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Xinhua News, ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Φουντάν της Σαγκάης ανέπτυξαν μία λάμπα με ενσωματωμένα μικροτσίπ, τα οποία έχουν τη δυνατότητα παροχής ταχυτήτων που αγγίζουν τα 150 megabits per second.

Κατά την Τσι Ναν, καθηγήτρια τεχνολογίας πληροφορικής, μία και μόνο λάμπα LED του ενός watt είναι επαρκής για να συνδέσει τέσσερις υπολογιστές στο Ίντερνετ χρησιμοποιώντας, αντί για τα «συμβατικά» ραδιοκύματα, το φως της ως μέσο μεταφοράς δεδομένων.

Η Τσι ηγείται της ομάδας, η οποία περιλαμβάνει επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνικής Φυσικής της Σαγκάης, της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Το Li-Fi θεωρείται ένα από τα πιο φιλόδοξα και πολλά υποσχόμενα «στοιχήματα» του κοντινού μέλλοντος, καθώς θα διευκολύνει σε τεράστιο βαθμό την πρόσβαση στο Ίντερνετ, επιτρέποντας παράλληλα πολύ υψηλότερες ταχύτητες.

Δέκα κιτ Li-Fi θα επιδειχθούν στο China International Industry Fair, το οποίο θα αρχίσει στις 5 Νοεμβρίου στη Σαγκάη.

Όπως επισημαίνει η Τσι, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται σήμερα για την ασύρματη μετάδοση σημάτων είναι ακριβός και χαρακτηρίζεται από χαμηλές επιδόσεις. «Όσον αφορά στα κινητά τηλέφωνα, εκατομμύρια σταθμοί κεραιών έχουν στηθεί σε όλο τον κόσμο για να ενισχύουν το σήμα, αλλά η περισσότερη ενέργεια δαπανάται στα συστήματα ψύξης τους» προσθέτει.

Οι δυνατότητες εξάπλωσης της χρήσης των λαμπών Li-Fi είναι τεράστιες στην Κίνα, καθώς η αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας λαμπών με νέες LED εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς. «Όπου υπάρχει μία λάμπα LED, υπάρχει και σήμα Ίντερνετ» τονίζει η Τσι. «Κλείστε το φως και δεν υπάρχει σήμα».

Το Li-Fi έχει ακόμα δρόμο μπροστά του για να εξελιχθεί σε εμπορική επιτυχία, καθώς πιθανό μπλοκάρισμα του φωτός συνεπάγεται και αποκοπή της σύνδεσης με το Ίντερνετ. Επίσης, μεγάλο τμήμα του σχετικού εξοπλισμού (όπου περιλαμβάνονται συστήματα επικοινωνίας μέσω φωτός, καθώς και ο σχεδιασμός και η κατασκευή των ειδικών μικροτσίπ) βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό επίπεδο.

Ειδικοί που μίλησαν στο BBC επισημαίνουν ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να γίνουν αποδεκτοί οι ισχυρισμοί των κινέζων ερευνητών, καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν εμφανιστεί βίντεο ή φωτογραφίες που να απεικονίζουν την τεχνολογία σε λειτουργία.

http://www.madata.gr 
Η έκρηξη του ηφαιστείου Tαμπόρα στην Ινδονησία το 1815 η οποία σκότωσε 70.000 ανθρώπους είχε σαν αποτέλεσμα η Άνοιξη και το καλοκαίρι του 1816 να είναι εξαιρετικά ψυχρό και έτσι λοιπόν το έτος αυτό ονομάστηκε η χρονιά χωρίς καλοκαίρι.
Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν αυτές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερική όπου λόγω των χιονοπτώσεων και του ολικού παγετού ακόμα και τον Ιούνιο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο καλλιέργειες καταστράφηκαν και οι αγρότες έσφαξαν τα ζώα τους διότι δεν είχαν τροφή να τους δώσουν. Προκλήθηκαν λιμοί καθώς και επιδημίες χολέρας και στην Ευρώπη αλλά και στη Βόρεια Αμερική.

Στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ιρλανδία από τις 153 ημέρες της περιόδου Μαίου-Σεπτεμβρίου τις 142 ημέρες έβρεχε καταρρακτωδώς ενώ στην Αγγλία ο μέσος όρος θερμοκρασίας κυμάνθηκε στους 13,37 βαθμούς το τρίτο πιο ψυχρό καλοκαίρι από τότε που τηρούνται μετεωρολογικά αρχεία (από το 1659). Σύμφωνα με στοιχεία στην Γαλλία και στην Αυστρία 200.000 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα και από τις επιδημίες χολέρας και τύφου. Οι πάγοι της Αρκτικής καθώς και οι παγετώνες των Άλπεων μεγάλωσαν ενώ αντιθέτως το καλοκαίρι στην Ουκρανία θεωρήθηκε και ζεστό.

Γενικά εκείνη την χρονιά ο μέσος όρος της παγκόσμιας θερμοκρασίας ήταν 0,7 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη από τον μέσο όρο.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Είναι δυο τύποι στο γραφείο και μια μέρα ο ένας βλέπει τον άλλο να φορά ενα σκουλαρίκι. Ξέροντας πως είναι γενικά συντηρητικός τύπος, παραξενεύεται, και τον ρωτάει:
-Καλά ρε συ, σκουλαρικάκι?
Έχετε ξεκινήσει την αποτρίχωση από πολύ μικρή ηλικία και παρ'όλα αυτά εξακολουθείτε να κάνετε λάθη που δεν συνειδητοποιείτε καν; Εμείς σας έχουμε μερικά έξυπνα tips αποτρίχωσης, για λιγότερο πόνο και απαλότερο δέρμα!

Λάθος Νο 1
Δεν κάνετε απολέπιση!
Το Α και το Ω στο ξύρισμα είναι η απολέπιση! Πρέπει να το χωνέψετε! Βάλτε το σ'ένα post-it και κολλήστε το στον καθρέφτη του μπάνιου σας για να το βλέπετε κάθε φορά που θέλετε να ξυριστείτε! Η απολέπιση είναι η καλύτερη άμυνα ενάντια στις τριχούλες που γυρνάνε προς τα μέσα, σε όποιο είδος αποτρίχωσης κι αν επιλέγετε. Γι'αυτό, λοιπόν, πριν κάνετε την αποτρίχωση απολεπίστε την περιοχή μ'ένα απαλό scrub. Για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μετά το ξύρισμα, χρησιμοποιήστε μία καθημερινή λοσιόν σώματος με άλφα-υδροξύ οξέα, τα λεγόμενα AHAs, τα οποία θα αποτρέψουν τις τρίχες απ'το να παγιδευτούν κάτω απ'το δέρμα. Εάν είστε επιρρεπείς στην ανάπτυξή τους μετά από κερί, τότε απλώστε τη λοσιόν 2 μέρες πριν και 3 μέρες μετά την αποτρίχωση.

Λάθος Νο 2
Τεντώνετε το πρόσωπό σας όταν βγάζετε τα φρύδια σας!
Όταν βγάζετε τα φρύδια σας, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε να κάνετε γκριμάτσες στον καθρέφτη! Το να σηκώσετε τα φρύδια σας, στρεβλώνει το φυσικό τους σχήμα και δεν πετυχαίνει η ανάλογη συμμετρία που προσπαθείτε να κάνετε. Χαλαρώστε το πρόσωπό σας, λοιπόν, όσο το δυνατόν περισσότερο κι αν ανησυχείτε για τον πόνο, απλά περάστε ένα παγάκι πρώτα, ώστε να μουδιάσει η περιοχή και να μην πονάτε.

Λάθος Νο 3
Ξύρισμα πρωί-πρωί!
Το ξύρισμα στο τέλος του ντους το πρωί εξοικονομεί χρόνο, αλλά δεν αποδίδει το καλύτερο αποτέλεσμα. Όταν κοιμάστε τα πόδια σας πρήζονται ελαφρώς, με αποτέλεσμα να κρύβεται ένα μέρος των τριχών. Γι’ αυτό ξυριστείτε το βράδυ για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και τα πόδια σας απαλά σα βελούδο.

Λάθος Νο 4
Ξύρισμα κατά τη διάρκεια ενός ζεστού μπάνιου!
Το να μουλιάζετε σε ζεστό νερό κάνει τα πόδια σας προσωρινά ευάλωτα, γι’αυτό μη βάζετε ξυραφάκι όσο είναι ακόμα ζεστά και μαλακά. Δείτε το κι απ’την άλλη πλευρά...Πόσο αναζωογονητικό είναι τελικά το μπάνιο, αν έχετε στο νου σας το ξύρισμα;

Λάθος Νο 5
Ξύρισμα με χρησιμοποιημένο ξυραφάκι!
Πολλοί είναι αυτοί που αφήνουν το ίδιο ξυραφάκι στο μπάνιο για μέρες, εβδομάδες, μήνες. Για να κάνετε ένα πραγματικά βαθύ ξύρισμα, χρειάζεστε μία καινούργια λεπίδα. Ξυριστείτε μια φορά με αυτό και πετάξτε το (υπάρχουν ειδικοί που συνιστούν έως και τέσσερις χρήσεις). Η τακτική αντικατάσταση του ξυραφιού προλαμβάνει επίσης ερεθισμούς και τυχόν κοκκινίλες.

Λάθος Νο 6
Παραλείπετε την κρέμα ή τον αφρό ξυρίσματος!
Η κρέμα ή ο αφρός ξυρίσματος όχι μόνο θα βοηθήσουν στην πρόληψη των ερεθισμών που μπορεί να προκαλέσει το ξυράφι, αλλά μπορούν να προσφέρουν επίσης πιο βαθύ ξύρισμα αφαιρώντας επιπλέον μισό χιλιοστό της τρίχας.

Λάθος Νο 7
Μην κάνετε αποτρίχωση με κερί πολύ συχνά!
Θα πρέπει να περιμένετε τέσσερις εβδομάδες μεταξύ των συνεδριών αποτρίχωσης, για να υπάρχουν αρκετές τρίχες ώστε να κάνει το κερί τη δουλειά του και να τραβήξει όλες τις τριχούλες που σας ταλαιπωρούν.

Λάθος Νο 8
Κάνετε μόνοι σας αποτρίχωση με κερί στο σπίτι χωρίς να γνωρίζετε!
Όταν κάνετε αποτρίχωση με κερί σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς, η διαδικασία φαίνεται αρκετά απλή. Αλλά αν το επιχειρήσετε μόνοι σας στο σπίτι, υπάρχει ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να θυμάστε: Κρατήστε το δέρμα τεντωμένο προς την αντίθετη κατεύθυνση της ταινίας. Αν δεν το κάνετε, μπορεί να καταλήξετε ακόμα και με μώλωπες.

Λάθος Νο 9
Αποτρίχωση τη λάθος στιγμή του μήνα!
Ίσως σκέφτεστε την περίοδό σας μόνο όταν θέλετε να κάνετε αποτρίχωση στο μπικίνι. Μέγα λάθος! Οι ορμονικές αλλαγές αυξάνουν τη ροή του αίματος ,σχεδόν η καθεμία από εμάς αισθάνεται μεγαλύτερη δυσφορία πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την περίοδο της. Είναι καλύτερο, λοιπόν, να γίνεται η αποτρίχωση στη μέση του κύκλου, τις ημέρες που θα έχετε ωορρηξία, ούτως ώστε να αποφευχθεί ο πόνος.

Λάθος Νο 10
Αποτρίχωση με ερεθισμένο δέρμα!
Όσες κάνετε θεραπεία με Accutane (ισοτρετινοϊνη) και ρετινόλη επιβάλλεται να τη σταματήσετε όταν θα κάνετε αποτρίχωση με κερί, τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν το ραντεβού με την αισθητικό σας. Η χρήση αυτών των σκευασμάτων μπορεί να κάνουν το δέρμα εύθραυστο, με αποτέλεσμα να τραβηχτεί κι αυτό μαζί με την τρίχα κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης.

Διαβάστε και άλλα tips ομορφιάς στο πολύ δυναμικό faysbook.gr

Οι Έλληνες είναι ο λιγότερος ευτυχισμένος λαός της Ευρώπης σύμφωνα με γερμανική έρευνα. Ο πιο ευτυχισμένος λαός είναι οι Δανοί!

Η έρευνα που μας φέρει τελευταίους και στην... ευτυχία έγινε για λογαριασμό των Γερμανικών Ταχυδρομείων και δημοσιεύεται από το οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche».

Οι Γερμανοί επιστήμονες Μπερντ Ραφελχούσεν και Ρενάτε Κέχερ, στην ετήσια μελέτη «Άτλας της Ευτυχίας», επισημαίνουν ότι το χάσμα μεταξύ των Ευρωπαίων διευρύνεται πλέον και σε ό,τι αφορά την ευτυχία.
Τα τελευταία χρόνια οι λαοί της Βαλτικής έχουν... αυξήσει το βαθμό της ευτυχίας τους
Ποτέ, όπως τονίζουν, από το 2002 που πραγματοποιήθηκε η πρώτη μελέτη, η διαφορά μεταξύ των χωρών της Ευρώπης δεν υπήρξε μεγαλύτερη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ Ελλάδας και Δανίας η διαφορά βρισκόταν τότε στις 3,4 μονάδες, ενώ σήμερα έχει διευρυνθεί στις 5,5 μονάδες.

Στην έρευνα συμμετέχουν κάθε χρόνο 3.000 Ευρωπαίοι, οι οποίοι απαντούν σε ερωτήσεις για την προσωπική τους κατάσταση, την οποία αξιολογούν οι ίδιοι, σε κλίμακα από 0 μονάδες (πολύ δυσαρεστημένος) ως 10 μονάδες (πολύ ευχαριστημένος).

Το 2007 η Ελλάδα είχε βαθμολογηθεί με 5,7 μονάδες, ενώ σήμερα περιορίζεται στις 3,4. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, όπου ο βαθμός «ευτυχίας» μειώθηκε αισθητά.
Αντιθέτως, κατά το ίδιο διάστημα αυξήθηκε ο βαθμός «ευτυχίας» για τους λαούς των χωρών της Βαλτικής.
Πηγή: newsit.gr
Την τιμητική τους θα έχουν τα τζάκια αυτό το χειμώνα. Οι υψηλότατες τιμές στο πετρέλαιο αναγκάζουν πλέον όλο και περισσότερους να στραφούν στα καυσόξυλα, όχι μόνο για να δημιουργήσουν και να χαρούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, αλλά και για να ζεστάνουν αποτελεσματικά το χώρο τους, αφού τα σώματα του καλοριφέρ θα λειτουργούν πια ως… διακοσμητικά. Μοιραία οι πωλήσεις ξύλων για το τζάκι έχουν εκτοξευθεί, μοιραία επίσης ανάμεσα στους σωστούς επαγγελματίες έχουν παρεισφρήσει και κάθε λογής αετονύχηδες, που σκοπεύουν να σας «πασάρουν» ξύλα ακατάλληλα για καύση, ακόμα και επικίνδυνα για την υγεία σας. Μερικές πρακτικές συμβουλές, λοιπόν, για να διαλέξετε τα σωστά ξύλα και να απολαύσετε μια πραγματικά καλή και ασφαλή φωτιά.

Την κατάλληλη εποχή

Κατ’ αρχάς, μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για να αγοράσετε τα ξύλα σας. Προμηθευτείτε τα όταν ακόμα ο καιρός είναι ζεστός. Ετσι θα προλάβετε την (αναμενόμενη) αύξηση των τιμών όταν αρχίσουν τα κρύα και όλοι θα τρέχουν για καυσόξυλα, αλλά και επειδή θα μπορέσετε να τα αποθηκεύσετε καλύτερα και ασφαλέστερα, ώστε να μην έχετε πρόβλημα στη χρήση. Το ιδανικό θα ήταν να προμηθεύεστε τα ξύλα σας το καλοκαίρι και να τα κρατάτε αποθηκευμένα μέχρι και δύο χρόνια πριν τα χρησιμοποιήσετε, ώστε να είναι εντελώς ξερά, όμως αυτό απαιτεί μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, τον οποίο διαθέτουν ελάχιστες πολυκατοικίες στην πόλη.

Το είδος του ξύλου

Προσέξτε το είδος του ξύλου που αγοράζετε. Δεν είναι όλα τα ξύλα ίδια, ούτε και οι τιμές τους. Η δρυς, η οξιά και η ελιά είναι τα πιο ιδανικά ξύλα για καύση, ειδικά η δρυς δίνει σταθερή φλόγα και καίγεται αργά, άρα κάνουμε οικονομία όταν τη χρησιμοποιούμε (γι’ αυτό και αυτό το ξύλο είναι κάπως ακριβότερο). Πολύ καλά ξύλα για καύση είναι, επίσης, ορισμένων οπωροφόρων δέντρων (μηλιά, αμυγδαλιά, κερασιά) και πλατύφυλλων (πουρνάρι, κουμαριά, αριά), αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένα στις συγκεκριμένες αγορές.

 Προσοχή στο …προστατευτικό
 
Αν δεν είστε λάτρης της… περιπέτειας και δεν διαθέτετε σιδερένιο ή γυάλινο προστατευτικό κάλυμμα μπροστά από το τζάκι σας δεν θα πρέπει να προτιμήσετε καυσόξυλα από καστανιά, κέδρο ή λάρικα. Τα συγκεκριμένα ξύλα από κωνοφόρα, εξαιτίας της δομής τους, «σκάνε» κατά τη διάρκεια της καύσης σε μικρότερα κομμάτια και πολλές φορές εκτοξεύονται φλεγόμενα από το τζάκι. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ξύλα έχουν περισσότερες βοθρίες, δηλαδή οπές επικοινωνίας μεταξύ των κυτάρρων τους, οι οποίες εγκλωβίζουν αέρια, τα οποία με την καύση διαστέλλονται και πιέζουν το ξύλο μέχρι να σπάσει.

Μακριά από χημικές ουσίες

Δεν καίμε ποτέ ανεξέλεγκτα ό,τι ξύλινο υπάρχει στο σπίτι μας και δεν το χρειαζόμαστε (παλιά έπιπλα, παλέτες, κόντρα πλακέ κτλ.). Τα συγκεκριμένα κατεργασμένα ξύλα περιέχουν χημικές ουσίες και συνθετικά υλικά, τα οποία κατά την καύση παράγουν τοξικές αναθυμιάσεις, ό,τι χειρότερο για εμάς και τα παιδιά μας.

Οικολογικά καυσόξυλα

Τα λεγόμενα «οικολογικά καυσόξυλα» μπορεί να μην μας γεμίζουν το μάτι, ωστόσο είναι μια σοβαρή εναλλακτική λύση για οικονομική θέρμανση. Τα συγκεκριμένα καυσόξυλα είναι συμπιεσμένη ξυλώδης ύλη, που αποτελείται συνήθως από υπολείμματα κατεργασμένου ξύλου ή και ξύλου ανακύκλωσης. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι καίγονται πολύ αργά (η καύση τους μπορεί να φτάσει και τις 12 ώρες), είναι ασφαλή καθώς δεν σκάνε και έχουν χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Φύλαξη-αποθήκευση
 
Όποιο είδος ξύλου προορίζετε για καύση πρέπει να το αποθηκεύετε με φροντίδα. Κατά προτίμηση σε μέρος στεγασμένο και με υγρασία λιγότερη από 15%, ώστε να ξεραίνεται με τον καιρό και να έχει ακόμα καλύτερη απόδοση όταν το χρησιμοποιήσετε. Για όσους δυσκολεύεστε στον αποθηκευτικό χώρο και χρησιμοποιείτε ακόμα και μπαλκόνι σας, καλό θα είναι να σκεπάσετε το σωρό των ξύλων με λινάτσα, ώστε να είναι προστατευμένα από υγρασία ή μια πιθανή βροχή.

http://www.flowmagazine.gr
Ο παραγωγός ταινιών Morgan Spurlock έγινε γνωστός στο αμερικανικό κοινό σαν αποτέλεσμα της ταινίας ντοκυμαντέρ που γύρισε το 2003 με τίτλο “Super Size Me”, στην οποία κατέγραψε την υγεία του καθώς κατά τη διάρκεια ενός μηνός...
έτρωγε φαγητό μόνο από γνωστή αλυσίδα γρήγορης εστίασης.

Ο Morgan Spurlock στην ουσία διεγήγαγε ένα αντιεπιστημονικό πείραμα χρησιμοποιώντας τον εαυτό του σαν πειραματόζωο. Έτρωγε μόνο από fast food για τριάντα μέρες, τρία γεύματα την ημέρα. Έτρωγε πάντα το γεύμα με το μεγαλύτερο μέγεθος, το super size. Και έπρεπε στο τέλος των τριάντα ημερών να έχει δοκιμάσει όλα φαγητά που υπήρχαν στο μενού τουλάχιστον μία φορά.

Πριν ξεκινήσει το πείραμα, εξετάστηκε από τρεις γιατρούς, έναν γενικό γιατρό, έναν καρδιολόγο και έναν γαστρεντερολόγο, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι η γενική του υγεία ήταν εξαιρετική. Τον παρακολουθούσαν επίσης κατά τη διάρκεια των τριάντα αυτών ημερών για να εξασφαλίσουν ότι δεν θέτει την υγεία του σε μη αναστρέψιμες βλάβες.

Την 1η μέρα ζύγιζε 84,1 κιλά.

Την 5η μέρα πήγε στα 88 κιλά.


Την 9η μέρα άρχισε να νοιώθει καταθλιπτική διάθεση.

Την 12η μέρα πήγε στα 92 κιλά.

Την 14η μέρα ένοιωθε έντονη κούραση και ήταν αισθητά λιγότερο ενεργητικός στο σεξ – όπως η ίδια η σύντροφος του εμφαντικά επεσήμανε.

Την 18η μέρα η χοληστερίνη του πήγε 225 (από 165 που ήταν), τα κιλά του ήταν 91,6 και οι τρανσαμινάσες του – δηλαδή οι δείκτες καλής λειτουργίας του συκωτιού του – αυξήθηκαν αισθητά. Η SGOT πήγε 130 από 21 και η SGPT πήγε 290 από 21. Επίσης άρχισε να νοιώθει εξάρτηση από το φαγητό. Η σταθερή καταθλιπτική του διάθεση ανέβαινε 100% από τη στιγμή που άρχιζε να τρώει.

Την 21η μέρα είχε ένα επεισόδιο όπου ξύπνησε απότομα με αναπνευστική δυσφορία, αίσθημα παλμών και πόνο στον θώρακα. Το καρδιογράφημα του ήταν φυσιολογικό. Το ουρικό του οξύ έδειξε αυξημένο.

Τις υπόλοιπες μέρες το ανέβασμα της σκάλας προς το σπίτι του κατέληξε να είναι ένα φοβερά επίπονο έργο.

Την 30η μέρα κατέληξε να ζυγίζει 95 κιλά και το λίπος σώματος του είχε ανέβει στο 18% από 11% που ήταν αρχικά. Οι τρανσαμινάσες ανέβηκαν ακόμα περισσότερο (η ταινία δεν αναφέρει πόσο), είχε σταθερά καταθλιπτική διάθεση, ένοιωθε εξαντλημένος την περισσότερες ώρες και η σεξουαλική του ζωή ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη. Είχε φλεγμονή και σκλήρυνση σηκωτιού και η πιθανότητα να προσβληθεί από στεφανιαία καρδιακή νόσο είχε διπλασιαστεί.

Αμέσως μετά άρχισε δίαιτα αποτοξίνωσης.

Χρειάστηκε 8 εβδομάδες μετά την έναρξη της δίαιτας αποτοξίνωσης για να επανέλθουν η χοληστερίνη και οι λειτουργίες του συκωτιού του στο φυσιολογικό.

Χρειάστηκαν 5 μήνες για να κατέβει το βάρος του στα 86,2 κιλά και άλλοι 9 μήνες για να κατέβει στα 84,1 κιλά, από όπου είχε αρχίσει.

Ένα θέλω να επισημάνω περισσότερο από όλα: Tα κοινά φάρμακα, σαν χημικές φαρμακευτικές ουσίες έχουν την δυνατότητα κατά τη διάρκεια μιας κοινής φαρμακευτικής αγωγής να προκαλέσουν τοξίνωση στον οργανισμό και να αναγκάσουν το συκώτι να υπερλειτουργεί για να αποτοξινώσει τον οργανισμό. Όμως πόσες περιπτώσεις έχετε ακούσει από μια φαρμακευτική αγωγή να εξαντλείται τόσο πολύ το συκώτι που να καταλήγει να παρουσιάζει φλεγμονή και σκλήρυνση.

Μήπως δικαιολογούμαστε να συμπεράνουμε ότι η τοξικότητα των fast food γευμάτων τα οποία κατανάλωνε ο Morgan Spurlock ήταν μεγαλύτερη από τις κοινές φαρμακευτικές αγωγές?

Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας.

Η Ουντινέζε μετρούσε 22 ματς δίχως ήττα στο "Φρίουλι". Η κλήρωση, όμως, της έφερε τη Ρόμα σε μία απίθανη φόρμα και το σερί διακόπηκε. Οι "τζιαλορόσι" έχουν βάλει πλώρη για το... ακατόρθωτο και για να το πράξουν, έπρεπε πρώτα να ισοφαρίσουν το ρεκόρ της Γιουβέντους. Η "γηραιά κυρία" είχε πραγματοποιήσει παρόμοια εκκίνηση σε άλλες 3 περιπτώσεις. Σε όλες κατέληξε να σηκώνει το τρόπαιο στο τέλος της σεζόν, έστω κι αν το 2005-2006 της αφαιρέθηκε ο τίτλος. Η ομάδα του Ρουντί Γκαρσία παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες στο Ούντινε (Φραντσέσκο Τότι, Ζερβίνιο), έμεινε με 10 παίκτες στο τελευταίο ημίωρο, αλλά βρήκε το γκολ με τον Μάικλ Μπράντλεϊ στο 82ο λεπτό κι έκανε το ιστορικό 9 στα 9 με τη νίκη 1-0.
Το ταξίδι στη βόρεια Ιταλία δεν ήταν εύκολο για τους Ρωμαίους. Μόλις στο 3' ο Λουίς Μουριέλ είχε δοκάρι, ενώ ο Αντόνιο ντι Νατάλε τέσταρε συχνά τα αντανακλαστικά του Μόργκαν ντε Σάνκτις. Ο Λεάντρο Καστάν χρειάστηκε να σώσει στη γραμμή για να διατηρήσει το παθητικό μόλις ενός τέρματος της Ρόμα τη φετινή σεζόν. Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν συμβιβασμένοι με την ισοπαλία. Η αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του Μάικον δυσκόλεψε την αποστολή των "τζιαλορόσι", αλλά ο Αμερικανός Μπράντλεϊ, με την πρώτη επαφή του με την μπάλα, νίκησε τον Ιβάν Κέλαβα στο 82' και έδωσε την πολυπόθητη νίκη στην ομάδα του, που φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας για ακόμα μία εβδομάδα.
Ουντινέζε (3-5-2): Κέλαβα, Ερτό (76' Μπάστα), Ντανίλο, Νάλντο, Μπάντου, Περέιρα, Πίντζι, Λάτσαρι (85' Μαϊκοσουέλ), Σίλβα, Ντι Νατάλε, Μουριέλ (90' Ρανέγκιε)
Ρόμα (4-3-3): Ντε Σάνκτις, Μάικον, Μπενατιά, Καστάν, Μπαλτζαρέτι, Πιάνιτς (68' Τοροσίδης), Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Φλορέντζι (62' Μαρκίνιο), Μποριέλο (78' Μπράντλεϊ), Λιάγιτς

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

(56' Μουσταφί)
(10' αυτ. Μόρας, 12' Παλάσιο, 38' Καμπιάσο, 56' Ρολάντο - 32' Μαρτίνιο, 71' Ρόμουλο)
 Νάπολι - Τορίνο 2-0
(14' πέν., 32' πέν. Ιγκουαΐν)
 Μπολόνια - Λιβόρνο 1-0
(3' Κρέσπο)
 Ο  Κονέ αγωνίστηκε σε όλο το ματς  , ενώ ο  Χριστοδουλόπουλος είδε τη νίκη της ομάδας του από τον πάγκο.
 Κατάνια - Σασουόλο 0-0      Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης αγωνίστηκε για 70 λεπτά
 Κιέβο - Φιορεντίνα 1-2
(13' Σέζαρ - 45', 64' Κουαδράδο)
 Γιουβέντους - Τζένοα 2-0     Ο Φετφατζίδης μπήκε αλλαγή στο 20 ημίχρονο
(23' πέν. Βιδάλ, 36' Τέβες)
 Πάρμα - Μίλαν 3-2
(11', 90+4' Παρόλο, 45+1' Κασάνο - 61' Μάτρι, 63' Σιλβέστρε)
 Ουντινέζε - Ρόμα 0-1      Ο Τοροσίδης μπήκε αλλαγή στο 68'
(82' Μπράντλεϊ)
 Λάτσιο - Κάλιαρι 2-0
(52' Κλόζε, 55' πέν. Καντρέβα)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  1. ΡΟΜΑ  27
  2. ΝΑΠΟΛΙ  22
  3. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ  22
  4. ΙΝΤΕΡ  18
  5. ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ  18
  6. ΒΕΡΟΝΑ  16
  7. ΛΑΤΣΙΟ 14
  8. ΠΑΡΜΑ  12
  9. ΑΤΑΛΑΝΤΑ  12
  10. ΜΙΛΑΝ  11
  11. ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ  10
  12. ΤΟΡΙΝΟ  10
  13. ΚΑΛΛΙΑΡΙ  10
  14. ΣΑΜΠΤΟΡΙΑ  9
  15. ΛΙΒΟΡΝΟ  8
  16. ΤΖΕΝΟΑ  8
  17. ΚΑΤΑΝΙΑ  6
  18. ΜΠΟΛΟΝΙΑ  6
  19. ΣΑΣΟΥΟΛΟ  6
  20. ΚΙΕΒΟ ΒΕΡΟΝΑ 4


Μήπως τον τελευταίο καιρό νιώθετε συνέχεια πεινασμένοι, συγκινείστε με το παραμικρό ή ξεχνάτε; Σύμφωνα με τους επιστήμονες αιτία για όλα αυτά τα «αταίριαστα» συμπτώματα ίσως είναι η έλλειψη ύπνου!

Πέντε ενδείξεις ότι χρειάζεστε περισσότερο ύπνο

Πεινάτε συνέχεια

Αν νιώθετε συνεχώς πεινασμένοι και δεν οφείλεται στο ότι δεν προλάβατε να φάτε πρωινό, ίσως οφείλεται στο ότι σας λείπει ύπνος.

Συγκινείστε εξαιρετικά εύκολα

Σύμφωνα με έρευνες, η έλλειψη ύπνου προκαλεί «υπερδιέγερση» των συναισθημάτων.

Ξεχνάτε απλά πράγματα

Ίσως νομίζετε ότι φταίει η ηλικία σας ή το καθημερινό άγχος, ωστόσο η έλλειψη ποιοτικού ύπνου μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημα.

Το κρύωμα δεν φεύγει με τίποτα

Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2009, δείχνει ότι, όσοι κοιμούνται τη νύχτα λιγότερες από επτά ώρες, έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν.

Δεν έχετε ικανοποιητικά αντανακλαστικά

Η έλλειψη ύπνου είναι δυνατό να προκαλέσει μείωση των αντανακλαστικών, αντίληψης του περιβάλλοντος και αύξηση του χρόνου αντίδρασης σε ερεθίσματα.

Πηγή: onmed.gr

Δείτε έναν πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο προσφέρει ένα κατάστημα μπύρα στους πελάτες του!



tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί προκειμένου να εισαγάγει με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης την υπόθεση της διαθεσιμότητάς τους.

Όπως γνωστοποίησε με επιστολή του ο δικηγόρος Απόστολος Παπακωνσταντίνου στο Παγκρήτιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών, έχει ήδη ασκηθεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Χανίων η αίτηση ακυρώσεως εκ μέρους των Δημοτικών Αστυνομικών που υπηρετούσαν στον Δήμο Ηρακλείου (αριθμ. κατ. 110/2013).
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ομαδική αίτηση ακυρώσεως που κατατίθεται για το ζήτημα της διαθεσιμότητας των Δημοτικών Αστυνομικών. Εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθούν και οι αιτήσεις ακυρώσεως που αφορούν τους Δημοτικούς Αστυνομικούς των υπολοίπων Δήμων της Κρήτης, καθώς και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Αίτηση στο ΣτΕ και για τους δημοτικούς αστυνομικούς
Επίσης, ο κ.Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι ασκήθηκε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση για απευθείας εισαγωγή προς εκδίκαση σε αυτό της ως άνω υποθέσεως των υπό διαθεσιμότητα Δημοτικών Αστυνομικών του Δήμου Ηρακλείου με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης, σύμφωνα με τους ορισμούς του άρθρου 1 του ν. 3900/2013.
Υπενθυμίζεται ότι εφόσον η εν λόγω αίτηση γίνει δεκτή από το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα ανασταλεί η εκδίκαση όλων των υποθέσεων που αφορούν τη διαθεσιμότητα των Δημοτικών Αστυνομικών και εκκρεμούν στα οικεία Διοικητικά Εφετεία της χώρας, έως την έκδοση της αποφάσεως του ως άνω ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου επί της εν λόγω προτύπου δίκης.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κάνει δεκτό αντίστοιχο αίτημα που του έχει υποβληθεί, και έχει εισαγάγει με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης την υπόθεση της διαθεσιμότητας των Εκπαιδευτικών. Πιθανολογείται,δε, ότι οι υποθέσεις της διαθεσιμότητας των Δημοτικών Αστυνομικών και των Εκπαιδευτικών θα εκδικασθούν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά την ίδια δικάσιμο.

http://www.seleo.gr

Τι πρέπει να ρίχνουμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης; Πολλοί είναι αυτοί που πετάνε τα σκουπίδια τους ανεξαρτήτως προελεύσεως στους μπλε κάδους απλά και μόνο επειδή είναι σε πιο κοντινή απόσταση ή είναι λιγότερο γεμάτοι. Οι αρμόδιες αρχές έχουν φροντίσει να αναγράφεται  ποια είναι τα υλικά των συσκευασιών που επιτρέπεται να απορρίπτονται στους κάδους αυτούς, όμως λίγοι είναι εκείνοι που το παρατηρούν. Ας δούμε λοιπόν συγκεκριμένα ποιες συσκευασίες πρέπει να απορρίπτουμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης:

Συσκευασίες από Αλουμίνιο, π.χ. αναψυκτικά, μπίρες κ.ά.

Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο, π.χ. από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό κ.ά.

Συσκευασίες από Πλαστικό, π.χ. μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, φίλμ περιτυλίγματος , οδοντόκρεμες, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες κ.ά.

Συσκευασίες από Γυαλί, π.χ. μπουκάλια και βαζάκια, χυμοί, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα κ.ά.

Συσκευασίες από Χαρτί & Χαρτοκιβώτια,  π.χ. από ηλεκτρικές συσκευές, γάλα, χυμούς, δημητριακά, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες κ.ά.

Ωστόσο οφείλουμε να προσέχουμε για κάποιες από τις συσκευασίες αυτές. Συγκεκριμένα αφού διαχωρίσουμε τα υλικά συσκευασίας, θα πρέπει να τις αδειάσουμε εντελώς από το περιεχόμενό τους. Συνήθως ξεπλένουμε τις συσκευασίες και κατόπιν τις πάμε για ανακύκλωση. Επίσης για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, αλλά και για εξοικονόμηση χώρου καλό θα ήταν να διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια. Προσέχουμε να μην πετάμε τα αντικείμενα για ανακύκλωση όλα μαζί σε μια πλαστική σακούλα όπως κάνουμε για τα κοινά σκουπίδια. Παρότι και αυτές ανακυκλώνονται, για να πραγματοποιηθεί πιο σύντομα ο διαχωρισμός των υλικών στην πορεία της ανακύκλωσης, θα πρέπει να πετάμε «χύμα» τα απορρίμματα.

Ο δήμος Λαγκαδά διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 5 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 13:00, με σκοπό να εμπλουτίσει την τράπεζα αίματος του δήμου.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της ΥΚΠΑΑΠ (ΚΑΠΗ) στον 1ο όροφο.

Πληροφορίες: Σοφία Τελίδου και Αθανάσιος Σαλματάς στο 23940 20802

http://www.thestival.gr 
Καταπολεμήστε τις «κακές» συνήθειες των κρύων ημερών και απομακρυνθείτε από τα παραπάνω κιλά, τις ασθένειες της καρδιάς ή τις ιώσεις. Όσο χαμηλώνει η θερμοκρασία, τόσο η πλειοψηφία πέφτει ασυναίσθητα σε λάθη που βλάπτουν την υγεία. Παρακάτω θα βρείτε έξι «κακές» συνήθειες που καλό είναι να περιορίσετε μέσα στην καθημερινότητά σας… είτε βρίσκεστε στο γραφείο, είτε στο σαλόνι σας!

Fast food, σοκολατένια γλυκά και πίτσες 

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι κακές διατροφικές συνήθειες μετατρέπονται σε ένα κοινό πρόβλημα. Με τη μείωση της θερμοκρασίας η πλειοψηφία καταναλώνει τροφές με αρκετή ζάχαρη και λίπος, κλείνοντας την πόρτα στα φρούτα και τα λαχανικά. Έτσι, το ανοσοποιητικό σύστημα μένει απροστάτευτο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύετε με ασθένειες, όπως είναι η παχυσαρκία ή τα προβλήματα της καρδιάς. Γι’ αυτό, ακολουθήστε ένα διατροφικό πρόγραμμα «ρουτίνας», ώστε να μείνετε υγιείς και το χειμώνα.

Μηδέν γυμναστική ή τρέξιμο στο διάδρομο

Η τεμπελιά πρωταγωνιστεί το χειμώνα, καθώς ο ψυχρός αέρας ή η βροχή μετατρέπονται σε δικαιολογίες για την αποφυγή γυμναστικής. Κάτι τέτοιο, είναι προφανές ότι οδηγεί προς το έξτρα βάρος και την άσχημη φυσική κατάσταση. Εάν βρέχει έξω, περπατήστε στο διάδρομο τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα, ώστε να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορείτε να καταπολεμήσετε τα κρυολογήματα και τις ιώσεις του χειμώνα.

Ύπνος και «χουχούλιασμα» για αμέτρητες ώρες

Ο κρύος καιρός, οι βροντές και τα μουντά χρώματα μοιάζουν με έναν καλό λόγο για να αλλάξετε τις συνήθειες στον ύπνο σας. Αρκετοί έχουν την τάση να πηγαίνουν πιο νωρίς για ύπνο και να ξυπνούν πιο αργά από το συνηθισμένο, κατηγορώντας τον «κακό» καιρό. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν ότι ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να οδηγήσει κάποιον στον κίνδυνο διαβήτη και της καρδιακής νόσου. Γι’ αυτό, καλό είναι να μην κάνετε υπερβολές…

Κλειστοί χώροι γεμάτοι σκόνη και καπνό

Το Δεκέμβριο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, οι περισσότεροι επιλέγουν να διασκεδάσουν στο σπίτι, να παίξουν επιτραπέζια στο τζάκι και να παρακολουθήσουν τηλεόραση. Όμως, εάν τα σπίτια δεν αερίζονται σωστά, τότε η σκόνη και ο καπνός από τα τσιγάρα ή το τζάκι θα κυριέψουν το χώρο. Το πρωί, εάν έχει έστω και λίγο ήλιο, βγείτε έξω και αναπνεύστε λίγο καθαρό αέρα. Εναλλακτικά, ανοίξτε τα παράθυρα του διαμερίσματος κάθε τρεις ώρες…

Το ζεστό ντους για μισή ώρα

Μπορεί να νομίζετε ότι το ζεστό ντους ανανεώνει και «καταστρέφει» το κρύο, όμως, η αλήθεια είναι ότι εάν κάνετε ντους για πολύ ώρα, το δέρμα σας θα ξεραθεί. Πιο συγκεκριμένα, ο ατμός θα χαλάσει τη φυσική υγρασία και τα έλαια του δέρματός σας. Καλό είναι, λοιπόν, να κάνετε λιγότερες από δυο φορές την ημέρα μπάνιο και να χρησιμοποιείτε χλιαρό και όχι καυτό νερό, ώστε να διατηρήσετε ένα υγιές δέρμα.

Λιγότερα ποτήρια νερό, λιγότερη ενυδάτωση

Ο καφές και το τσάι πρωταγωνιστούν το χειμώνα, με αποτέλεσμα πολλοί να μην πίνουν αρκετό νερό. Το στομάχι γεμίζει με καφέ σε αντίθεση με το καλοκαίρι, όπου η ζέστη μας οδηγεί προς τη βρύση. Πέρα από την αφυδάτωση του οργανισμού, κινδυνεύετε να πάρετε λίγα κιλά παραπάνω, αφού το νερό μειώνει την όρεξη και μειώνει τα αποθέματα λίπους. Με άλλα λόγια, εάν θέλετε ένα ζεστό ρόφημα, δοκιμάστε χλιαρό νερό με μια φέτα λεμόνι.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!