Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016


Το αυτοκίνητο τον χειμώνα ταλαιπωρείται από τις χαμηλές θερμοκρασίες και την υγρασία.

Το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Peugeot καλεί όλους τους κατόχους των γαλλικών αυτοκινήτων να επωφεληθούν από τον δωρεάν χειμερινό έλεγχο 20 σημείων.

Ο έλεγχος περιλαμβάνει: Ελαστικά, φώτα, υαλοκαθαριστήρες, φρένα, έλεγχο καυσαερίων, σύστημα διεύθυνσης, ανάρτησης, φόρτισης μπαταρίας, κλιματισμού και αμαξώματος.

Δωρεάν συμπλήρωση όλων των υγρών έως 500 ml συνολικά (λάδι κινητήρα, υγρό φρένων, αντιψυκτικό και υγρό πλυστικής συσκευής).

Με τον χειμερινό έλεγχο, οι ιδιοκτήτες μοντέλων της Peugeot θα λαμβάνουν ένα γραπτό πιστοποιητικό ελέγχου ποιότητας του αυτοκινήτου τους.

Επιπλέον, κατεβάζοντας την εφαρμογή myPeugeot στο κινητό τηλέφωνο (smart phone) ή στο τάμπλετ, o χρήστης κερδίζει ένα κουπόνι έκπτωσης σε επιλεγμένες κατηγορίες ανταλλακτικών για τη συντήρηση του αυτοκινήτου.

Με την επίδειξη του κουπονιού στο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Peugeot ισχύουν έως τις 28/02/2017 οι παρακάτω εκπτώσεις: 25% έκπτωση στους υαλοκαθαριστήρες, μπαταρία, τακάκια - δίσκους φρένων, αμορτισέρ, συμπλέκτη, σετ χρονισμού, αντιψυκτικό υγρό και στα λιπαντικά TOTAL. 35% έκπτωση στα ελαστικά Michelin, Good Year και Dunlop.

Το πρόγραμμα δωρεάν χειμερινού ελέγχου ισχύει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017 στους συνεργαζόμενους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές της Peugeot.
real.gr

Η απώλεια έστω και μίας ώρας από τον βραδινό ύπνο διπλασιάζει τις πιθανότητες τροχαίου ατυχήματος την επόμενη μέρα, σύμφωνα με μία νέα έκθεση.

Όσοι, όμως, κάθονται στο τιμόνι έχοντας κοιμηθεί μόλις τέσσερις ή πέντε ώρες, διατρέχουν τετραπλάσιο κίνδυνο, δηλαδή κινδυνεύουν όσοι και εκείνοι που οδηγούν μεθυσμένοι, λένε οι ερευνητές του αμερικανικού οργανισμού AAA Foundation for Traffic Safety.

Και αν κάποιος κοιμηθεί λιγότερες από τέσσερις ώρες το βράδυ, έχει 11,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσει τροχαίο σε σύγκριση με τους οδηγούς που κοιμούνται επαρκώς τη νύχτα, δηλαδή 7 έως 8 ώρες.

«Η έρευνα αυτή είναι η πρώτη που προσδιορίζει με ακρίβεια τη συσχέτιση ανάμεσα στην έλλειψη ύπνου και τις πιθανότητες εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα», δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας κ. Μπράιαν Τεφτ, προσθέτοντας ότι οι κίνδυνοι από την οδήγηση υπό την επήρεια κόπωσης και υπνηλίας «είναι υποτιμημένοι».

Το πρόβλημα έχει αναγνωρίσει η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας στους Αυτοκινητοδρόμους (NHTSA) των ΗΠΑ,η οποία σύντομα αναμένεται να εκδώσει κατευθυντήριες οδηγίες για την καταπολέμησή του, είπε ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΑΑΑ κ. Μπράιαν Τόμας.

«Δεν συνηθίζουν όλοι να οδηγούν έπειτα από την κατανάλωση αλκοόλ ή μιλώντας στο κινητό τους, αλλά όλοι έχουν οδηγήσει κάποια στιγμή κουρασμένοι και για τους περισσότερους αυτό έχει συμβεί κατ’ επανάληψιν», είπε.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ανεπαρκής ύπνος επιβραδύνει τους χρόνους αντίδρασης, μειώνει την ακρίβεια των αντιδράσεων και οδηγεί σε παρατεταμένη διαταραχή της προσοχής. Με όλες αυτές τις επιδράσεις, μοιραίο είναι να διαταράσσεται η ικανότητα οδήγησης, τόνισε ο κ. Τεφτ.

Ωστόσο πριν από τη νέα έκθεση, η ακριβής έκταση του κινδύνου δεν ήταν γνωστή.

Για να την εξακριβώσουν, ο κ. Τεφτ και οι συνεργάτες του εξέτασαν στοιχεία από σχεδόν 4.600 σοβαρά τροχαία ατυχήματα που είχαν αναφερθεί στην αστυνομία, είχε απαιτηθεί η συνδρομή ιατρικού προσωπικού και τουλάχιστον το ένα από τα εμπλεκόμενα οχήματα είχε απομακρυνθεί με γερανό.

Οι ερευνητές της τροχαίας είχαν αξιολογήσει τη σκηνή και είχε καταγράψει λεπτομερώς χαρακτηριστικά των οδηγών, μεταξύ των οποίων την ποσότητα του ύπνου κατά τις τελευταίες 24 ώρες πριν από το ατύχημα και τυχόν αλλαγές σε σύγκριση με τις συνήθειες ύπνου των προηγούμενων ημερών.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, οι ερευνητές της ΑΑΑ υπολόγισαν τον κίνδυνο τροχαίου για όσους είχαν κοιμηθεί λιγότερο από το κατώτατο συνιστώμενο όριο των 7 ωρών κάθε βράδυ. Επιπλέον, συνέκριναν τον ύπνο μεταξύ των οδηγών που ευθύνονταν για τα τροχαία και όσων δεν ευθύνονταν.

Όπως διαπίστωσαν, όσο λιγότερο κοιμόταν ένας οδηγός τόσο περισσότερο κινδύνευε να προκαλέσει τροχαίο. Επιπλέον, οι οδηγοί που ευθύνονταν για τα τροχαία ήταν πιθανότερο να αναφέρουν ότι είχαν κοιμηθεί λιγότερο απ’ όσο συνήθιζαν κατά το προηγούμενο βράδυ, καθώς και ότι την τελευταία εβδομάδα είχαν αλλάξει το πρόγραμμα του ύπνου τους.

Οι ηλικιακά νεώτεροι και οι μεγαλύτερης ηλικίας οδηγοί ήταν εκείνοι που εμπλέκονταν συχνότερα σε τροχαία λόγω υπνηλίας. Αντιθέτως, οι οδηγοί που δεν ευθύνονταν για τα τροχαία ήταν κυρίως μεσήλικες.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Αναπάντεχες προτάσεις για χριστουγεννιάτικα ταξίδιαΠαρίσι, Λονδίνο, Βιέννη-Βουδαπέστη και Λαπωνία, στα χνάρια του Άι Βασίλη. Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, οι γνωστοί κλασικοί γιορτινοί προορισμοί φιγουράρουν στις ταξιδιωτικές προτάσεις. Τι θα λέγατε φέτος να δίνατε μια ευκαιρία σε άλλα μέρη, διαφορετικά και με αναπάντεχη ομορφιά, να σας πάρουν από το χέρι και να σας δείξουν πρωτόγνωρες ομορφιές, είτε εδώ δίπλα στη γειτονιά μας, είτε πιο μακριά; Παρακάτω, συγκεντρώνουμε εναλλακτικές προτάσεις για το τελευταίο ταξίδι της χρονιάς, κοντινό ή μακρινό, οργανωμένο ή… αυτοσχέδιο, που καλύπτουν κάθε γούστο.

Τα κοντινά και οικονομικά

Βελιγράδι

Είναι δίπλα μας. Eίναι οικονομικό - οι πτήσεις της Aegean την περίοδο των γιορτών κυμαίνονται στα 180€ μετ’ επιστροφής, αλλά μπορείτε να οργανώσετε και ένα ωραιότατο road trip που δε θα σας κοστίσει πάνω από 150€ σε βενζίνη από την Θεσσαλονίκη και πίσω). Και μπορεί να μην φημίζεται για την χριστουγεννιάτικη παράδοσή του, αλλά κάνει την έκπληξη: Ο μήκους ενός χιλιομέτρου πεζόδρομος Michailova μεταμορφώνεται σε χριστουγεννιάτικη αγορά, με επίκεντρο την πλατεία Δημοκρατίας, και οι πλανόδιοι, το μεγάλο δέντρο, τα μαγαζάκια με τα γλυκίσματα και οι μουσικές εγγυώνται ότι δεν θα σας λείψει το γιορτινό κλίμα.
Τι άλλο θα δείτε: Το όμορφο κάστρο Kalemegdan με την όμορφη θέα εκεί που συναντιούνται τα δύο ποτάμια της πόλης, τον πεζόδρομο της Skadarlija, την «Μονμάρτη» του Βελιγραδίου, την πιο low profile ιστορική γειτονιά του Zemun και την μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία του κόσμου, τον απαστράπτοντα Άγιο Σάββα.
Η διαμονή: Τις ημέρες των γιορτών, εντοπίσαμε value for money τιμές στο Hotel Mint με τα μοντέρνα, ευρύχωρα δίκλινα λίγο έξω από το κέντρο, από 49€ τη βραδιά, στα όμορφα διαμερίσματα του Bed and Breakfast Adresa στο Νέο Βελιγράδι από 46,50€ τη βραδιά, και στο Life Design με τα πολυτελέστατα δωμάτια στην καρδιά της πόλης, από 75€ τη βραδιά.
Διαβάστε περισσότερα – Τα τοπ αξιοθέατα του Βελιγραδίου 

Οχρίδα
Αφήστε τις προκαταλήψεις στην άκρη και θα διαπιστώσετε ότι ακόμη και οι πιο αναπάντεχες γωνιές της «γειτονιάς» μας κρύβουν όμορφες εκπλήξεις. Όπως οι όχθες της λίμνης Οχρίδας, του φυσικού συνόρου μεταξύ Αλβανίας και ΠΓΔΜ. Εκεί οργανώνει τετραήμερες εκδρομές οδικώς το PalmosTravel αυτές τις γιορτές (αναχωρήσεις 23,26 ή 30/12, από μόλις 179€) και μας καλεί να γνωρίσουμε μία περιοχή γεμάτη μύθους.
Τι θα δείτε: Την Μπίτολα, την πόλη των προξένων με τον μεγάλο καθεδρικό του Αγίου Δημητρίου και τα όμορφα πολιτιστικά μνημεία. Την πόλη της Οχρίδας, της «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», που διαθέτει 365 εκκλησίας, μία… για κάθε μέρα της χρονιάς. Τον καταυλισμό Gradiste, μία προϊστορική πόλη πάνω στο νερό, η οποία διαθέτει ένα μοναδικό στο είδος του πλωτό μουσείο με αντίγραφα κατοικιών όπως ήταν τρεις χιλιετίες πριν. Την παλιά πόλη της Οχρίδας με τους ναούς, το Κάστρο του Σαμουήλ, τα μικρομάγαζα και το Εθνικό εργαστήριο χειροποίητου χαρτιού και παπύρου. Και τέλος, το μεγαλύτερο βατό φαράγγι της Ευρώπης, αυτό της Ράντιτσα, κοντά στη λίμνη Μαύροβο.
Η διαμονή: Στην παραπάνω τιμή του ταξιδιωτικού πακέτου περιλαμβάνονται τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με πλήρη διατροφή και εορταστικό χριστουγεννιάτικο γεύμα.
Διαβάστε περισσότερα – Οχρίδα: Ομορφιά χωρίς σύνορα

Τα εναλλακτικά ευρωπαϊκά

Μάλτα

Σε νησί τα Χριστούγεννα; Γιατί όχι; Η Μάλτα, αφενός μας κλείνει το μάτι με χαμηλές τιμές αεροπορικών εισιτηρίων (για παράδειγμα εντοπίσαμε πτήσεις μετ’ επιστροφής στα 80€ με τη Ryanair 22-29/12) και αφετέρου… ξέρει να το γιορτάζει. Στη Μάλτα και το νησάκι του Γκόζο, οι γιορτές ξεκινούν με τα μεγαλειώδη κάλαντα στον καθεδρικό του Αγίου Ιωάννη της Βαλέτας και με εορταστικούς ύμνους στους υπόλοιπους μπαρόκ ναούς που φωτίζονται ειδυλλιακά με κεριά και στολίζονται με λουλούδια. Όλες οι γειτονιές ετοιμάζουν presepju, φάτνες και σκηνές της Γέννησης με περίτεχνη διακόσμηση, ενώ στο Θέατρο Manoel οργανώνεται κάθε χρόνο μια μεγάλη γιορτή παντομίμας για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Τι άλλο να δείτε: Την πρωτεύουσα, Βαλέτα, με την μεγαλύτερη «συμπύκνωση» ιστορικών στοιχείων και αξιοθεάτων στον κόσμο, τόσο που προστατεύεται ολόκληρη από την UNESCO. Τη Mdina, τον υπέροχο μεσαιωνικό οικισμό με τα στενά καλντερίμια, τα τείχη και τα αρχοντόσπιτα. Το Μαρσασλόκκ, την παλιά φοινικική αποικία με τις πολύχρωμες ψαρόβαρκες. Για περισσότερο sightseeing, το μουσείο Καλών Τεχνών που περιλαμβάνει έργα του Caravaggio, το Palazzo Falson στη Mdina με τις αντίκες και το Μουσείο Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων στο Ραμπάτ.
Η διαμονή: Ελαφρώς ακριβότερη από τον μέσο όρο, η Μάλτα διαθέτει αξιόλογες προτάσεις διαμονής, όπως το Golden Tulip Vivaldi Hotel στον παραθαλάσσιο Άγιο Ιουλιανό από 70€ τη βραδιά τις ημέρες των γιορτών, τα τεράστια τρίκλινα του Merchant Penthouse στη Βαλέτα από 80€ τη βραδιά, ή τα μοντέρνα δίκλινα στούντιο του Valletta Ajkla Mansion από 75€ τη βραδιά.

Βουκουρέστι

Γεμάτα παράδοση και γεύση είναι τα Χριστούγεννα στη ρουμανική πρωτεύουσα. Στην καρδιά της, στην πλατεία Συντάγματος, όλο το Δεκέμβριο στήνονται εξήντα όμορφα ξύλινα σπιτάκια, τα οποία φιλοξενούν αγρότες και παραγωγούς από όλη τη χώρα, οι οποίοι πουλούν ζεστό κρασί, τοπικά προϊόντα, λιχουδιές, πίτες, κρεατικά αλλά και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δεν λείπουν φυσικά το πανύψηλο έλατο, το καρουζέλ και οι εορταστικές συναυλίες. Και το καλύτερο; Η Ryanair μας πετά ως εκεί, ακόμη και τις γιορτές σε τιμές κάτω των 100€ μετ’ επιστροφής (για παράδειγμα εντοπίσαμε πτήσεις 20-26/12 στα 98€).
Τι άλλο να δείτε: Την παλιά πόλη με τα βαλκανικά μαγαζάκια, τις κρυμμέμες μπυραρίες και τις όμορφες εκκλησίες. Το επιβλητικό, ελαφρώς… τρομακτικό Παλάτι του Λαού, ήτοι τη σημερινή ρουμανική βουλή και δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου. Τα πάρκα Cismigiu και Herestrau που σφύζουν πάντα από ζωή. Την hipster πλευρά του κέντρου, στα δρομάκια βορειοδυτικά της παλιάς πόλης. Και, αν έχετε όρεξη για μίνι εκδρομές, τα Κάστρα των παλιών πόλεων Sinaia και Brasov, εκεί όπου ζούσε ο Κόμης Δράκουλας.
Η διαμονή: Είναι οικονομικότατη ακόμη και το τριήμερο των Χριστουγέννων – εντοπίσαμε άνετα κλασικά δίκλινα στο Ibis από 22€ τη βραδιά, μοντέρνα διαμερίσματα του Rosuites ανά την πόλη από 33€και πολυτελή δίκλινα στο Best Western Expocenter από 43€.
Διαβάστε περισσότερα – Τα καλύτερα στο Βουκουρέστι 

Τα εξωτικά πακέτα

Ταϊλάνδη

Μακριά από χειμώνες, χιόνια, Άι Βασίληδες και χριστουγεννιάτικες αγορές, το πακέτο του Versus Travel για την Ταϊλάνδη μας υπόσχεται 11 εξωτικές ημέρες ανάμεσα σε λαμπρούς ναούς, επιβλητικά παλάτια, αρχαίες πόλεις, λευκές αμμουδιές και καταπράσινα βουνά. Θα βρεθείτε στις λευκές αμμουδιές των νησιών Πουκέτ, θα ταξιδέψετε στην κοσμοπολίτικη, χαώδη Μπανγκόκ με τις διώρυγες,, τα κανάλια, το πορσελάνινο Ναό της Αυγής και το Βασιλικό Παλάτι, το… «8ο θαύμα του κόσμου». Το πακέτο ξεκινά από τα 899€ (αναχώρηση στις 23/12 με πτήσεις από Ελλάδα για Πουκέτ μέσω Ντόχας, καθώς και πτήσεις μεταξύ Πουκέτ και Μπανγκόκ). Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται φόροι και υποχρεωτικό πακέτο ασφάλειας – δείτε τα επιμέρους κόστη εδώ.
Η διαμονή: Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή σε πολυτελή δωμάτια σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων

Ιορδανία

Στο Αμμάν, την Πέτρα, τη Νεκρά Θάλασσα, το Κάστρο Αζλούν και σε πολλά ακόμη μαγευτικά μέρη της Μέσης Ανατολής μας ταξιδεύει το πακέτο του Pyramis Travel για την Ιορδανία. Εκεί, θα βρεθούμε στην καρδιά της Ιστορίας, σε θαύματα της φύσης και του ανθρώπου, όπως αρχαίες πόλεις λαξευμένες στην πέτρα με φόντο την κατακόκκινη έρημο του Ουάντι Ραμ. Οι αναχωρήσεις πραγματοποιούνται στις 23/12, 30/12 και 6/1 και οι τιμές ξεκινούν από τα 615€, συν φόρους 330€. Περιλαμβάνεται διανυκτέρευση και δυνατότητα μπάνιου στη Νεκρά Θάλασσα, σαφάρι στην έρημο με ειδικά τζιπ, ιππασία στην Πέτρα, επίσκεψη στα Γέρασα, το Κάστρο Αζλούν και τη Βηθανία, το μέρος όπου βαπτίστηκε ο Ιησούς.
Η διαμονή: Στο πακέτο περιλαμβάνονται πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία τεσσάρων ή πέντε αστέρων στο Αμμάν, την Πέτρα, την Άκαμπα και τη Νεκρά Θάλασσα.
in2life.gr
Απλές συνήθειες για να χάσεις λίποςΜερικές φορές, λένε, θα πρέπει να δεις τι είναι αυτό που κάνουν εκείνοι που έχουν πετύχει σε κάτι (οτιδήποτε κι αν είναι αυτό) για να δεις τι μπορεί να κάνεις σωστά και τι λάθος. Στην περίπτωση της απώλειας λίπους και της αύξησης μυικής μάζας, όσοι έχουν καταφέρει να αλλάξουν το σώμα τους και να το διατηρήσουν έτσι φυσικά είναι, εκείνοι που θα πρέπει να έχουμε… από κοντά.

Ή τουλάχιστον να γνωρίζουμε κάποιες από τις συνήθειές τους και ει δυνατόν να τις ακολουθήσουμε.

Ποιες είναι αυτές;

Βάλε πρωτεΐνη σε κάθε σου γεύμα

Αποτελεί δομικό συστατικό για ένα γυμνασμένο σώμα, μας κρατάει χορτασμένους ελέγχοντας τις ορμόνες της πείνας, ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα, μπλοκάρει τις αρνητικές επιπτώσεις τις κορτιζόλης και βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Η πρωτεΐνη οφείλει να μπει σε κάθε γεύμα, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Τρώγε λαχανικά, κάθε μέρα

Πέρα από φυτοθρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών, τα λαχανικά διαθέτουν επαρκείς ποσότητες ινών και νερού προσφέροντας ένα πλήρες «πακέτο» για μια ωραία και γυμνασμένη σιλουέτα. Βρες ποια λαχανικά σου αρέσουν και φρόντισε να καταναλώνεις μία με δύο μερίδες καθημερινά.

Γυμνάσου, αλλά μην το παρακάνεις

Δεκάδες ώρες στον διάδρομο και ατελείωτες προπονήσεις δεν θα σου προσφέρουν τα βέλτιστα αποτελέσματα. Το σώμα έχει μάθει να προσαρμόζεται και να χάνει λίπος με μικρότερες χρονικές περιόδους προπόνησης, αρκεί να το γυμνάσεις «έξυπνα». Ποιότητα και όχι ποσότητα θα πρέπει να είναι η κατεθυντήρια γραμμή σου σε οτιδήποτε κάνεις εντός ή εκτός γυμναστηρίου. Μικρής διάρκειας προπονήσεις ενδυνάμωσης σε συνδυασμό με φυσική δραστηριότητα στην καθημερινή σου ζωή θα σε κρατήσουν σωματικά και πνευματικά υγιή δίνοντάς του στα αποτελέσματα που θες.

Κοιμήσου σωστά

Ο ύπνος είναι το κρυφό σου χαρτί για να χάσεις λίπος. Όταν ξεκουράζεσαι το σώμα σου αναρρώνει και φέρνει εις πέρας όλες εκείνες τις εργασίες που απαιτούνται για να είσαι υγιής – μεταξύ των οποίων και η έκκριση συγκεκριμένων ορμονών που βοηθούν στην απώλεια λίπους και το «χτίσιμο» μυϊκής μάζας που «χάλασες» στην προπόνησή σου.

Μην στερείσαι

Αν κατηγοριοποιείς τις τροφές σε «καλές» και «κακές», σε εκείνες που μπορείς να καταναλώσεις και σε εκείνες που δεν πρέπει να καταναλώσεις τότε είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή το σώμα σου θα… σπάσει και θα (υπέρ) καταναλώσεις τις τροφές που τόσο καιρό απέφευγες. Ναι, μπορείς να τρως - και πρέπει να τρως - ό,τι θες όποτε το θες, απλά θα πρέπει να επιλέξεις να μην το κάνεις για κάποιες ημέρες μέσα στην εβδομάδα. Οι «πειρασμοί» είναι ευπρόσδεκτοι σε κάθε διατροφή, απλά θα πρέπει να καταναλώνονται στρατηγικά και με φειδώ.

Χρησιμοποίησε την πειθαρχεία και όχι τον υπερβολικό έλεγχο

Ο υπερβολικός έλεγχος προκαλεί μεγάλες «επαναστάσεις». Ένας σφιχτά χτισμένος τοίχος, θα σπάσει με το πρώτο ταρακούνημα. Η πειθαρχεία από τον άλλη πλευρά, προσφέρει μια συνειδητή, και δομημένη ευελιξία. Μπορείς να τρως ό,τι θέλεις όποτε το θέλεις; Όχι. Μπορείς όμως να ενσωματώσεις μικρές διατροφικές απολαύσεις στο πλαίσιο μιας γερά δομημένος διατροφής, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γίνε ανθεκτικός

Θα υπάρξουν φορές που θα ξεφύγεις. Όμως αυτές οι φορές δεν θα πρέπει να σε κάνουν να κυλήσεις. Αν υπάρξουν αυτές οι φορές, προσπάθησε το επόμενό σου γεύμα να είναι μέσα στο διατροφικό πλαίσιο που ακολουθείς. Αν κάτι σε αποτρέψει από το να γυμναστείς για κάποιες μέρες, μην το αφήσεις να σε πάρει από κάτω και να ξεφύγεις διατροφικά. Στις γιορτές – καλή ώρα – προσπάθησε να επιλέξεις άπαχη πρωτεΐνη και λαχανικά από τους υπερβολικούς μπουφέδες και κατανάλωσε γλυκά με μέτρο. Χρησιμοποίησε τα «λάθη» σου σαν μαθήματα και όχι σαν δικαιολογία για να παρατήσεις την προσπάθεια.

Ξεκούρασε το σώμα σου

Δεν θα χάσεις κάτι αν πάρεις μερικές ημέρες “off” από την προπόνησή σου. Όπως αναφέρουμε παραπάνω, στο κομμάτι της άσκησης το «πολύ» δεν σημαίνει απαραιτήτως «καλύτερο». Αυτό στο οποίο θα πρέπει να δώσεις έμφαση είναι το πόσο αποτελεσματικό, αποδοτικό και βιώσιμο είναι αυτό που κάνεις. Οι μέρες ξεκούρασης σε συχνή βάση θα σε κρατήσουν σωματικά, ψυχολογικά και συναισθηματικά υγιή να συνεχίσεις την προσπάθειά σου.

Όταν έναν παιδάκι λέει παρακαλώ και ευχαριστώ από νωρίς, αυτό σημαίνει ότι ναι μεν του το έχετε μάθει, αλλά μπορεί να μην κατανοεί πλήρως την κοινωνική σημασία του να λέμε αυτές τις λέξεις. Ξέρει απλά ότι πρέπει να τις πει.

Πολλές φορές γύρω στα 5, τα νήπια μπορεί να αρχίσουν να αρνούνται να τις πουν, ακόμη κι αν πιο νωρίς τις έλεγαν μηχανικά. Αυτό συμβαίνει γιατί μέχρι τότε ήταν κάτι που γινόταν αυτόματα και χρειάζεται συνεχή διδαχή και επιμονή από μέρους σας.

Ας δούμε τέσσερις τρόπους να μάθετε στα παιδιά σας την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη. Και αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται αμέσως. Είναι μία διαρκής διαδικασία και θέλει προσπάθεια.

1. Γίνετε το παράδειγμα. Αφήστε τα παιδιά σας να σας ακούσουν να λέτε ευχαριστώ. Και να το λέτε συχνά. Όταν σας δίνουν κάτι, στο ταμείο, στο καθαριστήριο, στον δρόμο, πείτε ευχαριστώ και φροντίστε να το ακούσουν. Κάντε το παιδί σας να ξέρει ότι το φυσιολογικό, είναι να δείχνεις ευγνωμοσύνη.

2. Αναδείξτε τις λεπτομέρειες. Συνηθίστε να το κάνετε, γίνετε σχολαστικοί, δείξτε ότι αυτό είναι το σωστό. Να αναγνωρίζετε και να ευγνωμονείτε.

Είτε σας ζωγράφισαν κάτι, είτε έφαγαν όμορφα χωρίς νεύρα, είτε ντύθηκαν εγκαίρως, δείξτε ότι το προσέξατε και επιβραβεύστε τους με μια καλή, γλυκιά κουβέντα. Αυτό δεν χτίζει απλώς την αυτοπεποίθησή τους, αλλά τους βοηθάει να καταλάβουν ότι οι λεπτομέρειες είναι για να τις προσέχουμε και να τις επαινούμε.

Επίσης, θα τους βοηθήσει εν καιρώ να μάθουν να αναγνωρίζουν κάτι καλό σε ένα γενικότερο κακό. Ή με άλλα λόγια, κάτι που τους αρέσει, σε ένα παιχνίδι που δεν θα επέλεγαν από μόνοι τους.

Η μία απίθανη λεπτομέρεια σε μία ζωγραφιά που δεν τους βγήκε καλή γενικά. Και έτσι το ευχαριστώ θα έρθει πιο φυσικά και από μόνο του.

3. Δωρίστε. Κάθε τόσο μπορείτε να κάνετε κάτι μαζί με τα παιδιά σας. Διαλέξτε ρούχα ή παιχνίδια που δε χρησιμοποιούν και διαλέξτε να τα πάτε σε κάποιο φιλανθρωπικό οργανισμό για τους λιγότερο τυχερούς.

Επαινέστε τους με κάποιο τρόπο γι αυτό. Σίγουρα με καλά λόγια και διδάσκοντας το καλό στην πράξη τους, αλλά ακόμη και με μια έξτρα βόλτα ή κάτι που θα τους ευχαριστεί.

4. Η πρακτική φέρνει την τελειοποίηση. Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια, ειδικά όταν διδάσκουμε την εκτίμηση. Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να κάνουν καλές πράξεις για άλλα μέλη της οικογένειας.

Μάθετέ τους την ευγένεια και πώς να τη χρησιμοποιούν. Δώστε τους να καταλάβουν ότι η ευγένεια είναι κάτι που θα την πάρεις αν τη δίνεις, και σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Roberto Saviano, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος και δη ιταλικής μαφίας η Αγγλία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο.
Ο 36χρονος, ο οποίος έχει γράψει ένα best seller σχετικά με τις δράσεις της ιταλικής μαφίας, μιλώντας νωρίτερα αυτόν τον χρόνο σε ένα συνέδριο στην Hay-on-Wye είπε: «Αν σας ρωτούσα ποιο είναι το πιο διεφθαρμένο μέρος στον πλανήτη Γη πιθανώς να μου απαντούσατε πως είναι το Αφγανιστάν ή ίσως η Ελλάδα, η Νιγηρία, η Νότια Ιταλία. Αλλά εγώ θα σας πω πως είναι η Αγγλία».
«Δεν είναι η γραφειοκρατία, ούτε η αστυνομία, ούτε η πολιτική που συμβάλλουν στη διαφθορά μίας χώρας αλλά το οικονομικό κεφάλαιό της. Το 90% των ιδιοκτητών κεφαλαίου στο Λονδίνο έχουν offshore.
Το Jersey και οι νήσοι Cayman αποτελούν τις πύλες πρόσβασης για τα «εγκληματικά» κεφάλαια που εισέρχονται στην Ευρώπη και η Βρετανία το επιτρέπει αυτό. Γι’ αυτό και βρίσκομαι σήμερα ευ΄δω γιατί είναι σημαντικό να σας μιλήσω γι αυτά που αφορούν τη δική σας ζωή και τη δική σας κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Αγγλία βρισκόταν δέκατη στους πίνακες κατάταξης των διεφθαρμένων χωρών της Διεθνούς Διαφάνειας το 2015. Η συγκεκριμένη έκθεση επισήμανε ότι η διαφθορά δεν απουσιάζει από καμία χώρα του κόσμου. Προκειμένου να καταπολεμηθεί η διαφθορά στην Ευρώπη η συγκεκριμένη έκθεση πρότεινε τα ακόλουθα:
«Οι νόμοι πρέπει να επιβάλλονται. Υπάρχει νομοθεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς σχεδόν παντού – έστω κι αποσπασματικά και με περιθώρια βελτίωσης – αλλά αυτό που λείπει είναι η εφαρμογή και η επιβολή της. Αυτό έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε όλες τις χώρες: να επικρατεί ατιμωρησία απέναντι στη διαφθορά. Οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν την πολιτική διαφθορά και τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα άμεσα – και αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν οι νόμοι και οι κανονισμοί δεν εφαρμόζονται σωστά και η κοινωνία των πολιτών δεν μιλάει στα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης όταν πρέπει. Μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να λάβουμε τη σωστή πρόληψη για την καταπολέμηση της διαφθοράς».
Πηγή: Independent
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!