Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Όταν συναντάμε ή γνωρίζουμε κάποιον για πρώτη φορά ανταλλάσουμε χειραψία. Αυτή η συνήθεια έχει αρχέγονες ρίζες και χρονολογείται από τότε που τα μέλη μιας πρωτόγονης φυλής κρατούσαν τα χέρια τους ανοιχτά μπροστά, όταν συναντούσαν άλλες φυλές, σε ένδειξη πως δεν κρατάνε όπλα και πως έρχονται με φιλικό και ειρηνικό σκοπό.

Επιπλέον, στη Ρωμαϊκή περίοδο, οι άντρες συνήθιζαν να σφίγγουν τον πήχη του άλλου κατά την χειραψία, ώστε να βεβαιωθούν ότι δεν κρύβει κάποιο μαχαίρι στο μανίκι του. Περνώντας από διάφορες μεταλλαγές μέσα στα χρόνια φτάσαμε στην σύγχρονη μορφή χειραψίας - το σφίξιμο της παλάμης.

Η θέση του χεριού υποδηλώνει τις διαθέσεις των ανθρώπων όπως κυριαρχία, υποταγή ή ισότητα. Το σφίξιμο και τράνταγμα των χεριών χρησιμοποιείται από άντρες της ίδιας κοινωνικής τάξης για να επισφραγίσουν εμπορικές συμφωνίες. Η θέση του χεριού μας καθορίζει και τις διαθέσεις μας.

Όταν τα χέρια και των δυο ατόμων είναι σε παθητική στάση, δηλαδή δημιουργείται χειραψία κάθετη, υπάρχει ένα αίσθημα ισότητας και αμοιβαίου σεβασμού. Όταν κάποιος προσφέρει το χέρι του με την παλάμη του προς τα κάτω σίγουρα έχει τάσεις κυριαρχίας και προσπαθεί να επιβληθεί. Εάν η παλάμη του είναι προς τα πάνω, τότε είναι ένδειξη πως σας επιτρέπει να έχετε εσείς τον έλεγχο της κατάστασης και να πάρετε πρωτοβουλίες. Αυτή την χειραψία την χρησιμοποιούμε συνήθως όταν ζητάμε συγνώμη.

Η κρύα χειραψία δημιουργείται όταν έχουμε άγχος. Σαν αποτέλεσμα το αίμα στις παλάμες μας αποτραβιέται από τα κύτταρα της επιδερμίδας και χάνουν την θερμοκρασία. Αποτέλεσμα, κρύα και ιδρωμένα χέρια.

Η διπλή χειραψία, όταν δηλαδή σφίγγουμε με τα δυο μας χέρια την παλάμη του άλλου, σηματοδοτεί αξιοπιστία και ειλικρίνεια.

Η χαλαρή ή άψυχη χειραψία προκαλεί αντιπάθεια, έλλειψη ενδιαφέροντος και συσχετίζεται με αδυναμία χαρακτήρα.

Το υπερβολικό σφίξιμο της παλάμης υποδηλώνει πως το άτομο απέναντι μας είναι ιδιαίτερα επιθετικό, το οποίο δεν χάνει ευκαιρία να επιβληθεί στους άλλους και να τους υποτάξει.

Τέλος, όταν με το δεξί μας χέρι κάνουμε χειραψία ενώ το αριστερό μας σφίγγει τον βραχίονα ή ακουμπά στον ώμο του άλλου, δείχνουμε ότι αισθανόμαστε οικειότητα με αυτό το άτομο και μας είναι ιδιαίτερα προσφιλές.

ΠΗΓΗ: iatros4u.gr
Ο δήμος της Κοπεγχάγης σκοπεύει να γιορτάσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον που φιλοξενείται φέτος στη Δανία τελώντας πολλούς γάμους ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, όπως έγινε γνωστό σήμερα.
«Έχουμε ήδη προγραμματίσει 20-30 γάμους, τόσο Δανών όσο και ξένων. Την πρώτη από τις τρεις ημέρες θα ξεκινήσουμε με τρία ζευγάρια Ρώσων ομοφυλόφιλων», δήλωσε ο Φλέμινγκ Ότο που είναι αρμόδιος για τις τελετές.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη νομιμοποίηση της πολιτικής ένωσης ομοφυλόφιλων ζευγαριών στη Δανία, την πρώτη χώρα του κόσμου που επέτρεψε γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
«Δεν είναι μυστικό ότι η Γιουροβίζιον θα προσελκύσει πολλούς από την ομοφυλόφιλη κοινότητα στην Κοπεγχάγη. Πέρσι η Δανία υιοθέτησε ένα νέο νόμο που καθιστά πιο εύκολο να παντρεύουμε ξένους», είπε ο Ότο.
Αυτή είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού που η Δανία θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό. «Θα θέλαμε να δείξουμε πόσο ανοιχτοί είμαστε στη Δανία. Ανυπομονούμε να παντρέψουμε όλα αυτά τα ευτυχισμένα ζευγάρια και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολλή δουλειά», συμπλήρωσε ο Δανός αξιωματούχος.
Οι γάμοι θα γίνουν στις 7, 8 και 10 Μαΐου σε τρεις διαφορετικές δημοφιλείς τουριστικές τοποθεσίες της Κοπεγχάγης.

To Facebook φέρνει μια σημαντική αλλαγή στο Newsfeed των χρηστών, απομακρύνοντας τα posts που ζητάνε Like, Comment και Share από τους χρήστες.

Από εδώ και στο εξής τέτοια σχόλια θα τα θεωρεί spam, ενώ αυτό θα έχει αντίκτυπο και στις σελίδες, μειώνοντας έτσι την οργανική επισκεψιμότητά τους.

Στόχος του Facebook είναι οι σελίδες να έχουν ποιοτικό περιεχόμενο και να ανταμειφτούν αυτές που αξίζουν και προσέχουν τους Fans τους, επειδή ο αλγόριθμος Edgerank (υπεύθυνος για την επισκεψιμότητα) επηρεάζεται από τα Likes, σχόλια και Shares που έχουν γίνει στο post.

Πρακτική πολλών σελίδων είναι να ζητούν αυτή την αλληλεπίδραση με τον χρήστη, ενώ το Facebook θέλει ο χρήστης να κάνει αυτός την ενέργεια που επιθυμεί.

Το Facebook καθαρίζει το Newsfeed διαγράφοντας spam τα posts που ζητάνε Like/Comment/Share από τους χρήστες

Το Facebook είχε και στο παρελθόν κάνει μια παρόμοια ενέργεια, απαγορεύοντας διαγωνισμούς σελίδων που απαιτούσαν Likes ή και σχόλια, ενώ όλο αυτές οι κινήσεις έχουν ως στόχο την αύξηση των κερδών, με τις σελίδες να πρέπει να καταφύγουν στην διαφημιστική προώθηση των posts τους, για να αυξηθεί η επισκεψιμότητά τους.

Τέλος, δεν θα εμφανίζονται posts που έχουν αναρτηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν ή περιέχουν εξωτερικά links που οδηγούν σε ιστοσελίδες με διαφημίσεις.

Πηγή: e-pcmag.gr
Από το Facebook αποφάσισαν να απενεργοποιήσουν τη δυνατότητα chat μέσα από την επίσημη mobile εφαρμογή τους. Πλέον, ο Messenger αποτελεί τη μοναδική επιλογή για συνομιλίες με τους φίλους σας μέσω κινητού.

Ο κυριότερος λόγος για μια τέτοια απόφαση είναι ότι μέσα στην εφαρμογή, το chat αποσπά την προσοχή του χρήστη.

Το γεγονός ότι ήδη υπάρχει ξεχωριστή εφαρμογή (Messenger) κάνει την απόφαση αυτή ακόμα πιο λογική, όπως αναφέρει το e-pcmag.gr, αν και κρύβεται και στρατηγική πίσω από αυτή, με το Facebook να προωθεί τι δική του native εφαρμογή για chat στους χρήστες Android και iOS.

Η αλλαγή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ωστόσο είναι κάτι που θα γίνει τις προσεχείς δύο εβδομάδες.

http://www.enikos.gr 
Σε ηλικία 94 ετών μια Ισπανίδα από το χωριό Αρντόν αποφάσισε να αποχωριστεί το πολυτιμότερο "κόσμημα" της που φύλαγε με αγάπη επί 82 χρόνια, χωρίς να γνωρίζει την αξία του: ένα κομμάτι από μετεωρίτη που κόντεψε να της έρθει στο κεφάλι όταν ήταν παιδί.

Η Ρόσα Γκονθάλεθ ήταν 11 ετών όταν βγήκε να πάει για ψώνια, το πρωί της 9ης Ιουλίου 1931 και ο μετεωρίτης, βάρους 5,5 γραμμαρίων, έπεσε πολύ κοντά της, εξήγησε ο αστρονόμος Χοσέπ Μαρία Τρίγκο του Ινστιτούτου Επιστημών του Διαστήματος, που ανήκει στο Ανώτατο Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Ισπανίας.

Το κορίτσι είδε να πέφτει "μια φλεγόμενη μπάλα που συνοδευόταν από θόρυβο ο οποίος ακούστηκε σε όλη την περιοχή", πρόσθεσε. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε σε πολλά χωριά της επαρχίας Λεόν, σύμφωνα με τον Τρίγκο που υπενθύμισε ότι το γεγονός είχε επισημανθεί από τα μέσα ενημέρωσης της εποχής εκείνης.

Αυτή η φλεγόμενη μπάλα, η "πέτρα που λαμποκοπούσε" τράβηξε την προσοχή της μικρής που την μάζεψε και την φύλαξε σαν οικογενειακό μυστικό επί 82 χρόνια. "Την έκλεισε σε ένα μικρό κουτί, σαν να ήταν κόσμημα και σήμερα παραμένει ανέπαφη, σαν να έπεσε μόλις χθες. Ξαφνιαστήκαμε από την καλή κατάσταση της πέτρας, που έχει μέγεθος περίπου 2 εκατοστά", συνέχισε ο Τρίγκο.

Ο μετεωρίτης έφτασε στα χέρια των επιστημόνων όταν ο ανιψιός της Ρόσα, ο Χοσέ Αντόνιο Γκονθάλεθ που είναι λάτρης της αστυνομίας, τον ανακάλυψε και σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να έχει κάποια αξία.

Οι αναλύσεις έδειξαν ότι "ο μετεωρίτης του Αρντόν" ήταν ένας απλός χονδρίτης, ανήκει δηλαδή στο πιο συνηθισμένο είδος, και προερχόταν από έναν άγνωστο αστεροειδή. "Η μελέτη του μετεωρίτη του Αρντόν μας επιτρέπει να γνωρίσουμε τις διαδικασίες που ακολούθησαν το σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος και το σχηματισμό του αστεροειδή από τον οποίο προήλθε", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο.

Ο Τρίγκο ελπίζει ότι το "δώρο" της ηλικιωμένης γυναίκας στην επιστήμη θα κινητοποιήσει και άλλους που έχουν στην κατοχή τους τέτοιες πέτρες καθώς υπολογίζεται, με βάση στατιστικά στοιχεία, ότι κάθε χρόνο πέφτουν στην Ισπανία μετεωρίτες συνολικού βάρους ενός κιλού. Ήδη, όπως είπε, έχει λάβει τηλεφωνήματα από υποψήφιους δωρητές και ευελπιστεί ότι και οι δικές τους αποκαλύψεις θα τον ξαφνιάσουν ευχάριστα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ο 16χρονος προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς σε συμμαθητές του, μαχαιρώνοντάς τους στον κορμό, τα χέρια και το πρόσωπο

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, η πλειονότητα των οποίων μαθητές, τραυματίστηκαν την Τετάρτη όταν ένας 16χρονος μαθητής τους μαχαίρωσε, σε ένα λύκειο κοντά στο Πίτσμπουργκ στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, πριν καταφέρει να τον ακινητοποιήσει ο υποδιευθυντής του σχολείου, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Ο 16χρονος προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς σε συμμαθητές του, μαχαιρώνοντάς τους στον κορμό, τα χέρια και το πρόσωπο, δήλωσαν σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αξιωματούχοι. Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσαν ιατρικές πηγές.
Οι μαθητές του σχολείου περιέγραψαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σκηνές απόλυτου πανικού καθώς οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού πυρασφάλειας. Ο μαθητής συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση, δήλωσε ο Τομ Σίφελντ, διευθυντής του τοπικού αστυνομικού τμήματος.
«Το έκανε τόσο ύπουλα που στην αρχή κανείς δεν κατάλαβε τι συνέβαινε», δήλωσε ένας από τους μαθητές του σχολείου. «Ακούσαμε ένα κορίτσι να φωνάζει δολοφονία και μετά είδαμε δύο άλλους μαθητές να τρέχουν έξω από το σχολείο και τους ακολουθήσαμε».
Τα αίτια της ενέργειας του 16χρονου δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Ο υποδιευθυντής του σχολείου, Σαμ Κινγκ, κατάφερε να περιορίσει τον επιτιθέμενο, ο οποίος κρατούσε στα χέρια του δύο μαχαίρια μήκους 20-25 εκατοστών. Ο Κινγκ με τη βοήθεια ενός σχολικού φύλακα κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον 16χρονο, προτού αυτός καταφέρει να τραυματίσει και άλλους συμμαθητές του.
Ο εισαγγελέας της κομητείας Γουέστμορλαντ, Τζον Πεκ, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο έφηβος πιθανόν θα δικαστεί ως ενήλικος, ενδεχομένως για απόπειρα δολοφονίας και στη συνέχεια το όνομά του θα δοθεί στη δημοσιότητα.
Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, Νταν Στίβενς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ύποπτος ενήργησε μόνος του, ενώ οι επιθέσεις έλαβαν χώρα σε πολλές τάξεις και αίθουσες του σχολείου.
Τα θύματα είναι ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών.

http://www.news.gr
Ο όρος «Turking» αναφέρεται σε ομάδες ανθρώπων, που απασχολούνται ασκώντας δεξιότητες που δεν διαθέτουν οι υπολογιστές, όπως η ανίχνευση λεπτομερειών σε εικόνες. Τέτοιες δεξιότητες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε υπηρεσίες, όπως αυτές που είναι αρμόδιες για τον καθαρισμό των οδικών δικτύων. Αν αυτές οι υπηρεσίες, για παράδειγμα, ήθελαν να εντοπίσουν τις θέσεις parking που χρειάζονται καθαρισμό, θα έπρεπε να πληρώσουν «Turkers», δηλαδή άτομα που θα δουν χιλιάδες φωτογραφίες από τους δρόμους και θα εντοπίσουν τα σημεία που πρέπει να καθαριστούν.

Οι ερευνητές της Xerox μελέτησαν πρόσφατα το συγκεκριμένο είδος απασχόλησης, διερευνώντας ποιοι πραγματικά είναι οι «Turkers», ποιες δεξιότητες ανθρώπινης νοημοσύνης διαθέτουν και πώς οργανώνονται για να φέρουν σε πέρας τη συγκεκριμένη εργασία.

Τα ευρήματα της έρευνάς τους, με τίτλο «Being a Turker», παρουσιάστηκαν στο «Association for Computing Machinery conference on computer supported cooperative work and social computing (CSCW)» (15-17 Φεβρουαρίου) στην Βαλτιμόρη, από τον ερευνητή David B. Martin του Xerox Research Centre Europe.

Παρακάτω παρατίθενται πέντε από τα πολλά ευρήματα της έρευνας:

1. Οι σχέσεις είναι το κλειδί: οι «turkers» αποζητούν την ανωνυμία και την ευελιξία στη εργασία τους, ενώ επιθυμούν την δίκαιη αμοιβή τους.
2. Τα μέλη του Amazon Mechanical Turk (AMT) αντιλαμβάνονται τη συγκεκριμένη απασχόληση («Turking») ως εργασία και πρωταρχικό τους κίνητρο είναι το κέρδος
3. Τα έσοδα μπορεί να ποικίλουν αλλά το «Turking» θεωρείται γενικά εργασία με χαμηλές απολαβές. Υψηλά έσοδα από το «Turking» θεωρούνται: 11.000 € – 12.000 € το χρόνο.
4. Όσοι ασχολούνται με το «Turking» στοχεύουν στο να κερδίζουν 5-7 € την ώρα, ωστόσο οι νέοι στο αντικείμενο αμείβονται για εργασίες που κοστολογούνται λιγότερο και αυτό γιατί έχουν στόχο να αυξήσουν την φήμη τους και τον αριθμό εργασιών τους.
5. Πολλοί απασχολούμενοι στο συγκεκριμένο αντικείμενο επιλέγουν την Amazon Mechanical Turk (AMT) γιατί αδυνατούν να βρουν μία «κανονική» δουλειά ή γιατί θέλουν να αυξήσουν το εισόδημά τους ή γιατί οι συνθήκες τούς αναγκάζουν να εργαστούν από το σπίτι.

Πηγή: in.gr
Ο Ερμής κρύβει πολλά μυστήρια τα οποία οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να απαντήσουν.
Η γεωλογία του είναι τόσο πολυεπίπεδη και σύνθετη δυσκολεύοντας τους ειδικούς να κατανοήσουν την δημιουργία και εξέλιξη του.
Μια νέα μελέτη ρίχνει στο τραπέζι μια νέα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα όσο και εντυπωσιακή θεωρία.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Brown στις ΗΠΑ μελέτησαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που έχει στείλει το διαστημικό σκάφος Messenger που εξερευνά τον Ερμή.
Επικέντρωσαν την προσοχή τους σε γεωλογικούς σχηματισμούς που δεν είναι προϊόν προσκρούσεων αστεροειδών ή άλλων διαστημικών σωμάτων στην επιφάνεια του Ερμή.
Τα ευρήματα από τις παρατηρήσεις που έκαναν τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ερμής σχηματίστηκε έξω από το ηλιακό μας σύστημα και κάποια στιγμή εισήλθε σε αυτό και τελικά κατέληξε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.
Περισσότερο φως για τα μυστήρια του Ερμή αναμένεται να ρίξει η αποστολή BepiColombo που αποτελεί συνεργασία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και της Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA). Η αποστολή είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2024.

http://peiraxtiri.gr
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει διάφορες έρευνες στις οποίες γίνεται προσπάθεια να αποκρυπτογραφηθούν οι μηχανισμοί που τους επιτρέπουν να αποφεύγουν τους κινδύνους και ειδικά την εξόντωση τους από κάποιο ανθρώπινο χτύπημα.

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι μύγες έχουν εξελιχθεί έτσι ώστε να κάνουν μανούβρες στον αέρα 50 φορές ταχύτερα από το χρόνο που χρειάζεται ο άνθρωπος για να ανοιγοκλείσει τα μάτια του.

Μαχητικά τζετ

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ χρησιμοποίησαν κάμερες υψηλής ταχύτητας και ειδικότερα κάμερες που καταγράφουν 7.5 χιλιάδες καρέ/δευτ.

Διαπίστωσαν ότι μέσα σε διάστημα λίγων χιλιοστών του δευτερολέπτου οι μύγες μπορούν να αλλάζουν πολλές φορές κατεύθυνση αποφεύγονται έτσι μια επιθετική εναντίον τους κίνηση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μέσα σε αυτό το στιγμιαίο χρονικό διάστημα οι μύγες καταφέρνουν να πραγματοποιούν μια κίνηση U η οποία τους επιτρέπει να αποφεύγουν τις επιθέσεις.

«Αν και η κρατούσα άποψη ήθελε τις μύγες να κινούνται στον αέρα όπως οι κολυμβητές στο νερό όπως φαίνεται οι μύγες στην πραγματικότητα ‘κουλουριάζονται΄ και κινούνται όπως τα αεροσκάφη όταν κάνουν μανούβρες» αναφέρει ο Μάικλ Ντίκινσον, επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science».

ΠΗΓΗ: tovima.gr
Στο μέλλον, οι γυναίκες θα χαμογελούν ευτυχισμένες στη σκέψη του και οι άνδρες θα πίνουν νερό στο όνομά του.
Τουλάχιστον αν αποδειχθεί ότι ο Αλεξάντρε Χέρτσοβιτς κατασκεύασε αυτό που ισχυρίζεται: το τζιν που καταπολεμά την κυτταρίτιδα…
Ο σχεδιαστής παρουσίασε σε επίδειξη μόδας στη Βραζιλία το «παντελόνι ομορφιάς» όπως το ονομάζει. Το τζιν, το οποίο αποτρέπει τη δημιουργία του μεγαλύτερου γυναικείου εχθρού.
Οπως ισχυρίζεται ο Χέρτσοβιτς, το παντελόνι του αξιοποιεί τη θερμότητα του σώματος και τη μετατρέπει σε υπέρυθρες ακτίνες, οι οποίες διεγείρουν τις περιοχές που «κινδυνεύουν» περισσότερο να αποκτήσουν την περίφημη όψη φλοιού πορτοκαλιού.
Ο σχεδιαστής χρειάστηκε να δουλέψει σε αυτό το πρότζεκτ επί πέντε χρόνια και ο ίδιος υποστηρίζει πως έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα της δημιουργίας του.
Αγνωστο παραμένει όμως το πότε θα διατεθεί στην αγορά το θαυματουργό ρούχο.
Σύμφωνα με την Daily Mail, δεν είναι ο πρώτος σχεδιαστής που ασχολείται με το θέμα. Το 2004 η Miss Sixty είχε παρουσιάσει μία κολεξιόν τζιν, τα οποία είχαν τη δυνατότητα να «σβήσουν» την κυτταρίτιδα, χάρη στην περιεκτικότητα ρετινόλης στο ύφασμα.
Ενα χρόνο αργότερα όμως η κολεξιόν αποσύρθηκε.

http://www.4news.gr 
Μάθετε τι προβλέπουν σήμερα τα άστρα για εσάς. Αναλυτικές προβλέψεις για τα αισθηματικά, τα επαγγελματικά, τα οικονομικά και την υγεία σας.
Κριός
Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας για να αξιολογήσετε τις καταστάσεις ή ακόμη και κάποιες ευκαιρίες. Εξοικονομήστε ελεύθερο χρόνο για να μπορέσετε να οργανώσετε καλύτερα τα σχέδια σας. Μη βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις γιατί θα βρεθείτε μόνοι και δεν θα μπορέσετε να καλύψετε τις ανάγκες των εργασιακών σας θεμάτων. Οι προσωπικές σχέσεις απέσπασαν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής σας αυτό το καλοκαίρι. Στα οικονομικά σας φροντίστε να τακτοποιήσετε τις εκκρεμότητες σας και εξετάστε αναλυτικά τις καινούργιες προτάσεις που θα σας γίνουν πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση.
Ταύρος
Στον ερωτικό τομέα οι ανασφάλειες ή κάποια προβλήματα που έχετε με τη σχέση σας μπορεί να σας έχουν κάνει λίγο εγωιστές και να λειτουργείτε σπασμωδικά. Στον ερωτικό σας τομέα, οι δεσμευμένοι του ζωδίου προσπαθήσετε να τηρήσετε ουδέτερη στάση απέναντι στον σύντροφο σας, αν ο ψυχικός σας κόσμος είναι ιδιαίτερα φορτωμένος αυτές τις ημέρες. Στον οικονομικό τομέα δε θα συναντήσετε ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά δεν θα πρέπει να αρχίσετε να κάνετε περιττές σπατάλες και άσκοπα έξοδα. Τα άστρα προβλέπουν, για τα προσωπικά σας, ότι εσείς που έχετε μακροχρόνιες σχέσεις, θα δώσετε προτεραιότητα στο ταίρι σας αφιερώνοντας του περισσότερο χρόνο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξουν ζήλιες πάθη και εντάσεις με τον ερωτικό σας σύντροφο.
Δίδυμοι
Δεν πρέπει να πάρετε βιαστικές αποφάσεις ή να κάνετε λανθασμένες κινήσεις γιατί θα έχετε αρνητικές επιπτώσεις στη καριέρα σας. Θα ασχοληθείτε με την εμφάνιση σας και θα ανανεωθείτε. Μην κάθεσαι! Στα επαγγελματικά σου, σε συζητήσεις που μπορεί να γίνουν για κάποιες αλλαγές σχεδίων, καλό θα είναι να αφήσεις τους άλλους να αποφασίσουν. Προσέξτε τα λόγια που θα πείτε, γιατί θα πληγώσετε το σύντροφο σας και θα απομακρυνθεί. Στο χώρο σας επικρατεί πολύ παρασκήνιο, γι αυτό να είστε προσεκτικοί με τις κινήσεις σας.
Καρκίνος
Στα οικονομικά σας θα σημειωθεί μια αύξηση των εσόδων σας και θα κινηθείτε πιο άνετα αυτή τη περίοδο. Στην καλύτερη περίπτωση θα βρίσκεται σε ισορροπία ενώ οι περισσότεροι από εσάς θα είστε απορροφημένοι από τις επαγγελματικές σας προτεραιότητες. Στον αισθηματικό τομέα θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε ευχάριστες στιγμές με τον ερωτικό σας σύντροφο. Στον οικονομικό σας τομέα, προσέξτε γιατί θα σας πιάσει η καταναλωτική σας μανία και γρήγορα θα αδειάσει το πορτοφόλι σας. Το πλανητικό σκηνικό που διαμορφώνετε όμως φαίνεται να λειτουργεί ανασταλτικά για πολλούς από εσάς.
Λέων
Από την μια θα αισθάνεστε καλά με τον ερωτικό σας σύντροφο και από την άλλη θα υπάρξουν ανταγωνιστικές διαθέσεις. Ίσως χρειαστεί να πάρετε κάποιες σημαντικές αποφάσεις ή να κάνετε κάποιες ριζικές αλλαγές οι οποίες στο τέλος θα σας βγουν σε καλό. Μην αφήσετε το παρελθόν να σας κρατήσει σε στασιμότητα. Προσέξτε τη συμπεριφορά σας, γιατί υπάρχει περίπτωση να οδηγήσετε τις καταστάσεις στα άκρα. Στα ερωτικά σας οι δεσμευμένοι, θα κάνετε ένα απολογισμό της σχέσης σας και θα βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα που θα σας οδηγήσουν στο να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για το κοινό σας μέλλον με το ταίρι σας.
Παρθένος
Τακτοποιήσετε τις εκκρεμότητες που έχετε και μην αφήνετε τίποτα στην τύχη του, γιατί αργότερα θα το βρείτε μπροστά σας. Το θέμα δεν είναι να περνάτε μόνο εσείς καλά, αλλά και οι κοντινοί σας άνθρωποι. Τώρα είναι καιρός για έρευνα και δράση, στα θέματα που σας απασχολούν στον εργασιακό σας χώρο. Φανείτε προσεκτικοί στο χειρισμό των οικονομικών σας και μην προβείτε σε αλόγιστες σπατάλες. Φροντίστε να τις αρπάξετε γρήγορα και να τις εκμεταλλευτείτε σωστά.
Ζυγός
Επαγγελματικά και οικογενειακά θέματα έρχονται στο προσκήνιο αυτή την περίοδο και σας προβληματίσουν έντονα. Να ξέρετε ότι πάντα θα πρέπει να ελπίζετε γιατί στο τέλος τα πράγματα θα εξελιχθούν όπως εσείς ακριβώς τα θέλατε. Περιορίστε κάθε ισχυρό συναίσθημα. Προσπαθήστε να τακτοποιήσετε παλιές σας εκκρεμότητες και να οργανωθείτε καλύτερα. Τα αισθηματικά στην καλύτερη περίπτωση παραμένουν σε ισορροπία με δεδομένο ότι η προσοχή σας είναι στραμμένη στην δουλειά.
Σκορπιός
Να είστε προσεκτικοί με την συμπεριφορά σας και να προσπαθείτε να μην δώσετε λαβές για αρνητικά σχόλια στη δουλειά σας. Οι ελεύθεροι απελευθερωθείτε από τις ανασφάλειες σας και προχωρήστε μπροστά κάνοντας μια νέα αρχή. Πολλά θέματα που καθυστερούσαν τώρα θα βρουν τις καλύτερες λύσεις. Στα ερωτικά, όσοι έχετε μόνιμο δεσμό θα πρέπει να προσέξετε την επικοινωνία με το έτερο ήμισυ σας, γιατί θα δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις μεταξύ σας και δεν θα πρέπει να φτάσετε τις καταστάσεις στα άκρα. Στον εργασιακό σας χώρο θα συμβούν μπερδέματα και παρανοήσεις με τους συνεργάτες σας.
Τοξότης
Αν και από την φύση σας φαίνεται πως είστε αρκετά ψύχραιμοι ή μάλλον ιδιαίτερα προσεκτικοί, εδώ θα χρειαστεί κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να αποφύγετε την ένταση που θα δημιουργηθεί σε θέματα σχέσεων με τους άλλους. Θυμηθείτε όμως ότι τώρα βάζετε τις βάσεις για τη χειμερινή περίοδο. Με την αισιοδοξία σας βγαίνετε νικητές Η διάθεσή σας δεν θα είναι και αρκετά καλή και ίσως αυτό να οφείλετε στην κάμψη της δουλειάς σας. Προσέξτε καλό θα ήταν να μην ξεκινήσετε κάτι καινούργιο αυτή την περίοδο γιατί υπάρχει περίπτωση να μην πάει τόσο καλά όσο θα επιθυμούσατε. Σε όσους από εσάς τα όποια σχέδιά σας καθυστερούν μην το βάζετε κάτω.
Αιγόκερως
Προσέξτε λίγο τις σχέσεις σας με άτομα κύρους. Αν διατηρήστε την ψυχραιμία σας θα καταφέρετε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες και να βγείτε αλώβητοι από όλα αυτά που συμβαίνουν τριγύρω σας. Απογοήτευση, αιφνιδιασμοί αλλά και ένα έντονο παρασκήνιο πίσω από την πλάτη σας είναι μέσα στις πιθανότητες. Αποφύγετε σκηνές ζήλιας και καβγάδες με το ταίρι σας και δείξτε του περισσότερη εμπιστοσύνη. Γι αυτό θα πρέπει να είστε αφοσιωμένοι στο σκοπό σας, αν θέλετε να δείτε γρήγορα τους κόπους σας να ανταμείβονται.
Υδροχόος
Έχετε την δυνατότητα να σταθεροποιήσετε τις υποθέσεις σας μέσα σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο. Επεκτάσεις αλλά και καινούριες συνεργασίες μπορεί να προκύψουν σε πολλούς από εσάς στον επαγγελματικό τομέα αυτήν την περίοδο. Μη ασχοληθείτε με προβληματικές καταστάσεις του παρελθόντος καλύτερα. Οι συνθήκες είναι όμως κατάλληλες για να εντείνετε τις προσπάθειές σας προκειμένου να βρείτε λύσεις ή ακόμα και να υλοποιήσετε καινούργια σχέδια. Στα οικονομικά σας περιορίστε έξοδα και σπατάλες και προσπαθήστε να αποταμιεύσετε κάποια χρήματα, για να έχετε όταν τα χρειαστείτε.
Ιχθείς
Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες σοβαρές συζητήσεις γύρω από το μέλλον μιας συνεργασίας ή ενός γάμου. Η αισθηματική σας ζωή για σας που έχετε μακροχρόνιες σχέσεις αρκετά δοκιμάστηκε και τώρα θα σας δοθεί η ευκαιρία για να βάλετε γερές βάσεις για να υπάρξει μέλλον με τον σύντροφο σας. Κάποιοι από εσάς μπορεί να δεχθούν και μια σημαντική βοήθεια από φίλους, ενώ ευνοούνται νέοι στόχοι και συλλογική δουλειά. Ο συναισθηματικός τομέας υπόσχεται τα καλύτερα για εσάς αυτήν την περίοδο. Όσοι ασχολείστε με καλλιτεχνικά επαγγέλματα διανύετε μια εξαιρετική περίοδο καλλιτεχνικής έμπνευσης.
Πηγή: zodia123.gr 

Tην επιβεβαίωση για την ύπαρξη ενός νέου, εξωτικού σωματιδίου ανακοίνωσαν φυσικοί του πειράματος LHCb (Large Hadron Collider beauty) που λαμβάνει χώρα στο CERN της Ελβετίας. Πρόκειται για το Ζ(4430), ένα σωματίδιο που αποτελείται από τέσσερα κουάρκ (tetraquark). Τα κουάρκ είναι τα στοιχειώδη σωματίδια που μαζί με τα ηλεκτρόνια συνθέτουν τη συνήθη ύλη και το παραδοσιακό μοντέλο για την περιγραφή τους επιτρέπει την ύπαρξη ζευγών κουάρκ και τριών κουάρκ. Ο τελευταίος μάλιστα είναι και ο συνδυασμός που ευθύνεται για την ύπαρξη των πρωτονίων και των νετρονίων στους πυρήνες των ατόμων.

Οποιαδήποτε σύζευξη περισσότερων από τριών κουάρκ σε ένα σωματίδιο ανήκει στην κατηγορία των εξωτικών αδρονίων, κάτι που δεν προβλέπεται από τα απλούστερα θεωρητικά μοντέλα για τα κουάρκ. Η πρώτη ένδειξη για το Ζ(4430) είχε έρθει το 2008 από το πείραμα Belle Collaboration στην Ιαπωνία και στη συνέχεια ανακοινώθηκε με τη μορφή ανακάλυψης, αφού οι φυσικοί του πειράματος μέτρησαν την κατανομή μάζας τους με ακρίβεια 5.2 σίγμα (σιγουριά της τάξεως του 99.9999%).

Η ανάλυση από τα δεδομένα του πειράματος LHCb ήταν αρκετά πιο λεπτομερής. Σε 180 τρισεκατομμύρια συγκρούσεις πρωτονίων στον επιταχυντή LHC, το πείραμα κατέγραψε 25.000 διασπάσεις μεσονίων, οι οποίες επέτρεψαν στους φυσικούς να συνοδεύσουν την ανακάλυψή τους με τη συντριπτική ακρίβεια των 13.9 σίγμα, κάτι που μεταφράζεται σε απόκλιση από το 100% της τάξεως του 10-44. Το LHCb επίσης προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με το πείραμα Belle, καταγράφοντας το σπιν και την ισοτιμία του σωματιδίου, δύο από τις κβαντικές του ιδιότητες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το Ζ(4430) είναι το πρώτο τετρακουάρκ που παρατηρείται και αποτελείται πιθανότατα από ένα γοητευτικό, ένα αντί-γοητευτικό, ένα κάτω και ένα αντι-άνω κουάρκ.

Γνωρίζοντας πλέον πως υπάρχει τουλάχιστον ένα εξωτικό αδρόνιο, οι επιστήμονες έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν πως υπάρχουν και άλλες αχαρτογράφητες περιοχές του υποατομικού κόσμου, με το δρόμο να μένει ανοικτός και για την ύπαρξη πιο σύνθετων συνδυασμών, όπως πεντακουάρκ κτλ. Ίσως τελικά να είχε δίκιο ο Ιταλός φυσικός Ενρίκο Φέρμι, ο οποίος όταν τον είχε ρωτήσει o φοιτητής του Λέον Λέντερμαν για το όνομα ενός σωματιδίου τη δεκαετία του '50, είχε δώσει την απάντηση «Νεαρέ, εάν μπορούσα να θυμηθώ τα ονόματα όλων αυτών των σωματιδίων, θα είχα γίνει βοτανολόγος».

http://www.thestival.gr
Το άγχος είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο περισσότερος κόσμος στην σύγχρονη κοινωνία. Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και η πίεση του ατόμου να ανταπεξέλθει σε αυτούς συχνά αποδεικνύονται επιβλαβείς για την ψυχική και σωματική υγεία.
Δυστυχώς τα συμπτώματα του χρόνιου άγχους γίνονται συχνά αισθητά και στο σώμα με δύσπνοιες, ταχυκαρδίες ή και πιο σοβαρές παθήσεις.
Πολλοί χρησιμοποιούν φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση του άγχους, ωστόσο υπάρχουν πιο απλοί τρόποι να διαχειρίζεται κανείς τον πανικό του χωρίς σκευάσματα.
Οι τρόποι που συνιστά η personal trainer Τζουν Σιλνι είναι:
Βρείτε την ανάσα σας
Οι ασκήσεις αναπνοής βοηθούν τον οργανισμό να επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα και να αποβάλει το άγχος.
Μάθετε 3 στάσεις γιόγκα αποκατάστασης
Η γιόγκα Αποκατάστασης μειώνει τον καρδιακό ρυθμό και ηρεμεί το μυαλό όταν είναι σε υπερδιέγερση
Φροντίστε να μην πεινάτε ή κρυώνετε
Να είστε χορτάτοι και σκεπασμένοι καλά, γιατί το άγχος εντείνει αυτά τα συμπτώματα.
Να είστε προετοιμασμένοι και στην ώρα σας
Οταν τα πράγματα γίνονται σωστά και εγκαίρως δεν υπάρχει άγχος
Συζητείστε με το άγχος σας
Αν το προσωποποιήσετε και προσπαθήστε να το εκλογικεύσετε θα καταλάβετε ότι δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα όσο νομίζατε.
Διαλογιστείτε 5 λεπτά κάθε μέρα
Καθίστε ήρεμα σε στάση οκλαδόν σε ένα άδειο δωμάτιο, κλείστε τα μάτια και μετρήστε τις αναπνοές σας
Η Εθνική Ελλάδας μπήκε στην πρώτη δεκάδα της Παγκόσμιας Κατάταξης της FIFA! Tο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβηκε τρεις θέσεις στη γενική κατάταξη, και πέρασε στην 10η θέση για πρώτη φορά μετά το Οκτώβριο του 2012!

Μεγαλύτερη πτώση αυτή της εθνικής ομάδας της Αργεντινής η οποία από την 3η βρίσκεται στην 6η θέση.

Η Ευρώπη καταλαμβάνει τις τρείς πρώτες θέσεις με την Ισπανία πρώτη, τη Γερμανία δεύτερη και την Πορτογαλία πλέον στην τρίτη θέση.





 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr


ΑΓΓΛΙΑ

Η μητέρα των μαχών, το ματς που θα καθορίσει, σε ένα μεγάλο ποσοστό, τον φετινό πρωταθλητή της Premier League, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής και παράλληλα επισκιάζει κάθε άλλο ποδοσφαιρικό γεγονός στο Νησί. Η εκπληκτική Liverpool  του Brendan Rodgers , που ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα με χαμηλές προσδοκίες αλλά πλέον έχει φτάσει πολύ κοντά στο όνειρο μετά από 24 χρόνια, υποδέχεται στο Anfield τη Manchester City που πάντως εξακολουθεί να έχει ένα πλεονέκτημα αφού και η ισοπαλία θα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για αυτήν. Τα προγνωστικά στη «γη του στοιχήματος» δίνουν και παίρνουν με τους ειδικούς να βλέπουν τη πλάστιγγα να γέρνει προς την ισοπαλία και το προβάδισμα τίτλου στους Πολίτες. Το ότι η Liverpool  μπορεί να νικήσει είναι βέβαιο το θέμα είναι αν οι παίκτες της θα αντέξουν την τρομακτική πίεση που ασκείται λόγω της μεγάλης επιθυμίας του κόσμου της να επανέλθει η ομάδα στην κορυφή. Κανείς όμως δεν έχει ξεγράψει τον Jose Mourinho και την Chelsea που παραμονεύει να εκμεταλλευτεί κάθε αποτέλεσμα αρκεί βέβαια να αντέξει στους συνεχείς αγώνες σε Αγγλία και Champions League και να μην έχει άλλες απώλειες. Οι μπλε έχουν δύσκολη αποστολή ,την Κυριακή 18.07, εκτός έδρας απέναντι στη Swansea  όμως θα γνωρίζουν ήδη το αποτέλεσμα από το Anfield, με όση σημασία κι αν έχει αυτό. Το μεγάλο ματς ξεκινά την Κυριακή και ώρα 15.37 μ.μ και αν σας φαίνεται αλλόκοτη η ώρα έναρξης είναι μια συμβολική κίνηση στη μνήμη των θυμάτων του Hillsborough και την 25η επέτειο από τη τραγωδία. Ήταν το 1989 και 15 Απριλίου όταν ο ημιτελικός του FA Cup ανάμεσα σε Liverpool και Nottingham, έξι λεπτά μετά την έναρξη με το ρολόι να δείχνει 3.06, διεκόπη λόγω του τραγικού συμβάντος που στοίχισε τη ζωή σε 96 οπαδούς της Liverpool. Η Αγγλική Ομοσπονδία όρισε όλα τα παιχνίδια του weekend να ξεκινήσουν 7 λεπτά αργότερα με το τελευταίο λεπτό να αφιερώνεται σε σιγή .

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 15.07 LIVERPOOL – MANCHESTER CITY

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Με την κατάσταση να έχει διαμορφωθεί οριστικά στις τρεις πρώτες θέσεις το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μάχη των υπολοίπων θέσεων για την Ευρώπη αλλά και της αποφυγής του υποβιβασμού. Η Schalke νίκησε το βράδυ της Παρασκευής την Eintracht με 2-0 κι έτσι μπορεί πλέον να αφοσιωθεί στο κυνήγι της 2ης θέσης και της Dortmund χωρίς άγχος για τους υπόλοιπους διώκτες της. Μεγάλο παιχνίδι στο Μόναχο με την Bayern να υποδέχεται τη Dortmund, Σάββατο 19.30, με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους φιλοξενούμενους που θέλουν να διατηρηθούν στη 2η θέση της βαθμολογίας. Οι Βαυαροί προέρχονται από δυο συνεχόμενες γκέλες, ελέω έλλειψης κινήτρου και rotation Guardiola, αλλά με τους ημιτελικούς του Champions League προ των πυλών είναι βέβαιο ότι η ομάδα θα επανέλθει σε φουλ ρυθμούς. Στη μάχη της ουράς ξεχωρίζουν οι αγώνες Freiburg-Braunschweig και Hannover-Hamburg.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 19.30  BAYERN DORTMUND

ΙΣΠΑΝΙΑ

Χέρι χέρι συνεχίζουν να πορεύονται Atletico, Barcelona και Real με το σενάριο τα πάντα να κριθούν την τελευταία αγωνιστική στο Camp Nou να φαίνεται όλο και πιο πιθανό. Δεν αποκλείεται όμως αυτό να γίνει και μέσω Champions League . Οι επιπλέον αγώνες για τις ομάδες της Μαδρίτης από τη μια και η διαχείριση του αποκλεισμού στη Barcelona από την άλλη μπορεί να φέρουν απώλειες απρόσμενες. Η 33η αγωνιστική φέρνει τους πρωτοπόρους του Simeone να φιλοξενούνται από τη Getafe, Κυριακή 20.00, που παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για τη σωτηρία. Δύσκολη έξοδος και για τη Barcelona στη Granada, Σάββατο 21.00, που επίσης καίγεται για βαθμούς μετά από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα που την έφεραν μόλις τρεις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη. Πιο εύκολη θεωρητικά η αποστολή για τη Real που υποδέχεται την Almeria, Σάββατο 23.00, που κι αυτή όμως θα τα δώσει όλα για να ξεφύγει από τον υποβιβασμό.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 21.00 GRANADA BARCELONA

ΙΤΑΛΙΑ

Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι αλλά με πολλά αμφίρροπα παιχνίδια διεξάγεται η 33η αγωνιστική της Serie A. Ξεχωρίζουν τα Udinese-Juventus, Δευτέρα 21.45, Napoli Lazio , Κυριακή 16.00,  Roma Atalanta, Σάββατο 21.45 και το ντέρμπι της ουράς Livorno- Chievoverona, Κυριακή 16.00.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 13.30 BOLOGNA PARMA


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!
Μια ακόμη μεγάλη δικαστική μάχη φαίνεται να ξεκινάει με πρωταγωνιστές τις τράπεζες από τη μια πλευρά και τους δανειολήπτες από την άλλη. Αντικείμενο αντιπαράθεσης αυτή τη φορά, τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο



Της Έφης Καραγεώργου.

Ομαδικές αγωγές κατά των τραπεζών ετοιμάζει ο Σύλλογος Δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, διεκδικώντας την επαναφορά των δανείων στην αρχική ισοτιμία και την επάλειψη των καταχρηστικών όρων των συμβάσεων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του: Έφτασε η ώρα της προσφυγής στη δικαιοσύνη για τους πλέον των 65.000 δανειολήπτες θύματα της αδιαφανούς και παραπλανητικής πολιτικής των συστημικών τραπεζών την περίοδο 2006-2009.

Στην ομαδική αγωγή θα υπογραμμίζεται ότι οι τράπεζες παρείχαν -κατά το στάδιο της προσυμβατικής ενημέρωσης- ελλιπή και «αθέμιτη» πληροφόρηση στους υποψήφιους δανειολήπτες, δίνοντας στα δάνεια αυτά χαρακτήρα απλού στεγαστικού δανείου με δέλεαρ το χαμηλό επιτόκιο (λόγω libor), ενώ στην πραγματικότητα «τα δάνεια σε συνάλλαγμα προσομοιάζουν με επενδυτικά προϊόντα υψηλού κινδύνου και άμεσα συνδεδεμένα με την αγορά συναλλάγματος».

Μάλιστα οι δικηγόροι του Συλλόγου, επισημαίνουν πως «οι τράπεζες προέβαλλαν τα ευεργετικά σημεία της σύμβασης και απέκρυπταν από τους δανειολήπτες ότι σε μακροχρόνια βάση -όση δηλαδή θα ήταν η διάρκεια του δανείου ήτοι 20 με 30 χρόνια-, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις θύελλες της νομισματικής αγοράς η οποία θα πλήξει μόνον αυτούς γιατί οι ίδιες «κλείδωσαν» (με πιστωτικά παράγωγα ή ασφάλιση) τα ποσά συναλλάγματος αυτών των δανείων».

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, σημειώνει ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη καθώς θεωρεί ότι οι τράπεζες είναι υπόλογες για τέσσερις λόγους και συγκεκριμένα:

  1. Κερδοσκόπησαν ωθώντας τον κόσμο στη σύναψη δανείων σε chf ρίχνοντάς τους στάχτη στα μάτια με το «πρόγραμμα προστασίας της δόσης» αντί να δώσουν μέτρα, κόστος και μεθόδους αντιστάθμισης του συναλλαγματικού κινδύνου.
  2. Δεν έδωσαν ως όφειλαν, ειδική, επαρκή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για το μέγεθος και τις συνέπειες του νομισματικού κινδύνου σε μακροχρόνια βάση, ούτε τις μεθόδους και το κόστος αντιμετώπισής του. Δεν τήρησαν κατά την παροχή των συγκεκριμένων δανείων τις προβλεπόμενες από το κανονιστικό πλαίσιο υποχρεώσεις τους. Ουδείς δανειολήπτης θα επέλεγε να συνάψει δάνειο σε chf αν είχε ενημερωθεί πλήρως ,ειδικώς και εμπεριστατωμένως για τους κινδύνους από τους αρμόδιους πιστοποιημένους υπαλλήλους.
  3. Καρπώνονται σήμερα εκτός από τους νόμιμους τόκους, τη διαφορά μεταξύ της τρέχουσας ισοτιμίας με την οποία οι δανειολήπτες καταβάλουν τη μηνιαία δόση, και της ισοτιμίας με την οποία οι ίδιες ασφάλισαν με χρηματοπιστωτικά μέσα τα ποσά αυτών των δανείων κατά το χρόνο εκταμίευσής τους.
  4. Επιπρόσθετα οι τράπεζες εξακολουθούν να καρπώνονται τη προμήθεια αγοράς του ελβετικού φράγκου σε κάθε μηνιαία καταβολή της δόσης. Και η διαφορά : υψηλή τιμή αγοράς- χαμηλή τιμή πώλησης επιβαρύνει τον δανειολήπτη.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σύλλογος:Προέβαλαν το «κερασάκι» της χαμηλής δόσης στο δάνειο με ρήτρα Ελβετικού φράγκου, διαβεβαιώνοντας τους ανυποψίαστους δανειολήπτες ότι η ισοτιμία CHF/ΕΥΡΩ θα έχει μικρές διακυμάνσεις στα επόμενα 20-30 χρόνια λόγω του διεθνούς νομισματικού κύρους του ευρώ και της σταθερότητας του ελβετικού φράγκου. Και μάλιστα επέμεναν πως το κέρδος από το χαμηλό επιτόκιο υπερισχύει της ζημίας από τη διακύμανση της ισοτιμίας........

http://www.fpress.gr
Μια έντονη έκπληξη περίμενε σήμερα τους Λονδρέζους καθώς στους δρόμους της πόλης έλαβε χώρα ένα ασυνήθιστο περιστατικό: ένας άνδρας περπατούσε στα τέσσερα σαν σκυλί φορώντας στο λαιμό λουρί το οποίο κρατούσε μια γυναίκα.
Η άγνωστη μάλιστα καλοντυμένη κυρία, γράφει η Independent, έπινε τον καφέ της με νωχελικό τρόπο.
Το εκκεντρικό ζευγάρι εθεάθη να κινείται στους δρόμους της περιοχής Farringdon, στις 08:30 το πρωί της Παρασκευής και 'όπως ήταν φυσικό μαγνήτισε τα βλέμματα των περαστικών. Οι φωτογραφίες του ζευγαριού, μαζί και οι εικασίες για το τι θα μπορούσαν να κάνουν ή να δηλώνουν με τη πράξη τους αυτή, έβαλε φωτιά στα social media.






Όταν είμαστε νέοι πιστεύουμε ότι είμαστε ανίκητοι. Αυτό δυστυχώς δεν ισχύει…

Μάλιστα, ορισμένες ασθένειες που θεωρούμε ότι εμφανίζονται μόνο στους ηλικιωμένους πλήττουν και εφήβους ή και μικρά παιδιά.

Οι καλύτερες μέθοδοι διάγνωσης έχουν συμβάλει σε αυτό το φαινόμενο, σημαντικό ρόλο παίζουν όμως και οι κακές διατροφικές συνήθειες και η καθιστική ζωή.

Δείτε ποιες είναι οι 5 ασθένειες που μπορεί να εκδηλωθούν σε νεαρή ηλικία.

1. Μελάνωμα

Συνήθης ηλικία διάγνωσης: 50 και πάνω
Μπορεί να εμφανιστεί: λίγο πριν την ενηλικίωση ή στα 20

Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες, και τις συχνές επισκέψεις στα κέντρα αισθητικής για τεχνητό μαύρισμα. Δεν πρέπει να αποφεύγουμε εντελώς τον ήλιο, καθώς είναι απαραίτητος για να συνθέσει ο οργανισμός μας την πολύτιμη βιταμίνη D, όμως πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό κάθε εποχή του χρόνου για να προστατευθούμε από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία.

2. Εγκεφαλικό

Συνήθης ηλικία διάγνωσης: 65 και πάνω
Μπορεί να εμφανιστεί: στα 20 ή τα 30

Η υπέρταση, ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η υψηλή χοληστερόλη και το κάπνισμα είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες κινδύνου που οδηγούν στο εγκεφαλικό. Λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, αυτόματα μειώνεται και ο κίνδυνος.

3. Καρκίνος του μαστού

Συνήθης ηλικία διάγνωσης: 45 και πάνω
Μπορεί να εμφανιστεί: στην εφηβεία

Η συστηματική άσκηση, ο χαμηλός Δείκτης Μάζας Σώματος και η περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ είναι μερικά από τα βασικά μέτρα προστασίας για τις γυναίκες. Εάν υπάρχει κληρονομική προδιάθεση ίσως χρειαστούν πιο δραστικά μέτρα.

4. Αλτσχάιμερ

Συνήθης ηλικία διάγνωσης: 65 και πάνω
Μπορεί να εμφανιστεί: στα 40

Η εξάσκηση των πνευματικών δεξιοτήτων και της μνήμης είναι βασικές στρατηγικές πρόληψης σε κάθε ηλικία. Έτσι, το μυαλό και το σώμα εκπαιδεύονται πιο αποτελεσματικά. Η εκμάθηση ξένων γλωσσών και τα μουσικά όργανα είναι μερικά από τα χόμπι που μπορούμε να επιλέξουμε για να κρατήσουμε το μυαλό μας σε φόρμα.

5. Διαβήτης τύπου 2

Συνήθης ηλικία διάγνωσης: 40 και πάνω
Μπορεί να εμφανιστεί: στην παιδική ηλικία

Στην περίπτωση αυτή, η τροφή μας είναι το φάρμακό μας. Η αύξηση των περιστατικών διαβήτη τύπου 2 στις νεαρές ηλικίες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κακή διατροφή και την καθιστική ζωή.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!