Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020


Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, εκδήλωσε με θεαματικό τρόπο τη διαφωνία της με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ολοκλήρωνε τον λόγο του για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο, κάνοντας δύο κομμάτια το αντίτυπο του κειμένου της ομιλίας που της είχε δώσει νωρίτερα ο ένοικος του Λευκού Οίκου.
Καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος ολοκλήρωνε τον λόγο του, η Πελόσι, η οποία βρισκόταν, όπως το θέλει η αμερικανική κοινοβουλευτική παράδοση, καθισμένη πίσω του, πλάι στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, σηκώθηκε, πήρε επιδεικτικά το έγγραφο που βρισκόταν μπροστά της στα χέρια της και το έσκισε.
Εξερχόμενη από την αίθουσα, ερωτηθείσα από δημοσιογράφο για ποιον λόγο προχώρησε σε αυτή τη χειρονομία, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έδωσε τη σιβυλλική απάντηση: «Διότι αυτό ήταν το πιο ευγενικό πράγμα που μπορούσα να κάνω, σε σύγκριση με τις εναλλακτικές». Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε μέσω Twitter κατηγορώντας την Πελόσι ότι «έσκισε» συμβολικά έναν βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα βρέφος που επέζησε μετά την πρόωρη γέννησή του έπειτα από 21 εβδομάδες, ή ακόμη την οικογένεια της Κέιλα Μάλερ, που θρηνεί τον θάνατό της στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ήταν προσκεκλημένη στην ομιλία. Το ετήσιο μεγάλο ραντεβού του προέδρου και των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας είχε αρχίσει με άλλη μια σκηνή που πιστοποίησε τον διχασμό των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών: ο πρόεδρος Τραμπ αγνόησε το χέρι που του έτεινε η Νάνσι Πελόσι.


Στο τέλος του 2020 η εταιρεία που σήμερα κατασκευάζει τα ιστορικά κινητά τηλέφωνα Blackberry θα σταματήσει να παράγει τις συγκεκριμένες συσκευές, ουσιαστικά βάζοντας τέλος στο brand που θεωρείται ότι αποτέλεσε την απαρχή των smartphones.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία TLC Communications, η οποία τα τελευταία χρόνια παράγει τα τηλέφωνα με το σήμα της Blackberry ανακοίνωσε ότι από τις 31 Αυγούστου 2020 θα σταματήσει να παράγει τις συσκευές αυτές, καθώς δεν θα έχει πλέον τα δικαιώματα σχεδιασμού, παραγωγής και πώλησης συσκευών Blackberry.
H ίδια η Blackberry δεν ανακοίνωσε αν θα συνεργαστεί με άλλη εταιρεία για να παράγονται συσκευές με το branding της εταιρείας (η ίδια η Blackberry σταμάτησε να παράγει συσκευές το 2016), αλλά ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στις υπάρχουσες συσκευές ως το Φεβρουάριο του 2022.
Η Blackberry κάποτε κατείχε το 20% της παγκόσμιας αγοράς, ωστόσο, η άφιξη του iPhone και των συσκευών Android οδήγησε σε κατάρρευση τις πωλήσεις των κινητών της εταιρείας, η οποία από το 2016 και μετά έχει επικεντρωθεί στην παροχή υπηρεσιών, ενώ η TLC ανέφερε ότι επιδιώκει να προωθήσει τα δικά της κινητά τηλέφωνα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!