Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019


Στην αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής που έχει συνάψει με την Ε.Ε. προχωρά η Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Η συμφωνία επανεισδοχής και η άρση της βίζας θα τεθούν σε ισχύ ταυτόχρονα. Αναστείλαμε τη συμφωνία επανεισδοχής», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη.
Η Άγκυρα, αντιδρώντας στις κυρώσεις που επέβαλε η Ε.Ε. λόγω των δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ανακοίνωσε ως αντίποινα ότι σταματά την εφαρμογή της συμφωνίας, βάσει της οποίας υποχρεούνταν να δέχεται πίσω στην Τουρκία και να επαναπροωθεί στις πατρίδες τους μετανάστες από ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
O Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι κυρώσεις της Ε.Ε. είναι απαράδεκτες και δεν έχουν καμία αξία για την Τουρκία.

Μια νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, γραμμένη από τον ίδιο και τον Ευθύμη Φιλίππου,  με τον τίτλο «Nimic», θα κάνει πρεμιέρα εκτός συναγωνισμού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο τον Αύγουστο. 


Ένα από τα πιο ιστορικά ευρωπαϊκά Φεστιβάλ κινηματογράφου, αυτό του Λοκάρνο, ανακοίνωσε το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης που θα διεξαχθεί από τις  7 έως τις 17 Αυγούστου. Στην ανακοίνωση υπάρχει η φράση: «το νέο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου», κάτι που προκάλεσε έκπληξη, καθώς κανείς δεν γνώριζε κάτι γι’ αυτό.
Ματ Ντίλον
Το «Nimic» είναι μια ταινία μικρού μήκους, 12 λεπτών συγκεκριμένα, που γύρισε ο Έλληνας σκηνοθέτης με πρωταγωνιστές τον Ματ Ντίλον και τη Δάφνη Πατακιά, και χώρες παραγωγής τις Μ. Βρετανία και Γερμανία. Το Φεστιβάλ έδωσε, προς το παρόν, μόνο αυτές τις πληροφορίες, μαζί με μια φωτογραφία του Ντίλον από την ταινία. 


Δάφνη Πατακιά 
Ο Λάνθιμος υπογράφει τη σκηνοθεσία, το μοντάζ οι Ντομινίκ Λιουνγκ και Γιώργος Μαυροψαρίδης ενώ οι εταιρείες παραγωγής του φιλμ είναι η γερμανική Rekorder, η αμερικάνικη Merman και η βρετανική Droga5.

Το τελευταίο επιβεβαιωμένο νέο για τα μελλοντικά σχέδια του Έλληνα δημιουργού, είναι η μεταφορά του βιβλίου του Τζιμ Τόμσον «Pop. 1280», κάτι που ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από τα φετινά Όσκαρ, όπου η Ολίβια Κόλμαν πήρε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για το «Favourite». naftemporiki.gr

Ο ηλικίας 28 ετών Ρώσος μποξέρ Μαξίμ Νταντάσεφ πέθανε στις ΗΠΑ μετά τον τραυματισμό του σε αγώνα που διεξήχθη το βράδυ της 20ης Ιουλίου. «Ο Μαξίμ πέθανε. Δεν άντεξε η καρδιά του», δήλωσε παράγοντας από την ομάδα των προπονητών του.
Το βράδυ του Σαββάτου ο Νταντάσεφ αγωνιζόταν στο Οξον-Χιλ στην πολιτεία του Μέριλαντ με τον Πορτορικανό Σουμπριέλ Ματίας, διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στην κατηγορία των μεσαίων βαρών (έως 63,5 κιλά) που ορίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBF).
Στον 11ο γύρο ο Νταντάσεφ δέχθηκε πλήθος χτυπημάτων, με αποτέλεσμα οι προπονητές του Ρώσου αθλητή να ζητήσουν να σταματήσει ο αγώνας για να μη υποστεί βλάβη η υγεία του. Ωστόσο μετά τον αγώνα ο Νταντάσεφ ένοιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Διακομίσθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διέγνωσαν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ο αθλητής υπεβλήθη σε κρανιοτομή.
Ο Ντατνάσεφ είχε συμμετάσχει ως επαγγελματίας μποξέρ σε 14 αγώνες, σημειώνοντας 13 νίκες (εκ των οποίων 11 νοκάουτ) και υπέστη μία μόνο ήττα από τον Ματίας, η οποία ήταν μοιραία. Στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Ρωσίας είχε κερδίσει το ασημένιο το 2013 και δύο φορές το χάλκινο μετάλλιο (2010, 2012).
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!