Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017


Διακόσιες είκοσι εκδηλώσεις, σε 34 ημέρες, στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και στα 7 πιο εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας περιλαμβάνει το πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Το σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης, θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, ανάβοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος.

Τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες, ο Γιάννης Κακλέας, ο Μανόλης Παντελιδάκης και η Φρόσω Λύτρα, αποτυπώνουν την πρότασή τους για τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα και καλούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να βιώσουν την πρωτεύουσα μέσα από σύμβολα και λέξεις.
Πλατεία Συντάγματος, Στύλοι του Ολυμπίου Διός, Μοναστηράκι, πλατεία Κλαυθμώνος, πλατεία Ομονοίας, Αθηναϊκή Τριλογία (Προπύλαια) και Θησείο θα βρεθούν στο επίκεντρο αλλά και κάθε γειτονιά γίνεται κυψέλη πολιτισμού με 49 εκδηλώσεις μουσικής, θεάτρου, καθώς και δράσεις για παιδιά, σε κλειστούς χώρους και πλατείες σε κάθε γειτονιά.
Φέτος, η πόλη στολίζεται με έναν διαφορετικό τρόπο που να θυμίζει θεατρική σκηνή, με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές κατασκευές και με λέξεις – κλειδιά στα 7 σημεία.
Κάτω από το φωτεινό δέντρο της πλατείας, από τις 12 έως τις 30 Δεκεμβρίου, ορχήστρες καθώς και ένα εντυπωσιακό Glasshouse – ένας γυάλινος ραδιοθάλαμος απ’ όπου διακεκριμένοι DJs θα δίνουν από την κεντρική σκηνή τον παλμό και τον τόνο των γεμάτων ζωντάνια Χριστουγέννων, καλώντας το κοινό να γίνει μέρος της μεγάλης αυτής γιορτής και να ανακαλύψει τη χαρά της συμμετοχής και της φιλικής συνύπαρξης. Στο κέντρο της πλατείας Ομονοίας θα δεσπόζει το παραδοσιακό καράβι.
Η φαντασία κάνει στάση στην πλατεία Κλαυθμώνος, που θα αποθεωθεί από τα παιδιά, ενώ το όνειρο στην πλατεία Μοναστηρακίου θα πλαισιωθεί με φωτεινές φιγούρες. Το φως και τη γνώση θα συναντήσουμε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Αθηναϊκή Τριλογία, αντίστοιχα.
Τη μεγαλύτερη νύχτα της χρονιάς, στις 21 Δεκεμβρίου, θα τη ζήσουμε υπό τους «φωτεινούς» ήχους και στίχους της Λένας Πλάτωνος στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ στα Προπύλαια θα πραγματοποιηθούν δράσεις φόρος-τιμής στις λέξεις, τα βιβλία, την εξέλιξη και την επιστήμη. Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία, περιμένουν όλα τα παιδιά σε περισσότερες από 150 εκδηλώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.
Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παιδικών εκδηλώσεων από τις 19 έως τις 31 Δεκεμβρίου. Εκτός από την πλατεία Κλαυθμώνος, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια περιμένουν τα παιδιά και στα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, τα Πολιτιστικά Κέντρα, το Κέντρο Πηλού του δήμου Αθηναίων, καθώς και σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους.
Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης από την Πέμπτη 14 έως την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου βάζει τα γιορτινά της με μουσική, δώρα, παιχνίδια, μαγειρέματα, εργαστήρια και περιμένει μικρούς και μεγάλους στην πιο εορταστική Κυψέλη.
Η υποδοχή του 2018 θα πραγματοποιηθεί την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Θησείο με ένα πολυθέαμα – έκπληξη, σχεδιασμένο και σκηνοθετημένο για να ολοκληρώσει την αφήγηση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού με την υπογραφή των Γιάννη Κακλέα, Μανόλη Παντελιδάκη και Φρόσως Λύτρα, καλεσμένους εκλεκτούς καλλιτέχνες και παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο.
Το σύνθημα υποδοχής του νέου έτους, με φόντο τον Παρθενώνα, θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με τη Μαρίζα Ρίζου και τον Πάνο Μουζουράκη να ντύνουν με τις φωνές τους τα πρώτα λεπτά του 2018.
Νωρίτερα, οι Batuca, οι Batala και οι Artventure θα δώσουν, με κρουστά και πνευστά, το ρυθμό της βραδιάς, οι Circus Dayz θα φέρουν τη μαγεία και η Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ στις 10 το βράδυ, η μοναδική Ευανθία Ρεμπούτσικα θα παρουσιάσει μια συναυλία με πολλές εκπλήξεις.
Τα Μουσικά Σύνολα δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Big Band, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Χορωδία, αποτελούν και φέτος μία δυναμική παρουσία στις γιορτές και συμπράττουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες.
Ο δήμος Αθηναίων, με την υποστήριξη του AthensCultureNet – το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, που έχει ως αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διευρύνει τις συνεργασίες του και συσπειρώνει γύρω του φορείς της πόλης, όπως την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, τον Ελληνικό Κόσμο, κ.ά. θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η συμβολή όλων είναι σημαντική.

O Σνόουντεν εξέφρασε τον προβληματισμό του ως προς το ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν πλέον μετατραπεί σε συσκευές παρακολούθησης που αυτόματα δηµιουργούν ηλεκτρονικά βιογραφικά, αλλά και GPS συσκευές. Ως παράδειγμα επικαλέστηκε την περίπτωση του θανάτου της Μαρί Κόλβιν, αµερικανίδας δηµοσιογράφου που εργαζόταν για τους «Sunday Times» του Λονδίνου και σκοτώθηκε από πυρά όλµου στη Χοµς. «Οι εκποµπές ραδιοσυχνοτήτων των επικοινωνιών της είχαν υποκλαπεί από τον συριακό στρατό», είπε, συµπληρώνοντας ότι είναι όλο και πιο δύσκολο οι χρήστες να εµπιστεύονται τα smartphones τους, καθώς µπορεί να µολυνθούν από προγράµµατα malware ώστε να µεταδίδουν πληροφορίες σχετικά µε το σηµείο όπου βρίσκονται οι ίδιοι ακόµα κι όταν αυτά είναι σε κατάσταση πτήσης ή απενεργοποιηµένα.
Εκτός των άλλων, η τεχνολογία έχει καταστήσει ακόµη και την ιδιωτική παρακολούθηση τηλεφώνων όχι µόνο εφικτή, αλλά και αρκετά απλή και σχετικά οικονοµική. Εντύπωση είχε προκαλέσει η ιστορία που κυκλοφόρησε στους αθηναϊκούς κύκλους όταν ένας ευκατάστατος επιχειρηµατίας αποφάσισε να παρακολουθήσει τη νεότερη και λίγο ατακτούλα σύντροφό του χαρίζοντάς της ένα ολοκαίνουριο κινητό τελευταίας τεχνολογίας. Αποδείχτηκε ότι αυτό ήταν παγιδευµένο µε ένα λογισµικό παρακολούθησης που µπορούσε να καταγράφει και να στέλνει τις συνοµιλίες της κατευθείαν στον υπολογιστή του. Το κόστος της υπηρεσίας αυτής δεν ξεπερνούσε τα 700 ευρώ. Ο επιχειρηµατίας δεν υπολόγισε, όµως, ότι ο αδελφός της νεαρής ασχολούνταν επαγγελµατικά µε τα ηλεκτρονικά. Έτσι όταν εκείνη του παραπονέθηκε ότι το πανάκριβο και ολοκαίνουριο κινητό της «τα έχει παίξει», προσφέρθηκε να του ρίξει µια µατιά…
Η δηµιουργία τηλεφώνου από τον Σνόουντεν
Ο Σνόουντεν προειδοποιεί και για την υποκλοπή σήµατος, που είναι η πιο σπάνια περίπτωση και σχεδόν πάντα γίνεται από κρατικές υπηρεσίες σε συνεργασία µε τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Το σενάριο αυτό δεν απευθύνεται στους κοινούς χρήστες. Ο κύριος εξοπλισµός που χρειάζεται κάποιος υποκλοπέας για τη συγκεκριµένη µέθοδο δεν πωλείται στην αγορά. Ακόµα όµως και αν βρεθεί προς πώληση, αυτός θα είναι κλεµµένος και αξίζει µερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Παρόλο το κόστος του, η λειτουργία του έχει ηµεροµηνία λήξης µερικών εβδοµάδων γιατί ανά τακτά χρονικά διαστήµατα θα πρέπει να ανανεώνονται συγκεκριµένοι κωδικοί της κατασκευάστριας εταιρείας (οι λεγόµενες «κλείδες»).
Ακόµα και οι πιο οικονοµικοί εξοπλισµοί που υπάρχουν στην αγορά αγγίζουν τα 10.000 ευρώ και είναι τροµερά δύσκολοι στη χρήση και συνήθως γίνονται αµέσως αντιληπτοί. Ο υποκλοπέας θα πρέπει να είναι σε σχετικά κοντινή απόσταση και ιδίως µέσα στην πόλη σε µερικές δεκάδες µέτρα. Επιπλέον, δεν µπορεί να κάνει υποκλοπή σε 3G/4G σήµα – πλέον οι περισσότερες κεραίες σταθµών βάσης είναι 3G. Στη σπάνια περίπτωση που κάποιος έχει καταστεί στόχος µπορεί να το αντιληφθεί καθώς συχνά το κινητό µπορεί να πραγµατοποιήσει µόνο εξερχόµενες κλήσεις και όχι εισερχόµενες (άµεσα ύποπτο). Μάλιστα, στην άλλη άκρη της επικοινωνίας δεν θα φανεί ο αριθµός του κινητού, αλλά απόρρητο.
Ο Σνόουντεν, άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση των µαζικών ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων, βρίσκεται σε διαδικασία δηµιουργίας νέου τηλεφώνου που δεν θα είναι δυνατόν να παραβιαστεί. Συγκεκριµένα, ελπίζει να δηµιουργήσει, καθώς η κατασκευή του είναι ακόµα σε πειραµατικό στάδιο, µια ειδική συσκευή, τροποποιηµένη έκδοση του iPhone, για τους δηµοσιογράφους που αντιµετωπίζουν το ενδεχόµενο παρακολούθησης από κυβερνητικές υπηρεσίες. Η συγκεκριµένη ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης Forbidden Research στο Media Lab του πανεπιστηµίου ΜΙΤ. Ο Σνόουντεν, που µίλησε µέσω σύνδεσης βίντεο από τη Ρωσία όπου ζει πλέον, είπε ότι συνεργάζεται µε τον Αντριου Χουάνγκ, γνωστό χάκερ µε το ψευδώνυµο Bunnie που έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος µηχανικός στο ΜΙΤ. Οι έρευνές τους συνίστανται στην τροποποίηση ενός smartphone ώστε να είναι δυνατόν να ειδοποιεί τον χρήστη που εργάζεται σε επικίνδυνο περιβάλλον ότι παρακολουθείται ηλεκτρονικά.
5 σημάδια προειδοποιούν
Ανεξήγητη κατανάλωση δεδοµένων: Υψηλή κατανάλωση στα δεδοµένα: αν κάποιος γνωρίζει το πάγιο που καταναλώνει και ξαφνικά αρχίζει να το υπερβαίνει παρότι δεν άλλαξε κάτι στη χρήση του κινητού του, αυτό σηµαίνει ότι το τηλέφωνό του παρακολουθείται. Αν δηλαδή ξαφνικά διαπιστώσει ότι η κατανάλωση των data αυξάνεται χωρίς να έχει αλλάξει συνήθειες χρήσης και ο λογαριασµός είναι αδικαιολόγητα φουσκωµένος, ενδέχεται το κινητό να έχει πέσει θύµα κατασκοπικού software. Το σχετικό λογισµικό παρακολούθησης µπορεί να αγοραστεί µέσω ∆ιαδικτύου και να εγκατασταθεί στο κινητό τηλέφωνο, δηλαδή στη συσκευή του προσώπου που θέλει κανείς να παρακολουθήσει. Είναι η πρώτη φορά που δεν απαιτείται καµία παρέµβαση στο υλικό (hardware) της συσκευής κινητής τηλεφωνίας. Με αυτό τον τρόπο έχει κανείς πρόσβαση στις ηχογραφηµένες συνοµιλίες, στην καταγραφή ήχων περιβάλλοντος χώρου, στο ιστορικό κλήσεων, στα µηνύµατα SMS, στην επίσκεψη σε ιστότοπους, στα µηνύµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου και στις φωτογραφίες. Κάποια λίγο πιο εξελιγµένα και ακριβά προγράµµατα µπορούν να θέσουν υπό παρακολούθηση και τα social media και εφαρµογές που έχουν εγκατασταθεί στο κινητό, παρότι ο περισσότερος κόσµος πιστεύει ότι η επικοινωνία µέσω εφαρµογών όπως το What’s Up ή το Viber είναι ασφαλής. Εκτός από το παραπάνω πρόγραµµα, ένα κινητό ενδέχεται να χακαριστεί µέσω µιας µικροκατασκευής παρακολούθησης. Πρόκειται για την τοποθέτηση ηλεκτρονικού κυκλώµατος µικρών διαστάσεων στο εσωτερικό της συσκευής. Οι παλαιού τύπου τέτοιες κατασκευές απαιτούσαν την ύπαρξη δέκτη σε σχετικά κοντινή απόσταση, οι πιο εξελιγµένες όµως κάνουν καταγραφή, ενώ εκτός από ποµπό διαθέτουν και δέκτη. Όταν πλησιάσει το κινητό σε σχετικά κοντινή απόσταση, ο υποκλοπέας µπορεί να συλλέξει όλα τα ηχητικά δεδοµένα που έχουν καταγραφεί.
Η συσκευή «δαιµονίζεται: Το κινητό συµπεριφέρεται γενικά περίεργα, σαν να παίρνει µόνο του πρωτοβουλίες. Η οθόνη φωτίζεται ξαφνικά και χωρίς λόγο, ανοίγει και κλείνει σε τυχαίες στιγµές, κάνει περίεργους θορύβους. Όλα αυτά θα µπορούσαν να σηµαίνουν ότι η συσκευή βρίσκεται υπό παρακολούθηση.
Η µπαταρία αδειάζει απότοµα: Η µπαταρία αδειάζει υπερβολικά γρήγορα και απότοµα: ακόµα κι αν είναι σχετικά παλιά και πολυχρησιµοποιηµένη, η µπαταρία του κινητού αποφορτίζεται σχετικά σταδιακά. Οταν η µπαταρία «πεθαίνει» απότοµα, αυτό σηµαίνει ότι συµβαίνει κάτι περίεργο.
Θόρυβος στις κλήσεις: ∆ιαρκής θόρυβος: αν κατά τη διάρκεια µιας συνοµιλίας ακούσει κανείς έναν ασυνήθιστο και µακρόσυρτο θόρυβο, το τηλέφωνο έχει παραβιαστεί.
Ακαταλαβίστικα µηνύµατα : Παράξενα µηνύµατα: είναι γνωστό ότι πολλοί διαδικτυακοί απατεώνες χρησιµοποιούν τα SMS για να χακάρουν τηλέφωνα, ωστόσο, αν αρχίσει ένα τηλέφωνο να δέχεται µηνύµατα µε ασυνήθιστους χαρακτήρες και ακατανόητα σύµβολα, δεν αποκλείεται να είναι θύµα παρακολούθησης.
πηγή: Πρώτο Θέμα

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα taxisnet για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης 2017 – 2018. To ποσό που θα διατεθεί φέτος είναι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Η απόφαση θα έχει και γι’ αυτή τη χρονιά αναδρομική ισχύ και οι αγορές πετρελαίου θέρμανσης θα υπολογιστούν από την έναρξη της διάθεσής του.
Tα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θα είναι αυστηρότερα, εισοδηματικά και περιουσιακά. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2018, ενώ η δεύτερη τον Ιούνιο του
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του Taxisnet για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο Taxisnet.
Προς το παρόν κυριαρχούν δύο σενάρια:
Το πρώτο είναι να μοιραστούν οι περίπου 550.000 περσινοί δικαιούχοι, το μισό επίδομα, ενδεχομένως με κάποιες ανακατατάξεις στην επιδότηση ανά Περιφέρεια, έτσι ώστε η μείωση του επιδόματος να είναι μικρότερη στις περιοχές με χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Το δεύτερο είναι να μειωθούν δραστικά οι δικαιούχοι, με αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, προκειμένου να μοιραστεί το ίδιο επίδομα με πέρσι σε νοικοκυριά που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν το επίδομα θα δοθεί σε δύο δόσεις ή αν θα δοθεί εφάπαξ μετά από τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με στοιχεία από τους εμπόρους πετρελαιοειδών, οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης είναι μειωμένες κατά περίπου 20% σε σχέση με πέρσι, εικόνα που αποδίδεται και στην καθυστέρηση της Απόφασης για το επίδομα. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 98,5 λεπτά το λίτρο, δηλαδή περίπου 5 λεπτά ακριβότερα από πέρσι.
Με βάση τα δεδομένα του περσινού χρόνου δικαιούχοι του επιδόματος είναι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία μέχρι 100.000 και έγγαμοι με εισόδημα έως 20.000 αυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί και με ακίνητη περιουσία η αντικειμενική αξία της οποίας δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ.
Η πόλη της Αλάσκας όπου οι κάτοικοι ζουν όλοι στο ίδιο κτίριο
Το Γουίτιερ είναι μια μικρή, απομακρυσμένη πόλη στην Αλάσκα, 96,5 χλμ., νότια από την πόλη Άνκορατζ, η οποία συχνά αναφέρεται ως η «πόλη που ζει κάτω από ένα κεραμίδι».
Πόσο μικρή είναι η πόλη; Πολύ μικρή. Περίπου 217 άνθρωποι μένουν εκεί και η πρόσβαση είναι εφικτή είτε με πλοίο είτε μέσω ενός τούνελ.
Αλλά το ποιο περίεργο στη συγκεκριμένη πόλη είναι το γεγονός ότι όλοι οι κάτοικοι ζουν στο ίδιο κτίριο, γνωστό και ως Μπέγκιτς Τάουερς (Begich Towers). Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1974 και στεγάζει εκτός από διαμερίσματα, ένα αστυνομικό τμήμα, ένα μανάβικο, μια κλινική, μια εκκλησία, ένα πολυκατάστημα κι ένα σχολείο!
gouit.jpg

gouitiers.jpg

goutier2.jpggoutir.jpg
Ο χρόνος έχει σταματήσει στο εγκαταλελειμμένο Ολυμπιακό Χωριό του Χίτλερ (φωτ.)
Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Βερολίνου το 1936 έχουν μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους. Και πως να μην μείνει άλλωστε αφού αποτέλεσε την πλατφόρμα μέσω της οποίας ο Χίτλερ έκανε επίδειξη στην παγκόσμια κοινότητα την δύναμη του καθεστώτος του λίγα χρόνια πριν αιματοκυλήσει την Ευρώπη.
Η ανάθεση των αγώνων από τη ΔΟΕ είχε γίνει το 1931, την περίοδο δηλαδή που ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία. Σύντομα τα σύμβολα των Ολυμπιακών αγώνων μπήκαν δίπλα σε αυτά του ναζιστικού καθεστώτος. Το χιτλερικό καθεστώς διέθεσε κάθε διαθέσιμη πηγή προκειμένου σε πέντε χρόνια να φιλοξενήσει τους αγώνες χτίζοντας συνολικά 145 κτίρια και ένα μεγάλο στάδιο χωρητικότητας 120.000 θεατών.
hitler olympic1
Ο Χίτλερ επιθεωρεί το Ολυμπιακό Χωριό. «Στη νεολαία όλου του κόσμου», γράφει η πινακίδα 
Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος από το Ολυμπιακό Χωριό του 1936, που βρίσκεται στην περιοχή Έλσταλ του Βούστερμαρκ, πολύ κοντά στο Βερολίνο, έχει διατηρηθεί αν και εγκαταλελειμμένο εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια. Μετά τον πόλεμο και τη διαίρεση της Γερμανίας, τις εγκαταστάσεις χρησιμοποιούσαν οι σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες και δυνάμεις ασφαλείας.
Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες απ' τις εγκαταστάσεις, όπως τις δημοσιεύει η φωτογράφος Σιλβέν Μαργκέν στο βιβλίο – λεύκωμα της («Απαγορευμένα μέρη: Εξερευνώντας την εγκαταλελειμμένη μας κληρονομιά» - "Forbidden Places: Exploring our abandoned heritage) και το προσωπικό blog της.
hitler olympic3
Το «Σπίτι των Εθνών», το κεντρικό κτίριο ακριβώς στην «καρδιά» του Ολυμπιακού Χωριού. 
hitler olympic 4
Το κτίριο, που είχε το σχήμα πετάλου, διέθετε συνολικά 38 αίθουσες φαγητού για τις αποστολές των αθλητών 

hitler olympic5
Τα επίσημα αρχεία δείχνουν ότι κατά τις τρεις εβδομάδες που διήρκεσαν οι αγώνες του Βερολίνου καταναλώθηκαν μεταξύ άλλων 100 αγελάδες, 91 γουρούνια, πάνω από 650 αρνιά καθώς επίσης και 4 τόνοι καφέ. Όλα προετοιμάστηκαν εδώ, στο κτίριο της κουζίνας. 
hitler olympic6
Όταν οι αθλητές δεν αγωνίζονταν ή έτρωγαν, ακολουθούσαν το πρόγραμμα προπονήσεων τους. Το γυμναστήριο στη φωτογραφία κάποτε ήταν ευάερο και ευήλιο.
hitler olympic7
Μία εσωτερική πισίνα επέτρεπε στους κολυμβητές να προπονηθούν και να ηρεμήσουν πριν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Η πισίνα έχει εγκαταληφθεί και έχει πάψει να χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες. 
hitler olympic8
Σύλλογοι για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς κατάφεραν να βρουν 2,25 εκατ. δολ. ώστε να αποκαταστήσουν την οροφή της πισίνας λίγο πριν αυτή καταρρεύσει
hitler olympic9
Τα αποδυτήρια, κάποτε βαμμένα σε electric αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου της ελιάς, βρίσκονται υπό διάλυση
hitler olympic10
Στο αμφιθέατρο, έργο του γερμανού καλλιτέχνη Walter von Ruckteschell απεικονίζει ναζιστικά στρατεύματα να παρελαύνουν
hitler olympic11
Η τοιχογραφία του Λένιν αποκαλύπτει τι συνέβη στο ιστορικό Ολυμπιακό χωριό μετά το τέλος του πολέμου. Λίγο πριν, οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιήθηκαν ως στρατιωτική ακαδημία των Γερμανών και έπειτα ως νοσοκομείο για τους τραυματίες του πολέμου
hitler olympic12
Τελικά οι εγκαταστάσεις έγιναν κέντρο ανάκρισης και βασανιστηρίων από τις μυστικές υπηρεσίες του κομμουνιστικού καθεστώτος της Ανατ. Γερμανίας. Το αποτύπωμα των σοβιετικών δυνάμεων και του κομμουνισμού έμεινε στα κτίρια που χρησιμοποιήθηκαν επισης ως στρατώνες και πλέον ρημάζουν...
Πέντε υπερόπλα για τα οποία δεν έχεις ακούσει ποτέ
Η ιστορία είναι γεμάτη με παραδείγματα της ανθρώπινης ευφυΐας. Ο σχεδιασμός όπλων δεν αποτελεί εξαίρεση.
Κάποια μάλιστα είναι εντελώς άγνωστα και πραγματικά ξεχωριστά.
1. Η βόμβα νυχτερίδα
Αναπτύχθηκε από τις ΗΠΑ για χρήση κατά της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι ότι λέει το όνομά της καθώς κάθε βόμβα θα περιείχε 40 νυχτερίδες, καθεμιά από τις οποίες θα ήταν δεμένη με μια μικρή βόμβα ναπάλμ και ένα χρονόμετρο.
bat_bomb_canister.jpg
2. Τα σκυλιά κατά των τανκς
Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τους ναζί στην επικράτειά τους, οι Σοβιετικοί έδεναν τα σκυλιά με εκρηκτικά και τα εκπαίδευαν να τρέχουν κάτω από γερμανικές τανκς.
anti-tank-dog.jpg
3. Το σοβιετικό Ekranoplane
Μήκους 300 ποδιών, προοριζόταν να είναι ένα επαναστατικό μέσο μεταφοράς, μεγαλύτερο από οποιοδήποτε αεροπλάνο και πιο γρήγορα από οποιοδήποτε πλοίο. Ήταν επίσης ικανό να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές. Ποτέ όμως δεν μπήκε σε ευρεία παραγωγή και δεν χρησιμοποιήθηκε στη δράση.
soviet-unions-lun-class-ekranoplan.jpg
4. Πυρηνικό πυροβολικό
Τα συμβατικά πυρηνικά όπλα είναι ικανά να καταστρέψουν ολόκληρες πόλεις, αλλά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου προέκυψε η ιδέα μικρότερης ισχύος πυρηνικών όπλων τα οποία θα ξεκινούσαν από το έδαφος με στόχους στο πεδίο της μάχης.
  nuclear-artillery.jpg
 5. Πύραυλοι με οδηγούς περιστέρια
Αναπτύχθηκαν από τον ψυχολόγο, συμπεριφοριστή, συγγραφέα, εφευρέτη, και κοινωνικό φιλόσοφο B.F. Skinner. Το έργο δεν βρήκε ποτέ πρακτική εφαρμογή...
pigeon-missile-1.jpg

Και επίσημα ανακοινώθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, την οποία είχε  προαναγγείλει η aftodioikisi.gr. 
Στόχος της κινητοποίησης είναι οι συμβασιούχοι να ταξιδεύσουν στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποίησουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και να συναντηθούν με τον Π. Σκουρλέτη, προκειμένου να τους εκφράσουν τις θέσεις τους σχετικά με το επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με τους συμβασιούχους, με τα κριτήρια που τίθενται για τη μοριοδότηση ένα μεγάλο τμήμα τους θα παραμείνει εκτός των 8.845 μόνιμων θέσεων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΟΤΑ
&  ΔΗΜ.  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΝΟΜΟΥ   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο  Σύλλογός μας  αποφάσισε
24ωρη  ΑΠΕΡΓΙΑ
την ΤΡΙΤΗ
12 Δεκέμβρη 2017
Διεκδικούμε:
  • Μόνιμη-σταθερή δουλειά για όλους.
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε συμβάσεις Αορίστου Χρόνου.
  • Καμμία απόλυση συμβασιούχου.
ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Στην πλατεία Κλαυθμώνος
Στις 11:00 πμ
Το  Δ.Σ.
aftodioikisi.gr

Τη διακοπή της χρήσης των κινητών τηλεφώνων από μαθητές στα σχολεία σκοπεύει να εφαρμόσει η Γαλλία σύμφωνα με το Γάλλο διπλωμάτη και πρεσβευτή της Γαλλίας στην Αμερική.
Τα κινητά όπως είναι γνωστό απόμελέτες , αποσυντονίζουν τους μαθητές και τους αποσπούν την προσοχή.
«Ο Γάλλος υπουργός παιδείας, ανακοίνωσε ότι τα κινητά τηλέφωνα θα απαγορευθούν από τα σχολεία της Γαλλίας», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!