Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017


Πολλές φορές οι περισσότεροι από εμάς έχουν θελήσει να μπλοκάρουν κάποιον ενοχλητικό χρήστη στο facebook ή κάποιον που δεν θέλουμε να βλέπει τα προσωπικά μας δεδομένα.
Υπάρχουν ωστόσο δύο προφίλ στα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε μπλοκ. Αυτά τα προφίλ είναι του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, αλλά και της συζύγου του, Priscilla Chan.
profil facebook
Το συγκεκριμένο θέμα έχει δώσει αρκετές φορές τροφή για συζήτηση στα Social media, με τους περισσότερους να τονίζουν πως ο ιδρυτής του Facebook, έχει φτιάξει έτσι τον λογαριασμό του, προκειμένου να μπορεί να τους «παρακολουθεί» όλους.
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας, η αλήθεια είναι διαφορετική. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον Guardian, αυτό συμβαίνει επειδή ο Zuckerberg έχει τόσους πολλούς φίλους και επίσης έχει δεχθεί τόσα πολλά μπλοκ που το σύστημα θεωρεί πως έχουν γίνει λανθασμένα.
Πηγή: guardian.com

Μια φωτογραφία– έκπληξη ανέβασε η Βάνα Μπάρμπα.
Η ηθοποιός βρέθηκε στο μαγαζίτην Παρασκευή το βράδυ στα μπουζούκια και συγκεκριμένα στο μαγαζί που τραγουδά ο Χρήστος Κυριαζής με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.
Όπως έγραψε η ηθοποιός στη λεζάντα της φωτογραφίας που «ανέβασε» στο Instagram είναι παλιά καλή φίλη του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
«Τελικα οι παλιές αγάπες, δεν πάνε στον παράδεισο. ….μένουν κάπου εδώ κοντά» έγραψε η Βάνα Μπάρμπα.
Πηγή: iefimerida.gr

Πραγματικό «κόλαφο» αποτελεί για εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό του Δήμου Ζακύνθου γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς ανακαλεί και μάλιστα αναδρομικά, τόσο την πρόσληψη, όσο και τη μετατροπή της σύμβασης της σε αορίστου χρόνου από το 2004, καλώντας την ταυτόχρονα να επιστρέψει όσα χρήματα έχει λάβει κατά τα χρονικά διαστήματα αυτά, που -όπως μπορεί εύκολα να υπολογίσει κανείς- μπορούν να ανέλθουν σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!
Πρόκειται για υπόθεση που αφορά πρώην 8μηνιτισσα συμβασιούχο Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ζακυνθίων, η οποία για την πρόσληψή της το 2004, είχε προσκομίσει ψευδείς βεβαιώσεις πρώην Δημάρχου και συγκεκριμένα βεβαιώσεις προϋπηρεσίας για μοριοδότηση καθώς και υπεύθυνη δήλωση πως όντως είχε προσφέρει υπηρεσίες. Στη συνέχεια, κάνοντας χρήση του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου μετέτρεψε τη σύμβασή της σε αορίστου χρόνου.
Η υπόθεση ξεκίνησε από ένσταση στο ΑΣΕΠ άλλης υποψήφιας στον διαγωνισμό για την πλήρωση τριών θέσεων σε Δημοτικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ζακυνθίων.
Έφτασε όμως, έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου, όπου ο πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης της εν λόγω πρόσληψης κρίθηκαν ένοχοι για παράβαση καθήκοντος (κατόπιν εφέσεως τα μέλη της επιτροπής αθωώθηκαν, ενώ ο πρόεδρος κηρύχθηκε και σε δεύτερο βαθμό ένοχος για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση).
Επίσης, ποινική δίωξη ασκήθηκε και στην εν λόγω συμβασιούχο και στη συνέχεια δημοτική υπάλληλο αορίστου χρόνου, κατά την οποία κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε, σε πρώτο βαθμό, σε ποινή φυλάκισης δεκαέξι μηνών, για χρήση ψευδούς βεβαίωσης, και σε δεύτερο βαθμό, για το ίδιο αδίκημα, σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή.
Η εν λόγω, τέλος, άσκησε αναίρεση επί της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να τη θέτει στο αρχείο.
Στη συνέχεια όμως, τέθηκαν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τα ερωτήματα για το εάν υπόκεινται σε ανάκληση οι πράξεις οι οποίες συνδέονται με την πρόσληψη της εν λόγω ως συμβασιούχου, αρχικά, και ως αορίστου χρόνου στη συνέχεια, και αν η καταδίκη της επιφέρει την αυτοδίκαιη έκπτωσή της από την υπηρεσία.
Έτσι, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους κατέληξε στην παραπάνω γνωμοδότηση – «κόλαφο».
Δείτε ολόκληρο το έγγραφο της γνωμοδότησης ΕΔΩ

Στις 11 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα θα ανοίξουν το φετινό σχολικό έτος 2017-2018 τα σχολεία.
Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.
Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.
Στο νηπιαγωγείο, στην αρχή του πρώτου τριμήνου του διδακτικού έτους και για διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο (2) εβδομάδων μπορεί να εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο παραμονής στο νηπιαγωγείο για ορισμένα νήπια που φοιτούν για πρώτη φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή τους. Το ευέλικτο ωράριο καθορίζεται από τον εκπαιδευτικό της τάξης, το σύλλογο διδασκόντων και το σχολικό σύμβουλο, σε συνεργασία με τους γονείς ή κηδεμόνες του νηπίου. Μετά την πάροδο των δύο (2) εβδομάδων, το σύνολο των νηπίων ακολουθεί κοινό ωράριο.
Τέλος σύμφωνα με το ΠΔ το ημερήσιο ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η ώρα έναρξης ή λήξης των μαθημάτων μπορεί να τροποποιείται ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες, ύστερα από απόφαση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου.
Διακοπές, Αργίες και Εορταστικές εκδηλώσεις
1. Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δεν λειτουργούν τις ακόλουθες ημέρες και περιόδους:
α) τα Σάββατα και τις Κυριακές
β) την 28η Οκτωβρίου (εθνική εορτή)
γ) από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων)
δ) την Καθαρά Δευτέρα
ε) την 25η Μαρτίου (εθνική εορτή)
στ) από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου (διακοπές Πάσχα), η) την 1η Μαΐου
θ) την εορτή του Αγίου Πνεύματος
ι) από 22 Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου (θερινές διακοπές) και
ια) την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής.
2. Εορταστικές εκδηλώσεις στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία πραγματοποιούνται:
α) στις 27 Οκτωβρίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και η ελληνική σημαία. Σε περίπτωση που η 28η Οκτωβρίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή
β) στις 24 Μαρτίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Σε περίπτωση που η 25η Μαρτίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή
γ) στις 17 Νοεμβρίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση. Όταν η 17η Νοεμβρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή
δ) στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.
Το μεγαλύτερο παλάτι στην άμμο «χτίστηκε» στη Γερμανία και ξεπερνά τα 16 μέτρα
Με ύψος 16,68 μέτρα, το κάστρο από άμμο του Ντούισμπουργκ φιλοξενεί στις «πλαγιές» αναπαραστάσεις διάσημων μνημείων του πλανήτη, όπως η Ακρόπολη, ο Πύργος της Πίζας, η Γέφυρα Ριάλτο της Βενετίας και η Σαγράδα Φαμίλια της Βαρκελώνης.
Για την κατασκευή του κάστρου εργάστηκαν 19 γλύπτες και αρχιτέκτονες από διάφορες χώρες και χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 2.300 τόνοι άμμου.
Μάλιστα, οι ίδιοι διοργανωτές αποπειράθηκαν να χτίσουν το μεγαλύτερο κάστρο και πέρυσι, όμως μεγάλο μέρος του έργου κατέρρευσε πριν ολοκληρωθεί. Φέτος χρησιμοποιήθηκε άμμος καλύτερης ποιότητας και ο καιρός βοήθηκε στους δημιουργούς.
Το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες ανήκε στο κάστρο που χτίστηκε πέρυσι στην Ινδία, προς τιμήν της παγκόσμιας ειρήνης, και είχε ύψος 14,84 μέτρα.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν το νέο κάστρο του Ντούισμπουργκ έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

 
Τα έσπασαν Έλληνες και Αραβες στη συναυλία του Ρέμου στο Nammos
Σε ελληνοαραβικούς ρυθμούς κινήθηκε το βράδυ της Παρασκευής το Nammos στη Μύκονο λόγω της συναυλίας του Αντώνη Ρέμου με τους δύο διάσημους τραγουδιστές του αραβικού κόσμου, τους Ragheb Alama και Mustafa Sandal.

Οι τρεις καλλιτέχνες έκαναν με τα τραγούδια τους Έλληνες και Άραβες να σηκώνονται στα τραπέζια και να χορεύουν. Το «άρωμα αραβίας» ήταν πολύ έντονο στη συναυλία τόσο με τις χορεύτριες οριεντάλ που έδωσαν ένα ξεχωριστό σόου με φωτιές όσο και με τις κάμηλες που μεταφέρθηκαν στο νησί των ανέμων ειδικά για τη βραδιά.Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον Αιγύπτιο κροίσο Ταφίκ Χούρι, τον επίσης Αιγύπτιο Ναγκίμπ Σαουρίς, τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη αλλά και τον κοσμηματοπώλη Κώστα Καίσαρη ο οποίος ανέλαβε ρόλο DJ. Η βραδιά, με κρασιά και σαμπάνιες αξίας έως και 72.000 ευρώ, τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς το γλέντι συνεχίστηκε για ώρες στο Nammos.

 
Η κακή εμφάνιση στην άμυνα οδήγησε την Εθνική σε ήττα από τη Γαλλία, με σκορ 87‑95
Με πολλά προβλήματα εμφανίστηκε η Εθνική Ελλάδας απέναντι στη Γαλλία, στο δεύτερο αγώνα της για το Ευρωμπάσκετ. Εκτός απο μεγάλες αδυναμίες στην άμυνα (αμέτρητα γκολ-φάουλ) η ελληνική ομάδα έδειξε να πάσχει και απο συγκέντρωση, δείχνοντας εκνευρισμό στα σφυρίγματα των διαιτητών. Ως αποτέλεσμα φορτώθηκε και με αρκετές τεχνικές ποινές.
Από την άλλη, οι Γάλλοι έπαιξαν πειθαρχημένα και οργανωμένα, φτάνοντας τη διαφορά γρήγορα σε διψήφια επίπεδα.
Η διαφορά ξέφυγε και έφτασε ως και τους 24 πόντους, όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο η "επίσημη αγαπημένη" με μπροστάρη τον Πρίντεζη μείωσε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα. Το τελικό αποτέλεσμα στο ταμπλό έγραφε 87-95. Κι επειδή "ουδέν κακόν αμιγές καλού" η μικρή διαφορά των 8 πόντων ίσως φανεί πολύτιμη στη συνέχεια για την Εθνική μας.

 
Ο Βασίλης Καρράς γιόρτασε και στην Αθήνα τα 40 χρόνια παρουσίας του στο τραγούδι
O Βασίλης Καρράς εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής για μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Πέτρας, το οποίο ήταν κατάμεστο από κόσμο.
Μετά την μεγάλη επιτυχημένη του συναυλία στη Θεσσαλονίκη ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής ήρθε στην Αθήνα και στο Θέατρο Πέτρας για να γιορτάσει με το κοινό του, τα 40 χρόνια παρουσίας του στην ελληνική μουσική σκηνή.
Στην συναυλία εμφανίστηκαν οι φίλοι και συνεργάτες του Βασίλη Καρρά: Χρήστος Δάντης, Γιάννης Ζουγανέλης, Κωνσταντίνα, Νίκος Μακρόπουλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μάκης Σεβίλογλου, Μπάμπης Στόκας.

 
Αυτά τα σκυλιά ίσως βγάζουν περισσότερα χρήματα από όλους μας
Υπάρχουν κατοικίδια που έχουν περισσότερους ακόλουθους στο Instagram απ’ όλους εμάς. Αλλά δεν είναι αυτό που προκαλεί εντύπωση, αλλά το ότι μέσω των social media έχουν καταφέρει να εμφανίζονται στην τηλεόραση, να ιδρύουν φιλανθρωπικά ιδρύματα και να κάνουν διαφημίσεις σε διάφορα δημοφιλή προϊόντα. Δηλαδή, έχουν θησαυρίσει!
Σίγουρα, αυτά τα celebrity κατοικίδια βγάζουν περισσότερα από εμάς. Γιατί σκυλάκια σαν και αυτά παρακάτω μπορεί να κερδίσουν από 10.000 έως και 15.000 δολάρια, από μια χορηγία!
Για παράδειγμα, ο «Manny the Frenchie» είναι γαλλικό pit bull και διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο ακόλουθους.
Ή η Chloe, το μίνι γαλλικό pit bull με 174.000 ακόλουθους, του οποίου η ιδιοκτήτρια έχει ήδη εξασφαλίσει μια χορηγία ομορφιάς για την Chloe, ενώ έχει ιδρύσει έναν οργανισμό για σκύλους.
Από την άλλη, υπάρχει και η περίπτωση αυτού αξιαγάπητου χρήστη-σκύλου, με το όνομα «Toast meets world», που διαφημίζει... γυαλιά ηλίου.

 
Γιατί κινδυνεύουν όσοι μπαίνουν πρώτοι στο αεροπλάνο
Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει τους κινδύνους που διατρέχουν όσοι επιβιβάζονται πρώτοι στις αεροπορικές πτήσεις τους. ύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Physical Society, όσοι ανεβαίνουν πρώτοι στο αεροπλάνο έχουν αυξημένη πιθανότητα να κολλήσουν κάποιο μικρόβιο.
Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα εξέτασε προσεκτικά τον τρόπο που οι αεροπορικές εταιρείες επιβιβάζουν το επιβατικό τους κοινό και διαπίστωσε ότι οι επιβάτες που κάθισαν πρώτοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εκτεθούν σε λοιμώξεις.
Όταν κάποιος επιβιβάζεται πρώτος, εκτίθεται σε περισσότερους ανθρώπους που περπατούν μετά από αυτόν για να βρουν τη θέση τους στο αεροπλάνο.
Αν για παράδειγμα κάθεστε σε μια από τις μπροστινές θέσεις του αεροπλάνου κι ένας άρρωστος επιβάτης περάσει από δίπλα σας για να φτάσει στο κάθισμά του, τότε είναι πιο πιθανό να μεταφέρει πάνω σας τα μικρόβιά του, όπως αναφέρει ο Independent.
Η ερευνητική ομάδα λοιπόν, αφού εξέτασε τα αποτελέσματα, ξεκίνησε να μελετά διαφορετικούς τρόπους επιβίβασης που θα μπορούσαν να μειώσουν τους κινδύνους.
Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε είναι πως οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να κάνουν την επιβίβαση από μία μπροστινή και από μία πίσω πόρτα, κάτι που θα μειώσει τις πολλές επαφές μεταξύ των επιβατών. Αυτή η μέθοδος μειώνει τον κίνδυνο κατά 27%.
Ακόμη, όπως πρότειναν, οι αεροπορικές θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν μικρότερα αεροπλάνα, 50 θέσεων, για να μειώσουν τον κίνδυνο κατά ακόμη 13%.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!