Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015


Μπορεί στο μυαλό μας ένα χειμωνιάτικο κατάλυμα να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, (για παράδειγμα επένδυση από πέτρα και ξύλο, τζάκι, κτλ) όμως ανά τον κόσμο υπάρχουν “παγωμένα” ξενοδοχεία τα οποία αναμφισβήτητα κερδίζουν τις εντυπώσεις και ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.
Ένα από αυτά και το Igloo Village Kakslauttanen στην περιοχή Saariselka Fell της φινλανδικής Λαπωνίας, ένα παραμυθένιο “χωριό” από igloo μέσα στο χιόνι, το οποίο υπόσχεται διαμονή που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσεις!
Συνολικά 20 igloo συνθέτουν ένα ονειρεμένο σκηνικό, κατασκευασμένα από θερμομονωτικό γυαλί ώστε να προσφέρουν ζεστασιά και θαλπωρή στις καιρικές συνθήκες του Αρκτικού κύκλου. Όλα τους περιλαμβάνουν πολυτελή κρεβάτια, ιδιωτικό wc και συγκλονιστική θέα στον περιβάλλοντα χώρο και το Βόρειο Σέλας! Τα 4 εστιατόρια που υπάρχουν στο Igloo Village Kakslauttanen, σερβίρουν λαπωνικές σπεσιαλιτέ ενώ οι σάουνες διαθέτουν αίθουσα χαλάρωσης με τζάκι αλλά και κοντινό άνοιγμα στον πάγο για στιγμές...πολικής δροσιάς.
Στην Ιgloo Gallery μπορεί να θαυμάσει κάποιος την τοπική τέχνη αλλά και γλυπτά φτιαγμένα από πάγο και το ρομαντικό Chapel Ice προσφέρεται για όσους επιθυμούν να τελέσουν εκεί τον γάμο τους.
Το εντυπωσιακό αυτό ξενοδοχειακό συγκρότημα, βρίσκεται σε μια τοποθεσία ιδανική για βόλτες στο βουνό ενώ οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν διάφορα χειμερινά sports, ώστε να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους.
Το Igloo Village Kakslauttanen λειτουργεί όλο το χρόνο, εκτός από τους χώρους που αποτελούνται αποκλειστικά από πάγο και οι οποίοι είναι ανοιχτοί από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο.
echoes.gr

Μια πρόσφατη μελέτη που έγινε στη χώρα μας από το ινστιτούτο Prolepsis έδειξε ότι η κατανάλωση ροφήματος χαμομηλιού συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του θυρεοειδούς,
Τώρα μια ακόμα μελέτη που έγινε από τους επιστήμονες του Imperial College στο Λονδίνο, έδειξε ότι είναι θαυματουργό κατά του κρυολογήματος και των μυϊκών σπασμών που προκαλούν τους πόνους της περιόδου.
Οι επιστήμονες εξέτασαν τα ούρα των εθελοντών οι οποίοι κατανάλωναν ρόφημα χαμομήλι και βρήκαν σε αυτά την ουσία ιππουρικό οξύ που έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μία ακόμα τη γλυκίνη που μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς.
Το σημαντικό μάλιστα είναι ότι οι δύο ωφέλιμες ενεργές ουσίες παρέμειναν ψηλές στο αίμα ακόμη και δύο εβδομάδες μετά που σταμάτησαν να πίνουν το ρόφημα χαμομήλι οι εθελοντές. Αυτό, όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες, δείχνει ότι το χαμομήλι μπορεί να έχει παρατεταμένη μακροχρόνια χρήσιμη δράση.
Επίσης, το χαμομήλι μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση σιδήρου από το έντερο. Έτσι, σύμφωνα με τους αναλυτές, ασθενείς που πάσχουν από έλλειψη σιδήρου ή που παίρνουν σίδηρο πρέπει να πίνουν χαμομήλι γιατί τους βοηθά στην απορρόφηση σιδήρου.
Ωστόσο, όπως επεσήμαναν, πρέπει ακόμα να διαλευκάνουν κι άλλα σκοτεινά σημεία ώστε να είναι σε θέση να εκφέρουν τελική άποψη για τις κλινικές θεραπευτικές ιδιότητες του χαμομηλιού.
Μπαίνει μια μέρα ένας παπάς σε ένα κομμωτήριο πολυτελείας, κάπου πίσω από το Hilton για ένα γενικό service. Πραγματικά τον περιποιούνται άψογα, λούσιμο, κούρεμα, γενειάδα, μουστάκι, τα πάντα. Πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα (και από τα γλυκύτατα πλάσματα που του χαμογελάγανε), ο ιερωμένος ρωτάει τι χρωστάει.
- Τίποτα πάτερ, του λέει χαμογελώντας ευγενικά ο ιδιοκτήτης. Είναι προσφορά του καταστήματος στην ενορία μας.
Την άλλη μέρα το πρωί, όταν πάει να ανοίξει το κατάστημά του ο κομμωτής βρίσκει ένα μεγάλο δέμα με Αγιες Γραφές και άλλα βιβλία να τον περιμένει στην είσοδο, μαζί με ένα ευχαριστήριο σημείωμα.
Λίγες μέρες μετά έρχεται να κουρευτεί ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. Και αυτός, μετά από την καταπληκτική περιποίηση του καταστήματος, όταν ρωτάει για το μπακοτσέτουλο παίρνει την ευγενική απάντηση:
- Δεν χρωστάτε τίποτα. Είναι μια μικρή προσφορά για το τόσο σημαντικό έργο της αστυνομίας στη πόλη μας.
Και πάλι την άλλη μέρα το πρωί, βρήκε ο κομμωτής ένα κιβώτιο μπύρες και ένα σημείωμα που έλεγε "Να τις πιείτε στην υγειά μου"
Δεν περνάει μια βδομάδα και κάνει την εμφάνισή του ένας βουλευτής. Οργασμός στο κομμωτήριο ! "Από εδώ περάστε, από εκεί καθίστε", το μισό προσωπικό ασχολείτο με τον καλλωπισμό του. Φυσικά, όπως αναμένετο, όταν ρώτησε πόσο κάνει, πήρε την γνωστή πια ευγενική απάντηση του γαλαντόμου επιχειρηματία.
- Μα τι λέτε κύριε βουλευτά μου, χαρά μου να μπορέσω να προσφέρω κι εγώ κάτι στη χώρα μου. Είναι προσφορά του καταστήματος.
Την άλλη μέρα το πρωί, όταν πήγε να ανοίξει το μαγαζί του ο άνθρωπος, βρήκε ... δέκα βουλευτές να περιμένουν ουρά για κούρεμα.

Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου θα απολαύσουμε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών, με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες. Μια παράσταση που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας και γνώρισε την αποδοχή του κοινού κερδίζοντας, παράλληλα, διθυραμβικές κριτικές από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι ενορχηστρώσεις των συγκεκριμένων μουσικών αναδεικνύουν με έναν μοναδικό τρόπο τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση. Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, το λαούτο και την κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο και ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο, γίνονται ένα "σώμα" με τη Δήμητρα Γαλάνη που είναι η "κορυφαία αυτού του χορού". Η ερμηνεύτρια συμπυκνώνει εδώ την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού της οποίας είναι μέρος, καθώς διδάχτηκε από αυτούς τους σπουδαίους δημιουργούς από τα πρώτα της βήματα. Σαν ένας συνδετικός κρίκος, ενώνει το παρελθόν με το σήμερα.
Chronos (χρόνος) σ' αυτή τη μοναδική παράσταση είναι, με έναν τρόπο, η ίδια η Δήμητρα Γαλάνη. Chronos είναι αυτά τα τραγούδια που πάντα έχουμε ανάγκη να ανακαλούμε για να επαναπροσδιορίζουμε τον πολιτισμό μας.

Δήμητρα Γαλάνη Τραγούδι

Πέτρος Κλαμπάνης Κοντραμπάσο
Θωμάς Κωνσταντίνου Ούτι, Λαούτο, Κιθάρα
Σπύρος Μάνεσης Πιάνο
Χρήστος Ραφαηλίδης Βιμπράφωνο

09 Ιανουαρίου 2016
Σαβ 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Τιμές εισιτηρίων: 35€, 30€, 25€ (20€*), 20€ (15€*), 10€ (περιορισμένης ορατότητας)
* Τιμές εισιτηρίων για μαθητές, φοιτητές, κατόχους κάρτας ανεργίας

http://www.thestival.gr


Καί αυτά τα Χριστούγεννα, η Μαρίνα Φλοίσβου γεμίζει νότες, ήχους και χρώματα. Οι εορταστικές εκδηλώσεις της με θέμα «Musical Christmas» ξεκίνησαν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 17:00 με δρώμενα και φυσικά την παραδοσιακή φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, η Μαρίνα Φλοίσβου υποστηρίζει για μία ακόμα χρονιά τους συλλόγους «ΑΛΜΑ» και «Χαμόγελο του Παιδιού» φιλοξενώντας στον χώρο της τα Χριστουγεννιάτικα bazaar τους, στα οποία μπορεί κανείς να επιλέξει στολίδια και υπέροχα δώρα για οικογένεια και φίλους. Παράλληλα, φιλοξενεί και τη «Μουσική Κίνηση», σωματείο μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία οργανώνει τη δράση «Ανοιχτή Ακρόαση».
Επιπροσθέτως, η Μαρίνα Φλοίσβου συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη στήριξή της στο θεσμό του Δέντρου της Αγάπης και της Προσφοράς του Δήμου Π. Φαλήρου, με απώτερο σκοπό την ενεργή συνδρομή όλων στη συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο του δήμου.
Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων αναλυτικά:
ΣABBATO 19/12
• 11:00 – 13:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 11:00 – 13:00 Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια (κατασκευές)
• 12:00 – 14:00 Χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου Π. Φαλήρου
• 15:00 – 16:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 15:00 – 16:00 Χριστουγεννιάτικα Παιχνίδια (κατασκευές)
• 16:00 – 17:00 Οι τρεις μάγοι δεν ήξεραν αριθμητική (θεατρική παράσταση)
• 17:00 – 18:00 Ο Χριστουγεννιάτικος μαέστρος και η μαγική ορχήστρα (διαδραστική παράσταση)
KYΡIAKH 20/12
• 11:00 – 13:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 11:00 – 13:00 Χριστουγεννιάτικα Μουσικά Στολίδια (κατασκευές)
Κατασκευές Χριστουγεννιάτικων στολιδιών για το δέντρο μας με μουσικά θέματα
• 13:00 – 14:00 Ανοιχτή ακρόαση
Ρεσιτάλ Πιάνου σε υπαίθριους χώρους για όλους στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεραπευτικής Φροντίδας Βρεφών»
• 15:00 – 16:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 15:00 – 16:00 Χριστουγεννιάτικα Παιχνίδια (κατασκευές)
• 16:00 – 17:00 Σεμινάρια Μαγείας (διαδραστική παράσταση)
• 17:00 – 18:00 Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη (Θέατρο σκιών)
• 11:00 – 16:00 Το Δέντρο της Αγάπης και της Προσφοράς του Δήμου Παλαιού Φαλήρου
Το Δέντρο της Αγάπης & της Προσφοράς, ξεκίνησε από τα νηπιαγωγεία του Π. Φαλήρου, μεγάλωσε χρόνο με το χρόνο και καθιερώθηκε ως εορταστικός θεσμός. Αυτά τα Χριστούγεννα το πιο ξεχωριστό δέντρο προσφορών της πόλης του Π. Φαλήρου, θα φιλοξενηθεί για μια ακόμα μια φορά την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00-16.00 από τη Μαρίνα Φλοίσβου. Οι Εθελοντές του Δήμου Π. Φαλήρου, θα σας περιμένουν κοντά στην τέντα των εκδηλώσεων, για να συμμετέχετε με τις προσφορές σας σε τρόφιμα, που θα καταφέρουν να χαρίσουν χαμόγελα σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας!
Σαββατοκύριακο 19-20/12
10:00 – 21:00 Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
ΠΕΜΠΤΗ 24/12
• 11:00 – 13:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 11:00 – 13:00 Χριστουγεννιάτικα Παιχνίδια (κατασκευές)
• 13:00 – 14:00 Κλασικά παραμύθια (κουκλοθέατρο)
• 14:00 – 15:00 Εκπαιδεύοντας τον καλικάντζαρό σας (θεατρική παράσταση)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/12
• 11:00 – 13:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 11:00 – 13:00 Χριστουγεννιάτικα Μουσικά Στολίδια (κατασκευές)
• 15:00 – 16:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 15:00 – 16:00 Υπέροχες Εορταστικές Φιγούρες και Παιχνίδια (κατασκευές)
• 16:00 – 17:00 Παρέλαση Χριστουγεννιάτικων Φιγούρων (διαδραστική παράσταση)
• 17:00 – 18:00 Μάθε, παίξε, χαμιγέλασε στο μαγικό σχολείο (διαδραστική παράσταση)
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/12
• 11:00 – 13:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 11:00 – 13:00 Υπέροχες Εορταστικές Φιγούρες και Παιχνίδια (κατασκευές)
Χάρτινες κατασκευές μαριονέτας
• 15:00 – 16:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 15:00 – 16:00 Αγαπημένοι Υπερήρωες (κατασκευές) Μαθήματα ζωγραφικής με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών
• 16:00 – 17:00 Ελσα, βασίλισσα του χιονιού (θεατρική παράσταση)
Έλσα, Άννα, Όλαφ … Η ιστορία ξαναγράφεται μπροστά στα μάτια των παιδιών
• 17:00 – 18:00 Ο χριστουγεννιάτικος μαέστρος και η μαγική ορχήστρα (διαδραστική παράσταση)
KYΡIAKH 27/12
• 11:00 – 13:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 11:00 – 13:00 Υπέροχες Εορταστικές Φιγούρες και Παιχνίδια (κατασκευές)
• 15:00 – 16:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 15:00 – 16:00 Αγαπημένοι Υπερήρωες (κατασκευές)
• 16:00 – 17:00 Οι τρεις μάγοι δεν ήξεραν αριθμητική (θεατρική παράσταση)
• 17:00 – 18:00 Ο καραγκιόζης πρόεδρος (θέατρο σκιών)
ΠΕΜΠΤΗ 31/12
• 11:00 – 13:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 11:00 – 13:00 Αγαπημένοι Υπερήρωες (κατασκευές)
• 13:00 – 14:00 Χριστουγεννιάτικες ιστορίες (κουκλοθέατρο)
• 14:00 – 15:00 Το σχολείο των ξωτικών (θεατρική παράσταση)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/01
• 11:00 – 13:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 11:00 – 13:00 Υπέροχες Εορταστικές Φιγούρες και Παιχνίδια (κατασκευές)
• 15:00 – 16:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 15:00 – 16:00 Υπέροχες Εορταστικές Φιγούρες και Παιχνίδια (κατασκευές)
• 16:00 – 17:00 Παρέλαση Χριστουγεννιάτικων Φιγούρων (διαδραστική παράσταση)
• 17:00 – 18:00 Μάθε, παίξε, χαμιγέλασε στο μαγικό σχολείο (διαδραστική παράσταση)
ΣΑΒΒΑΤΟ 02/01
• 11:00 – 13:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 11:00 – 13:00 Υπέροχες Εορταστικές Φιγούρες και Παιχνίδια (κατασκευές)
• 15:00 – 16:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 15:00 – 16:00 Υπέροχες Εορταστικές Φιγούρες και Παιχνίδια (κατασκευές)
• 15:00 – 18:00 Ο Τάρανδος και ο Πιγκουίνος Χορεύουν και Φωτογραφίζονται (διαδραστική παράσταση)
• 16:00 – 17:00 Ενας φίλος για τον Αη Βασίλη (κουκλοθέατρο)
• 17:00 – 18:00 Ο Χριστουγεννιάτικος μαέστρος και η μαγική ορχήστρα (διαδραστική παράσταση)
KYΡIAKH 03/01
• 11:00 – 13:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 11:00 – 13:00 Υπέροχες Εορταστικές Φιγούρες και Παιχνίδια (κατασκευές)
• 15:00 – 16:00 Το Μουσικό Πεντάγραμμο (face painting)
• 15:00 – 16:00 Αγαπημένοι Υπερήρωες (κατασκευές)
• 15:00 – 18:00 Ο Τάρανδος και ο Πιγκουίνος Χορεύουν και Φωτογραφίζονται (διαδραστική παράσταση)
• 16:00 – 17:00 Captain Hook & Peter Pan (θεατρική παράσταση)
• 17:00 – 18:00 ΜΑΘΕ, ΠΑΙΞΕ, ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (διαδραστική παράσταση)
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!