Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017


Αν χρειάζεται να επιβεβαιώσετε το όνομά σας στο Facebook ή αν δεν έχετε πλέον πρόσβαση στο λογαριασμό σας, μπορεί να σας ζητηθεί να στείλετε το αντίγραφο ενός εγγράφου στο οποίο αναγράφεται το όνομά σας. Έχετε αρκετές διαφορετικές επιλογές στη διάθεσή σας για αυτή τη διαδικασία, όπως επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης με φωτογραφία, έγγραφα ταυτοποίησης από μη κυβερνητικούς φορείς, επίσημα πιστοποιητικά ή άδειες που περιλαμβάνουν το όνομά σας ή άλλα έντυπα, π.χ. κάρτες συνδρομής σε περιοδικά ή επιστολές.
Κάθε φορά που στέλνετε κάποιο έγγραφο που επιβεβαιώνει το όνομα ή την ταυτότητά σας, φροντίστε να καλύπτετε όσα προσωπικά στοιχεία δεν χρειάζονται (π.χ. τον αριθμό πιστωτικής κάρτας ή τον ΑΜΚΑ).
Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους μπορεί να σας ζητηθεί να στείλετε στο Facebook ένα σκαναρισμένο αντίγραφο ή μια φωτογραφία ενός εγγράφου ταυτοποίησης:
Για να αποδείξετε ότι είστε ο κάτοχος του λογαριασμού
Για να επιβεβαιώσετε το όνομά σας
Σημείωση: Αφού στείλετε τη φωτογραφία ή το σκαναρισμένο αντίγραφο του εγγράφου ταυτοποίησης, το facebook υπόσχεται να διαγράψει οριστικά το αρχείο από τους διακομιστές.
Τα έγγραφα ταυτοποίησης διαγράφονται αυτόματα 30 ημέρες μετά την υποβολή τους.
«Γιατί χρειάζεται να δώσω τον αριθμό του κινητού μου για να επιβεβαιώσω το λογαριασμό μου;»
Το Facebook αναφέρει:
«Ενδιαφερόμαστε για την ασφάλεια του λογαριασμού σας και γι’ αυτό θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι το μόνο άτομο που έχει πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Facebook είστε εσείς. Προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, σας ζητάμε μεταξύ άλλων τον αριθμό του κινητού σας.
Για να επιβεβαιώσετε το λογαριασμό σας, συνδεθείτε στο Facebook και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να προσθέσετε τον αριθμό του κινητού σας. Ο αριθμός του κινητού σας θα προστεθεί στο προφίλ σας. Μπορείτε, όμως, να επιλέξετε ποιος θα μπορεί να τον βλέπει από τις ρυθμίσεις απορρήτου σας».

Εκατοντάδες διαγωνισμοί ”κυκλοφορούν” στο Facebook και ζητούν μια απλή συμμετοχή από το κοινό, αλλά δυστυχώς πρόκειται περί απάτης.
Έχουν εμφανιστεί δύο διαγωνισμό που δίνουν σε όλους τους συμμετέχοντες, δωρεάν από δύο εισιτήρια. Ο ένας δήθεν διαγωνισμός είναι της Easyjet και ο άλλος της Aegean.
Η εξαπάτηση γίνεται μέσω σελίδων στο Facebook: καλούν τον επισκέπτη να απαντήσει σε τρεις ερευνητικές ερωτήσεις, ενώ παράλληλα ζητάει υποχρεωτικά να διαδώσουν τον διαγωνισμό στους φίλους τους στο FB και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους για να στείλουν τα εισιτήρια.
Φυσικά εισιτήρια δεν υπάρχουν, ενώ στα στοιχεία που δίνει το “θύμα” της απάτης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε…

Οριστικό τέλος στις πρόωρες συντάξεις στου Δημοσίου πριν τα 62 έτη βάζει η κυβέρνηση με διάταξη-φωτιά που αναμένεται να περιληφθεί σε νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εργασίας τον Σεπτέμβριο, και συγκεκριμένα λίγο μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η «Ελευθερία του Τύπου», η επίμαχη διάταξη θα προβλέπει την οριστική κατάργηση της μεταβατικότητας των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο που ίσχυε μέχρι το 2021.
Με λίγα λόγια το υπουργείο Εργασίας θα βάλει οριστικό «μπλόκο» στους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης πριν από τα 62.
Όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας η νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, που στην ουσία τροποποιεί το νόμο 4336/2015, θα προβλέπει ότι οι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται με μειωμένο όριο ηλικίας δεν θα λαμβάνουν σύνταξη αν η διαφορά από το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη είναι μεγαλύτερη από 5 χρόνια.
Μάλιστα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Όμως σχεδόν την τελευταία είχε προτιμήσει να τη βάλει στο συρτάρι.
Γνώστες της κοινωνικής ασφάλισης υπογραμμίζουν ότι, αν και η συγκεκριμένη διάταξη αφορά το συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου, ανοίγει επί της ουσίας τον δρόμο για ανάλογη εφαρμογή και στα ταμεία μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή για το ΙΚΑ, τα ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών και άλλους φορείς που έχουν καθεστώς πρόωρης εξόδου.
Υπενθυμίζεται ότι αυτές οι ευνοϊκές μεταβατικές διατάξεις για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που κανονικά έχουν ισχύ μέχρι το 2021, αφορούν χιλιάδες ασφαλισμένους σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ΙΚΑ.
Η επίμαχη διάταξη επικεντρώνεται μόνο στο Δημόσιο, καθώς στα υπόλοιπα ταμεία μισθωτών μειωμένης θα επιτρέπεται η έξοδος.
Όχι όμως για πολύ καθώς από το 2022 όλοι ανεξαιρέτως, οι ασφαλισμένοι για να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να έχουν 40 χρόνια ασφάλισης ώστε να λάβουν πλήρη σύνταξη στα 62, ενώ με λιγότερα χρόνια θα πάρουν μειωμένη στα 62 χρόνια και πλήρη στα 67.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι άμεσα θιγόμενοι από την δρομολογούμενη καθολική εφαρμογή του μέτρου (δηλαδή σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) είναι οι παλαιοί ασφαλισμένοι, δηλαδή πριν το 1993, αλλά και ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων, όπως μητέρες ανηλίκων, τρίτεκνες μητέρες του Δημοσίου και πατέρες ανηλίκων του Δημοσίου.
Επίσης θίγονται κάποιες κατηγορίες που είχαν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2010-2011 ή 2012 και τέλος όσοι είχαν θεμελειωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι τις 18 Αυγούστου 2015 (4336/2015).

Κάθε μορφή ήπιας άσκησης είναι ευεργετική για την υγεία της καρδιάς.

Το κολύμπι όμως υπερτερεί έναντι άλλων μορφών σωματικής δραστηριότητας.

Αποτελεί ιδανική άσκηση για όλους τους μύες του σώματος, βελτιώνει την αντοχή και την καρδιαγγειακή λειτουργία.

Το συγκριτικό του πλεονέκτημα έναντι άλλων μορφών άσκησης, όπως το περπάτημα, είναι ότι συμβάλλει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης ασκώντας λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις και τους μύες.

Το κοινό στοιχείο με το βάδισμα, που αποτελεί επίσης ιδανική άσκηση για την υγεία της καρδιάς είναι ότι μπορείτε να το κάνετε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό.

Το κολύμπι όμως έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα: Επειδή γίνεται στο νερό και δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους, είναι ιδανική άσκηση και για όσους έχουν περιττά κιλά.

«To κολύμπι στη θάλασσα -όχι με τη μορφή προπόνησης, αλλά σαν μια συνεχής σωματική κίνηση, καίει περίπου τις ίδιες θερμίδες με το ζωηρό βάδισμα» λέει η δρ I-Min Lee, καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ που μελετά το ρόλο της σωματικής δραστηριότητας στην πρόληψη ασθενειών.

Ένα βασικό πλεονέκτημα στο κολύμπι είναι πως η άνωση του νερού δεν επιβαρύνει καθόλου τις αρθρώσεις.

Άλλα οφέλη

Κάθε κίνηση μέσα στο νερό συναντά αυξημένη αντίσταση, με αποτέλεσμα να γυμνάζεστε πιο έντονα αλλά με μικρότερη πιθανότητα τραυματισμού.

Επιπλέον, οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις μπορεί να δρουν χαλαρωτικά, όπως ο διαλογισμός.

Έτσι ανακουφίζεστε από το άγχος, που αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου.

Τέλος, το κολύμπι είναι μια δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε σε όλη σας τη ζωή.

Μειονέκτημα

Το μοναδικό ίσως μειονέκτημα της κολύμβησης είναι πως δεν συμβάλλει στην τόνωση των οστών, αφού δεν σηκώνετε βάρος, ούτε καν του σώματός σας.

Γι' αυτό αν αποφασίσετε πως το κολύμπι θα είναι η αγαπημένη σας άσκηση, καλό είναι να κάνετε κάποιες συμπληρωματικές ασκήσεις.

Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, το καλοκαίρι και τις διακοπές στη θάλασσα για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και να ωφελήσετε την υγεία της καρδιά σας.

ΠΗΓΗ: onmed.gr

Ο γνωστός ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς και η σύζυγός του Ντάρια Ζούκοβα επισημοποίησαν τον χωρισμό τους στις 7 Αυγούστου.

Φανατικοί συλλέκτες έργων τέχνης και οι δύο, είχαν ιδρύσει την περίφημη γκαλερί Le Garage, ένα κέντρο τέχνης στη Μόσχα. Ποια όμως θα είναι τώρα η τύχη αυτού του κέντρου διερωτώνται πολλοί.

Εδώ και δέκα χρόνια αποτελούσαν ένα λαμπρό ζευγάρι που σύχναζε στα πιο κοσμικά σημεία του πλανήτη. Ο 50χρονος Αμπράμοβιτς, γνωστός για την τεράστια περιουσία του η οποία, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, εκτιμάται σε περισσότερα από 9 δισ. δολάρια, ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας και η 36χρονη Ντάρια για την υπερβολική προτίμησή της να συναναστρέφεται διάσημους.

Αυτό το διαζύγιο, το τρίτο για τον Ρώσο μεγιστάνα, a priori δεν θα έπρεπε να συγκινήσει παρά κάποιες ειδικές κατηγορίες ανθρώπων. Πρέπει όμως να υπολογίσουμε και τη σημασία που είχε το ζευγάρι στον κόσμο της τέχνης, καθώς όλα αυτά τα χρόνια οι δυο τους είχαν δημιουργήσει μερικά από τα μεγαλύτερα κέντρα τέχνης στη Ρωσία και κατέχουν μία ανεκτίμητη συλλογή.

Ως εκ τούτου μόλις ανακοινώθηκε η είδηση του χωρισμού τους πολλοί αναρωτήθηκαν: άραγε τα διάσημα τρόπαιά τους θα γίνουν πηγή διένεξης μεταξύ τους; Κινδυνεύουν τα πολιτιστικά κέντρα που δημιούργησαν στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη;

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς και η Ντάρια Ζούκοβα έγιναν πρωτοσέλιδο τον Μάιο του 2008 λόγω της αγοράς του πορτρέτου μιας εύσωμης γυναίκας του ζωγράφου Λουσιάν Φρόιντ σε δημοπρασία στον γνωστό οίκο Κρίστις, για το ποσό των 33,6 εκατ. δολαρίων. Το ποσό αυτό ήταν το μεγαλύτερο που είχε δαπανηθεί ποτέ για έναν εν ζωή καλλιτέχνη.

Επίσης, από τον οίκο Σόθμπις αγόρασαν ένα τρίπτυχο του Φράνσις Μπέικον με το ποσό-ρεκόρ των 86,3 εκατ. δολαρίων. Η ιδέα αυτών των αγορών ήταν της Ντάρια, την οποία ο Αμπράμοβιτς συνάντησε το 2005.

Κόρη διάσημης βιολόγου και ενός βαρόνου των πετρελαίων η Ντάρια ασχολήθηκε περιστασιακά με την ομοιοπαθητική ιατρική πριν τραβήξει το ενδιαφέρον της ο κόσμος της μόδας και της τέχνης. Για να την κατακτήσει, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, ο ρώσος ολιγάρχης λέγεται ότι της πρόσφερε ένα γλυπτό του Τζιακομέτι αξίας 14 εκατ. δολαρίων!

Η όμορφη ρωσίδα κούκλα ανήκει σε μία σπάνια κατηγορία. Από την κοινή τους συλλογή, η Ντάρια «διέρρευσε» το 2005 κάποια ονόματα καλλιτεχνών όπως των Αμερικανών Ντας Σνόου και Τζον Μπαλντεσάρι, σαράντα περίπου έργα του διάσημου ζευγαριού ρώσων καλλιτεχνών Καμπάκοφ, καθώς και της αμερικανίδας Τάουμπα Αουερμπαχ -- χωρίς φυσικά να εξαιρούνται και κάποια άλλα, όπως του Μαρκ Ρόθκο.

Λιγότερο «Νεορώσοι » από ό,τι οι άλλοι ολιγάρχες δεν επαναπαύθηκαν στο να οικοδομήσουν απλά μία συλλογή. Ηθελαν να αφήσουν το στίγμα τους στο πολιτιστικό τοπίο της χώρας τους.

Το 2008 το ζευγάρι εγκαινιάζει το κέντρο Τέχνης «Le Garage» σε ένα πρώην τερματικό σταθμό λεωφορείων που ανήκε στην εβραϊκή κοινότητα της Μόσχας. Το ζευγάρι δεν φείσθηκε χρημάτων στην κατασκευή αυτού του κέντρου. Κατέβαλαν ένα μυθικό ποσό στην αδικοχαμένη Εϊμι Γουάινχάουζ για τη συναυλία της τελετής των εγκαινίων ενώ στη συνέχεια το κέντρο φιλοξένησε εκθέσεις όπως «Μαρίνα Αμπράμοβιτς: ο καλλιτέχνης είναι παρών», η οποία σχεδιάστηκε αρχικά από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Με τις κινήσεις όμως αυτές τους κατηγόρησαν ότι προωθούσαν περισσότερο δυτικούς καλλιτέχνες παρά Ρώσους.

Το τοπίο αλλάζει όταν το 2012 το Le Garage μεταναστεύει σε έναν προσωρινό χώρο ιαπωνικο-σκανδιναβικής έμπνευσης στο Γκόρκι Παρκ και πολύ περισσότερο όταν το 2015 εγκαταστάθηκε σε ένα εντυπωσιακό σοβιετικό κτήριο, η ανακαίνιση του οποίου στοίχισε 27 εκατ. δολάρια. Τα δύο αυτά έργα ήταν τα πιο φιλόδοξα που άνθισαν στη Ρωσία στον τομέα της τέχνης.

Οι πρώην σύζυγοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για τη βιωσιμότητα του Le Garage καθώς και του μεγάλου πολιτιστικού συγκροτήματος αναψυχής στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης όπου ο Ρομάν Αμπράμοβιτς από το 2010 έχει επενδύσει 400 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα όμως με τη ρωσική οικονομική εφημερίδα Kommersant, αυτά τα λίγα εκτάρια αποτέλεσαν αντικείμενο έριδος ανάμεσα στο ζευγάρι.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ένας ρώσος επιχειρηματίας, ο Αμπράμοβιτς επιθυμούσε να δώσει έναν πολιτιστικό τόνο, ενώ η Ντάρια προτιμούσε να κατασκευάσει στην περιοχή ένα υπαίθριο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης κατά τα πρότυπα της Ίμπιζα.

Τι γίνεται όμως με τη συλλογή; Μετά τους θανάτους και τα χρέη, τα διαζύγια τροφοδοτούν τακτικά την αγορά έργων τέχνης. Αναμένεται πλέον να δούμε πώς θα διευθετηθεί η τεράστια αυτή συλλογή έργων τέχνης, καθώς όπως διαφαίνεται οι δύο πρώην σύζυγοι έχουν αντίθετες προτιμήσεις.

Πηγή: Le Monde, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα, στις 10 το πρωί, ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι, από τις 10 το πρωί, θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ημέρας.

Επίσης, στις 10 το πρωί, ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Πώς αναμένεται να κινηθούν

Οπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» αναμένεται βουτιά στις βάσεις επιβεβαιώνουν τα στατιστικά επιδόσεων των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές με τα μεγάλα θύματα να είναι οι Πολυτεχνικές και οι Οικονομικές Σχολές.

Αντίθετα, αλώβητες βγήκαν οι Ιατρικές, για τις οποίες θα γίνει μάχη για μια θέση στο αμφιθέατρο καθώς αναμένεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να βρίσκονται πάνω από το κατώφλι των 19.000 μορίων, ενώ και οι Νομικές πολύ πιθανόν να καταγράψουν άνοδο. Η δεύτερη εφαρμογή του νέου συστήματος αποδεικνύει ότι τα μαθήματα με συντελεστή βαρύτητας θα καθορίσουν γι’ ακόμη μια χρονιά την πορεία των βάσεων.

Η μείωση των αριστούχων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης πιέζει προς τα κάτω τις πολυτεχνικές σχολές, που πέρσι είχαν πάρει κεφάλι θέτοντας ψηλά τον πήχυ εισαγωγής, ενώ η «συντριβή» των υποψηφίων που εξετάστηκαν στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), με τους αριστούχους να φτάνουν μόλις το 11%, όταν πέρσι άγγιζαν το 30%, προετοιμάζει τις οικονομικές σχολές για ιστορικά χαμηλές βάσεις εισαγωγής.

Αντίθετα, η Βιολογία Κατεύθυνσης έβγαλε ασπροπρόσωπη την Ιατρική, αλλά και τις λοιπές δημοφιλείς σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου (Επιστήμες Υγείας), οι οποίες μετά και τη μείωση του αριθμού εισακτέων θα σημειώσουν μικρή -αλλά καθοριστική δεδομένης της τεράστιας ζήτησης που έχουν- άνοδο στις βάσεις τους.

Οι υποψήφιοι της θεωρητικής δεν θα έχουν μεγάλες εκπλήξεις μιας και οι επιδόσεις τους κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρσι και η εισαγωγή τους σε δημοφιλείς σχολές όπως η Νομική και η Ψυχολογία θα παιχτεί στο… μόριο.

Φαινόμενο αποτελούν τα Παιδαγωγικά, στα οποία αναμένεται άνοδος όχι όμως λόγω των υψηλών επιδόσεων, αλλά του διπλασιασμού των υποψηφίων. Το ενδιαφέρον των νέων -κυρίως ελλείψει θέσεων στις σχολές των ανθρωπιστικών σπουδών- επανήλθε για τα Παιδαγωγικά, τα οποία μετά την περσινή βουτιά (σ.σ.: το 1/3 των σχολών ήταν κάτω από τη βάση) θα δουν άνοδο ακόμα και 1.000 μορίων.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!