Δευτέρα 23 Μαΐου 2016


Μέχρι τώρα όλοι έχουν δει λίγο πολύ το μήνυμα που ενημερώνει τον χρήστη να κάνει αναβάθμιση σε windows 10. Αυτό ίσχυε μέχρι τώρα. Η Microsoft αποφάσισε να γίνει λίγο πιο πιεστική με τον δικό της τρόπο, προγραμματίζοντας αυτόματα στον υπολογιστή για το πότε θα γίνει η αναβάθμιση και να αναγκάσει τους χρήστες να εγκαταστήσουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού. Πιο συγκεκριμένα η Microsoft αναβάθμισε την απλή ενημέρωση για αναβάθμιση λειτουργικού σε μία ενημέρωση προγραμματισμένης αναβάθμισης, καθώς και νέα pop up παράθυρα που θα μας “πείσουν” να αναβαθμίσουμε.
Μην πανικοβληθείτε! Υπάρχει φυσικά η επιλογή να ακυρώσετε ή να αλλάξετε την ημερομηνία αναβάθμισης, πολλοί όμως ίσως να μη δουν καν τη συγκεκριμένη λειτουργία (είναι με ψιλά γράμματα) και να ξυπνήσουν μια ωραία πρωία με Windows 10 στον υπολογιστή τους. Αν δε θέλετε να περάσετε στο νέο λογισμικό της Microsoft, καλό θα ήταν να ελέγχετε τακτικά το pop-up του Windows 10 upgrade. Τουλάχιστον μέχρι τις 29 Ιουλίου, ημερομηνία λήξης της δωρεάν αναβάθμισης.
windows10-upgrade

Το τεστ που ακολουθεί είναι μια πολύ καλή και ευχάριστη δοκιμασία για να δείτε πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας. Δεδομένου ότι όλα τα σκυλιά είναι έξυπνα, η παρακάτω δοκιμασία θα αναδείξει τα περισσότερο ικανά.
Οι πέντε ασκήσεις
1. Παρατηρησιακή μάθηση
Αυτή είναι μάλλον μια δοκιμασία που θα περάσουν τα περισσότερα – αν όχι όλα – σκυλιά. Επιλέξτε μια ώρα της ημέρας που δεν είναι η συνηθισμένη που βγάζετε βόλτα το σκυλί σας. Όταν ο σκύλος σάς κοιτάζει, σιωπηλά πάρτε στα χέρια σας το παλτό, τα κλειδιά σας και το λουρί του σκύλου και παραμείνετε όπου και αν βρίσκεστε, χωρίς να κινηθείτε προς την πόρτα. Βαθμολογήστε το σκυλί από το 1 (καμία αντίδραση) έως το 5 (αν σηκωθεί αμέσως και πάει με ενθουσιασμό στην πόρτα)
2. Επίλυση προβλημάτων
Δείξτε το σκυλί ένα νόστιμο μεζέ, στη συνέχεια, ενώ ο σκύλος παρακολουθεί, τοποθετήστε το κάτω από ένα ανεστραμμένο άδειο δοχείο στο έδαφος. Καταγράψτε το χρόνο που ο σκύλος χρειάζεται για να βρει τον τρόπο να ανακτήσει το φαγητό. Βαθμολογία: 0 (κανένα ενδιαφέρον) 1 (αν χρειαστεί περισσότερο από ένα λεπτό για να πάρει το μεζεδάκι) έως 5 (αν σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα το έχει πάρει).
3. Βραχυπρόθεσμη μνήμη
Πείτε σε έναν βοηθό να κρατήσει το σκυλί ακίνητο στη μέση του δωματίου. Ενώ ο σκύλος σάς βλέπει, δείξτε ένα του έναν λαχταριστό μεζέ και αφήστε τον να τον μυρίσει. Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας παρακολουθεί, ενώ τοποθετείτε το δόλωμα σε μια γωνία του δωματίου. Πάρτε το σκύλο έξω από το δωμάτιο, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και επιστρέψτε. Αφήστε το σκυλί ελεύθερο και καταγράψτε το χρόνο που απαιτείται για να βρει την τροφή. Βαθμολογία: από 0 (κανένα ενδιαφέρον) έως 1 (προσπαθεί αλλά δεν το βρίσκει εντός 45 δευτερολέπτων) 5 (αμέσως πηγαίνει στο δόλωμα), 2-4 βαθμούς θα δώσετε ανάλογα με το πόσο ενεργά ο σκύλος αναζητά το μεζέ και πόσο γρήγορα τον βρίσκει.
4. Μακροπρόθεσμη μνήμη
Αυτό το τεστ πρέπει να γίνει αμέσως μετά την δοκιμή βραχυπρόθεσμης μνήμης. Το σκηνικό είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά αυτή τη φορά τοποθετήστε το κέρασμα σε μια διαφορετική γωνία από πριν, και το σκυλί πρέπει να μείνει εκτός δωματίου για ολόκληρα πέντε λεπτά, αντί για λίγα δευτερόλεπτα. Βαθμολογία: Όπως παραπάνω.
5. Γλώσσα κατανόησης
Περιμένετε έως ότου το σκυλί βολευτεί κάπου άνετα σε απόσταση περίπου δύο μέτρων μακριά σας. Στον τόνο φωνής που χρησιμοποιείτε συνήθως για να καλέσετε το σκυλί σας, πείτε άσχετες λέξεις όπως “ψυγείο”. Αν δεν υπάρχει ανταπόκριση, πείτε πχ “ταινία”. Εάν και πάλι δεν υπάρχει καμία απάντηση, καλέστε το σκύλο σας με το όνομά του. Βαθμολογία: 1 (καμία απάντηση), 2 -3 (έρχεται άμεσα όταν ακούει τυχαίες λέξεις) 4 -5 (έρχεται αργά ή άμεσα όταν ακούει το όνομά του.
dog-large trans1AT3Q7Sc9uaffdHBes0nLmtT0gK 6EfZT336f62EI5U
Αποτελέσματα
0-5
Μπορεί να είναι ένα τέλειο κατοικίδιο ζώο, αλλά δεν είναι διάνοια και αυτό είναι ok!
5-20
Πέτυχε το μέσο όρο για τα σκυλιά
20-25
Έχετε δίπλα σας τον Dr. Dog
Πηγή: newmoney.gr
Σοκ προκάλεσε η δήλωση του πρωταγωνιστή του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ότι στο προσεχές διάστημα το Χόλιγουντ θα θορυβηθεί από ένα τεράστιο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ο 35χρονος Ελάιτζα Γουντ, που έγινε γνωστός όταν υποδύθηκε τον «Φρόντο» στην ταινία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» υποστήριξε ότι οι χολιγουντιανοί παιδόφιλοι είναι πολλοί ωστόσο προστατεύονται λόγω της δημοσιότητας που απολαμβάνουν μέσω των προβαλλόμενων ταινιών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Sunday Times», εξομολογήθηκε ότι εκείνος κατάφερε να γλιτώσει από την σεξουαλική κακοποίηση, όμως υπογράμμισε ότι πολλά παιδιά του Χόλιγουντ έχουν κακοποιηθεί από μεγάλα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στο Χόλιγουντ. Είναι όλα πολύ καλά οργανωμένα. Υπάρχουν πολλά φίδια σε αυτήν τη βιομηχανία, άνθρωποι που ενδιαφέρονται να ικανοποιήσουν μόνο τις δικές τους ανάγκες. Υπάρχει ένα σκοτάδι σε αυτόν τον χώρο που ούτε να το φανταστείτε δεν μπορείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός ηθοποιός.

Πηγή: telegraph.co.uk

http://www.enikos.gr

Η ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας, Indeed.com παρουσίασε τις πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας για το τρέχον έτος.

Εάν αναζητάτε μια νέα εργασία στο εξωτερικό το 2016, μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το ποια επαγγέλματα βρίσκονται σε μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά των ΗΠΑ. Τα δυο κορυφαία επαγγέλματα αποτελούν έκπληξη: Οδηγός φορτηγού και νοσοκόμα.

Η ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας, Indeed.com ανακάλυψε ότι αυτές είναι οι πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας για το τρέχον έτος. Τα δεδομένα, τα οποία δημοσίευσε και το Fortune, παρουσιάζουν μια μικρή διαφορά σε σχέση με τα στοιχεία του 2015, ενώ οι πληροφορίες προέρχονται από τις δυο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου, με βάση τις θέσεις εργασίας που αναφέρονται πιο συχνά στην ιστοσελίδα.


Αυτά είναι τα δέκα πιο περιζήτητα επαγγέλματα για το 2016:
  1. Οδηγοί φορτηγών
  2. Εγγεγραμμένες νοσοκόμες
  3. Εκπρόσωποι Εξυπηρέτησης Πελατών
  4. Αντιπρόσωποι πωλήσεων
  5. Διευθυντές πωλήσεων
  6. Μηχανικοί λογισμικού
  7. Επόπτες και διευθυντές των εργαζομένων λιανικών πωλήσεων
  8. General and operations managers
  9. Eργαζόμενοι στη φροντίδα των παιδιών
  10. Μάνατζερς

Αυτή είναι η λίστα με τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα για τη χρονιά του 2015
  1. Εγγεγραμμένες νοσοκόμες
  2. Οδηγοί φορτηγών
  3. Εκπρόσωποι Εξυπηρέτησης Πελατών
  4. Διευθυντές πωλήσεων
  5. Αντιπρόσωποι πωλήσεων
  6. Επόπτες και διευθυντές των εργαζομένων λιανικών πωλήσεων
  7. Μηχανικοί λογισμικού
  8. General and operations managers
  9. Μάνατζερς
  10. Λογιστές και Ελεγκτές

Είναι πιθανό οι επιχειρήσεις να θέλουν να καλύψουν τις κενές τους θέσεις άμεσα καθώς σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014, οι κενές θέσεις εργασίας κοστίζουν στις επιχειρήσεις περίπου 160 δισ. δολάρια ετησίως.

http://www.fpress.gr

Για τη δεκαετία του 80΄, τη σχέση του με το χρόνο αλλά και τα λάθη που έχει κάνει στη ζωή του, μίλησε στο περιοδικό People και τη Χριστίνα Ζάχου, ο Σταμάτης Γαρδέλης.

 «Δεν γίνεται να αποποιηθώ ένα παρελθόν, το οποίο λατρεύω και είναι η προίκα μου. Όμως, ζω στο σήμερα, που είναι μια συναρπαστική εποχή. Ζεις πιο ελεύθερα κι έχεις μεγαλύτερες δυνατότητες στην επικοινωνία, αρκεί να τη διαχειρίζεσαι σωστά», τονίζει ο γνωστός ηθοποιός.

Για τη σχέση του με το χρόνο:
«Εμείς τον καθορίζουμε. Έχω διαπιστώσει πια πως τα πράγματα είναι μετρήσιμα. Μπαίνουμε σε ένα χρονικό όριο. Ζεις δημιουργικά, έχεις την ένταση και την ορμή της ζωής, γεύεσαι τους καρπούς της δημιουργίας σου, πληρώνεις το τίμημα των σφαλμάτων σου, αλλά όλα αυτά σε μια περιορισμένη χρονική κλίμακα. Δεν με τρομάζει ο χρόνος. Είμαι συμβιβασμένος, εξάλλου δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά».

Για τα λάθη που έχει κάνει:
«Έχω ζήσει πολλές εμπειρίες στη ζωή μου και έχω κάνει ακρότητες. Πλέον προσπαθώ να υποτάξω τα πάθη μου. Για παράδειγμα, δεν ήθελα να είμαι δέσμιος του τσιγάρου, γι’ αυτό πριν από 10 χρόνια έκοψα το κάπνισμα. Πάντως, χρειάζεται κάποιες φορές να ξεφεύγεις. Μου αρέσει, π.χ., το ποτό κι αυτό το νεφελώδες πράγμα που σου προκαλεί, αλλά και η ευκολία που σου δίνει στην επικοινωνία».

http://www.thestival.gr


Σοκαρισμένοι οι θεατές της παράστασης «Γαμπροί για πούλημα» στο Ράδιο Σίτυ στη Θεσσαλονίκη είδαν τον Κώστα Κόκλα να παθαίνει έμφραγμα επί σκηνής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr o δημοφιλής ηθοποιός ζήτησε από τους φίλους του να φροντίσουν για την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο καθώς αισθανόταν ισχυρούς πόνους στο στήθος.
Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος. Η πρώτη εκτίμηση των γιατρών κάνει λόγο για σοβαρό περιστατικό που πιθανότατα θα χρειαστεί χειρουργείο. Οι σημερινές παραστάσεις ήταν οι τελευταίες που θα πραγματοποιούσε ο θίασος στη Θεσσαλονίκη.
Τρεις προκηρύξεις πρόσληψης μόνιμου προσωπικού θα εκδοθούν από το ΑΣΕΠ μέσα στο επόμενο δίμηνο (Μάιος-Ιούνιος) και θα αφορούν την πλήρωση συνολικά 109 θέσεων σε υπουργεία και στην Τράπεζα της Ελλάδος. 
Τις υπό προκήρυξη θέσεις θα διεκδικήσουν πτυχιούχοι (ΑΕΙ και ΤΕΙ) αλλά και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς ειδικά ο διαγωνισμός της Τράπεζας της Ελλάδος θα αφορά τεχνικές ειδικότητες. Ο διαγωνισμός αφορά 35 προσλήψεις κυρίως τεχνικού προσωπικού, ΤΕ και ΔΕ, οι οποίες θα γίνουν με αντικειμενικά κριτήρια.

Οι υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων (απόφοιτοι ΤΕΙ) θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως άριστη γνώση μιας ξένης γλώσσας και γνώση χειρισμού Η/Υ. Οσο για τους τεχνικούς που θα στελεχώσουν το τμήμα που γίνεται η εκτύπωση λαχείων, τραπεζογραμματίων, αξιογράφων του Ελληνικού Δημοσίου κ.λπ., εκτός του απολυτηρίου Λυκείου θα απαιτείται προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με διετή σύμβαση εργασίας που είναι δυνατόν να παραταθεί επί ένα ακόμη έτος. Μετά τη λήξη της σύμβασης και εφόσον η υπηρεσία τους κριθεί ως ευδόκιμη, θα διορισθούν από την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης εργασίας τους.

Ακόμη, σύμφωνα με το «Εθνος» έσπασε στα δύο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορούσε στην πρόσληψη 151 μονίμων επιστημόνων Πληροφορικής, σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε άλλα υπουργεία και δημόσιους φορείς.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προκηρύξει τις θέσεις στα δικαστήρια από μόνο του και το ΑΣΕΠ ετοιμάζει τον διαγωνισμό με τις 45 θέσεις που απομένουν και αφορούν την κάλυψη ελλείψεων σε υπουργεία και φορείς του δημοσίου. Πρόκειται για θέσεις στις ειδικότητες ΠΕ Πληροφορικής (Επιστήμης των Υπολογιστών ή Μηχανικών Η/Υ) και ΤΕ Πληροφορικής (ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων).

Η πλήρωση των θέσεων θα γίνει με τη διαδικασία πινάκων προτεραιότητας (σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2190/94) από κατόχους ομωνύμου ή ταυτοσήμου κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίου ή διπλώματος ΑΕΙ/ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισοτίμου αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής. Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής ή Ισπανικής), ενώ ειδικά για τις θέσεις ΠΕ απαιτείται η γνώση επεξεργασίας ελληνικών και ξενόγλωσσων κειμένων και πινάκων σε Η/Υ.

Είκοσι εννέα μόνιμους υπαλλήλους στην ειδικότητα ΠΕ Χημικών θα προσλάβει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Ηδη στον διαγωνισμό του υπουργείου ορίστηκαν τα άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 (μία θέση για ΑΜΕΑ και μία για τρίτεκνο) και πλέον η προκήρυξη είναι έτοιμη προς έκδοση. Η πρόσληψη των επιτυχόντων θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια), ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα Χημείας ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, καθώς και βεβαίωση ιδιότητας μέλους της Ενωσης Ελλήνων Χημικών.

http://www.fpress.gr


Πρόσβαση στο Διαδίκτυο αναμένεται να έχουν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι πιστοί σε 220 Προτεσταντικές εκκλησίες του Βερολίνου και το Βρανδεμβούργου, ενώ μελλοντικά δωρεάν Wi-Fi  θα παρέχεται σε ακόμη 3.000 ναούς της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο RBB.
Όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο και αναμεταδίδει το BBC, μεταξύ των πρώτων «online» εκκλησιών θα είναι ο καθεδρικός ναός στην πλατεία Gendarmenmarkt της γερμανικής πρωτεύουσας, αλλά και ο ναός του Αυτοκράτορα Γουλιέλμου.
Οι επισκέπτες των ναών θα έχουν αρχικά την ευκαιρία μέσω Διαδικτύου να μαθαίνουν πληροφορίες για κάθε εκκλησία, καθώς και για τα εμβληματικά κτήρια της περιοχής, ενώ θα μπορούν στη συνέχεια να περιηγηθούν στον παγκόσμιο ιστό.
Τα δίκτυα θα είναι διαθέσιμα τόσο εντός των ναών, όσο και στον προαύλιο χώρο.
«Η πνευματικότητα των ανθρώπων δεν έχει μειωθεί, ωστόσο η επικοινωνία έχει αλλάξει, έχοντας μεταφερθεί κυρίως σε ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα», εξηγεί ο Φαμπιάν Κρέτσμερ, εκπρόσωπος των εκκλησιών της περιοχής, συμπληρώνοντας ότι «εμείς στην Ευαγγελική εκκλησία, μέσα από το “Godspot”, επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και οικείο περιβάλλον στον ψηφιακό κόσμο».

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρετώδεις προετοιμασίες για την επίσκεψη του Β. Πούτιν και του Ρώσου Πατριάρχη στο Αγιον Ορος στις 27 και 28 Μαϊου.
Για λόγους ασφάλειας ο κ. Πούτιν -το Σάββατο 28 Μαϊου- θα μεταβεί από την Ουρανούπολη στη Δάφνη με το υπερσύγχρονο ταχύπλοο της Μονής Αγίου Παντελεήμονα.
Στη πρωτεύουσα του Αγίου Ορους, στις Καρυές, θα του γίνει επίσημη υποδοχή με προσφώνηση από τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Ορους, γέροντα Παύλο τον Λαυρεώτη.
Στον Αγιον Ορος θα βρίσκεται ήδη από την Παρασκευή ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, τον οποίο θα συνοδεύει μεγάλος αριθμός επισκόπων του Πατριαρχείου. Αμέσως μετά την άφιξή του στο Αγιον Ορος και στις Καρυές ο κ.κ. Κύριλλος θα μεταβεί στη Βογορόδιτσα, που έχει ανακαινιστεί πρόσφατα για να δει ότι όλα είναι έτοιμα για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου.
Η Ιερά Επιστασία δεν έχει λάβει ακόμη το πρόγραμμα της επίσκεψης του Βλ. Πούτιν, εκτιμούν ωστόσο ότι για λόγους ασφάλειας αυτό θα σταλεί προς το τέλος της εβδομάδας.
aftodioikisi.gr
Καλεσμένος στην εκπομπή «Happy Day» βρέθηκε ο επιχειματίας Στηβ Κακέτσης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στην Άννα Βίσση και αποκάλυψε πόσα χρήματα της έδινε τη βραδιά, για να τραγουδήσει στο κέντρο του.

«Το 1984 έπαιρνε 80.000 δραχμές τη βραδιά!», είπε ο επιχειρηματίας, προκαλώντας την έκπληξη της τηλεοπτικής παρέας. «Πόσα;», ρώτησε εντυπωσιασμένη η Ελένη Τσολάκη.

Όσο για το μεγαλύτερο νυχτοκάματο που έδωσε σε τραγουδιστή; «Στις καλές εποχές εγώ έχω φτάσει κι έχω πληρώσει νυχτοκάματο 2.160.000 δραχμές», αποκάλυψε ο Στηβ Κακέτσης.

http://www.seleo.gr

Κάννες: Ο Χρυσός Φοίνικας στον Κεν Λόουτς
Ο Χρυσός Φοίνικας, το βραβείο για την καλύτερη ταινία, του 69ο κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών δόθηκε στην ταινία "Daniel Blake" του Βρετανού Κεν Λόουτς.
Το βραβείο σκηνοθεσίας μοιράζονται ο Ρουμάνος Κριστιάν Μουνγκίου για την ταινία "Bacalaureat" και ο Γάλλος Ολιβιέ Ασαγιάς για την ταινία "Personal shopper".
Το Μεγάλο βραβείο (Grand Prix) για την πιο πρωτότυπη ταινία στο 69ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών δόθηκε στην ταινία "Juste la fin du monde", του 27χρονου Καναδού Ξαβιέ Ντολάν.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να βρει σύζυγο για την 29χρονη αδελφή του Kim Yo Jong, μια γυναίκα με μεγάλη δύναμη στην χώρα, αλλά και από τα λίγα άτομα που έχουν άμεση πρόσβαση και επαφή με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με δηλώσεις αποστάτη του απομονωμένου κράτους, που τώρα έχει καταφύγει στην Νότια Κορέα, η 29χρονη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη μετά την εκλογή της στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και το να βρει έναν σύζυγο έχει γίνει για τον αδελφό της επιτακτική ανάγκη. Ο ίδιος αποστάτης δήλωσε ότι το 2012 είχαν γίνει προσπάθειες για να βρεθεί ο κατάλληλος σύζυγος για την Kim Yo Jong, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν καθώς δεν βρέθηκε κανείς που να πληρεί τα απαραίτητα κριτήρια.

Τώρα που το θέμα της εύρεσης συζύγου για την 29χρονη επανήλθε ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναμένεται να δει 30 υποψήφιους, οι οποίοι θα πρέπει απαραίτητα να είναι απόφοιτοι ή να φοιτούν στο πανεπιστήμιο «Kim Il Sung» της Πιονγιάνγκ ενώ παράλληλα, θα πρέπει να είναι ψηλοί, ευπαρουσίαστοι και να κατάγονται από οικογένειες της ελίτ της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας.

Ο ίδιος αποστάτης δήλωσε ότι υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως η μικρότερη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε παντρευτεί στο παρελθόν με τον γιο του Choe Ryong Hae, που είναι αρχηγός του στρατού, αλλά ο σύζυγός της έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το 2013. Πάντως, η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει μεγάλη επιρροή στον δικτάτορα, καθώς επιμελείται το ντύσιμο και το χτένισμά του, αλλά είναι και ο άνθρωπος που κανονίζει τα ραντεβού του.

Τα δύο αδέλφια δέθηκαν πολύ όταν σπούδαζαν μαζί στην Βέρνη της Ελβετίας στα τέλη της δεκαετίας του '90.

http://www.thestival.gr

Τεράστια τσουνάμι ύψους 120 μέτρων σάρωσαν τον Άρη!
Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι διαθέτουν βάσιμες ενδείξεις για δύο τουλάχιστον μεγα-τσουνάμι που προκλήθηκαν στον αρχαίο Άρη, πιθανότατα από την πτώση μεγάλων μετεωριτών, οι οποίοι θα είχαν δημιουργήσει κρατήρες διαμέτρου 30 χιλιομέτρων. Τα τσουνάμι μπορεί να έφθασαν σε ύψος έως τα 120 μέτρα και τα νερά τους να εισχώρησαν κατά εκατοντάδες χιλιόμετρα στην ξηρά.
Τα γιγάντια κύματα έχουν αφήσει τα γεωλογικά ίχνη τους στη σημερινή επιφάνεια του βόρειου ημισφαιρίου Άρη. Το πρώτο τσουνάμι εκτιμάται ότι συνέβη πριν από περίπου 3,4 δισεκατομμύρια χρόνια, ενώ ακολούθησε ένα δεύτερο μετά από μερικά εκατομμύρια χρόνια, σε μια εποχή που ακόμη υπήρχαν τεράστιοι ωκεανοί στον «κόκκινο» πλανήτη.
Τη δεύτερη, όμως, φορά, ένας μέρος του αρειανού ωκεανού ήταν πια παγωμένο, καθώς στο μεσοδιάστημα είχε υπάρξει κλιματική αλλαγή και ο πλανήτης είχε γίνει πιο κρύος και ξηρός.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Αλέξις Παλμέρο Ροντρίγκεζ του Ινστιτούτου Πλανητικής Επιστήμης στην Αριζόνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Scientific Reports", δεν αποκλείουν ότι στο απώτερο παρελθόν έχουν συμβεί και άλλα καταστροφικά περιστατικά, που προκάλεσαν τσουνάμι στον γειτονικό πλανήτη.
Οι αστροβιολόγοι θεωρούν ότι οι περιοχές που πλημμύρισαν από το τσουνάμι, αποτελούν υποψήφιους «στόχους» για την αναζήτηση βιο-υπογραφών από πιθανούς αρχαίους μικρο-οργανισμούς.
news.gr
Απίστευτη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ με τρίποντο Σπανούλη σε νεκρό χρόνο
Απίστευτα πράγματα στον δεύτερο τελικό της Α1, ο οποίος βρήκε θριαμβευτή τον Ολυμπιακό!

Στα 8'' πριν τη λήξη, ο Διαμαντίδης πέτυχε τρίποντο και έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό, αλλά σε «νεκρό χρόνο» και χωρίς ισορροπία, ο Σπανούλης απάντησε με τον ίδιο τρόπο και χάρισε μεγάλη νίκη στους Πειραιώτες για το 68-66 και το 1-1 στη σειρά.
Η ελάττωση του βάρους στους υπέρβαρους υπερτασικούς είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για τη μείωση της πίεσης χωρίς φάρμακα.

Ακόμα και μικρή απώλεια βάρους (π.χ. 5 κιλά) μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης αλλά και στη βελτίωση άλλων παραγόντων που οδηγούν σε καρδιαγγειακό επεισόδιο, όπως είναι η χοληστερίνη και το σάκχαρο.

Παρακάτω θα δείτε 10 βασικές διατροφικές συμβουλές από την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης για μείωση της πίεσης.

1. Διατροφή με πολλά φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά χωρίς λίπη, δηλαδή διατροφή πλούσια σε κάλιο και ασβέστιο –γνωστή ως δίαιτα DASH.

2. Μείωση της πρόσληψης αλατιού με το φαγητό, κυρίως στους υπερτασικούς μεγαλύτερης ηλικίας. Η μείωση της πρόσληψης αλατιού ενισχύει επίσης την αποτελεσματικότητα των αντιυπερτασικών φαρμάκων.

3. Αποφυγή της κατανάλωσης επεξεργασμένων, τυποποιημένων και κονσερβοποιημένων προϊόντων (έτοιμες σούπες, αλμυρά σνακ, καπνιστά και παστωμένα τρόφιμα, έτοιμες σάλτσες όπως σόγια σος, μπάρμπεκιου σος, μουστάρδα, κέτσαπ), αποφυγή της κατανάλωσης μαγειρικής σόδας και προϊόντων που περιέχουν νάτριο.

4. Μαγείρεμα με μπαχαρικά, μυρωδικά, βότανα, λεμόνι, ξύδι, για τη βελτίωση της γεύσης των τροφίμων.

5. Διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως ψωμί και ζυμαρικά ολικής άλεσης, δημητριακά σιταριού, βρώμη, μούσλι, αρακάς, όσπρια, τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, ψωμί σικάλεως, δημητριακά ολικής άλεσης, ξηροί καρποί, κ.τ.λ.

6. Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ. Μικρές ποσότητες αλκοόλ (έως 2 ποτηράκια κρασί την ημέρα για τους άνδρες και 1 ποτηράκι για τις γυναίκες) ενδέχεται να έχουν ευεργετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, όμως μεγάλες ποσότητες αλκοόλ σχετίζονται με κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης. Για τα άτομα που ήδη έχουν υπέρταση, οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ δεν επιτρέπουν στα αντιυπερτασικά φάρμακα να δράσουν και επιπλέον αυξάνεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου.

7. Περιορισμός στην κατανάλωση καφέ, ροφημάτων και αναψυκτικών που περιέχουν καφεΐνη (όπως ρόφημα σοκολάτας, τσάι, αναψυκτικά τύπου κόλα). Μια μέτρια κατανάλωση καφέ (2 φλιτζάνια την ημέρα) δεν φαίνεται να επηρεάζει την αρτηριακή πίεση υγιών ή υπερτασικών ατόμων, άρα δεν υπάρχει λόγος πλήρους αποχής από την κατανάλωση πηγών καφεΐνης.

8. Το σκόρδο περιέχει μια ουσία (αλικίνη) με αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες που μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, τα πιθανά οφέλη αλλά και οι κίνδυνοι από τη μακροχρόνια χρήση της ουσίας αυτής είναι άγνωστα.

9. Τα πορτοκάλια περιέχουν κάλιο, το οποίο είναι χρήσιμο στους υπερτασικούς, ιδίως σε αυτούς που παίρνουν διουρητικά φάρμακα.

10. Κατανάλωση 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως για καλή ενυδάτωση του οργανισμού και καλή λειτουργία των νεφρών.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!