Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα προχώρησε μία οικογένεια. Συγκεκριμένα η Eve Schaub, ο σύζυγός της και τα δυο τους παιδιά έκαναν το μεγάλο βήμα κι έκοψαν τη ζάχαρη από τη διατροφή τους. Μάλιστα, η Eve έγραψε και ένα βιβλίο, με τίτλο «Year of No Sugar».
Εκτός από τη ζάχαρη αυτή καθαυτή, η οικογένεια απέκλεισε από τη διατροφή της και όλα τα τρόφιμα που περιείχαν ζάχαρη – δηλαδή πάρα πολλά προϊόντα: το γιαούρτι, η μαγιονέζα, το ψωμί και άλλα δεκάδες πράγματα έπρεπε απλά να απομακρυνθούν από το τραπέζι!
Η υγεία των παιδιών βελτιώθηκε και σιγά σιγά άρχισαν να μη θέλουν να τρώνε τα επεξεργασμένα τρόφιμα που μέχρι πρότινος τους άρεσαν.
Έχασαν κιλά; Όχι!
 «Έχω δύο μικρά κορίτσια. Έδινα ιδιαίτερη προσοχή στη γεύση των φαγητών. Το τελευταίο πράγμα που ήθελα να κάνω ήταν να εστιάσω στην απώλεια βάρους». Μετά από το πείραμα, δεν έπεσαν με τα μούτρα στα γλυκά! Καμιά φορά τρώνε κάποιο γλυκό, όμως δεν έχουν την ίδια όρεξη.
aftodioikisi.gr
Τι μέγεθος έχει το μεγαλύτερο πέος που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία; Ποιο είναι το ρεκόρ άρσης βαρών με τους μυς... του αιδοίου;

Αυτά και άλλα 5 απίστευτα ρεκόρ σχετικά με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα ακολουθούν παρακάτω.

Κρατηθείτε...

Μέγεθος πέους

Μεταξύ των πρωτευόντων θηλαστικών, ο άνθρωπος έχει το μεγαλύτερο πέος αναλογικά με το σώμα του με μέσο όρο τα 7,3 – 9,9 εκατοστά σε... ατονία και τα 14,9 εκατοστά σε στύση. Το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο ανθρώπινο πέος -το οποίο καταγράφηκε από τον προηγούμενο αιώνα- είναι τα 15,4 εκατοστά σε ατονία και τα 33,02 εκατοστά σε πλήρη στύση και ανήκει στον γιατρό Robert Dickinson.

Άρση βάρους με το αιδοίο

Το πιο δυνατό αιδοίο στον κόσμο ανήκει σε μία γυναίκα από τη Ρωσία, η οποία κατάφερε να ανυψώσει 14,5 κιλά μόνο με τους μυς του αιδοίου της.

Τα μεγαλύτερη φυσικά στήθη

Μια Αμερικανίδα από το Άρλινγκτον της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ φοράει μέγεθος σουτιέν 102 ΖΖΖ!

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια φιλί

Έχει καταγραφεί στις 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα

Η μεγαλύτερη απόσταση εκσπερμάτισης

Σύμφωνα με το περιοδικό Men's Health το παγκόσμιο ρεκόρ σε αυτή την περίπτωση είναι τα 5,4 μέτρα.

Μεγαλύτερη διάρκεια αυνανισμού

Το παγκόσμιο ρεκόρ έχει καταγραφεί στις 9 ώρες και 58 λεπτά.

Η μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκα στο επάγγελμα της πορνείας

Μια 82χρονη γυναίκα από την Ταϊπέι της Κίνας, εργαζόταν κανονικά στους δρόμους της πόλης μέχρι και το 2001!

http://www.onmed.gr
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί για ποιο λόγο διστάζουμε να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, τις δυνατότητες και τα συναισθήματά μας;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε την αυτοεκτίμηση και τον σεβασμό που τρέφουμε για τον εαυτό μας, καθώς έχουμε την τάση να φοβόμαστε οποιαδήποτε γνώση θα μπορούσε να «τσαλακώσει» την εικόνα του και να μας κάνει να νιώσουμε ανάξιοι και κατώτεροι.
Ο φόβος λειτουργεί σαν αμυντικός μηχανισμός που με τη βοήθειά του αποφεύγουμε να συνειδητοποιούμε δυσάρεστες αλήθειες, ενώ συγχρόνως διατηρούμε και την ιδανική εικόνα του εαυτού μας.
Με την προστασία που δίνουμε όμως, μένουμε προσκολλημένοι στα κεκτημένα και αποφεύγουμε τη δημιουργία και την προσωπική ανάπτυξη. Το δέος και τα συναισθήματα ανεπάρκειας και αδυναμίας έρχονται στην επιφάνεια, δημιουργώντας αντίσταση και άρνηση στις δυνατότητες που διαθέτουμε.
Σύμφωνα με τον Αυστριακό Sigmund Freud :
«Το να είναι απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό του, είναι η σπουδαιότερη προσπάθεια που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος»
Από τον μύθο του Αδάμ και της Εύας μέχρι σήμερα, έχουμε το αίσθημα ότι κάποιες μορφές γνώσης επιτρέπονται μόνο σε λίγους, ενώ επαναστάτες όπως ο Προμηθέας και ο Οιδίποδας που επιχείρησαν να αψηφήσουν τους θεούς και να μάθουν τα μυστικά τους, τιμωρήθηκαν πολύ αυστηρά.
Αυτή η πλευρά του εαυτού μας είναι πολύ πιθανόν να μας δημιουργεί αντιφατικά συναισθήματα, καθώς ότι μας γοητεύει και μας προσελκύει, συγχρόνως μας φοβίζει και μας κάνει να διατηρούμε αμυντική στάση.
Χρειάζεται μεγάλο κουράγιο και τόλμη για να βγεις μπροστά ολομόναχος και να ξεχωρίσεις από τους άλλους, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες σου.
Η υπευθυνότητα θέλει θάρρος και αυτογνωσία για να μπορείς να ξεπερνάς τα συμπλέγματά σου και να μη σε πειράζει να παραδέχεσαι τις αδυναμίες και τα λάθη σου. Να μπορείς να αντέχεις την αλήθεια για τον εαυτό σου χωρίς δικαιολογίες και να νιώθεις ταπεινός, αλλά ταυτόχρονα και «μεγάλος» γιατί δεν φοβάσαι να «τσαλακωθείς» και να ρισκάρεις να χάσεις.
Όποιος παραδέχεται τις αδυναμίες του βελτιώνεται και εξελίσσεται σαν άνθρωπος κι αυτό διασφαλίζει ότι η πορεία του στο μέλλον θα είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα…
echoes.gr
Ο Αμερικανός τραγουδιστής Στίβι Γουόντερ σε ηλικία...
64 χρόνων ετοιμάζεται να αποκτήσει τρίδυμα με την αρραβωνιαστικιά του Τομίκα.

Το ζευγάρι πέρσι απέκτησε ένα ακόμη παιδί, η γέννηση του οποίου είχε παραμείνει μυστική. «Δεν πίστευε ότι θα ξαναγίνει μπαμπάς σε αυτήν την ηλικία» ανέφερε φίλος του ζευγαριού στο National Enquirer.

Ο Γουόντερ έχει αποκτήσει ήδη επτά παιδιά, δύο από τα οποία με την πρώην σύζυγο του Κάι Μίλαρντ Μόρις στα 11 χρόνια που διήρκησε ο γάμος τους.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Η Google δοκιμάζει μία νέα υπηρεσία η οποία παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να κάνει video chats απευθείας με κάποιον γιατρό σε περίπτωση που κάνει αναζητήσεις στο internet για διάφορα συμπτώματα.
 Για την ώρα η Google δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργεί η νέα ιατρική υπηρεσία της, όμως οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο χρήστης θα πληρώνει κάποιο ποσό για το εικονικό ραντεβού του όταν η υπηρεσία αρχίσει να λειτουργεί κανονικά.
Μάλιστα η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με ιατρικές οργανώσεις στις ΗΠΑ οι οποίες θα μπορούν να έχουν διαθέσιμους γιατρούς συγκεκριμένες ώρες.
Πηγή: techit.gr
Αυτή η σπάνια γαία, το Καλιφόρνιο 252 είναι ραδιενεργό χημικό στοιχείο που παρασκευάζεται με τεχνητό τρόπο, με έντονη ακτινοβόληση νετρονίων σε πλουτώνιο ή κιούριο και κοστίζει 27 εκατομμύρια ευρώ το γραμμάριο!

Η αλήθεια είναι ότι για ένα στοιχείο που είναι τόσο απίστευτα ακριβό για την παραγωγή του, δεν υπάρχει στην ουσία καμία πρακτική χρήση! Αξίζει να σημειωθεί ότι δημιουργήθηκε μόνο μία φορά από τότε που ανακαλύφθηκε στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, το έτος 1950.

Το Καλιφόρνιο παρήχθη για πρώτη (και τελευταία) φορά σε εκτιμητέα ποσότητα το 1958 ως μείγμα τεσσάρων ισοτόπων (249, 250, 251, 252).

http://www.thestival.gr
Τον ερχόμενο Δεκέμβριο το Περού θα φιλοξενήσει τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή και η αλήθεια είναι ότι τα στοιχεία που έχει να παρουσιάσει η ίδια η χώρα, είναι συγκλονιστικά και ιδιαίτερα ανησυχητικά.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος του Περού σε έκθεσή του αναφέρει ότι το 40% των παγετώνων της χώρας από το 1970 έως σήμερα έχουν λιώσει εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, σχηματίζοντας με αυτόν τον τρόπο σχεδόν 1.000 νέες λίμνες!
Η μελέτη της Εθνικής Αρχής Νερού πρόκειται να θορυβήσει την διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών όπου και θα παρουσιαστεί. Για την “απογραφή” των παγετώνων του Περού, χρησιμοποιήθηκαν δορυφορικές εικόνες των παγετώνων που αποκαλύπτουν πόσο έντονο είναι το φαινόμενο της συρρίκνωσής τους.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του πιο δημοφιλούς παγετώνα Pastoruri ύψους 5.200 μέτρων στα βουνά των Άνδεων, ο οποίος έχασε 52% της επιφάνειάς του λόγω τήξης κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.
Στο Περού (σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση) υπάρχουν 2.679 παγετώνες οι οποίοι εκτείνονται σε μία σειρά 20 βουνών καλύπτοντας μία επιφάνεια σχεδόν 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ας μην ξεχνάμε ότι περίπου το 99% των τροπικών παγετώνων βρίσκονται στη Νότια Αμερική και το Περού “κατέχει” το 71% από αυτούς.
Η χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής είναι μία από τις πιο πλούσιες σε βιοποικιλότητα στον κόσμο και το λιώσιμο των πάγων απειλεί άμεσα την ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος. Ήδη απειλούνται πολλά ζώα και φυτά και το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο πολύ πιο γρήγορα από όσο αρχικά υπολόγιζαν οι επιστήμονες.
Οι παγετώνες είναι απολύτως απαραίτητοι και για τα αποθέματα νερού της χώρας, καθώς με την σταδιακή απελευθέρωση του νερού, τροφοδοτούν τα ποτάμια με πόσιμο νερό. Νερό που είναι απαραίτητο και για γεωργικές δραστηριότητες όπως επίσης και για υδροηλεκτρικά εργοστάσια και ορυχεία.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει μία μελέτη που δημοσίευσε το 2009 ο Dr. Andrés Rivera του Επιστημονικού Ινστιτούτου CECS της Χιλής. Η μελέτη δείχνει ξεκάθαρα τη συρρίκνωση των παγετώνων όχι μόνο στο Περού αλλά και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.
echoes.gr
Κάποια είναι σχετικά γνωστά, κάποια άλλα πολλοί δεν τα έχουν ξανακούσει –ειδικά αυτοί για τους οποίους Ευρώπη είναι η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία και η Ιταλία. Κι όμως, ανάμεσα (ή μήπως μέσα) σε όλες αυτές τις διάσημες χώρες υπάρχουν κάποιες περιοχές-κρατίδια που δεν τα γνωρίζει πολύς κόσμος, αλλά έχουν κι αυτά τις ομορφιές και την ιστορία τους.
Christiania, Δανία
Πιθανότατα η πιο διάσημη αυτοανακηρυσσόμενη ανεξάρτητη κοινότητα του κόσμου, η Christiania είναι μια ελεύθερη πόλη μέσα στην Κοπεγχάγη. Το 1971 μια ομάδα χίπηδων και καλλιτεχνών που απέρριπταν τον έλεγχο του κράτους εγκαταστάθηκαν εκεί και μετέτρεψαν το μέρος σε ιδιωτική πόλη. Στην Christiania δεν υπάρχουν νόμοι κι όμως αναγνωρίζεται από το κράτος της Δανίας, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας.

WWW.WIKIPEDIA.COM
Seborga, Ιταλία
Υπάρχει το Βατικανό, το Σαν Μαρίνο… ποιος γνωρίζει όμως τη Seborga; Τη δεκαετία του ’60, ο Giorgio Carbone μιας τοπικής κοοπερατίβας με αντικείμενο τα λουλούδια, της οποίας ήταν ο επικεφαλής, έδωσε την ιδέα η Seborga (κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία) να αποκτήσει ξανά την ξεχασμένη της ιστορική ανεξαρτησία σαν πριγκιπάτο. Σύντομα ο κύριος Carbone έγινε Πρίγκηπας Giorgio I της Seborga και παρά το θάνατό του το 2009, η ανεξαρτησία της περιοχής συνεχίζεται.

WWW.WIKIPEDIA.COM
Neutral Moresnet, Βέλγιο
Μήλον της έριδος για παλιότερες αυτοκρατορίες, η περιοχή ανάμεσα στο Βέλγιο και τη δυτική Γερμανία έγινε ουδέτερο κράτος το 1816 μετά από συμφωνία μεταξύ των δύο. Διατήρησε την ουδετερότητά του μέχρι και το 1920 όταν το Βέλγιο το διεκδίκησε και παρ’ όλο που προσαρτήθηκε σε αυτό, η πολυτάραχη ιστορία του συνεχίστηκε (ανακηρύχθηκε μάλιστα και παγκόσμια πρωτεύουσα της κοινότητας Esperanto). Σήμερα αποτελεί μέρος της επαρχίας Λιέγης του Βελγίου, αλλά μπορείτε ακόμη να δείτε 50 από τα 60 σημεία των συνόρων του.

WWW.WIKIPEDIA.COM
Kugelmugel, Αυστρία
Το 1984 ο καλλιτέχνης Edwin Lipburger έχτισε ένα σφαιρικό σπίτι στην αυστριακή εξοχή, στο οποίο έδωσε το όνομα Kugelmugel, που σημαίνει η μπάλα πάνω στο λόφο. Η κίνηση, όμως, του Lipburger φάνηκε να μην αρέσει στις τοπικές αρχές κι έτσι ο ίδιος, για να σώσει το Kugelmugel του, ανακήρυξε την περιοχή ανεξάρτητη δημοκρατία της οποίας έγινε ο ίδιος πρόεδρος. Η υπόθεση πήρε διαστάσεις και ο Lipburger παραλίγο να καταλήξει στη φυλακή, στο τέλος, όμως, το σφαιρικό σπίτι μεταφέρθηκε στο πάρκο Prater της Βιέννης και αποτελεί τουριστική ατραξιόν.

WWW.WIKIPEDIA.COM
Uzupis, Λιθουανία
Μια πινακίδα στην είσοδο αυτού του μικρο-κράτους αναγράφει Užupio Res Publika -και ταυτόχρονα προειδοποιεί για τον ενδεχόμενο κίνδυνο πτώσης αυτοκινήτου μέσα στο ποτάμι. Η μποέμ αυτή περιοχή του Βίλνιους της Λιθουανίας, η οποία κατοικείται κυρίως από καλλιτέχνες, σχεδιαστές, με τις γκαλερί και την τέχνη να πρωταγωνιστεί σε κάθε γωνιά της, διακήρυξε την ανεξαρτησία της το 1998. Το Uzupis έχει το δικό του πρόεδρο, επίσημο ύμνο και σύνταγμα με 41 νόμους, κάποιοι εκ των οποίων πιο αντισυμβατικοί από το συνηθισμένο, όπως π.χ. «Όλοι έχουν το δικαίωμα στην τεμπελιά». Πράγματι.

WWW.ALKATRAZ.IT
Alcatraz, Ιταλία
Κοιτώντας λίγο πιο κοντά και προσεκτικά στο χάρτη της Ιταλίας, θα δείτε και το Alcatraz να αποκαλύπτεται σιγά-σιγά στην Ούμπρια. Πρόκειται για ένα οικο-χωριό, το οποίο πρώτα αυτοανακηρύχθηκε δημοκρατία και στη συνέχεια ανεξάρτητο κράτος. Αυτοαποκαλούμενο ως «η ουτοπία της προόδου», η φιλοσοφία του βασίζεται «στο λόγο της τιμής και του αμοιβαίου σεβασμού». Κατοικείται από μια μικρή κοινότητα οικολόγων, έχει το δικό του νόμισμα, διαβατήρια και σφραγίδες. 

WWW.WIKIPEDIA.COM
Sealand, Ηνωμένο Βασίλειο
Αν τα Ηνωμένα Έθνη το αναγνώριζαν, θα γινόταν η μικρότερη χώρα του κόσμου, κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη ποτέ. Το πριγκιπάτο του Sealand αποτελείται ουσιαστικά από μια σκουριασμένη πλατφόρμα μέσα στη θάλασσα, 9,5 χιλιόμετρα από το Suffolk κι όσο κι αν δεν του φαίνεται, έχει ενδιαφέρουσα ιστορία. Ξεκίνησε ως θαλάσσιο οχυρό που τοποθετήθηκε στρατηγικά προς υπεράσπιση της Βρετανίας από τις εναέριες επιδρομές της Γερμανίας το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και επανδρώθηκε από βρετανούς στρατιώτες. Το 1967 ο πρώην στρατηγός πεζικού Roy Bates ίδρυσε το κρατίδιο, του οποίου ήταν πρίγκιπας μέχρι το θάνατό του το 2012. Το Sealand σήμερα έχει τα δικά του διαβατήρια, το δικό του νόμισμα και με το μότο του «από τη θάλασσα έρχεται η ελευθερία» αποτελεί ένα «ζεστό» μέρος στην ιστορία της Βρετανίας.

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ είναι η κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνης σε πωλήσεις, είναι η μοναδική που βρίσκεται στο Top 10 των καλλιτεχνών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής.
Πρώτη φορά βρέθηκε στην κορυφή του chart τον Οκτώβριο του 1964 με το «People», ενώ ακριβώς 50 χρόνια μετά, την συναντάμε και πάλι στην κορυφή, αυτή τη φορά με το άλμπουμ «Partners».  Ο δίσκος περιέχει 12 κλασσικά τραγούδια τα οποία  ερμηνεύει μαζί με κορυφαίους τραγουδιστές, όπως οι Αντρέα Μποτσέλι, Μπίλι Τζόελ, Στίβι Γουόντερ, αλλά και με τον Έλβις Πρίσλεϊ, μέσω της νέας τεχνολογίας.


H 72άχρονη Στρέιζαντ έχει ηχογραφήσει 51 χρυσούς, 30 πλατινένιους και 13 πολυπλατινένιους δίσκους στην καριέρα της, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έφτασαν στο νούμερο ένα: «People»,«The Way We Were», «A Star is Born», «Guilty», «The Broadway Album», «Greatest Hits Volume 2», «Back to Broadway», «Higher Ground», «Love is the Answer» και τώρα με το «Partners».  Με αυτά τα δέκα άλμπουμ, η Στρέιζαντ, είναι η μοναδική γυναίκα καλλιτέχνης με τα περισσότερα νούμερο ένα άλμπουμ στην ιστορία του Billboard.

Η ίδια ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο λογαριασμό της στο Facebook:  «Ακούγοντας πως το “Partners” βρέθηκε στην κορυφή, ένιωσα ένα απίστευτο συναίσθημα χαράς. Μαθαίνοντας πως έχω άλμπουμ στην πρώτη θέση για 5 συνεχόμενες δεκαετίες, αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένη».

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, συγγραφέας, παραγωγός ταινιών και σκηνοθέτης, έχει βραβευτεί με δύο Όσκαρ (ένα Α΄ γυναικείου ρόλου κι ένα καλύτερου τραγουδιού). Στη συλλογή της έχει, επίσης, οχτώ βραβεία Γκράμι, πέντε βραβεία Έμμυ, ένα ειδικό βραβείο Τόνυ, καθώς και βραβείο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.


Μαζί με τον Φρανκ Σινάτρα, τη Σερ και τη Σίρλεϊ Τζόουνς, μοιράζεται τη διάκριση να έχει βραβευτεί με Όσκαρ υποκριτικής και να έχει φτάσει στην κορυφή του U.S. Billboard Hot 100 chart.

naftemporiki.gr

Έναν παράδοξο τρόπο βρήκε μια εργαζόμενη...
15χρονη μαθήτρια, επειδή βαριόταν και ήθελε να σχολάσει νωρίτερα. Έβαλε φωτιά στο κατάστημα.

Η νεαρή κοπέλα που φοιτά σε ακριβό ιδιωτικό σχολείο του Λονδίνου, εργαζόταν στο μαγαζί προκειμένου να εμπλουτίσει την εργασιακή της εμπειρία, ως είθισται στο εξωτερικό.

Την ώρα λοιπόν που το προσωπικό γευμάτιζε και το κατάστημα ήταν γεμάτο από πελάτες, η 15χρονη χρησιμοποιώντας έναν αναπτήρα, έβαλε φωτιά σε χαρτόνι.

Έλα όμως οι φλόγες επεκτάθηκαν και χρειάστηκε να εκκενωθεί το κτίριο, με τους πελάτες να ουρλιάζουν έντρομοι.

Από την εκταταμένη φωτιά, προκλήθηκαν ζημιές 1.000.000 δολαρίων, ενώ η μικρή συνελήφθη από την αστυνομία, παραδεχόμενη πως «αυτό που έκανα ήταν ηλίθιο». Δήλωσε ένοχη στο δικαστήριο, ενώ αναμένεται να ζητηθεί η ψυχιατρική της παρακολούθηση.

Ευτυχώς, από την απερίσκεπτη πράξη της, δεν τραυματίστηκε κανένας.

Το όνομά της δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, για ευνόητους λόγους.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Παρά την τεχνολογική πρόοδο η πρόβλεψη φυσικών καταστροφών δεν είναι πάντα ορθή. Γερμανοί ερευνητές εκτιμούν ότι ζώα όπως οι κατσίκες αντιλαμβάνονται νωρίτερα την επερχόμενη καταστροφή. Όπως στην Αίτνα.

Ένα κοπάδι κατσίκες κατεβαίνει από τις πλαγιές του ηφαιστείου της Αίτνας στην πεδιάδα για να ξεχειμωνιάσει.

Οι «σισιλιάνες» κατσίκες φορούν φέτος στο λαιμό τους ένα πρόσθετο «κουδουνάκι». Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μικρό ηλεκτρονικό GPS. Το έχουν τοποθετήσει στο κολάρο τους γερμανοί ηφαιστειολόγοι από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ, οι οποίοι μελετούν τη συμπεριφορά των ζώων σε συνάρτηση με τις γεωφυσικές αλλαγές λίγο πριν την έλευση μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής.

«Οι κατσίκες φορούν τα ειδικά αυτά ηλεκτρονικά εξαρτήματα εδώ και δύο χρόνια», αναφέρει ο Μάρτιν Βικέλσκι από το γερμανικό ερευνητικό κέντρο.

Σε πρώτο άκουσμα η πρόβλεψη ηφαιστειακών εκρήξεων με βάση τις αλλαγές στις αντιδράσεις των συμπαθών ζώων θυμίζει εποχές, όπου η λαϊκή σοφία υπερείχε της επιστημονικής γνώσης.

Στα χωριά που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αίτνας η παρατήρηση των μηνυμάτων που στέλνουν οι κατσίκες αποτελεί παράδοση που χάνεται στους αιώνες. Αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που κέντρισε το ενδιαφέρον των γερμανών επιστημόνων. Τα μικροσκοπικά GPS είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την καταγραφή και μετάδοση χρήσιμων πληροφοριών σχετικά με την κίνηση των ζώων.

Οι γερμανοί ερευνητές μελετούν κυρίως την ταχύτητα που αναπτύσσουν οι κατσίκες. Από τις αυξομειώσεις στην κίνηση μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, γιατί ο τρόπος με τον οποίο κινούνται οι κατσίκες επηρεάζεται από τις γεωφυσικές αλλαγές που παρατηρούνται λίγο πριν μια ηφαιστειακή έκρηξη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ερευνητές σε αντίστοιχες έρευνες ανά τον κόσμο για τη συναγωγή άμεσων και ασφαλών πορισμάτων έχει να κάνει με το μεγάλο διάστημα που μεσολαβεί συνήθως μεταξύ δύο ηφαιστειακών εκρήξεων. Για το λόγο αυτό οι γερμανοί ερευνητές επέλεξαν να εστιάσουν στην Αίτνα, όπου παρατηρείται η συχνότερη ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Βικέλσκι το πρώτο σημαντικό ερευνητικό αποτέλεσμα ήρθε το 2012, όταν λίγες ώρες αφότου τα μηχανήματα κατέγραψαν απότομη αύξηση στην ταχύτητα των ζώων καταγράφηκε έντονη ηφαιστειακή έκρηξη στην Αίτνα. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας καταγράφηκαν 27 μικρές εκρήξεις, οι οποίες συνοδεύονταν όλες από αντίστοιχες αλλαγές στην κίνηση των ζώων. Eντούτοις οι επιστήμονες, παρά το γεγονός ότι μπορούν πλέον με σχετική στατιστική ασφάλεια να πουν ότι όντως οι κατσίκες αντιλαμβάνονται την ηφαιστειακή δραστηριότητα από νωρίς, δεν μπορούν ακόμη να περιγράψουν το «πώς».

«Ενδεχομένως αυτό να σχετίζεται με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής της Αίτνας και την ικανότητα των ζώων να διαισθάνονται αλλαγές στο περιβάλλον τους» εκτιμά ο Βικέλσκ. Για παράδειγμα μέσω της ιδιαίτερα ευαίσθητης όσφρησης των μηρυκαστικών, τα οποία είναι σε θέση να αντιληφθούν την οσμή από τις διαφυγή από το ηφαίστειο αερίων όπως διοξειδίου του θείου ή υδρόθειου.

Για την επιβεβαίωση πάντως της παραπάνω υπόθεσης το Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ επενδύει και σε ένα άλλο πρόγραμμα διαστημικής φύσης αυτή τη φορά.

Πρόκειται για το πρόγραμμα ICARUS (International Cooperation for Animal Research Using Space), το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το 2016 και θα μελετά μέσω δορυφόρου τις μαζικές μετακινήσεις ζώων, εστιάζοντας στην Αίτνα.

«Υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο για την έρευνα, ωστόσο μέχρι στιγμής η μέθοδός αυτή δείχνει να λειτουργεί», εκτιμά ο Βικέλσκι. Οι κατσίκες της Αίτνας θα δείξουν άραγε το δρόμο;

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle
Ο Δήμος Θερμαϊκού καλεί τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες κινηματογραφιστές να δηλώσουν συμμετοχή στο 7o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών έως 2 λεπτά.

Μια διοργάνωση του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού.

Προθεσμία συμμετοχής: 31 Οκτωβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το blog του Φεστιβάλ thermaikosfilmfestival.wordpress.com poltherm@gmail.com, 23923-30363



http://www.thestival.gr
Στη θέσπιση μειωμένου τιμολογίου φυσικού αερίου για τους φορείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στα πρότυπα του αντίστοιχου τιμολογίου που ισχύει ήδη για την ηλεκτρική ενέργεια.

Ο Γιάννης Μανιάτης απηύθυνε σχετική επιστολή προς τις Εταιρείες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας οι οποίες εκτιμούν ότι στο τιμολόγιο μπορούν να ενταχθούν συνολικά 181 κοινωφελείς φορείς (44 στην Αττική, 79 στη Θεσσαλονίκη και 58 στη Θεσσαλία) με συνολική ετήσια κατανάλωση 15.092 MWh.

Το συνολικό κόστος για τη συγκεκριμένη παρέμβαση ανέρχεται από 88.400 ευρώ, με έκπτωση 10%, έως 618.800 ευρώ, αν δοθεί έκπτωση 70% στις τιμές του οικιακού τιμολογίου φυσικού αερίου που ισχύουν σήμερα (52 ευρώ ανά MWh, άνευ φόρων).

Οι φορείς που απολαμβάνουν μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας είναι:

- Εκκλησιαστικά ιδρύματα που παρέχουν υπηρεσίες σίτισης.

- Πιστοποιημένοι φορείς του ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και

- Δομές κοινωνικής αλληλεγγύης των Δήμων (κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, συσσίτια).

«Η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, καθώς και η προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι πρωταρχική μας επιδίωξη, στις συνθήκες της κρίσης που βιώνουμε σήμερα», δήλωσε ο κ. Μανιάτης και πρόσθεσε:

«Θα προχωρήσουμε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη θέσπιση του τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης από τις ΕΠΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας. Από το μέτρο θα ωφεληθούν κοινωνικές δομές και φορείς, επιστρέφοντας στο πολλαπλάσιο το όφελος αυτό στις τοπικές κοινωνίες και τους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Τιμολόγιο υπηρεσιών αλληλεγγύης και στο φυσικό αέριο
real.gr
Στη λειτουργία Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, οι γονείς των οποίων είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και
αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, είναι άνεργοι ή πολύτεκνοι, προχωρά ο κεντρικός Δήμος, με τη χορηγία της εταιρείας "ΑΡΝΟΣ - Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης ΕΠΕ" και την έγκριση του σχετικού θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τα μαθήματα που θα παραδίδονται με δωρεάν διδασκαλία μέσω βίντεο έως τις 30/6/2015, είναι το Φροντιστηριακό e-μάθημα Γυμνασίου και το Φροντιστηριακό e-μάθημα Λυκείου. Το πρώτο περιλαμβάνει, με έναν κωδικό χρήσης, διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου με 9000 βίντεο (χρονικής διάρκειας 10 ή 15 λεπτών) για τα μαθήματα που διδάσκονται(θεωρία- μεθοδολογία- λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line, καθώς και λύσεις των θεμάτων ασκήσεων σε όλα τα μαθήματα των σχολικών βιβλίων. Το δεύτερο περιλαμβάνει, με έναν κωδικό χρήσης, διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Λυκείου 10.000 βίντεο για τα μαθήματα που διδάσκονται (10 έως 15 λεπτών το κάθε βίντεο), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line, λύσεις των θεμάτων εξετάσεων και Πανελλαδικών, καθώς και λύσεις της Τράπεζας θεμάτων Α΄ Λυκείου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από το αρμόδιο τμήμα (τηλ.2310 841109 και 2310 841198).

http://www.seleo.gr 
Πρόσκληση στο ευρύ κοινό να συμμετάσχει με τον δικό του τρόπο στην αποστολή Rosetta, βαφτίζοντας το σημείο προσεδάφισης του οχήματος Philae, απηύθυνε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και οι συνεργάτες του στο πλαίσιο της αποστολής.

Το Philae προορίζεται να προσεδαφιστεί στον κομήτη 67P/ Churyumov-Gerasimenko στις 12 Νοεμβρίου. Το σημείο προσεδάφισης επί της παρούσης είναι γνωστό ως «Site J»- ωστόσο, σύμφωνα με την ESA, ως το σημείο της πρώτης «μαλακής» προσεδάφισης ενός τεχνητού, κατασκευασμένου από ανθρώπους αντικειμένου σε έναν κομήτη, αξίζει την τιμή ενός ονόματος που θα μείνει στην ιστορία, επιδεικνύοντας τη σημασία του επιτεύγματος.

Βάσει των κανόνων, επιτρέπεται να προταθεί οποιοδήποτε όνομα, αρκεί να μην είναι το όνομα κάποιου προσώπου. Το όνομα θα πρέπει να συνοδεύεται από μια μικρή περιγραφή, μέχρι 200 λέξεις, όπου θα εξηγείται γιατί ενδείκνυται για τη συγκεκριμένη χρήση.

Η «κριτική επιτροπή» θα αποτελείται από μέλη της Philae Steering Committee και ο νικητής θα προσκληθεί να παρακολουθήσει «ζωντανά» την προσεδάφιση από το κέντρο ελέγχου αποστολής της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας.

Ο διαγωνισμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα διαρκέσει ως τις 23.59 GMT της 22ης Οκτωβρίου. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 3 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα της Rosetta και στα «κανάλια» της ESA στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και στις ιστοσελίδες και τους λογαριασμούς στα social media της γερμανικής, της γαλλικής και της ιταλικής διαστημικής υπηρεσίας (DLR, CNES, ASI).

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Μήνυση κατά του νοσοκομείου στο οποίο εργαζόταν και στο οποίο νοσηλεύτηκε κατέθεσε ένας 32χρονος γιατρός από το Ντόβερ των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς έπειτα από...
επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ξύπνησε και ανακάλυψε σοκαρισμένος ότι φορούσε γυναικείο εσώρουχο!

Για την ακρίβεια, ο γιατρός Άντριου Γουόλς φορούσε ένα ροζ εσώρουχο, γεγονός που συνειδητοποίησε αμέσως μόλις οι γιατροί και συνάδελφοί του ολοκλήρωσαν τη διαδικασία της κολονοσκόπησης και η δράση του αναισθητικού φαρμάκου, το οποίο του είχαν παραχωρήσει, τελείωσε.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια, ωστόσο, η στιγμή που είδε το ροζ εσώρουχο επάνω του, τον εξόργισε τόσο πολύ που όχι μόνο δεν ξέχασε το συμβάν, αλλά κινήθηκε και νομικά εναντίον του νοσοκομείου.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι το γυναικείο εσώρουχο του προξένησε ψυχική οδύνη, τον έκανε να χάσει τη δουλειά του, αλλά και την ικανότητά του να κερδίζει χρήματα!

Η ιστορία κάνει τώρα τον γύρο του κόσμου, ωστόσο, η χειρουργική κλινική του νοσοκομείου δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο, μέχρι στιγμής...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η Apple ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου 18 Οκτωβρίου ότι εισήγαγε έναν νέο τύπο κάρτας SIM που υποστηρίζει πολλαπλούς παρόχους.
Την είδηση αναμετέδωσε πρώτη η ιστοσελίδα recode.net και σύμφωνα με αυτήν, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία προσαρμογής και η νέα κάρτα γίνεται προσιτή στον μέσο χρήστη, αυτό θα αλλάξει τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας όπως τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
H νέα κάρτα Apple SIM, που ενσωματώνεται στα νέα iPad Air 2 και iPad Mini 3, με δυνατότητα σύνδεσης σε 3G δίκτυα, επιτρέπει στους κατόχους των νέων συσκευών να συνδέονται με όποιον πάροχο επιθυμούν -προς το παρόν με όσους υποστηρίζουν την νέα τεχνολογία, σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία- και να απολαμβάνουν σύνδεση με πολλαπλά συμβόλαια παροχής δεδομένων LTE (Long-Term Evolution Data, δηλαδή δεδομένα με πιστότητα μεγάλης διάρκειας για συνδέσεις από 4G και άνω), μικρής όμως χρονικής διάρκειας, χωρίς να αλλάζουν κάρτες SIM.
Στο τέλος της ενσωμάτωσης της νέας τεχνολογίας στα iPhones και στα iPads, η επιλογή παρόχου κινητής τηλεφωνίας θα γίνεται απευθείας από τη συσκευή, χωρίς τη χρήση διαφορετικών καρτών SIM.
news.gr
Βενιαμίν επιχειρηματίες, μαθητές και πρωτοετείς φοιτητές, συγκεντρώθηκαν στο «Egg» στα πλαίσια του Start Up Youth παρουσιάζοντας τις επιχειρηματικές τους ιδέες.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, το 1ο Start Up Weekend Youth που πραγματοποιήθηκε στον χώρο «επώασης» νεοφυών επιχειρήσεων, «Egg», το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν απίστευτες εφαρμογές με εμπνευστές μαθητές και φοιτητές νεαρής ηλικίας που βγάζουν το χρήστη από μία δύσκολη κατάσταση, ή μπορούν ακόμη και να σώσουν ζωές.
Ενδιαφέρουσα εφαρμογή ήταν το «Awkward» που σας δίνει ιδέες για να «σώσετε» ένα βαρετό ραντεβού, ή ακόμη και να φύγετε διακριτικά από αυτό χρησιμοποιώντας την κατηγορία «δικαιολογίες», τις οποίες στο μέλλον, οι εμπνευστές της εφαρμογής, σκοπεύουν να εξελίξουν για εργαζόμενους που αργούν στη δουλειά, ή μαθητές που δεν είναι συνεπείς.
Μία εφαρμογή που θα σώσει ζωές είναι και το e-geia, που βραβεύθηκε ως εκείνη με την καλύτερη επιχειρηματική προοπτική, είναι η δημιουργία ενός βραχιολιού από καουτσούκ με ένα μεταλλικό τετράγωνο, στο οποίο θα βρίσκεται ηλεκτρονικά όλο το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, ώστε να έχει άμεση πρόσβαση ο θεράπων ιατρός σε μια έκτακτη περίσταση, καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας οικείου προσώπου.
Αλλες εφαρμογές που ξεχώρισαν ήταν το Active Citizen, που προσφέρει τη δυνατότητα στους δημότες σε ζωντανό χρόνο να καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα σε έναν δήμο, ενώ στις ανάγκες της γενιάς της εστίασε η τέταρτη ομάδα, με την εφαρμογή Studinnov, που θα φέρνει σε επαφή εταιρείες με μαθητές και φοιτητές με επιχειρηματικές ανησυχίες.
Μια 45άχρονη βάζει αγγελία που λέει:
«Ζητείται γαμπρός, που να μην με δέρνει, να μην με εγκαταλείψει ποτέ και να με ικανοποιεί σεξουαλικά.
«Ύστερα από 5 χρόνια, ανοίγει την πόρτα η πενηντάχρονη και αντικρίζει έναν ανάπηρο με κομμένα χέρια και πόδια και της λέει:
- Γεια σας!, διάβασα την αγγελία που είχατε βάλει! κοιτάξτε! 1ον, δεν μπορώ να σας δείρω, γιατί δεν έχω χέρια και 2ον, δεν μπορώ να σας εγκαταλείψω, γιατί δεν έχω πόδια!
- Ναι, αλλά εγώ ζήτησα να με ικανοποιείτε και σεξουαλικά, του απαντά η 50άχρονη.
- Το ξέρω!, με τι νομίζετε οτι σας χτύπησα την πόρτα ?



http://simantra.blogspot.gr 
Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι, στα πλαίσια του έργου της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για την κατασκευή του κόμβου Μαιάνδρου της Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, από αύριο Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 έως το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 (προβλεπόμενος χρόνος περαίωσης της παρούσας φάσης του έργου), θα διακοπεί κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Μαιάνδρου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, από τη συμβολή της με την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αν.Τρίτση.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του κόμβου της Περιφερειακής οδού και της οδού 23ης Ιουλίου 1974 και κατόπιν ανάλογα με την κατεύθυνση των οχημάτων ως εξής:
(1) Προς Εύοσμο μέσω των οδών: Αθ.Διάκου – Παπαφλέσσα – Φλώρου – Μεγ. Αλεξάνδρου.
(2) Από Εύοσμο προς Περιφερειακή οδό Θεσ/νίκης μέσω των οδών: Μεγ.Αλεξάνδρου – Φλώρου – Ντόρτογλου – Σιατίστης – Γ.Παπανδρέου – Γρυπάρη – 23ης Ιουλίου 1974.
(3) Η΄ εναλλακτικά από Εύοσμο προς Περιφερειακή οδό Θεσ/νίκης μέσω των οδών: Μαιάνδρου – Ευφροσύνης – Νυμφαίου – Αν.Τρίτση – έξοδος στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά της Περιφερειακής οδού μέσω του ισόπεδου κόμβου στο ύψος της οδού Σμύρνης.
Όλοι γνωρίζουν το Facebook και το Instagram, όμως εκεί έξω υπάρχουν πολλές ακόμη εφαρμογές κοινωνικών δικτύων, που φροντίζουν να καλύπτουν όλα τα γούστα.
Και φυσικά, όσο εξελίσσονται οι "έξυπνες" συσκευές, τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και οι διατιθέμενες εφαρμογές.
Δείτε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες κοινωνικές εφαρμογές, που μπορείτε να χρησιμοποιείτε, για να επικοινωνείτε με φίλους και γνωστούς.
Το σχετικό αφιέρωμα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Business Insider.

WhatsApp – για την ανταλλαγή δωρεάν μηνυμάτων


Υπάρχει ένας λόγος, που το Facebook απέκτησε το WhatsApp έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα φέτος… κι αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός, ότι το WhatsApp είναι και κάνει ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να κάνει μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων: είναι καλοσχεδιασμένο, δωρεάν, έχει ακμάζουσα βάση χρηστών και επιτρέπει την ανταλλαγή γραπτών και ηχητικών μηνυμάτων, φωτογραφιών και βίντεο.
Διατίθεται δωρεάν σε: iOSAndroidWindows Phone

Vine – δημιουργικός τρόπος για να μοιράζεστε looping-βίντεο διάρκειας 6 δευτερολέπτων


Το Vine επιτρέπει τη δημιουργία κλιπ, τα οποία επαναλαμβάνονται και τα οποία οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν με τους φίλους τους στην κοινότητα του Vine, αλλά και να τα ποστάρουν στο Twitter και το Facebook.
Διατίθεται δωρεάν σε: iOSAndroidWindows Phone

Snapchat – η καλύτερη εφαρμογή για ανταλλαγή φωτογραφιών


Το Snapchat έχει εξελιχθεί στη No. 1 εφαρμογή για οπτική και γραπτή επικοινωνία.
Διατίθεται δωρεάν σε: iOSAndroid

Secret – για να λες αυτό ακριβώς που σκέφτεσαι


Το Secret επιτρέπει στους χρήστες να λένε «ελεύθερα» αυτό που θέλουν σε όλον τον κόσμο, χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς τίνος τα «μυστικά» διαβάζει. Οι χρήστες ανεβάζουν και διαβάζουν τα σχόλιά τους ανώνυμα.
Διατίθεται δωρεάν σε: iOSAndroid

TapaTalk – για εύκολη και… αστραπιαία αποστολή φωτογραφιών και βίντεο στους φίλους

Το TapaTalk είναι μια ακόμη εφαρμογή για ανταλλαγή μηνυμάτων με φίλους και γνωστούς, ωστόσο τα πάντα συμβαίνουν σε… ταχείς ρυθμούς.

Διατίθεται δωρεάν σε: iOSAndroid

Hinge/Tinder/Grindr/OkCupid – η επόμενη γενιά των "διαδικτυακών προξενιών"

Και οι τέσσερις αυτές εφαρμογές λειτουργούν ως άλλες "διαδικτυακές προξενήτρες"… για όσους δεν έχουν βρει ακόμη το άλλο τους μισό και το ψάχνουν στο διαδίκτυο.
Διατίθενταιδωρεάνσε: iOSAndroid
news.gr

Μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί το γιγάντιο κουλούρι Θεσσαλονίκης, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από λίγες ώρες σε ειδική εξέδρα στην περιοχή του Λευκού Πύργου, αγκαλιάζοντας το μνημείο-σύμβολο της πόλης.
Το αρτοσκεύασμα, διαμέτρου περίπου 165 μέτρων, για την παρασκευή του οποίου απαιτήθηκαν 700 κιλά αλεύρι και 250 σουσάμι, καταναλώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ από τους πολίτες, κατοίκους και τουρίστες, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στον χώρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.
Οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης - ομάδες και μέλη του Σωματείου Αρτοποιών «Προφήτης Ηλίας»- σήκωσαν τα μανίκια ήδη από το Σάββατο, προκειμένου να αρχίσει η παρασκευή του εδέσματος, το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη.
Αρχικά φτιάχτηκαν περίπου 250 κομμάτια κουλουριού, τα οποία οι «ειδικοί» άρχισαν να ψήνουν από τα ξημερώματα της Κυριακής. Στη συνέχεια τα επιμέρους κομμάτια συναρμολογήθηκαν με γλάσο ως συγκολλητική ουσία, δημιουργώντας το μεγαλύτερο κουλούρι Θεσσαλονίκης του κόσμου, το οποίο καταναλώθηκε από τους πολίτες, στους οποίους από νωρίς μοιράζονταν μικρότερα κουλούρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Η δημιουργία του κουλουριού, στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival του δήμου Θεσσαλονίκης, «έδεσε» με τις εκδηλώσεις και τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας, το οποίο πραγματοποιείται στη συμπρωτεύουσα, έχοντας προσελκύσει επισκέπτες από διάφορες χώρες. Έτσι, αθλητές και συνοδοί τους από το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παραδοσιακό έδεσμα της πόλης.


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Η παρασκευή του κουλουριού έγινε υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και με τη στήριξη των εταιρειών «Μύλοι Κρήτης» και «Αφοί Χαΐτογλου», οι οποίες πρόσφεραν τις πρώτες ύλες. Μάλιστα, για τους σκοπούς τής εκδήλωσης κατασκευάστηκε και μια μινιατούρα του Λευκού Πύργου, που την περιέβαλαν κουλούρια.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν - μεταξύ άλλων - ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τουρισμού Σπύρος Πέγκας και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Η δράση στόχευε μεταξύ άλλων στην επιβεβαίωση της εντοπιότητας του κουλουριού, η ιστορία του οποίου είναι άρρηκτα δεμένη με την πόλη της Θεσσαλονίκης.
naftemporiki.gr
Στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague επέστρεψε ο ΠΑΟΚ, με τη νίκη του με 2-1 επί του Ατρομήτου στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν ανώτερος και κατάφερε να “καθαρίσει” το ματς με δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά: Στο 27' με τον Κάτσε, που θα πρέπει να... ευχαριστεί τον Τσενάμο, ο οποίος άφησε την μπάλα να περάσει μέσα από τα χέρια του, και στο 29' με τον Ρατς, που “κρέμασε” πανέξυπνα με κεφαλιά τον γκολκίπερ του Ατρομήτου, που βρισκόταν εκτός θέσης.

Οι Περιστεριώτες επιχείρησαν να επιστρέψουν στο ματς με το γκολ του Ούμπιντες στο 61', ενώ στο 76' απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο στον Ναπολεόνι ο Βίτορ, όμως δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στη Superleague:

Νίκη Βόλου-Πανθρακικός 1-0
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 1-1
Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-2
Βέροια-Λεβαδειακός 2-1
Καλλονή-Κέρκυρα 1-0
Πλατανιάς-Ξάνθη 1-0
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 20/10 (19:30)
Η βαθμολογία:

1. ΠΑΟΚ 16
2. Βέροια 15
3. Ολυμπιακός 13
. Καλλονή 13
5. Ατρόμητος 10
. Παναθηναϊκός 10
. Κέρκυρα 10
. Αστέρας Τρίπολης 10
9. ΟΦΗ 9
10. Πανιώνιος 7 -5αγ.
11. Πλατανιάς Χανίων 6
. Ξάνθη 6
13. ΠΑΣ Γιάννινα 5 -5αγ.
. Πανθρακικός 5
14. Εργοτέλης 4
. Παναιτωλικός 4
17. Νίκη Βόλου 3
18. Λεβαδειακός 2
news.gr
Ίσως καταφέρετε να απαρνηθείτε μια για πάντα τα θερμιδοφόρα αναψυκτικά αν μάθετε πόσο πρέπει να... κοπιάσετε για να καταναλώσετε τη ζάχαρη με την οποία σας έχουν φορτώσει.

Μια νέα και πολύ πρωτότυπη αμερικανική μελέτη κατέδειξε ότι οι νεαροί καταναλωτές καταφέρνουν να αντισταθούν στα αναψυκτικά όταν έρχονται αντιμέτωποι με «προειδοποιητικές πινακίδες» που αφορούν στην περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη αφορούσε σε εφήβους από τις ΗΠΑ και οι σχετικές ενδείξεις αφορούσαν στον απαιτούμενο χρόνο σωματικής άσκησης προκειμένου να καταναλωθούν οι επιπλέον θερμίδες.

Μία εξ αυτών προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στους νεαρούς συμμετέχοντες, καθώς ανέφερε πως χρειάζεται να καλύψουμε απόσταση 8 χιλιομέτρων προκειμένου να κάψουμε τις 250 θερμίδες που μπορεί να περιέχει ένα αναψυκτικό!

Η επικεφαλής της σχετικής μελέτης Δρ Σάρα Μπλέικ από το κορυφαίο αμερικανικό Πανεπιστήμιο John Hopkins δηλώνει πως πολλοί δεν κατανοούν με πόσες θερμίδες μας φορτώνουν ορισμένα προϊόντα, παρά τις σχετικές ετικέτες που φέρουν.

Συμπληρώνει μάλιστα πως εάν εξηγηθεί με τρόπο απλό και κατανοητό πόσο πρέπει να περπατήσουμε ή να τρέξουμε για να κάψουμε αυτές τις θερμίδες είναι πιο πιθανό να αλλάξουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες.

Για διάστημα έξι εβδομάδων, οι εντυπωσιακές και πολύχρωμες πινακίδες τοποθετήθηκαν στρατηγικά σε διάφορες γειτονιές της Βαλτιμόρης.

Χρησιμοποιήθηκαν τέσσερις διαφορετικές πινακίδες, μία εκ των οποίων ανέγραφε πως χρειάζονται 50 λεπτά τρέξιμο για να καταναλωθούν οι 250 θερμίδες (16 κουταλάκια ζάχαρης) σε ένα μπουκάλι αναψυκτικού, χυμού ή ενεργειακού ποτού (ποσότητα 590ml).

Άλλες παρουσίαζαν πόση ζάχαρη και πόσες θερμίδες περιέχει το προϊόν.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Public Health καταδεικνύει πως αρκετοί από τους νέους επέλεξαν να μην αγοράσουν τελικά το θερμιδοφόρο προϊόν λόγω της επίδρασης που είχε η πινακίδα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!