Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Πολλές φορές οι αυξημένες υποχρεώσεις που προσπαθούμε να φέρουμε καθημερινά εις πέρας δε μας επιτρέπουν να προγραμματίσουμε το απαραίτητο ραντεβού στο γιατρό. Άλλοτε πάλι το αποφεύγουμε επειδή φοβόμαστε την… ετυμηγορία του ειδικού.
Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει ποτέ να αγνοούμε ένα ενοχλητικό σύμπτωμα, όσο ήπιο κι αν είναι. Αρκετά χρόνια νοσήματα, όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια, εξελίσσονται «ύπουλα» και ξεκινούν να εκδηλώνονται με μικροενοχλήσεις που εντείνονται σταδιακά.
Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε πριν να είναι πολύ αργά.
1. Ροχαλητό
Μπορεί να είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής κούρασης ή της υπέρμετρης κατανάλωσης αλκοόλ. Όταν όμως είναι συστηματικό, αποτελεί σύμπτωμα της υπνικής άπνοιας. Η διαταραχή δεν επιτρέπει την επαρκή οξυγόνωση του οργανισμού, με αποτέλεσμα να καταπονούνται τα ζωτικά όργανα και κυρίως η καρδιά. Η υπνική άπνοια έχει αποδειχθεί πως αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τη συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.
2. Δύσπνοια
Καθώς συσσωρεύεται πλάκα στις αρτηρίες της καρδιάς, δε μεταφέρονται επαρκείς ποσότητες οξυγόνου σε αυτή μέσω του αίματος. Αποτέλεσμα είναι ο πόνος στο στήθος (στηθάγχη) και η δυσκολία στην αναπνοή. Πρόκειται για δύο πρώιμες ενδείξεις καρδιοπάθειας. Αρκετοί συγχέουν τη στηθάγχη με την καούρα, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν μόνοι τους με αντίστοιχα φάρμακα. Εάν όμως το σύμπτωμα επιμένει, επιβάλλεται η επίσκεψη στον ειδικό.
3. Ανεξήγητη απώλεια βάρους
Δεν είναι πάντοτε… ευπρόσδεκτη, ειδικά αν δεν είναι αποτέλεσμα δίαιτας ή συστηματικής γυμναστικής. Εάν η απώλεια βάρους είναι απότομη και ανεξήγητη (5-7 κιλά σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα) μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα διαταραχής του θυρεοειδούς, κάποιας διατροφικής έλλειψης ή ακόμη και καρκίνου.
4. Συχνοουρία
Πέρα από τους λάτρεις του καφέ, το σύμπτωμα αντιμετωπίζουν επίσης οι διαβητικοί και όσοι άντρες έχουν εμφανίσει διόγκωση του προστάτη. Όταν συσσωρεύεται γλυκόζη στο αίμα (λόγω διαβήτη), το σώμα προσπαθεί να απαλλαγεί από αυτή μέσω της τακτικής ενούρησης. Από την άλλη, η διόγκωση του προστάτη έχει σαν αποτέλεσμα το άδειασμα της κύστης να είναι ατελές, με τις επισκέψεις στην τουαλέτα να είναι συχνότερες αλλά πιο… σύντομες.
5. Σκουρόχρωμα κόπρανα
Η διατροφή μας επηρεάζει το χρώμα και τη σύσταση των απεκκρίσεων, το ίδιο ισχύει όμως και στην περίπτωση του έλκους και του καρκίνου του παχέος εντέρου. Όταν στα κόπρανα υπάρχει αίμα, το χρώμα τους είναι πιο σκούρο απ’ ότι συνήθως. Το αίμα οφείλεται σε αιμορραγία στη γαστρεντερική οδό, σε οποιοδήποτε σημείο μεταξύ του στόματος και του παχέος εντέρου.
Πηγή: www.onmed.gr/
Μια ομάδα ερευνητών από το Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ κατάφεραν να «αναστήσουν» ένα ιό 700 ετών, τον οποίο ανακάλυψαν στα περιττώματα ενός καριμπού.

Οι επιστήμονες αναφέρουν, ότι η ανακάλυψή τους δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την «επαναφορά» στη ζωή κι άλλων ιών, προκειμένου να μελετήσουν τη βιολογία τους καθώς και τρόπους για την «εξόντωσή» τους.

Οι «νέοι» αυτοί ιοί είναι εκατοντάδων ετών και, ένας από αυτούς πιθανώς είχε μολύνει τα φυτά που έτρωγαν τα καριμπού.
«Τα ευρήματα αυτά αποδεικνύουν, ότι οι ιοί μπορούν να επιβιώσουν για εντυπωσιακά μεγάλα χρονικά διαστήματα σε ένα κρύο περιβάλλον» ανέφερε ο Eric Delwart από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Blood Systems Research Institute.

Η ομάδα του ανέλυσε το ιικό γενετικό υλικό, που εντόπισαν μέσα σε στρώματα συσσωρευμένων περιττωμάτων καριμπού έως και 4.000 ετών σε ένα κομμάτι πάγου στα όρη Selwyn του Καναδά.

Τα καριμπού συγκεντρώνονται σε περιοχές, όπου υπάρχει πάγος, προκειμένου να αποφύγουν τα έντομα και τη ζέστη του καλοκαιριού.

Οι συγγραφείς της μελέτης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, κατάφεραν να απομονώσουν το πλήρες γονιδίωμα DNA ενός ιού από ένα κομμάτι πάγου 700 ετών, το οποίο συνδέθηκε με ιούς και μύκητες που μολύνουν φυτά και ένα μερικό ιικό γονιδίωμα RNA, το οποίο συνδέθηκε με έναν ιό (cripavirus) που μολύνει έντομα.

Η εμφάνιση του ιιού υλικού στα δείγματα των περιττωμάτων υποδηλώνει, ότι οι ιοί μπορεί να προήλθαν από τα φυτά, τα οποία κατανάλωσαν τα καριμπού, ή από ιπτάμενα έντομα που έλκονταν από τις… «καταθέσεις» των ζώων αυτών στο έδαφος.

Χρησιμοποιώντας μια αντίστροφη γενετική προσέγγιση, οι ερευνητές ανασύστησαν το γονιδίωμα του DNA ιού, για να επιβεβαιώσουν κατά πόσον θα μπορούσε να μολύνει φυτά.

Στη συνέχεια, τον «τοποθέτησαν» σε Nicotiana benthamiana –ένα φυτό «συγγενή» του καπνού- και κατάφεραν επιτυχώς να μολύνουν τόσο τα φύλλα που εμβολιάστηκαν με τον ιό, όσο και νέα φύλλα.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, τα κρυογενετικά διατηρημένα δείγματα μπορεί να διατηρήσουν αρχαίο ιικό γενετικό υλικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έρευνες στις μέρες μας.

«Τα κρυογενετικά διατηρημένα δείγματα μπορεί να είναι τα αποθετήρια αρχαίων ιογενών νουκλεϊκών οξέων, τα οποία με τη σειρά τους επιτρέπουν στους μοριακούς γενετικές να “επαναφέρουν στη ζωή” ιούς, προκειμένου να μελετήσουν τη βιολογία τους» υποστηρίζουν οι ερευνητές.

«Υπό τις παρούσες κλιματικές συνθήκες (πάγοι), τα καψιδιωμένα ιογενή νουκλεϊκά οξέα μπορούν να διατηρηθούν για αιώνες» σημειώνουν οι ερευνητές και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, καθώς οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα απελευθερωθούν αρχαία μόρια στο περιβάλλον, κάποια από τα οποία θα μπορούσαν να παραμένουν μολυσματικά.

Πηγή; newsbeast.gr
Ένα νέο κενό ασφαλείας ανακαλύφτηκε στο λογισμικό της Apple το οποίο επιτρέπει σε κάποιον που θέλει να κάνει επίθεση να κοροϊδέψει τον χρήστη και να τον κάνει να εγκαταστήσει κακόβουλες εφαρμογές τόσο για το iPhone όσο και για το iPad οι οποίες εμφανίζονται ως γνωστές και δημοφιλής εφαρμογές όπως Gmail, Angry Bird και πολλές ακόμη.

Κακόβουλες εφαρμογές με την ονομασία “New Angry Bird”, “New Flappy Bird” και πολλές ακόμη παρουσιάστηκαν στην εταιρεία ασφαλείας FireEye.

Η επίθεση ξεκινάει από το λεγόμενο phishing μέσω ενός μηνύματος το οποίο προσπαθεί να πείσει τον χρήστη να εγκαταστήσει μια δημοφιλή εφαρμογή η παιχνίδι.
Η κακόβουλη εφαρμογή εν συνεχεία μπορεί να στέλνει μηνύματα, να κάνει κλήσεις να έχει πρόσβαση στις επαφές των emails σας και πολλά ακόμη μιας και το iOS δεν ταυτοποιεί τα certificates εφαρμογών με το ίδιο bundle identifier.

Το παραπάνω με απλά λόγια λοιπόν σημαίνει πως το malware εκμεταλλεύεται τον σχεδιασμό του iOS που επιτρέπει να εγκαθιστώνται ταυτόχρονα εφαρμογές στο iPhone και στο iPad από τον ίδιο λογαριασμό στο App Store.

Ευτυχώς το malware δεν μπορεί να αντικαταστήσει προ εγκατεστημένες εφαρμογές όπως το Safari ή το Mail. Βεβαία μπορεί να παρουσιαστεί ως μια οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή του App Store.

Πηγή: appleworldhellas.com
Η Useappility ανακοίνωσε την κυκλοφορία του PestoSocial, της νέας εφαρμογής με αναγνώριση φωνής, για τη φωνητική πληκτρολόγηση μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα και σε λειτουργικό περιβάλλον Android.
Με το PestoSocial υπαγορεύουμε στα Ελληνικά το μήνυμά μας και αυτό μετατρέπεται άμεσα και με ακρίβεια σε κείμενο, έτοιμο να το κάνουμε post στο Facebook Messenger, στο WhatsApp, στο Viber, στο Hangouts, στο Twitter, στο Skype ή στο Google+.
Μέσω της εφαρμογής επιτυγχάνεται η εύκολη, γρήγορη και κυρίως ασφαλής επικοινωνία κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες: κάνοντας jogging, προχωρώντας βιαστικοί στο δρόμο για να προλάβουμε το επόμενο ραντεβού μας, μαγειρεύοντας το αγαπημένο μας φαγητό, όταν έχουμε ξεχάσει τα γυαλιά μας ή απλώς όταν βαριόμαστε να γράψουμε.
Pesto Social Screenshot_2
Η λειτουργία της εφαρμογής είναι εξαιρετικά απλή: μιλάμε, το PestoSocial γράφει το μήνυμα για εμάς, κάνουμε tap στο λογότυπο του κοινωνικού δικτύου που θέλουμε και το post μας έφυγε. Τόσο απλά!
Το PestoSocial διατίθεται δωρεάν από το Google Play. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εφαρμογής http://www.useappility.com/pestosocial
Η Useappility (www.useappility.com) είναι μια καινοτομική εταιρία τεχνολογίας με αντικείμενο την ανάπτυξη εξειδικευμένων εφαρμογών για φορητές υπολογιστικές συσκευές στους τομείς της εκπαίδευσης και της επικοινωνίας ανθρώπου-υπολογιστή.
[Δ.Τ. Useappility]
Ήταν 12 Νοεμβρίου του 1935 όταν ο Πορτογάλος ψυχίατρος, Αντόνιο Έγκαζ Μονίζ έκανε δυο τρύπες στην κάθε πλευρά εγκεφάλου ασθενούς και έκοψε τα νεύρα που συνέδεαν το πρόσθιο μέρος του εγκεφάλου με τον υπόλοιπο εγκέφαλο. Αυτή ήταν η πρώτη λοβοτομή στην ιστορία της ιατρικής. Για την ακρίβεια ήταν η πρώτη πλήρης λοβοτομή αφού σχετικές απόπειρες είχαν ήδη ξεκινήσει από το 1892.

Παρ' ότι γρήγορα ήρθε η απαγόρευση της πρακτικής αυτής, η λοβοτομή έγινε πολύ δημοφιλής ως επέμβαση και μάλιστα οι λοβοτομές έγιναν ένα είδος σόου!


O Φρίμαν εν ώρα χειρουργείου
Το 1950, η Σοβιετική Ένωση, η Γερμανία και η Ιαπωνία απαγόρευσαν τις λοβοτομές ως μια πρακτική που εναντιωνόταν "στις αρχές του ανθρωπισμού". Αντίθετα στις ΗΠΑ, υπάρχουν Πολιτείες που ακόμη και σήμερα εφαρμόζονται οι λοβοτομές.
Ένα χρόνο πριν, το 1949, Μονίζ πήρε το Νόμπελ Ιατρικής για την καινοτόμο "θεραπεία" του. Σχεδόν 40 ασθενείς είχαν περάσει από το ιατρικό κρεβάτι του Μονίζ μέχρι τότε.
Από τους πλέον γνωστούς γιατρούς που εφάρμοζαν τη λοβοτομή (αφού την τροποποίησαν ελαφρώς, φτάνοντας στο μετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου μέσω της οφθαλμικής κόγχης, γι' αυτό και έκανε επεμβάσεις πάνω από το βολβό του ματιού) ήταν ο Αμερικανός ψυχίατρος Γουόλτερ Φρίμαν και ο Ιταλός συνάδελφος του, Αμάρο Φιαμπέρτι, που έκανε την επέμβαση σε μόλις 10 λεπτά. Προηγουμένως, έκαναν στους ασθενείς τους ηλεκτροσόκ μέχρι να λιποθυμήσουν...

Και κάπου εκεί η ιατρική δεν φαινόταν να διαχωρίζεται από τα χειρότερα βασανιστήρια.


Ο Φρίμαν (Freeman) έκανε τις λοβοτομές ένα είδος σόου και εγχείριζε ασθενείς δημοσίως, μπροστά σε κόσμο. Ένας από τους "ασθενείς" του υπήρξε ο Χάουαρντ Ντάλι, ένα αγόρι μόλις 12 ετών. Ο Φρίμαν του έκανε λοβοτομή επειδή ήταν "υπερβολικά άτακτο" λέγοντας πως αυτή η εγχείριση θα τον έκανε "εξαιρετικό παιδί". Ο Χάουαρντ πέρασε τα εφηβικά του χρόνια έγκλειστος σε ψυχιατρείο και ως ενήλικας εθίστηκε στο αλκοόλ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 50.000 ασθενείς υπέστησαν λοβοτομή στην Αμερική και άλλοι τόσοι στην Ευρώπη. Οι γιατροί ανέφεραν τότε ότι 1 στους 3 ασθενείς θεραπευόταν, 1 στους 3 δεν επηρεαζόταν καθόλου και 1 στους 3 έμενε φυτό ή παρουσίαζε επιδείνωση των συμπτωμάτων και της συμπεριφοράς του. Τα στοιχεία αυτά όμως δεν θεωρούνται έγκυρα αφού ελάχιστοι από τους γιατρούς που εφάρμοσαν τις λοβοτομές συνέχιζαν μετά να παρακολουθούν τους ασθενείς τους για να ξέρουν την πορεία τους.

Το πιο διάσημο "θύμα" της βάναυσης αυτής ιατρικής πρακτικής υπήρξε η αδελφή του Τζον Κένεντι, Ρόσμαρι. Το 1941 όταν ήταν 23 ετών, ο πατέρας της, Τζόζεφ Κένεντι, άκουσε τους γιατρούς που του είπαν ότι μια νέα διαδικασία θα τη βοηθήσει να ηρεμήσει την υπερκινητικότητά της και τον αδάμαστο χαρακτήρα της. Έτσι έδωσε έγκριση να την υποβάλουν σε λοβοτομή.


Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης οι γιατροί έδωσαν στη Ρόσμαρι ένα ήπιο ηρεμιστικό, αλλά δεν τη νάρκωσαν. Ο Φρίμαν, που έκανε την επέμβαση της ζήτησε να τραγουδά κατά τη διάρκεια της εγχείρισης το "Ο Θεός ευλογεί την Αμερική" ή και να μετρήσει ανάποδα.
Μόλις άρχισε να χάνει τον ειρμό των λόγων της, οι γιατροί σταμάτησαν.
Η νοητική της κατάσταση επιδεινώθηκε σφόδρα, οι νοητικές της λειτουργίες επέστρεψαν στη βρεφική ηλικία, δεν μπορούσε καν να ελέγξει την ούρηση και την αφόδευση της.
Πέθανε το 2005, σε ηλικία 86 ετών, έγκλειστη σε ίδρυμα όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας των Κένεντι που πέθανε από φυσικά αίτια.
news.gr
Σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα προκάλεσε οδηγός στην Ελβετία όταν κατάπιε κατά λάθος την παστίλια για το βήχα που είχε στο στόμα του.

Οπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, ο άνδρας, 45 ετών, οδηγούσε στην περιοχή Λέντζμπουργκ, κοντά στη Ζυρίχη, όταν κατάπιε κατά λάθος την καραμέλα με αποτέλεσμα να κλείσει ο στοματοφαρυγγικός του αεραγωγός.

Μη μπορώντας να ανασάνει, ξέσπασε σε βήχα χάνοντας τον έλεγχο του οχήματός του.

Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μεταλλική κολώνα, προσέκρουσε σε τοίχο και αναποδογύρισε.

Ο οδηγός και η σύζυγός του υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς, ενώ το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.
tanea.gr
Ξεκινά εντός των επόμενων ημερών το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, στο οποίο θα απασχοληθούν συνολικά 50.000 άνεργοι, εκ των οποίων οι 14.000 σε υπουργεία και 36.000 σε δήμους και περιφέρειες.
Συνολικά μέχρι τώρα, έχει οριστικοποιηθεί η κατανομή για 9.342 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας.
Διαβάστε αναλυτικά στο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, πώς διαμορφώνονται οι 5.129 προσλήψεις που κλείδωσαν τα 4 υπουργεία:
θεσεις
Την ώρα που στις Η.Π.Α, στην Αυστραλία και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει περισσότερα από 300 λίτρα νερού την ημέρα, η πλειοψηφία των χωρών της Αφρικής περιορίζεται σε μέσους όρους κάτω από τα 10 λίτρα.
Οι εξωφρενικές διαφορές  στην ποιότητα ζωής των χωρών του πλανήτη, ώθησαν την μη κερδοσκοπική εταιρία DIGDEEP να δημιουργήσει μια καινούργια πρόκληση με στόχο την μείωση της κατανάλωσης νερού, αλλά και την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε θέματα που αφορούν άμεσα τόσο το περιβάλλον όσο και τους κατοίκους της Αφρικής. Ο λόγος για το 4 Liters Challenge,   την πρόκληση που καλεί τους συμμετέχοντες να περιορίσουν για μία μέρα την χρήση νερού μόλις στα 4 λίτρα.
Αντίστοιχα με το γνωστό πλέον Ice Bucket Challenge, αλλά αρκετά πιο σημαντικό και αποτελεσματικό, το 4 Liters Challenge λειτουργεί μέσω ενός δικτύου προκλήσεων. Αφου κάποιος επιχειρήσει να περάσει μια μέρα με μόλις τέσσερα λίτρα νερό στην διάθεση του, μπορεί να προκαλέσει τέσσερις φίλους του να τον ακολουθήσουν. Αν κάποιος προκληθεί, τότε έχει την επιλογή είτε να συμμετέχει στο 4 Liters Challenge , είτε να κάνει κάποια δωρεά στην DIGDEEP, ώστε να βοηθήσει στην παροχή καθαρού νερού σε όλον τον κόσμο.
Σε αντίθεση με προηγούμενες προκλήσεις, το 4 Liters Challenge δεν χρησιμοποιεί, τουλάχιστον άμεσα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση του. Για να λάβει κανείς μέρος, αρκεί να επισκεφτεί το site της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης και να δηλώσει συμμετοχή. Αφού περάσει μια μέρα με 4 λίτρα νερό στην διάθεση του, καλείται να μοιραστεί τις εμπειρίες του και να προσκαλέσει τέσσερις φίλους του στην διαδικασία.
Η πρωτοβουλία για την δημιουργία του 4 Liters Challenge προήλθε από εκπαιδευτικούς που ήθελαν να περάσουν στους μαθητές τους το μήνυμα της σημασίας του νερού. Οι δημιουργοί της πρόκλησης, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι συμμετέχοντες, παραδέχτηκαν πως μετά από 24 ώρες με περιορισμένο νερό συνειδητοποίησαν πως… μάλλον το χρησιμοποιούν αλόγιστα. Η σκέψη δε πως κάποιοι άνθρωποι πρέπει να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες καθημερινά, τους δημιούργησε παραπάνω  ανησυχίες.

Για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του 4 Liters Challenge πατήστε εδω.

Μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος, κατασκευασμένος από πωρόλιθους, αποκαλύφθηκε σε βάθος 1,60 μ. από τους σωζόμενους λίθους του δαπέδου, στον λόφο Καστά και συγκεκριμένα στον τρίτο θάλαμο.


ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει σιδερένια και χάλκινα καρφιά, καθώς και οστέινα και γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία του φέρετρου.
Οι εξωτερικές διαστάσεις του τάφου είναι μήκους 3,23 μ., πλάτους 1,56 μ. και σωζόμενου ύψους 1 μ. Ωστόσο, βρέθηκαν, κατά την ανασκαφή, ορθοστάτες από την ανωδομή του τάφου, που επιτρέπουν τους αρχαιολόγους να θεωρήσουν ότι το ύψος του έφτανε τουλάχιστον στο 1,80μ.
Εντός του τάφου δημιουργήθηκε μια επιμήκης βάθυνση πλάτους 0,54 μ.και μήκους 2,35 μ.. Πρόκειται για τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε  ξύλινο φέρετρο. Βρέθηκαν, διάσπαρτα, σιδερένια και χάλκινα καρφιά, καθώς και οστέινα και  γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία του φερέτρου. Επισημαίνεται ότι το συνολικό ύψος του τρίτου θαλάμου από την κορυφή της θόλου έως τον πυθμένα του τάφου είναι 8,90μ.
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά οκτώ ολόκληρα χρόνια κρυβόταν σε σκήτες και κελιά του Αγίου Όρους  -ζώντας ως ερημίτης- ένας 48χρονος καταδικασθείς σε τρις (!) ισόβια για σωρεία οικονομικών εγκλημάτων που διέπραξε σε βάρος του δημοσίου.
Πρόκειται για πρώην δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος, σύμφωνα με πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών Αττικής, ως ελεγκτής εσόδων -εξόδων των δήμων Δάφνης και Υμηττού, καταχράστηκε, το διάστημα από το 1995 έως το 2002, το χρηματικό ποσό των 9 εκατ. ευρώ.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία ελέγχθηκαν ποινικά κι άλλα άτομα, καταδικάστηκε ερήμην από το Κακουργιοδικείο Αθηνών.
Συνολικά, σε βάρος του 48χρονου διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν 13 δικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, χρέη προς το δημόσιο κ.ά., με τις οποίες καταδικάστηκε σε τρις ισόβια, εννέα έτη και 69 μήνες.
Όπως έγινε γνωστό, ο 48χρονος κρυβόταν την τελευταία 8ετία στον Άγιο Όρος, όπου προσποιούμενος τον δόκιμο μοναχό φέρεται ότι διέμενε σε σκήτες και κελιά. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες για την ταυτότητά του και χθες το μεσημέρι συνελήφθη στις Καρυές του Αγίου Όρους από αστυνομικούς του οικείου τμήματος και αναμένεται να οδηγηθεί αρχικά στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Από ότι φαίνεται ο Θεός συγχωρεί, αλλά η ελληνική δικαιοσύνη όχι!
aftodioikisi.gr
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων για την Προκήρυξη 1Δ/2014, που αφορά την πλήρωση 705 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 68 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, σε διάφορους φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου  φτάνει στο τέλος και το ΑΣΕΠ συνιστά, για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση, καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι και την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζεται, ότι το ΑΣΕΠ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες, ενώ υπενθυμίζεται προς τους ενδιαφερόμενους ότι μόνο αιτήσεις σε κατάσταση «Υποβλήθηκε» μπορούν να εκτυπωθούν. Σημειώνεται δε από την αρχή ότι σε περίπτωση που η αίτηση εμφανίζεται στη «Λίστα Ηλεκτρονικών Αιτήσεων», σε κατάσταση «Ανοιχτή (Συμπλήρωση)», είναι απαραίτητο να υποβληθεί εκ νέου προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή των υποψηφίων στο διαγωνισμό.
Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου.
Σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στην Προκήρυξη 1Δ/2014 έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από 1−1−2009 και μετά καθώς και όσοι έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση/αναπλήρωση των αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε το ίδιο χρονικό διάστημα, βάσει διαδικασιών πλήρωσης θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΑΣΕΠ ή των φορέων των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και δεν έχουν διοριστεί.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει με την πάροδο της 13ης Νοεμβρίου 2014, ημέρας Πέμπτης.
Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και την 18η Νοεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Προκήρυξη 1Δ/2014
Κατηγορία Π.Ε. ή Τ.Ε.
Τ.Θ. 14.308
Αθήνα Τ.Κ. 115.10
Για περισσότερες τεχνικές διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΑΣΕΠ και στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διοίκησης της αρχής.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας και μέσα σε αυτό υπάρχουν σύγχρονες λέξεις όπως «κάγκουρας» και άλλες που περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο τα διάφορα είδη Ελλήνων που περπατούν στη χώρα μας.
Ενας από αυτούς έκανε την εμφάνισή του στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον ποδηλατόδρομο της Λεωφόρου Νίκης, αφού εκεί επέλεξε να παρκάρει την Ferrari του αδιαφορώντας για όσους θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τη λωρίδα.
Πιθανότατα ο οδηγός να ήθελε να διασκεδάσει σε κάποιο από τα μαγαζιά της περιοχής και δεν έβρισκε ελεύθερη θέση πάρκινγκ.
Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο γκρουπ Urban Avengers Thessaloniki στο Facebook.
Πηγή: iefimerida

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!