Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Κάθε βράδυ ένας στους τέσσερις συμπολίτης μας έχει τα μάτια του... ερμητικά ανοικτά.

Οι διαταραχές ύπνου φαίνεται ότι στην χώρα μας μετά την έλευση της τρόικας και των σκληρών οικονομικών μέτρων αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο.

Μάλιστα, οι γυναίκες έχουν διπλάσια πιθανότητα να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο τους από ό,τι οι άνδρες.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνία κινδυνεύουν να εκδηλώσουν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αναλυτικότερα ερευνητές από την Ταϊβάν ανακάλυψαν ότι για τους ενήλικες ηλικίας 18 με 34 που πάσχουν από αϋπνία, η πιθανότητα εγκεφαλικού είναι οκτώ φορές υψηλότερη σε σχέση με άτομα που δεν έχουν ανάλογη διαταραχή ύπνου.

Παρόλα αυτά η πιθανότητα αυτή φαίνεται να περιορίζεται μετά την ηλικία των 35.

«Συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όσους πάσχουν από χρόνια αϋπνία να συμβουλευθούν έναν ειδικό που θα τους βοηθήσει να μειώσουν το ρίσκο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου και, αν χρειασθεί, να τους χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή» σχολίασε ο Ya-Wen Hsu, βοηθός καθηγητή στο Chia Nan University of Pharmacy and Science και στο τμήμα ιατρικών ερευνών του Chi-Mei Medical Center στην Ταϊβάν.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως η αϋπνία είναι συνδεδεμένη με ένα ποσοστό της τάξης του 54% για υψηλό ρίσκο νοσηλείας για εγκεφαλικό κατά τα τέσσερα αυτά χρόνια.

Παράλληλα τεκμηρίωσαν ότι η πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου ήταν υψηλότερη για τους ενήλικες που έπασχαν από επίμονη αϋπνία, σε σχέση με αυτούς που το πρόβλημα υποχωρεί και επανέρχεται συχνά.

Η μελέτη υπέδειξε τη σχέση εγκεφαλικού και αϋπνίας, αλλά δεν απόδειξε πως η μία προκαλεί το άλλο: ωστόσο, οι ερευνητές ανέφεραν πως η αϋπνία είναι γνωστό πως δημιουργεί φλεγμονές και υπεργλυκαιμία, ενώ παράλληλα επηρεάζει την πίεση του αίματος, κάτι που είναι ικανό να προκαλέσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Να σημειωθεί εδώ πως προγενέστερη μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο ύπνου SLEEP έδειξε ότι η συνεχής έλλειψη ύπνου (λιγότερες από 6 ώρες κάθε βράδυ) ήταν συνδεδεμένη με τετραπλάσιο κίνδυνο εγκεφαλικού σε σχέση με έναν «γεμάτο» ύπνο επτά με οκτώ ωρών κάθε βράδυ.

ΠΗΓΗ: iatropedia.gr
Επεκτείνεται η γκάμα των προϊόντων από το μεγαλύτερο online κατάστημα της Κίνας. Το Taobao προσφέρει, έναντι μόλις δύο δολαρίων την ημέρα, την εικονική συντροφιά μιας γυναίκας ή ενός άνδρα.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η συντροφιά; Μια καλημέρα το πρωί, μια ζεστή καληνύχτα το βράδυ και έναν άνθρωπο να πει κανείς τα βάσανά του.

οπως αναφέρει ο ιστότοπος China Times, ο πελάτης μπορεί να διαλέξει τον τύπο της γυναίκας ή του άνδρα που θα «αγοράσει».

Οπως φαίνεται, οι περισσότεροι που κάνουν κλικ για την αγορά της συγκεκριμένης υπηρεσίας το κάνουν από περιέργεια και όχι πάνω από μία μέρα.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος: μια κοπέλα που αναλαμβάνει αυτόΝ το ρόλο εξηγεί ότι χάσει τον ύπνο της, καθώς πρέπει να έχει το νου της στο τηλέφωνο για να ακούσει τα παράπονα και τα βάσανα όσων έχουν πληρώσει δύο δολάρια στο Taobao.
tanea.gr
Ο συγγραφέας του βιβλίου «The Digital Diet: The 4-Step Plan To Break Your Tech Addiction and Regain Balance in Your Life» Daniel Sieberg, αποκαλύπτει στην Telegraph μερικά μυστικά για το πώς μπορεί να καταφέρει κανείς, να μειώσει το χρόνο που περνά χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από υπολογιστές, «έξυπνα» κινητά και ταμπλέτες.

Διαβάστε παρακάτω πέντε τρόπους για να κάνετε «ψηφιακή δίαιτα»:

1. Μη φορτίζετε το κινητό σας στην κρεβατοκάμαρα

Φορτίστε το κινητό σας τηλέφωνο σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού θέλετε, εκτός από την κρεβατοκάμαρα. Το φως που εκπέμπεται από την οθόνη του υπολογιστή επηρεάζει τον κιρκάδιο ρυθμό και κατά συνέπεια, τον ύπνο του ατόμου.

Επιπλέον, έχει διαπιστωθεί ότι όταν έχει κανείς το κινητό του τηλέφωνο κοντά στο κρεβάτι του, το ελέγχει τουλάχιστον δύο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αν με άλλα λόγια, όταν είστε στο κρεβάτι, αυτό που αναζητάτε είναι το κινητό σας και όχι… ο/η σύντροφός σας, τότε κάτι πηγαίνει πολύ στραβά…

2. Υπολογίστε τον «Εικονικό Δείκτη Βάρους» (Virtual Weight Index)

Ακριβώς όπως συμβαίνει και με το Δείκτη Μάζας Σώματος και τη… ζυγαριά, έτσι και ο «Εικονικός Δείκτης Βάρους»… βαραίνει τον εγκέφαλο.

Γνωρίζοντας ποιος είναι ο «εικονικός δείκτης βάρους» σας, μπορείτε να υπολογίσετε τον κατάλληλο τρόπο για να αποφορτίσετε τον οργανισμό σας.

Για να τον υπολογίσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να κατανείμετε πόντους για κάθε ψηφιακή σας αλληλεπίδραση και να μετρήσετε το σύνολο αυτών.

Πάνω από 36 πόντους, ο «εικονικός δείκτης βάρους» είναι υψηλός.

Για κάθε χρήση smartphone υπολογίστε 3 πόντους, για τα κοινωνικά δίκτυα 4, για laptops/desktops/e-readers/ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 1 πόντο, για συσκευές ανταλλαγής μηνυμάτων 5, για ταμπλέτες 2, για λογαριασμούς ηλεκτρονικών ταχυδρομείων 2, για online games 7 και για blogs 2 πόντους, κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε.

3. Ορίστε την ηλεκτρονική σας ημέρα (e-day)

Ορίστε μια αρχή κι ένα τέλος στην ψηφιακή σας ημέρα.

Αποφασίστε πότε και υπό ποιες συνθήκες θα ελέγχετε τις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Και φυσικά… φροντίστε να τηρήσετε τους κανόνες.

4. Ποτέ μη βάζετε το τηλέφωνό σας πάνω από τους φίλους σας

Πολλές φορές ακόμη κι αν δεν το παραδέχεστε ή δεν το συνειδητοποιείτε καν, τα τηλέφωνα σάς απομακρύνουν από τους φίλους σας, διακόπτοντας συζητήσεις ή μη επιτρέποντας το ξεκίνημα μιας κουβέντας.

Αφήστε το τηλέφωνο στην τσάντα ή την τσέπη σας, και βγάλτε το έξω μόνο αν είναι μεγάλη ανάγκη.

Όποιος «σπάσει» τον κανόνα… πληρώνει το λογαριασμό!

5. «Προσλάβετε» έναν ηλεκτρονικό βοηθό

Αν δε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, αναζητήστε βοήθεια… στην τεχνολογία, για να ελέγξετε την εξάρτησή σας από την τεχνολογία!

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί άκρως βοηθητικό.

Δύο από τα «εργαλεία», που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα είναι το SelfControl (selfcontrolapp.com) και το RescueTime (rescuetime.com).


ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
Οπως, πριν από μερικά χρόνια, στους τουριστικούς δρόμους της Κωνσταντινούπολης η γλώσσα που άκουγε κανείς περισσότερο ήταν η ελληνική, έτσι το Σάββατο στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, στη Θεσσαλονίκη, πιο πολύ ακούγονταν τα τουρκικά παρά τα ελληνικά.

Εκατοντάδες τούρκοι τουρίστες, επωφελούμενοι από την αργία της 30ης Αυγούστου (Γιορτή της Νίκης για την Τουρκία - ήττας του ελληνικού στρατού το 1922, στο Ντουμλούπιναρ) έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με το κρουαζιερόπλοιο Aegean Paradise της τουρκικής εταιρείας Etstur.

Η κρουαζιέρα τους ξεκίνησε πριν από τρεις ημέρες από το Τσεσμέ και η Θεσσαλονίκη ήταν ο τελευταίος τους σταθμός μετά τη Μύκονο και τον Πειραιά.

Περίπου 750 Τούρκοι, κυρίως από τη Σμύρνη και το Ντενιζλί και ελάχιστοι από την Κωνσταντινούπολη, επέλεξαν να επισκεφτούν τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα κάνοντας μια κρουαζιέρα που τους κόστισε 300 ευρώ το άτομο.

Ενας μεγάλος αριθμός από αυτούς ξεχύθηκε το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με τους τουριστικούς χάρτες στα χέρια, για να επισκεφτεί πρώτα τον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια το Μουσείο - Σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, που βρίσκεται στην αυλή του τουρκικού προξενείου, ενώ κάποιοι άλλοι επέλεξαν να κάνουν τον γύρο της πόλης με τα λεωφορεία Sight Seeing.

«Ξεκινήσαμε πριν από δύο μέρες από το Τσεσμέ, πήγαμε Μύκονο, χτες ήμασταν όλη μέρα στην Αθήνα και εντυπωσιαστήκαμε από την Ακρόπολη και το Ναό του Ολυμπίου Διός. Επιλέξαμε να περιηγηθούμε στην Αθήνα, όχι με οργανωμένη ημερήσια εκδρομή, αλλά με τη βοήθεια ταξιτζήδων που μας έκαναν τον ξεναγό. Ετσι γνωριστήκαμε με τον Θόδωρο και τον Γιώργο ανταλλάξαμε κάρτες του και θα μιλάμε μέσω Διαδικτύου και έτσι δημιουργήσαμε νέες φιλίες.

» Σήμερα είμαστε στη Θεσσαλονίκη και πάλι θέλουμε να τη γυρίζουμε με τα πόδια, να περπατήσουμε στους δρόμους της, να αναπνεύσουμε τον αέρα της, να δούμε τον Λευκό Πύργο, να πάμε στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ και μετά στην Πλατεία Αριστοτέλους. Τώρα που περπατάω στην παραλία της Θεσσαλονίκης αισθάνομαι σαν να περπατώ στην παραλία της Σμύρνης και να σας πω τι αισθάνομαι; Οτι οι Τούρκοι και οι Ελληνες είναι αδέλφια, πράγματι αυτό το αισθάνθηκα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γκιουλνάζ Ουλούσοϊ-Μπαλ.

«Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι , κι εγώ και η σύζυγός μου και τα παιδιά μας που ήρθαμε στην Ελλάδα. Περάσαμε πάρα πολύ ωραία» λέει από την πλευρά του ο Χουριέτ Μπάλ.

Ο Κεμάλ Ακτας και η σύζυγός του Χατιτζέ έρχονται για τέταρτη φορά στην Ελλάδα. Στην ερώτηση «Ηρθατε για τη Γιορτή;» ο κ. Ακτας απαντά: «Τη Γιορτή; Ποια Γιορτή; Εμείς κάναμε αυτή την κρουαζιέρα γιατί μας αρέσει πολύ η Ελλάδα. Σήμερα θα πάμε στο σπίτι του Ατατούρκ και μετά θα περιπλανηθούμε στην πόλη».

«Κάναμε και πέρυσι κρουαζιέρα στην Ελλάδα, κι επειδή μας άρεσε πολύ ξαναήρθαμε. Αυτή τη φορά φέραμε και το παιδί μας. Επειδή εργαζόμαστε πάρα πολύ επιλέξαμε να κάνουμε μια κρουαζιέρα που είναι ξεκούραστη, γιατί το βράδυ μπορούμε να κοιμόμαστε άνετα. Εμείς ερχόμαστε από τη Σμύρνη. Στο καράβι δεν είναι όλοι από τη Σμύρνη, υπάρχει ένα γκρουπ από το Ντενιζλί και λίγοι από την Κωσταντινούπολη» λέει η σύζυγός Χατιτζέ Ακτας.

Στο Μουσείο - Σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ από το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο καθώς ο μέσος όρος επισκεπτών, σύμφωνα με πληροφορίες από το τουρκικό προξενείο, ανέρχεται στους 150 την ώρα.
tanea.gr

Πολλά και γνωστά ονόματα από το χώρο του κινηματογράφου άρχισαν να μαζεύονται στο Λίντο για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του 71ου κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας.
Ανάμεσά τους οι: Αλ Πατσίνο, Κατρίν Ντενέβ, Όουεν Γουίλσον, Μισέλ Πικολί, Κιάρα Μαστρογιάνι, Λαρς φον Τρίερ, Έκτορ Μπαμπένκο, Μάικλ Σάνον, Γκιγιέρμο Αριάγκα, ενώ αναμένονται και οι: Κίρα Σέτζγουικ, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Μπιλ Μάρεϊ και Φράνσις ΜακΝτόρμαντ. Στις χθεσινές εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνεται και η απονομή ειδικού Χρυσού Λιονταριού στον μεγάλο Αμερικανό ντοκιμαντερίστα Φρέντερικ Γουάιζμαν, για το σύνολο της καριέρας του.​
Η γενοκτονία στην Ινδονησία, η απαγωγή μικρών παιδιών, η γραφειοκρατία, η οικονομική κρίση και οι κατασχέσεις κατοικιών από τις τράπεζες, καθώς και κωμικές πλευρές της ζωής, ήταν μερικά από τα ενδιαφέροντα θέματα των ταινιών που προβλήθηκαν τις δυο πρώτες μέρες. Το συγκλονιστικό, πολιτικό ντοκιμαντέρ, «Η όψη της σιωπής» (The Look of Silence) του Αμερικανού σκηνοθέτη Τζόσουα Οπενχάιμερ, δημιουργού του ήδη βραβευμένου ντοκιμαντέρ «The Act of Killing», παρουσιάζει την έρευνα ενός οφθαλμίατρου, για τη γενοκτονία στην υπό δικτατορικό καθεστώς Ινδονησία του Σουκάρνο, το 1965 - 66 (δολοφονήθηκαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα).
Η απαγωγή μικρών παιδιών στη σύγχρονη Κίνα είναι στο επίκεντρο της γυρισμένης με μια ρεαλιστική σκηνοθεσία με ωραίες ερμηνείες κινέζικης ταινίας «Dearest» («Αγαπημένε») του Πέτερ Χο-Σουν Τσαν, η οποία παρουσιάστηκε εκτός συναγωνισμού. Ο σκηνοθέτης εξετάζει το θέμα του όχι μόνο από εκείνη των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους αλλά και από την πλευρά αυτών που έχουν μεγαλώσει τα απαχθέντα παιδιά, ενώ, ταυτόχρονα καταγράφει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ίδια τα παιδιά όταν, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, επιστρέφονται στους βιολογικούς γονείς τους.


Ο Όουεν Γουίλσον.
Στην ταινία «Ιστορίες», ο Ιρανός Ρακσάν Μπανιτεμάντ, μέσα από διάφορες ιστορίες, αφηγείται, με μια σκηνοθεσία όπου κυριαρχεί το χιούμορ, συχνά και η ειρωνεία, τις αντιδράσεις ανθρώπων διαφορετικών κοινωνικών τάξεων στη γραφειοκρατία, την υποκρισία, την εκμετάλλευση και άλλα κακώς έχοντα στη σύγχρονη ιρανική κοινωνία.

Η κατάσχεση των σπιτιών, στην Αμερική της οικονομικής κρίσης, είναι στο επίκεντρο της αμερικανικής ταινίας, «99 σπίτια» του Ραμίν Μπαχράνι. Ο κεντρικός ήρωας, ένας εργατικής τάξης χωρισμένος νέος (Άντριου Γκάρφιλντ), όταν δεν πληρώνει έγκαιρα τις δόσεις του, αναγκάζεται, από τον Μάικ Κάρβερ, έναν ατσίδα μεσίτη (Μάικλ Σάνον), που εκπροσωπεί τις τράπεζες, να εκκενώσει, μαζί με τη μητέρα του (Λόρα Ντερν) και το μικρό γιο του, το σπίτι του και να μετακομίσει σε πανσιόν, που κατοικείται αποκλειστικά από οικογένειες που τα σπίτια τους έχουν κατασχεθεί από την τράπεζα. Θα βρει όμως διέξοδο στο πρόβλημά του, όταν δέχεται να γίνει βοηθός του Κάρβερ, ξεγελώντας τις τράπεζες και την ίδια την κυβέρνηση, συμβάλλοντας στην έξωση άλλων οικογενειών από τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να αποκτήσει πολλά χρήματα. Ο Μπαχράνι αναπτύσσει με λεπτομέρεια τις διάφορες καταστάσεις, τοποθετώντας τα πρόσωπά του στο συγκεκριμένο κοινωνικό τους περιβάλλον, βάζοντας με εύστοχο τρόπο τα ηθικά προβλήματα που κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσει ο ήρωάς του.

Στις χθεσινές εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνεται και η απονομή ειδικού Χρυσού Λιονταριού στον μεγάλο Αμερικανό ντοκιμαντερίστα Φρέντερικ Γουάιζμαν για το σύνολο της καριέρας του.
Φόρος τιμής στον Τσάρλι Τσάπλιν είναι η γαλλική κωμωδία «Τα Λύτρα της δόξας» του Ξαβιέ Μποβουά.  Στην υπόθεση της ταινίας,  σε μια κωμόπολη της Ελβετίας στη δεκαετία του '70, δυο άνεργοι μετανάστες για να λύσουν τα προβλήματά τους, στην περίοδο των Χριστουγέννων, όταν έχει πεθάνει και ταφεί εκεί ο Τσάρλι Τσάπλιν, αποφασίζουν να κλέψουν το φέρετρο με τη σωρό του μεγάλου κωμικού. Πρόκειται για μια ευαίσθητη, με ωραία ευρήματα, αλλά πάνω απ' όλα ωραίες ερμηνείες (ιδιαίτερα από τον Μπενουά Πελβούρτ), απολαυστική κωμωδία.

Μια ασυνήθιστη πλευρά της ιταλικής μαφίας, μακριά από εκείνες που μας έδωσε μέχρι σήμερα το Χόλυγουντ, αλλά και ο ιταλικός κινηματογράφος, μας δίνει στην πολύ καλή ταινία του, «Μαύρες ψυχές» («Anime nere»), ο Φραντσέσκο Μούνζι. Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή τριών αδερφών μιας μαφιόζικης οικογένειας από την Καλαβρία, ως τη στιγμή, που εξαιτίας κάποιας βιαστικής πράξης του γιου του ενός, γεμάτου μίσους για μιαν ανταγωνιστική οικογένεια, οδηγεί σε νέες συγκρούσεις και τελικά σε τραγωδία. ​
naftemporiki.gr

Διπλό χτύπημα του Ολυμπιακού την τελευταία ημέρα των μεταγραφών! Στην Αθήνα βρίσκεται ο Κώστας Μήτρογλου, ενώ αναμένεται και ο Πάπε Ντιόπ για να υπογράψουν συμβόλαιο στους Ερυθρόλευκους.

Ο 26χρονος διεθνής φορ έφθασε τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην Αθήνα ύστερα από τη συμφωνία του Ολυμπιακού με τη Φούλαμ για τον δανεισμό του για ένα χρόνο. Η διοίκηση της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ θα δώσει για το ενοίκιο στον αγγλικό σύλλογο περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και θα καλύψει το συμβόλαιο του Μήτρογλου. Στη Φούλαμ υπήρξαν προτάσεις από Λυών, Λιλ, ΚΠΡ και Κρίσταλ Πάλας ωστόσο επιθυμία του παίκτη ήταν να επιστρέψει στον Πειραιά. Παράλληλα ο Ολυμπιακός πρόσφερε περισσότερα χρήματα για τον δανεισμό του.

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της μεταγραφής του σενεγαλέζου αμυντικού μέσου Πάπε Ντιόπ. Η Λεβάντε αποδέχτηκε τη βελτιωμένη πρόταση του Ολυμπιακού (περίπου 2 εκατ. ευρώ) και παραχώρησε τα δικαιώματα του 28χρονου μέσου.

Στο μεταξύ η Ρόμα ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Χοσέ Χολέβας και θα υπάρχει ελληνική παροικία στη Ρώμη μαζί με τους πρώην Ερυθρόλευκους Βασίλη, Τοροσίδη, Κώστα Μανωλά. Όπως ανακοίνωσαν οι Τζαλορόσι ο Ολυμπιακός θα εισπράξει 1 εκατ. ευρώ για τη μεταγραφή του Χολέβα, ενώ υπάρχει και μπόνους για τους Πειραιώτες, 500.000 ευρώ ανάλογα με τις συμμετοχές του διεθνούς αριστερού μπακ-χαφ.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι Ερυθρόλευκοι διαμαρτύρονται για το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο που είχε σαν αποτέλεσμα τους τραυματισμούς των Μανιάτη(βαρύ διάστρεμμα), Εντινγκά (διάσειση), Ντομίνγκες (ενοχλήσεις στο γόνατο. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη διαιτησία του Αθηναίου Παππά τονίζοντας ότι «ανέχτηκε το αντιαθλητικό παιχνίδι των παικτών του Παναιτωλικού και δεν έδωσε δύο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού».
tanea.gr
Με χειροπέδες κατέληξαν ένας 25χρονος από το Λασίθι της Κρήτης και ο 54χρονος πατέρας του, με αφορμή τους πυροβολισμούς που «έπεσαν» το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγο πριν ο νεαρός οδηγηθεί στην εκκλησία προκειμένου να παντρευτεί.
Όπως αναφέρει το Cretalive.gr, οι καταγγελίες κατοίκων περιοχής λίγο έξω από το Άγιο Νικόλαο και στο δρόμο για Ελούντα, ότι ακούγονταν πυροβολισμοί, ήταν αυτές που κινητοποίησαν την αστυνομία.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι πυροβολισμοί προέρχονταν από την γιορτή που είχε στηθεί στο σπίτι του νεαρού, λίγο πριν το γάμο. Νωρίς σήμερα το πρωί αστυνομικοί πήγαν στο χώρο, όπου και εντόπισαν κάλυκες με αποτέσμα να συλληφθούν τόσο ο γαμπρός όσο και ο πατέρας του, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κυνηγετικά όπλα.
ΠΗΓΗ: Cretalive.gr

Ο πατέρας της Beyonce και Solange, Mathew Knowles , μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό του Χιούστον για τον «καβγά της χρονιάς» υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για επικοινωνιακό κόλπο.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο σήμανε συναγερμός στα παγκόσμια ΜΜΕ για ενδεχόμενο χωρισμό της Beyonce από τον JayZ, αφού οι φήμες τον ήθελαν να την απατά. Οι φήμες, τόσους μήνες αργότερα, τους ακολουθούν στην πρώτη κοινή τους περιοδεία, On The Tour, ενώ την περασμένη εβδομάδα η μικρή κόρη τους έγινε «θυσία» για να «διαλυθούν» τα σύννεφα και να «τονωθεί» η οικογενειακή ζωή του ζευγαριού, όταν στα μουσικά βραβεία του ΜTV βράβευσε τη μαμά της.

Όλα αυτά όμως, σύμφωνα με τον πατέρα και πρώην μάνατζερ της σταρ της ποπ « έγιναν για να προωθηθεί η περιοδεία τους».

Και γιατί το έκαναν αυτό;

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι όλοι μιλούν για αυτό. Τα εισιτήρια της περιοδείας έχουν γίνει ανάρπαστα και οι πωλήσεις από τους δίσκους της Solange έχουν αυξηθεί κατά 200%», συμπλήρωσε ο πατέρας.

Να σημειωθεί ότι, φυσικά, και η Beyonce τα τελευταία χρόνια δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον πατέρα της, τον οποίο απέλυσε από μάνατζέρ της το 2011, λίγο αφού η μητέρας της τον είχε χωρίσει, αφού έμαθε για την εξωσυζυγική του σχέση.

Όσο για τους τρεις «πρωταγωνιστές» του ασανσέρ, πήραν την πλευρά της μαμάς στο θέμα, ενώ σχετικά με το βίντεο του καβγά είχαν τονίσει σε ανακοίνωσή τους, λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίησή του ότι πρόκειται για ένα «ατυχές» και «προσωπικό» ζήτημα.

ΠΗΓΗ: antenna.gr
Η «επίσημη αγαπημένη» των Ελλήνων μπήκε με το δεξί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ.

Με μια επιβλητική νίκη απέναντι στην Σενεγάλη έδειξε από τον πρώτο της αγώνα τα δόντια της. Με καλή άμυνα και με τον Κώστα Καϊμακόγλου να δίνει το δικό του ρεσιτάλ από την γραμμή των 6,75 (5 στα 5 τρίποντα) επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της και έφτασε πολύ άνετα στη νίκη.

Σήμερα παίρνουν σειρά οι Φιλιππίνες. Η Εθνική μας αγωνίζεται στη Σεβίλλη στην δεύτερη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να διατηρήσεις τις ελπίδες πρόκρισής της στους «16» της διοργάνωσης.

«Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά αυτό το παιχνίδι τελείωσε και κοιτάμε τώρα τις Φιλιππίνες, που είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, όπως έδειξε απέναντι στην Κροατία», επισήμανε ο προπονητής Φώτης Κατσικάρης για τον αυριανό αντίπαλο της ελληνικής ομάδας και παρατήρησε ότι: «Ακόμη κι αν βρίσκονται πίσω με μεγάλη διαφορά, συνεχίζουν να παίζουν στον ίδιο ρυθμό μέχρι τέλους».

Ο Κώστας Καϊμακόγλου τόνισε ότι ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια για την Εθνική, χωρίς να θέλει να σταθεί στην εύκολη νίκη επί της Σενεγάλης.

«Προετοιμαστήκαμε καλά για το παιχνίδι. Οι πρεμιέρες επιφυλάσσουν εκπλήξεις και είδαμε τι πήγε να συμβεί στην Κροατία, αλλά εμείς ήμασταν σοβαροί, παίξαμε καλή άμυνα και ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση. Πήραμε τη νίκη και συνεχίζουμε κοιτάζοντας το επόμενο παιχνίδι που θα είναι δύσκολο. Ξεχνάμε ό,τι έγινε και ξέρουμε καλά πως το παιχνίδι με τις Φιλιππίνες και όσα ακολουθήσουν θα είναι πόλεμος», τόνισε ο διεθνής φόργουορντ.

«Εάν δείξουμε προσοχή, δεν θα έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα», επισήμανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής.

Ελλάδα και Φιλιππίνες έχουν συναντηθεί δύο φορές στο παρελθόν. Και οι δύο πριν από πολλά χρόνια. Η πρώτη ήταν το 1960 με την Ελλάδα να επικρατεί 93-66 με τον Αντώνη Χρηστέα (26) και τον Γιώργο Αμερικάνο (20) πρώτους σκόρερ.

Η δεύτερη ήταν το 1968 με νικήτρια και πάλι την ελληνική ομάδα με το τελικό 102-91 και τον Γιώργο Κολοκυθά να σημειώνει 39 πόντους.

Το φιλμ του χθεσινού αγώνα με τη Σενεγάλη

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 45-17, 64-36, 87-64.

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μάντζαρης 8 (2), Μπουρούσης 7, Ζήσης, Βασιλειάδης 13 (3/6 τριπ.), Καλάθης 4 (4 λ.), Γλυνιαδάκης 4, Παπανικολάου 5 (1), Σλούκας 10 (2/4 τριπ., 4 α.), Καϊμακόγλου 17 (5/7 τριπ., 5-3 ριμπ.), Αντετοκούνμπο 11, Βουγιούκας 3, Πρίντεζης 5.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Σαρ): Νιανγκ, Νταλμέιντα, Τόμας, Μαμ. Εντόγιε, Ντιόπ 6 (1), Μαλ. Εντόγιε 11 (2), Φαγιέ 2, Εντούρ 4 (1), Εντιαγιέ 6, Ντιένγκ 21, Μπάτζι 14.
real.gr
Πρόκειται για το αδιαφιλονίκητο bestseller της Ελλάδας και της Ευρώπης, ένα μικρό αυτοκίνητο εξαιρετικής ποιότητας: το Opel Corsa. Μέσα σε 32 χρόνια και τέσσερις γενιές, σχεδόν 12 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν πουληθεί στην Ευρώπη, 155.000 από αυτά μόνο στην Ελλάδα. Τώρα, το bestseller της Opel κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο “Mondial de l’Automobile 2014” στο Παρίσι (4 – 19 Οκτωβρίου). Η πέμπτη γενιά θα περάσει από τη γραμμή παραγωγής των εργοστασίων των Zaragoza και Eisenach πριν από το τέλος της χρονιάς.
Υψηλή ποιότητα, συμπαγείς διαστάσεις, προηγμένη τεχνολογία: Με μήκος μόλις 4,02 m, το νέο Corsa προσφέρει οδηγική απόλαυση, ακρίβεια και άνεση με μία αίσθηση premium που χαρακτηρίζει μεγαλύτερα και ακριβότερα αυτοκίνητα. Τη διαφορά κάτω από το καπό του Corsa E κάνει ο νέος, τρικύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo. Αυτή η υπερσύγχρονη, λιλιπούτεια μονάδα  είναι ο μοναδικός τρικύλινδρος χιλιάρης παραγωγής με αντικραδασμικό άξονα, χάρη στον οποίο θέτει νέα πρότυπα NVH στην κατηγορία (λόγω μειωμένων θορύβων, κραδασμών & τριγμών) και παρέχει κορυφαία οδηγική άνεση.

Ο συμπαγής, αλουμινένιος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, ο οποίος ήδη πληροί τις προδιαγραφές Euro 6, διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος αποδίδοντας 66 kW/90 hp ή 85 kW/115 hp. Και οι δύο χαρακτηρίζονται από εξαιρετική απόκριση και ισχυρή ροπή στις χαμηλές στροφές, παράγοντας 170 Nm από τις 1.800 rpm. Αυτό είναι εμφανές στην επιτάχυνση από 80 - 120 km/h, ένα κρίσιμο εύρος ταχυτήτων για προσπεράσεις, όπου αυτή η συμπαγής μονάδα, παρά το μέγεθός της, αποδίδει υψηλή ροπή από χαμηλές στροφές. Το Corsa με 115 hp ολοκληρώνει αυτή την κούρσα σε 11,3 δευτ. Ο ισχυρός νέος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo της Opel που εφοδιάζεται στάνταρ με τεχνολογία Start/Stop προσφέρει επίσης εξαιρετική οικονομία: η τρίθυρη έκδοση 90 hp καταναλώνει μόλις 4,3 lit βενζίνης ανά 100 km στο μικτό κύκλο.
Η γκάμα βενζινοκινητήρων του νέου Corsa επεκτείνεται με τη προσθήκη ενός νέου 1.4 turbo 74 kW/100 hp με μέγιστη ροπή 200 Nm, και τους πιο εξελιγμένους ατμοσφαιρικούς κινητήρας 1.2 και 1.4L προδιαγραφών Euro 6 που αποδίδουν 51 kW/70 hp και 66 kW/90 hp. Επιπλέον, πλήρως ανανεωμένοι, πιο πολιτισμένοι και προδιαγραφών Euro 6 οι 1.3 CDTI με 55 kW/75 hp και 70 kW/95 hp αυξάνουν τις επιλογές Corsa στην προσφορά diesel. Υπερσυμπιεστές νέας γενιάς διασφαλίζουν ομαλή οδήγηση και επιτάχυνση στις χαμηλές στροφές με ελάχιστες εκπομπές θορύβων. Και οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται στάνταρ με τεχνολογία Start/Stop. Στο λανσάρισμα, η πιο οικονομική έκδοση Corsa – με 70 kW/95 hp, 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Start/Stop – εκπέμπει μόλις 89 g/km CO2 και καταναλώνει 3,2 lit / 100 km. Έτσι πιστοποιείται με τη Γερμανική ετικέτα ενεργειακής απόδοσης Α+ (σύμφωνα με την Οδηγία [EC] No 715/2007).
Όμως δεν είναι μόνον οι νέοι και εξελιγμένοι κινητήρες. Η υιοθέτηση νέων κιβωτίων συμβάλλει στην αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία και στη βελτιωμένη απόδοση. Και οι δύο εκδόσεις του 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo συνδυάζονται με νέο, συμπαγές 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η απόδοση αυξάνεται χάρη στη σχεδίαση χαμηλών τριβών και στην ακρίβεια των αλλαγών. Η αλλαγή σχέσεων είναι άνετη και ομαλή, γρήγορη και ακριβής. Πλέον αυτού προσφέρεται η νεότερη γενιά 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου με το νέο Easytronic 3.0. Με το νέο Easytronic 3.0 στην έκδοση  Corsa 1.4 ecoFLEX 66 kW/90 hp, η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί στα 4,7 lit / 100 km στο μικτό κύκλο, που μεταφράζεται σε εκπομπές CO2 110 g/km. Η τεχνολογία Start/Stop είναι στάνταρ.
Η καμπίνα του Corsa είναι επίσης πρωτοποριακή. Η έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών του προαιρετικού συστήματος infotainment IntelliLink είναι εργονομικά τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα, μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Το βραβευμένο σύστημα infotainment προσφέρει άριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας, είναι συμβατό με συσκευές Apple και Android και λειτουργεί με φωνητικές εντολές. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν Bluetooth και Siri Eyes Free. Διατίθενται ποικίλες εφαρμογές όπως BringGo για πλοήγηση, καθώς και Stitcher και TuneIn για ιντερνετικό ραδιόφωνο.
Το Corsa 5 λανσάρει μία σειρά συστημάτων υποστήριξης οδηγού, πολλά από τα οποία είναι απαράμιλλα στην κατηγορία. Οι προβολείς bi-xenon με φώτα ημέρας LED και φωτισμό στροφών εντυπωσιάζουν με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, τη μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργικής ζωής και τη βελτιωμένη εμβέλεια, φωτεινότητα και χρωματική ένταση – αποφασιστικό ‘συν’ στην ασφάλεια και την ορατότητα. Η οδηγική άνεση βελτιώνεται με το Advanced Park Assist  που εκτελεί αυτόματα ελιγμούς διεύθυνσης στο παρκάρισμα. Οι αισθητήρες του Side Blind Spot Alert έχουν εμβέλεια 3 m αριστερά και δεξιά του αυτοκινήτου, ενώ ανιχνεύουν και αντικείμενα ή άλλα οχήματα στα ‘τυφλά σημεία’ του οδηγού. Όποτε κάποιο άλλο όχημα γίνει αντιληπτό από τους αισθητήρες, μία προειδοποιητική λυχνία LED ανάβει στο σχετικό εξωτερικό καθρέπτη.
Το Hill Start Assist διατίθεται στάνταρ και διατηρεί την πίεση πέδησης για περίπου δύο δευτερόλεπτα αφού ο οδηγός σηκώσει το πόδι από το πεντάλ φρένου. Αυτό αποτρέπει την προς τα πίσω κύλιση του Corsa όταν ξεκινά από κεκλιμένη επιφάνεια, ή, για παράδειγμα, μετά από στάση στα φανάρια ή στάθμευση σε ανηφόρα. Διατίθεται high-tech προαιρετικός εξοπλισμός όπως η Rearview Camera (κάμερα οπισθοπορείας), ενώ η ασφάλεια αυξάνεται με συστήματα όπως η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye με Road Sign Recognition, Lane Departure Warning, High Beam Assist, Following Distance Indication και Forward Collision Warning. Για μέγιστη ασφάλεια, το Forward Collision Warning χρησιμοποιεί ένα ηχητικό σήμα και μία κόκκινη προειδοποίηση στο παρμπρίζ, μόλις η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα μειωθεί πέραν της προκαθορισμένης ως ελάχιστης. Επιπλέον, η ένδειξη του στάνταρ Συστήματος Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών (Tire Pressure Monitoring System) προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση υπερβολικής απώλειας πίεσης σε κάποιο από τα ελαστικά.
Το νέο σύστημα διεύθυνσης με υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας διαθέτει νέα γεωμετρία κρεμαγιέρας και χαρτογράφηση υποβοήθησης διεύθυνσης για πιο ακριβή απόκριση και μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και άνεση.  Νέο στάνταρ χαρακτηριστικό που σας προσφέρει ελαφρύτερο τιμόνι στους ελιγμούς με χαμηλές ταχύτητες , το City mode ενεργοποιείται εύκολα μέσω μπουτόν. Το τιμόνι, τα εμπρός καθίσματα και τώρα το ThermaTec παρμπρίζ είναι θερμαινόμενα δημιουργώντας μία ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα στην καμπίνα και καλή ορατότητα τις κρύες ημέρες.
Είναι σχεδόν φθινόπωρο, κάτι που σημαίνει ότι οι εταιρείες τεχνολογίας ετοιμάζονται να παρουσιάσουν έγκαιρα τα νέα προϊόντα τους (smartphones, tablets και wearable gadgets), έτσι ώστε να «προλάβουν» το καταναλωτικό κλίμα των γιορτών των Χριστουγέννων που ακολουθούν λίγους μήνες μετά.
Οι περισσότεροι κατασκευαστές μπορεί να μην έχουν προχωρήσει στην παρουσίαση των παρακάτω συσκευών ακόμη, ωστόσο υπάρχει μια σχετικά «καθαρή ιδέα» του πώς θα είναι τα πιο διάσημα κινητά και ταμπλέτες, που θα κυκλοφορούν το 2015.
Όπως γράφει η Lisa Eadicicco στο Business Insider, οι συσκευές αυτές δεν έχουν παρουσιαστεί επίσημα ακόμη και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην προλάβουν να βγουν στην αγορά πριν το τέλος του 2014.
Σύμφωνα όμως, με τις φήμες και τις διαρροές που κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες… αυτά είναι τα πιο συναρπαστικά gadgets που θα «κλείσουν» τη χρονιά και θα αποτελέσουν την… πρόγευση των τάσεων για το 2015.
1. Το iPhone 6
2. Ένα ακόμη μεγαλύτερης οθόνης (5,5 ιντσών) iPhone
3. Το δεύτερης γενιάς iPad Air
4. Το iWatch της Apple
5. Το Nexus 6 (ή Nexus X) της Google
6. Ένα νέο Nexus tablet από τη Google
7. Το Moto X+1
8. Το Moto 360
9. Το Galaxy Note 4 της Samsung
10. Το BlackBerry Passport
Μια θανατηφόρα αμοιβάδα που τρώει τον ανθρώπινο εγκέφαλο εντοπίστηκε σε πόσιμο νερό τριών κοινοτήτων της
Λουιζιάνα.

Η Naegleria fowleri, γνωστή και ως brain-eating bug, η οποία συναντάται κυρίως σε θερμά γλυκά νερά, έχει σκορπίσει τον τρόμο στους 12.500 κατοίκους των Reserve, Garyville και Mt Airy, σημαίνοντας συναγερμό στο αμερικανικό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους πάντως, το νερό θα είναι και πάλι ασφαλές μόλις καθαριστεί, ενώ κανείς από τους κατοίκους δεν έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα υγείας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Naegleria fowleri προκαλεί θανατηφόρα μόλυνση στον εγκέφαλο, μέσω του οσφρητικού νεύρου, αν εισβάλλει στο ανθρώπινο σώμα από τη μύτη. Αν και εξαιρετικά σπάνια, δεν υπάρχει θεραπεία για τη μόλυνση, ενώ από το 2011 έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της τρία παιδιά...

http://www.seleo.gr 
Αρκετά συχνά συμβαίνει να δυσκολεύεται κάποιος να εκσπερματίσει, ή τελικά να μην εκσπερματίζει, παρά το ότι η στύση είναι ικανοποιητική.

Κάποιοι άνδρες μπορούν να εκσπερματίσουν όταν η σύντροφος τους κάνει στοματικό σεξ ή με το χέρι τους, αλλά όχι όταν βρίσκονται μέσα στον κόλπο. Κάποιοι εκσπερματίζουν μόνο κατά την αυτοϊκανοποίηση και κάποιοι μόνο στον ύπνο τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις το πρόβλημα συμβαίνει σε κάθε σεξουαλική επαφή, ενώ σε άλλες περιπτώσεις συμβαίνει μόνο με συγκεκριμένη σύντροφο.

Επίσης, κάποιοι άνδρες δεν έχουν μπορέσει να εκσπερματίσουν ποτέ και το πρόβλημα έχει μια πιο γενικευμένη μορφή.

Οι δυσκολίες στην εκσπερμάτιση σπάνια έχουν οργανική αιτιολογία, και συνήθως τα άτομα με το πρόβλημα χαρακτηρίζονται ως 'συγκρατημένα ή σφιγμένα'. Χαρακτηριστικό είναι πως κατά την επαφή ο άνδρας επικεντρώνεται πολύ στο να καταφέρει να εκσπερματίσει, αγχώνεται για την επίτευξη του οργασμού και όσο συμβαίνει αυτό, τόσο πιο δύσκολα επιτυγχάνεται η εκσπερμάτιση.

Η θεραπευτική στρατηγική πρέπει να εξατομικεύεται στις ανάγκες του κάθε άνδρα. Μέσα από τη θεραπεία μπορεί ο άνδρας να μάθει τεχνικές με τις οποίες να μπορεί να ελέγχει τις σκέψεις του ώστε να μην εστιάζει στο πρόβλημα κατά την διάρκεια της επαφής, και να μπορεί να εκσπερματίζει ενδοκολπικά.

Οργανική Αιτιολογία

•συγγενείς ανωμαλίες (των πόρων του Muller ή του Wolf),

•μετά από χειρουργικές επεμβάσεις (προστατεκτομή για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, Σχάση του αυχένα της κύστης, ριζική προστατεκτομή ή κυστεκτομή ή κολεκτομή, ανευρυσματεκτομή, παρα-αορτική λεμφαδενεκτομή)

•νευρογενή αίτια (κακώσεις, όγκοι, διαβήτης)

•φλεγμονές (ουρηθρίτιδα, φυματίωση)

•ενδοκρινικά αίτια (υπογοναδισμός, υποθυρεοειδισμός)

•λήψη φαρμάκων (τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, εκλεκτικοί αναστολείς της επαναπρόσληψης της σεροτονίνης, φαινοθειαζίνη, α-μεθυλντόπα, κ. α.)

Εύη Κυράνα,
Ψυχολόγος υγείας
Ειδικευμένη σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικών προβλημάτων

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!