Τρίτη 24 Μαΐου 2016


Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που βιώνουν εργασιακό άγχος λόγω της αγένειας, της πίεσης ή των αδικιών που υφίστανται, κινδυνεύουν να εμφανίσουν κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα ή να πάθουν εγκεφαλικό επεισόδιο που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.
Αυτό σημειώνουν Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν σε πρόσφατη έρευνα την επιρροή της συμπεριφοράς των ατόμων που προΐστανται των εργαζομένων και κατά πόσο αυτή ευθύνεται για την αυξημένη νοσηρότητα από καρδιαγγειακά και κατ’ επέκταση για τα μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας.
Οι ειδικοί εξέτασαν την επιρροή της συμπεριφοράς των προϊσταμένων σε 28 εργαζόμενες. Οι ηλικίες των συμμετεχόντων κυμαίνονταν από 18-45 ετών και εργάζονταν στην παροχή βοήθειας στον τομέα υγείας.
Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια για το πώς βιώνουν την προσωπικότητα του προϊσταμένου τους και τη σχέση τους μαζί του. Δηλαδή αν ένιωθαν ότι είναι ευγενικός, δίκαιος, συνεργάσιμος κ.λπ. Επιπλέον, οι ειδικοί παρακολούθησαν για 3 ημέρες αυτές τις γυναίκες την ώρα της εργασίας τους, ενώ ταυτόχρονα μετρούσαν την αρτηριακή τους πίεση κάθε 30 λεπτά.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα onmed.gr, οι γυναίκες που θεωρούσαν ότι ο προϊστάμενος τους δεν ήταν ευγενικός και προπαντός δεν ήταν δίκαιος παρουσίαζαν αυξημένη πίεση συστολική 15 mmHg και διαστολική 7 mmHg.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι μια αύξηση των 10 mmHg στη συστολική πίεση και μια αύξηση των 5 mmHg στη διαστολική πίεση αυξάνουν κατά 16% τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και κατά 38% τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο.
Επιπροσθέτως, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσες εργαζόμενες θεωρούσαν ότι ο προϊστάμενος τους ήταν και ευγενικός και δίκαιος, και προπαντός λογικός είχαν μια μικρή πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Ένα ιδιόμορφο δίλημμα, αν θα πρέπει να αποπέμψει περίπου 2.500 δημόσιους υπαλλήλους που εντοπίστηκαν να έχουν πλαστούς τίτλους σπουδών κυρίως από περιφερειακά ιδιωτικά ΤΕΕ ή να τους νομιμοποιήσει υποβάλλοντάς τους σε νέες εξετάσεις, προκαλεί αναταραχή στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα Νέα, εκτός από πονοκέφαλο στο υπουργείο Παιδείας, το ζήτημα δημιουργεί επιπλέον και νέα τριβή μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων καθώς οι τελευταίοι επιθυμούν σαφές ξεκαθάρισμα και παραπομπή όσων έχουν διαπράξει απάτη σε δικαστήρια επιθυμώντας να μην επιβαρύνονται συλλήβδην τα ιδιωτικά σχολεία με υπόνοιες.
«Είναι δυνατόν κάτοχοι παράνομων και πλαστών τίτλων σπουδών να μένουν στη θέση τους και το πρόβλημα να κρύβεται κάτω από το χαλί με μια διαδικασία εξετάσεων που δήθεν θα πιστοποιεί τις γνώσεις τους; Είναι δυνατόν οι ένοχοι απάτης που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του ποινικού νόμου να εξαγνίζονται, επειδή θα επανεξεταστούν από επιτροπή του Δημοσίου;» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.
Το θέμα των παράτυπων τίτλων σπουδών είχε καταγγείλει πριν από περίπου 10 χρόνια η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) η οποία μάλιστα ζήτησε πριν λίγες ημέρες συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναρδάκη, με σκοπό να ακυρωθούν νέοι διορισμοί κατόχων παράνομων τίτλων στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της, περισσότεροι από 2.000 σπουδαστές έλαβαν δεύτερο πτυχίο με Άριστα από ιδιωτικά ΤΕΕ της Άρτας, καθώς όλοι ήταν απόφοιτοι δημόσιων κυρίως τεχνικών λυκείων με χαμηλή βαθμολογία. Αυτοί οι τίτλοι τούς έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και να εργάζονται σήμερα στο Δημόσιο καταλαμβάνοντας θέσεις τις οποίες κανονικά θα έπρεπε να έχουν καταλάβει υποψήφιοι με πραγματικά προσόντα. Πρόσφατα εξάλλου η ΟΙΕΛΕ δημοσιοποίησε κι άλλα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον 20 κάτοχοι παράνομων και πλαστών τίτλων βρίσκονται σε λίστα διοριστέων του ΑΣΕΠ.

Οι γάτες γενικά είναι ανεξάρτητες, αλλά είναι επίσης σε θέση να δείχνουν μεγάλη πίστη και αφοσίωση, χαρακτηριστικά που συναντάμε συνήθως σε σκύλους.

Αυτό χαρακτηρίζει και μια ρωσική γάτα που περιμένει τους ιδιοκτήτες της για πάνω από έναν χρόνο ακριβώς στο σημείο που την εγκατέλειψαν.

Η γάτα για πρώτη φορά απαθανατίστηκε στο φακό να κάθεται σε ένα κάλυμμα φρεατίου στην πόλη Μπέλγκοροντ, το καλοκαίρι του 2015, από τον Ostap Zadunayski.

Στη συνέχεια εκείνος παρατήρησε ότι η γάτα καθόταν στο ίδιο σημείο κάθε μέρα και θέλησε να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Έτσι ανακάλυψε ότι οι ιδιοκτήτες της την εγκατέλειψαν όταν μετακόμισαν έναν χρόνο πριν και εκείνη τους περιμένει υπομονετικά στο σημείο που την άφησαν.

“Αυτό είναι ένα μεγάλο παράδειγμα της ανθρώπινης ευτέλειας και της αληθινής πίστης των ζώων», δήλωσε ο Ostap, επαινώντας τους ντόπιους για την καλοσύνη τους, αφού φροντίζουν να της δίνουν φαγητό και νερό.

Η γάτα θυμίζει αν μη τι άλλο τον θρυλικό Hachiko, το ιαπωνικό Akita Inu, που πέρασε χρόνια περιμένοντας τον νεκρ’ό κύριό του σε σιδηροδρομικό σταθμό.

Πηγή: perierga.gr

Για το ενδεχόμενο να συνεχίσει η «Μουρμούρα» μια ακόμη σεζόν αλλά και για τη συνέχεια του ρόλου της ως «Μαρίνα», μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

Πώς σας φαίνεται η προοπτική μιας τέταρτη χρονιάς;

«Ενδιαφέρουσα και πολύ προκλητική. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω ακόμη τι θα γίνει. Δεν έχουμε υπογράψει κάποιο συμβόλαιο και ελπίζω, αν όλα πάνε καλά, να συμβεί. Αν συμβεί είναι μια πρόκληση γιατί το θεωρώ δύσκολο ύστερα από τέσσερα χρόνια να μπορέσεις, να κρατήσεις την ποιότητα που θέλεις να έχεις. Εγώ γενικά το προσπαθώ σε ό,τι κάνω, όποτε το κάνω».

Σας έχει ξανασυμβεί να είστε σε μια σειρά με τρεις και πλέον σεζόν;

«Όχι. δεν μου έχει τύχει ούτε στην τηλεόραση ούτε στο θέατρο, γιατί δεν μου αρέσει να κάνω κάτι που τραβάει πολύ. Δεν περνάω πολύ καλά, γιατί από ένα σημείο και μετά δεν έχεις κάτι παραπάνω να δώσεις. Η «Μουρμούρα» είναι μια ειδική συνθήκη, γιατί στηρίζεται πολύ στον αυτοσχεδιασμό και για μένα έχει ιδιαίτερο δημιουργικό ενδιαφέρον».

Η Μαρίνα πάντα ψάχνει να κάνει κάτι διαφορετικό και στο πρώτο επεισόδιο της επόμενης εβδομάδας παίρνει μέρος σε ένα διαγωνισμό καραόκε με έπαθλο ένα ταξίδι.

«Νομίζω ότι αυτός ο χαρακτήρας πάντα προσπαθεί να βρει κάτι καινούργιο. Δεν κατακάθεται ποτέ στο κάθε μέρα και εδώ είναι το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Και τα δύο την ενδιαφέρουν. Και το να πάει το ταξίδι και το να τραγουδήσει και να δείξει ότι τα καταφέρνει».

Δηλαδή πιστεύει στις φωνητικές της ικανότητες.

«Πιστεύει ότι τα πάντα τα κάνει πολύ καλά, τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο. Από εκεί και πέρα όλα είναι σχετικά».

Και δεν το κάνει μόνη. Βάζει και τον Ηλία στο παιχνίδι.

«Είναι ο σύντροφος της, όπως και να έχει. Θεωρώ ότι είναι ουσιαστικά σύντροφοι, με όποιο τρόπο βρίσκει ο καθένας για να είναι μαζί με κάποιον άλλο και να προχωράει στη ζωή. Αγαπιούνται, είναι δεμένοι», λέει σε συνέντευξη της στο Τηλεκοντρόλ.

ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Καλιφορνέζος μουσικός στο SiriusXM Pearl Jam Radio είπε ότι θα πρέπει να θρηνούμε για την κατάσταση που επικρατεί στην ροκ μουσική, επισημαίνοντας ότι «είναι νεκρή με πολλούς τρόπους».

Μιλώντας στον κιθαρίστα των Pearl Jam, Μάικ ΜακΚρίντι, ο Φλι θυμήθηκε τις ημέρες δόξας που πέρασε η μπάντα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄90, λέγοντας ότι «θυμάμαι πόσο ενθουσιασμός επικρατούσε όταν ανεβαίναμε στη σκηνή με τους Pearl Jam και με τους Smashing Pumpkins, μόνο και μόνο επειδή ήταν μία συναρπαστική στιγμή για τη ροκ μουσική.

Πολλές φορές, ιδιαίτερα πρόσφατα, βλέπω ότι η ροκ μουσική ως είδος έχει πεθάνει με πολλούς τρόπους. Δεν έχει τίποτα να πάρει από εμάς και τους Pearl Jam, γιατί προφανώς πιστεύω ότι είμαστε παρόμοιες μπάντες που έχουν πραγματική ενέργεια», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Φλι, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «The Guardian», είπε ακόμα ότι όταν είχε εκδηλώσει την επιθυμία να κάνει ένα ροκ συγκρότημα τού είχαν πει «είσαι τρελός» κι ότι ποτέ δεν θα είχε «μία αξιοπρεπή δουλειά» και τότε εγώ είπα «εμένα μου αρέσει, δεν με νοιάζει, αυτό θέλω να κάνω, αυτό είναι τα πάντα για μένα».

Όπως είπε ήταν πάντα ένα μοναχικό, νευρωτικό παιδί και η πανκ ροκ μουσική του έδωσε ένα «σπίτι».

Αυτό που έζησε τότε εκείνος είναι σε αντίθεση, όπως σημείωσε, με αυτό που συμβαίνει τώρα.

«Σήμερα αν αποφασίσει κάποιος ότι θέλει να κάνει ένα ροκ συγκρότημα, είναι θαυμάσιο.Θα προσλάβει έναν σύμβουλο για να του φτιάξει την εικόνα, έναν δικηγόρο κι έναν μάνατζερ κι όλοι μαζί θα δουν τι μπορεί να γίνει. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να βγάλει κανείς χρήματα».

Οι Red Hot Chili Peppers θα κυκλοφορήσουν το ενδέκατο άλμπουμ τους, με τίτλο The Getaway, τον Ιούνιο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Pixabay
Η εταιρεία εμφιάλωσης της Coca-Cola στη Βενεζουέλα διέκοψε την παραγωγή του δημοφιλούς αναψυκτικού λόγω έλλειψης ζάχαρης, είπε εκπρόσωπος της Coca-Cola χθες.
Η Βενεζουέλα βρίσκεται εν μέσω μιας βαθιάς ύφεσης, και οι αυθόρμητες διαμαρτυρίες καθώς και οι λεηλασίες έχουν αυξηθεί καθώς χειροτερεύουν η έλλειψη τροφίμων, οι συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης και ο ψηλότερος πληθωρισμός παγκόσμια.
Η παραγωγή των αναψυκτικών που βασίζονται στη ζάχαρη ως γλυκαντικό έχει σταματήσει, αλλά εκείνη των διαιτητικών αναψυκτικών όπως η Coca-Cola light και άλλων ποτών που δεν χρησιμοποιούν ζάχαρη συνεχίζεται, είπε η εκπρόσωπος Κέρι Τρέσλερ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
"Οι προμηθευτές ζάχαρης στη Βενεζουέλα μας έχουν πληροφορήσει πως θα διακόψουν προσωρινά τις λειτουργίες τους λόγω έλλειψης πρώτων υλών", πρόσθεσε η Τρέσλερ.

iefimerida.gr

Την αποσύνδεση της χρήσης αστυνομικής ταυτότητας κατά την έκδοση διαβατηρίων προβλέπει το άρθρο 113 στο προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ που έχει δώσει για διαβούλευση στους δημάρχους ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής (δείτε ολόκληρο το έγγραφο του νομοσχεδίου ΕΔΩ).
Αναλυτικότερα, το άρθρο:
Άρθρο 113
Αποσύνδεση χρήσης αστυνομικής ταυτότητας κατά την έκδοση διαβατηρίων
Κατά την έκδοση διαβατηρίων η ταυτοποίηση των φυσικών προσώπων πραγματοποιείται
με την ίδια διαδικασία, με την οποία εκδίδονται οι αστυνομικές ταυτότητες, ήτοι από τα
στοιχεία που τηρούνται από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Εθνικό
Δημοτολόγιο».

Μετά τη διάβαση του Ερμή μπροστά από τον Ήλιο, προ ημερών, έρχεται η σειρά του Άρη να δώσει τη δική του «παράσταση» Σε πρώτη φάση, χθες Κυριακή 22 Μαΐου, ο γειτονικός πλανήτης, η Γη και ο Ήλιος ευθυγραμμίστηκαν με το μητρικό μας άστρο και τον Άρη να βρίσκονται ακριβώς σε αντιδιαμετρική θέση σε σχέση με τη Γη -η λεγόμενη «αντίθεση» στην αστρονομία- κάτι που συμβαίνει κάθε περίπου 780 μέρες (η προηγούμενη φορά ήταν τον Απρίλιο 2014). H ευθυγράμμιση αυτή θα συμβεί, όταν ο Αρης θα απέχει 76,28 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη.
Έπειτα από μία εβδομάδα, τη Δευτέρα 30 Μαΐου, καθώς ο ‘Αρης πλησιάζει συνεχώς τον πλανήτη μας, θα βρεθεί στο κοντινότερο σημείο του από τη Γη εδώ και περίπου 11 χρόνια, σε απόσταση 75,3 εκατ. χιλιομέτρων. Αυτό θα τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος και φωτεινότερος από ό,τι συνήθως, καθώς ο Ήλιος θα τον φωτίζει «καταπρόσωπο».
Ο πλανήτης θα είναι εύκολα ορατός όλη τη νύχτα στον ουρανό, σε κατεύθυνση νοτιοανατολική, ακόμη και με γυμνά μάτια, αρκεί να το επιτρέπουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες.
Η τροχιά του ‘Αρη είναι πιο ελλειπτική σε σχέση με της Γης, γι’ αυτό χρειάζεται 687 γήινες μέρες (το έτος του) για να κάνει μια περιστροφή γύρω από τον Ήλιο, έναντι 365 ημερών της Γης. Έτσι, ο πλανήτης μας προλαβαίνει να διαγράψει σχεδόν δύο περιστροφές, μέχρι ο ‘Αρης να κάνει το δικό του ταξίδι γύρω από το άστρο μας.
To 2018, o «κόκκινος πλανήτης» θα πλησιάσει ακόμη περισσότερο τη Γη. Το ρεκόρ μικρότερης απόστασης Γης-‘Αρη (55,76 εκατ. χλμ.) σημειώθηκε τον Αύγουστο 2003 και δεν θα ξεπερασθεί πριν από το έτος 2287, σύμφωνα με τους επιστήμονες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).
Η τελευταία, με αφορμή το πλησίασμα του Άρη, έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή φωτογραφία του, την οποία τράβηξε το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ» στις 19 Μαΐου, όταν ο πλανήτης βρισκόταν σε απόσταση περίπου 80 εκατ. χλμ. από τη Γη.
Σημειωτέον ότι στον ουρανό κοντά στον φωτεινό ‘Αρη θα φαίνονται επίσης ο Κρόνος και ο «Αντι-‘Αρης», ο γιγάντιος ερυθρός αστέρας Αντάρης, το φωτεινότερο άστρο στον αστερισμό του Σκορπιού, ενώ αύριο Σάββατο έρχεται και η πανσέληνος στο «πάρτι».
Παρόλη πάντως την αυξημένη φωτεινότητά του, ο Άρης δεν θα είναι αυτές τις μέρες ο φωτεινότερος πλανήτης στον νυχτερινό ουρανό. Αυτός είναι ο Δίας, ορατός σε νοτιοδυτική κατεύθυνση, παρόλο που απέχει από τη Γη δεκαπλάσια απόσταση σε σχέση με τον Άρη. Όμως η μεγαλύτερη απόσταση υπεραντισταθμίζεται από το ότι η διάμετρός του είναι 20πλάσια από την αρειανή.

«Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ονομάζεται η ηλεκτρονική βάση που περιγράφεται στο προσχέδιο του «Αυτοδιοικητικού Πολυνομοσχεδίου» – όπως θα μπορούσε να ονομαστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις» (δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο ΕΔΩ).
Το προσχέδιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Παναγιώτη Κουρουμπλή έχει διανεμηθεί στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης για διαβούλευση και περαιτέρω επεξεργασία. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι το τέλους του Ιουνίου.
Το άρθρο 87 που αναφέρεται στο «Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης» λέει τα εξής:
Στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης τηρείται ηλεκτρονική βάση
δεδομένων, η οποία ονομάζεται «Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού των Φορέων Τοπικής
Αυτοδιοίκησης» (εφεξής ΜΑΔ-ΟΤΑ) και περιλαμβάνει στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό
των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης που απογράφεται στην Κεντρική Βάση Δεδομένων
Ανθρώπινου Δυναμικού των περ. α-ε της παρ. 1 του άρθρου δεύτερου του ν.3845/2010. Το
ΜΑΔ-ΟΤΑ περιλαμβάνει :
 
i) Τα στοιχεία απογραφής που καταγράφονται από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης
στην εφαρμογή «Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου», σύμφωνα με
τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και εγκυκλίους.
 
ii) Συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία για τις πληρωμές που διενεργούνται μέσω του
συστήματος της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών για κάθε φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης,
ομαδοποιημένα σύμφωνα με την εφαρμοζόμενη, από αυτή, σχετική κωδικοποίηση και
ανάλογα με το είδος της σχέσης εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού και το είδος της
πληρωμής.
 
β. Για την κατάρτιση και την επικαιροποίηση του ΜΑΔ-ΟΤΑ χορηγείται σε
εξουσιοδοτημένους χρήστες της αρμόδιας για θέματα προσωπικού των φορέων της
τοπικής αυτοδιοίκησης οργανικής μονάδας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής
Ανασυγκρότησης δικαίωμα πρόσβασης στα στοιχεία της εφαρμογής «Μητρώο Ανθρώπινου
Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου» που αφορούν τον τομέα ΟΤΑ, και παράλληλα
αποστέλλονται σε αυτή μηνιαίως, από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, τα στατιστικά στοιχεία
που αναφέρονται στην ανωτέρω περίπτωση (β).
 
γ. Ο προϊστάμενος της αρμόδιας για τα θέματα προσωπικού των φορέων τοπικής
αυτοδιοίκησης Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής
Ανασυγκρότησης είναι εκ παραλλήλου υπεύθυνος για τη διασφάλιση της έγκαιρης,
ολοκληρωμένης και αξιόπιστης απογραφής του ανθρώπινου δυναμικού στην εφαρμογή
«Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου» από τους υπόχρεους, προς τούτο,
φορείς αρμοδιότητάς του, και σε περίπτωση παρέκκλισης αυτών μπορεί να εισηγείται την
επιβολή των σχετικών, εκάστοτε προβλεπόμενων κυρώσεων.
 
δ. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μπορεί να
προβλέπεται η επέκταση του ΜΑΔ-ΟΤΑ και με στοιχεία του ανθρώπινου δυναμικού πάσης
φύσεως νομικών προσώπων και εταιρειών, που ανήκουν ή στα οποία συμμετέχουν ΟΤΑ ή
άλλοι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, και τυχόν δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του
πρώτου εδαφίου του παρόντος, να καθορίζονται οι υπόχρεοι απογραφής, το είδος των
στοιχείων, ο χρόνος, ο τρόπος και γενικά η διαδικασία συλλογής και επικαιροποίησης
αυτών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.
 
ε. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία
δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, μπορεί να καθορίζονται οι υπηρεσίες και οι
φορείς που δύνανται να έχουν πρόσβαση στο Μ.Α.Δ.ΦΟ.Τ.Α, αριθμοδείκτες αξιολόγησης
της στελέχωσης των φορέων που προκύπτουν από τα στοιχεία του και ο τρόπος
αξιοποίησής τους για την ορθολογικότερη διάρθρωση και διαχείριση του ανθρώπινου
δυναμικού της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και κάθε άλλη, αναγκαία λεπτομέρεια για την
τήρηση και λειτουργία του.
 
στ. Οι διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 269 του ν. 3852/2010 κατά το μέρος της αναφοράς
αυτών στη βάση δεδομένων «Ηλεκτρονικό Μητρώο εργαζομένων των Περιφερειών»,
καθώς και οι διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 267 του ν. 3852/2010 κατά το μέρος της
αναφοράς αυτών στη βάση δεδομένων «Ηλεκτρονικό Μητρώο εργαζομένων των Δήμων»
καταργούνται.
aftodioikisi.gr



Καλά νέα φέρνει για δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Με απόφαση του προέδρου Κώστα Βαρλαμύτη προχωρά στη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων με όρους και προϋποθέσεις που θα καθιστούν δυνατή και χωρίς μεγάλα βάρη την εξυπηρέτησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εφαρμόζοντας την απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ έχει επεξεργαστεί το σχέδιο ρύθμισης των δανείων με τέσσερα κριτήρια και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να το ανακοινώσει και να καλέσει τους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν στη ρύθμιση.

Πιο συγκεκριμένα. Το πρώτο κριτήριο είναι καθαρά εισοδηματικό. Θα υπάρχει ένα ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματος του υπαλλήλου που θα διατίθεται για την πληρωμή των δόσεων. Προσοχή, όμως, το ποσοστό δεν θα είναι ίδιο για όλους, ούτε για όλα τα εισοδήματα. Θα είναι συνάρτηση του ύψους του εισοδήματος και χαμηλότερο από το 30%. Το ακριβές ύψος θα καθορίζεται από το ύψος του εισοδήματος, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και οι πραγματικές ανάγκες ώστε το εισόδημα που απομένει μετά τη δόση, να είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει ο δανειολήπτης τις ανάγκες τις δικές του και της οικογένειας.

Αυτό σημαίνει ότι για τις ίδιες αριθμητικά οικογένειες το ποσοστό της δόσης θα είναι υψηλότερο αναλογικά για εκείνους που έχουν υψηλότερο εισόδημα και χαμηλότερο για τους έχοντες χαμηλά εισοδήματα.

Το δεύτερο κριτήριο είναι ο μαζικός χαρακτήρας της απόφασης και τα κριτήρια θα προσαρμόζονται σε σημαντικό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το τρίτο κριτήριο είναι η διαφάνεια στη ρύθμιση και στα κριτήρια που θα εφαρμοστούν.

Και το τέταρτο είναι η ανάληψη κάποιου κόστους και από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αφού χωρίς την ανάληψη κόστους, η ρύθμιση δύσκολα θα είναι αποδοτική, λένε οι γνωρίζοντες.
newsit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!