Τρίτη 21 Μαρτίου 2017


Τα στοιχήμτα για τον νικητή του Survivor θα συνεχίζονται, όσο οι παίκτες κονταροχτυπιούνται για το πολυπόθητο έπαθλο στις παραλίες του ’γιου Δομίνικου. Οι εταιρείες στοιχημάτων αλλάζουν συνεχώς τις αποδόσεις και πλέον έχει γίνει μια σημαντική ανατροπη. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν είναι πια το απόλυτο φαβορί!
Ο Ντάνος φαίνεται πως παραχωρεί την πρωτιά, στον Κύπριο Μάριο Ιωαννίδη, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο επικρατέστερος για να νικήσει το παιχνίδι. Αυτό ίσως δεν θα έπρεπε να είναι έκπληξη, καθώς είναι συνηθισμένο στα διάφορα τηλεοπτικά παιχνίδια που έχουν ψηφοφορία κοινού ο νικητής να είναι από την Κύπρο.
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχει περάσει στη δεύτερη θέση, επηρεασμένος ίσως από τη διαμάχη του με τον Στέλιο Χανταμπάκη, αλλά και την επίθεση που δέχεται από κάποιες γυναίκες των Διάσημων. Βέβαια, ο Ντάνος έχει παρουσιάσει αρκετές μεταβολές από την αρχή του παιχνιδιού έως τώρα, άρα είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.
Τρίτος φαίνεται να είναι ο Πάνος Αργιαννίδης, ο οποίος έχει καταφέρει να αντιστρέψει το «μίσος» που έδειξε αρχικά το τηλεοπτικό κοινό απέναντί του.
Δείτε τον αναλυτικό πίνακα με τις αποδόσεις:

 
Τι κερδίζεις μαθαίνοντας ξένες γλώσσεςΈνας παππούς είπε κάποτε πως «όσο περισσότερες γλώσσες μιλάς, τόσο πιο άνθρωπος είσαι». Και παρ’ όλο που αυτό είναι λόγος αρκετός για να ξεκινήσεις σήμερα να μαθαίνεις (άλλη) μία ξένη γλώσσα, ιδού μερικά ακόμα οφέλη που ίσως να μην είχατε σκεφτεί.

Λιγότερο στρες

Ναι, κι όμως. Σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε το 2010, τα παιδιά που μιλούν δύο ή περισσότερες γλώσσες, υποφέρουν λιγότερο από άγχος, έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, και δηλώνουν ότι νιώθουν λιγότερη μοναξιά και θλίψη σε σχέση με τους συμμαθητές τους που μιλούν μόνο μία γλώσσα.

Αν και δεν είναι απολύτως βέβαιοι πού οφείλεται αυτό, οι ερευνητές δήλωσαν πως πιθανότατα έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα δίγλωσσα παιδιά, όντας εξοικειωμένα με διαφορετικές κουλτούρες, έχουν πιο διευρυμένη συναισθηματική προοπτική, η οποία τα βοηθά να μένουν χαρούμενα και πιο ισορροπημένα. Κι αυτό δεν μπορεί παρά να ισχύει και στους ενήλικες που μαθαίνουν ξένες γλώσσες.



Ο άλλος μου εαυτός

Θυμάστε τις αφίσες στις στάσεις λεωφορείων πριν από ένα-δυο χρόνια, που έλεγαν ότι «μια ξένη γλώσσα είναι μια δεύτερη ζωή», για λογαριασμό του Ινστιτούτου Πούσκιν; Απ’ ό,τι φαίνεται, είχαν απόλυτο δίκιο: Σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα, η προσωπικότητά μας μεταβάλλεται –προσαρμόζεται, αν προτιμάτε– ανάλογα με τη γλώσσα που μιλάμε.

Κάποιες γλώσσες είναι περισσότερο επιθετικές, άλλες είναι πιο άμεσες, πιο ευμετάβλητες ή πιο παιχνιδιάρικες, και πάει λέγοντας. Ο διαφορετικός τρόπος σκέψης που επιβάλλει η καθεμία μεταφράζεται και σε διαφορετική συμπεριφορά, πράγμα που σημαίνει ότι μια δεύτερη γλώσσα μπορεί να σου αποκαλύψει στοιχεία του χαρακτήρα σου που δεν είχες ιδέα ότι υπάρχουν.

Για κοίτα με στα μάτια…

Δύο έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2015, η μία σε παιδιά και η άλλη σε ενήλικες, κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: Μικροί και μεγάλοι μαθητές μιας δεύτερης (ή τρίτης ή τέταρτης…) γλώσσας γίνονται καλύτεροι στην εξωλεκτική επικοινωνία –εκείνη που περιλαμβάνει τη γλώσσα του σώματος, τις εκφράσεις του προσώπου, τις χειρονομίες κλπ. Και δεν μαθαίνουν μόνο να την χρησιμοποιούν σωστά, επειδή ας πούμε τους λείπουν βασικές γνώσεις ή δυσκολεύονται να θυμηθούν τις κατάλληλες λέξεις για να εκφραστούν στη δεύτερη γλώσσα τους, αλλά μαθαίνουν και να την «διαβάζουν» καλύτερα, να καταλαβαίνουν τους ανθρώπους γύρω τους χωρίς να χρειαστεί να μιλήσουν.



Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε…

Γρήγορα: Τι χρώμα θα λέγατε ότι είναι συνήθως ο ουρανός;

Θα υποθέσουμε ότι είπατε «γαλάζιος», επειδή με αυτό το χρώμα περιγράφουμε συνήθως στα ελληνικά τον ουρανό. Αν η μητρική σας γλώσσα ήταν τα αγγλικά ή τα ισπανικά, πιθανότατα θα είχατε απαντήσει «μπλε», επειδή αυτό είναι το χρώμα που χρησιμοποιείται συχνότερα σε αυτές τις γλώσσες για να περιγράψει τον ουρανό. Αν, πάλι, μητρική σας γλώσσα ήταν τα ιαπωνικά, θα είχατε απαντήσει πως ο ουρανός είναι «ανοιχτό μπλε» ή «σκούρο μπλε» –και αυτά τα δύο θα ήταν στο μυαλό σας δύο εντελώς διαφορετικά χρώματα, επειδή τα ιαπωνικά έχουν δύο εντελώς διαφορετικές λέξεις για αυτές τις δύο αποχρώσεις του μπλε.

Τι αποδεικνύουν όλα αυτά; Σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα ότι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον κόσμο ανάλογα με τη γλώσσα που μιλούν –οπότε, όσοι μιλούν περισσότερες από μία γλώσσες, έχουν σφαιρικότερη αντίληψη του κόσμου γύρω τους.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον, για να μείνουμε λίγο ακόμα στα χρώματα, είναι ότι σύμφωνα με μια άλλη έρευνα οι άνθρωποι που μιλούν γλώσσες οι οποίες δεν έχουν συγκεκριμένη λέξη για το μπλε (μη γελάτε, οι περισσότερες αρχαίες γλώσσες δεν είχαν) δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα μπλε τετράγωνο ανάμεσα σε δέκα πράσινα. Αντιθέτως, επειδή η γλώσσα τους έχει διαφορετικές λέξεις για τις αποχρώσεις του πράσινου, μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν ένα «διαφορετικά» πράσινο τετράγωνο ανάμεσα σε άλλα –που εσείς δεν μπορείτε. Δε μας πιστεύετε; Ρίξτε μια ματιά.

Φτιάξε με!

Αυτό θα σας έλεγε ο εγκέφαλός σας, αν μιλούσε έτσι, κάθε φορά που μαθαίνετε μια καινούρια λέξη, σε μια άλλη γλώσσα. Όπως διαπιστώνει αυτή εδώ η έρευνα, το να μαθαίνεις καινούριες λέξεις ενεργοποιεί τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου με την σοκολάτα, το σεξ και τα ναρκωτικά. Κι έχει και πολύ λιγότερες παρενέργειες, θα προσθέσουμε εμείς.
in2life.gr

Νέα τάση: Οι Ρωσίδες πληρώνουν τα χρέη τους με το κορμί τους
Ένα δημοσίευμα σε ιστοσελίδα της Ρωσίας, έφερε στο προσκήνιο μια νέα τάση στην επαρχία της χώρας. Οι γυναίκες, μέχρι 35 ετών, πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με το κορμί τους.
Επακόλουθο της οικονομικής κρίσης και της αύξησης τιμών σε πολλά αγαθά, ξεκίνησε να παρουσιάζεται σε ανταλλαγή υπηρεσίων. Δηλαδή τεχνίτες όπως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κατασκευαστές προσφέρουν τις υπηρεσίες του και πληρώνονται σε είδος.
Το φαινόμενο πήρε διαστάσεις καθώς πλέον υπάρχουν ειδικές αγγελίες που το αναφέρουν ως προαπαιτούμενο. Η ελευθερία του διαδικτύου τους προσφέρει τη δυνατότητα να έρχονται σε συμφωνία με τον τεχνίτη, και η επισκεψιμότητα σε τέτοιες ιστοσελίδες γνωρίζει τρομερή αύξηση.
«Κάνω επισκευές στο σπίτι για ένα ευχάριστο αντίτιμο» ανέφερε η αγγελία ενός άνδρα ενώ μία κοπέλα 26 ετών έγραψε «Αναζητώ έναν άνδρα που θα περάσει τα καλώδια στο διαμέρισμα μου. Δύο δωμάτια. Πληρωμή με 2 ή 3 φορές σεξ», συμπλήρωσε, όπως μετέδωσε η Daily Mail.
Πλέον το φαινόμενο είναι τόσο συνήθες που σε αυτού του είδους τις συμφωνίες μπήκαν και οδηγοί ταξί, γιατροί και μεταφορικές εταιρείες.
Τρομερή ανησυχία στους ντόπιους
Αίσθηση προκαλούν τα ανεξήγητα σχήματα πάνωσε μια παγωμένη ισλανδική λίμνη. Το παράξενο καλά σχεδιασμένο ζιγκ ζαγκ στην παγωμένη επιφάνειά της, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους ντόπιους και κανείς δεν ξέρει αν έχει γίνει από ανθρώπινη παρέμβαση ή όχι...
’λλωστε στην περιοχή ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται οι πρώτες... ιστορίες που περιλαμβάνουν από εξωγήινους ως και τέρατα που κατοικούν στη λίμνη. Τα περίεργα σημάδια βρίσκονται στη λίμνη Thingvallavatn στο Εθνικό Πάρκο Thingvellir, και οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ίδια τη διεύθυνση του Πάρκου.
Κάποιοι επιστήμονες πάντως, δίνουν μια κάπως πιο πειστική απάντηση. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως τα εν λόγω σημάδια είναι αποτέλεσμα ενός εξαιρετικά σπάνιου φαινομένου που ονομάζεται “finger rafting”. Το συγκεκριμένο φαινόμενο προκύπτει όταν το νερό καλύπτεται από δύο στρώματα πάγου, τα οποία πιέζουν το ένα το άλλο, δημιουργώντας τέτοιου είδους σχήματα.

 
Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί: Μην ανοίξετε ποτέ αυτό το e-mail - Πώς με ένα e-mail απατεώνες «κλέβουν» τα προσωπικά σας στοιχεία και «αδειάζουν» τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς
«Συναγερμός» στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για μεγάλη απάτη μέσω Διαδικτύου – Πώς με ένα e - mail απατεώνες «κλέβουν» τα προσωπικά σας στοιχεία και «αδειάζουν» τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς.
Δικογραφία τακτικής διαδικασίας στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για απόπειρα απάτης με υπολογιστή κατά συρροή σχηματίσθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
H διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες πολιτών για απατηλά - παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λάμβαναν, με τα οποία γινόταν προσπάθεια αλίευσης προσωπικών δεδομένων, οικονομικής φύσεως, μέσω απατηλών ιστοσελίδων.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, τα συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημέρωναν τους παραλήπτες, ότι δήθεν επίκειται τραπεζική συναλλαγή σε βάρος τους, μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας που προσφέρεται από τραπεζικό ίδρυμα, για την ακύρωση της οποίας, οι παραλήπτες έπρεπε να ακολουθήσουν διάφορους συνδέσμους (links) που υποτίθεται ότι θα τους μετέφεραν στον ιστότοπο της Τράπεζας, πλην όμως δρομολογούνταν σε ιστοσελίδες αλίευσης προσωπικών δεδομένων (phishing sites) με στόχο την αθέμιτη απόκτηση των προσωπικών τους δεδομένων.
Πιο συγκεκριμένα, μέσω των μηνυμάτων προέτρεπαν τους παραλήπτες, να εισάγουν προσωπικά τους στοιχεία, όπως όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) καθώς και στοιχεία πιστωτικών καρτών, έτσι ώστε οι διαχειριστές-δράστες αυτών των απατηλών ιστοσελίδων να αποκτήσουν αθέμιτη πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.
Τα παραπάνω τέθηκαν υπ’ όψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων και δεδομένων από τους αρμόδιους παρόχους τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών του διαδικτύου.
Στο πλαίσιο αυτό, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων και ιδίως των απατηλών ιστοσελίδων που χρησιμοποιούνταν για το ηλεκτρονικό «ψάρεμα» («phising sites») προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης.
Από την έρευνα προέκυψαν δύο αλλοδαπές εταιρίες διαχείρισης-φιλοξενίας (hosting) των επίμαχων απατηλών ιστοσελίδων με έδρα χώρες του εξωτερικού και απεστάλησαν αιτήματα, προς τις εμπλεκόμενες αλλοδαπές Αρχές για τις δικές τους ενέργειες.
Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν μέσω του διαδικτύου, τέτοιου είδους μηνύματα, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους.

Επιπλέον συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου:

  • Να μην ανταποκρίνονται ούτε να απαντούν σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων μπορεί ακόμη να ζητούνται και προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία.
  • Να μην αποστέλλουν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσωπικά τους στοιχεία (ταυτότητα, διαβατήριο κ.τ.λ.), οικονομικά δεδομένα (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ numbers) κ.λπ.
  • Να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser) αντί να χρησιμοποιείτε υπερσυνδέσμους (links) όταν αποστέλλοντας μαζί με μηνύματα για να αποφευχθεί μια μορφή απάτης που μοιάζει με το «ψάρεμα» (phishing) και λέγεται «pharming» (παραπλάνηση) και η οποία κάνει ανακατεύθυνση των χρηστών από τις νόμιμες τοποθεσίες διαδικτύου (Web) σε απομιμήσεις, με σκοπό την κλοπή προσωπικών στοιχείων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88
Στέλνοντας e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android: CYBERKID
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Aler » : https://twitter.com/CyberAlertGR

 





Σε ηλικία 101 ετών πέθανε τη Δευτέρα ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ροκφέλερ, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Ροκφέλερ πέθανε στον ύπνο του τη Δευτέρα το πρωί στο σπίτι του στο Ποκαντίκο Χιλς της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οικογένειας Φρέιζερ Σάιτελ.

Διαπρεπής τραπεζίτης και γνωστός φιλάνθρωπος, ο μεγάλος συνεχιστής της ελίτ των αμερικανών πετρελαιάδων μεταμόρφωσε το οικονομικό τοπίο των Ροκφέλερ, στρέφοντας πλέον τις δραστηριότητες στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Εγγονός του Τζον Ντ. Ροκφέλερ, του πατριάρχη της φαμίλιας που ίδρυσε την πετρελαϊκή-κολοσσό Standard Oil, ο Ντέιβιντ προσχώρησε στην Chase National Bank το 1946, μεγαλομέτοχος της οποίας ήταν ο πατέρας του, ανεβαίνοντας γοργά στην ιεραρχία και γινόμενος αντιπρόεδρος το 1952.

Στον ίδιο πιστώνεται η εκτόξευση της τράπεζας σε τραπεζικό όμιλο-«μαμούθ», καθώς ήταν το κλειδί πίσω από τη συγχώνευση της Chase National και της Bank of the Manhattan Company, που κατέληξε στη γέννηση της Chase Manhattan Bank, της μεγαλύτερης τότε τράπεζας των ΗΠΑ και του κόσμου ολόκληρου!


Και εφέτος, ανήμερα της Εθνικής Επετείου πολλοί δήμοι της χώρας, ανάμεσά τους οι δήμοι Κοζάνης, Αμαρουσίου και Κατερίνης, συμμετέχουν στην “Ώρα της Γης”, κατεβάζοντας για μία ώρα τον διακόπτη ηλεκτροδότησης των δημόσιων και δημοτικών κτηρίων τους.
Το μήνυμα- κάλεσμα της φετινής “Ώρας της Γης”. 
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας διαχωρίζουν: φύλο, εθνικότητα, φυλή, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Όμως, στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, δεν έχει σημασία τίποτα απ’ όλα αυτά – είμαστε όλοι πολίτες του πλανήτη Γη και εμείς οι ίδιοι κρατάμε το μέλλον στα χέρια μας!
Η Ώρα της Γης είναι μια παγκόσμια δράση που γίνεται κάθε χρόνο, με σκοπό να ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας.
Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 20:30 – 21:30 καλούμαστε να πάρουμε μέρος στην Ώρα της Γης και να ενωθούμε με τον υπόλοιπο πλανήτη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στέλνοντας έτσι το δικό μας συμβολικό μήνυμα.
Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις: “Νοιάζομαι για τον πλανήτη μου!”. Φυσικά μια ώρα στο σκοτάδι δεν δίνει λύση στην κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι κλείνοντας μαζί τα φώτα στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα.
Το κίνημα της Ώρας της Γης ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2007 από το WWF Αυστραλίας, με πάνω από 2.2 εκατομμύρια άτομα και 2.000 επιχειρήσεις να σβήνουν τα φώτα τους.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!