Σάββατο 20 Ιουλίου 2019


Η εργασία εξ αποστάσεως γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένη στις μέρες μας εξαιτίας της εξέλιξης της τεχνολογίας. Τώρα, για να ασκήσεις ορισμένα επαγγέλματα, αρκεί να έχεις ένα laptop ή ένα κινητό τηλέφωνο και φυσικά σύνδεση στο ίντερνετ.
Τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι και πλέον μπορούν άνετα να αντικαταστήσουν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που δεν χρειάζονται συγκεκριμένο χώρο εργασίας, ούτε καν υπολογιστή. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποτελεί και την πηγή των εσόδων, σύμφωνα με δημοσίευμα του business insider.
Ακολουθούν 4 παραδείγματα επαγγελμάτων που μπορείτε να κάνετε μέσα από ένα… smartphone!

4 επαγγέλματα που μπορείτε να κάνετε μέσα από ένα smartphone

  • Τεχνική υποστήριξη

Αν έχετε εμπειρία με διάφορα είδη λογισμικού, μπορείτε να εργαστείτε ως ειδικός τεχνικής υποστήριξης μόνο με ένα τηλέφωνο (αν και μπορεί να βοηθήσει κάποιος υπολογιστής).
άνδρας με κινητό στο χέρι
  • Καθηγητής ξένων γλωσσών

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε με ανθρώπους που προσπαθούν να μάθουν μία ξένη γλώσσα, και τις περισσότερες φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι άριστη γνώση της μητρικής σας γλώσσας. Για παράδειγμα, κάποιος του οποίου η μητρική γλώσσα είναι τα αγγλικά, μπορεί μέσα από το κινητό του να χρησιμοποιήσει ένα πρόγραμμα σαν το NiceTalk και μπορεί να κερδίζει 10 δολάρια την ώρα. Μπορεί να μην αποφέρει πάρα πολλά χρήματα, αλλά είναι μια εύκολη δουλειά που μπορεί να την κάνει κανείς από το κινητό ή τον καναπέ του.
  • Δοκιμαστής εφαρμογών

Είναι γεγονός ότι τις περισσότερες ώρες της ημέρας την περνάμε με το κινητό στο χέρι. Τότε γιατί να μην αξιοποιήσει κάποιος αυτές τις ώρες και να δοκιμάζει εφαρμογές, συμβουλεύοντας τους δημιουργούς τους, τι θα μπορούσαν να βελτιώσουν και τι να διορθώσουν; Μπορείτε να χρησιμοποιήσει μια πλατφόρμα σαν το AppNana για να γίνεται δοκιμαστής εφαρμογών σε «έξυπνα κινητά» και να έχετε έτσι διάφορα προνόμια.
  • Influencer στα social media

ανδρες με κινητά στα χέρια, σε τραπέζι
Αυτό είναι ίσως από τα πιο γνωστά «επαγγέλματα» της εποχής μας. Δεν χρειάζεται να είστε διάσημος για να πείσετε με τις σέλφι σας, μεγάλες εταιρείες να σας πληρώνουν με σκοπό να διαφημίσετε τα προϊόντα τους. Στην πραγματικότητα, μεγάλες εταιρείες απομακρύνονται από «μεγάλους» influencers που έχουν εκατοντάδες ή χιλιάδες followers και στρέφονται στους micro-influencers και nano-influencers, οι οποίοι ναι μεν έχουν λιγότερους followers, ωστόσο χαίρουν της εμπιστοσύνης τους.
Πηγή: economistas.gr

Νέα έρευνα δείχνει ότι αυξάνοντας τα επίπεδα του pH στο νερό ίσως να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την παχυσαρκία και τα προβλήματα υγείας που προκαλεί η κατανάλωση ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Επιστήμονες από Πανεπιστήμιο De Montfort (DMU) σε συνεργασία με άλλους ερευνητές βρήκαν ένα τρόπο να φτιάξουν ποτά χωρίς ζάχαρη ή πρόσθετα γλυκαντικά. Για να το κάνουν αυτό, ξεκίνησαν εξετάζοντας τον αρχικό λόγο που η ζάχαρη προστίθεται στα ροφήματα και βρήκαν ότι η διαδικασία καθαρισμού του νερού, γνωστή ως αντίστροφη όσμωση, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του pH σε τιμές 6,1 ή και χαμηλότερες. Σημειώνεται ότι η τιμή του ουδέτερου pH του νερού είναι 7.
Η αντίστροφη όσμωση αφαιρεί τα διαλυμένα άλατα (ιόντα) και τα ανεπιθύμητα βακτήρια από το πόσιμο νερό, εξωθώντας τα μέσω μιας ημιπερατής, λεπτής μεμβράνης με μικροσκοπικούς πόρους που περιορίζει τα μεγαλύτερα μόρια και τις ακαθαρσίες.
Οι ερευνητές, όμως, βρήκαν ότι η διαδικασία αυτή είναι ο λόγος που το υγρό γίνεται πιο όξινο μέσω της πρόσληψης ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα, αφήνοντας μια αλμυρή, πικρή γεύση. Επομένως, η ζάχαρη προστίθεται για να καλύψει αυτή τη γεύση.
Μέχρι τώρα, οι υπάρχουσες τεχνικές επεξεργασίας του νερού δεν είχαν καταφέρει να μεταβάλουν την τιμή του pH στο νερό που έχει υποστεί αντίστροφη όσμωση. Οι επιστήμονες που συμμετείχαν σε αυτή τη μελέτη, λοιπόν, προσανατολίστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση και κατάφεραν να δημιουργήσουν την πατενταρισμένη τεχνολογία AES για τα τυποποιημένα ποτά και ροφήματα.
Το μηχάνημα AES μετατρέπει το μη επεξεργασμένο υγρό σε ένα αλκαλικό νερό υψηλής ποιότητας μέσω μιας διαδικασίας φιλτραρίσματος, εκ νέου μεταλλοποίησης και αλκαλικοποίησης. Αυτό το νερό, με σταθερά υψηλό pH της τάξης του 10,5 έχει αποδειχθεί μέσω ακαδημαϊκών δοκιμών ότι διατηρεί την αλκαλικότητα, ακόμα και μετά την προσθήκη γευστικών συστατικών.
Τα ποτά που χρησιμοποιήθηκαν στις δοκιμές, μάλιστα, διατήρησαν την υψηλότερη αυτή τιμή του pH χωρίς να παρουσιάσουν ανάπτυξη μικροοργανισμών, όταν εκτέθηκαν σε υψηλές θερμοκρασίες και άλλες διαδικασίες ελέγχου. Επίσης, περιείχαν λιγότερα από 0,1 γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 ml.
«Πραγματοποιήσαμε αυτή την έρευνα προκειμένου να αναπτύξουμε μία μέθοδο που να μπορεί να προσφέρει ποτά χωρίς ζάχαρη ή πρόσθετα γλυκαντικά. Το γεγονός ότι κατανοήσαμε ότι η ζάχαρη δε χρησιμοποιείται για να προσφέρει την καλή γεύση που έχει χαθεί εξαιτίας της υψηλής οξύτητας, αλλά για να καλύψει την κακή, αποτέλεσε ένα μεγάλο βήμα που μας άνοιξε το δρόμο για την ανάπτυξη του μηχανήματος AES», αναφέρει ο διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας που δημιούργησε το AES, Δρ. Ahmed Abbas Mohamed.
Οι ερευνητές του DMU επιβεβαίωσαν ότι το επεξεργασμένο νερό είναι ασφαλές για κατανάλωση από τον άνθρωπο, έπειτα από μια κλινική δοκιμή, όπου εξετάστηκαν δείγματα αίματος, ούρων και σιέλου από συμμετέχοντες που το έπιναν σε τακτική βάση.

Μπορεί η Πάτμος να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το θρησκευτικό τουρισμό, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να την επισκεφτείτε και για τις καλοκαιρινές διακοπές σας. Αυτό το μικρό σε έκταση νησί αποτελεί ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε να έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε περισσότερες από μία παραλίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Στο νησί της Αποκάλυψης, λοιπόν, θα βρείτε παραλίες για όλα τα γούστα, οργανωμένες, οικογενειακές, απομακρυσμένες, με άμμο ή βότσαλο, προσεγγίσιμες με σκάφος, αυτοκίνητο ή και με τα πόδια.
Από τις πιο εντυπωσιακές είναι αυτή της Πέτρας, με την φαρδιά γλώσσα από άμμο και χαλικάκι να οδηγεί στο ακρωτήριο με τον επιβλητικό βράχο της Καλικατσούς, ο οποίος φαίνεται ότι αναδύεται μέσα από τη θάλασσα. Μια εικόνα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που καθηλώνει τον επισκέπτη στην μαγευτική ακρογιαλιά.

Ο βράχος της Καλικατσούς μέχρι τον 14ο αιώνα λειτουργούσε ως ερημητήριο, ενώ αν τον παρατηρήσει κανείς καλύτερα θα παρατηρήσει τα λαξευτά σκαλοπάτια που οδηγούν στην κορυφή του. Οι πιο τολμηροί που θα επιχειρήσουν να σκαρφαλώσουν σε αυτή θα ανταμειφθούν πλήρως από την υπέροχη θέα που θα απλωθεί μπροστά τους.
Η παραλία της Πέτρας ξεκινάει δεξιά του βράχου και είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες για όσους δεν θέλουν να απαρνηθούν τις ανέσεις τους ακόμη και κατά την διάρκεια των βουτιών τους, ενώ διαθέτει και θαλάσσια σπορ για τους πιο αθλητικούς. Μεγάλα βότσαλα τόσο έξω στην ακτή, όσο και μέσα στη θάλασσα και κρυστάλλινα καταγάλανα νερά στα βασικά χαρακτηριστικά της.



Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!