Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Αυτό είναι το πιο αηδιαστικό φαγητό του κόσμου!
Το Surströmming είναι ρέγγα σε κονσέρβα, θεωρείται εκλεκτός μεζές στη Σουηδία και πολλοί Σουηδοί το εντάσσουν στην διατροφή τους. Για τους περισσότερους όμως πρόκειται για το πιο αηδιαστικό και βρωμερό φαγητό του κόσμου.
Εκ πρώτης όψεως δεν έχει καμία διαφορά από οποιοδήποτε παστό ψαράκι, μέχρι τη στιγμή που ανοιχθεί το καπάκι της κονσέρβας και αναδύεται μια τρομερή μυρωδιά! Δεν είναι τυχαίο που και οι Σουηδοί συνήθως την καταναλώνουν σε εξωτερικούς χώρους!
Το Surströmming (strömming ονομάζεται η ρέγγα της Βαλτικής), είναι ρέγγα που αλιεύεται την άνοιξη πριν αναπαραχθεί, μπαίνει σε βαρέλια για 1-2 μήνες προκειμένου να ζυμωθεί και κατόπιν μπαίνει σε κονσέρβες, όπου η διαδικασία της ζύμωσης που του χαρίζει τη χαρακτηριστική μυρωδιά και την ελαφρώς όξινη γεύση, συνεχίζεται για αρκετούς μήνες.

Το βρίσκετε στα ράφια όλων των super markets στη Σουηδία και αν θέλετε να το δοκιμάσετε, όπως οι Σουηδοί, το σερβίρετε με βραστές πατάτες ή το κάνετε σάντουιτς με tunnbröd (λεπτό σουηδικό ψωμί), βούτυρο, πατάτες πουρέ και κρεμμύδι και το συνοδεύετε με μπύρα ή κρύο γάλα.



Τον Χιου Χέφνερ πρόκειται να ενσαρκώσει στην ασημένια οθόνη ο ηθοποιός Τζάρετ Λέτο στη βιογραφική κινηματογραφική ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Μπρετ Ράτνερ.

Ο ιδρυτής του Playboy πέθανε στις 27 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 91 χρόνων και πριν πεθάνει είχε δώσει τις ευλογίες του για να γυριστεί η ταινία καθώς είχε δηλώσει ότι «τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και γίνεται πολλή συζήτηση για να γυριστεί μία ταινία βασισμένη στη ζωή μου. Πιστεύω ότι πλέον έχουν βρεθεί οι τέλειοι συνεργάτες και ανυπομονώ να δω το αποτέλεσμα...».

Από την άλλη ο Ράτνερ δήλωσε για τη συνεργασία με τον Λέτο «ο Τζάρετ είναι παλιός φίλος. Όταν άκουσε ότι πήρα τα δικαιώματα για την ιστορία του Χεφ, μου είπε: "θέλω να παίξω το ρόλο αυτό". Και πραγματικά πιστεύω ότι ο Τζάρετ μπορεί να το κάνει. Είναι ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς του σήμερα».

Ο Χέφνερ εγκαινίασε το Playboy το 1953 με εξώφυλλο την Μέριλιν Μονρόε, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Βλέποντας ότι πολλοί άνδρες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του online dating προσπαθώντας να βρουν επιπλέον συζύγους, ένας Ινδονήσιος προγραμματιστής λογισμικού αποφάσισε να τους διευκολύνει δημιουργώντας μια ειδική εφαρμογή πολυγαμίας.
Πρόκειται για τον Lindu Pranayama που δημιούργησε την εφαρμογή όταν παρατήρησε ότι πολλοί συμπατριώτες του έψαχναν για δεύτερη ή ακόμα και τρίτη σύζυγο μέσα από ιστοσελίδες online dating.
Δυστυχώς για τους πολύγαμους, η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών online dating δεν τους δίνει την ευκαιρία να επιλέξουν μια νέα σύντροφο. Αποτέλεσμα να καλύψει αυτό το κενό η νέα εφαρμογή για smartphone που δημιούργησε ο Pranayama.
Πρόκειται για το «AyoPoligami» το οποίος έχουν κατεβάσει περισσότεροι από 37.000 πολίτες.
AyoPoligami-app3-750x938
Η πολυγαμία δεν ενθαρρύνεται στην Ινδονησία και γι’ αυτό τον λόγο η εφαρμογή, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, έχει διχάσει την κοινή γνώμη.
Ο Pranayama έχει απενεργοποιήσει προσωρινά την εγγραφή στο «AyoPoligami» καθώς εργάζεται πάνω σε μια νέα έκδοση. Για την εγγραφή θα πρέπει οι χρήστες να προσκομίσουν την ταυτότητα τους, την τρέχουσα οικογενειακή τους κατάσταση και μια επιστολή συγκατάθεσης από σημερινές συζύγους τους.

Υψηλή εκτίμηση εξακολουθούν να απολαμβάνουν, σε σχέση με τις περισσότερες χώρες του πλανήτη, οι εκπαιδευτικοί στη χώρα μας από τους συμπολίτες τους, παρά το γεγονός ότι οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης. Το ίδιο δεν ισχύει, πάντως, για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του CNN, η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο, όπου οι πολίτες σέβονται και εκτιμούν τόσο τους ανθρώπους που ασκούν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού.
Πρώτη, σύμφωνα με τη μελέτη Global Teacher Status Index που πραγματοποίησε το Varkey Gems Foundation, έρχεται η Κίνα, όπου ο δάσκαλος απολαμβάνει την ίδια κοινωνική εκτίμηση με τον γιατρό.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πολίτες από 21 χώρες στον κόσμο και σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Ελλάδα σέβονται τους δασκάλους τους περισσότερο από τις άλλες ευρωπαϊκές και αγγλοσαξονικές χώρες.
Από τους πιο κακοπληρωμένους στον κόσμο
Σύμφωνα με την έρευνα, Έλληνες, Τούρκοι και Ισραηλινοί θεωρούν πως οι δάσκαλοι θα έπρεπε να πληρώνονται 30-40% περισσότερο από όσο θεωρούν ότι πληρώνονται.
Ένα ακόμη συμπέρασμα ελληνικού ενδιαφέροντας είναι πως οι Έλληνες θεωρούν σε μεγάλο βαθμό ότι τα εκπαιδευτικά συνδικάτα έχουν περισσότερη επιρροή από όση θα έπρεπε.

Όπως δείχνει ο πίνακας, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι ανάμεσα στους πιο κακοπληρωμένους. 
«Αυτό που κάνει εντύπωση», υπογραμμίζουν οι ερευνητές σε σχέση με τη χώρα μας, είναι, ότι παρά το μεγάλο ποσοστό εκτίμησης που χαίρει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, οι Έλληνες έχουν την χειρότερη γνώμη για το εκπαιδευτικό τους σύστημα σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες που μελετήθηκαν, εκτός από την Αίγυπτο. Σημαντικό στοιχείο αν το δει κανείς σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της PISA στα μαθηματικά, τη μελέτη και την επιστήμη είναι χαμηλότερα από τον μέσο όρο των υπό μελέτη χωρών. Ανάμεσα στους Έλληνες ερωτηθέντες, το 70% τάσσεται υπέρ του να αμοίβονται οι εκπαιδευτικοί ανάλογα με την επίδοσή τους. Γεγονός που συμφωνεί με το γενικό συμπέρασμα ότι, όσο χαμηλότερες οι εκπαιδευτικές επιδόσεις μιας χώρας, τόσο μεγαλύτερη η υποστήριξη της αμοιβής ανάλογα με την επίδοση».
Όπως υπογραμμίζει το CNN, μεταξύ 2005–2015 οι μισθοί των δασκάλων στην Ελλάδα έχουν μειωθεί έως και 28%, τη στιγμή που στην Αγγλία και την Πορτογαλία η μείωση ήταν 10%.
Πωλούνται σπίτια για ένα ευρώ στη Σικελία
Στη Γκάντζι ένα σπίτι κοστίζει όσο και ένας εσπρέσο. Η Εγκίντια ντε Μπενεντίκτις δεν πίστευε στα μάτια της όταν διάβασε την είδηση. «Είναι δυνατόν; Πρέπει οπωσδήποτε να το δούμε» είπε στο σύζυγό της και πέταξαν από το Βέλγιο στη Σικελία. Και ήταν αλήθεια σε ένα μικρό δήμο ανάμεσα στο Παλέρμο και την Κατάνια πωλούνται σπίτια για ένα ευρώ.
Η Γκάντυ βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή, δύο ώρες μακριά με το αυτοκίνητο από το Παλέρμο. Η πόλη χτίστηκε πάνω στους βράχους και σήμερα μένουν ακόμα 6.700 άνθρωποι. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης ο χρόνος έχει σταματήσει στο Μεσαίωνα. Ανάμεσα στα τείχη της πόλης, τις αμέτρητες εκκλησίες και τα στενά σοκάκια ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι πάντως λιγοστός. Η θέα είναι μαγευτική ατενίζοντας την Αίτνα και τα γραφικά μονοπάτια. Μόνο που από την ωραία θέα δεν μπορεί να ζήσει κανείς. Γι αυτό πολλοί προτιμούν να φύγουν σε άλλες πόλεις.
Ο δήμαρχος της πόλης Φραντσέσκο Πάολο Μιλιάτσο είναι πολύ περήφανος για την ιδέα να ξαναζωντανέψει την πόλη πουλώντας παλιά σπίτια για ένα μόνο ευρώ. Ο αγοραστής έχει την υποχρέωση μέσα σε τρία χρόνια να το αναπαλαιώσει και να καταβάλλει 5.000 ευρώ στο δήμο. Ο στόχος σύμφωνα με τον δήμαρχο είναι «να πάρει και πάλι αξία το ιστορικό κέντρο, να αυξηθεί ο πληθυσμός και να στηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις».

Πανάκριβη η αναπαλαίωση
Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περίπου εκατό σπίτια για ένα ευρώ, από τότε που είχε την ιδέα ο προκάτοχός του σημερίνου δημάρχου Τζουζέπε Φεραρέλο. Το σχέδιο έχουν αρχίσει να αντιγράφουν η Τοσκάνη ή το Λάτιο. Τα παλιά, ερειπωμένα σπίτια ανήκουν στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι έχουν υποσχεθεί στο δήμο ότι θα τα πουλήσουν για ένα ευρώ. Στην ιστοσελίδα του δήμου μάλιστα περιγράφονται τριάντα τέτοια ακίνητα και μπορεί κανείς να αποκομίσει μια πρώτη εντύπωση.
Η 69χρονη ντε Μπενεντίκτις που αγόρασε το σπίτι πάντως πριν από τρία χρόνια δηλώνει πως έπρεπε να γίνει πολλή δουλειά. Το ζευγάρι από το Βέλγιο επένδυσε 75.000 ευρώ για την αναπαλαίωσή του. Τα σπίτια πρέπει στην ουσία να ξαναγίνουν από την αρχή. Χρειάζονται ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, κουφώματα και ένα σωρό άλλα πράγματα. Το πείραμα στη Γκάνντζι έχει σίγουρα ενδιαφέρον αλλά θα πρέπει να το σκεφθεί κανείς καλά πριν κάνει το τελικό βήμα.

Πηγή: DW

Μία ακόμα περίπτωση απόλυσης ενός εργαζόμενου λόγω κάποιας ανάρτησης που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει ότι πρέπει πλέον όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί όταν αρθρώνουν δημόσιο γραπτό λόγο.
Αυτή τη φορά το τηλεοπτικό δίκτυο CBS απέλυσε έναν δικηγόρο, ο οποίος έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι δεν αισθάνεται συμπάθεια για τα θύματα των πυροβολισμών στο Λας Βέγκας, γιατί οι άνθρωποι που συχνάζουν σε τέτοιου είδους συναυλίες είναι συνήθως Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι είναι υπέρ της οπλοκατοχής.
Το δίκτυο ανακοίνωσε ότι η Χέιλι Γκέφτμαν Γκολντ πήγε ενάντια στις αξίες και τις αρχές της επιχείρησης εκφράζοντας απαράδεκτες για την εταιρεία απόψεις. Η Γκέφτμαν Γκολντ ήταν η αντιπρόεδρος και νομική σύμβουλος του CBS στη Νέα Υόρκη και εργαζόταν εκεί για έναν χρόνο.
Η Γκέφτμαν Γκολντ έγραψε τα συγκεκριμένα σχόλια στο Facebook κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την οπλοκατοχή. Υποστήριξε ανάμεσα σε άλλα ότι δεν είχε καμιά ελπίδα οι Ρεπουμπλικάνοι να αναλάβουν δράση αφού δεν το έκαναν όταν δολοφονήθηκαν παιδιά, αναφερόμενη προφανώς στα περιστατικά που συνέβησαν στο σχολείο Σάντι Χουκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια απίστευτη ιστορία βίωσε μια γυναίκα από την Αυστραλία, η οποία έπασχε από καρκίνο και ανακάλυψε ότι τα συμπτώματά της είχαν προκληθεί από παλιό μελάνι ενός τατουάζ που είχε στο σώμα της.
Οι γιατροί της υποψιάζονταν ότι είχε ένα τύπο καρκίνου που ονομάζεται λέμφωμα, αλλά έμειναν έκπληκτοι με αυτό που αντίκρισαν, όταν έβαλαν τον μεγεθυμένο λεμφικό “όγκο” κάτω από το μικροσκόπιο: όπως μεταδίδει το CNNi, αυτό που βρήκαν ήταν μια μαύρη χρωστική ουσία από ένα τατουάζ που είχε η γυναίκα εδώ και 15 χρόνια, στην οποία το ανοσοποιητικό της σύστημα είχε μόλις αρχίσει να αντιδρά.
Οι γιατροί αναφέρθηκαν στην περίεργη περίπτωση σε μια έκθεση που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα στο περιοδικό Annals of Internal Medicine.
Η 30χρονη γυναίκα επισκέφτηκε τον γιατρό έχοντας κάτι που εμφανίζονταν ως μικροί όγκοι κάτω από τα χέρια της, τους οποίους είχε για δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με το CNNi, μετά από εξετάσεις οι γιατροί βρήκαν ακόμα πιο διευρυμένους λεμφαδένες στο στήθος της, αλλά και στους πνεύμονές της.
«Στις 99 από τις 100 περιπτώσεις, αυτό θα είναι λέμφωμα», δήλωσε ο Δρ. Κρίστιαν Μπράιαντ, αιματολόγος στο νοσοκομείο Royal Prince Alfred στο Σίδνεϋ, που εξέτασε την γυναίκα.
Στην περίπτωση της γυναίκας, της οποίας το όνομα δεν δημοσιεύτηκε, οι λεμφαδένες της μολύνθηκαν λόγω αντίδρασης στο παλιό μελάνι από το τατουάζ, και όχι εξαιτίας καρκινικών κυττάρων. Οι γιατροί απομάκρυναν ένα λεμφαδένα από την μασχάλη της και βρήκαν ένα σύμπλεγμα ανοσιακών κυττάρων στα οποία είχε προσχωρήσει μαύρη χρωστική ουσία. Όπως λένε, δεν είχαν ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Ο λεμφαδένας που αφαιρέθηκε από τη γυναίκα
Η γυναίκα είχε ένα τατουάζ ηλικίας 15 ετών που κάλυπτε την πλάτη της και υπήρχε και ένα μικρότερο, πιο πρόσφατο, στον ώμο της.
Η χρωστική ουσία μέσω των ανοσοκυττάρων «ταξίδευε» από το δέρμα στους λεμφαδένες για αρκετά χρόνια. «Η χρωστική ουσία ήταν πολύ μεγάλη για να την «χωνέψουν» τα κύτταρα, γι’αυτό είναι ακόμα εκεί πολλά χρόνια αργότερα», ανέφερε ο Δρ. Μπιλ Στέμπινς.
Ωστόσο παραμένει μυστήριο γιατί η γυναίκα παρουσίασε αντίδραση 15 χρόνια μετά το τατουάζ της. Κάτι «πυροδότησε» τα κύτταρα του ανοσοποιητικού της συστήματος, ωστόσο οι γιατροί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τι ήταν αυτό, όπως επεσήμανε ο Μπράιαντ.
Όπως είπε η ασθενής, είχε περιστασιακά φαγούρα από τα τατουάζ της, αλλά μόνο μερικές μέρες τον μήνα. Πάντως η περίπτωσή της δεν ήταν, ευτυχώς, σοβαρή. Την επόμενη φορά που επισκέφτηκε τον γιατρό, οι πρησμένοι λεμφαδένες της είχαν υποχωρήσει, ενώ όπως τόνισε ο γιατρός της «δεν πρόκειται να της προκαλέσει άλλα σοβαρά προβλήματα».
Πηγή:protothema.gr




Τούρκοι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το πιθανό σημείο ταφής του Αγίου Νικολάου, του... γνήσιου Άγιου Βασίλη.

Όπως δήλωσαν αρχαιολόγοι στην εφημερίδα «Hurriyet», οι έρευνες αποκάλυψαν έναν άθικτο ναό και τάφους κάτω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην επαρχία της Αττάλειας, όπου εκτιμάται ότι γεννήθηκε.

«Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα αλλά η πραγματική δουλειά ξεκινάει τώρα. Θα φτάσουμε στο σημείο και ίσως βρούμε άθικτο το σώμα του Αγίου Νικολάου», δήλωσε ο επικεφαλής τοπογραφίας και μνημείων της περιοχής.

Οι εργασίες αποκατάστασης της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Ντεμρέ είναι σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Το Ντέμρε είναι κτισμένο πάνω στα ερείπια της Μύρας, της πόλης όπου πιστεύεται ότι έζησε ο Άγιος Νικόλαος. Σύμφωνα με μια εκδοχή, τα λείψανα του Αγίου μεταφέρθηκαν από το Ντέμρε από ναυτικούς στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου βρίσκεται η βασιλική του Αγίου Νικολάου.

Ο ναός, που πρόσφατα ανακαλύφθηκε, είναι κάτω από τη σύγχρονη εκκλησία και βρέθηκε με ραντάρ. Είναι άθικτος αλλά απρόσιτος λόγω της παρουσίας πέτρινων ανάγλυφων και ψηφιδωτών. Οι εργασίες ανασκαφής θα δώσουν την δυνατότητα στους ερευνητές να αποκτήσουν πρόσβαση κάτω από την εκκλησία για να διαπιστωθεί αν υπάρχει το σώμα το σώμα του Αγίου.

Ο Άγιος Νικόλαος που έζησε τον 4ο αιώνα, είχε αφιερωθεί στις δωρεές και τη βοήθεια προς τους φτωχούς, δημιουργώντας τον μύθο του Άι Βασίλη. Αυτός ξεκίνησε ως Σίντερκλαας στην Ολλανδία, για να μεταμορφωθεί στη συνέχεια σε Άη Βασίλη, που έγινε δημοφιλής στις ΗΠΑ από τους Ολλανδούς μετανάστες στις αποικίες.

Πηγή: New York Post
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!