Σάββατο 11 Ιουλίου 2015



Εκστρατεία ευαισθητοποίησης, με στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί όταν βγάζουν με τα κινητά τους selfies (αυτοπροσωπογραφίες) ξεκίνησε την Τρίτη η ρωσική αστυνομία, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα δυστυχημάτων που συνδέονται με το γεγονός ότι οι χρήστες βγάζουν αυτές τις φωτογραφίες υπό πολύ επισφαλείς συνθήκες.
«Μια κουλ selfie μπορεί να σας στοιχίσει την ζωή!» προειδοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών σε σχετικό φυλλάδιο και εξηγεί ότι «μια selfie με ένα όπλο στο χέρι μπορεί να σκοτώσει».
Η προειδοποίηση μπορεί να μοιάζει περίεργη αλλά το Μάιο, μία νεαρή Ρωσίδα 21 ετών αυτοπυροβολήθηκε την ώρα που έβγαζε μία φωτογραφία με ένα πιστόλι στο χέρι. Αν και τραυματίστηκε στο κεφάλι, επέζησε.
Το περιστατικό αυτό δεν ήταν το τελευταίο της σειράς ατυχημάτων με θύματα πολίτες που αυτοφωτογραφίζονται με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Τον περασμένο Ιανουάριο δύο νεαροί άνδρες σκοτώθηκαν στα Ουράλια όταν εξερράγη η απασφαλισμένη χειροβομβίδα που κρατούσαν στα χέρια τους για να βγάλουν μία selfie.

Λίγους μήνες αργότερα ένας έφηβος από το Ριαζάν έχασε την ζωή του από ηλεκτροπληξία όταν άγγιξε ηλεκτροφόρα καλώδια καθώς επιχειρούσε να τραβήξει μία selfie ενώ κρεμόταν από μία σιδηροδρομική γέφυρα.
«Δυστυχώς παρατηρήσαμε πρόσφατα ότι ο αριθμός των δυστυχημάτων με πρωταγωνιστές ανθρώπους που θέλουν να τραβήξουν φωτογραφικές αυτοπροσωπογραφίες συνεχίζει να αυξάνεται» είπε η σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας Έλενα Αλεξέγεβα.
«Από τις αρχές του έτους μιλάμε για τουλάχιστον 100 τραυματίες και πολλές δεκάδες δυστυχήματα» επεσήμανε η ίδια κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μόσχα. «Το πρόβλημα είναι πραγματικό και οι συνέπειές του πολύ δυσάρεστες», πρόσθεσε.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Πράσινο σαπούνι: 5 χρήσεις του που δεν φαντάζεστε
Το πράσινο σαπούνι δεν μπορείτε σε καμία περίπτωση να το πείτε... ξεπερασμένο.
Ακόμα και στις μέρες μας δύναται να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως και μπορεί να αναδειχθεί σε ένα πολύτιμο και εξαιρετικά οικονομικό «πολυεργαλείο», όπως αναφέρει invitromagazine.gr.
Διαβάστε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το πράσινο σαπούνι σε διάφορες δουλειές του σπιτιού:
1. Καθαριστικό πατώματος
Σε μισό κουβά νερό διαλύστε 2 με 3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού. Τα πατώματα θα λάμπουν όσο ποτέ άλλοτε.
2. Αφρός ξυρίσματος
Για όσους επιμένουν στο ξύρισμα χωρίς μηχανή, μια δοκιμή θα σας πείσει. Το πράσινο σαπούνι αφήνει το δέρμα χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.
3. Καθαριστικό ρούχων
Μουλιάστε καλύμματα, κουρτίνες και σεντόνια σε γεμάτη με νερό μπανιέρα μαζί με λίγο πράσινο σαπούνι και μετά βάλτε τα στο πλυντήριο για να πλυθούν. Θα διαπιστώσετε ότι θα βρουν τη χαμένη τους λάμψη και λευκότητα.
4. Φυτοφάρμακο
Δημιουργήστε ένα διάλυμα από νερό και 2 με 3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού και green soap.jpg3ψεκάστε δύο-τρεις φορές την εβδομάδα τα φυτά του μπαλκονιού ή τα δέντρα του κήπου – η μελίγκρα εξαφανίζεται και τα φυτά αποκτούν μια απόλυτα υγιή όψη.
5. Καθαριστικό τζαμιών
Βουτάτε τα ειδικά πανάκια για το καθάρισμα των τζαμιών σε διάλυμα πράσινου σαπουνιού με νερό, περνάτε τα τζάμια και μετά τα ξεβγάζετε με νερό.


Μπορεί να είναι μόνο 30 χρόνων, όμως, η πετυχημένη καριέρα της στο Χόλυγουντ της έχει εξασφαλίσει μία σίγουρη θέση στο πάνθεον των μεγαλύτερων σταρ, ενώ φυσικά κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει ότι η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα.

Αφού έχει αναγνωριστεί το ταλέντο της -και με το παραπάνω- στην υποκριτική, η Σκάρλετ τώρα ετοιμάζεται να δοκιμαστεί και στη σκηνοθεσία, αφού θα αναλάβει να σκηνοθετήσει την ταινία «Summer Crossing».

ΠΗΓΗ: tff.gr

Οι προγραμματιστές της Apple είχαν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν το νέο iOS 9 εδώ και περίπου ένα μήνα.

Από σήμερα όμως ο καθένας μπορεί να εγκαταστήσει την iOS 9 beta ακόμη και αν δεν είναι προγραμματιστής.

Η Apple public beta για το iOS 9 έγινε λοιπόν διαθέσιμη στο κοινό, δίνοντας στον καθένα την ευκαιρία να δοκιμάσει τα νέα χαρακτηριστικά πριν την επίσημη κυκλοφορία του λογισμικού αυτό το Φθινόπωρο.

Για να εγκαταστήσετε την beta στην συσκευή σας πηγαίνετε αρχικά στο public beta site της Apple και κάντε εγγραφή εδώ.

Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή μπορείτε να εγκαταστήσετε το iOS 9 στο iPhone, iPad, και iPod Touch.

Να τονίσουμε και είναι σημαντικό πως η εγκατάσταση του iOS 9 δεν είναι τόσο σωστό να γίνει στην βασική σας συσκευή, μιας και το εν λόγω λογισμικό σίγουρα έχει πολλά bugs ακόμη.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
Τα πρώτα αντιβιοτικά ανακαλύφθηκαν κατά τη δεκαετία του '40 και χρησιμοποιούνται ευρέως μέχρι και σήμερα για την αντιμετώπιση λοιμώξεων που οφείλονται σε βακτήρια. Τα αντιβιοτικά έφεραν την επανάσταση στην Ιατρική και τη Φαρμακολογία, καθώς συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ποικίλων λοιμώξεων, όπως η φυματίωση, ο στρεπτόκοκκος και η ουρολοίμωξη. Να σημειωθεί πως η αντιβίωση δρα μόνο ενάντια στα βακτήρια και δεν την παίρνουμε ποτέ για να αντιμετωπίσουμε μια λοίμωξη που οφείλεται σε ιό.

Όταν ο γιατρός χορηγεί συνταγή για αντιβίωση, επισημαίνει πως πρέπει να πάρουμε όλα τα χάπια, ακόμη κι αν μετά από μερικές ημέρες αισθανόμαστε καλύτερα. Τι θα συμβεί εάν σταματήσουμε την αντιβίωση πριν ολοκληρωθεί ο συνιστώμενος κύκλος θεραπείας;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Τα βακτήρια είναι μονοκύτταροι οργανισμοί. Ορισμένα είδη βακτηρίων ζουν φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα –στη γαστρεντερική οδό, επάνω στο δέρμα, στη στοματική κοιλότητα και στα γεννητικά όργανα– χωρίς να προκαλούν επιπλοκές. Αρκετά από αυτά είναι μάλιστα απαραίτητα για να επιτελεστούν ζωτικές λειτουργίες, όπως η διάσπαση των τροφών.

Υπάρχουν όμως και παθογόνα βακτήρια που εισβάλλουν στον οργανισμό και προκαλούν ασθένειες. Σε αυτά τα βακτήρια στοχεύουν τα αντιβιοτικά. Ορισμένα από τα «κακά» βακτήρια μπορεί να καταφέρουν να επιβιώσουν στον οργανισμό μας μεταλλάσσοντας το DNA τους. Πρόκειται για τα λεγόμενα ανθεκτικά βακτήρια. Με κάθε δόση αντιβιοτικών που λαμβάνουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να αναπτύξουν τα βακτήρια άμυνες απέναντι στο φάρμακο.

Οι ανθεκτικοί μικροοργανισμοί, τα λεγόμενα υπερμικρόβια (superbugs), αντιμετωπίζονται δύσκολα, καθώς τα αντιβιοτικά δεν μπορούν να τα εξοντώσουν.

Η αντιβίωση που χορηγεί ο γιατρός αποσκοπεί στην εξόντωση όλων των «κακών» βακτηρίων που υπάρχουν στον οργανισμό, ώστε να μην επιβιώσει κανένα από αυτά και επομένως κανένα να μην αναπτύξει αντοχή στα φάρμακα και εξελιχθεί σε υπερμικρόβιο.

Η γιατρός είναι αυτός που θα αποφασίσει τη δόση και τη διάρκεια της αγωγής με αντιβιοτικά, οπότε δεν πρέπει να παίρνουμε πρωτοβουλίες και να διακόπτουμε την αγωγή όποτε αισθανθούμε καλύτερα. Η αντιβίωση πρέπει να κάνει τον κύκλο της, όπως συνηθίζουμε να λέμε, ώστε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή έκβαση της υγείας μας τώρα και στο μέλλον.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!