Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Παράτησε τις σπουδές για να φτιάξει πιστό αντίγραφο αεροπλάνου μόνο από χαρτί!
Ο σχεδιαστής Λούκα Ιακόνι-Στιούαρτ αφιέρωσε 5 χρόνια από τη ζωή του για τη δημιουργία ενός τέλειου αντίγραφου εντός αεροπλάνου τύπου Air India 777-300ER, χρησιμοποιώντας μόνο χάρτινους φακέλους!
Πρόκειται φυσικά για μικρογραφία ενός αεροπλάνου, σε κλίμακα 1:60. Ο Λούκα έφτιαξε δηλαδή στην κυριολεξία την καλύτερη χάρτινη "σαΐτα" του κόσμου!
Ο Λούκα εμπνεύστηκε από μοντέλα φτιαγμένα από χάρτινους φακέλους που έβλεπε στα μαθήματα αρχιτεκτονικής.
Πέντε χρόνια μετρούσε, έκοβε και κολλούσε μικροσκοπικά κομμάτια χαρτί... ξανά και ξανά.

Έφτιαξε κάθε κομμάτι του τζετ σε κλίμακα 1:60.
Κάθε κάθισμα του πήρε περίπου 20 λεπτά να το φτιάξει.
Οι πόρτες, η μηχανή, τα παράθυρα και τα καθίσματα είναι όλα ακριβή αντίγραφα των κανονικών και μάλιστα οι πόρτες και οι καταπακτές λειτουργούν κανονικά.
Ακόμα, ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε ότι η κατασκευή αυτή του έγινε εμμονή, τόσο που σταμάτησε να πηγαίνει στα μαθήματά του στο κολέγιο για να την ολοκληρώσει. Το αποτέλεσμα βέβαια τον δικαίωσε!
Παγωτό με γεύση... μπύρα;
Αν και το παγωτό αποτελεί αγαπημένη δροσιστική απόλαυση το καλοκαίρι, το χειμώνα οι συνθήκες είναι καταλληλότερες να καταναλωθεί.
Εξάλλου και στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, η κατανάλωση παγωτού είναι δημοφιλής και το χειμώνα.
Κάπως έτσι μια εταιρεία στην Ολλανδία, παρουσίασε μέσα στο καταχείμωνο μια σειρά παγωτών με γεύση μπύρα και μάλιστα με μόλις με 2% αλκοόλ!
Τώρα που είναι καλοκαίρι, τι πιο δροσιστικό μπορείτε να φανταστείτε από ένα παγωτό... μπύρα;
In the Netherlands we now got beer icecream, with 2% alcohol.
Γιατί πρέπει να σταματήσετε αμέσως να πίνετε ανθρακούχο νερό
Πολλοί είναι εκείνοι που «σνομπάρουν» το απλό νερό και δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο ανθρακούχο, όμως πληθαίνουν οι φήμες ότι αυτό επιβαρύνει την υγεία.
Οι φυσαλίδες που νιώθουμε στο στόμα μας όταν πίνουμε ανθρακούχο νερό, προέρχονται από την προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα υπό πίεση, με αποτέλεσμα το νερό να περιέχει ασθενές ανθρακικό οξύ.
Ο Adam Thorne, ένας οδοντίατρος από το Λονδίνο, δήλωσε στην Daily Mail ότι οι παρενέργειες της κατανάλωσης ανθρακούχου νερού μπορεί να είναι αρκετά ανησυχητικές.
Ειδικότερα, εάν το καταναλώνετε καθημερινά, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να χαλάσουν τα δόντια σας.
Οι περισσότεροι από εσάς ίσως να μην γνωρίζατε ακόμα ότι το νερό αυτό είναι πολύ όξινο, λόγω των γεύσεων που συχνά προστίθενται, και που σε συνδυασμό με το ανθρακικό μπορεί να φθείρει το σμάλτο των δοντιών. Ο κίνδυνος βέβαια είναι υπαρκτός μόνο με την συστηματική κατανάλωση του συγκεκριμένου νερού.
Στη χώρα μας ο κίνδυνος δεν είναι τόσο μεγάλος, καθώς τα ανθρακούχα νερά δεν συνήθως δεν αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της κεντρικής Ευρώπης, οι άνθρωποι συνηθίζουν να συνοδεύουν κάθε γεύμα τους με ανθρακούχο νερό, το οποίο έχει μάλιστα γεύσεις. Σε εστιατόρια ξένων χωρών μάλιστα πολλές φορές δεν σερβίρουν νερό βρύσης, παρά μόνο «ανθρακούχο νερό», όπως το αποκαλούν.

Εντυπωσιακά πλάνα από το Σέλας κατέγραψε με τον φακό του ένα ακόμη μέλος του πληρώματος Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
Ο αστροναύτης Τζακ Φίσερ απαθανάτισε το εντυπωσιακό ουράνιο φαινόμενο, σε απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων πάνω από τον πλανήτη μας, δημοσιεύοντας τη σχετική φωτογραφία στο Twitter, την Τρίτη.
Όπως περιέγραψε ο ίδιος, μία από τις αγαπημένες του ασχολίες, στον ελεύθερο χρόνο του, είναι να παρακολουθεί το Σέλας, «το οποίο είναι σχεδόν ζωντανό, καθώς σαρώνει τον ουρανό».
Το Σέλας είναι ένα ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, όταν εισέρχονται σε αυτήν ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια από τον ήλιο, και παρατηρείται ιδίως στις πολικές περιοχές, τόσο στο Βόρειο, όσο και στο Νότιο ημισφαίριο.
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (International Space Station, ISS) χρειάζεται μόλις 90 λεπτά για να κάνει μία πλήρη περιστροφή της Γης, προσφέροντας μία εντυπωσιακή θέα στα μέλη του πληρώματός του.
Ο ISS δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από έξι κοσμοναύτες κάθε φορά, με τους περισσότερους να μένουν εκεί για περίπου έξι μήνες.
Σήμερα, σύμφωνα με τη NASA, τρεις αστροναύτες ζουν και εργάζονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, διεξάγοντας έρευνα που ωφελεί την ανθρωπότητα και επίσης βοηθά στην εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος.
naftemporiki.gr

Αμερικανοί επιστήμονες συγκέντρωσαν δεδομένα "σε πλανητική κλίμακα" από τα smartphones χρηστών για να διαπιστώσουν πόσο δραστήριοι είμαστε, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το BBC.

Η ανάλυση του πανεπιστημίου Στάνφορντ από δεδομένα λεπτό προς λεπτό, συνολικού χρόνου 68 εκατομμυρίων ημερών έδειξε ότι ο μέσος όρος βημάτων που κάνουν καθημερινά οι πολίτες είναι 4.961.

Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στην υψηλότερη θέση με 6.880 βήματα την ημέρα κατά μέσον όρο, ενώ η Ινδονησία βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης με μόλις 3.513.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα της ανάλυσης αποκάλυψαν και κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Τα περισσότερα smartphones διαθέτουν ενσωματωμένο ένα επιταχυνσιόμετρο, δηλαδή έναν αισθητήρα που βρίσκεται τοποθετημένος μέσα στη συσκευή και ο οποίος μπορεί να καταγράψει τον αριθμό των βημάτων. Οι ερευνητές αξιοποίησαν στοιχεία από περισσότερους από 700.000 ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν την εφαρμογή καταγραφής της δραστηριότητας Argus.

Ο Σκοτ Ντελπ, ένας καθηγητής Βιολογικής Μηχανικής και ένας εκ των ερευνητών, δήλωσε στο BBC: "Η μελέτη είναι 1.000 φορές μεγαλύτερη σε κλίμακα από κάθε προηγούμενη με θέμα την ανθρώπινη κίνηση. Έχουν εκπονηθεί εξαιρετικές έρευνες για την υγεία, αλλά η νέα μας μελέτη παρέχει στοιχεία από περισσότερες χώρες, πολύ περισσότερα πρόσωπα και καταγράφει την δραστηριότητά τους σε μια διαρκή βάση. Αυτό ανοίγει την πόρτα σε νέους τρόπους επιστημονικής έρευνας σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα σε σχέση με ό,τι μπορούσαμε στο παρελθόν".

Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Nature και οι συγγραφείς της έρευνας υποστηρίζουν ότι το έργο τους παρέχει σημαντική γνώση για την βελτίωση της ανθρώπινης υγείας.

Για παράδειγμα, ο μέσος όρος βημάτων που κάνουν οι άνθρωποι σε μια χώρα εμφανίζεται ως λιγότερο σημαντικό στοιχείο σε ό,τι αφορά τα επίπεδα της παχυσαρκίας.

Το κυριότερο συστατικό βρέθηκε ότι ήταν η "ανισότητα δραστηριότητας", όπως είναι δηλαδή η ανισότητα στην κατανομή του πλούτου, αλλά αντί για διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών, είναι η διαφορά μεταξύ εκείνων που έχουν την καλύτερη φυσική κατάσταση και τους πιο τεμπέληδες.

Όσο μεγαλύτερη η ανισότητα στα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, τόσο υψηλότερα τα επίπεδα της παχυσαρκίας.

Ο Τιμ Άλτοφ, ένας από τους ερευνητές, δήλωσε: "Για παράδειγμα, η Σουηδία είχε ένα από τα μικρότερα χάσματα μεταξύ της δραστηριότητας πλουσίων και εκείνης των φτωχών...επίσης είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας".

Για παράδειγμα, ενώ ΗΠΑ και Μεξικό εμφανίζουν παρόμοιο αριθμό βημάτων κατά μέσον όρο, οι ΗΠΑ έχουν υψηλότερη ανισότητα δραστηριότητας και επίπεδα παχυσαρκίας.

Οι ερευνητές εξεπλάγησαν από το ότι η ανισότητα στη δραστηριότητα επηρεάζεται κατά πολύ από διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Σε χώρες όπως η Ιαπωνία, όπου τα επίπεδα παχυσαρκίας και ανισότητας είναι χαμηλά, οι άνδρες και οι γυναίκες γυμνάζονταν με παρόμοιους ρυθμούς.

Αλλά σε χώρες με υψηλά επίπεδα ανισότητας, όπως οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία, οι γυναίκες αφιέρωναν λιγότερο χρόνο σε σωματική δραστηριότητα.

Η ομάδα του πανεπιστημίου Στάνφορντ υποστηρίζει ότι τα ευρήματά της βοηθούν στην ερμηνεία των ποσοστών της παχυσαρκίας παγκοσμίως και δίνουν νέες ιδέες για την αντιμετώπισή της.

Για παράδειγμα, οι επιστήμονες αξιολόγησαν 69 αμερικανικές πόλεις για το πόσο εύκολα ήταν να κυκλοφορήσει σε αυτές κάποιος πεζή.

Τα δεδομένα από τα smartphones έδειξαν ότι πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο ήταν φιλικές προς τους πεζούς και είχαν "υψηλό βαθμό καταλληλότητας για περπάτημα".

Αντίθετα, κάποιος χρειάζεται να μετακινηθεί με αυτοκίνητο σε πόλεις με "χαμηλό βαθμό καταλληλότητας για περπάτημα", περιλαμβανομένων του Χιούστον και του Μέμφις.

Εύλογα, οι πολίτες προέκυψε ότι περπατούν περισσότερο σε πόλεις όπου είναι ευκολότερο να περπατάει κάποιος.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει στον σχεδιασμό πόλεων που προωθούν την μεγαλύτερη σωματική δραστηριότητα.
Πώς αυτός ο λαβύρινθος έσωσε ένα μπαρ από το λουκέτο στην Ινδία
Μπορείτε να μαντέψετε γιατί αυτό το μπαρ έχει έναν λαβύρινθο στην είσοδό του;
Ένας ιδιοκτήτης μπαρ στην Κεράλα της Ινδίας, ήρθε αντιμέτωπος με έναν καινούργιο νόμο και βρήκε τρόπο να τον παρακάμψει! Ο νέος νόμος έπληξε σκληρά τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και πολλοί από αυτούς χρειάστηκε να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αλλά ένας ιδιοκτήτης μπαρ στην Κεράλα φαίνεται να έχει επιτύχει έναν αποτελεσματικό, αν και ασυνήθιστο, τρόπο! Για να παρακάμψει έναν πρόσφατο νόμο του Ανώτατου Δικαστηρίου που απαγόρευε την πώληση αλκοόλ σε απόσταση 500 μέτρων από εθνικές οδούς, έφτιαξε έναν λαβύρινθο.
Μίσθωσε κάποιους εργάτες και πέρασε τρεις μέρες βάζοντας μια σειρά τσιμεντένιων τοίχων που ουσιαστικά μετέτρεψαν τον προηγουμένως ίσιο δρόμο που οδηγούσε στην είσοδο σε ένα λαβύρινθο. Τώρα, η απόσταση με τα πόδια από την εθνική οδό προς το μπαρ του είναι 520 μέτρα, και έτσι, τεχνικά, του επιτρέπει να πουλά αλκοόλ!
Ο ιδιοκτήτης και οι υπάλληλοι πάντως είναι πεπεισμένοι ότι είναι απολύτως νόμιμο!

 
6 εστιατόρια στην Β. Κορέα που δεν θα δεις ποτέ από κοντά
Σε μια χώρα όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ένα fast food γεύμα, πόσο μάλλον κάπου πιο ακριβά, είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον να δει κανείς τι υπάρχει στην Βόρεια Κορέα σε σχέση με τα εστιατόρια. Δείτε τη λίστα με τα 6 πιο γνωστά.
The Revolve Restaurant
Εστιατόριο στον 47ο όροφο του ξενοδοχείου Yanggakdo στην Πιονγκγιάνγκ. Δεν γυρίζει παρόλο που αυτό υπόσχεται το όνομά του.


The Diplomatic Club
To Diplomatic Club είναι ένα συγκρότημα με μπαρ, καραόκε δωμάτια και εστιατόρια. Οι τουρίστες έρχονται τακτικά εδώ. Τις περισσότερες φορές δεν είναι εντελώς έρημα, αλλά πολύ συχνά μπορεί να είσαι ο μοναδικός που γευματίζει σε μια τεράστια αίθουσα. Είναι ένα από τα λίγα μέρη που ανοίγουν μέχρι αργά το βράδυ στην Πιονγκγιάνγκ.

Kuksu House
Χρήστης στο Trip Advisor λέει: "Πολύ νόστιμα κορεάτικα ζυμαρικά και φτηνά. Η αυλή είναι πολύ καλή, όμορφα διακοσμημένη, το προσωπικό φιλικό και ευγενικό. Όλα τέλεια"
Shop Restaurant Pyongyang
To λέει και το όνομά του, ένα εστιατόριο μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ. 
Turtle Ship Restaurant
Το φαγητό είναι πολύ και νόστιμο - τα πιάτα έρχονται και πάνε με κάθε παραγγελία. Υπάρχουν λαχανικά, ψάρια και κοτόπουλο και συχνά, καραόκε! Όλα αυτά εν πλώ.
Εστιατόριο Koryo 
Το ξενοδοχείο διαθέτει το δικό του ζυθοποιείο, που σερβίρει δύο είδη μπύρας, ξανθιά και μαύρη. Ωραία φαγητά, φτηνά ποτά και μια ρετρό γοητεία - πίσω στη δεκαετία του '80.


 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!