Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Η εταιρεία παραγωγής της ταινίας απέσυρε την αφίσα μετά τις έντονες αντιδράσεις από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης 
 
Η Paramount απέσυρε την αφίσα της ταινίας των διάσημων κινουμένων σχεδίων η οποία προκάλεσε αντιδράσεις επειδή για πολλούς παρέπεμπε στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Στην επίμαχη αφίσα οι τέσσερις ήρωες της ταινίας, πέφτουν από ένα φλεγόμενο ουρανοξύστη, ενώ αναγράφεται και η ημερομηνία της κυκλοφορίας της ταινίας στην Αυστραλία, που είναι στις 11 Σεπτεμβρίου.

Μετά τα αρνητικά σχόλια και την έντονη κριτική που δέχθηκε η εταιρία, την διέγραψε από το twitter και από το facebook και παραδέχθηκε πως ο συνδυασμός της εικόνας με την ημερομηνία ήταν λανθασμένη και ζήτησε συγγνώμη από όλους.

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Λυπούμαστε βαθιά που χρησιμοποιήσαμε αυτή την αφίσα στα πλαίσια της καμπάνιας προώθησης της κυκλοφορίας της ταινίας στις αυστραλιανές αίθουσες, στις 11 Σεπτεμβρίου. Δεν είχαμε στόχο να προσβάλουμε κανέναν και λάβαμε άμεσα μέτρα για διακοπή της χρήσης της».

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η 28χρονη αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο Μέγκαν Φοξ, βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1984.

Τα «Χελωνονιτζάκια» θα κάνουν πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 8 Αυγούστου, ενώ στην Ελλάδα, έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου.

http://www.newsbomb.gr 


7 χρήσιμες πληροφορίες για έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους της καλοκαιρινής περιόδου.
1. Τι είναι η θερμοπληξία
Η θερμοπληξία είναι ουσιαστικά το τελικό στάδιο της υπερθέρμανσης του οργανισμού και συμβαίνει όταν αυτό ξεπεράσει τους 40ο C. Η κατάσταση είναι σοβαρή και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι τις πρώτες βοήθειες για αυτήν.

2. Συμπτώματα
Δεν απαιτούν όλα τα συμπτώματα της θερμοπληξίας θερμόμετρο για να διαπιστώσετε το υψηλό της θερμοκρασίας σας.
Άλλα συμπτώματα είναι το αίσθημα της ναυτίας και ο εμετός, το αναψοκοκκινισμένο δέρμα, η δυσκολία στην αναπνοή και η ταχυκαρδία.
Συνέπειες ακόμα της θερμοπληξίας αποτελούν οι μυικές κράμπες, η αδυναμία, οι πονοκέφαλοι, η σύγχυση και –παραδόξως- η μη εφίδρωση. Σε ακραίες δε περιπτώσεις, η θερμοπληξία μπορεί να προκαλέσει και απώλεια των αισθήσεων.
3. Ομάδες υψηλού κινδύνου
Η θερμοπληξία μπορεί να πλήξει όλους μας, αλλά συγκεκριμένες ομάδες ατόμων έχουν υψηλότερο ποσοστό κινδύνου. Τα βρέφη και οι ηλικιωμένοι, είναι δυο από αυτές, όπως επίσης και οι αθλητές. Γενικότερα, όποιος εργάζεται ή δραστηριοποιείται υπαίθρια, κάτω από τον ήλιο και δεν πίνει αρκετό νερό είναι δεκτικός στο να πάθει θερμοπληξία.

4. Η λήψη φαρμάκων αυξάνει τον κίνδυνο
Φάρμακα όπως εκείνα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των αλλεργιών και της υψηλής πίεσης, τα διουρητικά, όσα αφορούν στην καρδιά και την επιληψία, τα αντικαταθλιπτικά και τα αντιψυχωτικά αυξάνουν τις πιθανότητες να πάθει θερμοπληξία το άτομο που παίρνει, καθώς αλλοιώνουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το σώμα και αντιδρά στην αυξημένη θερμοκρασία.
5. Τρόποι αντιμετώπισης
Όταν εντοπίζετε κάποιον που πιθανώς έχει πάθει θερμοπληξία, καλό είναι οι αντιδράσεις σας να είναι γρήγορες και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καλέσετε τις πρώτες βοήθειες. Εν τω μεταξύ, μεταφέρετέ τον σε σκιερό και δροσερό μέρος, βγάλτε του όσο το δυνατό περισσότερα ρούχα, βάλτε παγοκύστες κάτω από τις μασχάλες του και δώστε του να πιει κρύο νερό ή κάποιο υγρό. Φροντίστε να μην πιει καφέ ή αλκοόλ, καθώς αφυδατώνουν και δεν θα  του κάνουν καλό.

6. Τι κάνουμε μετά
Εφόσον κάποιος ξεπεράσει τη θερμοπληξία, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως ο οργανισμός χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει πλήρως. Το σώμα παραμένει ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες για μια περίπου εβδομάδα μετά το συμβάν, γι’ αυτό καλό είναι να μείνει ο ασθενής μακριά από τη ζέστη, να μην ασχοληθεί με κοπιώδη εργασία και να ξεκουραστεί. Τέλος, σημαντικό είναι να ακολουθηθούν επί λέξει οι οδηγίες του γιατρού που τον παρακολουθεί.
7. Πρόληψη
Για να αποφύγετε τη δυσάρεστη κατάσταση της θερμοπληξίας πίνετε πολλά υγρά, ώστε να αποφύγετε την αφυδάτωση, ενώ αν ιδρώνετε πολύ, καλό είναι να αναπληρώνετε τους ηλεκτρολύτες σας, με κάποιο ενεργειακό ποτό ή νερό καρύδας. Τέλος, επιλέγετε ρούχα ελαφριά, ανοιχτόχρωμα και φαρδιά και προτιμάτε τις σκιές.
clickatlife.gr
Έπειτα από έξι χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Εθνική μας ομάδα ο Τάκης Φύσσας αποχωρεί από τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τον ευχαριστεί για τον προσφορά του και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ευχαριστεί τον Τάκη Φύσσα για τις υπηρεσίες που παρείχε στην Εθνική Ομάδα Ανδρών από τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή από το 2008 έως και σήμερα.

Η ΕΠΟ εύχεται στον Τάκη Φύσσα τα καλύτερα για τη συνέχεια της καριέρας του και θεωρεί δεδομένη την επιτυχία του με ό,τι και αν αποφασίσει να ασχοληθεί στο μέλλον στο χώρο του ποδοσφαίρου".

http://www.enikos.gr 
Αργοπίνοντας το ποτό της, η ελεύθερη από τις τρεις φίλες λέει:

-Την περασμένη Παρασκευή, μετά τη δουλειά, πήγα στο γραφείο του φίλου μου που δούλευε ως αργά, φορώντας μόνο ένα δερμάτινο πανωφόρι. Πριν χτυπήσω την πόρτα, έβαλα μια μάσκα, άφησα το πανωφόρι να γλιστρήσει από πάνω μου και έμεινα με ένα δερμάτινο κορσάζ, κάλτσες μαύρες νάιλον και ψηλά τακούνια. Ο φίλος μου ερεθίστηκε τόσο που κάναμε παθιασμένο έρωτα πάνω στο γραφείο του.


Η αρραβωνιασμένη αφήνει ένα νευρικό γελάκι και λέει:
-Περίπου τα ίδια είχα κι εγώ! Όταν ο αρραβωνιαστικός μου ήρθε την Παρασκευή, με βρήκε να φοράω μια μαύρη μάσκα , δερμάτινο κορσάζ, μαύρες νάιλον κάλτσες και ψηλοτάκουνες γόβες. Ερεθίστηκε τόσο, που κάναμε έρωτα όλη τη νύχτα, και τώρα θέλει να επισπεύσουμε την ημερομηνία του γάμου.

Η παντρεμένη αφήνει αργά το ποτήρι της στο μπαρ και λέει:
-Εγώ το σχεδίασα πολύ καλά. Άφησα τα παιδιά στη μητέρα μου, έκανα ένα αρωματισμένο μπάνιο, έβαλα ένα σφιχτό δερμάτινο κορσάζ, ζαρτιέρες και μαύρες νάιλον κάλτσες και δωδεκάποντες γόβες. Τελείωσα την προετοιμασία μου με μια μαύρη μάσκα. Όταν ο άντρας μου επέστρεψε από τη δουλειά του, πήγε στο ψυγείο και πήρε μια μπύρα, πήρε το τηλεκοντρόλ, με κοίταξε, κάθισε στον καναπέ και είπε:
-Δεν μου λες, Μπάτμαν, τι έχει να φάμε για βράδυ?

Η άνοδος του αποκαλούμενου «Internet of Things» και των «έξυπνων σπιτιών» γενικότερα θεωρείται αναπόφευκτο χαρακτηριστικό του κοντινού μέλλοντος, καθώς όλο και περισσότερες οικιακές συσκευές αποκτούν τη δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Αν και αυτό θεωρείται σε γενικές γραμμές πρόοδος, η HP Security Research κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε σχετική ανάλυσή της, καθώς, όπως σημειώνει, με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν νέες «οδούς» επίθεσης για χάκερ.
Σύμφωνα με την εν λόγω αναφορά, η HP Security Research εξέτασε 10 από τις πλέον δημοφιλείς συσκευές που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο του «Internet of Things», με αποτέλεσμα τον εντοπισμό ενός «ανησυχητικά υψηλού μέσου όρου τρωτών σημείων», που κυμαίνονταν από το διαβόητο Ηeartbleed μέχρι Denial of Service, αδύναμους κωδικούς και cross-site scripting.
Oι συσκευές, όπως επισημαίνεται, προέρχονταν από κατασκευαστές τηλεοράσεων, webcams, θερμοστατών, hubs για έλεγχο πολλαπλών συσκευών, «έξυπνων» κλειδαριών κ.α, ενώ στην πλειονότητά τους χρησιμοποιούσαν κάποια μορφή cloud υπηρεσίας. Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρχαν εφαρμογές για φορητές συσκευές, που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση πρόσβασης ή ελέγχου εξ αποστάσεως.
Όπως αναφέρεται, το 90% των συσκευών συνέλλεγαν τουλάχιστον ένα «κομμάτι» προσωπικών δεδομένων (μέσω φορητής συσκευής, cloud ή εφαρμογής), το 70% χρησιμοποιούσαν μη κρυπτογραφημένες υπηρεσίες δικτύου, έξι στις 10 δημιουργούσαν προβληματισμούς σχετικά με την ασφάλεια των web interfaces τους, το 80% δεν απαιτούσαν επαρκώς «ισχυρούς» κωδικούς και το 70% επέτρεπεαν σε έναν επιτιθέμενο να εντοπίσει έγκυρους λογαριασμούς χρήστη.
To τελικό συμπέρασμα της αναφοράς είναι ότι ο κόσμος των διασυνδεδεμένων «έξυπνων» συσκευών είναι ήδη εδώ, αν και βρίσκεται στα πρώιμα στάδιά του. «Μέχρι το 2020, σύμφωνα με μελέτες της Gartner, το Internet of Things θα αποτελείται από 26 δισεκατομμύρια ʽμονάδεςʼ. Ευτυχώς υπάρχει ακόμα χρόνος για να ασφαλιστούν οι συσκευές πριν οι καταναλωτές τεθούν σε κίνδυνο».
naftemporiki.gr
Τον Απρίλιο το Facebook είχε ενημερώσει τους χρήστες του ότι θα σταματήσει την υποστήριξη του chat μέσα από τις mobile εφαρμογές και πρότεινε τους χρήστες να κατεβάσουν τον Messenger.

Aπό σήμερα, το Facebook αρχίζει να προτρέπει τους χρήστες της mobile εφαρμογής, ότι θα πρέπει να κατεβάσουν το Messenger, αφού σε λίγο καιρό δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν μηνύματα και να κάνουν chat, μέσω της βασικής mobile εφαρμογής.

Η αιτιολογία του κοινωνικού δικτύου για την διχοτόμηση της εφαρμογής για smartphones, είναι ότι έτσι οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες, από την κάθε εφαρμογή ξεχωριστά.

Αυτό σημαίνει κατά 20% γρηγορότερη ανταλλαγή μηνυμάτων και stickers.

Εάν κάποιος λαμβάνει μήνυμα και δεν έχει τον FB Messenger, η εφαρμογή του Facebook θα εμφανίζει την ειδοποίηση, και θα παραπέμπει το χρήστη είτε να τον κατεβάσει ή να το επισκεφθεί για να απαντήσει.

Όσοι χρησιμοποιούν το mobile site, την εφαρμογή του iPad ή την αντίστοιχη για Windows Phone, δε χρειάζεται να εγκαταστήσουν τον FB Messenger.

http://www.4news.gr 
Καμπανάκι κινδύνου από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Η επιδημία του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και κινδυνεύει να πλήξει και άλλες χώρες, προειδοποιεί ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα Μπαρτ Γιάνσενς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Libre Belgique.

«Η επιδημία αυτή είναι πρωτοφανής, τελείως εκτός ελέγχου και η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς, διότι η επιδημία εξαπλώνεται, κυρίως στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, όπου υπάρχουν πολύ μεγάλες εστίες», λέει.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την εξέλιξη της κατάστασης ιδιαίτερα στις δύο αυτές χώρες, όπου η εξάπλωση της επιδημίας γίνεται ανεξέλεγκτα και με μη ορατό τρόπο…Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί αρκετά σύντομα, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος εξάπλωσης και σε άλλες χώρες», προειδοποιεί προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν προβλέψεις διότι «δεν έχουμε ποτέ αντιμετωπίσει τέτοια επιδημία. Λείπει η συνολική εικόνα για να κατανοήσουμε πού εντοπίζονται τα κύρια προβλήματα».

«Εναπόκειται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και στις κυβερνήσεις να διαθέσουν και να οργανώσουν περισσότερα μέσα αντιμετώπισης ώστε να φθάσουν στο αναγκαίο επίπεδο από το οποίο θα αρχίσει ο έλεγχος της επιδημίας», καταλήγει.

Η επιδημία εκδηλώθηκε αρχικά στη Γουινέα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Μέχρι τις 23 Ιουλίου είχαν εμφανισθεί 1.201 καταγεγραμμένα κρούσματα, τα 672 θανατηφόρα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ.

Ο ιός Εμπολα μεταδίδεται μέσω απευθείας επαφής με το αίμα, τα σωματικά υγρά ή τους ιστούς των μολυσμένων ανθρώπων ή ζώων. Ο αιμορραγικός πυρετός που προκαλεί εμφανίζεται με αιμορραγίες, εμετούς και διάρροια. Το ποσοστό θνησιμότητας κυμαίνεται από 25% μέχρι 90% στον άνθρωπο και δεν υπάρχει εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού.

http://peiraxtiri.gr



Στο πένθος έχει βυθιστεί ολόκληρη η Αμοργός και η τοπική κοινότητα των καλοκαιρινών κατασκηνωτών για τον άδικο χαμό της 25χρονης...
Μάγδας από τη Μεγαλόπολη, η οποία έφυγε ξαφνικά όσο κοιμόταν το βράδυ της 30ης Ιουλίου. Οι άνθρωποι του νησιού μιλούν για την πιο όμορφη παρουσία του φετινού καλοκαιριού στην Αμοργό, ενώ η αιτία θανάτου φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι ένα από όλα τα χαρακτηριστικά της Μάγδας που την έκαναν τόσο όμορφη και επιθυμητή από όλους.

Η νεαρή καλλονή βρέθηκε στις 11 μμ. από το ζευγάρι της διπλανής σκηνής με μία από τις πολλές τζίβες που είχε περιπλέξει τα μακρυά καστανόξανθα μαλλιά της να της έχει φράξει την αναπνευστική οδό. Έντρομοι άρχισαν να τραβούν την τζίβα από το λαιμό της νεαρής χωρίς επιτυχία, και να φωνάζουν για τη βοήθεια κάποιου γιατρού. Μέχρι να φτάσει ο ιατρός, ο Αντώνης Θ. - γνωστός και ως «Μαγκάιβερ» του κάμπινγκ - είχε καταφέρει να αποφράξει το λαιμό της Μάγδας με τη χρήση τροχαλίας, οδοντικού νήματος και ενός πασσάλου, μάταια όμως καθώς ήταν ήδη πολύ αργά. Τελικά, στις 11:23 μμ. διαπιστώθηκε ο θάνατος της άτυχης κοπέλας.


Ο Γιώργος Κ., φοιτητής ναυπηγικής του ΕΜΠ που είχε την τύχη να γνωρίσει και να συνάψει δεσμό με την Μάγδα κατά τις καλοκαιρινές διακοπές που άρχισαν στης αρχές Ιουλίου, διηγείται σε κατάσταση σοκ, σε συντάκτη του «Κουλουριού» που βρισκόταν τυχαία στο κάμπινγκ της Αμοργού: «Δεν το πιστεύω, είμαι συντετριμμένος. Πως γίνεται να την πάτησε έτσι αυτός ο άγγελος; Ξέρω ότι πολλοί λένε ότι οι όμορφες του κάμπινγκ συνήθως δεν είναι αντικειμενικά πολύ όμορφες, αλλά αποκτούν αξία επειδή συναγωνίζονται μόνο τις κοπέλες που υπάρχουν στο κάμπινγκ εκείνη τη στιγμή. Η Μάγδα ήταν όμως πραγματικά πολύ ωραία, την φωνάζανε με κωδικό όνομα “το πιστόλι” στην παρέα μας. Είναι μια μεγάλη απώλεια για το νησί και για εμένα προσωπικά. Θα την θυμάμαι για πάντα, σκέφτομαι να κάνω ένα τατουάζ-δάκρυ στο δεξί μου δείκτη στη μνήμη της.»

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το σκηνικό έγινε στη Νέα Κηφισιά. Μέσα σε δευτερόλεπτα η περιοχή είχε γεμίσει με οπλισμένους άνδρες, ενδεδυμένους με στολές που θύμιζαν πολύ τις αντίστοιχες των Ειδικών Δυνάμεων. Οι γύρω γείτονες καλούν... την τηλεόραση, ισχυριζόμενοι πως «εντοπίστηκε η γιάφκα του Μαζιώτη». Τελικά, η εμφάνιση των πρώτων... ζόμπι βάζει κάπως τα πράγματα στη θέση τους. Ε δεν μπορεί, ταινία θα γυρίζουν!
Πίσω από τις κάμερες, ο Γιάννης Ζαφειρίου, ο «2nd Unit Director» της αγγλικής ταινίας τρόμου «Apocalypse», υπεύθυνος για τις σκηνές στην Ελλάδα. «Η ταινία είναι ανεξάρτητη παραγωγή μεγάλου μήκους. Θα χρησιμοποιηθούν πλάνα γυρισμένα σε 10 χώρες του κόσμου, σε μια διεθνή συμπαραγωγή με ανεξάρτητους κινηματογραφιστές σαν κι εμένα, οι οποίοι τραβάμε υλικό σε στυλ "found footage", τα οποία έχουν γυρίσει υποτίθεται απλοί άνθρωποι σε διαφορετικά μέρη του κόσμου στην καθημερινότητά τους. Κατά λάθος βιντεοσκοπούν και τα ζόμπι να τους επιτίθενται».

Ο σκηνοθέτης στην άλλη άκρη της γραμμής ακούγεται ενθουσιασμένος: «Ολο αυτό το υλικό που τραβάμε εμείς ανά τον κόσμο θα εισαχθεί στην κανονική ταινία και θα προβάλλεται στις οθόνες ενός ειδησεογραφικού σταθμού.
Ηρωίδα είναι μια δημοσιογράφος που προσπαθεί να ενημερώσει τον κόσμο για την "Αποκάλυψη" των ζόμπι ενώ η ταινία θα είναι κανονικά γυρισμένη, με στρωτή πλοκή, χαρακτήρες και γραμμική κινηματογράφηση, δίχως δηλαδή ντοκιμαντερίστικο εφέ.
Τα διεθνή κομμάτια είναι απλά ένα έξτρα υλικό, βασικό για την πλοκή, αλλά γυρισμένο με  διαφορετικό στυλ, ώστε να αποδοθεί μια διεθνής δράση, συμβατή με το βασικό στόρι της ταινίας».
Στην Ελλάδα έκανε κάστινγκ από το facebook, «γνώριζα όμως και κάποια παιδιά που είχαν δουλέψει στο "Κακό" (σ.σ.: ελληνική παραγωγή τρόμου). Eτσι τα πράγματα στήθηκαν πολύ εύκολα» εξηγεί.
Ο Ζαφειρίου ξεκίνησε ως μικρομηκάς για να βρεθεί στην παραγωγή της τηλεοπτικής εκπομπής «Κάτι ψήνεται», «ώσπου αντιλήφθηκα πως η παραγωγός εταιρεία ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Αποφάσισα να φύγω για Αμερική όπου και είχα κάποιους γνωστούς - μέσα σε λίγες μέρες είχα πουλήσει όλα τα έπιπλά μου και ήμουν έτοιμος για το ταξίδι.
Στο Λος Αντζελες σπούδασα διεύθυνση φωτογραφίας και μόλις πριν από λίγο καιρό κατόρθωσα να πάρω και την πράσινη κάρτα» μού λέει χαρούμενος.
tanea.gr
Σοκ έπαθε ένας άντρας στην Ινδία όταν πήγε να κάνει ντους και παραλίγο να πέσει πάνω σε ένα τεράστιο κροκόδειλο ο οποίος είχε βρει καταφύγιο στο μπάνιο του.

"Στην αρχή δεν ήξερα καν αν ήταν ζωντανός, απλώς καθόμουν φορώντας το μπουρνούζι μου και τον κοιτούσα. Ξαφνικά, μετά, τον είδα να ανοιγοκλείνει τα μάτια του και άρχισα να τρέχω όσο πιο γρήγορα μπορούσα κλείνοντας δυνατά την πόρτα πίσω μου", σημείωσε ο 41χρονος Kalpesh Patel ο οποίος μένει στο χωριό Sojitra στην περιοχή Anand του Gujarat, που βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα από την πόλη του Ahmedabad.

Μάλιστα, όταν είπε στη γυναίκα του και τα παιδιά να μην πάνε στο μπάνιο γιατί υπήρχε μέσα ένας τεράστιος κροκόδειλος, στην αρχή δεν τον πίστεψαν.

"Δεν έχω ιδέα πως μπήκε στο σπίτι ή γιατί επέλεξε να πάει σε αυτό το σημείο, όμως δεν ήμασταν προετοιμασμένοι ώστε να τον βγάλουμε έξω. Καλέσαμε την αστυνομία η οποία συνεννοήθηκε με τους υπαλλήλους της δασοκομίας προκειμένου να πιάσουν τον κροκόδειλο. Το τελευταίο πράγμα που είδα είναι να τον απομακρύνουν σε ένα κλουβί" ανέφερε ο 41χρονος Ινδός.

Η τοπική αστυνομία είπε ότι ο κροκόδειλος μεταφέρθηκε σε μια λίμνη στο κοντινό χωριό Malataj, όπου αφέθηκε ελεύθερος.

http://www.thestival.gr
Μήνυση εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης κατέθεσαν δύο μέλη της φεμινιστικής ομάδας «Pussy Riot» για την ποινή φυλάκισης που τους επιβλήθηκε μετά τη διαμαρτυρία τους σε καθεδρικό ναό της Μόσχας.

Η Μαρία Αλιόχινα και η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα καταγγέλλουν ότι υπέστησαν βασανιστήρια στη φυλακή.

Οι δύο Ρωσίδες έχουν προσφύγει κατά της χώρας τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ζητούν χρηματική αποζημίωση 120.000 ευρώ η καθεμία και 10.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

Ο πατέρας της Τολοκονίκοβα υποστήριξε με δηλώσεις του στη δημοφιλή ρωσική εφημερίδα «Moskovskiy Komsomolets», ότι θα έπρεπε να έχουν ζητήσει μεγαλύτερο χρηματικό ποσό: «Τι μπορώ να πω; Καλά κορίτσια! Όμως, κατά τη γνώμη μου το απαιτούμενο ποσό είναι πολύ μικρό. Θα έπρεπε να είχαν ζητήσει 250 εκατ. ευρώ, όχι 250.000 ευρώ».

Η Αλιόχινα και η Τολοκονίκοβα ήταν μεταξύ των πέντε μελών της ομάδας «Pussy Riot» που τον Φεβρουάριο του 2012 επιχείρησαν, φορώντας κουκούλες, να ερμηνεύσουν στο εσωτερικό του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος στη Μόσχα το τραγούδι «Mother of God, Drive Putin Out».

Ωστόσο, η δράση τους διακόπηκε από το προσωπικό του καθεδρικού ναού και οι δύο ενάγουσες συνελήφθησαν μαζί με ένα τρίτο μέλος της ομάδας.

Στη συνέχεια και οι δύο καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία του χουλιγκανισμού. Η περίοδος κράτησης και προφυλάκισής τους κράτησε συνολικά 21 μήνες.

Η υπόθεσή τους καλύφθηκε ευρέως από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης.

Από την άλλη, οι πράξεις τους θεωρήθηκαν βλάσφημες από πολλούς Ρώσους και η Ορδόδοξη Εκκλησία τις καταδίκασε.

Οι Αλιόχινα και Τολοκονίκοβα απευθύνθηκαν για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον Ιούνιο του 2012, όταν ακόμα εξακολουθούσαν να εκκρεμούν υποθέσεις εις βάρος τους στη Ρωσία.

Υποστηρίζουν ότι η δίκη και η οι συνθήκες κράτησής τους παραβίασαν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Όπως υπαγορεύουν άρθρα της συγκεκριμένης σύμβασης, την οποία έχει υπογράψει και η Ρωσία, τα βασανιστήρια απαγορεύονται, ενώ κατοχυρώνονται η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην ασφάλεια, την ελευθερία και τη δίκαιη δίκη.
tanea.gr
Το ποσοστό των ανέργων στην Ευρωζώνη μειώθηκε τον Ιούνιο του 2014 στο 11,5%, από 11,6% τον Μάιο και 12% τον Ιούνιο του 2013.

Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από τον Νοέμβριο του 2012, με την Ελλάδα να διατηρεί το υψηλότερο ποσοστό ανέργων στη ζώνη του ευρώ και την ΕΕ.

Με βάση τα πλέον πρόσφατα ελληνικά στατιστικά στοιχεία (Απρίλιος 2014), η ανεργία στην Ελλάδα ανερχόταν στο 27,3%, στην Ισπανία στο 24,5% ενώ στην ΕΕ ήταν κατά μέσον όρο στο 10,2%, δηλαδή πάνω από τα 25 εκατομμύρια σε απόλυτο αριθμό.

Ποσοστά ανεργίας της τάξεως του 5% εμφάνισαν τον Ιούνιο η Αυστρία, η Γερμανία και η Μάλτα.

Ως προς την ανεργία των νέων, η Ελλάδα με 56,3% και η Ισπανία με 53,5% διατηρούν επίσης τα θλιβερά πρωτεία.

Για 4,5 χρόνια και πιο συγκεκριμένα για 53 ολόκληρους μήνες, ένα θηλυκό χταπόδι έμεινε ξύπνιο, σχεδόν ακίνητο και νηστικό προκειμένου να προστατεύσει τα αυγά της από τα παγωμένα νερά των βαθέων του ωκεανού όπου τα γέννησε, στα 1.400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στον Ατλαντικό Ωκεανό, ανοικτά της Καλιφόρνια.

Οι επιστήμονες που το παρακολουθούσαν νυχθημερόν δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνας στους στην επιθεώρηση PLOS One. Όπως ανακοίνωσαν, το χταπόδι δεν κοιμήθηκε ούτε λεπτό αυτούς τους 53 μήνες. Το διάστημα αυτό είναι ρεκόρ αγρύπνιας για οποιοδήποτε ζωντανό είδος στον πλανήτη έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.
Ακόμη και όταν οι επιστήμονες πλησίασαν ειδική συσκευή για να δώσουν στο χταπόδι κάτι να φάει, συγκλονισμένοι από τη φροντίδα του για τα μικρά του, εκείνο δεν έκανε την παραμικρή κίνηση.
Οι ειδικοί υποθέτουν πάντως ότι αντλούσε κάποια θρεπτικά συστατικά από τη χλωρίδα του βράχου πάνω στο οποίο ήταν κολλημένο ή από τα ίδια του τα αυγά.
Ενώ η πραγματικά "σούπερ - μαμά", όπως την ονόμασαν, πέθανε λίγο αφότου επωάστηκαν τα αυγά της.
Τα χταπόδια περνούν το 1/4 της ζωής τους φυλάσσοντας τα αυγά τους μέχρι να επωαστούν αλλά το συγκεκριμένο έσπασε κάθε ρεκόρ.
Στην τελική ευθεία για την αποστολή τους από το ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκονται οι προκηρύξεις 1.140 θέσεων μόνιμου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού στη ΔΕΗ ΑΕ και στον «Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Μετά και την ψήφιση του νέου Νόμου 4273 για τη δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας («μικρή ΔΕΗ»), η «μεγάλη» ΔΕΗ επείγεται για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό όλων σχεδόν των ειδικοτήτων.
Η πρώτη προκήρυξη θα αφορά ειδικούς επιστήμονες με μεταπτυχιακά και η δεύτερη πτυχιούχους ΑΕΙ – ΤΕΙ και κυρίως τεχνίτες σε ορυχεία, ατμοηλεκτρικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς, καθώς και στο δίκτυο διανομής.
Έως το τέλος Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, η οποία θα κορυφωθεί τον Αύγουστο.


aftodioikisi.gr
Μπορεί η αγορά των καινούργιων μοτοσυκλετών να έχει κατακρημνιστεί τα τελευταία χρόνια, όμως η αντίστοιχη των μεταχειρισμένων, καλά κρατεί.

Περισσότερες από 100.000 μοτοσυκλέτες εκτιμάται ότι αλλάζουν χέρια κάθε χρόνο την τελευταία τριετία. Ο λόγος είναι προφανώς η τιμή αγοράς σε συνδυασμό με τον υπερπληθυσμό που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία «προ κρίσης» χρόνια.

Ένα σημαντικό πρόβλημα στο θέμα αυτό είναι η κατάσταση της προς αγορά μοτοσυκλέτας. Μια μοτοσυκλέτα μπορεί να δείχνει άρτια και σε καλή κατάσταση, όμως είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την πραγματική της κατάσταση και αν έχει δεχτεί επισκευή μετά από κάποια πτώση.



Μπορεί τα πλαστικά μέρη και όσα τμήματα έχουν τρωθεί (συνήθως μανέτες, εξάτμιση, τιμόνι κλπ) να έχουν αντικατασταθεί, όμως είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς αν το πλαίσιό της ή το ψαλίδι εξακολουθούν να είναι ίσια.



Ένα έστω και ελάχιστα στραβό πλαίσιο επηρεάζει την οδήγηση σε μια κλίμακα από την ελαφρά απόκλιση και δυσκολία στην ευθύγραμμη κίνηση ως την αδυναμία να κινηθεί ίσια και διαφορετική συμπεριφορά σε δεξιές και αριστερές στροφές. Αυτά επηρεάζουν την οδήγηση τόσο στη διάρκεια μία στροφής ακόμη περισσότερο όμως στο φρενάρισμα.



Για τον έλεγχο του πλαισίου χρειαζόταν ως τώρα μια χρονοβόρα και ανάλογα υψηλού κόστους διαδικασία. Η μοτοσυκλέτα θα έπρεπε να λυθεί, να αποχωριστεί τον κινητήρα της και να μπει στην ειδική καλίμπρα ώστε να μετρηθεί με ακρίβεια. Ο χρόνος ξεπερνούσε τις 4 ημέρες και το κόστος τα 500 ευρώ. Ωστόσο όταν πρόκειται για αγορά και ακόμη περισσότερο για την ασφάλεια, αρκετοί μέλλοντες ιδιοκτήτες το επιζητούσαν.



Μια νέα μέθοδος μέτρησης του πλαισίου απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία και μειώνει το χρόνο της «εξέτασης» στα 20 λεπτά και το κόστος στα 20 ευρώ. Πρόκειται για μια συσκευή ακριβείας που τοποθετείται στη μοτοσυκλέτα και με τη χρήση ακτίνων λέιζερ μετρά με ακρίβεια χιλιοστού ενδεχόμενες αποκλίσεις και βλάβες στο πλαίσιο.



Εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα, μικρή η μεγάλη, κάθε τύπου, ηλικίας και τύπου πλαισίου, καθώς χρησιμοποιεί τους τροχούς της για την μέτρηση τους -κατά πόσο βρίσκονται σε απόλυτη ευθεία μεταξύ τους.



Το σύστημα έχει εισαχθεί στην Ελλάδα από τα Καταστήματα Παπασταύρου Shops, που συνδυάζουν τον έλεγχο αυτό με ταυτόχρονο δωρεάν έλεγχο 32 ακόμη σημείων σε όλα τα μέρη της (κινητήρας, φρένα, διαρροές, μετάδοση κλπ) ώστε να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος την ακριβή κατάσταση της μοτοσυκλέτας που ενδιαφέρεται να αγοράσει.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε εδώ 







news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!