Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Τα πλαστικά πνίγουν τη Μεσόγειο θάλασσα
Τα πλαστικά, κάθε είδους και μεγέθους, πνίγουν τη Μεσόγειο θάλασσα: μπουκάλια, σακούλες αλλά και μικροΐνες πλαστικών, αόρατες στο μάτι, συσσωρεύονται στην Μεσόγειο θάλασσα, τόσο στην επιφάνεια, όσο και κάτω από αυτήν, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.
Σε δειγματοληπτικές έρευνες που έγιναν, βρέθηκε ένα τουλάχιστον πεταμένο πλαστικό αντικείμενο κάθε τέσσερα τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας νερού. Η συνολική ποσότητα πλαστικών αντικειμένων μόνο στην επιφάνεια της Μεσογείου εκτιμάται γύρω στους 1.000 τόνους (από 756 το λιγότερο έως 2.969 τόνους το πολύ).
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Αντρέ Κοθάρ του Πανεπιστημίου του Κάντιθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, σύμφωνα με το BBC, ανέφεραν ότι η Μεσόγειος έχει εξελιχθεί πλέον σε ζώνη μεγάλης συσσώρευσης πλαστικών.
Με δεδομένο, όπως επισημαίνουν, ότι η Μεσόγειος έχει μεγάλη βιοποικιλότητα και οικονομική σημασία για τις παράκτιες χώρες, η ρύπανση με όλα αυτά τα πλαστικά αποτελεί μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση τόσο από βιολογική και περιβαλλοντική, όσο και από οικονομική άποψη.
Σύμφωνα με τους Ισπανούς επιστήμονες, τα πλαστικά αυξάνονται στην Μεσόγειο με ρυθμό ανάλογο αυτού που συμβαίνει στους μεγάλους ωκεανούς (Ινδικό, Ατλαντικό και Ειρηνικό). Συγκριτικά, στην Μεσόγειο υπάρχουν περισσότερα μεγάλα πλαστικά (μήκους άνω των 20 χιλιοστών) από ό,τι σε άλλους ωκεανούς, αλλά λιγότερα μικροπλαστικά με μήκος κάτω των 2 χιλιοστών.
Το 83% των πλαστικών της Μεσογείου ανήκει στην κατηγορία των μικροπλαστικών που έχουν μήκος λιγότερο από πέντε χιλιοστά. Είναι ακριβώς αυτά τα πλαστικά που ανησυχούν πιο πολύ τους επιστήμονες, επειδή τρώγονται από τα ψάρια και άλλα θαλάσσια είδη και εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα (που καταλήγει και στο στομάχι των ανθρώπων).
Η Μεσόγειος, η οποία έχει έκταση περίπου 2,5 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, καλύπτει κάτω από το 1% της επιφάνειας των θαλασσών παγκοσμίως, αλλά περιέχει το 4% έως 18% (οι εκτιμήσεις διαφέρουν) των συνολικών θαλασσίων ειδών. Παράλληλα, χάρη στον τουρισμό, την αλιεία και άλλες δραστηριότητες στηρίζει σημαντικά το εισόδημα πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων (περίπου 100 εκατ. ζουν περιμετρικά της μεσογειακής λεκάνης σε απόσταση 10 χλμ από την ακτή).

Υπεράνθρωπη δύναμη και ιδιαίτερες ικανότητες χάριζε το σπανάκι στον Ποπάυ και όσοι τον έλεγαν υπερβολικό για αυτή την εμμονή του, τώρα ξεμένουν από επιχειρήματα.
Μια νέα έρευνα, που έγινε στο Rush University του Chicago, δείχνει ότι μια διατροφή που είναι γεμάτη από πράσινα λαχανικά μπορεί κάνει καλό στον εγκέφαλο.
Συγκεκριμένα, οι ειδικοί συμπέραναν ότι η καθημερινή κατανάλωση πράσινων λαχανικών όπως δηλαδή το σπανάκι, το μαρούλι ή το iceberg, μπορούν να κάνουν τον εγκέφαλο να αποδίδει σα να ήταν 2 έως 10 χρόνια νεότερος.
Η επικεφαλής της έρευνας, τόνισε αυτές οι τροφές αποτελούν έναν πολύ απλό τρόπο να προστατευτούμε από το Aλτσχάιμερ και την άνοια.
ladylike.gr

Τέλος στους απλούς, παραδοσιακούς δονητές. Η τεχνολογία κάνει άλματα και αυτή τη φορά με περηφάνια μας παρουσιάζει το Orgasmia, μια συσκευή που υπόσχεται στιγμές απόλαυσης άνευ χεριών.
Ο δονητής αυτός σε σχήμα V, εμφυτεύεται στην κλειτορίδα και κατόπιν... αιτήματος δια μέσου Bluetooth, δημιουργεί αθόρυβες δονήσεις σε όλη την περιοχή και όχι μόνο στη βάλανο.
Όπως τονίζει η εταιρεία που τον λανσάρει, Fan Factory, πρόκειται για μια συσκευή η οποία μπορεί να βοηθήσει τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού καθώς και επίσης και γυναίκες που δεν έχουν χρόνο να κάνουν σεξ, που ζουν μακρυά από τους συντρόφους τους για κάποιο διάστημα ή που δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν.
Η συσκευή χρησιμοποιεί την θερμοκρασία του σώματος για να φορτίσει και αποτελείται από ειδική σιλικόνη. Μια γυναίκα μπορεί να την ενεργοποιήσει όποτε εκείνη θέλει, με πολλούς τρόπους. Πολλά smartphones είναι συμβατά ενώ η εταιρεία, έχει δημιουργήσει και μια πλειάδα αντικειμένων που μπορούν να λειτουργούν ως τηλεοκοντρόλ. Πχ κολιέ, βραχιόλια, δαχτυλίδια.
 
Σήμερα, μόνο ένα ιατρείο πλαστικής χειρουργικής στο Beverly Hills, μπορεί να το τοποθετήσει σε γυναίκες που του επιθυμούν, τη συγκεκριμένη συσκευή και πάλι δοκιμαστικά. Παρ' όλα αυτά, όπως είναι φυσικό, η εταιρεία έχει μεγάλα σχέδια επέκτασης. Ο νέος δονητής ξεκινάει να... κυκλοφορεί επίσημα το Φθινόπωρο του 2015 και έχει μεγάλες βλέψεις.
 
Οι μέχρι σήμερα δοκιμές, έχουν δείξει ότι το Orgasmia δεν γίνεται αισθητό, 3-4 ημέρες μετά την τοποθέτηση του, στην ευαίσθητη περιοχή. Έχει 20 χρόνια εγγύηση και η εταιρεία αναλαμβάνει οποιοδήποτε κόστος τυχόν προκύψει για αντικατάσταση ή αναβάθμιση. Το πακέτο αγοράς και τοποθέτησης της συσκευής, ανέρχεται σε 6.500 δολάρια.
ladylike.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!